Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 241 din 6 aprilie 2000  privind efectuarea cheltuielilor pentru pregatirea si desfasurarea alegerilor locale din anul 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 241 din 6 aprilie 2000 privind efectuarea cheltuielilor pentru pregatirea si desfasurarea alegerilor locale din anul 2000

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 147 din 7 aprilie 2000
În temeiul <>Legii nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicatã, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 164/1998 , şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 77/2000 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Funcţiei Publice,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
(1) Cheltuielile pentru organizarea, dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central se vor suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Pentru efectuarea acestor cheltuieli se suplimenteaza bugetul Secretariatului General al Guvernului din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului cu suma de 5 miliarde lei.
(2) Cheltuielile pentru organizarea şi desfãşurarea alegerilor locale se vor suporta, dupã caz, din bugetele locale sau judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti.
ART. 2
(1) Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat va asigura importul a 1.700 tone hârtie de ziar, cu scutire de plata taxelor vamale, pentru tipãrirea buletinelor de vot necesare în vederea desfãşurãrii alegerilor locale, precum şi a proceselor-verbale de constatare a rezultatelor alegerilor. Pentru realizarea acestui import Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat va încheia contractul de comision cu un agent economic specializat, prin negociere directa.
(2) Plata la extern se va efectua de Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat din disponibilul valutar constituit în condiţiile <>art. 8 alin. 1 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicatã, cu modificãrile ulterioare, urmând ca aceasta sa recupereze prin facturare echivalentul în lei al contravalorii hârtiei, al taxei pe valoarea adãugatã aferente şi al celorlalte cheltuieli efectuate cu ocazia importului şi pãstrãrii în depozite, de la Ministerul Funcţiei Publice, în condiţiile <>Legii nr. 82/1992 , republicatã, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1995 privind mãsuri comerciale specifice rezervelor materiale naţionale pentru improspatarea produselor şi valorificarea celor disponibile, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 69/1995 .
(3) Ministerul Funcţiei Publice şi Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat vor repartiza, prin contract cu prefecturile, cantitãţile de hârtie necesare.
(4) Prefecturile vor asigura imprimarea buletinelor de vot în vederea garantarii securitãţii acestor documente, precum şi tipãrirea machetei proceselor-verbale pentru constatarea rezultatelor alegerilor, în condiţiile prevãzute de dispoziţiile <>art. 16 lit. j) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 privind achiziţiile publice, republicatã.
ART. 3
Pentru reducerea cheltuielilor necesare în vederea desfãşurãrii procesului electoral consiliile locale şi judeţene vor utiliza bunurile materiale recuperate de la alegerile anterioare şi aflate în stare buna.
ART. 4
(1) Pe perioada exercitãrii atribuţiilor privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor locale membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar li se asigura de cãtre instituţiile la care sunt angajaţi drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.
(2) Pentru membrii Biroului Electoral Central se acorda o indemnizaţie de 120.000 lei/zi de activitate, care se suporta de Secretariatul General al Guvernului, începând cu data constituirii biroului.
(3) Personalul tehnic auxiliar, statisticienii şi informaticienii care participa la executarea operaţiunilor generate de procesul electoral pe lângã Biroul Electoral Central vor primi o indemnizaţie de 60.000 lei/zi de activitate, care se suporta de Secretariatul General al Guvernului.
(4) Membrii birourilor electorale de circumscripţie judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, beneficiazã de o indemnizaţie de 100.000 lei/zi de activitate, începând cu data constituirii acestora.
(5) Membrii celorlalte birouri electorale vor primi o indemnizaţie de 80.000 lei/zi de activitate, începând cu data constituirii acestora.
(6) Personalul tehnic auxiliar, statisticienii şi informaticienii de pe lângã birourile electorale prevãzute la alin. (4) şi (5) vor primi o indemnizaţie de 60.000 lei/zi de activitate.
(7) Membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar care participa la realizarea acţiunilor legate de alegerile locale li se vor asigura în ziua votarii bãuturi racoritoare, cafea şi gustari, în limita sumei de 30.000 lei de persoana.
(8) Plata indemnizaţiilor prevãzute la alin. (4), (5) şi (6) se face de la bugetele locale sau judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, pe baza listelor de prezenta avizate de preşedinţii birourilor electorale.
(9) Prin zi de activitate se înţelege munca desfasurata pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numãrul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore.
(10) În afarã drepturilor prevãzute la alin. (4) şi (5), membrii birourilor electorale, care domiciliazã în alte localitãţi, beneficiazã de indemnizaţia de delegare, precum şi de decontarea cheltuielilor de transport şi cazare, care vor fi suportate din bugetele consiliilor locale sau judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, potrivit reglementãrilor în vigoare pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 5
(1) Pe toatã durata activitãţii Biroului Electoral Central cheltuielile de protocol prevãzute la art. 4 alin. (7) vor fi asigurate de Secretariatul General al Guvernului.
