Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 294 din 16 iunie 1997  cu privire la functionarea institutiilor de invatamant superior, in conformitate cu prevederile   Legii nr. 88/1993 privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 294 din 16 iunie 1997 cu privire la functionarea institutiilor de invatamant superior, in conformitate cu prevederile Legii nr. 88/1993 privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 130 din 25 iunie 1997
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se considera acreditate, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , instituţiile de învãţãmânt superior şi specializãrile cuprinse la lit. a) din anexele nr. 1 şi 2. Specializãrile acreditate se supun numai procesului de evaluare periodicã.
ART. 2
Se acorda autorizare de funcţionare provizorie, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , pentru specializãrile din cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi particular solicitante, cuprinse la lit. b) din anexele nr. 1 şi 2.
ART. 3
Formele de organizare a învãţãmântului superior, pentru care se acorda autorizare de funcţionare provizorie, sunt: învãţãmânt de zi şi, dupã caz, învãţãmânt fãrã frecventa. Forma de învãţãmânt seral se poate organiza la orice specializare, acreditata sau autorizata pentru învãţãmântul de zi.
ART. 4
Denumirile specializãrilor autorizate sa funcţioneze provizoriu, precum şi ale instituţiilor de învãţãmânt superior care cuprind numai astfel de specializãri se pot modifica, în perioada de funcţionare provizorie, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 .
Instituţiile de învãţãmânt superior care cuprind specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu trebuie sa respecte standardele care au stat la baza acordãrii autorizãrii de funcţionare provizorie pentru aceste specializãri pe toatã durata de activitate.
ART. 5
În termen de 3 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare va stabili şi va comunica Ministerului Învãţãmântului instituţiile de învãţãmânt superior de stat la care se poate organiza examenul de licenta, respectiv de absolvire, pentru absolvenţii primelor trei promotii ale specializãrilor autorizate de funcţioneze provizoriu.
ART. 6
Reţeaua învãţãmântului de stat de studii aprofundate şi repartizarea cifrei de şcolarizare pentru acestea se aproba de cãtre Ministerul Învãţãmântului.
ART. 7
La specializãrile care nu au autorizare de funcţionare provizorie nu se organizeazã concurs de admitere în anul I de studii.
ART. 8
(1) Studenţii specializãrilor acreditate sau autorizate sa funcţioneze provizoriu din cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior particular pot sa îşi continue studiile la specializãri identice sau similare din instituţii de învãţãmânt superior de stat, în urmãtoarele condiţii cumulative:
a) instituţia de învãţãmânt superior de stat sa scolarizeze în specializarea respectiva, acreditata sau autorizata sa funcţioneze provizoriu;
b) studenţii sa participe la concursul de admitere în instituţia primitoare, în sesiunile oficiale, la specializarea respectiva, şi sa fie declaraţi admişi, respectiv sa fi obţinut cel puţin media ultimului candidat declarat admis la profilul sau specializarea la care au susţinut concursul. Aceştia sunt declaraţi admişi în afarã cifrei de şcolarizare repartizate iniţial prin ordin al ministrului învãţãmântului;
c) anul de studiu în care studenţii admişi prin concurs vor fi înmatriculaţi este stabilit de instituţia de învãţãmânt superior primitoare, pe baza documentelor de scolaritate prezentate de student cu susţinerea examenelor de diferenţa, pentru care se pot percepe taxe în cuantumul stabilit de senatele universitare. Prin înmatricularea acestei categorii de studenţi nu se modifica formaţiunile de studiu.
(2) Instituţiile de învãţãmânt superior de stat şi particulare în cauza au obligaţia sa îndeplineascã formalitãţile de înscriere la concursul de admitere şi de transfer şi sa elibereze actele solicitate de student, în conformitate cu reglementãrile legale de vigoare.
ART. 9
Studenţii de la specializãrile din învãţãmântul superior particular, neautorizate, se pot transfera la aceleaşi specializãri sau la specializãri similare din învãţãmântul superior particular acreditat sau autorizat sa funcţioneze provizoriu, cu acordul instituţiei primitoare.
ART. 10
Specializãrile înscrise ca autorizate în <>hotãrârile Guvernului nr. 568/1995 , nr. 225/1996 şi nr. 1.371/1996, pentru care nu au fost respectate procedurile prevãzute în <>Legea nr. 88/1993 , sunt cuprinse la lit. c) din anexa nr. 1. Începând cu anul universitar 1997/1998, aceste specializãri, precum şi specializãrile fãrã autorizare de funcţionare provizorie din învãţãmântul superior de stat şi particular intra în lichidare.
ART. 11
Continuarea activitãţii de învãţãmânt superior în alte condiţii decât cele prevãzute în <>Legea nr. 88/1993 , în <>Legea învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, şi în prezenta hotãrâre atrage dupã sine rãspunderea celor vinovaţi, dupã caz.
Sesizarea organelor abilitate se face de cãtre Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare sau de cãtre Ministerul Învãţãmântului.
ART. 12
Colegiile de administraţie publica din Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Sibiu trec de la Şcoala Nationala de Studii Politice şi Administrative la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, la Universitatea din Craiova, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi, respectiv, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.
ART. 13
Literele b), c), d) şi e) din cadrul punctului II B al articolului 3 din <>Hotãrârea Guvernului nr. 542/1995 privind reorganizarea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 166 din 31 iulie 1995, cu modificãrile ulterioare, <>Hotãrârea Guvernului nr. 568/1995 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 185 din 16 august 1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.371/1996 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 340 din 11 decembrie 1996, se abroga.
ART. 14
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul învãţãmântului,
Virgil Petrescu

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara

Preşedintele Consiliului Naţional de
Evaluare Academica şi Acreditare,
Ioan Mihailescu


ANEXA 1

INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR DE STAT

ANEXA 1A



UNIVERSITĂŢI, ACADEMII, INSTITUTE

1. UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate


Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
AERONAVE * Construcţii aerospatiale - zi, 5 ani
* Sisteme de propulsie (turbomotoare,
rachete) - zi, 5 ani
* Echipamente şi instalaţii de bord - zi, 5 ani
CHIMIE * Tehnologia substanţelor anorganice - zi, 5 ani
* Tehnologia substanţelor organice - zi, 5 ani
* Petrochimie şi carbochimie - zi, 5 ani
* Inginerie chimica - zi, 5 ani
* Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice - zi, 5 ani
* Tehnologia compusilor macromoleculari - zi, 5 ani
* Inginerie chimica (în limbile engleza şi
franceza) - zi, 5 ani
* Inginerie biochimica - zi, 5 ani
* Tehnologie chimica - zi, 3 ani
ELECTRIC * Construcţii electrotehnice - zi, 5 ani
* Acţionari electrice - zi, 5 ani
* Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
* Inginerie electrica şi calculatoare (în
limbile engleza, franceza şi germanã) - zi, 5 ani
* Maşini şi aparate electrice - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Comunicaţii - zi, 5 ani
* Microelectronica - zi, 5 ani
* Telecomenzi şi electronica în transporturi- zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
* Comunicaţii şi exploatare poştalã - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
* Trafic urban - zi, 3 ani
ENERGETIC * Centrale termoelectrice - zi, 5 ani
* Centrale nuclearo-electrice - zi, 5 ani
* Electroenergetica - zi, 5 ani
* Centrale hidroelectrice - zi, 5 ani
* Energetica industriala - zi, 5 ani
* Termoenergetica - zi, 3 ani
* Hidroenergetica - zi, 3 ani
* Transportul şi distribuţia energiei
electrice - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în energetica şi
electrotehnica - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în industria chimica
şi de materiale - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie (în limba germanã) - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
* Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
INGINERIA * Tehnica transporturilor - zi, 5 ani
TRANSPORTURILOR * Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
MECANIC * Maşini hidraulice şi pneumatice - zi, 5 ani
* Echipamente de proces - zi, 5 ani
* Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
* Construcţii de maşini agricole - zi, 5 ani
* Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Material rulant de cale feratã - zi, 5 ani
* Mecanicã şi inginerie mecanicã (în limbile
engleza, franceza şi germanã) - zi, 5 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
* Tehnologii de mecanicã fina - zi, 3 ani
* Automobile - zi, 3 ani
* Materiale şi defectoscopie - zi, 3 ani
MECATRONICA * Roboti industriali - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ingineria produselor siderurgice - zi, 5 ani
* Metalurgie neferoasa - zi, 5 ani
* Turnarea metalelor - zi, 5 ani
* Prelucrari plastice şi tratamente termice - zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Inginerie fizica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
* Tehnica de calcul - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
CHIMIE * Chimie alimentara - zi, 5 ani
ELECTRIC * Metrologie şi sisteme de mãsurare - zi, 5 ani
* Controlul calitãţii şi metrologie - zi, 5 ani
ENERGETIC * Informatizarea şi conducerea proceselor
energetice - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în electronica şi
electrotehnica (în limba engleza) - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în electronica şi
electrotehnica (în limba germanã) - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în domeniul mecanic
(în limba germanã) - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Ingineria şi managementul calitãţii - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în energetica - zi, 5 ani
* Ingineria protecţiei mediului în industria
chimica şi petrochimica - zi, 5 ani
MECANIC * Maşini şi instalaţii pentru prelucrarea
produselor agricole - zi, 5 ani
* Ingineria sistemelor biotehnice şi
ecologice - zi, 5 ani
* Optometrie - zi, 3 ani
* Microtehnica şi optica - zi, 3 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
* Ştiinţa materialelor (în limbile engleza
şi franceza) - zi, 5 ani
* Tehnologii ecologice în metalurgia
extractiva - zi, 3 ani
* Tehnologii ecologice în metalurgia
prelucratoare - zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Inginerie matematica - zi, 5 ani
* Mecanicã aplicatã - zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
TRANSPORTURILOR * Tehnologia transporturilor - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

2. UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCŢII DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CONSTRUCŢII * Construcţii civile, industriale şi
agricole - zi, 5 ani
* Cai ferate, drumuri şi poduri - zi, 5 ani
* Construcţii hidrotehnice - zi, 5 ani
* Inginerie sanitarã şi protecţia mediului - zi, 5 ani
* Inginerie civilã (în limbile engleza şi
franceza) - zi, 5 ani
* Tehnologia construcţiilor - zi, 3 ani
* Lucrãri edilitare - zi, 3 ani
* Construcţii şi exploatarea lucrãrilor
hidrotehnice - zi, 3 ani
* Drumuri şi poduri - zi, 3 ani
* Cai ferate şi lucrãri de arta - zi, 3 ani
* Organizarea şi economia construcţiilor - zi, 3 ani
GEODEZIE * Geodezie - zi, 5 ani
* Cadastru - zi, 5 ani
* Topografie - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Ingineria şi managementul lucrãrilor de
construcţii - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii pentru construcţii - zi, 5 ani
* Instalaţii pentru construcţii (în limba
franceza) - zi, 5 ani
* Instalaţii - zi, 3 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic pentru construcţii - zi, 5 ani
* Mecanizarea construcţiilor - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CONSTRUCŢII * Inginerie urbana, construcţia şi
gestiunea localitãţilor - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii şi echipamente pentru
protecţia atmosferei - zi, 5 ani
MECANIC * Inginerie tehnologicã şi mecanizare în
construcţii - zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Inginerie matematica - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

3. INSTITUTUL DE ARHITECTURA "ION MINCU" DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Arhitectura - zi, 6 ani
* Arhitectura clãdirilor - zi, 3 ani
* Urbanism - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Urbanism - zi, 5 ani
* Arhitectura de interior şi mobilier - zi, 3 ani
* Arhitectura şi urbanism CAD-CAM - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

4. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI DE MEDICINA VETERINARA BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agricultura - zi, 5 ani
* Pedologie-Agrochimie - zi, 5 ani
* Horticultura - zi, 5 ani
* Protecţia plantelor - zi, 3 ani
* Legumicultura-Floricultura - zi, 3 ani
CONSTRUCŢII * Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare
ruralã - zi, 5 ani
* Amenajarea teritoriului agricol - zi, 3 ani
* Organizarea şi economia construcţiilor - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Ingineria şi gestiunea sistemelor
agricole - zi, 5 ani
MEDICINA VETERINARA * Medicina veterinara - zi, 6 ani
* Igiena şi laborator veterinar - zi, 3 ani
ZOOTEHNIE * Zootehnie - zi, 5 ani
* Creşterea animalelor mici - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Tehnologia vinului şi produselor derivate - zi, 3 ani
BIOTEHNOLOGIE * Biotehnologii agricole - zi, 5 ani
* Biotehnologii industriale - zi, 5 ani
* Biotehnologii medical-veterinare - zi, 5 ani
GEODEZIE * Cadastru agricol - zi, 3 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în spaţiul funciar - zi, 5 ani
MEDICINA VETERINARA * Clinica şi farmacie veterinara - zi, 3 ani
ZOOTEHNIE * Tehnologia laptelui şi produselor lactate - zi, 3 ani
* Tehnologia carnii şi produselor din carne - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

5. UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIBLIOTECONOMIE * Biblioteconomie-Arhivistica - zi, 3 ani
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
* Biochimie - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie - zi, 4 ani
* Chimie-Fizica - zi, 4 ani
* Biochimie tehnologicã - zi, 4 ani
* Chimie (în limba franceza) - zi, 4 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi - zi, 4 ani
literatura strãinã (Limba strãinã B) - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Bibliologie şi ştiinţa informãrii - zi, 4 ani
* O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana sau
O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) - zi, 4 ani
* Filologie clasica (Limba latina - Limba
greaca veche) - zi, 4 ani
FILOSOFIE * Filosofie - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - zi, 4 ani
* Fizica (în limbile franceza şi engleza) - zi, 4 ani
* Fizica tehnologicã - zi, 5 ani
GEOLOGIE * Geologie - zi, 4 ani
* Geologie tehnica - zi, 5 ani
* Geofizica - zi, 5 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Geografie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza, germanã, rusa - la
alegere) - zi, 4 ani
* Cartografie - zi, 3 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Matematica (în limba franceza) - zi, 4 ani
* Informatica - zi, 4 ani
* Matematica-Informatica - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Pedagogie - zi, 4 ani
* Psihologie - zi, 4 ani
* Sociologie - zi, 4 ani
* Psihopedagogie specialã - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani

* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
BIOLOGIE * Ecologie şi protecţia mediului - zi, 4 ani
CHIMIE * Radiochimie - zi, 4 ani
FILOLOGIE * Comunicare şi relaţii publice - zi, 4 ani
* Traducatori - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica medicalã - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografia turismului - zi, 4 ani
* Hidrologie, meteorologie şi supravegherea
calitãţii mediului - zi, 3 ani
JURNALISTICA * Comunicare publica - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - Studii avansate - zi, 4 ani
* Matematica aplicatã (în limba engleza) - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Institutori - O limba strãinã (Focsani) - zi, 3 ani
ŞTIINŢA MEDIULUI * Ştiinţa mediului - zi, 4 ani
ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE* Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Ştiinţe politice - zi, 4 ani
* Ştiinţe politice (în limba franceza) - zi, 4 ani
* Ştiinţe politice (în limba engleza) - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie baptista - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie baptista - Litere (Limba şi
literatura romana) - zi, 4 ani
* Teologie baptista - Litere (O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Filologie clasica
(Limba latina - Limba greaca veche) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Pictura bisericeasca - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural - zi, 4 ani
* Teologie romano-catolica - Asistenta
socialã - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

6. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "CAROL DAVILA" DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
* Farmacie (militarã) - zi, 5 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Medicina generalã (militarã) - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
* Stomatologie (militarã) - zi, 6 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Fiziokinetoterapie - zi, 5 ani
* Audiologie şi protezare auditiva - zi, 3 ani
STOMATOLOGIE * Profilaxie stomatologica - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

7. ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Economie-Pedagogie - zi, 4 ani
* Economia şi gestiunea producţiei - zi, 4 ani
agroalimentare - fãrã frec-
venta, 5 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani

* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani

* Gestiunea şi analiza financiarã a - zi, 4 ani
întreprinderilor - fãrã frec-
venta, 5 ani
* Informatica economicã - zi, 4,5 ani
- fãrã frec-
venta, 5,5
ani
* Cibernetica şi previziune economicã - zi, 4,5 ani
- fãrã frec-
venta, 5,5
ani
* Statistica social-economicã - zi, 4,5 ani
- fãrã frec-
venta, 5,5
ani
* Marketing - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Merceologie - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Comerţ - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Gestiunea afacerilor (în limbile engleza,
franceza şi germanã) - zi, 4 ani
* Economie şi sociologie ruralã - zi, 4 ani
* Economia întreprinderii (în limbile
engleza şi franceza) - zi, 4 ani
* Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
* Prelucrarea electronica a informatiei
economice - zi, 3 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
* Managementul producţiei agricole şi
alimentare - zi, 3 ani
* Comerţ exterior - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Economie matematica - zi, 4,5 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism (Buzau) - zi, 3 ani
* Managementul producţiei agricole şi
alimentare (Buzau) - zi, 3 ani
* Economia mediului - zi, 4 ani
* Economia şi dreptul afacerilor - zi, 4 ani
* Bãnci şi burse de valori - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Management social - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Economie mondialã - zi, 4 ani
* Politici economice - zi, 4 ani
* Administrarea întreprinderilor (Studii
academice postuniversitare) - zi, 2 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Gestiune bancarã - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

8. ACADEMIA DE MUZICA DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MUZICA * Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
* Canto - zi, 5 ani
* Regie de teatru muzical - zi, 5 ani
* Compoziţie - zi, 5 ani
* Muzicologie - zi, 5 ani
* Dirijat de orchestra - zi, 5 ani
* Dirijat de cor academic - zi, 5 ani
* Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MUZICA * Jaz şi muzica uşoarã - zi, 5 ani
* Muzica religioasã - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

9. ACADEMIA DE ARTA DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Pictura - zi, 5 ani
* Sculptura - zi, 5 ani
* Grafica - zi, 5 ani
* Arte textile (tapiserie-contexturi,
moda-imprimeuri) - zi, 5 ani
* Ceramica-Sticla-Metal - zi, 5 ani
* Scenografie - zi, 5 ani
* Design - zi, 5 ani
* Arta murala - zi, 5 ani
* Conservarea şi restaurarea operei de arta - zi, 5 ani
* Pedagogia artei - zi, 5 ani
* Istoria şi teoria artei - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Fotovideoprocesare computerizata a
DECORATIVE imaginii - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

10. ACADEMIA DE TEATRU ŞI FILM DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA CINEMATOGRAFICA * Regie de film şi televiziune - zi, 4 ani
ŞI TELEVIZIUNE * Imagine de film şi televiziune - zi, 4 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
* Teatrologie - zi, 4 ani
* Regie teatru - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA CINEMATOGRAFICA * Comunicaţii audiovizuale - zi, 4 ani
ŞI TELEVIZIUNE * Multimedia-sunet, montaj - zi, 4 ani
ARTA TEATRALA * Arta actorului manuitor de papusi şi
marionete - zi, 4 ani
* Coregrafie, creaţie şi pedagogie - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

11. ACADEMIA NATIONALA DE EDUCAŢIE FIZICA ŞI SPORT DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
EDUCAŢIE FIZICA ŞI
SPORT * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
* Kinetoterapie - zi, 4 ani
* Educaţie fizica militarã şi sport - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta, 5 ani
* Maiestrie sportiva (antrenori) - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

12. ŞCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Ştiinţe administrative (Studii academice
postuniversitare) - zi, 2 ani
* Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Relaţii internaţionale (Studii academice
postuniversitare) - zi, 2 ani
* Ştiinţe politice (Studii academice
postuniversitare) - zi, 2 ani
* Ştiinţa comunicãrii în masa (Studii
academice postuniversitare) - zi, 2 ani
* Ştiinţe politice - zi, 4 ani
ECONOMIC * Management (Studii academice
postuniversitare) - zi, 2 ani
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

