Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 324 din 31 martie 2010  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 324 din 31 martie 2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 251 din 19 aprilie 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 324 din 31 martie 2010
pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casã"
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 251 din 19 aprilie 2010


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , al <>art. VI din Hotãrârea Guvernului nr. 119/2010 pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casã",

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
<>Hotãrârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casã", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 418 din 18 iunie 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 1, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) În scopul facilitãrii accesului persoanelor fizice la achiziţia sau construcţia unei locuinţe prin contractarea de credite, se aprobã normele de implementare a programului «Prima casã» pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe, denumit în continuare programul, prevãzute în anexa nr. 1."
2. La articolul 2, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionãrii dupã finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL;".
3. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achiziţioneazã sau construiesc locuinţe prevãzute la art. 2 şi pentru finanţatori sunt prevãzute în anexa nr. 2."
4. Titlul anexei nr. 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"NORME
de implementare a programului «Prima casã»
pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe"
5. La anexa nr. 1, articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A - IFN, denumit în continuare FNGCIMM, garanteazã, în numele şi în contul statului, creditele acordate persoanelor fizice pentru achiziţia sau construcţia unei locuinţe în cadrul programului."
6. În anexa nr. 1, la articolul 6, litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"f) are valoare determinatã, egalã cu finanţarea garantatã;".
7. La anexa nr. 1, articolele 10 şi 10^1 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art.10. - Garanţiile pentru locuinţele prevãzute la art. 2 lit. a) - c) din hotãrâre sunt garantate cu ipotecã legalã de rang I asupra locuinţelor achiziţionate prin program, în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, valabilã pe toatã durata finanţãrii, cu notarea în cartea funciarã a interdicţiei de înstrãinare pe o perioadã de 5 ani şi a interdicţiei de grevare cu alte sarcini pe toatã durata garanţiei. În cazul primirii de cãtre finanţator a comunicãrii respingerii cererii de platã a garanţiei de la FNGCIMM, în temeiul convenţiei de garantare, finanţatorul are dreptul sã înscrie în cartea funciarã privilegiul reglementat de art. 1737 pct. 2 din Codul civil, concomitent cu radierea din cartea funciarã a ipotecii legale instituite în favoarea statului român."
Art. 10^1. - (1) Garanţia pentru locuinţa prevãzutã la art. 2 lit. d) din hotãrâre este garantatã cu ipotecã legalã de rang I în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, asupra terenului şi locuinţei viitoare, care urmeazã sã se construiascã prin program, instituitã în baza contractului de garantare, dupã ce, în prealabil, a fost notatã autorizaţia de construire în cartea funciarã a terenului, valabilã pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor beneficiarului faţã de finanţator, urmând ca ipoteca legalã de rang I sã se extindã asupra locuinţei finalizate, cu notarea în cartea funciarã, în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, a interdicţiei de înstrãinare a terenului şi a locuinţei pe o perioadã de 5 ani şi a interdicţiei de grevare a acestora cu alte sarcini în afara celei prevãzute la alin. (2) pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor beneficiarului faţã de finanţator.
(2) În baza contractului de garantare, asupra terenului şi locuinţei prevãzute la alin. (1) se instituie ipotecã legalã de rangul II în favoarea finanţatorului."
8. La anexa nr. 1, dupã articolul 10^1 se introduc douã noi articole, articolele 10^2 şi 10^3, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 10^2. - (1) Garanţiile pentru locuinţele prevãzute la art. 2 lit. e) din hotãrâre sunt garantate cu ipotecã legalã de rang I în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, asupra terenului şi construcţiei viitoare, instituitã în baza contractului de garantare, dupã ce, în prealabil, a fost notatã autorizaţia de construire în cartea funciarã a terenului, valabilã pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor beneficiarului faţã de finanţator, urmând ca ipoteca legalã de rang I sã se extindã asupra locuinţelor finalizate, rezultate în urma dezmembrãrii construcţiei şi cotei indivize aferente de teren, cu notarea în cartea funciarã în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, a interdicţiei de înstrãinare a locuinţelor şi a terenului pe o perioadã de 5 ani, cu excepţia înstrãinãrii cotelor indivize sau a parcelelor de teren ce revin fiecãrei locuinţe în parte în urma dezmembrãrii cãtre membrii asociaţiei, şi a interdicţiei de grevare a locuinţelor şi a terenului cu alte sarcini în afara celei prevãzute la alin. (2) pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor beneficiarului faţã de finanţator.
