Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 322 din 14 aprilie 2005  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor masuri pentru limitarea emisiilor in aer ale anumitor poluanti proveniti din instalatii mari de ardere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 322 din 14 aprilie 2005 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor masuri pentru limitarea emisiilor in aer ale anumitor poluanti proveniti din instalatii mari de ardere

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 359 din 27 aprilie 2005
HOTĂ?RÂRE nr. 322 din 14 aprilie 2005
pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor mãsuri pentru limitarea emisiilor în aer ale anumitor poluanti proveniţi din instalaţii mari de ardere
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 359 din 27 aprilie 2005


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor mãsuri pentru limitarea emisiilor în aer ale anumitor poluanti proveniţi din instalaţii mari de ardere, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2003, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - În situaţia în care doua sau mai multe instalaţii mari de ardere existente - tip I şi instalaţii mari de ardere noi - tip II şi tip III, distincte, sunt montate astfel încât, luându-se în considerare factorii tehnici şi economici, gazele lor reziduale sa poatã fi evacuate, cu avizul autoritãţilor publice competente pentru protecţia mediului, printr-un cos comun, combinatia formatã din astfel de instalaţii este consideratã o singura instalatie mare de ardere."
2. Alineatele (2) şi (3) ale articolului 5 vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Instalaţiile mari de ardere existente - tip I pot fi exceptate de la prevederile alin. (1) în cazul în care titularul activitãţii unei astfel de instalaţii se angajeazã printr-o declaraţie scrisã, prezentatã autoritãţii publice competente pentru protecţia mediului cel mai târziu pana la 30 iunie 2004, sa nu exploateze instalatia mai mult de 20.000 ore, în perioada cuprinsã între 1 ianuarie 2008 şi 31 decembrie 2015.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (2) titularul activitãţii are obligaţia de a prezenta anual autoritãţii competente pentru protecţia mediului un raport cuprinzând evidenta orelor de funcţionare utilizate şi neutilizate din timpul acordat pentru rãmânerea în exploatare a instalaţiei mari de ardere existente - tip I."
3. Alineatele (1) şi (4) ale articolului 6 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Titularii activitãţilor instalaţiilor mari de ardere existente -tip I şi ale instalaţiilor mari de ardere noi tip II, care nu respecta valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute în anexele nr. 3-7, secţiunea A, elaboreazã, în termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, propuneri de programe de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, în vederea atingerii acestor valori limita de emisie, dupã cum urmeazã:
a) conform termenelor prevãzute în anexa nr. 7^1 , pentru fiecare instalatie mare de ardere existenta - tip I;
b) pana la data de 31 decembrie 2006, pentru instalaţiile mari de ardere existente - tip I, altele decât cele cuprinse în anexa nr. 7^1 , şi pentru instalaţiile mari de ardere noi - tip II.
........................................................................................
(4) Ghidul privind elaborarea propunerilor de programe de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului, al conducatorului autoritãţii publice centrale din domeniul industriei şi al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru administraţie publica, în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri."
4. Alineatele (1), (2) şi (3) ale articolului 7 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Pe baza programelor de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute la art. 6, se elaboreazã Programul naţional de reducere a emisiilor de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, provenite din instalaţii mari de ardere existente - tip I şi instalaţii mari de ardere noi - tip II, denumit în continuare Program naţional, care se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului, al conducatorului autoritãţii publice centrale din domeniul industriei şi al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru administraţie publica, pana la data de 30 decembrie 2005.
(2) Programul naţional trebuie sa asigure o reducere a emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi pana la nivelurile emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute în anexa nr. 7^2 .
(3) Nivelurile de emisii totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute la alin. (2), sunt stabilite în funcţie de durata de exploatare anuala realã a fiecãrei instalaţii, tipul combustibilului utilizat şi de puterea termica a instalaţiei."
5. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - În situaţia în care o schimbare substantiala şi neasteptata în cererea de energie, în disponibilitatea anumitor combustibili sau în funcţionarea anumitor instalaţii de producţie creeazã dificultãţi tehnice importante în respectarea nivelurilor emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute în anexa nr. 7^2, autoritatea publica centrala pentru protecţia mediului, la propunerea autoritãţii publice centrale din domeniul industriei şi/sau a autoritãţii publice centrale pentru administraţie publica, poate acorda derogãri privind aceste niveluri şi/sau privind termenele calendaristice de reducere progresiva a acestor emisii."
6. Alineatele (1) şi (4) ale articolului 12 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Autorizaţiile integrate de mediu pentru instalaţiile mari de ardere, emise cu respectarea prevederilor art. 5 alin. (1) şi ale art. 9, trebuie sa cuprindã proceduri referitoare la situaţiile de funcţionare necorespunzãtoare sau de întrerupere a functionarii echipamentelor de reducere a emisiilor.
........................................................................................
(4) La propunerea autoritãţii publice centrale din domeniul industriei şi/sau a autoritãţii publice centrale pentru administraţie publica, autoritatea publica centrala pentru protecţia mediului suspenda, pe o durata de maximum 6 luni, obligaţia titularului activitãţii de a respecta valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi, prevãzute la art. 5 alin. (1) şi art. 9, atunci când aceste valori nu pot fi respectate la instalaţiile mari de ardere care folosesc în mod normal combustibil cu conţinut redus de sulf, datoritã întreruperii aprovizionarii cu acest combustibil ca urmare a unei situaţii de criza grava."
7. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Autorizaţiile integrate de mediu pentru instalaţiile mari de ardere, emise cu respectarea dispoziţiilor legale, stabilesc condiţiile de evacuare a gazelor reziduale."
8. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - În cazul proiectãrii, executãrii şi/sau punerii în funcţiune a unor instalaţii mari de ardere care pot avea efecte importante asupra mediului altor state, autoritatea publica centrala pentru protecţia mediului comunica şi pune la dispoziţie informaţiile necesare, în conformitate cu prevederile art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 918/2002 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului şi pentru aprobarea listei proiectelor publice sau private supuse acestei proceduri, cu modificãrile ulterioare, şi ale art. 3 alin. (1) lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2002, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 645/2002."
9. Articolul 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Autoritatea publica centrala pentru protecţia mediului împreunã cu autoritatea publica centrala din domeniul industriei şi/sau autoritatea publica centrala pentru administraţie publica pot stabili cerinţe mai stricte decât cele prevãzute în prezenta hotãrâre în urmãtoarele situaţii:
a) atunci când se constata ca în anumite zone geografice sau pe întregul teritoriu al tarii se impune respectarea unor valori limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi mai stricte decât cele prevãzute de prezenta hotãrâre;
b) atunci când se impune stabilirea unor valori limita de emisie şi pentru alţi poluanti proveniţi din instalaţiile mari de ardere, precum şi a unor condiţii suplimentare fata de prevederile prezentei hotãrâri;
c) atunci când este necesarã adaptarea condiţiilor de exploatare a acestor instalaţii la progresul tehnic.
(2) Cerinţele prevãzute la alin. (1) se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului, al conducatorului autoritãţii publice centrale din domeniul industriei şi al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru administraţie publica."
10. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) În termen de 3 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se organizeazã, în cadrul autoritãţii publice centrale şi al autoritãţilor publice regionale şi teritoriale pentru protecţia mediului, Secretariatul tehnic pentru controlul activitãţilor instalaţiilor mari de ardere.
(2) Organizarea şi funcţionarea Secretariatului tehnic se aproba prin ordin al conducatorului autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului."
11. Alineatul (4) al articolului 24 va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre personalul împuternicit din cadrul autoritãţii publice centrale şi al autoritãţilor publice regionale şi teritoriale pentru protecţia mediului."
12. Dupã articolul 25 se introduce un nou articol, articolul 25^1 , cu urmãtorul cuprins:
"Art. 25^1 . - Prezenta hotãrâre transpune Directiva nr. 2001/80/CE privind limitarea emisiilor anumitor poluanti în atmosfera proveniţi din instalaţiile mari de ardere, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L 309/2001."
13. Punctele 9, 10 şi 11 din anexa nr. 1 vor avea urmãtorul cuprins:
"9. instalatie mare de ardere existenta - tip I - orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordatã o autorizaţie de construcţie sau, în lipsa unei astfel de proceduri, o autorizaţie de exploatare pana la data de 1 iulie 1987;