13. UNIVERSITATEA "1 DECEMBRIE 1918" DIN ALBA IULIA

a) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura franceza - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza - zi, 4 ani
GEODEZIE * Topografie, cadastru şi organizarea
teritoriului - zi, 3 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
ISTORIE * Istorie-Arheologie - zi, 4 ani
MUZEOLOGIE * Conservarea şi restaurarea patrimoniului - zi, 4 ani
* Tehnici de cercetare şi conservare a
patrimoniului arheologic şi muzeal - zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Asistenta socialã - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura engleza) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

14. UNIVERSITATEA "AUREL VLAICU" DIN ARAD

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CHIMIE * Finisare chimica textila - zi, 5 ani
ECONOMIC * Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
MECANIC * Material rulant de cale feratã - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia şi controlul calitãţii
ALIMENTARE produselor alimentare - zi, 5 ani
TEXTILE-PIELARIE * Filatura şi tesatorie - zi, 5 ani
* Tricotaje, confecţii textile - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

15. UNIVERSITATEA DIN BACAU

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi literatura
franceza - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Marketing - zi, 4 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI
SPORT * Kinetoterapie - zi, 4 ani
ENERGETICA * Energetica industriala - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi literatura
engleza - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru industria
celulozei şi hârtiei - zi, 5 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia şi controlul calitãţii
ALIMENTARE produselor alimentare - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

16. UNIVERSITATEA DE NORD DIN BAIA MARE

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - Chimie - zi, 4 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza)
sau Etnologie - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
METALURGIE * Metalurgie neferoasa - zi, 5 ani
MINE * Exploatãri miniere şi subterane - zi, 5 ani
* Prepararea substanţelor minerale utile - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
* Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limbi moderne aplicate (câte doua limbi
strãine dintre: engleza, franceza,
germanã) - zi, 4 ani
INFORMATICA * Informatica aplicatã - zi, 3 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în minerit şi
metalurgie - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic minier - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa-Litere (Limba şi
literatura romana) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa-Asistenta socialã - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

17. UNIVERSITATEA "TRANSILVANIA" DIN BRAŞOV

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CONSTRUCŢII * Construcţii civile, industriale şi
agricole - zi, 5 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
FORESTIER * Silvicultura - zi, 5 ani
* Exploatãri forestiere - zi, 5 ani
* Prelucrarea lemnului - zi, 5 ani
* Proiectarea mobilei şi produselor finite
din lemn - zi, 5 ani
* Tehnica culturilor silvice - zi, 3 ani
* Tehnologia exploatarilor forestiere - zi, 3 ani
* Tehnologia prelucrãrii lemnului - zi, 3 ani
FIZICA * Fizica-Chimie - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
* Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
* Matematica - zi, 4 ani
* Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru prelucrari la
cald - zi, 5 ani
* Automobile - zi, 3 ani
* Tehnologii de mecanicã fina - zi, 3 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
* Materiale şi defectoscopie - zi, 3 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Turnarea metalelor - zi, 5 ani
* Prelucrari plastice şi tratamente termice - zi, 5 ani
MUZICA * Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AERONAVE * Construcţii aerospatiale - zi, 5 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
* Marketing - zi, 4 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT
ELECTRIC * Controlul calitãţii şi metrologie - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi literatura
strãinã (franceza, germanã) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza,
germanã, maghiara) - zi, 4 ani
* Limbi moderne aplicate (franceza, engleza)- zi, 4 ani
* Bibliologie şi muzeologie - zi, 3 ani
FORESTIER * Cinegetica - zi, 3 ani
GEODEZIE * Cadastru - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Productica - zi, 5 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara - zi, 5 ani
* Design în construcţii de maşini - zi, 3 ani
* Optometrie - zi, 3 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
MECATRONICA * Roboti industriali - zi, 5 ani
* Mecatronica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
* Tehnologii metalurgice - zi, 3 ani
MUZICA * Canto - zi, 5 ani
* Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
PROTECŢIA MEDIULUI * Controlul calitãţii mediului - zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Sociologie - zi, 4 ani
* Institutori - O limba strãinã (engleza,
franceza) - zi, 3 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatizãri - zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Mecanicã aplicatã - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998

-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIBLIOTECONOMIE * Biblioteconomie-Arhivistica - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

18. UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Arhitectura - zi, 6 ani
CONSTRUCŢII * Cai ferate, drumuri şi poduri - zi, 5 ani
* Construcţii civile, industriale şi
agricole - zi, 5 ani
* Cai ferate şi lucrãri de arta - zi, 3 ani
* Drumuri şi poduri - zi, 3 ani
* Organizarea şi economia construcţiilor - zi, 3 ani
* Tehnologia construcţiilor - zi, 3 ani
ELECTRIC * Acţionari electrice - zi, 5 ani
* Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
* Electrotehnica generalã (în limba germanã)- zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Comunicaţii - zi, 5 ani
* Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Comunicaţii şi exploatare poştalã - zi, 3 ani
* Electronica - zi, 3 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii pentru construcţii - zi, 5 ani
* Instalaţii - zi, 3 ani
MECANIC * Ingineria şi managementul fabricãrii
maşinilor şi utilajelor - zi, 5 ani
* Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
* Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru prelucrari la
cald - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Turnarea metalelor - zi, 5 ani
* Deformari plastice şi tratamente termice - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul procesarii
materialelor - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR ŞI * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala
(în limba engleza) - zi, 5 ani
* Calculatoare - zi, 5 ani
* Calculatoare (în limba engleza) - zi, 5 ani
* Tehnica de calcul - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CONSTRUCŢII * Inginerie civilã (în limba engleza) - zi, 5 ani
ECONOMIC * Fabricaţie şi management în industria
mica şi mijlocie - zi, 3 ani
* Organizarea şi gestiunea producţiei
(Campia Turzii) - zi, 3 ani
ELECTRIC * Metrologie şi sisteme de mãsurare - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Tehnica medicalã - zi, 3 ani
ENERGETIC * Energetica industriala - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului industrial - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul
construcţiilor - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii şi echipamente pentru
protecţia atmosferei - zi, 5 ani
MECANIC * Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
* Mecanicã şi inginerie mecanicã - zi, 5 ani
* Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Tehnologii de mecanicã fina - zi, 3 ani
* Tehnologia prelucrãrii materialelor - zi, 3 ani
* Automobile - zi, 3 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
* Roboti industriali - zi, 5 ani
* Roboti industriali şi sisteme flexibile
de fabricaţie (în limba engleza) - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa şi ingineria materialelor - zi, 5 ani
* Controlul proceselor metalurgice
(Campia Turzii) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Inginerie fizica - zi, 5 ani
* Inginerie matematica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Informatica tehnica - zi, 3 ani
ŞI A CALCULATOARELOR -------------------------------------------------------------------------------

19. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI DE MEDICINA VETERINARA DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agricultura - zi, 5 ani
* Horticultura - zi, 5 ani
* Legumicultura-Floricultura - zi, 3 ani
* Viticultura-Pomicultura - zi, 3 ani
MEDICINA VETERINARA * Medicina veterinara - zi, 6 ani
* Tehnica veterinara - zi, 3 ani
ZOOTEHNIE * Zootehnie - zi, 5 ani
* Creşterea animalelor, controlul şi
valorificarea produselor - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agromontanologie - zi, 5 ani
BIOTEHNOLOGIE * Biotehnologii agricole - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Management, dezvoltare şi amenajare
ruralã - zi, 5 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia prelucrãrii produselor
ALIMENTARE agricole - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

19. UNIVERSITATEA "BABES-BOLYAI" DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
* Biologie-chimie - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie-Fizica - zi, 4 ani
* Chimie - zi, 4 ani
* Chimie (în limba engleza) - zi, 4 ani
* Tehnologia substanţelor organice - zi, 5 ani
* Tehnologia substanţelor anorganice - zi, 5 ani
* Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice - zi, 5 ani
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Economia şi gestiunea producţiei - zi, 4 ani
agroalimentare - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
EDUCAŢIE FIZICA * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
ŞI SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi - zi, 4 ani
literatura strãinã (Limba strãinã B) sau - fãrã frec-
Etnologie venta,
5 ani
* O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura maghiara - Limba şi
literatura romana sau O limba şi literatura
strãinã (Limba strãinã B) sau Etnologie
maghiara - zi, 4 ani
* Filologie clasica (Limba latina - Limba
greaca veche) - zi, 4 ani
FILOSOFIE * Filosofie - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
* Geografie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza, germanã, rusa,
italiana - la alegere) - zi, 4 ani
GEOLOGIE * Geologie tehnica - zi, 5 ani
* Geologie-Geografie - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Informatica - zi, 4 ani
* Matematica-Fizica - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Sociologie - zi, 4 ani
* Psihologie - zi, 4 ani
* Pedagogie - Limba şi literatura romana
sau Limba şi literatura maghiara - zi, 4 ani
* Psihopedagogie specialã - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE- * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
SECRETARIAT * Administraţie publica localã (Bistrita) - zi, 3 ani
ARTE PLASTICE ŞI * Istoria şi teoria artei - zi, 4 ani
DECORATIVE
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
* Teatrologie - zi, 4 ani
* Regie teatru - zi, 5 ani
BIBLIOTECONOMIE * Biblioteconomie-Arhivistica - zi, 3 ani
BIOLOGIE * Ecologie şi protecţia mediului - zi, 4 ani
CHIMIE * Informatica sistemelor chimice - zi, 5 ani
* Inginerie biochimica - zi, 5 ani
ECONOMIC * Asistenta managerialã - zi, 4 ani
* Managementul instituţiilor europene - zi, 4 ani
* Bãnci şi burse de valori - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Informatica economicã - zi, 4,5 ani
- fãrã frec-
venta,
5,5 ani
* Marketing - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management (Sfantu Gheorghe) - zi, 3 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limbi moderne aplicate (câte doua limbi
strãine dintre: engleza, franceza,
germanã, rusa) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura spaniola - Limba şi
literatura romana sau Limba şi literatura
maghiara sau O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica medicalã - zi, 4 ani
* Fizica tehnologicã - zi, 5 ani
GEOGRAFIE * Cartografie şi cadastru funciar - zi, 3 ani
* Geoinformatica şi prospectare turistica - zi, 3 ani
* Geografia turismului (Gheorgheni) - zi, 3 ani
GEOLOGIE * Mineralogie - zi, 5 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
* Matematici aplicate - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Asistenta socialã - zi, 4 ani
ŞTIINŢE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ADMINISTRATIVE
ŞTIINŢA MEDIULUI * Ştiinţa mediului - zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Ştiinţe politice - zi, 4 ani
* Studii europene - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie reformata - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie reformata - Litere (O limba
şi literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa, maghiara - la alegere) sau
Etnologie - zi, 4 ani
* Teologie greco-catolica - Asistenta
socialã - zi, 4 ani
* Teologie greco-catolica - Litere (O limba
şi literatura strãinã) - zi, 4 ani
* Teologie greco-catolica didactica - zi, 4 ani
* Teologie greco-catolica - Litere (Limba
şi literatura romana) - zi, 4 ani
* Teologie greco-catolica - Iconografie - zi, 4 ani
* Teologie romano-catolica - Istorie - zi, 4 ani
* Teologie romano-catolica - Litere (O
limba şi literatura strãinã: engleza,
franceza, germanã, maghiara - la alegere) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

21. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "IULIU HATIEGANU" DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Imagistica medicalã, radioterapie şi
medicina nucleara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

22. ACADEMIA DE MUZICA "GHEORGHE DIMA" DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MUZICA * Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
* Canto - zi, 5 ani
* Compoziţie - zi, 5 ani
* Muzicologie - zi, 5 ani
* Dirijat de orchestra - zi, 5 ani
* Dirijat de cor academic - zi, 5 ani
* Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MUZICA * Muzica religioasã - zi, 5 ani
* Regie de teatru muzical - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

23. ACADEMIA DE ARTE VIZUALE "IOAN ANDREESCU" DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Pictura - zi, 5 ani
DECORATIVE * Sculptura - zi, 5 ani
* Grafica - zi, 5 ani
* Pedagogia artei - zi, 5 ani
* Arte textile (tapiserie-contexturi;
moda-imprimeuri) - zi, 5 ani
* Ceramica-Sticla-Metal - zi, 5 ani
* Design - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Fotovideoprocesare computerizata a
DECORATIVE imaginii - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

24. UNIVERSITATEA "OVIDIUS" DIN CONSTANTA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
CHIMIE * Tehnologia prelucrãrii petrolului şi
petrochimie - zi, 5 ani
CONSTRUCŢII * Construcţii hidrotehnice - zi, 5 ani
* Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare
ruralã - zi, 5 ani
EDUCAŢIE FIZICA * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
ŞI SPORT
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica-Chimie - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE ŞI * Birotica - zi, 3 ani
SECRETARIAT
AGRICOL * Agricultura - zi, 4 ani
BIOLOGIE * Ecologie şi protecţia mediului - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie - zi, 4 ani
CONSTRUCŢII * Lucrãri edilitare - zi, 3 ani
CONSTRUCŢII ŞI * Instalaţii şi echipamente navale - zi, 5 ani
ECHIPAMENTE NAVALE
ECONOMIC * Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul lucrãrilor de
construcţii - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
* Matematica-Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaje şi instalaţii portuare - zi, 5 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã (engleza) - zi, 3 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Litere
(Limba şi literatura romana) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Istorie - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - Filologie
balcanica - zi, 4 ani
MEDICINA * Medicina generalã (în limba engleza) - zi, 6 ani
* Stomatologie (în limba engleza) - zi, 6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

25. INSTITUTUL DE MARINA CIVILĂ DIN CONSTANTA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Electromecanica fluviala - zi, 3 ani
NAVIGAŢIE * Navigaţie şi transport maritim - zi, 5 ani
* Navigaţie şi transport fluvial - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

26. UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Horticultura - zi, 5 ani
* Agricultura - zi, 5 ani
BIOLOGIE * Biologie - Ştiinţe agricole - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie - zi, 4 ani
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
ELECTRIC * Construcţii electrotehnice - zi, 5 ani
* Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
* Acţionari electrice - zi, 5 ani
* Electrotehnica generalã (în limba
franceza) - zi, 5 ani
* Maşini şi aparate electrice - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
ENERGETIC * Centrale termoelectrice - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi - zi, 4 ani
literatura strãinã (Limba strãinã B) - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
* Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR ŞI * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
* Calculatoare (în limba engleza) - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE - * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
* Administraţie localã - Secretariat - zi, 3 ani
(Drobeta-Turnu Severin) - fãrã frec-
venta,
4 ani
* Birotica (Drobeta-Turnu Severin) - zi, 3 ani
- fãrã frec-
venta,
4 ani
AERONAVE * Echipamente şi instalaţii de bord - zi, 5 ani
AGRICOL * Agromontanologie - zi, 5 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
CONSTRUCŢII * Tehnologia construcţiilor - zi, 3 ani
ECONOMIC * Economie generalã - zi, 4 ani
* Bãnci şi burse de valori - zi, 4 ani
* Marketing - zi, 4 ani
* Informatica economicã - zi, 4,5 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Statistica social-economicã - zi, 4,5 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de - zi, 3 ani
turism (Drobeta-Turnu Severin) - fãrã frec-
venta,
4 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
(Drobeta-Turnu Severin) - fãrã frec-
venta,
4 ani
* Gestiune financiarã şi bancarã - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Kinetoterapie - zi, 4 ani
SPORT * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Tracţiune electrica - zi, 5 ani
* Echipamente electrocasnice, medicale şi
industriale - zi, 3 ani
ENERGETIC * Electroenergetica - zi, 5 ani
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
FILOSOFIE * Filosofie-Sociologie - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - O limba şi literatura strãinã - zi, 4 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
MECANIC * Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Automobile - zi, 3 ani
* Materiale şi defectoscopie - zi, 3 ani
(Drobeta-Turnu Severin)
MECATRONICA * Roboti industriali - zi, 5 ani
MEDICINA * Stomatologie - zi, 6 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
NAVIGAŢIE * Navigaţie şi transport fluvial - zi, 3 ani
(Drobeta-Turnu Severin)
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã - zi, 3 ani
(Drobeta-Turnu Severin)
* Institutori - (Drobeta-Turnu Severin) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Mecanicã aplicatã - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Tehnica de calcul - zi, 3 ani
ŞI A CALCULATOARELOR * Informatica tehnica - zi, 3 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia prelucrãrii produselor
ALIMENTARE agricole - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Litere
(Limba şi literatura romana sau O limba
şi literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Economie - Pedagogie - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

27. UNIVERSITATEA "DUNAREA DE JOS" DIN GALAŢI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza,
rusa) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (franceza, rusa) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (engleza, rusa) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - Chimie - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
* Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica - Fizica - zi, 4 ani
MECANIC * Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
* Maşini şi utilaje pentru construcţii
(Brãila) - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ingineria proceselor siderurgice - zi, 5 ani
* Prelucrari plastice şi tratamente termice - zi, 5 ani
* Turnarea metalelor - zi, 5 ani
* Controlul proceselor metalurgice - zi, 3 ani
NAVE ŞI ECHIPAMENTE * Instalaţii şi echipamente navale - zi, 5 ani
NAVALE * Nave şi inginerie oceanica - zi, 5 ani
* Construcţii şi montaj de nave - zi, 3 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Pescuit şi acvacultura - zi, 5 ani
ALIMENTARE * Tehnologia şi controlul calitãţii
produselor alimentare - zi, 5 ani
* Tehnologii alimentare - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE - * Administraţie localã - Secretariat - zi, 3 ani
SECRETARIAT
BIOTEHNOLOGIE * Biotehnologie aplicatã - zi, 5 ani
CHIMIE * Tehnologii carbochimice - zi, 5 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Economia şi gestiunea produselor
agroalimentare - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Informatica economicã - zi, 4,5 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Marketing - zi, 4 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi management în sport - zi, 4 ani
SPORT
ELECTRIC * Acţionari electrice - zi, 5 ani
ELECTRONIC * Electronica - zi, 3 ani
* Electronica aplicatã - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Exploatarea motoarelor în transporturi - zi, 3 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în energetica - zi, 5 ani
* Gestiunea, prelucrarea şi valorificarea
deşeurilor - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - Filosofie - zi, 4 ani
* Istorie - O limba şi literatura strãinã
(engleza) - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru prelucrari la
cald (Brãila) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara - zi, 5 ani
* Inginerie tehnologicã şi mecanizare în
construcţii (Brãila) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru industria
celulozei şi hârtiei (Brãila) - zi, 5 ani
* Maşini hidraulice şi pneumatice - zi, 5 ani
MECATRONICA * Roboti industriali - zi, 5 ani
* Mecatronica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Mecanicã aplicatã - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologie şi control în alimentaţia
ALIMENTARE publica şi turism - zi, 5 ani
* Tehnologii piscicole - zi, 3 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

