Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 206 din 20 martie 2012  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, republicata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.364/2001    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 206 din 20 martie 2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, republicata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.364/2001

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 220 din 3 aprilie 2012
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al prevederilor art. V din Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 100 din 5 februarie 2002, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 2, punctul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "1. Prin construcţie existentã se înţelege construcţia amplasatã în localitãţi situate în zone seismice de calcul cu valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) cuprinse între 0,32 g şi 0,12 g, conform hãrţii de zonare seismicã a teritoriului României, în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţã IMR = 100 ani, prevãzutã în Reglementarea tehnicã «Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri», indicativ P 100-1/2006, aprobatã prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru care intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minimum VII şi care prezintã:
    a) degradãri sau avarieri în urma unor acţiuni seismice puternice;
    b) nivel insuficient de asigurare la acţiuni seismice în raport cu categoria şi clasa de importanţã şi de expunere la cutremur din care fac parte."

    2. La articolul 2, dupã punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 4, cu urmãtorul cuprins:
    "4. Zona de intervenţie cuprinde totalitatea elementelor de construcţie - structurale şi nestructurale - asupra cãrora se acţioneazã prin mãsuri de intervenţie, în baza documentaţiei tehnico-economice verificate, avizate şi aprobate în condiţiile legii."

    3. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - Principiile proiectãrii seismice şi ale evaluãrii seismice a clãdirilor sunt stabilite în Reglementarea tehnicã «Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri», indicativ P 100-1/2006, aprobatã prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în Reglementarea tehnicã «Cod de proiectare seismicã - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P 100-3/2008», aprobatã prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009."

    4. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4. - (1) Încadrarea construcţiei existente în categoria de importanţã se face potrivit prevederilor Regulamentului privind stabilirea categoriei de importanţã a construcţiilor, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 766/1997 pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Încadrarea construcţiei existente în clasa de importanţã şi de expunere la cutremur se face potrivit prevederilor Reglementãrii tehnice «Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri», indicativ P 100-1/2006, aprobatã prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, iar încadrarea în clasa de risc se face potrivit prevederilor Reglementãrii tehnice «Cod de proiectare seismicã - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P 100-3/2008», aprobatã prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009.
    (3) Clasa de risc în care este încadratã construcţia, împreunã cu clasa de importanţã şi de expunere la cutremur, determinã necesitatea consolidãrii şi nivelul minim de siguranţã pe care trebuie sã îl asigure mãsurile de intervenţie."

    5. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - Consiliile judeţene şi locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor lua mãsuri în aria lor de autoritate, potrivit prevederilor art. 4 alin. (3) lit. b) din ordonanţã şi ale art. 52 alin. (1) din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cu modificãrile ulterioare, pentru monitorizarea acţiunilor proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, referitoare la îndeplinirea obligaţiilor legale privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã."

    6. La articolul 8, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Conform Reglementãrii tehnice «Cod de proiectare seismicã - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P 100-3/2008», aprobatã prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009, clasa I de risc seismic cuprinde construcţiile cu risc ridicat de prãbuşire la cutremurul de proiectare, corespunzãtor stãrii-limitã ultime asociate cu ruperea elementelor structurale şi alte forme de cedare structuralã care pot pune în pericol siguranţa vieţii oamenilor. Cutremurul de proiectare reprezintã acţiunea seismicã cu valoarea de proiectare evaluatã pe baza acceleraţiei terenului de proiectare, definitã ca valoarea de vârf a acceleraţiei orizontale a terenului, a(g), determinatã pentru un interval mediu de recurenţã de referinţã."

    7. Articolul 10 se abrogã.

    8. La articolul 11, alineatul (1) se abrogã.

    9. Articolul 12 se abrogã.

    10. La articolul 14, alineatul (2) se abrogã.

    11. La articolul 21, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Trecerea la fazele ulterioare de proiectare este condiţionatã de elaborarea şi aprobarea documentaţiei de avizare pentru lucrãri de intervenţii de cãtre autoritatea contractantã, în calitate de investitor, pentru achiziţiile de lucrãri din fonduri publice, definite în Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

    12. La articolul 22, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 22. - (1) Pentru construcţiile încadrate în clasa I de importanţã - construcţii de importanţã vitalã pentru societate, a cãror funcţionalitate în timpul şi imediat dupã cutremur trebuie sã fie asiguratã integral, soluţia de intervenţie din documentaţia de avizare pentru lucrãrile de intervenţie se elaboreazã în baza raportului de expertizã tehnicã, se vizeazã de cãtre expertul tehnic atestat şi se avizeazã din punct de vedere tehnic de cãtre Comisia Naţionalã pentru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor, organizatã în temeiul prevederilor art. 4 alin. (1^1) din ordonanţã, denumitã în continuare Comisia Naţionalã."

    13. Articolul 24 se abrogã.

    14. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 26. - Executarea lucrãrilor de intervenţie se face în baza autorizaţiei de construire, emisã în temeiul Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conform documentaţiei de proiectare legal aprobate."

    15. La articolul 29, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 29. - Conform art. 6 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile existente în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice se vor asigura:"

    16. Articolul 30 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 30. - Conform art. 6 alin. (1) lit. b) din ordonanţã, fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile existente în proprietatea sau în administrarea operatorilor economici se vor asigura din fondurile proprii ale acestora."

    17. Articolul 31 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 31. - Expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie finanţate din fonduri publice se contracteazã, conform art. 20 alin. (1) din ordonanţã, cu respectarea legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice."

    18. La articolul 33, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Asociaţia de proprietari se organizeazã şi funcţioneazã conform prevederilor Legii nr. 230/2007, cu modificãrile ulterioare."

    19. Articolul 34 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 34. - (1) Pentru locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice, fondurile necesare privind finanţarea cheltuielilor pentru expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie se vor asigura, conform art. 6 alin. (2) din ordonanţã, astfel:
    a) din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, pentru expertizarea tehnicã, ori, dupã caz, de la bugetele locale, dacã autoritãţile administraţiei publice locale hotãrãsc astfel, în limita fondurilor alocate anual cu aceastã destinaţie, conform prevederilor art. 6 alin. (3) din ordonanţã;
    b) din sursele proprii ale proprietarilor, din despãgubiri acordate de societãţile de asigurare şi/sau din credite, pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie.
    (2) Pentru locuinţele existente în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice ori a operatorilor economici, fondurile necesare privind finanţarea cheltuielilor pentru expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie se vor asigura conform art. 6 alin. (1) lit. a) şi b) din ordonanţã."

    20. Articolul 35 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 35. - (1) Construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate, încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se includ, conform art. 7 alin. (1) şi (2) din ordonanţã, în programe anuale de acţiuni privind proiectarea şi execuţia lucrãrilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic, denumite în continuare programe anuale, care se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie.
    (2) Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile judeţene, împreunã cu consiliile locale, care beneficiazã de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale, sunt obligate sã punã la dispoziţia Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform art. 7 alin. (4) din ordonanţã, toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate."

    21. Articolul 36 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 36. - (1) Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind proiectarea şi execuţia lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã incluse în programele anuale se vor asigura, potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) şi (1^1) din ordonanţã, astfel:
    a) din transferuri de la bugetul de stat şi/sau din credite, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, pentru locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice, prin excepţie de la prevederile art. 6 alin. (2) lit. b) din ordonanţã;
    b) din bugetele locale, pentru locuinţele şi spaţiile cu altã destinaţie decât cea de locuinţã, aflate în proprietatea sau în administrarea autoritãţilor administraţiei publice locale;
    c) din bugetul de stat, din bugetele locale sau din venituri extrabugetare, dupã caz, în limita fondurilor stabilite anual cu aceastã destinaţie, pentru locuinţele şi spaţiile cu altã destinaţie decât cea de locuinţã, existente în proprietatea sau în administrarea celorlalte instituţii publice, în funcţie de subordonarea instituţiilor respective;
    d) din fondurile proprii ale operatorilor economici, pentru locuinţele şi spaţiile cu altã destinaţie decât cea de locuinţã, aflate în proprietatea sau în administrarea acestora;
    e) din sursele proprii ale proprietarilor, persoane fizice şi/sau juridice, ai spaţiilor cu altã destinaţie decât aceea de locuinţã ori, dupã caz, de la bugetele locale, dacã autoritãţile administraţiei publice locale hotãrãsc astfel, pentru spaţiile cu altã destinaţie decât aceea de locuinţã - aşa cum sunt definite la art. 2 alin. (3) lit. a) din ordonanţã -, proprietatea persoanelor fizice, conform prevederilor art. 8 alin. (1^1) din ordonanţã, în limita fondurilor alocate anual cu aceastã destinaţie.
    (2) Instituţiile publice şi operatorii economici care deţin în proprietate sau în administrare locuinţe ori spaţii cu altã destinaţie decât aceea de locuinţã în clãdirile incluse în programele anuale sunt obligate sã asigure, conform art. 8 alin. (2) din ordonanţã, finanţarea proiectãrii şi executãrii lucrãrilor de intervenţie, proporţional cu cota-parte indivizã pe care o deţin din proprietatea comunã."

    22. Articolul 37 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 37. - Conform art. 19 alin. (4) din ordonanţã, consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale rãspund, potrivit legii, de utilizarea creditelor bugetare şi de folosirea cu eficienţã a sumelor primite ca transferuri de la bugetul de stat, pentru finanţarea în condiţiile ordonanţei, a cheltuielilor privind expertizarea tehnicã, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã."

    23. Articolul 39 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 39. - (1) Potrivit prevederilor art. 20 alin. (1) din ordonanţã, contractarea expertizãrii tehnice, proiectãrii şi executãrii lucrãrilor de intervenţie finanţate din fonduri publice se face cu respectarea legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice.
    (2) Potrivit prevederilor art. 20 alin. (2) lit. a) din ordonanţã, asociaţiile de proprietari din construcţiile cu destinaţia de locuinţã încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, cuprinse în programele anuale, participã prin reprezentant desemnat la contractarea proiectãrii şi, respectiv, a executãrii lucrãrilor de intervenţie, în condiţiile legii.
    (3) În scopul atribuirii contractelor pentru expertizarea tehnicã şi, respectiv, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, prin convenţii civile se constituie asocieri, potrivit prevederilor art. 8 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, fãrã a se constitui o nouã persoanã juridicã, formate din urmãtoarele pãrţi:
    a) consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti - autoritatea contractantã, reprezentatã prin primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti;
    b) asociaţia de proprietari, reprezentatã prin preşedintele asociaţiei;
    c) dupã caz, proprietarii persoane fizice şi juridice ai spaţiilor cu altã destinaţie şi proprietarii persoane juridice ai locuinţelor din cadrul condominiului care, potrivit ordonanţei, finanţeazã din surse proprii acţiunile pentru reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinţã.
    (4) Autoritatea contractantã reprezintã pãrţile asocierii prevãzute la alin. (3) şi are calitatea de achizitor unic în raporturile cu persoana juridicã care efectueazã, dupã caz, expertizarea tehnicã şi, respectiv, proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, finanţate din fonduri publice.
    (5) Prin convenţia civilã prevãzutã la alin. (3) se vor stabili, în condiţiile şi cu respectarea ordonanţei şi a celorlalte acte normative în domeniu:
    a) proprietarii, destinaţia spaţiilor din clãdire şi cotele-pãrţi indivize din proprietatea comunã care revine fiecãrei proprietãţi individuale, conform actelor de proprietate intabulate în cartea funciarã;
    b) sursele de finanţare asigurate, în condiţiile ordonanţei, dupã caz, din: transferuri de la bugetul de stat, bugetul local, sursele proprii ale proprietarilor;
    c) obligaţiile în sarcina fiecãrei pãrţi, conform ordonanţei şi celorlalte acte normative în vigoare.
    (6) Obligaţiile în sarcina fiecãrei pãrţi prevãzute la alin. (5) lit. c) privesc:
    a) atribuirea, prin procedurã de achiziţie publicã, a contractului de prestare de servicii de expertizare şi/sau proiectare, respectiv de executare a lucrãrilor de intervenţie;
    b) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, precum şi existenţa certificatului de urbanism, respectiv a autorizaţiei de construire, conform Legii nr. 50/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru proiectarea, respectiv executarea lucrãrilor de intervenţie;
    c) notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului a obligaţiilor stabilite prin notificãrile/renotificãrile proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, prevãzute la art. 4 alin. (3) lit. c) al doilea paragraf şi alin. (4) lit. c) din ordonanţã, precum şi, dupã caz, a deciziei de intervenţie aprobate prin dispoziţie a primarului, prevãzutã la art. 4 alin. (4) lit. d) din ordonanţã;
    d) notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a dreptului de creanţã, în baza contractelor prevãzute la art. 11 alin. (1) lit. h) din ordonanţã, cu menţionarea cuantumului sumelor ce urmeazã a fi restituite de cãtre fiecare proprietar, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la imobilele incluse în programele anuale, în condiţiile ordonanţei şi ale prezentelor norme metodologice;
    e) derularea contractelor, recepţia, repartizarea cheltuielilor efectuate (pe surse de finanţare şi pe proprietari), decontarea cheltuielilor efectuate şi recuperarea, în condiţiile ordonanţei, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    (7) Fiecare parte semnatarã a convenţiei civile rãspunde, în condiţiile legii, de îndeplinirea obligaţiilor, conform actelor normative în vigoare şi convenţiei încheiate.
    (8) Pentru expertizarea tehnicã, la convenţia civilã se anexeazã urmãtoarele documente:
    a) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
    b) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a expertizãrii tehnice;
    c) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 6 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor.
    (9) Pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie, la convenţia civilã se anexeazã urmãtoarele documente:
    a) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
    b) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, al cãrei conţinut-cadru este prevãzut în anexa nr. 15, precum şi declaraţiile autentificate ale proprietarilor formulate conform anexei nr. 16;
    c) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea proiectãrii, în condiţiile ordonanţei, în vederea executãrii lucrãrilor de intervenţie;
    d) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 8 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor.
    (10) Pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, la convenţia civilã se anexeazã urmãtoarele documente:
    a) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
    b) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a executãrii lucrãrilor de intervenţie;
    c) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 8 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
    d) documentele, potrivit legii, pentru notarea dreptului de creanţã în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului inclus în programele anuale, cu menţionarea cuantumului sumelor ce urmeazã a fi restituite de cãtre fiecare proprietar pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    (11) Convenţiile civile pentru constituirea asocierii îşi înceteazã valabilitatea o datã cu admiterea recepţiei prestãrii de servicii, respectiv odatã cu admiterea recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie."

