Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 216 din 7 martie 2002  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 privind punerea in valoare a constructiilor zootehnice dezafectate, destinate cresterii, ingrasarii si exploatarii animalelor, precum si a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 216 din 7 martie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 privind punerea in valoare a constructiilor zootehnice dezafectate, destinate cresterii, ingrasarii si exploatarii animalelor, precum si a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 178 din 14 martie 2002
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 privind punerea în valoare a construcţiilor zootehnice dezafectate, destinate creşterii, ingrasarii şi exploatãrii animalelor, precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 privind punerea în valoare a construcţiilor zootehnice dezafectate, destinate creşterii, ingrasarii şi exploatãrii animalelor, precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului şi Ministerul Administraţiei Publice vor urmãri modul de aplicare a prezentelor norme metodologice.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Ministrul Autoritãţii pentru Privatizare
şi Administrarea Participatiilor Statului,
Ovidiu Tiberiu Musetescu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE

de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului
nr. 168/2001 privind punerea în valoare a construcţiilor zootehnice
dezafectate, destinate creşterii, ingrasarii şi exploatãrii animalelor,
precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate

ART. 1
(1) Imediat dupã publicarea prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I, se constituie o comisie, la nivelul fiecãrui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, pentru verificarea, inventarierea şi centralizarea construcţiilor zootehnice dezafectate, destinate creşterii, ingrasarii şi exploatãrii animalelor, precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, alcãtuitã din specialişti având urmãtoarea componenta:
a) doi reprezentanţi desemnaţi de direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti;
b) un reprezentant desemnat de Agenţia Domeniilor Statului;
c) un reprezentant desemnat de preşedintele consiliului judeţean;
d) un reprezentant desemnat de Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), din teritoriu;
e) un reprezentant desemnat de primarul localitãţii pe a carei raza se afla amplasata construcţia zootehnica dezafectata sau fabrica de nutreturi combinate dezafectata.
(2) Preşedintele acestei comisii este directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Comisia prevãzutã la alin. (1) verifica şi inventariaza fiecare construcţie zootehnica dezafectata şi fiecare fabrica de nutreturi combinate dezafectata, pe active componente, în termen de 15 zile de la data constituirii.
(4) Cu ocazia verificãrii şi inventarierii se întocmeşte un proces-verbal în doua exemplare, care conţine date referitoare la situaţia juridicã a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate - cu precizarea ipotecilor -, nivelul de dotare, capacitatea de producţie, suprafata de teren ocupatã, situaţia amenajãrilor interioare, starea fluxului tehnologic, a anexelor, valoarea la momentul inventarierii, precum şi denumirea proprietarului.
(5) Un exemplar din procesul-verbal întocmit de comisie se arhiveaza la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, iar datele cuprinse în acesta se preiau în contractele de atribuire în folosinta gratuita.
(6) Pentru spaţiile zootehnice dezafectate, precum şi pentru fabricile de nutreturi combinate dezafectate, care sunt ipotecate, comisia solicita acordul de principiu al bãncilor finanţatoare cu privire la atribuirea în folosinta gratuita a acestora.
(7) Dacã în termen de 7 zile de la data solicitãrii comisiei bãncile finanţatoare nu formuleazã rãspunsul, se considera ca acordul de principiu a fost dat.
ART. 2
(1) Dupã verificare şi inventariere, în termenul prevãzut la art. 1 alin. (3), comisia întocmeşte o lista centralizata a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, care se comunica direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi primãriei pe a carei raza se afla bunurile imobile.
(2) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, are obligaţia de a publica lista prevãzutã la alin. (1) într-un cotidian local.
(3) Lista cuprinde construcţiile zootehnice dezafectate, pentru creşterea şi exploatarea bovinelor, ovinelor, porcinelor, pasarilor şi a altor specii de animale de ferma, precum şi fabricile de nutreturi combinate dezafectate, localitatea, capacitatea de producţie, proprietarul şi valoarea activului la momentul inventarierii.
(4) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, comunica consiliului local sau, dupã caz, Agenţiei Domeniilor Statului şi Autoritãţii pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului lista cuprinzând construcţiile zootehnice dezafectate şi fabricile de nutreturi combinate dezafectate, însoţitã de o copie de pe procesul-verbal prevãzut la art. 1 alin. (4).
ART. 3
(1) Asociaţiile crescatorilor de animale, cu sau fãrã personalitate juridicã, precum şi persoanele fizice în varsta de pana la 40 de ani sau persoanele juridice care desfãşoarã activitãţi de creştere, exploatare a animalelor şi/sau care produc nutreturi combinate, interesate, depun cereri conform modelelor prezentate în anexele nr. 1 şi 2 la prezentele norme metodologice la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Din momentul depunerii cererilor pentru solicitarea de atribuire gratuita a spaţiilor zootehnice dezafectate, precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, acestea au obligaţia de a verifica îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor prevãzute în <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 şi în prezentele norme metodologice şi de a le transmite, pe baza de borderou, consiliului local şi, dupã caz, Agenţiei Domeniilor Statului şi Autoritãţii pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului.