28. UNIVERSITATEA TEHNICA "GHEORGHE ASACHI" DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Arhitectura - zi, 6 ani
CHIMIE * Tehnologia substanţelor anorganice - zi, 5 ani
* Tehnologia substanţelor organice - zi, 5 ani
* Tehnologia compusilor macromoleculari - zi, 5 ani
* Tehnologia celulozei, hârtiei, poligrafie
şi fibre - zi, 5 ani
* Finisare chimica textila - zi, 5 ani
* Tehnologia pieilor, blanurilor şi
inlocuitorilor de piele - zi, 5 ani
* Tehnologie chimica - zi, 3 ani
CONSTRUCŢII * Construcţii civile, industriale şi
agricole - zi, 5 ani
* Cai ferate, drumuri şi poduri - zi, 5 ani
* Inginerie civilã (în limbile engleza şi
franceza) - zi, 5 ani
* Construcţii hidrotehnice - zi, 5 ani
* Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare
ruralã - zi, 5 ani
* Inginerie sanitarã şi protecţia mediului - zi, 5 ani
* Tehnologia construcţiilor - zi, 3 ani
* Lucrãri edilitare - zi, 3 ani
* Organizarea şi economia construcţiilor - zi, 3 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
* Maşini şi aparate electrice - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Comunicaţii - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
ENERGETIC * Electroenergetica - zi, 5 ani
* Energetica industriala - zi, 5 ani
* Transportul şi distribuţia energiei
electrice - zi, 3 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în industria de
textile-pielarie - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii pentru construcţii - zi, 5 ani
MECANIC * Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
* Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic - zi, 5 ani
* Materiale şi defectoscopie - zi, 3 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Turnarea metalelor - zi, 5 ani
* Prelucrari plastice şi tratamente termice - zi, 5 ani
* Controlul proceselor metalurgice - zi, 3 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
* Tehnica de calcul - zi, 3 ani
TEXTILE-PIELARIE * Filatura-Tesatorie - zi, 5 ani
* Tricotaje-Confecţii textile - zi, 5 ani
* Confecţii din piele şi inlocuitori - zi, 5 ani
* Tehnologia tricoturilor - zi, 3 ani
* Tehnologia confecţiilor din tesaturi şi
tricoturi - zi, 3 ani
* Tehnologia firelor şi tesaturilor - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CHIMIE * Inginerie biochimica - zi, 5 ani
* Inginerie chimica - zi, 5 ani
* Tabacarie - zi, 3 ani
* Finisarea produselor textile - zi, 3 ani
CONSTRUCŢII * Inginerie urbana - zi, 5 ani
ECONOMIC * Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
ELECTRIC * Acţionari electrice - zi, 5 ani
* Construcţii electrotehnice - zi, 5 ani
* Electrotehnologie - zi, 5 ani
* Metrologie şi sisteme de mãsurare - zi, 5 ani
* Controlul calitãţii şi metrologie - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Microelectronica - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Ingineria sistemelor electromecanice - zi, 5 ani
ENERGETIC * Centrale termoelectrice - zi, 5 ani
GEODEZIE * Cadastru - zi, 5 ani
INGINERIE * Inginerie economicã în industria chimica
şi de materiale - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în energetica şi
electrotehnica - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Tehnologia şi biotehnologia protecţiei
mediului - zi, 5 ani
* Amenajãri pentru protecţia apei şi
solului - zi, 5 ani
MECANIC * Maşini hidraulice şi pneumatice - zi, 5 ani
* Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Automobile - zi, 3 ani
* Tehnologii de mecanicã fina - zi, 3 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Echipamente de automatizare - zi, 3 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
-------------------------------------------------------------------------------

29. UNIVERSITATEA AGRONOMICA ŞI DE MEDICINA VETERINARA "ION IONESCU DE LA BRAD" DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agricultura - zi, 5 ani
* Horticultura - zi, 5 ani
* Viticultura şi pomicultura - zi, 3 ani
MEDICINA VETERINARA * Medicina veterinara - zi, 6 ani
* Igiena şi laborator veterinar - zi, 3 ani
ZOOTEHNIE * Zootehnie - zi, 5 ani
* Creşterea animalelor mici - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agromontanologie - zi, 5 ani
* Arhitectura peisagista - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

30. UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie - zi, 4 ani
* Chimie-Fizica - zi, 4 ani
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Economie-Pedagogie - zi, 4 ani
* Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Maiestrie sportiva (antrenori) - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã B) - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* O limba şi literatura strãinã (limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) - zi, 4 ani
FILOSOFIE * Filosofie - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - zi, 4 ani
GEOLOGIE * Geologie tehnica - zi, 5 ani
* Geochimie - zi, 5 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
* Geografie - O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
* Istorie - O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Informatica - zi, 4 ani
* Matematica-Fizica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Pedagogie - zi, 4 ani
* Psihologie - zi, 4 ani
* Sociologie şi politologie - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE- * Birotica - zi, 3 ani
SECRETARIAT * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
BIOLOGIE * Biochimie - zi, 4 ani
* Ecologie şi protecţia mediului - zi, 4 ani
CHIMIE * Biochimie tehnologicã - zi, 4 ani
ECONOMIC * Bãnci şi burse de valori - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Comerţ - zi, 4 ani
* Marketing - zi, 4 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Informatica economicã - zi, 4,5 ani
* Statistica social-economicã - zi, 4,5 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
* Gestiune bancarã - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Filologie clasica (Limba latina - Limba
greaca veche) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica medicalã - zi, 4 ani
* Fizica tehnologicã - zi, 5 ani
* Biofizica - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - Ştiinţa mediului - zi, 4 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematici aplicate - zi, 4 ani
* Matematica - Mecanicã - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Psihopedagogie specialã - zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Ştiinţe politice - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998

-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

31. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "GRIGORE T. POPA" DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Medicina - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Biomateriale şi bioactivi - zi, 6 ani
* Bioinstrumentatie şi tehnici medicale - zi, 6 ani
* Bioinformatica şi management sanitar-
ecologic - zi, 6 ani
* Laborator şi tehnologie protetica - zi, 6 ani
* Medicina generalã (în limba engleza) - zi, 6 ani
* Stomatologie (în limba engleza) - zi, 6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

32. ACADEMIA DE ARTE "GEORGE ENESCU" DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Pictura - zi, 5 ani
DECORATIVE * Sculptura - zi, 5 ani
* Grafica - zi, 5 ani
* Pedagogia artei - zi, 5 ani
MUZICA * Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
* Canto - zi, 5 ani
* Compoziţie - zi, 5 ani
* Muzicologie - zi, 5 ani
* Dirijat de cor academic - zi, 5 ani
* Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Arte textile (tapiserie-contexturi;
DECORATIVE moda-imprimeuri) - zi, 5 ani
* Design - zi, 5 ani
* Arta murala - zi, 5 ani
* Conservarea şi restaurarea operei de arta - zi, 5 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
* Arta actorului manuitor de papusi şi
marionete - zi, 4 ani
MUZICA * Jaz şi muzica uşoarã - zi, 5 ani
* Muzica religioasã - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

33. UNIVERSITATEA DIN ORADEA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, rusa) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi literatura
rusa - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie-Geografie - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI * Pedagogia artei - zi, 5 ani
DECORATIVE * Sculptura - zi, 5 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Marketing - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI
SPORT * Kinetoterapie - zi, 4 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
ENERGETIC * Electroenergetica - zi, 5 ani
* Centrale termoelectrice - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (franceza, germanã
- la alegere) - zi, 4 ani
* Biblioteconomie - zi, 4 ani
* Limba şi literatura germanã - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza,
italiana, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica-Chimie - zi, 4 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în domeniul electric - zi, 5 ani
* Inginerie economicã în domeniul textile-
pielarie - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului - zi, 5 ani
MECATRONICA * Roboti industriali - zi, 5 ani
MEDICINA * Fiziokinetoterapie - zi, 5 ani
* Medicina generalã - zi, 6 ani
* Cosmetica medicalã - zi, 3 ani
MUZICA * Canto - zi, 5 ani
* Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
* Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Sociologie - zi, 4 ani
* Psihologie - zi, 4 ani
* Institutori - O limba strãinã - zi, 3 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Tehnica de calcul - zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa-Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa-Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998

-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Administraţie localã-Secretariat - zi, 3 ani
AGRICOL * Agricultura - zi, 5 ani
* Horticultura - zi, 5 ani
ARHITECTURA * Arhitectura - zi, 6 ani
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Design - zi, 5 ani
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
* Biologie-Chimie - zi, 4 ani
CONSTRUCŢII * Inginerie sanitarã şi protecţia mediului - zi, 5 ani
ECONOMIC * Bãnci şi burse de valori - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ELECTRIC * Instalaţii electrice - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Exploatarea aparaturii medicale - zi, 3 ani
ENERGETIC * Transportul şi distribuţia energiei
electrice - zi, 3 ani
* Energetica surselor noi de energie - zi, 5 ani
* Energetica industriala - zi, 5 ani
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura italiana - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (franceza, germanã) - zi, 4 ani
FORESTIER * Silvicultura - zi, 5 ani
* Exploatãri forestiere - zi, 5 ani
* Prelucrarea lemnului - zi, 5 ani
GEODEZIE * Cadastru - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
* Petrol şi gaze (Marghita) - zi, 3 ani
MEDICINA * Stomatologie - zi, 6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori (Beius) - zi, 3 ani
* Institutori (Marghita) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Politologie - zi, 4 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie baptista-Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie baptista-Litere (Limba şi
literatura romana - O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) - zi, 4 ani
TEXTILE-PIELARIE * Confecţii textile (Marghita) - zi, 3 ani
* Confecţii pielarie (Marghita) - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

34. UNIVERSITATEA DIN PETROSANI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje - zi, 3 ani
MECANIC * Maşini şi instalaţii miniere - zi, 5 ani
MINE * Exploatãri miniere subterane - zi, 5 ani
* Exploatãri miniere la zi - zi, 5 ani
* Topografie miniera - zi, 5 ani
* Prepararea substanţelor minerale utile - zi, 5 ani
* Topografie miniera - zi, 3 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR ŞI
A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
CONSTRUCŢII * Construcţii miniere - zi, 5 ani
ECONOMIC * Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
ELECTRIC * Controlul calitãţii şi metrologie - zi, 3 ani
MATEMATICA * Matematica-Fizica - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic minier - zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihosociologie - zi, 4 ani
* Institutori - O limba strãinã (engleza) - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
GEOLOGIE * Geologie miniera - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în minerit - zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Inginerie matematica - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