    24. Articolele 40 şi 43 se abrogã.

    25. La articolul 46, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) stabilesc prioritãţile, din punct de vedere tehnic, la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, cu avizul direcţiilor regionale în construcţii, respectiv al Direcţiei regionale în construcţii Bucureşti-Ilfov, şi estimeazã cheltuielile pentru expertizarea tehnicã, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 6 alin. (2) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente expertizãrii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã."

    26. Articolul 48 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 48. - Pânã la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului examineazã centralizatoarele listelor de prioritãţi şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 6 alin. (2) lit. a) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente expertizãrii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã."

    27. Articolul 49 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 49. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie prin legea bugetului de stat la capitolul 70.01 «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publicã», titlul VI «Transferuri între unitãţi ale administraţiei publice», articolul «Transferuri de capital», cod 51.02.09 «Finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã», stabileşte şi comunicã consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 6 alin. (2) lit. a) din ordonanţã, aferente expertizãrii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã.
    (2) Consiliul judeţean comunicã consiliilor locale sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 6 alin. (2) lit. a) din ordonanţã, aferente expertizãrii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã."

    28. Articolul 52 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 52. - În baza înştiinţãrii privind includerea construcţiei cu destinaţia de locuinţã în programul de acţiuni pe anul în curs pentru expertizarea tehnicã, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea expertizãrii, care urmeazã sã fie finanţatã conform art. 6 din ordonanţã."

    29. La articolul 55, alineatul (1) se abrogã.

    30. La articolul 62, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 6 alin. (2) lit. a) din ordonanţã, pentru expertizarea tehnicã a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã."

    31. La articolul 66, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Proprietarii, asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare astfel de construcţii, pe lângã obligaţiile şi responsabilitãţile ce le revin potrivit ordonanţei, au şi obligaţiile şi responsabilitãţile prevãzute de:
    a) Legea nr. 10/1995, cu modificãrile ulterioare;
    b) Legea nr. 50/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) Legea nr. 230/2007, cu modificãrile ulterioare."

    32. Articolul 70 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 70. - Certificatul de urbanism se emite în condiţiile şi cu respectarea Legii nr. 50/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a prevederilor Ordinului ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 839/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

    33. La articolul 72, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) estimeazã cheltuielile pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente proiectãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    34. Articolele 74 şi 75 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 74. - Pânã la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului examineazã centralizatoarele listelor de prioritãţi şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente proiectãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
    Art. 75. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în limita fondurilor aprobate anual prin legea bugetului de stat la capitolul 70.01 «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publicã», titlul VI «Transferuri între unitãţi ale administraţiei publice», articolul «Transferuri de capital», cod 51.02.09 «Finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã», stabileşte şi comunicã consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, aferente proiectãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
    (2) Consiliul judeţean comunicã consiliilor locale sumele aprobate privind finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, aferente proiectãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    35. Articolele 77 şi 78 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 77. - Comisia Naţionalã din cadrul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform art. 7 alin. (3) din ordonanţã, avizeazã lista de prioritãţi pentru anul în curs privind includerea construcţiilor cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie.
    Art. 78. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform art. 7 alin. (3) din ordonanţã, în baza prioritãţilor stabilite pe criterii tehnice de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comisia Naţionalã, elaboreazã, respectiv actualizeazã, ori de câte ori este necesar, programul anual de acţiuni pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, care se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare anuale aprobate cu aceastã destinaţie.
    (2) Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale care beneficiazã de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale sunt obligate, conform art. 7 alin. (4) din ordonanţã, sã punã la dispoziţia Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate."

    36. Articolul 80 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 80. - În baza notificãrii privind includerea construcţiei cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea proiectãrii în vederea executãrii lucrãrilor, care urmeazã sã fie finanţatã conform art. 8 alin. (1) şi, dupã caz, alin. (1^1) din ordonanţã."

    37. Articolul 83 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 83. - În documentaţia de atribuire privind achiziţia publicã de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie la construcţii cu destinaţia de locuinţã se vor preciza cel puţin urmãtoarele:
    a) criteriul pentru atribuirea contractului de servicii este preţul cel mai scãzut;
    b) se acceptã actualizarea preţului contractului numai în condiţiile legii şi în conformitate cu Normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publicã din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 925/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) plata din transferuri de la bugetul de stat a cotei-pãrţi din preţul contractului, inclusiv TVA, pentru cheltuielile efectuate privind proiectarea consolidãrii locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice se datoreazã şi se efectueazã dupã aprobarea şi deschiderea, în condiţiile legii, a creditelor bugetare şi virarea sumelor aprobate în bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti."

    38. La articolul 87, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 87. - (1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform art. 11 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, aprobã prin hotãrâre documentaţiile de avizare pentru lucrãri de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea construcţiilor cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, incluse în programele anuale de acţiuni."

    39. La articolul 94, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, a cheltuielilor efectuate pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie aferente locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    40. Articolul 99 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 99. - (1) Autorizaţia de construire pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţia cu destinaţia de locuinţã multietajatã încadratã prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se emite în condiţiile şi cu respectarea Legii nr. 50/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Potrivit prevederilor art. 16 din ordonanţã, prin exceptarea de la prevederile legale, proprietarii beneficiazã de scutirea de taxa privind eliberarea autorizaţiei de construire pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã din proprietate, precum şi de taxa privind timbrul arhitecturii."

    41. La articolul 101, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) estimeazã cheltuielile pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente executãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    42. Articolele 103 şi 104 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 103. - Pânã la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului examineazã centralizatoarele listelor de prioritãţi şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, pentru finanţarea cheltuielilor aferente executãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
    Art. 104. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în limita fondurilor aprobate anual prin legea bugetului de stat la capitolul 70.01 «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publicã», titlul VI «Transferuri între unitãţi ale administraţiei publice», articolul «Transferuri de capital», cod 51.02.09 «Finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã», stabileşte şi comunicã consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, aferente executãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
    (2) Consiliul judeţean comunicã consiliilor locale, orãşeneşti şi municipale sumele aprobate privind finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, aferente executãrii lucrãrilor de intervenţie la locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    43. Articolele 106 şi 107 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 106. - Comisia Naţionalã de pe lângã Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform art. 7 alin. (3) din ordonanţã, avizeazã lista de prioritãţi pentru anul în curs privind includerea construcţiilor cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    Art. 107. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform art. 7 alin. (3) din ordonanţã, în baza prioritãţilor stabilite pe criterii tehnice de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comisia Naţionalã, elaboreazã, respectiv actualizeazã, ori de câte ori este necesar, programul anual de acţiuni pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, care se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare anuale aprobate cu aceastã destinaţie.
    (2) Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale care beneficiazã de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale sunt obligate, conform art. 7 alin. (4) din ordonanţã, sã punã la dispoziţia Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate."

    44. Articolul 109 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 109. - În baza notificãrii privind includerea construcţiei de locuit multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni, aprobat prin hotãrâre a Guvernului, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea executãrii lucrãrilor de intervenţie, care urmeazã sã fie finanţatã conform art. 8 din ordonanţã."

    45. Articolul 112 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 112. - În documentaţia de atribuire privind achiziţia publicã de lucrãri pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţii cu destinaţia de locuinţã se vor preciza în principal urmãtoarele:
    a) criteriul pentru atribuirea contractului de lucrãri este oferta cea mai avantajoasã din punct de vedere tehnico-economic;
    b) se acceptã actualizarea preţului contractului numai în condiţiile legii şi în conformitate cu Normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publicã din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 925/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) plata din transferuri de la bugetul de stat a cotei-pãrţi din preţul contractului, inclusiv TVA, pentru cheltuielile efectuate lunar privind executarea consolidãrii locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice se datoreazã şi se efectueazã dupã aprobarea şi deschiderea, în condiţiile legii, a creditelor bugetare şi virarea sumelor aprobate în bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti."

    46. La capitolul V secţiunea a 4-a paragraful 12, titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "§ 12. Încheierea contractelor pentru finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat şi efectuarea notãrilor prevãzute de ordonanţã în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilelor"

    47. La articolul 114, partea introductivã şi litera d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 114. - Proprietarii persoane fizice ai locuinţelor şi spaţiilor cu altã destinaţie decât aceea de locuinţã din clãdirile incluse în programele anuale beneficiazã, conform art. 9 alin. (1) din ordonanţã, de finanţare din transferuri de la bugetul de stat şi bugetele locale pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, în urmãtoarele condiţii:
    ............................................................
    d) notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului a dreptului de creanţã în baza contractelor prevãzute la art. 11 alin. (1) lit. h) din ordonanţã, cu menţionarea cuantumului sumelor ce urmeazã a fi restituite de cãtre fiecare proprietar pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, în condiţiile ordonanţei."

    48. Articolul 115 se abrogã.

    49. Articolele 116 şi 117 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 116. - Hotãrârea asociaţiei de proprietari privind contractarea executãrii lucrãrilor de intervenţie se emite în condiţiile şi cu respectarea Legii nr. 230/2007, cu modificãrile ulterioare.
    Art. 117. - (1) Contractul pentru restituirea la terminarea lucrãrilor a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat privind execuţia lucrãrilor de intervenţie se încheie între primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti şi proprietarii persoane fizice ai locuinţelor din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate incluse în programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului, care beneficiazã, conform art. 8 alin. (1) lit. a) şi art. 9 alin. (1) din ordonanţã, de finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    (2) Prin contractul prevãzut la alin. (1), conform art. 9 alin. (1) lit. c) şi urmãtoarele din ordonanţã, se stabileşte:
    a) suma din preţul contractului pentru executarea lucrãrilor de intervenţie ce revine proprietarului locuinţei persoanã fizicã, determinatã proporţional cu cota-parte indivizã deţinutã de proprietar din proprietatea comunã din cadrul condominiului; preţul contractului corespunde ofertei executantului, consolidatã în euro, la care se adaugã TVA;
    b) notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului a dreptului de creanţã pentru suma determinatã conform lit. a);
    c) restituirea de cãtre proprietarul locuinţei persoanã fizicã, la terminarea lucrãrilor, a cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, determinate la terminarea lucrãrilor, din centralizatorul situaţiilor valorice ale decontãrilor, proporţional cu cota-parte indivizã deţinutã de proprietar din proprietatea comunã din cadrul condominiului.
    (3) Restituirea prevãzutã la alin. (2) lit. c) se va efectua astfel:
    a) în rate lunare egale, în lei, fãrã dobândã, cu o duratã de rambursare de pânã la 25 de ani de la data recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie;
    b) ratele lunare scadente se plãtesc pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare, prima ratã scadentã fiind în luna urmãtoare datei admiterii recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie;
    c) în cazul întârzierii la platã a ratelor scadente lunare cu mai mult de 30 de zile, se calculeazã majorãri de întârziere la ratele scadente, aplicându-se cota de majorare, stabilitã în condiţiile legii, pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare.
    (4) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea conţinutului-cadru al contractului pentru restituirea la terminarea lucrãrilor a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat privind execuţia lucrãrilor de intervenţie, conform anexei nr. 27, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice privind executarea lucrãrilor de intervenţie.
    (5) Contractul prevãzut la alin. (1) se încheie concomitent cu contractul pentru executarea lucrãrilor de intervenţie şi îşi înceteazã valabilitatea odatã cu radierea notãrii dreptului de creanţã prevãzut la art. 9 alin. (1) lit. b) din ordonanţã.
    (6) Conform art. 11 alin. (2) din ordonanţã, contractul prevãzut la alin. (1) are valoare de înscris autentic şi constituie titlu executoriu, în temeiul cãruia se efectueazã notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului atât a dreptului de creanţã, cât şi a interdicţiei de înstrãinare a construcţiei înainte de rambursarea integralã a ratelor neachitate, în condiţiile prevãzute la art. 12 din ordonanţã.
    (7) În cazul refuzului privind încheierea contractului prevãzut la alin. (1), notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului atât a dreptului de creanţã, cât şi a interdicţiei de înstrãinare a construcţiei înainte de rambursarea integralã a ratelor neachitate se efectueazã în baza procesului-verbal de constatare prevãzut la art. 11 alin. (1) lit. i) din ordonanţã, care are valoare de înscris autentic şi constituie titlu executoriu."

    50. La articolului 118, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 118. - (1) Proprietarii locuinţelor persoane fizice care realizeazã venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câştigul salarial mediu net lunar pe economie, pe perioadele în care realizeazã aceste venituri, sunt scutiţi, conform art. 10 din ordonanţã, de la plata ratelor lunare, prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1) lit. c) din ordonanţã, obligaţia de a restitui sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie diminuându-se cu sumele aferente perioadelor de scutire la platã a ratelor lunare."

