Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 212 din 27 aprilie 2011  pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 212 din 27 aprilie 2011 pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar

EMITENT: CAMERA AUDITORILOR DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 341 din 17 mai 2011

    În temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) şi art. 40 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 26 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din data 27 aprilie 2011, hotãrãşte:

    ART. 1
    Se aprobã Normele privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. 2
    Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.
    ART. 3
    La data publicãrii prezentei hotãrâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, Hotãrârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 115/2008 pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381 din 20 mai 2008, cu modificãrile ulterioare, se abrogã.
    ART. 4
    Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Preşedintele Camerei Auditorilor
                            Financiari din România,
                                 Ion Mihãilescu

    Bucureşti, 27 aprilie 2011.
    Nr. 212.

    ANEXÃ

                                     NORME
              privind perioada de pregãtire profesionalã practicã
                a stagiarilor în activitatea de audit financiar

    CAP. I
    Dispoziţii generale. Definiţii

    ART. 1
    În cuprinsul prezentelor norme, urmãtorii termeni se definesc astfel:
    - Camera = Camera Auditorilor Financiari din România;
    - norme = norme privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar;
    - stagiar = persoana fizicã care a promovat testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar contabil pentru accesul la stagiu sau care a echivalat testul de acces la stagiu conform protocoalelor încheiate de Camerã şi îşi desfãşoarã activitatea conform prezentelor norme;
    - îndrumãtor = persoanã fizicã, auditor financiar activ sau juridicã, membrã a Camerei, sub îndrumarea cãreia se desfãşoarã stagiul unuia sau mai multor stagiari în activitatea de audit financiar;
    - stagiu = perioada de pregãtire practicã a stagiarului în activitatea de audit financiar;
    - Caiet de practicã = caietul şi documentaţia întocmite de cãtre stagiarul în activitatea de audit financiar, prin care se consemneazã şi se certificã activitãţile desfãşurate de acesta.

    CAP. II
    Organizarea stagiului

    ART. 2
    Stagiul în activitatea de audit financiar se efectueazã de cãtre persoanele care au promovat testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu organizat de Camerã sau care au beneficiat de excepţia de echivalare a testului de acces la stagiu în baza protocoalelor încheiate de Camerã.
    ART. 3
    Testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu se organizeazã în perioada ianuarie-februarie a fiecãrui an, cu aprobarea Consiliului Camerei.
    ART. 4
    Admiterea candidaţilor la stagiu în activitatea de audit financiar
    (1) Candidaţii declaraţi admişi la testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu şi candidaţii cãrora li s-a echivalat acest test conform unui protocol încheiat de Camerã vor urma procedurile stabilite prin prezentele norme.
    (2) Înscrierea la stagiu se realizeazã pe baza unei cereri-tip adresate Camerei, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentele norme, dupã ce a fost achitat tariful de înscriere la stagiu.
    (3) Cererea-tip este adresatã Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari pentru verificare şi înscriere ca stagiar în activitatea de audit financiar.
    (4) Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va elibera pentru fiecare stagiar o legitimaţie a stagiarului în activitatea de audit financiar. Legitimaţia se vizeazã anual odatã cu îndeplinirea tuturor obligaţiilor anuale.
    (5) Candidaţii declaraţi admişi la testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil şi candidaţii cãrora li s-a echivalat testul de acces la stagiu conform unui protocol încheiat de Camerã pot solicita înscrierea ca stagiar în activitatea de audit financiar la Camerã în perioadele:
    - aprilie-mai a anului în care au susţinut testul în condiţiile stabilite de art. 3;
    - aprilie-mai a anului urmãtor dacã li s-a echivalat testul.
    (6) Candidaţilor care nu solicitã înscrierea ca stagiar în activitatea de audit financiar în termenul prevãzut la art. 4 alin. (5) li se anuleazã testul de acces la stagiu, respectiv echivalarea.
    ART. 5
    Durata stagiului
    (1) Stagiul în activitatea de audit financiar se desfãşoarã pe o perioada de minimum 3 ani. Fiecare an de stagiu are durata unui an calendaristic.
    (2) Perioada de stagiu începe de la data la care stagiarul a fost înregistrat la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari al Camerei.
    (3) La cererea stagiarului, perioada de pregãtire practicã poate fi suspendatã cel mult un an, o singurã datã pe parcursul celor 3 ani de stagiu. Pentru suspendarea stagiului timp de un an, stagiarul va depune o cerere la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari al Camerei. Pe perioada suspendãrii stagiarul nu este obligat sã participe la cursurile anuale de pregãtire profesionalã şi nici sã achite tariful pentru monitorizarea activitãţii de pregãtite practicã pentru anul suspendat.
    (4) La finalizarea perioadei de stagiu, stagiarul se poate prezenta la susţinerea examenului de competenţã profesionalã pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
    ART. 6
    Organizarea stagiului
    (1) Camera monitorizeazã activitatea desfãşuratã în perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor prin Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã.
    (2) Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va ţine evidenţa stagiarilor înscrişi, în ordinea aprobãrii cererilor de înscriere la stagiu.
    (3) Activitãţile practice desfãşurate de stagiar, documentele şi rapoartele acestuia sunt consemnate într-un dosar numit Caiet de practicã.
    (4) În fiecare an de stagiu, stagiarii în activitatea de audit financiar au obligaţia de a achita tariful pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã.
    (5) Finalizarea stagiului se face personal prin îndeplinirea tuturor obligaţiilor conform prevederilor prezentelor norme.
    ART. 7
    Desfãşurarea stagiului se deruleazã în cadrul a douã module distincte:
    a) anul I de stagiu este destinat pregãtirii teoretice şi aplicative a stagiarilor;
    b) anii II şi III de stagiu sunt destinaţi practicii efective a stagiarului în cadrul societãţilor sau cabinetelor de audit financiar.