35. UNIVERSITATEA DIN PITESTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie-Fizica - zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI
SPORT * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi literatura
engleza - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura franceza - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
MECANIC * Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Automobile - zi, 3 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie-Muzeologie - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã (engleza) - zi, 3 ani
* Institutori - Educaţie fizica - zi, 3 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana - O limba şi literatura
strãinã: engleza, franceza - la alegere) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

36. UNIVERSITATEA "PETROL-GAZE" DIN PLOIESTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
CHIMIE * Tehnologia prelucrãrii petrolului şi
petrochimie - zi, 5 ani
* Tehnologie chimica - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
* Exploatarea utilajului petrolier şi
petrochimic - zi, 3 ani
GEOLOGIE * Geologie petroliera - zi, 5 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic petrolier - zi, 5 ani
PETROL * Forajul sondelor şi exploatarea
zãcãmintelor de petrol şi gaze - zi, 5 ani
* Foraj-extracţie - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
CHIMIE * Chimie-Fizica - zi, 4 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
* Merceologie - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura franceza - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza - zi, 4 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria protecţiei mediului în industria
chimica şi petrochimica - zi, 5 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic pentru transportul şi
depozitarea hidrocarburilor - zi, 5 ani
PETROL * Transportul, depozitarea şi distribuirea
petrolului şi gazelor - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

37. UNIVERSITATEA "EFTIMIE MURGU" DIN RESITA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Marketing - zi, 4 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

38. UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" DIN SIBIU

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura germanã - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (germanã, franceza) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (engleza, franceza,
germanã) - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
* Istorie (în limba germanã) - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic - zi, 5 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi literatura
strãinã: engleza, franceza, germanã
- la alegere) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Tehnici şi activitãţi montane - zi, 3 ani
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Conservarea şi restaurarea operei de arta - zi, 5 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
BIBLIOTECONOMIE * Biblioteconomie-Arhivistica - zi, 3 ani
ECONOMIC * Comerţ - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI
SPORT * Maiestrie sportiva (antrenori) - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica - zi, 3 ani
FIZICA * Fizica-Chimie - zi, 4 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
* Matematica-Fizica - zi, 4 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihopedagogie - zi, 4 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia şi controlul calitãţii
ALIMENTARE produselor alimentare - zi, 5 ani
* Tehnologii alimentare - zi, 3 ani
TEXTILE-PIELARIE * Tricotaje - Confecţii textile - zi, 5 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agromontanologie - zi, 5 ani
BIOLOGIE * Ecologie şi protecţia mediului - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
MEDICINA * Stomatologie - zi, 6 ani
PETROL * Exploatarea şi valorificarea gazelor
naturale (Medias) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE POLITICE * Ştiinţe politice - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

39. UNIVERSITATEA "ŞTEFAN CEL MARE" DIN SUCEAVA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ENERGETICA * Energetica industriala - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (franceza, germanã) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi
literatura germanã - zi, 4 ani
FORESTIER * Silvicultura - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie-Geografie - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
ECONOMIC * Turism şi servicii - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Conducerea unitãţilor comerciale şi de
turism - zi, 3 ani
* Gestiune financiarã şi bancarã - zi, 3 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (franceza, germanã) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura engleza - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - O limba şi literatura strãinã
(franceza, engleza) - zi, 4 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie economicã în domeniul mecanic - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza) - zi, 4 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
MUZEOLOGIE * Muzeologie - zi, 3 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR ŞI
A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR
ALIMENTARE * Tehnologii alimentare - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998

-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

40. UNIVERSITATEA "VALACHIA" DIN TARGOVISTE

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE- * Birotica - zi, 3 ani
SECRETARIAT
AGRICOL * Agromontanologie - zi, 5 ani
BIBLIOTECONOMIE * Biblioteconomie - Arhivistica - zi, 3 ani
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
* Marketing - zi, 4 ani
* Agroturism - zi, 3 ani
* Contabilitate şi gestiune financiarã - zi, 3 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
ENERGETIC * Transportul şi distribuţia energiei
electrice - zi, 3 ani
FIZICA * Fizica-Chimie - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului în spaţiul funciar - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie-Geografie - zi, 4 ani
* Istorie-Arheologie - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic - zi, 5 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa materialelor - zi, 5 ani
MUZEOLOGIE * Tehnici de cercetare şi conservare a
patrimoniului arheologic şi muzeal - zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR ŞI * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
A CALCULATOARELOR * Tehnica de calcul - zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã (franceza,
engleza) - zi, 3 ani
* Institutori - muzica - zi, 3 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia prelucrãrii produselor
ALIMENTARE agricole - zi, 5 ani
* Tehnologii alimentare - zi, 3 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

41. UNIVERSITATEA "CONSTANTIN BRANCUSI" DIN TARGU JIU

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ENERGETIC * Centrale termoelectrice - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Turism şi servicii - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

42. UNIVERSITATEA "PETRU MAIOR" DIN TARGU MURES

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
INGINERIE MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
* Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
* Prelucrarea electronica a informatiei
economice - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Electronica - zi, 3 ani
ENERGETIC * Electroenergetica - zi, 5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - Limba şi literatura engleza - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
MECANIC * Utilaj tehnologic pentru textile pielarie - zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE * Administraţie publica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

43. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE DIN TARGU-MURES

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Medicina generalã (militarã) - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

44. ACADEMIA DE ARTA TEATRALA DIN TARGU-MURES

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
* Actorie (în limba maghiara) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA TEATRALA * Teatrologie - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA TEATRALA * Regie teatru - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

45. UNIVERSITATEA "POLITEHNICA" DIN TIMIŞOARA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Arhitectura - zi, 6 ani
CHIMIE * Tehnologia substanţelor anorganice - zi, 5 ani
* Tehnologia substanţelor organice - zi, 5 ani
* Tehnologia compusilor macromoleculari - zi, 5 ani
* Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice - zi, 5 ani
CONSTRUCŢII * Construcţii civile, industriale şi
agricole - zi, 5 ani
* Cai ferate, drumuri şi poduri - zi, 5 ani
* Inginerie civilã (în limbile engleza şi
germanã) - zi, 5 ani
* Construcţii hidrotehnice - zi, 5 ani
* Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare
ruralã - zi, 5 ani
* Inginerie sanitarã şi protecţia mediului - zi, 5 ani
* Organizarea şi economia construcţiilor - zi, 3 ani
* Tehnologia construcţiilor - zi, 3 ani
ELECTRIC * Electrotehnica generalã - zi, 5 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica - zi, 5 ani
ELECTRONIC * Electronica aplicatã - zi, 5 ani
* Comunicaţii - zi, 5 ani
* Electronica - zi, 3 ani
* Comunicaţii şi exploatare poştalã - zi, 3 ani
ENERGETIC * Electroenergetica - zi, 5 ani
* Energetica industriala - zi, 5 ani
INSTALAŢII * Instalaţii pentru construcţii - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologia construcţiilor de maşini - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Utilajul şi tehnologia sudarii - zi, 5 ani
MECANIC * Echipamente de proces - zi, 5 ani
* Mecanicã fina - zi, 5 ani
* Maşini şi echipamente termice - zi, 5 ani
* Material rulant de cale feratã - zi, 5 ani
* Maşini hidraulice şi pneumatice - zi, 5 ani
* Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic textil - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic minier - zi, 5 ani
* Tehnologia prelucrãrii metalelor - zi, 3 ani
* Tehnologii de mecanicã fina - zi, 3 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Prelucrari plastice şi tratamente termice
(Hunedoara) - zi, 5 ani
* Turnarea metalelor (Hunedoara) - zi, 5 ani
* Ingineria proceselor siderurgice
(Hunedoara) - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Automatica şi informatica industriala - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR * Calculatoare - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Comunicare profesionalã - zi, 3 ani
CHIMIE * Ingineria prelucrãrii produselor naturale - zi, 5 ani
* Tehnologia pieilor, blanurilor şi
inlocuitorilor din piele - zi, 5 ani
CONSTRUCŢII * Lucrãri hidrotehnice - zi, 3 ani
ELECTRONIC * Tehnologii audio, video şi multimedia - zi, 3 ani
* Electronica (Hunedoara) - zi, 3 ani
ELECTROMECANIC * Electromecanica (Hunedoara) - zi, 5 ani
* Exploatare maşini şi utilaje (Hunedoara) - zi, 3 ani
* Tehnica medicalã - zi, 3 ani
ECONOMIC * Organizarea producţiei şi a muncii - zi, 3 ani
GEODEZIE * Cadastru - zi, 5 ani
INFORMATICA * Informatica aplicatã - zi, 3 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie de afaceri în electrotehnica - zi, 5 ani
* Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie - zi, 5 ani
INGINERIE MANAGERIALĂ * Tehnologii şi echipamente neconventionale - zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ * Maşini-unelte - zi, 5 ani
* Tehnologia construcţiilor de maşini (în
limba franceza) - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Amenajãri pentru protecţia apei şi
solului - zi, 5 ani
* Gestionarea, prelucrarea şi valorificarea
deşeurilor - zi, 5 ani
INGINERIA * Ingineria sistemelor de circulaţie
TRANSPORTURILOR feroviara - zi, 5 ani
MECANIC * Autovehicule rutiere - zi, 5 ani
* Conceptie, fabricaţie şi management,
integrate pe calculator (în limbile
engleza şi germanã) - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic (Hunedoara) - zi, 5 ani
* Construcţii de maşini agricole - zi, 5 ani
* Maşini şi instalaţii pentru prelucrarea
produselor agricole - zi, 5 ani
* Utilaj tehnologic pentru prelucrari la
cald - zi, 5 ani
MECATRONICA * Mecatronica - zi, 5 ani
* Roboti industriali (în limba germanã) - zi, 5 ani
* Roboti industriali - zi, 5 ani
ŞTIINŢA MATERIALELOR * Ştiinţa şi ingineria materialelor - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Tehnica de calcul - zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE * Mecanicã aplicatã - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
INGINERIA * Ingineria sistemelor de circulaţie
TRANSPORTURILOR rutiera - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

46. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI DE MEDICINA VETERINARA A BANATULUI DIN TIMIŞOARA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Agricultura - zi, 5 ani
ZOOTEHNIE * Zootehnie - zi, 5 ani
MEDICINA VETERINARA * Medicina veterinara - zi, 6 ani
* Igiena şi laborator veterinar - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Horticultura - zi, 5 ani
* Inginerie genetica (în agricultura) - zi, 5 ani
BIOLOGIE * Biologie - Ştiinţe agricole - zi, 4 ani
BIOTEHNOLOGIE * Biotehnologii agricole - zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Managementul dezvoltãrii şi amenajãrii
rurale - zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI * Ingineria mediului agricol - zi, 5 ani
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Tehnologia prelucrãrii produselor
ALIMENTARE agricole - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I şi care intra în lichidare începând cu anul universitar 1997/1998
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEHNOLOGIA PRODUSELOR * Expertiza produselor agroalimentare - zi, 5 ani
ALIMENTARE * Extracte şi aditivi agroalimentari - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

47. UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Pedagogia artei - zi, 5 ani
BIOLOGIE * Biologie - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie - zi, 4 ani
ECONOMIC * Managementul firmei - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Economia şi gestiunea producţiei - zi, 4 ani
agroalimentare - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Finanţe şi asigurãri - zi, 4 ani
* Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) - zi, 4 ani
* O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica - zi, 4 ani
* Fizica-Chimie - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
* Istorie - O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Informatica - zi, 4 ani
* Matematica-Fizica - zi, 4 ani
MUZICA * Pedagogia muzicala - zi, 5 ani
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
ARTE PLASTICE ŞI * Arte textile (tapiserie-contexturi;
DECORATIVE moda-imprimeuri) - zi, 5 ani
* Design - zi, 5 ani
* Grafica - zi, 5 ani
* Pictura - zi, 5 ani
* Sculptura - zi, 5 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
* Actorie (în limba germanã) - zi, 4 ani
CHIMIE * Chimie-Biologie - zi, 4 ani
ECONOMIC * Economie-Pedagogie - zi, 4 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
* Tranzacţii internaţionale - zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT * Kinetoterapie - zi, 4 ani
FILOLOGIE * Filologie clasica (Limba latina - Limba
greaca veche) - zi, 4 ani
* Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B,
inclusiv limba italiana) - zi, 4 ani
FILOSOFIE * Filosofie - zi, 4 ani
FIZICA * Fizica materialelor - zi, 4 ani
* Fizica mediului - zi, 4 ani
GEOGRAFIE * Geografie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza, germanã, spaniola -
la alegere) - zi, 4 ani
INFORMATICA * Tehnologie informatica - zi, 3 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - O limba şi literatura
strãinã - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematici aplicate - zi, 4 ani
* Matematici pure - zi, 4 ani
MUZICA * Canto - zi, 5 ani
* Interpretare instrumentala - zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Psihologie - zi, 4 ani
* Sociologie - zi, 4 ani
* Pedagogie - zi, 4 ani
* Institutori - Educaţie fizica - zi, 3 ani
* Institutori - O limba strãinã (germanã -
Caransebes) - zi, 3 ani
* Institutori - Desen (Lugoj) - zi, 3 ani
* Institutori - O limba strãinã (engleza,
franceza - Deva) - zi, 3 ani
* Institutori - O limba strãinã (engleza -
Arad) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
TEOLOGIE * Teologie ortodoxa -Litere (Limba şi
literatura romana sau o limba şi
literatura strãinã) - zi, 4 ani
* Teologie ortodoxa pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie ortodoxa - Istorie - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

48. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE DIN TIMIŞOARA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
FARMACIE * Farmacie - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 1B



INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR MILITAR

1. ACADEMIA TEHNICA MILITARĂ

a) Specializãri acreditate


Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AERONAVE * Aeronave şi motoare de aviatie - zi, 5 ani
* Aeronave şi motoare de aviatie - zi, 3 ani
ARMAMENT, RACHETE * Armament, aparatura artileristica şi
ŞI MUNIŢII sisteme de conducere a focului - zi, 5 ani
* Muniţii şi rachete - zi, 5 ani
* Explozivi, pulberi şi combustibili
speciali - zi, 5 ani
* Armament, rachete, muniţii de aviatie şi
sisteme de salvare - zi, 5 ani
* Armament, aparatura artileristica, sisteme
de conducere a focului şi instalaţii de
lansare - zi, 3 ani
* Muniţii şi rachete - zi, 3 ani
* Armament de aviatie - zi, 3 ani
AUTOMATIZAREA * Automatizarea conducerii acţiunilor de
CONDUCERII TRUPELOR lupta ale armelor (trupe de uscat, aviatie,
apãrare antiaeriana) - zi, 5 ani
BLINDATE ŞI * Blindate, automobile şi tractoare - zi, 5 ani
AUTOVEHICULE MILITARE * Electromecanica şi automatizãri de
blindate - zi, 5 ani
* Blindate, automobile şi tractoare - zi, 3 ani
CHIMIE * Chimie militarã - zi, 5 ani
CONSTRUCŢII * Construcţii militare - zi, 5 ani
* Instalaţii pentru construcţii - zi, 5 ani
* Construcţii drumuri, poduri şi
fortificatii - zi, 5 ani
ELECTRONIC * Radioelectronica de rachete şi artilerie
antiaeriana - zi, 5 ani
* Radioelectronica de radiolocatie - zi, 5 ani
* Radioelectronica de aviatie - zi, 5 ani
* Electromecanica şi automatizãri de
aviatie - zi, 5 ani
* Transmisiuni - zi, 5 ani
* Radioelectronica de aviatie - zi, 3 ani
* Electromecanica şi automatizãri de
aviatie - zi, 3 ani
GENIU * Maşini şi utilaje de geniu - zi, 5 ani
* Sisteme tehnice pentru baraje de mine,
distrugeri şi mascare - zi, 5 ani
GEODEZIE * Topogeodezie - zi, 5 ani
* Automatizarea asigurãrii topogeodezice - zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Calculatoare şi echipamente de
ŞI A CALCULATOARELOR automatizarea conducerii trupelor - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

2. ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII MILITARE

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢA MILITARĂ * Arme întrunite (Tancuri, Auto,
Transmisiuni, Artilerie, Geniu,
Transporturi, Trupe chimice, Marina,
Aviatie, Rachete şi artilerie antiaeriana,
Radiolocatie, Apãrare localã antiaeriana,
Conducere servicii, Intendenta, Finanţe);
Studii academice postuniversitare - zi, 2 ani
-------------------------------------------------------------------------------

3. ACADEMIA TRUPELOR DE USCAT "NICOLAE BALCESCU" DIN SIBIU

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢA MILITARĂ * Managementul organizaţiei - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

4. ACADEMIA AVIAŢIEI ŞI APĂRĂRII ANTIAERIENE "HENRI COANDA" DIN BRAŞOV

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢA MILITARĂ * Managementul organizaţiei - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

5. ACADEMIA DE POLIŢIE "AL. I. CUZA" DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHIVISTICA * Arhivistica-Istorie - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept (Arma: Poliţie, Jandarmi, - zi, 4 ani
Penitenciare şi Graniceri) - fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
INSTALAŢII * Instalaţii pentru construcţii
(Arma Pompieri) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

6. ACADEMIA NAVALA "MIRCEA CEL BATRAN" DIN CONSTANTA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ELECTROMECANIC * Electromecanica navala - zi, 5 ani
* Electromecanica transport fluvial - zi, 5 ani
* Electrotehnica navala - zi, 5 ani
* Exploatãri portuare - zi, 5 ani
NAVIGAŢIE * Navigaţie, echipamente de navigaţie şi
hidrografie - zi, 5 ani
* Armament de artilerie şi rachete navale - zi, 5 ani
* Armament de lupta sub apa - zi, 5 ani
* Radioelectronica navala - zi, 5 ani
* Conducerea şi exploatarea navei de
transport maritim - zi, 5 ani
* Conducerea şi exploatarea navei de
pescuit oceanic - zi, 5 ani
* Conducerea şi exploatarea navei de
transport fluvial - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

7. INSTITUTUL NAŢIONAL DE INFORMAŢII DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihosociologie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 2



INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR PARTICULAR

1. ACADEMIA UNIVERSITARĂ "ATHENAEUM" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu


Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe, contabilitate şi informatica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie managerialã - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

2. ACADEMIA INFORMATIZATA PENTRU ŞTIINŢE TEHNICE, ECONOMICE, DE DREPT ŞI ADMINISTRAŢIE DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate (Alba Iulia) - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
* Management - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
* Management (Alba Iulia) - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR * Informatica aplicatã - zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept (Alba Iulia) - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

3. ACADEMIA DE ARTE "LUCEAFARUL" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA CINEMATOGRAFICA * Regia spectacolului de teatru, film şi - zi, 5 ani
ŞI TELEVIZIUNE televiziune
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Pictura - zi, 6 ani
MUZICA * Pedagogie muzicala - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

4. ACADEMIA INTERNATIONALA PENTRU STUDIUL ISTORIEI CULTURII ŞI AL RELIGIILOR DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Cultura şi religie - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

5. INSTITUTUL DE DREPT ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE "NICOLAE TITULESCU" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept şi relaţii internaţionale - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

6. ŞCOALA SUPERIOARĂ DE JURNALISTICA DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
JURNALISTICA * Presa scrisã - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

7. UNIVERSITATEA "ARTIFEX" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

8. UNIVERSITATEA "BIOTERA" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
AGRICOL * Tehnologia şi valorificarea produselor
agricole - zi, 5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