(2) În baza contractului de garantare, asupra terenului şi locuinţei prevãzute la alin. (1) se instituie ipotecã legalã de rangul II în favoarea finanţatorului.
Art. 10^3. - În cazuri temeinic justificate, pe baza cererii motivate a finanţatorului, cu consultarea FNGCIMM, Ministerul Finanţelor Publice poate aproba preluarea finanţãrii garantate şi a locuinţei de cãtre o persoanã fizicã ce îndeplineşte criteriile de eligibilitate în cadrul programului."
9. În anexa nr. 2, la articolul 1, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) fac dovada cu declaraţie autenticã pe propria rãspundere cã îndeplinesc condiţia prevãzutã la <>art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 60/2009 privind unele mãsuri în vederea implementãrii programului «Prima casã», aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 368/2009 ;".
10. În anexa nr. 2, la articolul 1, litera b) se abrogã.
11. La anexa nr. 2, dupã articolul 1 se introduc douã noi articole, articolele 1^1 şi 1^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 1^1. - Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care construiesc o locuinţã în regim individual în cadrul programului sunt urmãtoarele:
a) fac dovada cu declaraţia autenticã pe propria rãspundere cã îndeplinesc condiţia prevãzutã la <>art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 60/2009 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 368/2009 ;
b) au în proprietate terenul pe care se construieşte locuinţa, inclusiv în cazul celor construite prin ANL, înscris în cartea funciarã în condiţiile legii, liber de orice sarcini, şi se obligã sã garanteze cu acesta, precum şi cu locuinţa construitã din finanţarea garantatã în condiţiile programului;
c) prezintã finanţatorului proiectul tehnic şi detaliile de execuţie a locuinţei, întocmite conform legii;
d) deţin o autorizaţie de construire a locuinţei în cadrul programului valabilã, eliberatã conform legii dupã data de 22 februarie 2010, precum şi avizele şi acordurile necesare conform legii;
e) prezintã finanţatorului un contract de antreprizã încheiat cu o societate de construcţii, în calitate de antreprenor general al imobilului, în baza cãruia solicitã acordarea finanţãrii garantate, precum şi estimãrile costurilor necesare pentru edificarea locuinţei, conform devizului estimativ al lucrãrilor, anexã la contract. Din contractul de antreprizã/graficul de lucrãri anexat la acesta trebuie sã rezulte cã durata realizãrii construcţiei este de maximum 18 luni de la data efectuãrii primei trageri din finanţarea garantatã;
f) prevãd în contractul de antreprizã obligaţia antreprenorului general de a finaliza construcţia locuinţei în termen de cel mult 18 luni de la data efectuãrii primei trageri din finanţarea garantatã. Contractul poate fi modificat, în sensul prelungirii termenului cu cel mult 12 luni;
g) prezintã finanţatorului certificatul de atestare fiscalã eliberat la cererea constructorului, care atestã împrejurarea cã acesta nu înregistreazã restanţe mai mari de 60 de zile la plata obligaţiilor faţã de bugetul general consolidat;
h) prezintã finanţatorului poliţa de asigurare a lucrãrilor de construcţii-montaj pentru imobilul cu destinaţia de locuinţã aflat în construcţie, încheiatã cu o societate de asigurare agreatã de finanţator, având ca beneficiar statul român, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice, pe toatã durata de execuţie a lucrãrilor;
i) prezintã finanţatorului dovada constituirii unei garanţii de bunã execuţie de 10% din valoarea totalã a devizului estimativ de lucrãri, sub forma unei scrisori de garanţie bancarã de bunã execuţie;
j) prezintã finanţatorului contractul valabil încheiat cu un diriginte de şantier autorizat. Criteriul este aplicabil în cazurile în care angajarea unui diriginte de şantier este obligatorie potrivit legii;
k) îndeplinesc condiţiile specifice prevãzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanţatorilor;
l) dispun de un aport propriu de minimum 5% din valoarea costului de construire a locuinţei, care acoperã diferenţa dintre valoarea din contractul de antreprizã şi finanţarea garantatã;
m) se obligã sã constituie un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egalã cu 3 rate de dobândã;
n) se obligã sã nu cesioneze drepturile de construire şi sã nu înstrãineze terenul şi locuinţa construitã prin program în primii 5 ani de la data instituirii ipotecii legale. În cazuri temeinic justificate, Ministerul Finanţelor Publice poate aproba preluarea finanţãrii garantate şi a locuinţei de cãtre o persoanã fizicã ce îndeplineşte criteriile de eligibilitate în cadrul programului;