    51. Articolele 119 - 121 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 119. - Înstrãinarea în decurs de 25 de ani de la recepţia terminãrii lucrãrilor de intervenţie a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile incluse în programele anuale şi la care s-au executat lucrãri de intervenţie finanţate prin transferuri de la bugetul de stat este condiţionatã, conform art. 12 alin. (1) din ordonanţã, de rambursarea integralã a ratelor neachitate, conform evidenţei consiliului local, actualizate la data înstrãinãrii în condiţiile art. 12 alin. (2) din ordonanţã.
    Art. 120. - Actele juridice de înstrãinare, încheiate conform art. 14 din ordonanţã, în cazul încãlcãrii prevederilor art. 12 alin. (1) din ordonanţã, sunt lovite de nulitate absolutã, buna-credinţã neputând fi invocatã în astfel de cazuri.
    Art. 121. - Notãrile în partea a III-a a cãrţilor funciare ale imobilelor prevãzute la art. 4 alin. (4) lit. e) şi art. 9 alin. (1) lit. b) din ordonanţã se solicitã de cãtre primarii municipiilor/oraşelor/comunelor, respectiv de cãtre primarul general al municipiului Bucureşti, în condiţiile şi cu respectarea prevederilor ordonanţei şi ale legislaţiei privind cadastrul şi publicitatea imobiliarã în vigoare."

    52. Articolele 122 şi 123 se abrogã.

    53. La articolul 129, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 8 alin. (1) lit. a) din ordonanţã, a cheltuielilor efectuate pentru executarea lucrãrilor de intervenţie aferente locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public."

    54. La articolul 133, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Recepţia lucrãrilor de intervenţie la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raportul de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se organizeazã în condiţiile şi cu respectarea Legii nr. 10/1995, cu modificãrile ulterioare, şi a Regulamentului de recepţie a lucrãrilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 273/1994, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

    55. La articolul 134, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 134. - Primarii municipiilor şi oraşelor, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, conform art. 11 alin. (1) lit. g) şi h) din ordonanţã, vor lua mãsuri pentru:"

    56. Articolele 135 şi 136 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 135. - Evidenţa, calcularea şi încasarea ratelor lunare, precum şi urmãrirea debitorilor restanţi se realizeazã, conform art. 11 alin. (1) lit. h) din ordonanţã, prin aparatul propriu de specialitate al primarilor municipiilor şi oraşelor, respectiv al primarului general al municipiului Bucureşti.
    Art. 136. - Sumele încasate din ratele lunare, precum şi cele aferente ratelor rãmase de achitat şi actualizate la data înstrãinãrii se vireazã, conform art. 13 din ordonanţã, în contul de venituri al bugetului local al unitãţii administrative-teritoriale, deschis la Trezoreria Statului, pentru finanţarea în continuare a acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã."

    57. La capitolul V, secţiunea a 4-a, paragraful 25 "Radierea ipotecii" se abrogã.

    58. Articolul 137 se abrogã.

    59. Articolul 139 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 139. - În aplicarea prezentelor norme metodologice Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului poate emite precizãri, care se aprobã prin ordin al ministrului dezvoltãrii regionale şi turismului."

    60. Anexele nr. 1-30 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-30, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

    ART. II
    În cuprinsul Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, urmãtoarele sintagme se înlocuiesc astfel:
    a) "Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor" cu "Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului";
    b) "Comisia tehnicã pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente" cu "Comisia Naţionalã pentru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor";
    c) "Comisia tehnicã pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente din cadrul Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor" cu "Comisia Naţionalã pentru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor de pe lângã Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului";
    d) "clãdire/clãdiri de locuit" cu "construcţie/construcţii cu destinaţia de locuinţã";
    e) "lucrare/lucrãri de consolidare" cu "lucrare/lucrãri de intervenţie";
    f) "studiu de fezabilitate" cu "documentaţie de avizare pentru lucrãri de intervenţii";
    g) "Normativul pentru proiectarea antiseismicã a construcţiilor de locuinţe, social-culturale, agrozootehnice şi industriale - indicativ P100-92" şi "Normativul P 100-92" cu "Codul de proiectare seismicã P 100";
    h) "agenţi economici" cu "operatori economici".
    ART. III
    Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                                 PRIM-MINISTRU
                             MIHAI-RÃZVAN UNGUREANU

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                 Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
                               Cristian Petrescu

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                                 Gabriel Berca

                         Ministrul finanţelor publice,
                            Bogdan Alexandru Drãgoi

    Bucureşti, 20 martie 2012.
    Nr. 206.



    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la normele metodologice)

                     CIRCUITUL INFORMAŢIONAL DECIZIONAL
              al acţiunilor privind reducerea riscului seismic
               al construcţiilor cu destinaţia de locuinţã*)



 ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ ┌──────────────┐ │
 │ │ IDENTIFICARE │ │
 │ │ ŞI │ │
 │ │ INVENTARIERE │ │
 │ └──────┬───────┘ │
 │ │ │
 │ ↓ │
 │ ┌────────────────────────┐ │
 │ │ EXPERTIZARE TEHNICÃ*1) │ │
 │ └───────────┬────────────┘ │
 │ │ │
 │ ↓ │
 │ ┌──────────────────┐ │
 │ │ APROBARE DECIZIE │ │
 │ │ DE INTERVENŢIE │ │
 │ └────────┬─────────┘ │
 │ │ │
 │ ↓ │
 │ ╔════════════════════════════╗ │
 │ ║ Construcţii cu destinaţia ║ │
 │ ┌──┐║ de locuinţã multietajate ║┌──┐ │
 │┌──────────────────┐ │NU│║ încadrate prin raport de ║│DA│ ┌──────────────┐ │
 ││Continuarea, în │ └──┘║expertizã tehnicã în clasa I║└──┘ │ PROMOVARE │ │
 ││condiţiile legii, │←────║ de risc seismic şi care ╟────→│PROGRAM ANUAL │ │
 ││a acţiunilor │ ║ reprezintã pericol public ║ │ DE ACŢIUNI │ │
 ││privind: │ ╚════════════════════════════╝ │prin hotãrâre │ │
 ││ a) proiectarea*2)│ │ a Guvernului │ │
 ││ lucrãrilor de │ └───────┬──────┘ │
 ││ intervenţie │ ↓ │
 ││ b) executarea*2) │ ┌──────────────┐ │
 ││ lucrãrilor de │ │ NOTIFICARE │ │
 ││ intervenţie │ │ PROPRIETARI │ │
 │└──────────────────┘ └───────┬──────┘ │
 │ ↓ │
 │ ┌───────────────┐ │
 │ │Etapa I │ │
 │ │ PROIECTARE*3)│ │
 │ │ lucrãri de │ │
 │ │ intervenţie │ │
 │ └────────┬──────┘ │
 │ ↓ │
 │ ┌───────────────┐ │
 │ │Etapa II │ │
 │ │ EXECUTARE*3)│ │
 │ │ lucrãri de │ │
 │ │ intervenţie │ │
 │ └───────────────┘ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    Precizãri:
    *1) Finanţarea se va asigura conform art. 6 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *2) Finanţarea se va asigura conform art. 6 alin. (1) şi alin. (2) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *3) Finanţarea se va asigura conform art. 8 şi urmãtoarele din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *) Construcţiile cu destinaţia de locuinţã amplasate în localitãţi situate în zone seismice de calcul cu valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) cuprinse între 0,32 g şi 0,12 g, conform hãrţii de zonare seismicã a teritoriului României, în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţã IMR = 100 ani, prevãzutã în reglementarea tehnicã "Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri", indicativ P 100-1/2006, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru care intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la normele metodologice)

                          IDENTIFICAREA-INVENTARIEREA
                 construcţiilor cu destinaţia de locuinţã*),
            expertizarea tehnicã, aprobarea deciziei de intervenţie
                    şi emiterea certificatului de urbanism



    ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ Acţiuni în responsabilitatea: │
    ├────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────────┬────────┤
    │ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei │Proprietarilor şi│ Exper- │
    │ administraţiei │publice locale, respectiv din │ Asociaţiilor de │ tului │
    │publice centrale│ Municipiul Bucureşti │ proprietari │ tehnic │
    └────────────────┴──────────────────────────────┴─────────────────┴────────┘

                       ╔═══════════════════════════╗
                       ║1 - Identificare şi ║
                       ║inventariere construcţii cu║
                       ║destinaţia de locuinţã*) ║
                       ║care prezintã niveluri ║
                       ║insuficiente de protecţie ║
                       ║la acţiuni seismice ║
                       ╚═════════════╤═════════════╝
                                     ↓
                          ┌──────────────────────┐
                          │2 - Întocmire Fişã │
                          │ tehnicã construcţie ├────────────┐
                          └────────┬─────────────┘ ↓
                                   │ ┌───────────────────┐
                                   │ │ 3 - Solicitare │
                                   │ │expertizare tehnicã│
                                   ↓ └──────────┬────────┘
                         ┌───────────────────────┐ │
                         │ 4 - Centralizare │ │
            ┌────────────┤solicitãri şi estimare │←───────────┘
            │ │cheltuieli expertizare │
            ↓ └───────────────────────┘
    ┌────────────────┐
    │5 - Fundamentare│
    │ necesar fonduri│
    │ bugetare**) │
    └───────┬────────┘
            ↓
    ┌────────────────┐
    │ 6 - Comunicare │
    │fonduri bugetare│
    │ aprobate**) │
    └───────┬────────┘
            │ ┌────────────────────────┐
            │ │7 - Stabilire prioritãţi│
            └───────────→│ anuale pentru │
                         │ expertizare tehnicã │
                         └──────────┬─────────────┘
                                    ↓
                         ┌────────────────────────┐
                         │ 8 - Înştiinţare │
                         │proprietari şi asociaţii├─────────────┐
                         │ de proprietari │ │
                         └────────────────────────┘ ↓
                                                 ┌────────────────────┐
                                                 │9 - Hotãrârea asoci-│
                                                 │aţiei de proprietari│
                                                 │privind contractarea│
                                                 │ expertizãrii │
                                                 └──────────────┬─────┘
                          ┌───────────────────────┐ │
                          │ 10 - Constituirea │ │
                          │asociaţiei contractante│←────────────┘
                          └──────────┬────────────┘
                                     │
                                     ↓
                          ┌───────────────────────┐
                          │ 11 - Organizare │
                          │ procedurã achiziţie │
                          │ publicã şi atribuire ├──────────────────────┐
                          │ contract expertizare │ │
                          └───────────────────────┘ ↓
                                                                     ┌─────────┐
                                                                     │ 12 - │
                                                                     │Elaborare│
                                                                     │raport de│
            ┌────────────────────────────────────────────────────────┤expertizã│
            │ │ tehnicã │
            ↓ └─────────┘
    ┌─────────────────┐
    │ 13 - Avizare │
    │raport în Comisia├───────────────┐
    │ Naţionalã***) │ │
    └─────────────────┘ ↓
                          ┌──────────────────────┐
                          │ 14 - Recepţie raport │
                          │ expertizã tehnicã ├────────┐
                          └──────────┬───────────┘ │
                                     ↓ │
                          ┌──────────────────────┐ │
                          │ 15 - Verificare │ │
                          │documente, întocmire │ │
                          │decont justificativ şi│ │
                          │acordare vizã control │ │
                          │financiar preventiv │ │
                          └──────────┬───────────┘ │
                                     ↓ │
                          ┌───────────────────────┐ │
                          │ 16 - Centralizare │ │
             ┌────────────┤deconturi justificative│ │
             ↓ └───────────────────────┘ │
    ┌──────────────────┐ │
    │17 - Solicitare │ │
    │deschidere credite│ │
    │bugetare**) pentru│ │
    │servicii executate│ │
    └────────┬─────────┘ │
             ↓ │
    ┌──────────────────┐ │
    │ 18 - Repartizare │ │
    │ fonduri bugetare │ │
    │ aprobate**) │ │
    └─────────┬────────┘ │
              │ ┌───────────────────────┐ │
              │ │ 19 -Platã deconturi │ │
              └──────────→│ justiticative │ │
                          └───────────────────────┘ │
                                                          │
                          ┌───────────────────────┐ │
                          │ 20 - Notificare │ │
                          │ proprietar/asociaţie │←──────┘
                          │ de proprietari │
                          └──────────┬────────────┘
                                     │ ┌─────────────────────┐
                                     │ │21 - Aprobare decizie│
                                     └───────────→│ intervenţie pentru │
                                                  │ proiectare şi │
                                                  │ executare lucrãri de│
                                                  │ intervenţie │
                                                  └───────────┬─────────┘
                                                              ↓
                                                  ┌─────────────────────┐
                                                  │ 22 - Cerere emitere │
                                                  │ certificat de │
                                                  │ urbanism │
                                                  └───────────┬─────────┘
                         ╔═══════════════════════╗ │
                         ║23 - Emitere certificat║←───────────┘
                         ║ de urbanism ║
                         ╚═══════════════════════╝


------------
    *) Construcţiile cu destinaţia de locuinţã amplasate în localitãţi situate în zone seismice de calcul cu valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) cuprinse între 0,32 g şi 0,12 g, conform hãrţii de zonare seismicã a teritoriului României, în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţã IMR = 100 ani, prevãzutã în reglementarea tehnicã "Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri", indicativ P 100-1/2006, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru care intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    **) Pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnicã a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice, conform art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ***) Comisia Naţionalã pentru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor de pe lângã Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.