9. UNIVERSITATEA CREŞTINĂ "DIMITRIE CANTEMIR" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Management turistic şi comercial - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management turistic şi comercial - zi, 4 ani
(Cluj-Napoca) - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management turistic şi comercial - zi, 4 ani
(Timişoara) - fãrã frec-
venta,
5 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
GEOGRAFIE * Geografia turismului (Sibiu) - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Ştiinţe juridice şi administrative - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Drept (Cluj-Napoca) - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

10. UNIVERSITATEA ECOLOGICA DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA CINEMATOGRAFICA
ŞI TELEVIZIUNE * Regie, imagine film, televiziune - zi, 4 ani
ARTA TEATRALA * Actorie, regie teatru - zi, 4 ani
ECONOMIC * Management în economia turismului şi - zi, 5 ani
comerţului internaţional (Deva)
* Management financiar-contabil şi - zi, 4 ani
administrativ - fãrã frec-
venta,
5 ani
BIOLOGIE * Ecologie - zi, 5 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ * Inginerie managerialã - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

11. UNIVERSITATEA "HYPERION" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTA CINEMATOGRAFICA
ŞI TELEVIZIUNE * Regie, imagine film, televiziune - zi, 4 ani
ARTA TEATRALA * Actorie - zi, 4 ani
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Filologie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
FIZICA * Fizica - zi, 5 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
JURNALISTICA * Ziaristica - zi, 4 ani
MATEMATICA * Matematica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihosociologie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A CALCULATOARELOR * Sisteme cu microprocesoare - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

12. UNIVERSITATEA INDEPENDENTA "TITU MAIORESCU" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe, bãnci, contabilitate - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihologie - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

13. UNIVERSITATEA ROMANA DE ŞTIINŢE ŞI ARTE "GHEORGHE CRISTEA" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Econometrie informatica - zi, 5 ani
* Relaţii economice internaţionale - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

14. UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Economia turismului intern şi - zi, 5 ani
internaţional - fãrã frec-
venta,
6 ani
* Informatica managerialã - zi, 5 ani
* Management şi marketing - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
* Relaţii comerciale şi financiar-bancare - zi, 5 ani
interne şi internaţionale - fãrã frec-
venta,
6 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

15. UNIVERSITATEA "SPIRU HARET" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARHITECTURA * Arhitectura şi urbanism - zi, 6 ani
* Conservare-restaurare - zi, 3 ani
ECONOMIC * Management financiar-contabil - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management financiar-contabil - zi, 4 ani
(Craiova) - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Marketing şi comerţ exterior - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Managementul firmei (Braşov) - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management financiar-contabil - zi, 4 ani
(Constanta) - fãrã frec-
venta,
5 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Limba şi literatura strãinã A - - zi, 4 ani
Limba şi literatura strãinã B - fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOSOFIE * Filosofie şi jurnalistica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
GEOGRAFIE * Geografie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
MATEMATICA * Matematica-Informatica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
MEDICINA VETERINARA * Medicina veterinara - zi, 6 ani
MUZICA * Pedagogie muzicala - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Sociologie-Psihologie - zi, 4 ani
* Institutori - Desen (Campulung Muscel) - zi, 3 ani
* Institutori - O limba strãinã
(engleza - Campulung Muscel) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

16. UNIVERSITATEA TEHNOLOGICĂ "UNITEH" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Design industrial şi ambiental - zi, 5 ani
ECONOMIC * Managementul afacerilor - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

17. INSTITUTUL TEOLOGIC BAPTIST DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie baptista pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

18. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie romano-catolica didactica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie romano-catolica - Litere (Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

19. INSTITUTUL DE MANAGEMENT ŞI TURISM "EDEN" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Management şi turism - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

20. COLEGIUL DE TEHNICA DENTARA "DR. CONSTANTIN GAUCAN" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
STOMATOLOGIE * Tehnica dentara - zi, 3 ani
* Asistent igienist de cabinet stomatologic - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

21. INSTITUTUL BANCAR ROMAN DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Gestiune bancarã - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

22. UNIVERSITATEA "FORTUNA" DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Birotica - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

23. UNIVERSITATEA DE VEST "VASILE GOLDIS" DIN ARAD

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Marketing - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
ISTORIE * Istorie - Limba şi literatura engleza - zi, 4 ani
* Istorie - Jurnalistica - zi, 4 ani
MEDICINA * Medicina generalã - zi, 6 ani
* Stomatologie - zi, 6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - Desen - zi, 3 ani
* Institutori - Educaţie fizica - zi, 3 ani
* Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) - zi, 3 ani
* Institutori - Muzica) - zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

23. UNIVERSITATEA "BOGDAN VODA" DIN BAIA MARE

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * MANAGEMENT (Cluj-Napoca) - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi management în sport - zi, 4 ani
SPORT
-------------------------------------------------------------------------------

24. UNIVERSITATEA "GEORGE BACOVIA" DIN BACAU

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

26. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC DIN BUCUREŞTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie greco-catolica didactica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

27. UNIVERSITATEA "GEORGE BARITIU" DIN BRAŞOV

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Informatica şi contabilitate - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Turism şi servicii - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT - fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

28. UNIVERSITATEA "CONSTANTIN BRANCOVEANU" DIN BRĂILA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Management şi marketing în afaceri - zi, 4 ani
economice - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management şi marketing în afaceri - zi, 4 ani
economice (Pitesti) - fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management şi marketing în afaceri - zi, 4 ani
economice (Ramnicu Valcea) - fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

29. UNIVERSITATEA "AVRAM IANCU" DIN CLUJ-NAPOCA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
EDUCAŢIE FIZICA ŞI * Educaţie fizica şi sport - zi, 4 ani
SPORT
FILOSOFIE * Filosofie şi antropologie - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Pedagogie socialã - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

30. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC CLUJ-GHERLA DIN CLUJ-NAPOCA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie greco-catolica pastorala
şi didactica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

31. INSTITUTUL TEOLOGIC PROTESTANT DIN CLUJ-NAPOCA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie protestanta pastorala*1) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie reformata - Asistenta socialã
(Oradea) - zi, 4 ani
* Teologie reformata - Limba şi literatura
germanã (Oradea) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

32. UNIVERSITATEA "MIHAI VITEAZU" DIN CRAIOVA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
* Managementul firmei - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Institutori - O limba strãinã (franceza) - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

33. UNIVERSITATEA "ANGHEL RUGINA" DIN GALAŢI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT * Administraţie publica localã - zi, 3 ani
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

34. UNIVERSITATEA "APOLONIA" DIN IAŞI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
MEDICINA * Stomatologie - zi, 6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

35. UNIVERSITATEA ECOLOGICA "DIMITRIE CANTEMIR" DIN IAŞI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe, bãnci, contabilitate
(Targu Mures) - zi, 4 ani
* Marketing şi management (Targu Mures) - zi, 4 ani
FILOLOGIE * Filologie (Targu Mures) - zi, 4,5 ani
GEOGRAFIE * Geografie-Istorie (Targu Mures) - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihologie-Pedagogie (Targu Mures) - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept (Targu Mures) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

36. UNIVERSITATEA "GHEORGHE ZANE" DIN IAŞI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Marketing - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

37. UNIVERSITATEA "MIHAIL KOGALNICEANU" DIN IAŞI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

38. UNIVERSITATEA "PETRE ANDREI" DIN IAŞI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihologie şi asistenta socialã - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 5 ani
- fãrã frec-
venta,
6 ani
-------------------------------------------------------------------------------

39. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN IAŞI

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie romano-catolica pastorala*1) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie romano-catolica didactica - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

40. UNIVERSITATEA EUROPEANĂ DIN LUGOJ

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
* Drept (Braşov) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

41. INSTITUTUL BIBLIC "EMANUEL" DIN ORADEA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie baptista pastorala - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Teologie baptista - Asistenta socialã - zi, 4 ani
* Teologie baptista - Muzica bisericeasca - zi, 5 ani
* Teologie baptista didactica - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

42. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC DIN ORADEA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie greco-catolica pastorala - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

43. CENTRUL INTERNAŢIONAL DE INVENTICA PENTRU TINERET DIN PLOIESTI

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

44. INSTITUTUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR "MIHAI EMINESCU" DIN TIMIŞOARA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ECONOMIC * Contabilitate şi informatica de gestiune - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Management turistic, hotelier şi - zi, 4 ani
comercial - fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

45. INSTITUTUL DE STUDII ŞI EDUCAŢIE PERMANENTA "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
ARTE PLASTICE ŞI
DECORATIVE * Design - zi, 5 ani
ECONOMIC * Comerţ exterior - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
* Finanţe şi contabilitate - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Comunicare şi relaţii publice - zi, 4 ani
JURNALISTICA * Jurnalistica - zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Psihologie - zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE * Drept - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
-------------------------------------------------------------------------------

46. UNIVERSITATEA BANATULUI DIN TIMIŞOARA

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
BIOLOGIE * Protecţia mediului - zi, 4 ani
ECONOMIC * Ştiinţe economice - zi, 4 ani
- fãrã frec-
venta,
5 ani
FILOLOGIE * Relaţii publice - zi, 4 ani
ISTORIE * Istorie - zi, 4 ani
JURNALISTICA * Ziaristica - zi, 4 ani
MATEMATICA * Informatica aplicatã - zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE * Sociologie - zi, 4 ani
* Institutori - O limba strãinã (Limba
engleza) - zi, 3 ani
-------------------------------------------------------------------------------

47. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN ALBA IULIA

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie romano-catolica pastorala*1) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------

48. INSTITUTUL TEOLOGIC PROTESTANT DIN SIBIU

a) Specializãri acreditate
-------------------------------------------------------------------------------
Forma de
învãţãmânt,
Profilul Specializarea durata
studiilor
-------------------------------------------------------------------------------
TEOLOGIE * Teologie protestanta pastorala*1) - zi, 4 ani
-------------------------------------------------------------------------------


*1) Specializãrile au funcţionat şi înainte de 22 decembrie 1989.

--------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016