o) se obligã sã noteze autorizaţia de construire în cartea funciarã a terenului;
p) se obligã sã asigure locuinţa finalizatã, construitã din finanţarea garantatã, împotriva tuturor riscurilor şi desemneazã statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare a locuinţei, pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor faţã de finanţator;
q) se obligã sã acopere din surse proprii eventualele costuri rezultate, suplimentare faţã de cele din devizul estimativ;
r) se obligã sã efectueze pe cheltuiala proprie formalitãţile de notare a autorizaţiei de construire în cartea funciarã;
s) se obligã sã efectueze pe cheltuiala proprie toate formalitãţile necesare înscrierii în cartea funciarã a locuinţei individuale, dupã finalizarea acesteia, şi sã prezinte finanţatorului documentele necesare în vederea înscrierii ipotecilor legale în cartea funciarã.
Art. 1^2. - (1) Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care construiesc o locuinţã în regim asociativ în cadrul programului sunt urmãtoarele:
a) fiecare dintre membrii asociaţiei este beneficiar al programului şi îndeplineşte toate criteriile prevãzute la art. 1^1, cu excepţia îndeplinirii criteriului prevãzut la lit. b) de cãtre alţi membri ai asociaţiei decât proprietarul/proprietarii terenului;
b) toţi beneficiarii asociaţi solicitã, în nume propriu, aceluiaşi finanţator acordarea a câte unei finanţãri garantate în cadrul programului pentru construirea unui ansamblu de locuinţe în care fiecare beneficiar asociat va fi proprietarul unei singure locuinţe edificate prin program;
c) toţi beneficiarii asociaţi sunt semnatarii contractului de antreprizã încheiat cu aceeaşi societate de construcţii în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe, compus din unitãţi individuale, precum şi a anexelor gospodãreşti aferente acestora;
d) cel puţin unul dintre membrii asociaţi are în proprietate terenul pe care urmeazã sã se construiascã ansamblul de locuinţe;
e) încheie un contract civil, autentificat în condiţiile legii, de constituire a unei asociaţii fãrã personalitate juridicã, formatã dintr-un numãr de cel puţin 7 beneficiari, sau aderã la o asemenea asociaţie, contract care conţine cel puţin elementele prevãzute la alin. (2).
(2) Contractul civil de constituire a asociaţiei fãrã personalitate juridicã va cuprinde urmãtoarele:
a) desemnarea unui reprezentant dintre cei 7 asociaţi, în scopul îndeplinirii formalitãţilor prealabile obţinerii autorizaţiei de construire pentru ansamblul de locuinţe în care fiecare dintre beneficiarii asociaţi va deţine câte o singurã locuinţã, precum şi pentru gestionarea relaţiei cu finanţatorul;
b) obligaţia tuturor beneficiarilor de a nu cesiona drepturile de construire şi de a nu înstrãina terenul şi locuinţa construitã prin program în primii 5 ani de la data instituirii ipotecii legale. În cazuri temeinic justificate, Ministerul Finanţelor Publice poate aproba preluarea finanţãrii garantate şi a locuinţei de cãtre o persoanã fizicã ce îndeplineşte criteriile de eligibilitate în cadrul programului;
c) cota de aport propriu la asociaţie al fiecãruia dintre asociaţi este corespunzãtoare cotei de participare la beneficii şi pierderi;
d) obligaţia titularului/titularilor dreptului de proprietate asupra terenului de a constitui un drept real asupra terenului în favoarea celorlalţi beneficiari asociaţi în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, valabilã pe toatã durata de existenţã a construcţiei;
e) posibilitatea titularului/titularilor dreptului de proprietate asupra terenului ca, dupã finalizarea întregii construcţii şi intabularea acesteia în cartea funciarã, sã vândã celorlalţi membri asociaţi cotele-pãrţi din teren aferente locuinţelor ce revin în proprietatea acestora;
f) titularul/titularii dreptului de proprietate asupra terenului pe care se construiesc locuinţele în regim asociativ renunţã în mod expres la beneficiul de diviziune şi la beneficiul de discuţiune;
g) beneficiarii asociaţi îl împuternicesc pe reprezentantul desemnat sã efectueze formalitãţile de notare a autorizaţiei de construire în cartea funciarã, de intabulare a ansamblului de locuinţe finalizat în cartea funciarã, de dezmembrare, a ansamblului de locuinţe în unitãţi individuale, de intabulare a locuinţelor finalizate în cãrţi funciare individuale şi de a prezenta finanţatorului documentele necesare în vederea înscrierii ipotecilor legale în cartea funciarã."