    ANEXA 3
    (Anexa nr. 3 la normele metodologice)

                                  PROIECTAREA
         lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia
              de locuinţã multietajate încadrate prin raport
        de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care
     prezintã pericol public şi emiterea autorizaţiei de construire



 ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Acţiuni în responsabilitatea: │
 ├──────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────┬─────────────┤
 │ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei│Proprietarilor│ Proiectan- │
 │ administraţiei │publice locale, respectiv din│şi Asociaţia- │ tului │
 │ publice centrale │ Municipiul Bucureşti │ ţiilor de │ │
 │ │ │ proprietari │ │
 └──────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────┴─────────────┘

                   ╔═══════════════════════════════╗
                   ║ 1 - Centralizare construcţii ║
                   ║ cu destinaţia de locuinţã ║
                   ║ multietajate încadrate în ║
                   ║clasa I de risc seismic şi care║
                   ║ prezintã pericol public şi ║
         ┌─────────║estimare cheltuieli proiectare ║
         │ ║ lucrãri de intervenţie ║
         ↓ ╚═══════════════════════════════╝
 ┌───────────────────┐
 │ 2 - Fundamentare │
 │ necesar fonduri │
 │ bugetare*) │
 └───────┬───────────┘
         ↓
 ┌────────────────────┐
 │ 3 - Comunicare │
 │ fonduri bugetare │
 │ aprobate*) │
 └───────┬────────────┘
         │ ┌──────────────────────────┐
         │ │ 4 - Stabilire prioritãţi │
         └───────────→│ anuale pentru proiectare │
                      │ lucrãri de intervenţie │
                      └───────────────┬──────────┘
┌─────────────────────┐ │
│5 - Avizare priori- │ │
│ tãţi în Comisia │←──────────────┘
│ Naţionalã**) │
└────────┬────────────┘
         ↓
┌─────────────────────┐
│6 - Promovare program│
│ anual de acţiuni │
│ prin hotãrâre │
│ a Guvernului │
└────────┬────────────┘
         │ ┌──────────────────────────┐
         └────────────→│7 - Notificare proprietar/│
                       │ asociaţie de proprietari ├─────────┐
                       │ şi notarea obligaţiilor │ │
                       │ în cartea funciarã - │ │
                       │ Partea a III-a │ │
                       └──────────────────────────┘ ↓
                                                  ┌─────────────┐
                                                  │8 - Hotãrârea│
                                                  │asociaţiei de│
                                                  │ proprietari │
                                                  │ privind │
                                                  │contractarea │
                                                  │ proiectãrii │
                                                  │ în vederea │
                                                  │ executãrii │
                                                  │lucrãrilor de│
                                                  │intervenţie │
                                                  └──────────┬──┘
                       ┌───────────────────────────┐ │
                       │9 - Constituirea asociaţiei│ │
                       │ contractante │←────────┘
                       └──────────┬────────────────┘
                                  ↓
                       ┌───────────────────────────┐
                       │10 - Organizare procedurã │
                       │ achiziţie publicã şi ├───────────────────┐
                       │atribuire contract proiec- │ │
                       │tare lucrãri de intervenţie│ │
                       └───────────────────────────┘ ↓
                                                               ┌───────────────┐
                                                               │ 11 - Elaborare│
           ┌───────────────────────────────────────────────────┤ documentaţie │
           │ │ de avizare │
           ↓ │ D.A.L.I.***) │
 ┌───────────────────┐ └───────────────┘
 │ 12 - Avizare │
 │D.A.L.I. în Comisia│
 │ Naţionalã**) │
 └─────────┬─────────┘
           │ ┌──────────────────────────┐
           │ │13 - Aprobare documentaţie│
           └───────────→│ de avizare D.A.L.I. │
                        └─────────┬────────────────┘
                                  │ ┌───────────────┐
                                  │ │14 - Elaborare │
                                  │ │proiect tehnic,│
                                  └───────────────────────────→│ caiete de │
                                                               │ sarcini şi │
                                                               │ detalii de │
                                                               │ execuţie │
                                                               └────┬──────────┘
                                                                    ↓
                                                               ┌───────────────┐
                                                               │15 - Asigurare │
                                                               │ verificare │
                                                               │proiect tehnic │
                                                               │ şi detalii │
                                 ┌─────────────────────────────┤ de execuţie, │
                                 │ │conform legii, │
                                 │ │ la cerinţele │
                                 │ │ esenţiale │
                                 │ │ de calitate │
                                 ↓ └───────────────┘
                      ┌──────────────────────────┐
                      │16 - Recepţie proiect │
                      │ lucrãri de intervenţie ├─────┐
                      └──────────┬───────────────┘ │
                                 ↓ │
                      ┌──────────────────────────┐ │
                      │ 17 - Verificare documente│ │
                      │de platã, întocmire decont│ │
                      │ justificativ şi acordare │ │
                      │ vizã control financiar │ │
                      │ preventiv │ │
                      └──────────┬───────────────┘ │
                                 ↓ │
                      ┌──────────────────────────┐ │
                      │ 18 - Centralizare │ │
        ┌─────────────┤ deconturi justificative │ │
        ↓ └──────────────────────────┘ │
┌───────────────────┐ │
│ 19 - Solicitare │ │
│deschidere credite │ │
│bugetare*) pentru │ │
│servicii executate │ │
└────────┬──────────┘ │
         ↓ │
 ┌──────────────────┐ │
 │20 - Repartizare │ │
 │ fonduri bugetare │ │
 │ aprobate*) │ │
 └───────┬──────────┘ │
         │ ┌────────────────────────┐ │
         │ │ 21 - Platã deconturi │ │
         └────────────→│ justificative │ │
                       └────────────────────────┘ ↓
                                                 ┌────────────────┐
                                                 │ 22 - Cerere │
                                                 │ emitere │
                                                 │ autorizaţie de │
                                                 │ construire │
                                                 │pentru executare│
                                                 │ lucrãri │
                                                 │ de intervenţie │
                                                 └─────┬──────────┘
                      ╔════════════════════════╗ │
                      ║23 - Emitere autorizaţie║ │
                      ║ de construire pentru ║ │
                      ║ executare lucrãri ║ │
                      ║ de intervenţie ║←──────┘
                      ╚════════════════════════╝


-----------
    *) Pentru finanţarea cheltuielilor privind proiectarea lucrãrilor de intervenţie la locuinţe proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã incluse în programele anuale, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    **) Comisia Naţionalã pentru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor de pe lângã Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.
    ***) D.A.L.I. - Documentaţia de avizare pentru lucrãri de intervenţii conform prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii.


    ANEXA 4
    (Anexa nr. 4 la normele metodologice)



                                   EXECUTAREA
      lucrãrilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţã
          multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnicã în
           clasa I de risc seismic şi care reprezintã pericol public



┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Acţiuni în responsabilitatea: │
├────────────────────┬───────────────────────────────┬─────────────────┬────────────────┤
│ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei │Proprietarilor şi│ Executantului │
│ administraţiei │publice locale, respectiv din │Asociaţiilor de │ │
│ publice centrale │ Municipiul Bucureşti │ proprietari │ │
└────────────────────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴────────────────┘

                     ╔══════════════════════════════╗
                     ║1. Centralizare construcţii ║
                     ║cu destinaţia de locuinţã ║
                     ║multietajate încadrate în cla-║
            ┌────────║sa I de risc seismic şi care ║
            │ ║prezintã pericol public şi ║
            │ ║estimare cheltuieli executare ║
            │ ║lucrãri de intervenţie ║
            │ ╚══════════════════════════════╝
            │
            v
    ┌──────────────────┐
    │ 2. Fundamentare │
    │ necesar fonduri │
    │ bugetare*) │
    └───────┬──────────┘
            │
            │
            v
    ┌──────────────────┐
    │ 3. Comunicare │
    │ fonduri bugetare │
    │ aprobate*) │
    └───────┬──────────┘
            │
            │ ┌───────────────────────┐
            │ │4. Stabilire prioritãţi│
            └──────────────>│ anuale pentru │
                            │ executare lucrãri de │
                            │ intervenţie │
                            └─────────┬─────────────┘
                                      │
   ┌──────────────────┐ │
   │5. Avizare priori-│ │
   │ tãţi în Comisia │<──────────────┘
   │ Naţionalã**) │
   └────────┬─────────┘
            │
            │
            v
   ┌────────────────────┐
   │6. Promovare program│
   │ anual de acţiuni │
   │ prin hotãrâre a │
   │ Guvernului │
   └───────┬────────────┘
           │
           │ ┌─────────────────────────┐
           │ │7. Notificare proprietar/│
           └──────────────> │ asociaţie de proprietari├──────┐
                            │ │ │
                            └─────────────────────────┘ │
                                                             │
                                                             v
                                                    ┌----------------┐
                                                    | 8. Hotãrârea |
                                                    |asociaţiei de |
                                                    | proprietari |
                                                    |privind contrac-|
                                                    |tarea executãrii|
                                                    | lucrãrilor de |
                                                    | intervenţie |
                                                    └----------------┘
                            ┌────────────────┐ │
                            │9. Constituirea │ │
                            │ asociaţie │<────────────┘
                            └────────┬───────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                         ┌──────────────────────────┐
                         │ 10. Organizare procedurã │
                         │achiziţie publicã şi atri-│
                         │buire contract executare │
                         │ lucrãri de intervenţie │
                         └───────────┬──────────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                          ┌───────────────────┐
                          │11. Asigurare, dupã│
                          │ caz, locuinţe de │
                          │ necesitate │
                          └──────────┬────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                        ┌───────────────────────────┐
                        │12. Încheierea contractelor│
                        │pentru finanţarea cheltuie-│
                        │lilor din transferuri de la│
                        │bugetul de stat privind │
                        │executarea lucrãrilor de │
                        │intervenţie şi notarea │
                        │dreptului de creanţã în │
                        │partea a III-a cãrţii │
                        │funciare a construcţiei cu │
                        │destinaţia de locuinţã │
                        └────────────┬──────────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                          ┌───────────────────────┐
                          │13. Asigurare diriginţi│
                          │ de şantier │
                          └──────────┬────────────┘
                                     │
                                     │
                                     │ ┌─────────────────┐
                                     │ │14. Executare │
                                     └───────────────────────────────>│ lucrãri de │
                                                                      │ intervenţie │
                                                                      └────────┬────────┘
                                                                               │
                                                                               │
                                                                               v
                                                                  ┌──────────────────────┐
                                                                  │15. Întocmire situaţii│
                                   ┌──────────────────────────────│ de platã provizorii │
                                   │ │ pentru lucrãri │
                                   │ │ executate │
                                   │ └──────────┬───────────┘
                                   │ │
                                   │ │
                                   │ v
                                   │ ┌───────────────────────┐
                                   │ │17. Organizarea inspec-│
                                   │ │ ţiei la fazele │
                                   │ │ determinante │
                                   │ └───────────┬───────────┘
                                   │ │
                                   │ │
                                   v v
                        ┌────────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
                        │16. Verificare documente│ │18. Întocmire situaţie │
                        │ de platã, întocmire │ │definitivã de platã la │
                        │ decont justificativ │<───────────────│terminarea lucrãrilor
                        │şi acordare vizã control│ │ de intervenţie │
                        │financiar preventiv │ └───────────────────────┘
                        └────────────┬───────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                      ┌──────────────────────────┐
                      │19. Centralizare deconturi│
           ┌──────────│ justificative │
           │ └──────────────────────────┘
           │
           │
           v
  ┌──────────────────┐
  │ 20. Solicitare │
  │deschidere credite│
  │bugetare*) pentru │
  │lucrãri executate │
  └────────┬─────────┘
           │
           │
           v
   ┌─────────────────┐
   │ 21. Repartizare │
   │fonduri bugetare │
   │ aprobate*) │
   └───────┬─────────┘
           │
           │ ┌───────────────────┐
           │ │22. Platã deconturi│
           └──────────────> │ justificative │
                            │ │
                            └────────┬──────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                          ┌────────────────────────┐
                          │23. Organizare recepţie │
                          │la terminarea lucrãrilor│
                          │ de intervenţie │
                          └──────────┬─────────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                          ┌────────────────────────┐
                          │24. Repartizare pe pro- │
                          │prietari a cheltuielilor│
                          │efectuate şi restituirea│
                          │în condiţiile ordonanţei│
                          │a sumelor avansate din │
                          │transferuri de la │
                          │bugetul de stat pentru │
                          │executarea lucrãrilor de│
                          │ intervenţie │
                          └──────────┬─────────────┘
                                     │
                                     │
                                     v
                         ╔═════════════════════════╗
                         ║25. Radiere notãri în ║
                         ║partea a III-a a cãrţii ║
                         ║funciare a imobilului ║
                         ║cu privire la obligaţiile║
                         ║proprietarilor privind ║
                         ║mãsuri de reducere a ║
                         ║riscului seismic al ║
                         ║locuinţelor şi la ║
                         ║dreptul de creanţã ║
                         ╚═════════════════════════╝



-----------
    *) Pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de intervenţie la locuinţe proprietate privatã a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã incluse în programele anuale, conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    **) Comisia Naţionalã pentrru Reducerea Riscului Seismic al Construcţiilor de pe lângã Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.



    ANEXA 5
    (Anexa nr. 5 la normele metodologice)



    ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
    Localitatea ........, judeţul (sectorul) .......,
    str. ...., nr. ...., bl. ..., cod poştal .......,
    cod fiscal: ..........

    Nr. ..... din ........


                           Nr. şi data înregistrãrii la Consiliul local .......