10. instalatie mare de ardere noua - tip II - orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordatã o autorizaţie de construcţie sau, în lipsa unei astfel de proceduri, o autorizaţie de exploatare ori care a fost autorizata sau supusã procedurii de autorizare de cãtre autoritatea publica competenta pentru protecţia mediului începând cu data de 1 iulie 1987 şi pana la data de 27 noiembrie 2002, cu condiţia ca aceasta instalatie sa fi fost pusã în funcţiune pana la data de 27 noiembrie 2003;
11. instalatie mare de ardere noua - tip III - orice instalatie mare de ardere supusã procedurii de autorizare integrata de cãtre autoritatea publica competenta pentru protecţia mediului începând cu data de 27 noiembrie 2002, precum şi orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordatã o autorizaţie de construcţie sau, în lipsa unei astfel de proceduri, o autorizaţie de exploatare ori care a fost autorizata sau supusã procedurii de autorizare de cãtre autoritatea publica competenta pentru protecţia mediului începând cu data de 1 iulie 1987 şi pana la data de 27 noiembrie 2002 şi care nu a fost pusã în funcţiune pana la data de 27 noiembrie 2003;".
14. La punctul 1 al secţiunii A din anexa nr. 2, literele a) şi c) vor avea urmãtorul cuprins:
"a) Pentru instalaţiile mari de ardere existente - tip I şi instalaţiile mari de ardere noi - tip II având o putere termica nominalã mai mare de 300 MW, supuse prevederilor art. 5 alin. (1) din hotãrâre, concentratiile de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi se monitorizeazã în flux continuu.
........................................................................................
c) Pentru instalaţiile mari de ardere existente - tip I şi instalaţiile mari de ardere noi - tip II având o putere termica nominalã cuprinsã între 50 şi 300 MW, supuse prevederilor art. 5 alin. (1) din hotãrâre, autoritatea publica competenta pentru protecţia mediului decide asupra necesitãţii solicitãrii mãsurãtorilor continue."
15. La punctului 2 al secţiunii A din anexa nr. 2, litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) De la data de 27 noiembrie 2004, pentru instalaţiile mari de ardere existente - tip I şi instalaţiile mari de ardere noi - tip II şi tip III, se efectueazã mãsurãtori continue ale concentratiilor de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi provenite din gazele reziduale ale fiecãrei instalaţii menţionate, având o putere termica nominalã egala sau mai mare de 100 MW."
16. Punctele 1 şi 7 ale secţiunii B din anexa nr. 2 vor avea urmãtorul cuprins:
"1. Titularii activitãţilor instalaţiilor mari de ardere comunica autoritãţilor publice competente pentru protecţia mediului valorile emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot şi pulberi provenite din instalaţiile mari de ardere, în termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
........................................................................................
7. Începând cu data de 1 ianuarie 2008 şi pentru fiecare an urmãtor, autoritãţile publice competente pentru protecţia mediului elaboreazã pe baza rapoartelor prevãzute la art. 5 alin. (3) din hotãrâre, transmise de cãtre titularii activitãţilor instalaţiilor mari de ardere existente - tip I, inventarul naţional al orelor de funcţionare utilizate şi neutilizate din timpul acordat pentru rãmânerea în exploatare a acestor instalaţii."
17. Dupã anexa nr. 7 se introduc doua noi anexe, anexele nr. 7^1 şi 7^2 , având conţinutul prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotãrâre.
18. Partea introductivã a punctului 1 din anexa nr. 8 va avea urmãtorul cuprins:
"1. La autorizarea unei instalaţii mari de ardere reglementate conform prevederilor art. 5, 9 şi 15 din hotãrâre, echipata cu focar mixt, care implica folosirea simultanã a doi sau mai mulţi combustibili, autoritatea publica competenta pentru protecţia mediului stabileşte valorile limita de emisie dupã cum urmeazã:"
19. Punctul 4 din anexa nr. 8 va avea urmãtorul cuprins:
"4. Instalaţiile mari de ardere reglementate conform prevederilor art. 5, 9 şi art. 15 alin. (1) din hotãrâre, echipate cu focar mixt, care implica utilizarea alternativa a doi sau mai mulţi combustibili, trebuie sa respecte valorile limita de emisie prevãzute în anexele nr. 3-7, corespunzãtoare fiecãrui tip de combustibil utilizat."
ART. II
În cuprinsul <>Hotãrârii Guvernului nr. 541/2003 se înlocuiesc urmãtoarele sintagme:
a) "instalatie mare de ardere de tip I" cu "instalatie mare de ardere existenta - tip I";
b) "instalatie mare de ardere de tip II" cu "instalatie mare de ardere noua - tip II";
c) "instalatie mare de ardere de tip III" cu "instalatie mare de ardere noua - tip III".
ART. III
<>Hotãrârea Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor mãsuri pentru limitarea emisiilor în aer ale anumitor poluanti proveniţi din instalaţii mari de ardere, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2003, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
----------------
p. Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Constantin Popescu,
secretar de stat
Ministrul economiei şi comerţului,
Codrut Ioan Seres
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga
Ministrul integrãrii europene,
Ene Dinga
Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 14 aprilie 2005.
Nr. 322.

