Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 318 din 20 martie 2003  privind constituirea si functionarea Comitetului interministerial si a comitetelor judetene pentru zona montana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 318 din 20 martie 2003 privind constituirea si functionarea Comitetului interministerial si a comitetelor judetene pentru zona montana

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 3 aprilie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 12 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
În vederea coordonãrii unor acţiuni unitare în domeniul dezvoltãrii şi protecţiei zonelor montane din România se constituie Comitetul interministerial pentru zona montanã, denumit în continuare Comitet interministerial, organism fãrã personalitate juridicã, ce funcţioneazã pe lângã Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 2
(1) Comitetul interministerial se compune din reprezentanţii urmãtoarelor ministere:
a) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor;
b) Ministerul Administraţiei Publice;
c) Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului;
d) Ministerul Culturii şi Cultelor;
e) Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii;
f) Ministerul Turismului;
g) Ministerul Finanţelor Publice;
h) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
i) Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie;
j) Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei;
k) Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei;
l) Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale.
(2) Componenta nominalã a Comitetului interministerial se aproba de preşedintele acestuia, pe baza propunerilor formulate de conducãtorii ministerelor prevãzute la alin. (1).
(3) Membrii Comitetului interministerial sunt reprezentaţi la nivel de secretar de stat. În situaţiile în care aceştia sunt în imposibilitatea de a participa, reprezentarea se face la nivel de director general sau director, dupã caz, împuternicit de ministru sau de secretarul de stat.
(4) În funcţie de ordinea de zi a reuniunii, Comitetul interministerial poate invita pentru participare, cu rol consultativ, specialişti din cadrul ministerelor sau ai unor organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale cu activitãţi în zona montanã.
(5) În cadrul ministerelor reprezentate în Comitetul interministerial, prin grija conducerii acestora, se va constitui câte un grup de lucru pentru zona montanã.
ART. 3
Preşedintele onorific al Comitetului interministerial este primul-ministru, iar preşedintele executiv este ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, care poate delega, ca reprezentant al ministrului, pe unul dintre secretarii de stat ai Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pentru desfãşurarea activitãţilor curente ale Comitetului interministerial.
ART. 4
(1) Comitetul interministerial avizeazã şi coordoneazã proiectele de acţiuni, politici şi strategii sectoriale pentru protecţia şi dezvoltarea durabila a zonei montane la nivel naţional.
(2) Comitetul interministerial exercita urmãtoarele atribuţii:
a) adopta decizii, cu caracter de recomandare, în vederea asigurãrii coerentei în procesul de elaborare şi de promovare a actelor normative care vizeazã dezvoltarea şi protecţia zonei montane, valorificarea superioarã a resurselor naturale şi umane din zona montanã;
b) indruma şi participa la aplicarea strategiilor şi politicilor naţionale şi sectoriale pentru zona montanã de cãtre organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi, la nivel local, prin comitetele judeţene pentru zona montanã;
c) colaboreazã cu organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu instituţiile de învãţãmânt superior, cu autoritãţile administraţiei publice locale, cu comitetele judeţene pentru zona montanã, precum şi cu organizaţii neguvernamentale şi agenţi economici, cu alte persoane de drept public şi privat din România şi din strãinãtate, în scopul creãrii unui cadru favorabil dezvoltãrii durabile a zonei montane;
d) efectueazã analiza, sinteza şi prognoza fenomenelor social-economice din zona montanã, în baza datelor primite din partea comitetelor judeţene pentru zona montanã, stabileşte prioritãţile şi prezintã periodic informãri Guvernului în legatura cu evoluţia acţiunilor ce se întreprind şi face propuneri privind prevenirea oricãror acţiuni defavorabile zonei montane;
e) colaboreazã la organizarea manifestãrilor ştiinţifice şi culturale, a targurilor şi expozitiilor, precum şi a altor activitãţi cu caracter promotional şi educativ, destinate zonei montane, pe plan intern, şi participa la astfel de acţiuni pe plan internaţional;
f) promoveazã prin mass-media programe educative privitoare la zona montanã, contribuind la formarea unei culturi montane în România;
g) practica schimbul de informaţii în domeniul activitãţii proprii şi foloseşte experţi, agenţi economici şi alte persoane juridice care pot contribui la elaborarea programelor şi studiilor de specialitate;
h) editeazã materiale informativ-educative şi promotionale, independent sau în colaborare cu instituţii din ţara şi din strãinãtate;
i) organizeazã activitatea de instruire, pentru specificul dezvoltãrii durabile a mediului montan, a membrilor grupurilor de lucru pentru zona montanã din cadrul ministerelor reprezentate în Comitetul interministerial.
ART. 5
Regulamentul propriu de organizare şi funcţionare se elaboreazã şi se adopta la prima reuniune a Comitetului interministerial, care va avea loc în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 6
(1) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin Agenţia Nationala a Zonei Montane, asigura secretariatul Comitetului interministerial.