                                                  VERIFICAT
                                                  ---------
                               .............................................
                               (numele, funcţia, data şi semnãtura persoanei
                              desemnate, prin dispoziţie, din aparatul propriu
                                       de specialitate al primarului)


                          FIŞA DE IDENTIFICARE
             a construcţiei tip clãdire cu destinaţia de locuinţã

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Identificare generalã │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 1.1. Destinaţia construcţiei: │*1) │
│ ├─────────┤
│ │*2) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 2. Localizarea construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 2.1. Localitatea: │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.2. Zona seismicã (conform Codului de proiectare seismicã, │Ks = ...;│
│ indicativ P100) │Tc = ... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.3. Dimensiuni generale în plan (m): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 3. Date privind concepţia de realizare a construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 3.1. Perioada de proiectare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.2. Perioada de execuţie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.3. Concepţia privind proiectarea antiseismicã (normativul │ │
│ în vigoare la data proiectãrii) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 4. Tipul proiectului │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 4.1. unicat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.2. tip │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.3. refolosibil │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 5. Topografia terenului │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 5.1. teren plat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5.2. teren în pantã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 6. Natura terenului de fundare │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 6.1. normal │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.2. macroporic │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.3. contractil │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 7. Clasa de importanţã şi de expunere la cutremur a construcţiei (conform │
│ Codului de proiectare seismicã, indicativ P100) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 7.1. Clasa a II-a (clãdirile de locuit declarate monumente │ │
│ istorice) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7.2. Clasa a III-a (clãdiri de locuit cu peste P+1 etaje) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 8. Alcãtuirea generalã constructivã şi de arhitecturã a construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 8.1. Numãr de niveluri (S+P+nE): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.2. Numãr de tronsoane/Numãr de tronsoane distincte: │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.3. Forma în plan (simetricã/nesimetricã): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.4. Poziţia în ansamblu edilitar (izolatã, cu vecinãtãţi): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.5. Suprafaţa construitã (mp): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.6. Suprafaţa desfãşuratã (mp): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.7. Numãr de apartamente │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 9. Valoarea de patrimoniu │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 9.1. Amplasarea în funcţie de zonã de protecţie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 9.2. Includerea în lista monumentelor istorice │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│10. Date privind structura de rezistenţã a construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 10.1. Structura verticalã de rezistenţã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.1. zidãrie simplã (nearmatã) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.2. zidãrie cu stâlpişori şi centuri din beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.3. grinzi şi stâlpi din beton armat (care nu formeazã │ │
│ structurã în cadre) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.4. cadre din beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.5. pereţi structurali din beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.6. panouri mari │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.7. structurã mixtã (cadre şi pereţi structurali) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2. Structura orizontalã de rezistenţã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.1. bolţi de cãrãmidã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.2. profiluri metalice şi bolţişoare de cãrãmidã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.3. grinzi de lemn │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.4. beton armat monolit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.5. beton armat prefabricat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3. Elemente nestructurale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.1. zidãrie cãrãmidã (B.C.A.) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.2. beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.3. lemn │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.4. alte materiale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4. Fundaţii │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4.1. fundaţii din beton armat monolit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4.2. fundaţii din cãrãmidã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│11. Comportarea generalã la cutremurele produse │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 11.1. Fãrã avarii semnificative │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.2. Cu avarii la elementele nestructurale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.3. Avarii izolate la structurã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.4. Avarii grave la structurã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│12. Intervenţii efectuate în urma cutremurelor produse │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 12.1. Nicio mãsurã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.2. Refaceri finisaje │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.3. Consolidare (parţialã/totalã) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.4. Demolare parţialã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│13. Alte intervenţii efectuate în timp asupra construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 13.1. Supraetajãri │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 13.2. Modificãri compartimentãri şi/sau faţade │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│14. Factori care influenţeazã negativ comportarea construcţiei la cutremure │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 14.1. Înãlţimea parterului mai mare decât a etajului şi/sau │ │
│ configuraţia elementelor structurale diferitã de a │ │
│ etajelor (parter flexibil) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.2. Forma în plan şi/sau în elevaţie defavorabilã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.3. Disimetrie în distribuţia maselor şi rigiditãţilor │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.4. Poziţionarea în plan a elementelor structurale de la etaj│ │
│ diferitã de cea de la parter (în consolã) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│15. Alte categorii de defecte/evenimente constatate │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 15.1. Coroziune │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.2. Condens │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.3. Lemn putrezit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.4. Igrasie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.5. Tasãri diferenţiate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.6. Incendii/explozii │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘
    NOTÃ:
    Se va marca cu X situaţia corespunzãtoare construcţiei respective şi se vor
înscrie datele tehnice solicitate prin formular (dupã caz, succinte descrieri
tehnice).

    Rãspundem pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

    Data întocmirii: .........

                            ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI

      Preşedinte,
    ..............

                             .............................................
                        (administratorul/responsabilul cu urmãrirea comportãrii
                                        în timp a construcţiei)


--------
    *1) Spaţii cu destinaţia de locuinţã.
    *2) Spaţii mixte - locuinţe şi spaţii cu altã destinaţie (birouri, magazine, depozite etc.).


    ANEXA 6
    (Anexa nr. 6 la normele metodologice)



    ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
    Localitatea ........, judeţul (sectorul) .......,
    str. ...., nr. ...., bl. ..., cod poştal .......,
    cod fiscal: ..........

    Nr. ..... din ........


                           Nr. şi data înregistrãrii la Consiliul local .......


                                                  VERIFICAT
                                                  ---------
                               .............................................
                               (numele, funcţia, data şi semnãtura persoanei
                              desemnate, prin dispoziţie, din aparatul propriu
                                       de specialitate al primarului)


                                     LISTA
               proprietarilor şi destinaţia spaţiilor de clãdire

                      - situaţia la data de ......... -

    A. Spaţii cu destinaţia de locuinţe:
┌────┬─────┬───────────────────────────────────┬──────────────┬──────┬─────┬───┐
│Nr. │Nr. │ Regimul juridic al proprietãţii: │ Actul de │Supra-│Cota-│Sem│
│crt.│apar-├───────────┬───────────┬───────────┤ proprietate*)│ faţa │parte│nã-│
│ │ ta- │Proprietate│În proprie-│În proprie-├───┬────┬─────┤utilã │indi-│tu-│
│ │ment │ privatã a │tatea sau │tatea sau │Ti-│Emi-│Nr.şi│ în │vizã │ra │
│ │ │persoanelor│în adminis-│în adminis-│pul│ten-│data │ pro- │ din │pro│
│ │ │ fizice │trarea in- │trarea ope-│ │tul │inta-│ prie-│pro- │pri│
│ │ │ │stituţiilor│ ratorilor │ │ │bulã-│ tate │prie-│e- │
│ │ │ │ publice │ economici │ │ │ rii │indi- │tatea│ta-│
│ │ ├───────────┼───────────┼───────────┤ │ │ în │vidua-│comu-│ru-│
│ │ │ Numele şi │ Denumirea │ Denumirea │ │ │car- │ lã │ nã │lui│
│ │ │ prenumele │ │ │ │ │ tea │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │fun- │- mp -│- % -│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ciarã│ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────┴───────────┴───────────┴───────────┴───┴────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ TOTAL (A):│ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴───┘

    B. SPAŢII CU ALTA DESTINAŢIE
┌────┬─────┬───────────────────────────────────┬──────────────┬──────┬─────┬───┐
│Nr. │ Nr. │ Regimul juridic al proprietãţii: │ Actul de │Supra-│Cota-│Sem│
│crt.│spa- ├───────────┬───────────┬───────────┤ proprietate*)│ faţa │parte│nã-│
│ │ ţiu │Proprietate│În proprie-│În proprie-├───┬────┬─────┤utilã │indi-│tu-│
│ │ cu │ privatã a │tatea sau │tatea sau │Ti-│Emi-│Nr.şi│ în │vizã │ra │
│ │altã │persoanelor│în adminis-│în adminis-│pul│ten-│data │ pro- │ din │pro│
│ │des- │ fizice │trarea in- │trarea ope-│ │tul │inta-│prie- │pro- │pri│
│ │tina-│ │stituţiilor│ ratorilor │ │ │bulã-│ tate │prie-│e- │
│ │ ţie │ │ publice │ economici │ │ │ rii │indi- │tatea│ta-│
│ │ ├───────────┼───────────┼───────────┤ │ │ în │vidua-│comu-│ru-│
│ │ │ Numele şi │ Denumirea │ Denumirea │ │ │car- │ lã │ nã │lui│
│ │ │ prenumele │ │ │ │ │ tea │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │fun- │- mp -│- % -│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ciarã│ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────┴───────────┴───────────┴───────────┴───┴────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ TOTAL (B):│ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴───┘

┌────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┬──────┐
│ │ Nr. de │Suprafaţa│Cota- │
│ │locuinţe│utilã în │parte │
│ │ │proprie- │ din │
│ RECAPITULAŢIE │ Nr. de │ tate │ pro- │
│ │ spaţii │ indivi- │prie- │
│ │ │ dualã │tatea │
│ │ │ - mp - │comunã│
│ │ │ │- % - │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A. LOCUINŢE - TOTAL, din care: │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.1. Proprietate privatã persoane fizice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.2. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ instituţiilor publice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.3. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ operatorilor economici │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B. SPAŢII CU ALTÃ DESTINAŢIE - TOTAL, din care: │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.1. Proprietate privatã persoane fizice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.2. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ instituţiilor publice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.3. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ operatorilor economici │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ TOTAL (A+B):│ X │ │100,00│
└────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┴──────┘

    Rãspundem pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


               Preşedinte, Administrator,
              ............ ...............


------
    *) Se anexeazã în copie.


    ANEXA 7
    (Anexa nr. 7 la normele metodologice)

    ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
    Localitatea ........, judeţul (sectorul) .......,
    str. ...., nr. ...., bl. ..., cod poştal .......,
    cod fiscal: ..........

    Nr. ..... din ........

        Cãtre

                                CONSILIUL LOCAL
                          ............................


    Asociaţia de proprietari din localitatea ............., judeţul (sectorul) ......., cod poştal ....., str. .......... nr. ...., bl. ...., cod fiscal .......,
    prin prezenta solicitã includerea construcţiei cu destinaţia de locuinţã de la adresa sus-menţionatã pe lista de prioritãţi pentru expertizarea tehnicã.
    În susţinerea cererii se anexeazã:
    - Fişa de identificare a construcţiei tip clãdire cu destinaţia de locuinţã (anexa nr. 5 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    - Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare).
    Am luat cunoştinţã de prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare*), şi, în funcţie de concluziile fundamentate din raportul de expertizã tehnicã, vom continua acţiunile, potrivit legii, pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţia din proprietate.

    Data întocmirii: ...........


                                  Preşedinte,
                                 .............

---------
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007. Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.


    ANEXA 8
    (Anexa nr. 8 la normele metodologice)




    Judeţul .............
    Consiliul Local ...........

    Nr. ..... din ........


                                     LISTA
          solicitãrilor şi estimarea cheltuielilor pentru expertizarea
     tehnicã a construcţiilor cu destinaţia de locuinţã pentru anul .....

┌───┬─────────┬─────┬─────┬─────┬──────────┬───────────┬────────┬──────────────┐
│Nr.│ Adresa │Anul │Regi-│Numãr│ Numãr de │ Suprafaţa │ Cota- │Estimarea chel│
│crt│imobilu- │con- │ mul │ de │tronsoane │construitã │parte*2)│ tuielilor de │
│ │ lui*1) │stru-│ de │apar-│────┬─────┤desfãşuratã│din pro-│ expertizare │
│ │ │irii │înãl-│ ta- │uni-│iden-│ - mp - │prieta- │ - mii lei - │
│ │ │ │ţime │men- │cat │tice ├───┬───────┤ tea ├─────┬────────┤
│ │ │ │S+ P+│ te │ │ │lo-│spaţii │ comunã │Total│ din │
│ │ │ │....E│ │ │ │cu-│cu altã│ - % - │(in- │ care: │
│ │ │ │ │ │ │ │in-│ desti-│ │cusiv│sume ne-│
│ │ │ │ │ │ │ │ţe │ naţie │ │ TVA)│ cesare │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │transfe-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ruri de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la bu- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │getul de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat*3) │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┴─────┴─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────┴────┴─────┴───┴───────┴────────┴─────┴────────┘

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.

                          Primar
                         ........


     Direcţia tehnica-investiţii Direcţia
              Director, economicã-buget-finanţe
     ............................ Director,
                                                    ......................


----------
    *1) Construcţiile cu destinaţia de locuinţã amplasate în localitãţi situate în zone seismice de calcul cu valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) cuprinse între 0,32 g şi 0,12 g, conform hãrţii de zonare seismicã a teritoriului României, în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţã IMR = 100 ani, prevãzutã în reglementarea tehnicã "Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri", indicativ P 100-1/2006, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru care intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *2) Cota-parte din proprietatea comunã a imobilului care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *3) Finanţarea se asigurã conform art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, col. 11 = (col. 9 x col. 10)/100.



    ANEXA 9
    (Anexa nr. 9 la normele metodologice)




    Consiliul Judeţean ......................../
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti

    Nr. ........... din .........


                             CENTRALIZATORUL
     listelor de prioritãţi şi estimarea cheltuielilor pentru expertizarea
     tehnicã a construcţiilor cu destinaţia de locuinţã pentru anul .......

┌───┬─────────┬─────┬─────┬─────┬──────────┬───────────┬────────┬──────────────┐
│Nr.│Localita-│Anul │Regi-│Numãr│ Numãr de │ Suprafaţa │ Cota- │ Estimarea │
│crt│ tea │con- │ mul │ de │tronsoane │construitã │parte*2)│cheltuielilor │
│ ├─────────┤stru-│ de │apar-├────┬─────┤desfãşuratã│din pro-│de expertizare│
│ │ Adresa │irii │înãl-│ ta- │uni-│iden-│ - mp - │prieta- │ - mii lei - │
│ │imobilu- │ │ţime │mente│cat │tice ├───┬───────┤ tea ├─────┬────────┤
│ │ lui*1) │ │S+P+.│ │ │ │lo-│spaţii │comunã │Total│ din │
│ │ │ │...E │ │ │ │cu-│cu altã│ - % - │(in- │ care: │
│ │ │ │ │ │ │ │in-│desti- │ │ clu-│ sume │
│ │ │ │ │ │ │ │ţe │naţie │ │ siv │necesare│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ TVA)│ din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │transfe-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ruri de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ la bu- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │getul de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat*3) │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┴─────┴─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────┴────┴─────┴───┴───────┴────────┴─────┴────────┘

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


                       Preşedinte / Primar general,
                     ...............................


     Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia
              Director, economicã-buget-finanţe
     ............................ Director,
                                                ........................


