Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 295 din 13 martie 2003  privind organizarea si functionarea Centrului National de Pregatire in Statistica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 295 din 13 martie 2003 privind organizarea si functionarea Centrului National de Pregatire in Statistica

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 211 din 1 aprilie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 9/1992 privind organizarea statisticii oficiale, republicatã,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Centrul Naţional de Pregãtire în Statistica, denumit în continuare centru, este instituţie publica cu personalitate juridicã, finanţatã integral din venituri proprii, aflat în subordinea Institutului Naţional de Statistica.
(2) Sediul Centrului Naţional de Pregãtire în Statistica este în municipiul Bucureşti, Bd. Libertãţii nr. 16, sectorul 5, în spaţiul în suprafata de 236 mp din imobilul proprietate publica a statului, având datele de identificare prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(3) Suprafata de 236 mp prevãzutã la alin. (2) se transmite din administrarea Institutului Naţional de Statistica în administrarea Centrului Naţional de Pregãtire în Statistica. Predarea-preluarea acestui spaţiu se face pe baza de protocol încheiat între instituţiile interesate.
ART. 2
Obiectul de activitate al centrului îl constituie:
a) formarea profesionalã continua prin sistemul educaţional a personalului din serviciile de statistica oficialã în domeniile statisticii, demografiei, economiei, econometriei, sociologiei cantitative şi tehnologiei informatiei;
b) promovarea culturii statistice în sistemul administraţiei publice centrale şi locale, în companii şi societãţi naţionale, regii autonome, societãţi comerciale, persoane juridice de drept public sau privat;
c) formarea profesionalã continua a funcţionarilor publici debutanti din serviciile de statistica oficialã;
d) efectuarea contra plata, pe baza de contract, de activitãţi de documentare, cercetare, instruire, asistenta tehnica sau consultanţa pe obiectivul specific de activitãţi, la cererea instituţiilor sau persoanelor fizice interesate.
ART. 3
La elaborarea şi realizarea programelor de pregãtire şi perfecţionare profesionalã, precum şi la stabilirea categoriilor de personal care participa la aceste programe centrul colaboreazã cu unitãţile de profil din ministere şi instituţii publice sau private interesate.
ART. 4
Eliberarea diplomelor educaţionale şi a certificatelor de absolvire se face în condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare.
ART. 5
(1) Centrul este condus de un director, asistat de un director adjunct, numiţi prin ordin al preşedintelui Institutului Naţional de Statistica, în condiţiile legii.
(2) Directorul îndeplineşte urmãtoarele atribuţii principale:
a) aproba programul, tematica şi structura obligatorie a cursurilor de formare ale centrului;
b) asigura conducerea curenta a activitãţii centrului;
c) rãspunde de disciplina generalã şi de punerea în practica a orientarilor Institutului Naţional de Statistica în domeniul formãrii profesionale continue;
d) organizeazã aducerea la îndeplinire a prevederilor, ordinelor şi instrucţiunilor care privesc activitatea centrului, emise de preşedintele Institutului Naţional de Statistica;
e) coordoneazã activitatea de recrutare şi angajare a personalului centrului, potrivit dispoziţiilor legale, de regula dintre specialiştii în domeniile prevãzute la art. 2;
f) întocmeşte bugetul de venituri şi cheltuieli, care se supune spre aprobare preşedintelui Institutului Naţional de Statistica;
g) reprezintã centrul în raport cu Institutul Naţional de Statistica, cu ministerele şi cu celelalte organe ale administraţiei publice;
h) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare al centrului;
i) participa la şedinţele Colegiului Institutului Naţional de Statistica atunci când se discuta probleme ce au legatura cu activitatea centrului.
(3) Directorul adjunct asigura punerea în practica a programelor de pregãtire şi aplicarea tuturor reglementãrilor referitoare la formarea profesionalã continua. Directorul adjunct îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare al centrului.
ART. 6
(1) Coordonarea activitãţii didactice şi metodologice a centrului este asigurata de consiliul de coordonare format din 5 membri, dupã cum urmeazã:
a) secretarul general al Institutului Naţional de Statistica;
b) directorul general al Direcţiei generale politici resurse umane şi formare profesionalã din cadrul Institutului Naţional de Statistica;
c) un cadru universitar din domenii de specialitate, desemnat de ministrul educaţiei şi cercetãrii;
d) un reprezentant al Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, desemnat de ministrul muncii şi solidaritãţii sociale;
e) directorul centrului.
(2) Membrii consiliului de coordonare sunt numiţi prin ordin al preşedintelui Institutului Naţional de Statistica. Mandatul acestora este de 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o perioada de încã 3 ani.
