Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 246 din 17 aprilie 1995  privind stabilirea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase si a normelor privind conditiile de eliberare a licentelor de export pentru anul 1995    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 246 din 17 aprilie 1995 privind stabilirea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase si a normelor privind conditiile de eliberare a licentelor de export pentru anul 1995

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 78 din 28 aprilie 1995

    Guvernul României hotărăşte:


    ART. 1
    Se aprobă Lista produselor lemnoase şi a cantităţilor contingentate la export pe anul 1995, precum şi Normele privind condiţiile de eliberare a licenţelor de export pentru produsele lemnoase contingentate în anul 1995, prevăzute în anexele nr. 1 şi nr. 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Încasarea contravalorii exportului de cherestea de rasinoase şi cherestea de fag se va face fie anticipat, fie pe baza de acreditive documentare irevocabile, domiciliate în România, cu plata la vedere, în contul agentului economic producător.
    ART. 3
    Comisia de analizare a cererilor de licenţa şi atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasă se stabileşte prin ordin al ministrului comerţului şi va fi formată din specialişti din cadrul Ministerului Comerţului, Ministerului Finanţelor, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, Ministerului de Interne şi Departamentului de Control al Guvernului.
    ART. 4
    Licentele de export eliberate în condiţiile prezentei hotărâri se utilizează numai de titularii licenţelor, neputind fi transmise altui agent economic.
    ART. 5
    Cererile de licenţa de export vor fi depuse la Ministerul Comerţului pentru aprobare numai după avizarea lor favorabilă de către Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, în ceea ce priveşte provenienta legală a masei lemnoase.

             PRIM-MINISTRU
            NICOLAE VĂCĂROIU

              Contrasemnează:
              ---------------
           Ministrul industriilor,
               Dumitru Popescu

        Ministrul apelor, pădurilor
          şi protecţiei mediului,
           Aurel Constantin Ilie

     Ministru de stat, ministrul finanţelor,
               Florin Georgescu

            p. Ministru comerţului,
                  Ion Pargaru
                secretar de stat

    Bucureşti, 17 aprilie 1995.
    Nr. 246.


    ANEXA 1
                              LISTA
    produselor lemnoase şi a cantităţilor contingentate la export pe anul 1995

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                     Produsul Poziţia U.M. Cantitatea
                                                tarifară
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Cherestea rasinoase, inclusiv panouri 4407.10 metri cubi 430.000
 Cherestea fag, inclusiv frize pentru parchet 4407.92 metri cubi 175.000
 Cherestea de plop 4407.99.91 metri cubi 35.000
 Cherestea de salcâm, mesteacan, anin,
  salcie, tei, etc. 4407.99.99 metri cubi 10.000
 Lamele şi frize pentru parchet
 neasamblate din stejar 4407.91.31 metri cubi 1.000
 Furnire din fag sub 1 mm 4408.90.94 metri cubi 500
 Furnire din fag peste 1 mm 4408.90.98 metri cubi 1.000
 Lăzi, lădiţe, coşuri, bidoane (din conifere,
 fag, diverse esenţe moi şi tari) 4415.10.10 metri cubi 60.000
 Palete simple (altele decât interzise) 4415.20.10 metri cubi 5.000
 Europaleţi, boxpaleţi (alţii decât cei
 interzişi) 4415.20.90 metri cubi 20.000
 Făină de lemn 4405.00.00 tone 3.600
 Pastă chimica de lemn tratată cu dizolvanţi 4702.00.00 tone 10.000
 Pastă chimica de lemn (celuloză), semialbită
 sau albită, de conifere 4703.21.00 tone 1.000
 Pastă chimică de lemn (celuloza), semialbită
 sau albită, de foioase 4703.29.00 tone 20.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 2

                                 NORME
             privind condiţiile de eliberare a licenţelor de export
               pentru produsele lemnoase contingentate în anul 1995