                                 Vizat:
                                 ------
                Direcţia regionalã în construcţii/Direcţia
                 regionalã în construcţii Bucureşti-Ilfov
                                Director,
                            ................



----------
    *1) Construcţiile cu destinaţia de locuinţã amplasate în localitãţi situate în zone seismice de calcul cu valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) cuprinse între 0,32 g şi 0,12 g, conform hãrţii de zonare seismicã a teritoriului României, în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei terenului pentru proiectare a(g) pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţã IMR = 100 ani, prevãzutã în reglementarea tehnicã "Cod de proiectare seismicã - Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri", indicativ P 100-1/2006, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru care intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *2) Cota-parte din proprietatea comunã a imobilului care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *3) Finanţarea se asigurã conform art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, col. 11 = (col. 9 x col. 10)/100.


    ANEXA 10
    (Anexa nr. 10 la normele metodologice)




    Nr. şi data înregistrãrii la Consiliul Local ............../
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti

                    SINTEZA RAPORTULUI DE EXPERTIZÃ TEHNICÃ

                ┌───────────────────────────────────────┐
                │ │
                │ Vedere generalã a imobilului │
                │ (foto color 6 x 9 cm) │
                │ │
                └───────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Obiectiv: expertizarea tehnicã a construcţiei cu destinaţia de locuinţã │
 │ din localitatea: ........................ str. ................., │
 │ nr. ....., bloc ........., sector ......... │
 │Acte normative şi reglementãri tehnice în vigoare: │
 │ Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea │
 │riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile│
 │şi completãrile ulterioare; │
 │ Codul de proiectare seismicã - Partea a III-a - Prevederi pentru │
 │evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P100-3/2008, aprobat │
 │prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009, │
 │publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 647 din 1 octombrie│
 │2009, precum şi Partea I - Prevederi de proiectare pentru clãdiri, indicativ│
 │P100-1/2006, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţii- │
 │lor şi turismului nr. 1.711/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare│
 │EXPERT (persoana juridicã autorizatã): .................................... │
 │Expert tehnic atestat pentru cerinţa de calitate A1 (rezistenţã şi │
 │stabilitate): ............................................................. │
 │Nr./data contractului:......., termenul de predare la Consiliul local:..... │
 │Valoarea contractului pentru elaborarea raportului de expertizã tehnicã │
 │(inclusiv TVA): ...... mii lei, din care: │
 │ sume necesare din transferuri de la bugetul de stat (inclusiv TVA): ......│
 │mii lei (sumã determinatã din valoarea contractului, proporţional cu cota- │
 │parte din proprietatea comunã a imobilului care revine locuinţelor │
 │proprietate privatã a persoanelor fizice) │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │PARTEA I: DATE GENERALE CU PRIVIRE LA CONSTRUCŢIA EXISTENTÃ │
 ├─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
 │Anul construirii: ...............│Categoria de importanţã a construcţiei │
 │Nr. niveluri (S+P+nE+M): ........│(conf. Hotãrârii Guvernului nr. 766/1997 │
 │Nr. apartamente: ................│pentru aprobarea unor regulamente privind │
 │Înãlţimea curentã (S/P/E): │calitatea în construcţii, cu modificãrile │
 │........./......./........... │şi completãrile ulterioare, Anexa 3): ....│
 │Suprafaţa construitã: ........ mp│Clasa de importanţã şi de expunere la │
 │Suprafaţa construitã desfãşuratã:│cutremur a construcţiei (conf. P100-3/ │
 │.............. mp, │2008) ................................ │
 │ │Avarii constatate │
 │din care: │- la elementele structurale:..............│
 │aferentã spaţiilor cu destinaţia │- la elementele nestructurale: ...........│
 │de locuinţã: ......... mp │Metode de investigare folosite (conf. │
 │Numãr tronsoane .................│P100-3/2008): ........................... │
 │...... │Încercãri nedistructive efectuate (conf. │
 │din care: │P100-3/2008): ........................... │
 │cu structurã identicã ...........│Natura terenului de fundare: .............│
 │Sistemul structural (conf. │Gradul de îndeplinire a condiţiilor de │
 │P100-3/2008): .............. │alcãtuire seismicã: │
 │Parametri de calcul (conf. │R(1) = .................. │
 │P100-1/2006) │Gradul de afectare structuralã: │
 │Acceleraţia terenului pentru │R(2) = .................. │
 │proiectare: a(g) = ............ │Gradul de asigurare structuralã seismicã │
 │Perioada de colţ: Tc = ....... │pe cele douã direcţii principale ale │
 │Factorul de importanţã şi │construcţiei neconsolidate: │
 │expunere: │R(3)l = ......... R(3)t = ........... │
 │gamma(l) = .................. │Valoarea recomandatã pentru gradul de │
 │Coeficientul seismic global pe │asigurare la acţiuni seismice corespunzã- │
 │cele douã direcţii ale construc- │tor clasei de importanţã şi de expunere │
 │ţiei: │la cutremur a construcţiei: │
 │Cl = ........; Ct = .......... │R(3)(min) = ............... │
 └─────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │PARTEA a II-a: DATE REZULTATE DIN RAPORTUL DE EXPERTIZÃ TEHNICÃ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Clasa de risc seismic în care este încadratã construcţia expertizatã tehnic │
 │(conf. P100-3/2008) │
 │Clasa Rs: ..................... │
 │ │
 │Mãsuri de intervenţie propuse de cãtre expertul tehnic atestat pentru │
 │fundamentarea deciziei de intervenţie (conf. P100-3/2008 - minim douã │
 │soluţii de intervenţie, din care una minimalã): │
 │ │
 │Soluţia 1 de intervenţie(consolidare): │
 │────────────────────── │
 │. descriere soluţie: ...................................................... │
 │. estimare valori, (conf. deviz anexat): ......... mii lei (în preţuri la │
 │ data de ..........., echivalent în Euro ..........) │
 │. grad de asigurare a construcţiei dupã consolidare: R(3)l(1)=........; │
 │ R(3)t(1)=......... │
 │ │
 │Soluţia 2 de intervenţie: │
 │────────────────────── │
 │. descriere soluţie: ..................................................... │
 │. estimare valori, (conf. deviz anexat): ....... mii lei (în preţuri la data│
 │ de ..........., echivalent în Euro ................) │
 │. grad de asigurare a construcţiei dupã consolidare: R(3)l(2)=.........; │
 │ R(3)t(2)=......... │
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │PARTEA a III-a: RECEPŢIA RAPORTULUI DE EXPERTIZÃ TEHNICÃ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │În şedinţa Comisiei de recepţie a autoritãţii administraţiei publice locale │
 │din data de ..............., a fost admisã recepţia Raportului de expertizã │
 │tehnicã, conform Procesului-verbal nr. .... din ...........(anexat) │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │PARTEA a IV-a: LISTA DE SEMNÃTURI │
 ├─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
 │ │ │
 │ EXPERT: ..................... │Expert tehnic atestat: .................. │
 │ (persoana juridicã │ (numele, ştampila şi semnãtura) │
 │ autorizatã) │ │
 │ │ │
 │ │ │
 │ │ │
 │ │ │
 ├─────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┤
 │Am primit un exemplar din Raportul de expertizã tehnicã pentru care a fost │
 │admisã recepţia şi am luat la cunoştinţã concluziile fundamentate în │
 │Raportul de expertizã tehnicã şi încadrarea în clasa ..... de risc seismic │
 │a construcţiei cu destinaţia de locuinţã. │
 │ │
 │ │
 │ ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI │
 │ Localitatea ............., Judeţul (sectorul) ............, │
 │ Str.: ........., nr. ....., bloc ......... │
 │ │
 │ │
 │ │
 │ Preşedinte, Administrator, │
 │ ............. ............... │
 │ │
 │ │
 │ Data .............. │
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ Luat în evidenţã │
 │ din punct de vedere al aplicãrii Legii nr. 10/1995 │
 │ privind calitatea în construcţii, cu modificãrile ulterioare │
 │ │
 │ Direcţia regionalã în construcţii / Direcţia regionalã │
 │ în construcţii Bucureşti-Ilfov │
 │ │
 │ Director, │
 │ ................. │
 │ │
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



--------
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007. Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.



    ANEXA 11
    (Anexa nr. 11 la normele metodologice)

    Judeţul ............./ Municipiul Bucureşti
    Consiliul Local ............................
    Nr. ...... din .............



                           DECONT JUSTIFICATIV
                     pe luna ............ anul ........

   pentru plata, din transferuri de la bugetul de stat, a cheltuielilor privind
      expertizarea tehnicã, aferente locuinţelor proprietate privatã a
              persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţie de locuinţã



┌───┬──────┬───────────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────┬──────────┐
│Nr.│Adresa│ Contracte pentru expertizare tehnicã*1) │Nr. şi │ Cota- │Sume │
│crt│imobil├────────┬────────────────┬───────────────┬─────────┤data │parte*3)│solicitate│
│ │ │Nr./data│ Preţ contract │Denumirea ex- │Nr.contu-│proces- │de pro- │din trans-│
│ │ │contrac-├───────┬────────┤pertului per- │lui │verbal*2)│prietate│sferuri de│
│ │ │tului │mii lei│sumã │soanã juridicã │expertu- │recepţie │indivizã│la bugetul│
│ │ │înregis-│(inclu-│echiva- │autorizatã/ │lui des- │Raport │ - % - │de stat*4)│
│ │ │trat la │siv │lentã în│persoanã fizicã│chis la │expertizã│ │- mii lei-│
│ │ │consi- │TVA) │euro │atestatã (nume-│trezore- │tehnicã │ │ │
│ │ │liul lo-│ │(exclu- │le şi nr. │rie │ │ │ │
│ │ │cal │ │siv TVA)│ştampilei) │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼───────┼────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───┼──────┼────────┼───────┼────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼───────┼────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────┴────────┼───────┼────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└───────────────────┴───────┴────────┴───────────────┴─────────┴─────────┴────────┴──────────┘
   Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
   exactitatea datelor înscrise.


                                      Primar,
                                   ............

     Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
              Director Director
      ......................... ...............................


                                   Vizat:
                                   ───────
                           Control financiar preventiv
                           ...........................


-----
    *1) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *2) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
    *3) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *4) Conform art. 6 alin.(2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


    ANEXA 12
    (Anexa nr. 12 la normele metodologice)


    Consiliul Judeţean ............./
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti
    Nr. ...... din .............



                 CENTRALIZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE
                      pe luna ............ anul ........
   pentru plata, din transferuri de la bugetul de stat, a cheltuielilor privind
      expertizarea tehnicã, aferente locuinţelor proprietate privatã a
              persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţie de locuinţã



┌───┬──────┬───────────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────┬──────────┐
│Nr.│Loca- │ Contracte pentru expertizare tehnicã*1) │Nr. şi │ Cota- │Sume │
│crt│litate│ │data │parte*3)│solicitate│
│ ├──────┼─────────┬───────────────┬───────────────┬─────────┤proces- │de pro- │din trans-│
│ │Adresa│Nr./data │ Preţ contract │Denumire exper-│Nr.contu-│verbal*2)│prietate│sferuri de│
│ │imobil│contrac- ├───────┬───────┤tului persoanã │lui │recepţie │indivizã│la bugetul│
│ │ │tului │mii lei│sumã │juridicã │expertu- │Raport │ - % - │de stat*4)│
│ │ │înregis- │(inclu-│echi- │autorizatã/ │lui des- │expertizã│ │- mii lei-│
│ │ │trat la │siv │valen- │persoanã fizicã│chis la │tehnicã │ │ │
│ │ │consiliul│TVA) │tã în │atestatã │trezore- │ │ │ │
│ │ │local/ │ │euro │(numele şi nr. │rie │ │ │ │
│ │ │Consiliul│ │(exclu-│ştampilei) │ │ │ │ │
│ │ │General │ │siv │ │ │ │ │ │
│ │ │al │ │TVA) │ │ │ │ │ │
│ │ │Munici- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │piului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Bucureşti│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├───┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├───┴──────┴─────────┼───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ ├───────┼───────┼───────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ TORAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└────────────────────┴───────┴───────┴───────────────┴─────────┴─────────┴────────┴──────────┘
   Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
   exactitatea datelor înscrise.


                                 Preşedinte/Primar general,
                                 .........................
                                           L.S.


     Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
              Director Director
      ......................... ...............................



-----
    *1) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *2) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
    *3) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *4) Conform art. 6 alin.(2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. col. 9 = (col. 3 x col. 8)/100


    ANEXA 13
    (Anexa nr. 13 la normele metodologice)




    MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI


                                                             Aprobat
                                                             ───────
                                                             Ministru,
                                                             .........


                              NOTÃ DE FUNDAMENTARE
                           pe luna ........ anul .......

    pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea cheltuielilor
       pentru expertizarea tehnicã, aferente locuinţelor proprietate privatã
        a persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã
┌────┬────────────┬────────────────┬───────────┬──────────────────────────────┐
│Nr. │Consiliul │Nr. şi data cen-│Numãr │Suma din transferuri de la │
│crt.│judeţean/ │tralizatorului │clãdiri de │ bugetul de stat*1) │
│ │Consiliul │deconturilor │locuit ├──────────────┬───────────────┤
│ │General al │justificative │expertizate│ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │Municipiului│înregistrat la │tehnic │ de Consiliul │ - mii lei - │
│ │Bucureşti │Ministerul │ │ judeţean/ │ │
│ │ │Dezvoltãrii │ │ Consiliul │ │
│ │ │Regionale şi │ │ General al │ │
│ │ │Turismului │ │ Municipiului │ │
│ │ │ │ │ Bucureşti │ │
│ │ │ │ │ - mii lei - │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┼────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │
└─────────────────┴────────────────┴───────────┴──────────────┴───────────────┘

                               Secretar de stat,
                               ..................