(3) Consiliul de coordonare se întruneşte trimestrial în şedinţe ordinare şi, ori de câte ori este nevoie, în şedinţe extraordinare. Şedinţele sunt prezidate de secretarul general al Institutului Naţional de Statistica.
(4) Consiliul de coordonare are urmãtoarele atribuţii principale:
a) analizeazã şi propune Colegiului Institutului Naţional de Statistica spre avizare tematica şi structura obligatorie ale programelor de formare ale centrului;
b) analizeazã şi propune spre avizare Colegiului Institutului Naţional de Statistica tematica anuala de pregãtire;
c) evalueaza anual, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, activitatea centrului şi analizeazã propunerile de dezvoltare în perspectiva;
d) stabileşte condiţiile de evaluare specifice domeniului sau de activitate şi colaboreazã cu instituţiile abilitate prin lege, în vederea certificãrii formãrii profesionale;
e) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare al centrului.
(5) Mandatele membrilor consiliului de coordonare înceteazã înainte de termen în urmãtoarele situaţii:
a) demisie;
b) deces;
c) în cazul încetãrii sau suspendãrii calitãţilor în virtutea cãrora au devenit membri ai consiliului de coordonare.
(6) În cazul în care intervine una dintre situaţiile prevãzute la alin. (5), preşedintele Institutului Naţional de Statistica numeşte un nou membru, cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2).
ART. 7
(1) Membrii consiliului de coordonare prevãzuţi la art. 6 alin. (1) lit. c) şi d) au dreptul, pentru participarea la şedinţe ordinare, în cazul în care acestea au loc în afarã orelor de program, la o indemnizaţie de şedinţa în cuantum de maximum 20% din salariul brut al directorului centrului.
(2) Fondurile necesare pentru acoperirea indemnizaţiilor prevãzute la alin. (1) se prevãd în bugetele proprii anuale ale centrului.
ART. 8
(1) Numãrul de posturi necesar, structura organizatoricã şi statul de funcţii ale centrului se aproba prin ordin al preşedintelui Institutului Naţional de Statistica.
(2) Atribuţiile şi sarcinile centrului se stabilesc prin regulament propriu de organizare şi funcţionare şi se aproba prin ordin al preşedintelui Institutului Naţional de Statistica.
(3) Personalul centrului este angajat prin concurs, potrivit prevederilor legale în vigoare.
(4) Salarizarea personalului centrului se face potrivit dispoziţiilor legale în vigoare pentru instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.
ART. 9
(1) Centrul organizeazã programe de formare profesionalã continua cu o durata cuprinsã între 3 şi 120 de zile.
(2) Programele de formare profesionalã continua se organizeazã la sediul centrului sau la sediile direcţiilor teritoriale de statistica.
(3) Personalul care participa la programele de formare profesionalã continua se considera delegat în interesul serviciului, beneficiind de drepturile prevãzute de lege în acest sens.
(4) Personalul Institutului Naţional de Statistica participa anual la programele specifice de pregãtire profesionalã, în baza unui contract încheiat cu centrul, finanţarea fãcându-se din bugetul propriu destinat pregãtirii profesionale.
ART. 10
(1) Cheltuielile curente şi de capital ale centrului se asigura integral din venituri proprii.
(2) Veniturile proprii ale centrului provin din: executarea unor contracte de instruire, cercetare, asistenta sau consultanţa de specialitate, venituri obţinute prin sponsorizãri, donaţii, asistenta financiar-tehnica a unor organisme europene ori internaţionale, precum şi din alte surse stabilite în condiţiile legii.
(3) Disponibilitãţile rãmase neutilizate la sfârşitul anului se reporteazã în anul urmãtor cu aceeaşi destinaţie.
ART. 11
(1) Pe durata functionarii centrului acesta va beneficia de posesia şi folosinta spaţiului în care îşi desfãşoarã activitatea, urmând sa suporte, în funcţie de suprafata detinuta, cota-parte din totalul cheltuielilor de întreţinere, reparare, consolidare a acestuia, pe baza de protocol încheiat între Institutul Naţional de Statistica şi centru.
(2) Protocolul prevãzut la alin. (1) se încheie în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, în baza situaţiei contabile existente la data de 31 martie 2003.
ART. 12
Prevederile prezentei hotãrâri intra în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul dezvoltãrii şi prognozei,
Gheorghe Romeo Leonard Cazan

Ministrul muncii şi solidaritãţii sociale,
Marian Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

p. Preşedintele Institutului Naţional de Statistica,
Daniela Elena Stefanescu

Bucureşti, 13 martie 2003.
Nr. 295.

ANEXA 1

DATELE DE IDENTIFICARE
a partii din imobilul proprietate publica a statului,
care se da în administrarea
Centrului Naţional de Pregãtire în Statistica


──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Locul unde este situat Modul de preluare Caracteristicile tehnice
imobilul care se a imobilului ale imobilului
transmite
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bucureşti, Bd. Libertãţii Administrare Suprafata = 236 mp
nr. 16, sectorul 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016