12. La anexa nr. 2, partea introductivã a articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Criteriile de eligibilitate pentru finanţatorii care acordã credite garantate pentru achiziţionarea unei locuinţe finalizate în cadrul programului sunt urmãtoarele:".
13. În anexa nr. 2, la articolul 2, litera i^2) se abrogã.
14. La anexa nr. 2, dupã articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 2^1. - Criteriile de eligibilitate pentru finanţatorii care acordã credite garantate în cadrul programului pentru construirea unei singure locuinţe în regim individual şi prin asociaţii fãrã personalitate juridicã, constituite din minimum 7 beneficiari, sunt urmãtoarele:
a) au acoperire teritorialã la nivel naţional şi/sau judeţean;
b) costul total al finanţãrilor acordate în cadrul programului se compune din:
- rata dobânzii EURIBOR la 3 luni plus o marjã de maximum 4,00% pe an pentru creditele în euro şi ROBOR la 3 luni plus o marjã de maximum 2,50% pe an pentru creditele în lei; marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de cãtre finanţator; marja nu include costul evaluãrii terenului, locuinţei, devizelor estimative şi situaţiilor de lucrãri, precum şi costul aferent efectuãrii formalitãţilor de publicitate, dupã caz;
- nivelul comisionului de gestiune datorat FNGCIMM, calculat la soldul finanţãrii garantate, care se negociazã semestrial între Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM şi se stabileşte prin ordin al ministrului finanţelor publice;
c) finanţatorii au obligaţia prevederii exprese în contractele de credit a costurilor cu dobânda exprimatã în raport cu EURIBOR/ROBOR la 3 luni şi, separat, a costurilor cu comisioanele;
d) nu percep comision de neutilizare şi de rambursare anticipatã;
e) asigurã o perioadã de tragere a finanţãrii mai micã sau egalã cu perioada de graţie, în care beneficiarul finanţãrii garantate pentru construcţia locuinţelor prevãzute la art. 2 lit. d) şi e) din hotãrâre utilizeazã facilitatea de credit în conformitate cu normele interne ale finanţatorului;
f) asigurã o perioadã de graţie de 18 luni, cuprinsã între data efectuãrii primei trageri din finanţarea garantatã şi data efectuãrii recepţiei la terminarea lucrãrilor de construcţie, în care nu sunt scadente ratele de capital aferente facilitãţii de credit şi în care beneficiarul finanţãrii garantate acordate pentru construcţia locuinţelor prevãzute la art. 2 lit. d) şi e) din hotãrâre datoreazã finanţatorului exclusiv dobânzile şi comisioanele care se încadreazã în condiţiile programului. Aceastã perioadã se poate prelungi cu cel mult 12 luni prin act adiţional la contractul de credit, la cererea întemeiatã a beneficiarului, în conformitate cu normele interne ale finanţatorului;
g) solicitã dovada constituirii aportului beneficiarului, de minimum 5%, care acoperã diferenţa dintre costul de construire a locuinţei rezultat din devizul estimativ anexã la contractul de finanţare şi finanţarea garantatã, şi urmãresc, conform normelor interne, utilizarea acestui aport înaintea/simultan autorizãrii primei trageri din facilitatea de credit;
h) durata maximã a creditului este de 30 de ani;
i) contractul de credit nu conţine clauze care sã permitã modificarea unilateralã de cãtre finanţator a acestuia;
j) verificã încheierea contractului cu antreprenorul general şi respectarea termenului de 18 luni de finalizare a construcţiei prevãzut la art. 1^1 lit. f) din prezenta anexã;