    CAP. III
    Activitatea desfãşuratã în anul I de stagiu

    ART. 8
    Anul I de stagiu este destinat pregãtirii teoretice şi aplicative organizate în mod centralizat de cãtre Camerã şi se va organiza astfel:
    a) semestrul I - pregãtire teoreticã;
    b) semestrul II - pregãtire aplicativã.
    ART. 9
    Activitãţile pentru semestrul I de stagiu se vor organiza de cãtre Camerã sau de cãtre societãţile de audit financiar membre ale Camerei, care dispun de posibilitãţile materiale necesare organizãrii acestei activitãţi, aprobate de cãtre Consiliul Camerei. Activitatea de pregãtire teoreticã reprezintã participarea la cursuri organizate de Camerã. Cursurile vor fi ţinute de cãtre formatori agreaţi de Camerã.
    ART. 10
    Pregãtirea teoreticã din anul I de stagiu va fi stabilitã de cãtre Consiliul Camerei şi se va referi în general la:
    a) standardele de contabilitate - reactualizarea cunoştinţelor stagiarilor în conformitate cu modificãrile Standardelor internaţionale de contabilitate;
    b) standardele de audit financiar;
    c) Codul privind conduita eticã şi profesionalã în domeniul auditului financiar.
    ART. 11
    Activitãţile de pregãtire teoreticã prezentate mai sus vor fi studiate în semestrul I al anului I de stagiu pe un fond de timp de 25 de ore.
    ART. 12
    La sfârşitul programului de pregãtire profesionalã, stagiarii în activitatea de audit financiar vor susţine un test de verificare a cunoştinţelor dobândite pe parcursul celor 25 de ore.
    ART. 13
    Subiectele testului de semestru şi punctajul de admitere se vor stabili de cãtre Consiliul Camerei, iar verificarea rezultatelor se va face de cãtre o Comisie formatã din reprezentanţi ai societãţilor care au organizat cursul şi reprezentanţi ai Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari din cadrul Camerei.
    ART. 14
    Candidaţii care nu au fost admişi la testul organizat la sfârşitul programului de pregãtire profesionalã vor putea susţine un al doilea test într-un interval de maximum 3 luni. Candidaţilor care nu au promovat nici cel de-al doilea test li se va anula testul de acces la stagiu, respectiv echivalarea testului şi perioada de stagiu efectuatã.
    ART. 15
    Candidaţii declaraţi admişi la testul organizat la sfârşitul cursului de pregãtire profesionalã vor urma programul de pregãtire aplicativã organizat de cãtre Camerã, ce se va desfãşura în semestrul II al anului I de stagiu.
    ART. 16
    În semestrul II de stagiu, în cadrul programului de pregãtire aplicativã, stagiarii în activitatea de audit financiar vor elabora un proiect privind o lucrare practicã cu tematicã din audit financiar. Proiectul va fi predat la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari, iar evaluarea se va realiza de cãtre inspectorii din cadrul Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã şi de cãtre Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari. Consiliul Camerei va stabili tematica proiectului şi criteriile minimale ce trebuie realizate în cadrul acestuia. Lucrarea practicã trebuie vizatã de îndrumãtorul de stagiu.
    ART. 17
    Stagiarii care îndeplinesc cerinţele de pregãtire profesionalã cerute de programul de pregãtire teoreticã din semestrul I şi de programul de pregãtire aplicativã din semestrul II, care au achitat tariful pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã şi au depus acceptul îndrumãtorului de stagiu, se vor putea înscrie în anul II.
    ART. 18
    Finalizarea anului I, depunerea lucrãrii practice şi a acceptului îndrumãtorului de stagiu vor avea loc în perioada aprilie-mai a fiecãrui an. Stagiarilor care au depãşit termenul de un an de la înscrierea la stagiu şi nu au depus cerere de suspendare a anului de stagiu li se va anula testul de acces la stagiu, respectiv echivalarea testului şi perioada de stagiu efectuatã.