    a) Cererile de licenţa de export se depun la Ministerul Comerţului în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Guvernului privind stabilirea cantităţilor contingentate la exportul de produse lemnoase în anul 1995.
    Cererile de licenţa de export vor fi depuse la Ministerul Comerţului pentru aprobare numai după avizarea lor favorabilă, de către Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, în ceea ce priveşte provenienta legală a masei lemnoase.
    b) Contingentul total pentru cherestele se repartizează agenţilor economici care desfăşoară activităţi productive de exploatare si/sau de prelucrare a lemnului proporţional cu masa lemnoasă exploatată si/sau prelucrata. Aceştia pot realiza exportul de cherestea direct sau prin comisionari.
    Licentele de export se vor acorda, după caz, producătorilor sau comisionarilor respectivi.
    c) Fiecare agent economic poate primi iniţial licenţe de export pentru cantităţile ce vor reprezenta maximum 15% din totalul contingentului, cu luarea în considerare a următoarelor criterii:
    - gradul de valorificare a produselor la export;
    - condiţiile de plata cele mai avantajoase;
    - performanţele la export anterioare (preţ şi cantităţi realizate);
    - gradul de solicitare a contingentului.
    d) Agenţii economici cărora li s-a atribuit contingent la exportul de produse lemnoase sunt obligaţi sa ridice licenţele de export în termen de 15 zile lucrătoare de la data afişării listelor la sediul Ministerului Comerţului, data după care cantităţile atribuite se anulează şi se atribuie altor agenţi economici.
    Eliberarea licenţelor de export pentru cherestea de rasinoase şi cherestea de fag se face de către Direcţia de licenţe şi politica vamală din cadrul Ministerului Comerţului în termenul stabilit, numai după depunerea de către agenţii economici a garanţiei bancare de buna execuţie de 2% din valoarea în lei a licenţei de export.
    Garanţiile bancare vor fi emise de băncile comerciale autorizate din România, la alegerea agenţilor economici, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 449/1992, pe hirtie cu antet sau sigla, indicind numărul de telefon, de fax, numărul de înregistrare, valoarea în cifre şi litere, numele în clar al persoanelor autorizate sa semneze şi ştampila rotunda a băncii.
    e) Agenţii economici care au primit licenţe de export şi care, din diferite motive, nu pot realiza, parţial sau integral, exportul, au obligaţia să solicite Ministerului Comerţului, cel mai târziu cu 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, reducerea, respectiv anularea acestor licenţe.
    f) Agenţii economici au obligaţia sa comunice Ministerului Comerţului, în maximum 15 zile lucrătoare de la realizarea integrala a cantităţilor înscrise în licentele de export aprobate în anul 1995 pentru produsele lemnoase contingentate, cantităţile realizate, anexând în fotocopii declaraţiile vamale de export şi declaraţiile de încasare valutară aferente.
    g) Pentru cantităţile rămase disponibile după alocarea iniţială a contingentelor sau ca urmare a reducerii sau anulării cantităţilor din licenţele eliberate, se vor emite licenţe agenţilor economici cu realizari în anul anterior şi celor care au realizat minimum 80% din cantităţile înscrise în licentele primite iniţial în cadrul contingentului stabilit pentru anul 1995 la produsele lemnoase respective sau celor nou-veniţi pe piaţa, pe baza criteriilor de la lit c).
    h) Numărul licenţei de export cât şi unitatea de măsură în care este aprobat contingentul produsului exportat se vor menţiona obligatoriu în declaraţiile vamale de export, precum şi în declaraţiile de încasare valutară.
    i) Comisia de analizare a cererilor de licenţa şi atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasă va analiza cererile de licenţa primite la Ministerul Comerţului pînă la data menţionată la lit. a), în termen de 10 zile, urmînd sa comunice, prin mass-media şi prin afişare la sediul Ministerului Comerţului, cantităţile aprobate pentru fiecare agent economic care a îndeplinit condiţiile de eliberare a licenţelor.
    j) Licentele de export eliberate vor avea ca termen de valabilitate data de 31 octombrie 1995.
    k) Licenţa de export eliberata unui agent economic poate fi utilizata numai de titularul licenţei, fiind netransmisibila altui agent economic. Se interzic asocierile, contractele de comision, contractele de mandat şi alte asemenea operaţiuni încheiate ulterior datei eliberării licenţei de export pentru produsul şi cantitatea care fac obiectul acesteia.
    l) Comisia de analizare a cererilor de licenţa şi atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasă se stabileşte prin ordin al ministrului comerţului şi va fi formată din specialişti din cadrul Ministerului Comerţului, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, Ministerului Finanţelor, Ministerului de Interne şi Departamentul de Control al Guvernului. Secretariatul comisiei va fi asigurat de către Direcţia de licenţe şi politica vamală din cadrul Ministerului Comerţului.
    m) Exemplarul nr. 3 (albastru) din setul cererii de licenţa de export respinsă de către Comisia de analizare a cererilor de licenţa şi atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasă nu va fi returnat agentului economic solicitant.

                                  -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016