k) verificã certificatul de atestare fiscalã eliberat la cererea constructorului, care atestã împrejurarea cã acesta nu înregistreazã restanţe mai mari de 60 de zile la plata obligaţiilor faţã de bugetul general consolidat;
l) verificã îndeplinirea condiţiei privind constituirea garanţiei de bunã execuţie de cãtre antreprenorul general;
m) verificã existenţa clauzelor obligatorii în contractul de asociere;
n) verificã încheierea poliţei de asigurare a lucrãrilor de construcţii-montaj pentru imobilul cu destinaţia de locuinţã aflat în construcţie împreunã cu anexele gospodãreşti, cu o societate de asigurare agreatã de finanţator şi cesionatã în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, pe toatã durata executãrii lucrãrilor;
o) verificã existenţa titlului de proprietate asupra terenului pe care se construieşte/construiesc locuinţa sau locuinţele, dupã caz, a unei autorizaţii de construire, eliberatã conform legii, precum şi a tuturor avizelor şi acordurilor necesare conform legii şi urmãresc utilizarea finanţãrii în perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire;
p) verificã încheierea, conform legii, a contractului cu dirigintele de şantier autorizat. Criteriul este aplicabil în cazurile în care angajarea unui diriginte de şantier este obligatorie potrivit legii;
q) urmãresc utilizarea finanţãrii pe faze de execuţie, conform contractului de antreprizã în construcţii, proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie, anexe la autorizaţia de construire eliberatã conform legii, şi aprobã efectuarea tragerilor din facilitatea de credit pe baza cererii de tragere, situaţiilor de lucrãri prezentate de constructor, confirmate de evaluatorul agreat de finanţator, dacã este cazul;
r) acceptã sã efectueze formalitãţile de înscriere/radiere în/din cartea funciarã a ipotecii legale de rang I asupra terenului şi locuinţei viitoare, precum şi de notare/radiere a interdicţiilor prevãzute la art. 10^1 alin. (1) sau art. 10^2 alin. (1), dupã caz, din anexa nr. 1, în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice. Înscrierea ipotecii legale şi notarea interdicţiilor se efectueazã în temeiul contractului de garantare, radierea ipotecii legale şi a interdicţiilor se face în baza deciziei FNGCIMM, iar radierea interdicţiilor de înstrãinare şi grevare cu alte sarcini, în baza deciziei Ministerului Finanţelor Publice;
s) urmãresc semnarea procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor, precum şi efectuarea formalitãţilor de intabulare a locuinţei finalizate/ansamblului de locuinţe, de dezmembrare pe unitãţi individuale a ansamblului de locuinţe şi de intabulare a fiecãrei locuinţe în câte o carte funciarã individualã;
ş) acceptã sã efectueze formalitãţile de înscriere/radiere în/din cartea funciarã a ipotecii legale de rang I, a interdicţiei de înstrãinare pe o perioadã de 5 ani şi a interdicţiei de grevare, în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, asupra locuinţei/locuinţelor finalizate, construite în cadrul programului;
t) îndeplinesc condiţiile de prudenţialitate prevãzute de legislaţia bancarã, certificate pentru FNGCIMM de cãtre Banca Naţionalã a României;
ţ) finanţatorii sunt obligaţi sã menţinã criteriile prevãzute la lit. b)-f) şi h)-ş) pe întreaga duratã de derulare a contractelor de finanţare încheiate în condiţiile programului."

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Ministrul economiei, comerţului
şi mediului de afaceri,
Adriean Videanu

Ministrul dezvoltãrii regionale
şi turismului,
Elena Gabriela Udrea

Bucureşti, 31 martie 2010.
Nr. 324.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016