    CAP. IV
    Activitatea desfãşuratã în anii II şi III de stagiu

    ART. 19
    Activitatea de stagiu în anii II şi III se desfãşoarã sub îndrumarea unui auditor financiar activ, care are în desfãşurare lucrãri de audit pe toatã durata stagiaturii (ca persoanã fizicã sau în cadrul societãţilor ori cabinetelor de audit).
    ART. 20
    Participã la aceastã etapã a stagiului stagiarii care şi-au îndeplinit obligaţiile în conformitate cu prevederile cap. III.
    ART. 21
    În vederea desfãşurãrii stagiului în anii II şi III, stagiarul va prezenta la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari acceptul îndrumãtorului de stagiu, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2, care face integrantã din prezentele norme, care va conţine declaraţia pe propria rãspundere a îndrumãtorului de stagiu cã are în derulare cel puţin un contract de audit şi va primi Caietul de practicã. Anul II de stagiu începe în momentul depunerii acceptului îndrumãtorului de stagiu la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari.
    ART. 22
    Stagiul trebuie sã se efectueze pe lângã o persoanã fizicã, auditor financiar activ sau în cadrul unei societãţi comerciale de audit, membrã a Camerei. Persoanele fizice şi juridice, membre ale Camerei, care fac dovada cã au în derulare cel puţin o misiune de audit financiar, pot sã înainteze Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari o scrisoare prin care îşi iau angajamentul de a lua sub îndrumare stagiari în activitatea de audit financiar.
    ART. 23
    Un îndrumãtor de stagiu nu poate avea mai mult de 15 stagiari în activitatea de audit sub îndrumare.
    ART. 24
    Stagiarul în activitatea de audit financiar are obligaţia de a-şi gãsi un îndrumãtor de stagiu, care sã ofere garanţii suficiente în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor pentru desfãşurarea perioadei de pregãtire profesionalã practicã.
    ART. 25
    Îndrumãtorul este o persoanã fizicã. Când stagiul este realizat într-o societate comercialã de audit financiar, înscrisã în Registrul public al auditorilor financiari - persoane juridice, aceasta precizeazã numele şi calitatea îndrumãtorului de stagiu ales din rândul angajaţilor, asociaţilor, care trebuie sã aibã calitatea de auditor financiar activ.
    ART. 26
    Înlocuirea îndrumãtorului de stagiu va fi anunţatã Camerei, în scris, în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data efectuãrii modificãrii. În acest sens se vor trimite la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari urmãtoarele documente:
    - cerere pentru înlocuirea îndrumãtorului de stagiu, care va fi semnatã şi de vechiul îndrumãtor de stagiu cã a luat cunoştinţã de aceastã modificare;
    - acceptul noului îndrumãtor de stagiu.
    ART. 27
    Nerespectarea obligaţiei de a anunţa Camera în legãturã cu înlocuirea îndrumãtorului de stagiu în termenul prevãzut la art. 26 conduce la nerecunoaşterea ca perioadã de stagiu a intervalului de timp dintre renunţarea la îndrumãtorul anterior şi anunţarea Camerei.
    ART. 28
    În cazul în care un stagiar se prezintã la Camerã pentru finalizarea anului II, respectiv anului III de stagiu şi se constatã cã îndrumãtorul de stagiu nu a avut angajamente de audit pentru anul respectiv, stagiarului i se va anula testul de acces la stagiu, respectiv echivalarea testului şi perioada de stagiu efectuatã, iar îndrumãtorul de stagiu va fi sancţionat cu avertisment, potrivit prevederilor legale.
    ART. 29
    În perioada de stagiu, stagiarul este obligat sã efectueze anual un minim de 25 de zile lucrãtoare de experienţã profesionalã, în fiecare din domeniile: contabilitate, audit şi opţionale.
    ART. 30
    Repartizarea timpului de stagiu pe activitãţi este stabilitã de îndrumãtor, care trebuie sã acorde stagiarului toate facilitãţile, pentru a-i permite sã efectueze instruirea.
    ART. 31
    Pe întreaga perioadã de desfãşurare a stagiului, stagiarul trebuie sã îşi îndeplineascã obligaţiile privind întocmirea Caietului de practicã, în care se reflectã în mod corect şi complet experienţa profesionalã acumulatã.
    ART. 32
    La fiecare 6 luni, stagiarul trebuie sã prezinte îndrumãtorului un raport sintetic al experienţei profesionale dobândite.
    ART. 33
    Stagiarii sunt obligaţi sã participe la cursurile de pregãtire profesionalã continuã organizate de cãtre Camerã atât în anul II, cât şi în anul III de stagiu.
    ART. 34
    Nerespectarea prevederilor art. 33, în condiţiile în care anul de stagiu nu a fost suspendat, duce la anularea testului de acces la stagiu, respectiv echivalarea testului şi a perioadei de stagiu efectuate.
    ART. 35
    Stagiarul trebuie sã prezinte anual sau la cerere Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari Caietul de practicã pentru verificare.
    ART. 36
    Stagiarul trebuie sã prezinte anual Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari raportul referitor la activitatea desfãşuratã pe parcursul anului respectiv, întocmit, semnat şi ştampilat de îndrumãtorul de stagiu.
    ART. 37
    Stagiarul va primi viza pentru finalizarea anului de stagiu la data la care va prezenta la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari caietul şi raportul îndrumãtorului de stagiu pentru anul respectiv, în urma îndeplinirii cerinţelor de pregãtire profesionalã şi achitãrii tarifului pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã.
    ART. 38
    Finalizarea anului II, respectiv anului III de stagiu se va face în perioada aprilie-mai a fiecãrui an. Stagiarilor care nu vor finaliza anul de stagiu în perioada menţionatã de prezentele norme şi care nu au depus cerere de suspendare a unui an de stagiu li se va anula testul de acces la stagiu, respectiv echivalarea testului şi perioada de stagiu efectuatã.
    ART. 39
    Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari este autorizat:
    - sã stabileascã numãrul de ore de pregãtire, precum şi repartizarea acestora pe domenii de activitate;
    - sã întrerupã perioada de stagiu, la cererea stagiarului, din motive cum ar fi: satisfacerea stagiului militar, sãnãtate sau alte motive considerate justificate.

