Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 28 din 16 ianuarie 2003  pentru modificarea si completarea anexei la Normele metodologice de aplicare a   Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 626/2001     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 28 din 16 ianuarie 2003 pentru modificarea si completarea anexei la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 626/2001

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 47 din 28 ianuarie 2003

În temeiul art. 107 din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Anexa la Normele metodologice de aplicare a <>Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/2001 *), publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 390 din 17 iulie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:



──────────────
*) Normele metodologice aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/2001 au fost completate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 315/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 239 din 9 aprilie 2002.

1. Titlul regulamentului, anexa la normele metodologice, va avea urmãtorul cuprins:

"REGULAMENT
de compensare a debitelor reprezentând redeventa datoratã şi neachitata la termen de concesionarii terenurilor agricole şi a debitelor reprezentând sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţiile de irigaţii cu sumele cuvenite acestora cu titlu de sustinere financiarã a agriculturii de cãtre stat, prevãzute anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor"
2. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezentul regulament stabileşte modul de aplicare a prevederilor <>art. 6 alin. (4) şi (4^1) din Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
3. La articolul 2 se introduc literele b^1), d^1), e^1) şi i^1) cu urmãtorul cuprins:
"b^1) S.N.I.F. - Societatea Nationala <<Îmbunãtãţiri Funciare>> - S.A.;
.............................................................
d^1) agent economic agricol - producãtorii agricoli individuali, asociaţiile agricole familiale, asociaţiile agricole fãrã personalitate juridicã, arendaşii, societãţile agricole cu personalitate juridicã, societãţile comerciale agricole cu capital privat, societãţile comerciale agricole cu capital majoritar sau integral de stat;
.............................................................
e^1) suma datoratã de cãtre agentul economic agricol obligaţia agentului economic agricol, exprimatã în lei, fata de Societatea Nationala <<Îmbunãtãţiri Funciare>> - S.A., în calitatea sa de prestator de servicii de irigaţii, obligaţie ce ia naştere o data cu semnarea contractului de prestaţii pentru irigaţii;
............................................................
i^1) registru S.N.I.F. - registrul de evidenta a convenţiilor de compensare a obligaţiilor de plata reprezentând sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţii de irigaţii;"
4. Articolul 2 litera j) va avea urmãtorul cuprins:
"j) suma compensata - suma obţinutã în urma comparãrii valorii debitului reprezentând redeventa datoratã şi neachitata la termen, respectiv sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţiile de irigaţii, cu suma aprobatã cu titlu de sustinere financiarã de la bugetul de stat, suma ce nu poate depãşi valoarea debitului menţionat."
5. Dupã articolul 3 se introduc articolele 3^1 şi 3^2 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 3^1. - (1) Sumele reprezentând sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţiile de irigaţii vor fi compensate cu sumele cuvenite acestora cu titlu de sustinere financiarã a agriculturii de cãtre stat, prevãzute anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
(2) Prin sume datorate şi neachitate la termen se înţelege acele sume calculate pe baza clauzelor contractului de prestãri de servicii de irigaţii încheiat între agentul economic agricol şi S.N.I.F., debite înregistrate în contabilitate şi care nu au fost achitate pana la data încheierii convenţiei.
(3) Documentul prin care se realizeazã operaţiunea de compensare a sumelor datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli şi pe baza cãruia se înregistreazã aceste operaţiuni în contabilitatea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, a S.N.I.F. şi a agentului economic agricol este convenţia.
Art. 3^2. - În cazul în care un agent economic se afla în situaţia de debitor atât fata de Agenţie, cat şi fata de S.N.I.F., compensarea se va face cu prioritate la creditorul care are de încasat suma cea mai mare."
6. Titlul capitolului II al regulamentului va avea urmãtorul cuprins:

"CAPITOLUL II
Compensarea obligaţiilor de plata reprezentând redevenţe datorate şi neachitate la termen de cãtre concesionari, a debitelor reprezentând sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţiile de irigaţii cu sumele cuvenite acestora cu titlu de sustinere financiarã a agriculturii de cãtre stat"
7. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Suma compensata aprobatã în convenţie nu poate depãşi valoarea sumelor cuvenite de la bugetul de stat concesionarilor sau agenţilor economici agricoli, cu titlu de sustinere financiarã."
8. Dupã articolul 6 se introduce articolul 6^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 6^1. - (1) Convenţia se încheie în 3 exemplare atât pentru cazul în care plata sprijinului financiar se face direct de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, precum şi în cazul în care plata sprijinului financiar se face de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(2) Etapele ce trebuie urmate sunt urmãtoarele:
a) dupã aprobarea sprijinului financiar Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, respectiv direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, emite situaţii cu beneficiarii de sustinere financiarã, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 34/2002 , şi le înainteazã la S.N.I.F. în vederea comunicãrii, pentru fiecare caz, a debitelor reprezentând sume datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici agricoli, conform anexei nr. 2^1;
b) în termen de 5 zile lucrãtoare de la primire S.N.I.F. are obligaţia sa remitã Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, respectiv direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, certificarea existenţei şi valorii debitului sau a inexistentei acestuia, prin semnatura autorizata, pe acelaşi document, la care va anexa convenţia, pentru fiecare agent economic agricol debitor, inscriind la pct. 2.1 din aceasta suma datoratã şi neachitata la termen de cãtre agenţii economici agricoli pentru prestaţiile de irigaţii;
c) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, respectiv prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, analizeazã sumele înscrise de S.N.I.F. în situaţii, diminueazã plãţile cuvenite beneficiarilor cu debitele ce reprezintã sume datorate şi neachitate la termen pentru prestaţiile de irigaţii şi completeazã pct. 1.1 din convenţie, supunand aprobãrii ordonatorului principal/secundar de credite suma ce face obiectul compensãrii;
d) în urma aprobãrii de cãtre ordonatorul principal/secundar de credite convenţia va fi înscrisã în registrul S.N.I.F. şi transmisã: un exemplar la S.N.I.F., un exemplar solicitantului de sprijin financiar, iar al treilea exemplar rãmâne la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, la Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, respectiv la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti;
e) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, respectiv prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, în baza convenţiei aprobate, vireazã cu ordin de plata la S.N.I.F. suma compensata.
(3) Toate exemplarele vor fi emise şi vor circula în original."
9. Dupã articolul 7 se introduce articolul 7^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 7^1. - Convenţia va fi înregistratã în contabilitatea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, respectiv a direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, a S.N.I.F. şi a agentului economic agricol numai dupã înscrierea acesteia în registrul S.N.I.F."
10. Articolul 8 se completeazã cu doua noi litere, literele d) şi e), cu urmãtorul cuprins:
"d) În contabilitatea S.N.I.F. operaţiunea de constituire şi de stingere a obligaţiei agentului economic agricol fata de aceasta:
1. constituirea debitelor din prestaţii de irigaţii

411 = 704
<<Clienţi>> <<Venituri din prestaţii>>
analitic analitic

2. stingerea debitelor din prestaţii de irigaţii cu sumele cuvenite agentului economic agricol, cu titlu de sustinere financiarã a agriculturii

512 = 411
<<Conturi curente <<Clienţi>>
la bãnci>> analitic

e) În contabilitatea agentului economic agricol:
1. înregistrarea în contabilitate a obligaţiei privind prestaţiile de irigaţii

628 = 401
<<Alte cheltuieli <<Furnizori>>
cu servicii
executate de terţi>>

2. înregistrarea sumelor de încasat reprezintã susţinerea financiarã

445 = 741
<<Subvenţii>> <<Venituri din subvenţii
de exploatare>>

3. compensarea prestaţiilor de irigaţii cu sumele de încasat

401 = 445
<<Furnizori>> <<Subvenţii>>"

11. Dupã anexa nr. 1 la regulament se introduce anexa nr. 1^1 cu urmãtorul cuprins:





"ANEXA 1^1
──────────
la regulament
──────────────

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia generalã ................................
Sediul ...........................................
codul fiscal .....................................

Se aproba
pentru suma de ................... lei.
Ordonator principal/secundar de credite,
........................................

CONVENŢIA Nr. ....../..........

de compensare a obligaţiilor de plata reprezentând sume
datorate şi neachitate la termen de cãtre agenţii economici
agricoli, pentru prestaţiile de irigaţii, în conformitate cu
prevederile <>art. 6 alin. (4^1) din Legea nr. 268/2001 privind
privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare
terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu
destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor
Statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
pentru ....................*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Explicaţii Suma
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
1.1. Suma propusã pentru compensare

Director general, Director economic,
................. .....................

2. Societatea Nationala <<Îmbunãtãţiri Funciare>> - S.A.
2.1. Suma reprezentând suma datoratã şi neincasata la termen
Confirmãm realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

Director general, Director economic,
................. .......................
──────────────────────────────────────────────────────────────────





────────────────
*) Denumirea agentului economic agricol."

12. Dupã anexa nr. 2 la regulament se introduce anexa nr. 2^1 cu urmãtorul cuprins:





"ANEXA 2^1
──────────────
la regulament
──────────────

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia generalã ................................
Sediul ...........................................
codul fiscal .....................................

SITUAŢIA
cuprinzând beneficiarii sumelor reprezentând susţinerea financiarã a
agriculturii de cãtre stat
┌────┬────────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Denumirea beneficiarului │ Suma cuvenitã │ Debite din │
│crt.│de sustinere financiarã │reprezentând susţinerea │prestaţii de │
│ │a agriculturii de cãtre stat│financiarã a agriculturii│servicii de │
│ │ │ de cãtre stat, │irigaţii la │
│ │ │în baza ............ │data de ......... │
│ │ │ (temei legal) │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
└────┴────────────────────────────┴─────────────────────────┴──────────────────┘

Director general,
.....................

Debite confirmate
Societatea Nationala <<Îmbunãtãţiri Funciare>> - S.A.
sau sucursalele acesteia (persoane autorizate)"



ART. 2
<>Hotãrârea Guvernului nr. 626/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


───────────────
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 16 ianuarie 2003.
Nr. 28.

────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016