      Direcţia tehnicã Direcţia generalã economicã
      în construcţii şi administrativ
         Director Director general,
   ......................... ............................



-----
    *1) Finanţarea se asigurã conform art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulteriare.


    ANEXA 14
    (Anexa nr. 14 la normele metodologice)


    Consiliul Judeţean ............./
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti
    Nr. ...... din .............

           Cãtre,

                      PROPRIETAR/ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
    localitatea ........., judeţul ........., str. ................, nr. ....,
                    bl. .., sector ........, cod poştal ............

    Conform Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    prin prezenta vã notificãm:
    1. Construcţia cu destinaţia de locuinţã din localitatea ........., str. ......., nr. ..., judeţul ......., a fost expertizatã tehnic în anul ...........
    Raportul de expertizã tehnicã întocmit de expertul tehnic atestat pentru cerinţa de calitate - rezistenţã şi stabilitate ...... /(numele expertului şi nr. ştampilei) .........., încadreazã construcţia în clasa ....... de risc seismic*1).
    2. Pentru construcţiile cu destinaţia de locuinţã încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic, conform art. 2 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, proprietarii construcţiilor, persoane fizice sau juridice şi asociaţiile de proprietari precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţia sunt obligaţi sã procedeze, în condiţiile ordonanţei, la:
    - aprobarea deciziei de intervenţie;
    - proiectarea lucrãrilor de intervenţie;
    - executarea lucrãrilor de intervenţie.
    3. Proprietarii, persoane fizice sau juridice precum şi, dupã caz, persoanele fizice şi juridice care au în administrare construcţia de la adresa sus-menţionatã îşi asumã riscul şi rãspunderea pentru efectele potenţiale ale seismelor, în situaţia în care nu se conformeazã obligaţiilor legale privind continuarea acţiunilor pentru reducerea riscului seismic al construcţiei.


                       Preşedinte/Primar general
                      ...........................

-----
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007. Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.
    *1) Clasele de risc seismic sunt definite la pct. 8 - Evaluarea finalã şi formularea concluziilor, subpunctul 8.1 - Aspecte generale ale activitãţii de evaluare, alin. (5) din Codul de proiectare seismicã - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P 100-3/2008, aprobat prin Ordinul ministerului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 647 şi 647 bis din 1 octombrie 2009.


    ANEXA 15
    (Anexa nr. 15 la normele metodologice)


    ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
    Localitatea ......., Judeţul(sector) .................,
    Str: ............, nr. ..., bl. ... cod poştal ........
    Cod fiscal: ...............
    Nr. ......... din .........

                                            VERIFICAT:


                                       ────────────────
                            (numele, funcţia, data şi semnãtura persoanei
                              desemnate, prin dispoziţie, din aparatul
                              propriu de specialitate al primarului)

                           HOTÃRÂREA*1)
                    asociaţiei de proprietari
                       - conţinut cadru -

    Luând la cunoştinţã prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al contrucţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în baza Raportului de expertizã tehnicã din anul ....., şi dupã caz, a Notei tehnice justificative prin care expertul tehnic atestat pentru cerinţa esenţialã de calitate - rezistenţã mecanicã şi stabilitate .........../(numele expertului şi nrumãrul ştampilei) ..... încadreazã construcţia cu destinaţia de locuinţã de la adresa sus-menţionatã
    în şedinţa din ........., adunarea generalã a proprietarilor, legal constituitã,

                                   HOTÃRÃŞTE:

    Se aprobã decizia de intervenţie fundamentatã în Raportul de expertizã tehnicã şi continuarea acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare a construcţiei cu destinaţia de locuinţã, conform Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

                            Preşedinte
                       .....................
                       (numele şi semnãtura)
                               L.S.

    NOTA:
    Se anexeazã la prezenta hotãrâre:
    - Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    - declaraţiile (anexa nr. 16 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare), pe propria rãspundere, autentificate, ale proprietarilor condominiului referitoare la continuarea, conform Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrilr şi completãrile ulterioare, a acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare în vederea reducerii riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinţã.

────────────
    *1) Extras din procesul-verbal al adunãrii generale a proprietarilor, pentru care se solicitã autentificarea.
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007 în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ulterior Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.


    ANEXA 16
    (Anexa nr. 16 la normele metodologice)


    Nr. şi data înregistrãrii la
    Consiliul Local .........../
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti

                           DECLARAŢIE*1)

    Subsemnatul(a) ........., posesor/posesoare al/a actului de identitate tip: .... seria: ....., nr. ....., eliberat de: ......., la data de: ......, cod numeric personal .........., cu domiciliul în localitatea: ........ judeţul/sectorul: ..........., str. ..........., nr. .., bl. .., scara: ..., etaj: ..., ap. ....., cod poştal: .............. .
    în calitate de proprietar persoanã fizicã/juridicã a locuinţei din clãdirea situatã în localitatea: ......., judeţul/sectorul: ........., str. ........, nr. ....., bl. ....., scara: ....., et. ...., ap. ...., cod poştal: ....., având suprafaţa utilã în proprietate individualã de ....... mp. şi o cotã-parte indivizã din proprietatea comunã de .........% conform actului de proprietate tip: ..... seria: ... nr.: ....., emis de ......, la data de: .... şi transcris cu nr. ..... din ...... la Judecãtoria ........./nr. topografic ......... nr. carte funciarã ....... Biroul de cadastru şi publicitate imobiliarã ............., pentru construcţia cu destinaţia de locuinţã situatã în raza de activitate a acestuia,
    şi/sau:
    în calitate de proprietar persoanã fizicã/juridicã a spaţiului cu altã destinaţie ......./(denumirea) .......... din clãdirea de la adresa sus-menţionatã având suprafaţa utilã în proprietate individualã de ....... mp şi o cotã-parte indivizã din proprietatea comunã de .........% conform actului de proprietate tip: ..... seria: ... nr.: ....., emis de ......, la data de: .... şi transcris cu nr. ..... din ...... la judecãtoria ........./nr. topografic ......... nr. carte funciarã ....... Biroul de cadastru şi publicitate imobiliarã ............ pentru construcţia cu destinaţia de locuinţã situatã în raza de activitate a acestuia,
    nominalizat la poziţia ...... din Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare) întocmitã de asociaţia de proprietari,

    declar pe proprie rãspundere:
    1. Am luat la cunoştinţã de:
    a) concluziile fundamentate în Raportul de expertizã tehnicã şi, dupã caz, în Norma tehnicã justificativã, din care rezultã încadrarea în clasa I de risc seismic a clãdirii:
    b) Hotãrârea adunãrii generale a proprietarilor din data de ......, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru continuarea acţiunilor de proiectare şi executare a lucrãrilor de intervenţie la clãdire.
    c) prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    2. Mã angajez sã continui, în condiţiile ordonanţei, acţiunile pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare în vederea reducerii riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinţã.
    Am luat la cunoştinţã faptul cã declararea unor date nereale, în scopul vãdit de a obţine foloase necuvenite, constituie infracţiune care se pedepseşte potrivit dispoziţiilor Codului penal, inclusiv faptul cã tentativa se pedepseşte.

       Data întocmirii ..........

                           Proprietar
                         ...............

-----
    *1) Se solicitã autentificare.
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007 în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ulterior Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.


    ANEXA 17
    (Anexa nr. 17 la normele metodologice)


    Consiliul Judeţean ......................./
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti
    Nr. ....... din .............

                                  CENTRALIZARE
                     construcţii cu destinaţia de locuinţã
       multietajate încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã
    pericol public şi estimare cheltuieli proiectare lucrãri de intervenţie
                           pentru anul ..................





┌──┬───────────┬─────┬─────┬───┬──────────┬───────────┬─────┬──────────────────┐
│N │Localitatea│Anul │Regi-│Nu-│Numãr de │Suprafaţa │Cota-│Estimarea cheltu- │
│r.│-----------│con- │mul │mãr│tronsoane │construitã │parte│ielilor de proiec-│
│c │ Adresa │stru-│de │de ├────┬─────┤desfãşuratã│ *2) │tare a lucrãri │
│r │imobilului │irii │înãl-│a- │uni-│iden-│ - mp - │din │ de intervenţie │
│t.│ *1) │ │ţime │par│cat │tice │ │pro- │ - mii lei - │
│ │ │ │S+P+ │ta │ │ ├────┬──────┤prie-├──────┬───────────┤
│ │ │ │...E │men│ │ │lo- │spaţii│tatea│TOTAL │din care: │
│ │ │ │ │te │ │ │cu- │cu al-│co- │(in- │sume nece- │
│ │ │ │ │ │ │ │in- │tã │munã │clusiv│sare din │
│ │ │ │ │ │ │ │ţe │desti-│ -%- │ TVA) │transferuri│
│ │ │ │ │ │ │ │ │naţie │ │ │de la buge-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tul de stat│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ *3) │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼───────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼───────────┤
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼───────────┤
├──┴───────────┴─────┴─────┼───┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼───────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴───┴────┴─────┴────┴──────┴─────┴──────┴───────────┘

    Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
    exactitatea datelor înscrise.


                      Preşedinte/Primar general
                      .........................

       Direcţia tehnicã - investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
                Director, Director,
       ............................. ..................................

                                        Vizat:
                                        ──────
                          Direcţia regionalã în construcţii/
                    Direcţia regionalã în construcţii Bucureşti-Ilfov
                                        Director
                                ........................



-----
    *1) Se anexeazã sinteza Raportului de expertizã tehnicã.
    *2) Cota de proprietate din proprietatea comunã a imobilului, care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *3) Finanţarea se asigurã conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare col. 11 = (col. 9 x col. 10)/100.


    ANEXA 18
    (Anexa nr. 18 la normele metodologice)


    Consiliul Judeţean .................../
    Consiliul General al Municipului Bucureşti
    Nr. ....... din .............

    Cãtre,

                        PROPRIETAR/ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
               localitatea ........, judeţul......, str. ........
              nr. ..., bl. ..., sectorul ......, cod poştal ......

    Conform art. 4 alin. (3) lit. c) ultimul paragraf din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al constucţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    prin prezenta vã notificãm:

    1. Construcţia cu destinaţia de locuinţã din localitatea ................, str. ......, nr. ......, judeţul .........., a fost expertizatã tehnic în anul ...........
    Raportul de expertizã tehnicã, şi dupã caz, Nota tehnicã justificativã, întocmite de expertul tehnic atestat pentru cerinţa esenţialã de calitate-rezistenţã mecanicã şi stabilitate ............./(numele expertului şi numãrul ştampilei)......, încadreazã construcţia în clasa I de risc seismic*1).
    2. Conform art. 7 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, construcţia cu destinaţia de locuinţã de la adresa sus-menţionatã a fost inclusã, pe criterii tehnice, în categoria construcţiilor cu destinaţia de locuinţe multietajate încadrate prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public şi nominalizatã la poziţia ........ din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. ...../...... prin care se aprobã Programul de acţiuni pe anul ............ pentru proiectarea/executarea lucrãrilor de intervenţie.
    3. În vederea constituirii asociaţiei conform art. 8 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006 cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru organizarea procedurii de achiziţie publicã privind atribuirea contractului de prestare de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie, respectiv privind atribuirea contractului de executare a lucrãrilor de intervenţie, respectiv privind atribuirea contractului de executare a lucrãrilor de intervenţie, va rugãm sã prezentaţi documentele nominalizate la art. 39 alin. (8) lit. b) sau, dupã caz, lit. c) din normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    4. Proprietarii persoane fizice sau juridice, precum şi, dupã caz, persoanele juridice care au în administrare construcţia de la adresa sus-menţionatã îşi asumã riscul şi rãspunderea pentru efectele potenţiale ale seismelor, în situaţia în care nu se conformeazã obligaţiilor legale pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la construcţia cu destinaţia de locuinţã.

                      Preşedinte/Primar general,
                  .................................

----------
    *1) Clasele de risc seismic sunt definite la pct. 8 - Evaluarea finalã şi formularea concluziilor subpunctul 8.1 - Aspecte generale ale activitãţii de evaluare alin. (5) din Codul de proiectare seismicã - partea III - Prevederi pentru evaluarea seismicã a clãdirilor existente, indicativ P 100-3/2008, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 704/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 647 şi 647 bis din 1 octombrie 2009.
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.


    ANEXA 19
    (Anexa nr. 19 la normele metodologice)


    Nr. şi data înregistrãrii la
    Consiliul Local ...................../
    Consiliul Local al Municipiului Bucureşti

                                               Documentaţia de avizare
                                      pentru lucrãri de intervenţii a fost aprobatã
                                      prin Hotãrârea Consiliului Local ............,
                                       respectiv a CGMB nr. ......... din ........

         Sinteza documentaţiei de avizare pentru lucrãri de intervenţie

    Conform art. 7 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, construcţia cu destinaţia de locuinţã, multietajatã, amplasatã în judeţul ............., localitatea ................, str. ................. nr. ......, încadratã prin raportul de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public a fost nominalizatã la poziţia ........... din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. ....../........, prin care se aprobã Programul de acţiuni pe anul ............ pentru proiectarea lucrãrilor de intervenţie.

    1. Date generale
    - Autoritatea contractantã: ......................
    - Beneficiar: ....................................
    - Proiectant: ....................................
    Nr. proiect: nr. .....................
    Denumirea proiectului: Lucrãri de intervenţie la construcţia cu destinaţia de locuinţã din judeţul (sectorul) .............., localitatea ................., str. ................ nr. .......
    Faza: Documentaţie de avizare pentru lucrãri de intervenţie
    Expert tehnic atestat: .................................
    Verificator atestat pentru cerinţa A1: .................