    CAP. V
    Urmãrirea, controlul şi aprecierea activitãţilor desfãşurate de cãtre stagiarii în activitatea de audit financiar

    ART. 40
    Urmãrirea modului de desfãşurare a stagiului este realizatã şi apreciatã de îndrumãtorul de stagiu şi de cãtre Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari, în colaborare cu Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã.
    ART. 41
    Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã verifice activitãţile desfãşurate de stagiar şi sã notifice evidenţa detaliatã a experienţei profesionale din Caietul de practicã al stagiarului la fiecare 6 luni.
    ART. 42
    Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã le creeze stagiarilor condiţii pentru:
    a) a urma pregãtirea prevãzutã în prezentele norme;
    b) a se achita cu regularitate de obligaţiile lor prevãzute în prezentele norme.
    ART. 43
    Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã mãreascã treptat nivelul de dificultate al lucrãrilor încredinţate stagiarilor în activitatea de audit financiar şi sã îi ajute sã îşi însuşeascã disciplinele profesionale ale pregãtirii tehnice de bazã (contabilitate şi audit) în conformitate cu Caietul de practicã al stagiarului.
    ART. 44
    Pentru fiecare 6 luni îndrumãtorul trebuie sã facã o evaluare a activitãţii stagiarului pe urmãtoarele domenii:
    ● în ce mãsurã a fost respectat programul de stagiu;
    ● cunoştinţele şi aptitudinile de specialitate;
    ● gradul de însuşire a experienţei profesionale;
    ● raţionamentul profesional.
    ART. 45
    Pentru fiecare domeniu de evaluare se poate da unul dintre calificativele:
    1. satisfãcãtor;
    2. nesatisfãcãtor.
    ART. 46
    Îndrumãtorul trebuie sã întocmeascã anual un raport scris de evaluare a stagiarului în care sã se consemneze:
    1. progresele înregistrate de stagiar;
    2. deficienţele constatate în experienţa profesionalã;
    3. acţiuni de întreprins în viitor;
    4. opinia generalã privind evoluţia profesionalã a stagiarului.
    ART. 47
    De asemenea îndrumãtorul de stagiu trebuie sã rãspundã la solicitãrile Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã în legãturã cu furnizarea de informaţii privind activitatea stagiarului.
    ART. 48
    Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã poate organiza, prin sondaj sau ori de câte ori este solicitat din partea Consiliului Camerei, un control al calitãţii activitãţii stagiarilor şi a îndrumãtorilor de stagiu. Inspectorii din cadrul Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã vor întocmi un raport în urma controlului efectuat. Acest raport va cuprinde o evaluare a activitãţii stagiarului, precum şi propuneri de îmbunãtãţire a activitãţii stagiarilor.