ART. 4
Criteriile şi condiţiile de selectare în vederea atribuirii în folosinta gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate sunt:
a) pentru persoanele fizice cu cetãţenie romana, în varsta de pana la 40 de ani, şi asociaţiile agricole fãrã personalitate juridicã:
- cunoştinţe tehnice de specialitate atestate pe baza de diploma de studii medii sau superioare, iar pentru asociaţiile agricole acestea sunt necesare pentru unul sau mai mulţi membri asociaţi ori angajaţi ai acestora cu contract individual de munca încheiat pe o perioada nedeterminatã - criteriu eliminatoriu;
- plan de afaceri pentru activitatea de creştere, exploatare şi ingrasare a animalelor şi/sau de producere de nutreturi combinate;
- performanţe anterioare în domeniul creşterii animalelor şi al producerii de nutreturi combinate, dovedite prin acte de valorificare a producţiei;
- capacitate financiarã din fonduri proprii sau atrase, doveditã prin extras de cont bancar;
b) pentru persoanele juridice:
- cunoştinţe tehnice de specialitate în creşterea, exploatarea şi ingrasarea animalelor şi/sau producerea de nutreturi combinate ale reprezentantului sau angajatului cu contract individual de munca pe perioada nedeterminatã;
- plan de afaceri pentru activitatea de creştere, exploatare şi ingrasare a animalelor şi/sau de producere de nutreturi combinate;
- capacitate financiarã de desfãşurare a activitãţii de creştere, exploatare şi ingrasare a animalelor şi/sau de producere de nutreturi combinate, prin fonduri proprii sau fonduri atrase şi dovedite prin contracte încheiate cu bãncile comerciale, notificate de comisie, extrase de cont bancar şi scrisoare de bonitate;
- performanţe obţinute anterior în domeniul creşterii animalelor sau în activitãţi agroalimentare conexe, dovedite prin acte de valorificare a producţiei.
ART. 5
În situaţia în care exista doi sau mai mulţi solicitanti pentru atribuirea gratuita a aceluiaşi imobil, selecţia se face în raport cu criteriul capacitãţii financiare.
ART. 6
Atribuirea în folosinta gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, integral sau pe active componente, se face pe baza de contract de cãtre Agenţia Domeniilor Statului, Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului şi consiliul local, pentru desfãşurarea activitãţilor zootehnice şi/sau de producere a nutreturilor combinate.
ART. 7
În cazul construcţiilor zootehnice dezafectate pentru creşterea şi exploatarea bovinelor, ovinelor, porcinelor, pasarilor şi altor specii de animale de ferma, precum şi al fabricilor de nutreturi combinate dezafectate care sunt ipotecate la bãncile comerciale, beneficiarii asistaţi de un reprezentant al conducerii direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, solicita în prealabil acordul bãncilor finanţatoare pentru atribuirea în folosinta gratuita a acestora.
ART. 8
Persoanele interesate în concesionarea terenurilor necesare pentru producerea de furaje de volum şi concentrate, cãrora le-au fost atribuite construcţiile zootehnice dezafectate, depun cereri la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 9
(1) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã atribuirea construcţiilor zootehnice dezafectate, integral sau pe active componente, stabileşte, pe baza cererii, situaţia privind necesarul de teren agricol pentru producerea de furaje de volum şi concentrate, potrivit urmãtoarelor:
a) specia;
b) numãrul de animale;
c) tehnologia de creştere şi exploatare;
d) incarcatura de unitãţi vita mare (UVM) pe suprafata de teren arabil, respectiv o UVM/ha.
(2) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, transmite cererile solicitanţilor de teren agricol necesar producerii de furaje de volum şi concentrate, precum şi situaţia prevãzutã la alin. (1) la consiliile locale pentru încheierea contractului de concesionare a terenului prin atribuire directa.
(3) În situaţia în care nu exista suficient teren în rezerva unitãţilor administrativ-teritoriale, consiliul local transmite cererile şi avizul negativ la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti.
(4) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, transmite cererile de atribuire de teren agricol neonorate de consiliul local şi situaţia privind necesarul de teren pentru acestea, temeinic motivatã, la Agenţia Domeniilor Statului, iar asupra mãsurii de concesionare de teren prin atribuire directa pe o perioada de maximum 5 ani se pronunţa consiliul de administraţie care dispune, dupã caz, încheierea contractului de concesiune.
ART. 10
Dupã 5 ani de la atribuirea gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi dezafectate beneficiarii contractului de atribuire pot cumpara spaţiul utilizat la un preţ echivalent cu 10% din valoarea contabila stabilitã la momentul atribuirii.
ART. 11
În cazul în care la expirarea termenului de 5 ani de la data atribuirii în folosinta gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, integral sau pe active componente, persoanele care le-au avut în folosinta nu doresc sa le cumpere, acestea au obligaţia de a le restitui unitãţilor cu care au încheiat contractul de atribuire, cel puţin în starea în care au fost atribuite.
ART. 12
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
--------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara a judeţului.../municipiului Bucureşti