(2) Pe toatã durata activitãţii celorlalte birouri electorale cheltuielile de protocol prevãzute la art. 4 alin. (7) vor fi asigurate din bugetele locale sau judeţene, dupã caz.
ART. 6
(1) Cheltuielile pentru prelucrarea şi distribuirea pe suport magnetic a datelor necesare pentru elaborarea sau actualizarea listelor electorale permanente se suporta de Ministerul Funcţiei Publice.
(2) Cheltuielile pentru tipãrirea listelor electorale permanente şi pentru dosarele speciale se suporta de Ministerul Funcţiei Publice.
(3) Cheltuielile pentru realizarea copiilor de pe listele electorale permanente - care cuprind alegatorii din fiecare secţie de votare - se asigura de Ministerul Funcţiei Publice, urmând sa fie recuperate de prefecturi de la consiliile locale, consiliile judeţene, respectiv de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
(4) Realizarea operaţiunilor prevãzute la alin. (1)-(3) se face în condiţiile stabilite la <>art. 16 lit. j) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 , republicatã.
ART. 7
(1) Cheltuielile necesare în vederea transportului documentelor prevãzute de lege pentru desfãşurarea procesului electoral se asigura de Ministerul Funcţiei Publice, urmând sa fie recuperate de prefecturi de la consiliile locale, consiliile judeţene sau de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) Consumul de carburanţi pentru transporturile efectuate de instituţiile publice pentru desfãşurarea procesului electoral se excepteazã de la normativele în vigoare.
(3) Pentru buna desfãşurare a procesului electoral, la propunerea prefecturilor, Ministerul Funcţiei Publice va putea deconta cheltuieli pentru materiale specifice activitãţilor electorale, efectuate de consiliile locale, consiliile judeţene sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 8
(1) Confecţionarea stampilelor cu menţiunea "Votat 2000-L" este asigurata de Ministerul Funcţiei Publice, iar cheltuielile respective vor fi recuperate de prefecturi de la consiliile locale, consiliile judeţene sau de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) Cheltuielile pentru confecţionarea celorlalte modele de ştampile necesare în vederea controlului şi desfãşurãrii procesului electoral se asigura de Ministerul Funcţiei Publice, urmând sa fie recuperate de prefecturi de la consiliile locale, consiliile judeţene sau de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
(3) Achiziţionarea materialelor prevãzute la alin. (1) şi (2) se va face în condiţiile stabilite la <>art. 16 lit. j) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 , republicatã.
(4) Cheltuielile pentru achiziţionarea etichetelor autocolante se asigura de Ministerul Funcţiei Publice, urmând sa fie recuperate de prefecturi de la consiliile locale, consiliile judeţene sau de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 9
(1) Acoperirea cheltuielilor necesare pentru pregãtirea şi desfãşurarea alegerilor locale se face prin suplimentarea bugetului Ministerului Funcţiei Publice din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului cu suma de 354 miliarde lei, din care 45 miliarde lei pentru cheltuieli de personal şi 309 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi prestãri de servicii.
(2) Pentru centralizarea şi prelucrarea rezultatelor alegerilor locale se suplimenteaza bugetul Comisiei Naţionale pentru Statistica, din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, cu suma de 8,5 miliarde lei, din care 6,5 miliarde lei pentru cheltuieli de capital şi 2 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi servicii.
(3) Achiziţionarea echipamentelor de calcul, precum şi a materialelor şi serviciilor prevãzute la alin. (2) se face în condiţiile stabilite la <>art. 16 lit. j) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 , republicatã.
ART. 10
(1) Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor include în bugetele proprii pe anul 2000 prevederi corespunzãtoare pentru decontarea cheltuielilor necesare în vederea desfãşurãrii procesului electoral, potrivit prevederilor acestei hotãrâri.
(2) Pentru reîntregirea fondurilor utilizate în procesul electoral consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor achitã Ministerului Funcţiei Publice, prin prefecturi, din bugetele proprii, în termen de 30 de zile de la primirea imprimatelor tipãrite şi a stampilelor cu menţiunea "Votat 2000-L", cheltuielile efectuate în condiţiile alin. (1) de la capitolul bugetar 72.02 "Alte acţiuni", subcapitolul 72.02.50 "Alte cheltuieli".
(3) Sumele puse la dispoziţie Ministerului Funcţiei Publice, Comisiei Naţionale pentru Statistica şi Secretariatului General al Guvernului potrivit art. 1 şi 9, rãmase neutilizate, se vor restitui în vederea reintregirii Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, în termen de 60 de zile de la data publicãrii rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României.
ART. 11
(1) Sumele alocate Ministerului Funcţiei Publice din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului pentru desfãşurarea procesului electoral se vor vira cu aceasta destinaţie în bugetul fiecãrei prefecturi, iar decontarea cheltuielilor respective va fi efectuatã cu respectarea prevederilor legale.
(2) Recuperarea de cãtre prefecturi a sumelor alocate din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului prin bugetul sau, în condiţiile prevãzute de prezenta hotãrâre, se efectueazã de direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 12
Ministerul Finanţelor va introduce modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotãrâri în bugetul de stat pe anul 2000.


PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


───────────────
Ministrul funcţiei publice,
Vlad Rosca

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Secretarul general al Guvernului,
Radu Stroe

p. Preşedintele Administraţiei Naţionale
a Rezervelor de Stat,
Ion Florin

Preşedintele
Comisiei Naţionale pentru Statistica,
Victor Dinculescu

────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016