(2) Secretarul general al Comitetului interministerial este directorul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, care asigura coordonarea activitãţii secretariatului acestuia.
(3) Atribuţiile şi responsabilitãţile secretariatului se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului interministerial.
ART. 7
Deciziile adoptate de Comitetul interministerial potrivit art. 4 alin. (2) lit. a) se comunica Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor în termen de 10 zile de la adoptare, în vederea stabilirii mãsurilor şi demersurilor necesare.
ART. 8
(1) Pentru buna funcţionare a secretariatului Comitetului interministerial, la nivelul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor se constituie colectivul de lucru pentru zona montanã, aflat în coordonarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane.
(2) Colectivul de lucru pentru zona montanã este condus de directorul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane şi are în componenta specialişti desemnaţi prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, care, pe lângã atribuţiile specifice posturilor ocupate, vor participa şi la lucrãrile secretariatului Comitetului interministerial.
ART. 9
(1) În judeţele cu zona montanã se constituie, prin ordin al prefectului, comitetul judeţean pentru zona montanã, organism fãrã personalitate juridicã, în scopul coordonãrii unor acţiuni unitare în domeniul dezvoltãrii şi protecţiei zonei montane la nivel judeţean.
(2) Comitetul judeţean pentru zona montanã se compune din prefect, preşedintele consiliului judeţean, precum şi din conducãtorii urmãtoarelor instituţii publice:
a) direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana;
b) inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic;
c) direcţia silvicã;
d) inspectoratul judeţean de protecţie a mediului;
e) direcţia apelor;
f) direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniu cultural naţional judeteana;
g) inspectoratul şcolar judeţean;
h) direcţia generalã a finanţelor publice judeteana;
i) direcţia de sãnãtate publica judeteana;
j) direcţia de munca şi solidaritate socialã judeteana.
(3) Membrii comitetului judeţean pentru zona montanã sunt reprezentaţi la nivel de director general, inspector şcolar general, inspector-şef sau director.
(4) Funcţia de preşedinte al comitetului judeţean pentru zona montanã este îndeplinitã de prefectul judeţului, care îl poate delega ca reprezentant pe subprefect pentru desfãşurarea activitãţilor curente ale comitetului judeţean pentru zona montanã.
(5) Funcţia de prim-vicepreşedinte al comitetului judeţean pentru zona montanã este îndeplinitã de preşedintele consiliului judeţean, iar funcţia de vicepreşedinte este îndeplinitã de directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene.
(6) Secretariatul comitetului judeţean pentru zona montanã se asigura prin structura specializatã pentru zona montanã din cadrul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene.
ART. 10
(1) Comitetul judeţean pentru zona montanã coordoneazã şi avizeazã proiectele locale privind acţiunile pentru protecţia şi dezvoltarea durabila a zonei montane la nivel local şi asigura implementarea deciziilor Comitetului interministerial.
(2) Comitetul judeţean pentru zona montanã exercita urmãtoarele atribuţii:
a) indruma şi coordoneazã organele de specialitate ale administraţiei publice la nivel local pentru punerea în aplicare a deciziilor Comitetului interministerial privind politicile naţionale şi sectoriale pentru zona montanã;
b) colaboreazã cu organismele neguvernamentale şi agenţii economici din zona montanã, cu universitãţi, cu alte persoane de drept public şi privat, în scopul dezvoltãrii durabile a zonei montane;
c) efectueazã analiza, sinteza şi prognoza fenomenelor social-economice din zona montanã, la nivel de judeţ, şi prezintã periodic informãri Comitetului interministerial;
d) iniţiazã şi organizeazã la nivel local manifestãri ştiinţifice, culturale, târguri şi expoziţii, alte activitãţi cu caracter promotional şi educativ, destinate zonei montane;
e) pune în aplicare programele cultural-educative şi difuzeazã materiale promotionale privitoare la dezvoltarea durabila a zonei rural montane;
f) realizeazã schimbul de informaţii cu alte comitete judeţene pentru zona montanã şi creeazã parteneriate cu experţi, agenţi economici şi alte persoane juridice care pot contribui la elaborarea de proiecte specifice, studii de fezabilitate, memorii de necesitate sau fundamentari pentru dezvoltarea durabila montanã la nivel local;
g) atrage fonduri din surse interne şi externe şi le utilizeazã pentru punerea în aplicare a programelor de dezvoltare durabila montanã la nivel local;
h) sprijinã persoanele fizice şi juridice pentru înfiinţarea de exploataţii agricole montane, construcţii agroturistice, grajduri, anexe gospodãreşti moderne şi pentru formarea profesionalã a celor interesaţi;
i) stabileşte reprezentantul comitetului judeţean pentru zona montanã în vederea participãrii la şedinţe comune cu Comitetul interministerial.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Ministrul turismului,
Matei-Agathon Dan

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 20 martie 2003.
Nr. 318.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016