Se aproba
---------
Director general,
..................

CERERE

Persoana fizica
Subsemnatul/subsemnata .........., legitimat/legitimata cu ...... seria ... nr. ..., eliberat de poliţia ........., codul numeric personal ............., cu domiciliul în ............, str. ....... nr. ..., judeţul .........., va rog sa binevoiti a-mi aproba atribuirea în folosinta gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate pentru ................/(specia de animale) şi/sau a fabricii de nutreturi combinate ....., proprietate a ................../(consiliul local, societatea comercialã, APAPS, banca), situata în ................/(judeţul, localitatea, strada, numãrul).
Pregãtirea mea profesionalã este de ............, având o vechime de .... ani în domeniul ................/(creşterea animalelor, producerea de furaje combinate).
Mentionez ca pentru activitatea de creştere, exploatare şi ingrasare a animalelor şi/sau de producere a nutreturilor combinate pe care doresc sa o desfasor voi dovedi capacitatea financiarã din surse proprii sau atrase şi voi întocmi un plan de afaceri, ce vor fi prezentate comisiei în vederea atribuirii.
În ceea ce priveşte capacitatea profesionalã, aceasta este asigurata:

[] prin pregãtirea mea, de .... cu o vechime în domeniu de ... ani;
[] prin angajarea cu contract de munca sau convenţie civilã de prestãri de servicii a unui cadru cu pregãtire agricolã, medie ori superioarã.

Data ........ Semnatura .................

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara a judeţului.../ municipiului Bucureşti

Se aproba
Director general,
...................

CERERE

Persoana juridicã
Agentul economic .................../(societate comercialã, societatea agricolã, asociaţie), cu sediul în localitatea ............., str. ............ nr. ..., judeţul/sectorul ....., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ....., cod fiscal ...., reprezentat prin domnul/doamna ......., în calitate de reprezentant legal, posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria... nr. ..., va rog sa binevoiti a-mi aproba atribuirea în folosinta gratuita a construcţiilor zootehnice dezafectate pentru ............/(specia de animale) şi/sau a fabricii de nutreturi combinate ............., proprietate a ................../(consiliul local, societatea comercialã, APAPS, banca) situata în ......................./(judeţul, localitatea, strada, numãrul)
Mentionez ca pentru activitatea de creştere, exploatare şi ingrasare a animalelor şi/sau de producere a nutreturilor combinate, pe care doresc sa o desfasor, voi dovedi capacitatea financiarã şi voi întocmi un plan de afaceri, ce vor fi prezentate comisiei.

Semnatura ......... Data ...........
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016