    CAP. VI
    Dispoziţii finale

    ART. 49
    La sfârşitul perioadei de stagiu, stagiarul va preda Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari din cadrul Camerei Caietul de practicã completat şi vizat pentru toatã perioada de pregãtire profesionalã practicã.
    ART. 50
    La sfârşitul perioadei de stagiu, îndrumãtorul întocmeşte declaraţia care sã ateste capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentele norme. În cazul în care stagiarul a avut mai mulţi îndrumãtori, acesta va obţine declaraţii de la toţi îndrumãtorii de stagiu pe care le va depune la Camerã în momentul înscrierii la examenul de aptitudini profesionale pentru obţinerea calitãţii de auditor financiar.
    ART. 51
    Stagiarii care au finalizat stagiul se pot prezenta la oricare dintre sesiunile examenului de competenţã profesionalã, pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, organizate de Camerã, în termen de 3 ani de la data finalizãrii calendaristice a perioadei de stagiaturã.
    ART. 52
    Pe parcursul celor 3 ani de zile în care stagiarii se pot prezenta la examenul de aptitudini profesionale, pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, aceştia vor avea obligaţia de a participa anual la cursurile de pregãtire profesionalã organizate de cãtre Camerã. Neparticiparea la oricare dintre aceste cursuri duce la imposibilitatea participãrii la urmãtoarele sesiuni de examen de competenţã profesionalã, pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
    ART. 53
    Persoanele care nu obţin calitatea de auditor financiar în aceşti 3 ani îşi pierd calitatea de stagiar în activitatea de audit financiar, iar procedura de admitere în stagiu va putea fi reluatã ulterior.
    ART. 54
    Prezentele norme se aplicã începând cu data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ANEXA 1
    la norme

                                     CERERE
               de înscriere la stagiu pentru candidaţii declaraţi
                 admişi la testul de verificare a cunoştinţelor
                         în domeniul financiar-contabil

    Subsemnatul(a), ......, nãscut(ã) la data de ....... în localitatea ....., cu domiciliul în localitatea ......, str. ...... nr. ....., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ...., legitimat(ã) cu buletinul/cartea de identitate/paşaporul seria ...... nr. ...., eliberat(ã) de ...... la data de ......, cod numeric personal (CNP) ......, telefon: acasã: ......, serviciu: ......., mobil: ......., adresa de e-mail: ....., funcţia/locul de muncã ....., solicit înscrierea la stagiu în activitatea de audit financiar la Camera Auditorilor Financiari din România.

         Data Semnãtura
    .............. ..............


    Domnului Preşedinte al Camerei Auditorilor Financiari din România


    ANEXA 2
    la norme

                       ACCEPTUL ÎNDRUMÃTORULUI DE STAGIU

    Numele ...............
    Prenumele ............
    Adresa ...............
    Telefon ..............
    Asociat în S.C. ...... nr. autorizaţie .....
    Numãrul carnetului de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România ......

    Certific cã domnul/doamna ...... a început desfãşurarea activitãţii de stagiu sub îndrumarea mea la data de ...... .
    Stagiul se va efectua cu forme legale de încadrare/adeverinţã de stagiu, respectând prevederile Hotãrârii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 212/2011 pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar.
    Totodatã, declar pe propria rãspundere cã am în derulare cel puţin un angajament de audit financiar.

               Data Semnãtura şi ştampila
        .................. ..........................

    ANEXA 3
    la norme

                      DECLARAŢIA ÎNDRUMÃTORULUI DE STAGIU

    Numele ...............
    Prenumele ............
    Numãrul carnetului de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România .......
    Asociat în S.C. ......, nr. autorizaţie ......
    Declar cã domnul/doamna ...... a desfãşurat stagiul de pregãtire practicã sub îndrumarea mea în perioada ...... şi a dobândit pe perioada stagiului toate cunoştinţele necesare pentru a se putea prezenta la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
    Totodatã, menţionez cã pe perioada în care am fost îndrumãtor de stagiu am avut în derulare angajamente de audit în calitate de persoanã fizicã/juridicã.

             Data Semnãtura şi ştampila
         .............. ........................

                                  ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016