ANEXA 1
(Anexa nr. 7^1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 541/2003 )

TERMENELE PENTRU CONFORMAREA INSTALAŢIILOR MARI DE
ARDERE EXISTENTE - TIP I CU VALORILE LIMITA DE EMISIE
PENTRU DIOXID DE SULF, OXIZI DE AZOT ŞI PULBERI

A. Conformare cu valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf

Pana la data de 31 decembrie 2008:
S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2009:
S.C. Termoelectrica Doicesti nr. 1, 1 cazan de abur x 470 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2010:
S.C. Complexul Energetic CRAIOVA CRAIOVA II 1, 2 cazane x 396,5 MWt
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 2, 2 cazane energetice x 789 MWt
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 3, 2 cazane energetice x 789 MWt
S.C. Termoelectrica PAROSENI nr. 2, 1 cazan de abur Benson x 467 MWt + 1 cazan de apa fierbinte x 120 MWt
R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 2, 3 cazane x 330 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 7, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt

Pana la 31 decembrie 2011:
C.E.T. ARAD nr. 2, 2 cazane de aburi industrial x 80 MWt
S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. CRAIOVA II - 2, 2 CAF x-116 MWt + 2 x CR 68 MWt
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt
TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur energetic x 285 MWt
S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 1, 2 DAV3 + HPM 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane de abur tehnologic x 105,5 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA nr. 3, 1 cazan x 285 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2012:
C.E.T. BACAU nr. 1, 1 cazan de abur x 343 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Vest nr. 1, 2 cazane de abur x 458 MWt
S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. ISALNITA, 4 cazane x 473 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2013:
C.E.T. ARAD nr. 1, 1 cazan cu abur x 403 MWt
S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A. nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 269 MWt
S.C. TERMOELECTRICA S.A., Sucursala Electrocentrale Brãila, 6 cazane de abur x 264 MWt
S.C. C.E.T. BRAŞOV S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Sud nr. 1, 4 cazane de abur x 287 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Sud nr. 2, 2 cazane de abur x 458 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Progresu nr. 1, 4 cazane de abur x 287 MWt
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 1, 2 cazane de abur x 878 MWt
S.C. Electrocentrale Deva S.A nr. 3, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. C.E.T. IAŞI II, 2 cazane de abur x 305 MWt
S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 1, 4 cazane de abur industrial x 85,4 MWt
S.C.TERMICA S.A. SUCEAVA nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 5, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA nr. 2, 2 cazane x 285 MWt

