Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 231 din 30 martie 2000  privind aprobarea Protocolului primei sesiuni a imputernicitilor pentru realizarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind cooperarea in domeniul gospodaririi apelor de frontiera, semnat la Baia Mare la 23 octombrie 1999    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 231 din 30 martie 2000 privind aprobarea Protocolului primei sesiuni a imputernicitilor pentru realizarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind cooperarea in domeniul gospodaririi apelor de frontiera, semnat la Baia Mare la 23 octombrie 1999

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 147 din 7 aprilie 2000
În temeiul prevederilor <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 4/1991 privind încheierea şi ratificarea tratatelor,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Protocolul primei sesiuni a imputernicitilor pentru realizarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodãririi apelor de frontiera, semnat la Baia Mare la 23 octombrie 1999.



PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul apelor,
pãdurilor şi protecţiei mediului,
Romica Tomescu

Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Petre Roman


PROTOCOLUL
primei sesiuni a imputernicitilor pentru realizarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodãririi apelor de frontiera (19-23 octombrie 1999, Baia Mare)

În scopul realizãrii Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodãririi apelor de frontiera, semnat la Galaţi la 30 septembrie 1997, care a intrat în vigoare la data de 28 ianuarie 1999, a avut loc intalnirea imputernicitilor celor doua pãrţi.
La lucrãrile sesiunii au participat:





Din partea României:

- Anton Vlad - împuternicit al Guvernului
- Liliana Mara - loctiitor al împuternicitului
- Paul Popescu - secretar al imputernici- tului
- Gheorghe Baran - expert
- Petre Stanciu - expert
- Maria Beatrice Popescu - expert
- Costica Sofronie - expert
- Bogdan Sbiera - expert
- Iulian Movila - expert
- Iuliu Szekely - expert
- Constantin Lefter - expert.
Din partea Ucrainei:
- Aliev Kemali Alievici - împuternicit al Guvernului
- Ivanitki Orest Mihailovici - loctiitor al împuternicitului
- Leuta Vasili Sergheevici - secretar al imputernici- tului
- Polaciko Andrei Vasilievici - expert
- Fedinet Mihail Mihailovici - expert
- Maslak G. Gennadi - secretar II al Ambasadei
- Ucrainei în România.


