Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 255 din 22 februarie 2006  privind stabilirea produselor pentru care se elibereaza certificate de export si de import si a cuantumului garantiilor aferente exportului si importului de produse agricole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 255 din 22 februarie 2006 privind stabilirea produselor pentru care se elibereaza certificate de export si de import si a cuantumului garantiilor aferente exportului si importului de produse agricole

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 189 din 28 februarie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 1 alin. (4) din Legea nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import şi de export pentru produse agricole, cu modificãrile ulterioare, al <>art. 1 alin. (3) din Legea nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, cu modificãrile ulterioare, şi al <>art. 3 lit. k) şi s) din Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se elibereazã certificate de export pentru operaţiunile de export de vinuri îmbuteliate, cu denumire de origine controlatã, şi vinuri spumante îmbuteliate, pentru care se acordã primã de export, în baza prevederilor <>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 5 din 8 ianuarie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Codurile tarifare aferente produselor prevãzute la alin. (1) şi cuantumul garanţiilor la export sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(3) Prin derogare de la prevederile <>art. 14 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import şi de export pentru produse agricole, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.517/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.174 din 27 decembrie 2005, termenul de valabilitate al certificatului de export prevãzut la alin. (1) nu poate depãşi perioada de acordare a primei de export.
(4) Operaţiunile de export cu produsele prevãzute în anexa nr. 1 pot fi realizate şi de operatorii economici care nu deţin certificat de export, caz în care acestora nu li se acordã primã de export.
ART. 2
(1) Se elibereazã certificate de import pentru operaţiunile de import de carne de porc şi carne de pasãre, care se efectueazã în cadrul contingentelor tarifare prevãzute în anexa B(b) la Protocolul adiţional la Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitãţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altã parte, pentru a ţine cont de aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia şi Republicii Slovace la Uniunea Europeanã, semnat la Bruxelles la 4 mai 2005, ratificat prin <>Legea nr. 220/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 589 din 7 iulie 2005.
(2) Codurile tarifare aferente produselor prevãzute la alin. (1) şi cuantumul garanţiilor la import sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Prin derogare de la prevederile <>art. 14 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2005 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.517/2005 , termenul de valabilitate al certificatului de import prevãzut la alin. (1) nu poate depãşi perioada de import stabilitã în cadrul contingentului respectiv.
(4) Operaţiunile de import cu produsele prevãzute în anexa nr. 2, realizate de operatorii economici în afara contingentelor tarifare prevãzute la alin. (1), se desfãşoarã şi fãrã certificat de import, caz în care se plãtesc taxele vamale aferente.
(5) Începând cu data de 1 martie 2006, operaţiunile de import cu produsele prevãzute la alin. (1), pentru care au fost eliberate pânã la data de 28 februarie 2006 inclusiv certificate de import (contingente tarifare), conform prevederilor <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 745/2005 privind deschiderea unor contingente tarifare la importul în România al unor produse agricole originare din Uniunea Europeanã (UE) şi modul de administrare a acestor contingente în anul 2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.193 bis din 30 decembrie 2005, se desfãşoarã pe baza certificatului de import eliberat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform prevederilor <>Legii nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import şi de export pentru produse agricole, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Legii nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Administrarea contingentelor de import din Uniunea Europeanã pentru produsele prevãzute în anexa nr. 2 se face, începând cu data de 1 martie 2006, de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform procedurilor ce vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
(2) Pentru cantitãţile rãmase neefectuate în baza certificatelor de import (contingente tarifare) eliberate conform prevederilor <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 745/2005 , al cãror termen de valabilitate expirã dupã data de 1 martie inclusiv, se elibereazã certificate de import conform prevederilor <>Legii nr. 300/2005 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Legii nr. 299/2005 , cu modificãrile ulterioare, şi procedurilor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale prevãzut la alin. (1).
(3) În cazul în care dupã data de 1 martie 2006 inclusiv existã cantitãţi nealocate la importul produselor prevãzute la art. 2 alin. (1), aceste cantitãţi vor fi alocate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform procedurilor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale prevãzut la alin. (1).
(4) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã preia pe bazã de protocol încheiat cu Ministerul Economiei şi Comerţului situaţia centralizatã a certificatelor de import (contingente tarifare) eliberate conform prevederilor <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 745/2005 , pânã la data de 28 februarie 2006 inclusiv, însoţitã de copii ale acestora, pentru produsele din anexa nr. 2.
(5) Situaţia centralizatã a certificatelor de import (contingente tarifare) prevãzutã la alin. (4) cuprinde urmãtoarele elemente:
a) numãrul curent;
b) denumirea firmei importatoare;
c) numãrul certificatului/data eliberãrii;
d) data valabilitãţii;
e) cantitatea alocatã, în tone/operator economic şi total;
f) cantitatea realizatã, în tone/operator economic şi total, pe baza documentelor transmise de operatorii economici pânã la data de 28 februarie inclusiv.
ART. 4
Operaţiunile de export şi de import cu produse agricole necuprinse în prezenta hotãrâre se desfãşoarã fãrã certificat de export sau certificat de import eliberat conform prevederilor <>Legii nr. 300/2005 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Legii nr. 299/2005 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 5
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 6
Prezenta hotãrâre se aplicã începând cu data de 1 martie 2006.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


──────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

p. Ministrul delegat pentru comerţ,
Nicolae Romulus Buzdun,
subsecretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Cãtãlin Doica,
secretar de stat

Bucureşti, 22 februarie 2006.
Nr. 255.

ANEXA 1

PRODUSELE
pentru care se elibereazã certificate de export şi cuantumul garanţiilor la export





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea mãrfii Cuantumul
tarifar garanţiei
(lei/hl)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22.04 Vinuri din struguri proaspeţi, inclusiv vinurile
îmbogãţite cu alcool; must din struguri,
altul decât cel de la poziţia 20.09:
2204.10 - Vinuri spumoase:
-- Având titru alcoolic volumic de minimum 8,5% vol:




──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2204.21 -- În recipiente cu un conţinut de maximum 2 l:


---- Având concentraţia de alcool în funcţie de
volum de maximum 13% vol:
----- Vinuri de calitate produse în regiuni
determinate:
------ Vinuri albe:
2204.21.38 ------- Altele 4


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


2204.21.78 ------- Altele 4


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


2204.21.79 ------ Vinuri albe 4


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


dar maximum 15% vol:
----- Vinuri de calitate produse în regiuni
determinate:
------ Vinuri albe
2204.21.82 ------- Altele 4


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2

PRODUSELE
pentru care se elibereazã certificate de import şi cuantumul garanţiilor la import


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea mãrfii Cuantumul
tarifar garanţiei
(lei/tonã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0203.22 Carne de porc domestic, congelatã 200
0203.29
0210.11
0210.12
0210.19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02.07 Carne şi organe comestibile de pasãre de la grupa 0105 200
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016