B.Conformare cu valorile limita de emisie pentru oxizi de azot

Pana la data de 31 decembrie 2008:
ARPECHIM PITESTI nr. 2, 1 cazan BW x 81 MWt
ARPECHIM PITESTI nr. 3, 4 cazane x 81 MWt
PRODITERM BISTRITA, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt + 2 cazane cu abur x 69 MWt
S.C. C.E.T. BRAŞOV S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
Regia Autonomã de Termoficare Cluj, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur energetic x 285 MWt
TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 2, 2 cazane de abur industrial x 72 MWt
S.C. Electrocentrale Deva S.A nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58,1 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2009:
C.E.T. ARAD nr. 1, 1 CR cazan de abur x 403 MWt
C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
TERMICA Targoviste, 1 cazan de apa fierbinte x 58,15 MWt
S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. CRAIOVA II - 1, 2 cazane x 396,5 MWt
S.C. C.E.T. IAŞI I nr. 2, 2 cazane de abur x 283 MWt
S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 3, 1 cazan de abur x 72,3 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2010:
S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A nr. 1, 2 grupuri de cazane de abur x 127 MWt + 1 x 269 MWt
S.C. C.E.T. S.A. nr. 2 Brãila, 2 cazane x 110 MWt
C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 1, 2 cazane x 45,94 MWt
S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 2, 1 cazan x 73 MWt
S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 3, 1 cazan x 73 MWt
S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 4, 1 cazan x 73 MWt
S.C. Termoelectrica S.E. Doicesti nr. 1, 1 cazan de abur Benson x 470 MWt
S.C. Electrocentrale Galaţi nr. 3, 3 cazane energetice x 293 MWt
S.C. Termoelectrica S.E. PAROSENI nr. 2, 1 cazan de cu abur x 467 MWt + 1 cazan de apa fierbinte x 120 MWt
S.C. C.E.T. IAŞI I nr. 1, 3 cazane de abur x 94 MWt
S.C. TERMICA S.A. SUCEAVA nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
S.C. TURNU S.A. TURNU MAGURELE nr. 1, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
S.C. TURNU S.A. TURNU MAGURELE nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
S.C. ENET S.A. nr. 1, 3 cazane x 18,5 MWt
S.C. ENET S.A. nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2011:
C.E.T. ARAD nr. 2, 2 cazane de abur industrial + 1 cazan x 80 MWt
S.C. TERMON S.A. ONESTI, 3 cazane x 380 MWt
S.C. C.E.T. S.A. nr. 1 Brãila, 2 cazane x 110 MWt
S.C. TERMICA S.A. nr. 1 Botosani, 3 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Sud nr. 12, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Sud nr. 16, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 4, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Palas nr. 1, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. ISALNITA, 4 cazane x 473 MWt
S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. C.E.T. IAŞI I nr. 3, 4 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 1, 3 cazane x 330 MWt
R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 2, 3 cazane x 330 MWt
S.C. Rompetrol S.A. Bucureşti Vega Ploiesti, 3 cazane de abur tehnologic x 24,75 MWt
S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 1, 2 DAV3 + HPM 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane de abur tehnologic x 105,5 MWt
S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 1, 4 cazane de abur industrial x 85,4 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 4, 1 cazan de apa fierbinte x 116,1 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA nr. 3, 1 cazan x 285 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2012:
C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Palas nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Mures nr. 5, 4 cazane de abur x 277 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2013:
S.C. TERMOELECTRICA S.A., Sucursala Electrocentrale Brãila, 6 cazane de abur x 264 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti Sud nr. 14, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Palas nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
S.C. Electrocentrale Galaţi nr. 2, 2 cazane energetice x 293 MWt
S.C. Electrocentrale Deva S.A nr. 3, 4 cazane x 264 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Mures nr. 1, 1 cazan de abur x 277 MWt
S.C. ELCEN Bucureşti S.E. Mures nr. 4, 1 cazan de abur x 277 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 5, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 7, 2 cazane de apa fierbinte x 116,3 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA nr. 2, 2 cazane x 285 MWt
S.C. ENET S.A. Vrancea nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt

C. Conformare cu valorile limita de emisie pentru pulberi

Pana la data de 31 decembrie 2008:
S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. C.E.T. IAŞI II, 2 cazane de abur x 305 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2009:
C.E.T. Bacau nr. 1, 1 cazan de abur x 345 MWt
TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur x 285 MWt
S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2010:
C.E.T. ARAD nr. 1, 1 cazan de abur x 403 MWt
S.C. C.E.T. Braşov S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
S.C. TERMOELECTRICA DOICESTI nr. 1, 1 cazan de abur Benson x 470 MWt
S.C. COMPLEX ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 2, 2 cazane energetice x 789 MWt
S.C. TERMICA S.A. Suceava nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA S.A. nr. 3, 1 cazan x 285 MWt.

Pana la data de 31 decembrie 2011:
S.C. COMPLEX ENERGETIC CRAIOVA S.E. CRAIOVA II - 2, 2 CAF x 116 + 2CR x 68MWt
S.C. COMPLEX ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt
S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x MWt
S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. nr. 1, DAV3 + HPM, 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane cu abur tehnologic x 105,5 MWt
S.C. ALUM S.A. TULCEA, 3 cazane x 84,8 MWt +1 x 72,6 MWt
S.C. C.E.T. GOVORA S.A. nr. 2, 2 cazane x 285 MWt

Pana la data de 31 decembrie 2013:
S.C. COMPLEX ENERGETIC Rovinari S.A. nr. 1, 2 cazane de abur x 878 MWt
S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 3, 4 cazane energetice x 264 MWt
S.C. UZINA ELECTRICA ZALAU nr. 1, 4 cazane de abur x 85,4 MWt
S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A. nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 1 x 269 MWt.

D. Conformare cu valorile limita de emisie pentru oxizi de azot aplicabile de la 1 ianuarie 2016 instalaţiilor mari de ardere cu o putere termica nominalã mai mare de 500 MW, care utilizeazã combustibil solid

ELECTROCENTRALE ORADEA nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 1 cazan cu abur x 269 MWt;
S.C. ELECTROCENTRALE DEVA S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt;
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt;
S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 3, 2 cazane energetice x 789 MWt;
S.C. ELECTROCENTRALE DEVA S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt;
S.C.TERMICA S.A. SUCEAVA, nr. 1, 2 cazane x 296 MWt.


ANEXA 2
(Anexa nr. 7^2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 541/2003 )

NIVELURI DE EMISII TOTALE ANUALE DE DIOXID DE SULF, OXIZI DE AZOT
ŞI PULBERI

Emisiile de dioxid de sulf provenite de la toate instalaţiile mari de ardere nu trebuie sa depãşeascã urmãtoarele niveluri anuale:
- în anul 2007: 540 000 tone SO2 / an;
- în anul 2008: 530 000 tone SO2 / an;
- în anul 2010: 336 000 tone SO2 / an;
- în anul 2013: 148 000 tone SO2 / an.

Emisiile de oxizi de azot provenite de la toate instalaţiile mari de ardere nu trebuie sa depãşeascã urmãtoarele niveluri anuale:
- în anul 2007: 128 000 tone / an;
- în anul 2008: 125 000 tone / an;
- în anul 2010: 114 000 tone / an;
- în anul 2013: 112 000 tone / an;
- în anul 2016: 80 000 tone / an;
- în anul 2017: 74 000 tone / an;

Emisiile de pulberi provenite de la toate instalaţiile mari de ardere nu trebuie sa depãşeascã urmãtoarele niveluri anuale:
- în anul 2007: 38 600 tone / an;
- în anul 2008: 33 800 tone / an;
- în anul 2010: 23 200 tone / an;
- în anul 2013: 15 500 tone / an.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016