Pãrţile au convenit urmãtoarea ordine de zi:
1. stabilirea grupelor de lucru;
2. informaţii asupra activitãţilor desfãşurate de la ultima intalnire a experţilor;
3. colaborarea în domeniul hidrometeorologiei;
4. colaborarea în domeniul gospodãririi apelor;
5. situaţia privind lucrãrile pe apele de frontiera;
6. schimb de informaţii în domeniul gospodãririi apelor;
7. sesiunea extraordinarã a imputernicitilor (data, locul şi ordinea de zi).
La deschiderea lucrãrilor a participat şi domnul Gheorghe Mihai Barlea, prefectul judeţului Maramures.
În cadrul punctului 1 al ordinii de zi împuterniciţii au cãzut de acord asupra urmãtoarelor:
1.1. Constituirea de grupe de lucru, compuse din 3-5 persoane din fiecare parte, în scopul:
1.1.a) grupa de lucru pentru elaborarea modului de lucru privind: schimbul de informaţii hidrometeorologice, monitoringul calitãţii apelor, modul de acţiune în cazul producerii poluarilor accidentale de ordin tehnologic, apãrarea impotriva inundatiilor, corelarea problemelor în legatura cu lucrãrile construite pe apele de frontiera şi corelarea schemelor de amenajare a bazinelor hidrografice;
1.1.b) grupa de lucru pentru soluţionarea problemelor legate de raul Tisa şi de afluentii din zona de frontiera;
1.1.c) grupa de lucru pentru soluţionarea problemelor legate de râurile Siret şi Prut şi de afluentii din zona de frontiera;
1.1.d) grupa de lucru pentru soluţionarea problemelor legate de fluviul Dunarea pe zona de frontiera comuna.
1.2. În baza regulamentelor elaborate şi a acordului în vigoare grupele de lucru prevãzute la pct. 1.1.b)-1.1.d) se vor ocupa de problemele specifice bazinului pentru care sunt constituite.
1.3. Pana la data de 20 noiembrie 1999 pãrţile vor schimba propuneri privind regulamentul de lucru al grupei prevãzute la pct. 1.1.a) şi pana la data de 10 decembrie 1999 sa se coreleze acest regulament.
În perioada 10-16 decembrie 1999 va avea loc la Bucureşti intalnirea grupei de lucru prevãzute la pct. 1.1.a), pentru definitivarea regulamentelor mai sus menţionate. Data exactã va fi stabilitã de împuterniciţi.
1.4. Modul de lucru al grupei prevãzute la pct. 1.1.a) se va stabili la intalnirea din luna decembrie 1999.
1.5. Referitor la corelarea lucrãrilor pe sectoarele de frontiera pãrţile îşi vor transmite pana la data de 10 decembrie 1999 lista cuprinzând lucrãrile de construcţie existente, în curs de proiectare, în execuţie şi propuse a fi proiectate.
1.6. Referitor la lucrãrile existente şi corelate între pãrţi împuterniciţii au fost de acord cu stabilirea unor grupe de experţi care sa analizeze starea lucrãrilor. Aceste grupe de experţi vor analiza şi proiectele propuse în vederea corelãrii.
1.7. Referitor la lucrãrile existente, dar necorelate între pãrţi, împuterniciţii au convenit sa se facã un schimb de liste cuprinzând aceste lucrãri, care sa fie analizate în cadrul grupelor de experţi stabilite la pct. 1.6.
2. Pãrţile s-au informat reciproc asupra legislaţiei specifice domeniului apelor, structurii organizatorice la nivel central (respectiv Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului din România şi Comitetul de Stat pentru Gospodãrirea Apelor din Ucraina) şi în teritoriu, modului de finanţare a lucrãrilor de gospodãrire a apelor.
3. Având în vedere perioada ploioasa care urmeazã, împuterniciţii au cãzut de acord sa se efectueze un schimb reciproc minim de date hidrometeorologice între organele de gospodãrire a apelor din bazinele râurilor Tisa, Siret şi Prut. În legatura cu aceasta, împuterniciţii au cãzut de acord asupra efectuãrii de cãtre partea romana, în luna noiembrie 1999, de mãsurãtori de debite cu caracter tehnogenetic în secţiunea Sighetul Marmatiei împreunã cu reprezentanţii gospodãririi apelor din Ucraina. La şedinţa din decembrie 1999, în componenta grupei de lucru prevãzute la pct. 1.1.a) va fi un reprezentant de la serviciul de hidrometeorologie din Ucraina.
4. Împuterniciţii au cãzut de acord asupra urmãtoarelor:
a) colaborarea pentru fluviul Dunarea se va desfasura pe baza metodologiei definite în cadrul Convenţiei pentru protecţia fluviului Dunarea şi se va aplica dupã ratificarea acesteia de cãtre partea ucraineana. Pentru celelalte râuri modul de lucru se va stabili în cadrul grupei de lucru prevãzute la pct. 1.1.a);
b) pentru determinarea calitãţii apelor grupa de lucru prevãzutã la pct. 1.1.a) va stabili metodologia de mãsurare, secţiunile de control şi parametrii ce se urmãresc, în conformitate cu art. 7 din acord. Pana la data de 15 noiembrie 1999 partea romana va transmite o propunere de regulament de acţiune în caz de poluari accidentale, cu caracter tehnologic, cu determinarea sectoarelor pentru control. De asemenea, împuterniciţii au fost de acord sa se foloseascã de experienta proprie a pãrţilor în cooperarea cu ţãrile vecine în aceste probleme;
c) partea ucraineana a informat ca în prezent utilizeazã schema de amenajare a raului Tisa, elaborata în anul 1974 şi care este în curs de reactualizare. Partea romana a informat ca în anul 1996 a reactualizat schemele-cadru de amenajare a bazinelor hidrografice. Împuterniciţii au cãzut de acord asupra necesitãţii schimbului reciproc de scheme reactualizate şi analizei influentei lucrãrilor pe teritoriul unei pãrţi asupra teritoriului celeilalte pãrţi. Modul în care se va realiza aceasta informare va fi stabilit la intalnirea imputernicitilor din luna decembrie 1999.
5. Împuterniciţii au cãzut de acord asupra necesitãţii corelãrii lucrãrilor referitor la exploatãrile de balast. S-a stabilit ca anual, pana în luna decembrie, sa se facã o verificare în comun, pe teritoriul fiecãrei pãrţi, a malurilor şi a morfologiei albiei şi sa se evalueze pe perimetre cantitatea de nisipuri şi pietrisuri care sa fie exploatatã. Pentru anul 2000 adjunctii imputernicitilor vor stabili în teren perimetrele concrete de exploatare şi volumele, pe care le vor supune spre aprobare imputernicitilor la sesiunea extraordinarã din luna decembrie 1999.
6. Împuterniciţii au cãzut de acord sa organizeze în perioada 10-16 decembrie 1999, la Bucureşti, prima şedinţa a grupei de lucru prevãzute la pct. 1.1.a), urmatã de sesiunea extraordinarã a imputernicitilor, cu urmãtoarea ordine de zi provizorie:
a) corelarea şi aprobarea regulamentelor de lucru;
b) stabilirea structurii şi a modului de lucru ale grupelor de lucru prevãzute la pct. 1.1.a)-1.1.d);
c) aprobarea regulamentelor pentru exploatarea nisipurilor şi pietrisurilor pe sectoarele râurilor de frontiera pentru anul 2000 şi pentru anii urmãtori.
Prezentul protocol a fost încheiat la Baia Mare la 23 octombrie 1999, în doua exemplare, fiecare în limba romana şi în limba rusa, ambele texte fiind egal autentice.

Împuternicitul Guvernului României,
Anton Vlad Aliev

Împuternicitul Guvernului Ucrainei,
Kemali Alievici




────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016