    2. Date tehnice
    Nr. de niveluri: S+P+........E
    Anul construirii: .............
    Aria desfãşuratã (Ad): ......... mp



┌─────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────────┐
│ Structura funcţionalã a imobilului: │Suprafaţa│ Cota-parte │
│ │ utilã │ indivizã din │
│ │ (mp) │ proprietatea │
│ │ │ comunã (%) │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│A. Spaţii cu destinaţia de locuinţã nr. apart. ...│ │ │
│din care: │ │ │
│- proprietate privatã persoane fizice nr. apart. ...│ │ │
│- în proprietatea sau în administrarea │ │ │
│ instituţiilor publice nr. apart. ...│ │ │
│- în proprietatea sau în administrarea │ │ │
│ operatorilor economici nr. apart. ...│ │ │
│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│B. Spaţii cu altã destinaţie │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ 100,00 │
└─────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────────┘



    3. Devizul general al lucrãrilor de intervenţie



┌───────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┐
│(C+M) - TOTAL │Cotã procentualã din valoarea C+M│ Indici │
│din care: │ % │ mii lei/mp Ad │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Rezistenţã │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Arhitecturã │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Instalaţii │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Organizare de şantier │ │ │
└───────────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────┘



    4. Soluţia de intervenţie
    4.1. Descrierea soluţiei
    4.2. Implicaţii în realizarea soluţiei de intervenţie

    5. Gradul de asigurare la acţiuni seismice dupã consolidare - gradul de asigurare structuralã seismicã R(3)
    R(3) (min) = .......... (conform Codului de proiectare seismicã P100)

    6. Durata de realizare a lucrãrilor de intervenţie
    ............. luni calendaristice

    7. Finanţarea lucrãrilor de intervenţie
    din valoarea totalã a lucrãrilor de C+M:
    - ............ % se finanţeazã din transferuri de la bugetul de stat conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - ............ % se finanţeazã din bugetele locale conform art. 8 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - .......... % se finanţeazã din bugetul de stat, bugetele locale sau venituri extrabugetare conform art. 8 alin. (1) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994*), republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - ............ % se finanţeazã din fondurile proprii ale operatorilor economici conform art. 8 alin. (1) lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - ............ % se finanţeazã din sursele proprii ale proprietarilor persoane fizice şi juridice, conform art. 8 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - ............ % se finanţeazã din bugetele locale conform art. 8 alin. (1^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    8. Avize şi acorduri
    8.1. Certificat de urbanism nr. ........ din ........ emis de ..............


 ┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┬─────────┐
 │8.2. Solicitãri de avize conform│Nr. de înregistrare la instituţia│ Nr. │
 │certificatului de urbanism: │ care urmeazã sã emitã avizul │avizului/│
 │ │ │ data │
 ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼─────────┤
 ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼─────────┤
 ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼─────────┤
 └────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┴─────────┘



    9. Lista de semnãturi

                Proiectant, Asociaţia de proprietari
                                                 Preşedinte,
        ............................. .........................
                                         (persoana juridicã autorizatã)

                                    VIZAT:
                                    ------
                             .....................
                     Expert tehnic atestat: .............................
                                            (nume, ştampilã şi semnãturã)

                               Luat în evidenţã
                               ----------------
                   din punctul de vedere al aplicãrii Legii nr. 10/1995
               privind calitatea în construcţii, cu modificãrile ulterioare,

                             Direcţia regionalã în
         construcţii/Direcţia regionalã în construcţii Bucureşti-Ilfov
                                   Director,
                             .....................

    Data .............
----------
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.


    ANEXA 20
    (Anexa nr. 20 la normele metodologice)




    Judeţul .............../Municipiul Bucureşti
    Consiliul Local ............................
    Nr. ....... din .............

                              DECONT JUSTIFICATIV
                   pe luna ............... anul .............
              pentru plata din transferuri de la bugetul de stat a
                  cheltuielilor privind proiectarea lucrãrilor
      de intervenţie la construcţii cu destinaţia de locuinţã multietaje
      încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public
┌─┬──────┬───────────────────────────────────────────────┬──────┬────────┬─────┐
│ │ │ Contract pentru proiectarea lucrãrilor de │Nr. şi│ │Sume │
│N│Adresa│ intervenţie*2) │data │ Cota- │soli-│
│r│imobi-├────────┬─────────────┬──────────────┬─────────┤proce-│parte*4)│cita-│
│ │lului │Nr./data│Preţ contract│ Denumirea │Nr. con- │sului-│de pro- │te │
│c│*1) │contrac-├───────┬─────┤proiectantului│tului │ver- │prietate│din │
│r│ │tului │ -mii │-suma│ persoanã │proiec- │bal*3)│indivizã│tran-│
│t│ │înregis-│ lei- │echi-│ juridicã │tantului │de re-│ - % - │sfe- │
│ │ │trat la │(inclu-│ va- │ │deschis │cepţie│ │ruri │
│ │ │consi- │ siv) │lentã│ │la trezo-│pro- │ │de la│
│ │ │liul │ TVA) │ în │ │rerie │iect │ │buge-│
│ │ │local │ │euro │ │ │pentru│ │tul │
│ │ │ │ │(ex- │ │ │lu- │ │de │
│ │ │ │ │clu- │ │ │crãri │ │stat │
│ │ │ │ │siv │ │ │de │ │*5) │
│ │ │ │ │TVA) │ │ │inter-│ │-mii │
│ │ │ │ │ │ │ │venţie│ │lei- │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
├─┴──────┴────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└─────────────────┴───────┴─────┴──────────────┴─────────┴──────┴────────┴─────┘

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.

                                  Primar,
                               ............

     Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
              Director, Director,
      ......................... ..............................


                                   Vizat
                                   -----
                           Control financiar preventiv
                           ...........................



----------
    *1) Construcţii cu destinaţia de locuinţã multietajate, nominalizate în programe anuale de acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
    *2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *3) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
    *4) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *5) Conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; col. 9 = (col. 3 x col. 8)/100.


    ANEXA 21
    (Anexa nr. 21 la normele metodologice)


    Consiliul Judeţean..............
    Consiliul General al Municipioului Bucureşti
    Nr. ...... din ...........

                   CENTRALIZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE
                    pe luna ............... anul ...........
   pentru plata din transferuri de la bugetul de stat a cheltuielilor privind
                proiectarea lucrãrilor de intervenţie, aferente
                       locuinţelor proprietate privatã a
         persoanelor fizice din construcţiile cu destinaţia de locuinţã
 multietaje încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public



┌─┬──────┬───────────────────────────────────────────────┬──────┬────────┬─────┐
│ │Loca- │ Contract pentru proiectarea lucrãrilor de │Nr. şi│ │Sume │
│N│litate│ intervenţie*2) │data │ Cota- │soli-│
│r├──────┼────────┬─────────────┬──────────────┬─────────┤proce-│parte*4)│cita-│
│ │ │Nr./data│Preţ contract│ Denumirea │Nr. con- │sului-│de pro- │te │
│c│Adresa│contrac-├───────┬─────┤proiectantului│tului │ver- │prietate│din │
│r│imobi-│tului │ -mii │-suma│ persoanã │proiec- │bal*3)│indivizã│tran-│
│t│lului │înregis-│ lei- │echi-│ juridicã │tantului │de re-│ - % - │sfe- │
│ │*1) │trat la │(inclu-│ va- │ │deschis │cepţie│ │ruri │
│ │ │consi- │ siv) │lentã│ │la trezo-│pro- │ │de la│
│ │ │liul │ TVA) │ în │ │rerie │iect │ │buge-│
│ │ │local │ │euro │ │ │pentru│ │tul │
│ │ │ │ │(ex- │ │ │lu- │ │de │
│ │ │ │ │clu- │ │ │crãri │ │stat │
│ │ │ │ │siv │ │ │de │ │*5) │
│ │ │ │ │TVA) │ │ │inter-│ │-mii │
│ │ │ │ │ │ │ │venţie│ │lei- │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
├─┴──────┴────────┼───────┼─────┼──────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└─────────────────┴───────┴─────┴──────────────┴─────────┴──────┴────────┴─────┘



    Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


                            Preşedinte/Primar general
                            ........................

    Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
             Director, Director,
    .......................... .......................

----------
    *1) Construcţii cu destinaţia de locuinţã multietajate, nominalizate în programe anuale de acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
    *2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *3) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
    *4) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *5) Conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; col. 9 = (col. 3 x col. 8)/100.


    ANEXA 22
    (Anexa nr. 22 la normele metodologice)




    MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI

                                                      Aprobat,
                                                      --------
                                                      Ministru
                                                   ..............

                              NOTÃ DE FUNDAMENTARE
                           pe luna ...... anul ......

           pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea
                  cheltuielilor pentru proiectarea lucrãrilor
      de intervenţie la construcţii cu destinaţia de locuinţã multietaje
      încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public

┌────┬─────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │Consiliul│ Nr. şi data │Numãrul de │ Suma de transferuri de la │
│crt.│judeţean/│centralizatorului│clãdiri de │ bugetul de stat*1) │
│ │Consiliul│ deconturilor │ locuit cu ├────────────────┬────────────────┤
│ │General │ justificative │ proiecte │ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │al │ înregistrat la │ pentru │ de consiliul │ - mii lei - │
│ │Munici- │ Ministerul │lucrãri de │ judeţean/ │ │
│ │piului │ Dezvoltãrii │intervenţie│ Consiliul │ │
│ │Bucureşti│ Regionale şi │ │ General al │ │
│ │ │ Turismului │ │ Municipiului │ │
│ │ │ │ │ Bucureşti │ │
│ │ │ │ │ - mii lei - │ │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┴─────────┴─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────┴────────────────┴────────────────┘


                                Secretar de stat
                            ........................


           Direcţia tehnicã Direcţia generalã economicã
            în construcţii şi administrativ
               Director, Director general,
         ..................... .....................


----------
    *1) Finanţarea se asigurã conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


    ANEXA 23
    (Anexa nr. 23 la normele metodologice)





Consiliul Judeţean ............../
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Nr. ...... din ...........


                                  CENTRALIZARE
                     Construcţii cu destinaţia de locuinţã
      multietajate încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintã
 pericol public şi estimare cheltuieli pentru executare lucrãri de intervenţie
                               pentru anul ......

┌──┬───────────┬─────┬─────┬───┬─────────┬───────────┬─────┬───────────────────┐
│N │Localitatea│Anul │Regi-│Nu-│Numãr de │Suprafaţa │Cota-│Estimarea cheltu- │
│r.│-----------│con- │mul │mãr│tronsoane│construitã │parte│ielilor de execu- │
│c │ Adresa │stru-│de │de ├───┬─────┤desfãşuratã│ *2) │tare a lucrãrilor
│r │imobilului │irii │înãl-│a- │uni│iden-│ - mp - │din │ de intervenţie │
│t.│ *1) │ │ţime │par│cat│tice │ │pro- │ - mii lei - │
│ │ │ │S+P+ │ta │ │ ├────┬──────┤prie-├──────┬────────────┤
│ │ │ │...E │men│ │ │lo- │spaţii│tatea│TOTAL │din care: │
│ │ │ │ │te │ │ │cu- │cu al-│co- │(in- │sume necesa-│
│ │ │ │ │ │ │ │in- │tã │munã │clusiv│re din │
│ │ │ │ │ │ │ │ţe │desti-│ -%- │ TVA) │transferuri │
│ │ │ │ │ │ │ │ │naţie │ │ │de la buge- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tul de stat │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ *3) │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
├──┴───────────┴─────┴─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴───┴───┴─────┴────┴──────┴─────┴──────┴────────────┘

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


                            Preşedinte/Primar general
                            ........................

    Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
             Director, Director,
    .......................... .......................

                                    Vizat:
                                    ------
                             Direcţia regionalã în
         construcţii/Direcţia regionalã în construcţii Bucureşti-Ilfov
                                   Director,
                            .......................



---------
    *1) Se anexeazã sinteza studiului de fezabilitate.
    *2) Cota de proprietate din proprietatea comunã a imobilului, care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *3) Finanţarea se asigurã conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, col. 11 = (col. 9 x col. 10)/100.


    ANEXA 24
    (Anexa nr. 24 la normele metodologice)



Judeţul ................./Municipiul Bucureşti
Consiliul Local .....................
Nr. ...... din ...........

                              DECONT JUSTIFICATIV
                       pe luna .......... anul .........

               pentru plata din transferuri de la bugetul de stat
          a cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de intervenţie
        la construcţii cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate
           în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public

┌──┬──────┬─────────────────────┬───────────────────────────┬────────┬─────────┐
│N │Adresa│Contracte pentru │Situaţia cumulatã la finele│Cota- │ Sume │
│r.│imobi-│executarea lucrãrilor│ lunii pentru care s-a │parte*5)│solicita-│
│c │lului │de intervenţie*2) │ întocmit decontul │ de │te din │
│r │ *1) │ │ justificativ │proprie-│transfe- │
│t.│ ├──┬────────┬────┬────┼─┬────────────────┬──┬──┬──┤tate │ruri de │
│ │ │ │ Preţ │ │ │*│din care: │ │ │*4│indivizã│la │
│ │ │ │contract│ │ │3│lucrãri executa-│ │ │ │ │bugetul │
│ │ │ ├───┬────┤ │ │ │te*3) în luna │ │ │ │ │de stat*6│
│ │ │ │ │ │ │ │ │pentru care s-a │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │întocmit decon- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tul justificativ│ │ │ │ -%- │-mii lei-│
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┬─────┬─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│0 │ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7│ 8 │ 9 │ 10 │11│12│13│ 14 │ 15 │
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┴──────┴──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ x │ │
└────────────┴───┴────┴────┴────┴─┴────┴─────┴─────┴──┴──┴──┴────────┴─────────┘
    col. 2 = Nr./data contractului înregistrat la consiliul local
    col. 3 = -mil lei- (inclusiv TVA)
    col. 4 = - suma echivalentã în euro - (exclusiv TVA)
    col. 5 = Denumirea executantului persoanã juridicã
    col. 6 = Nr. contului executantului deschis la trezorerie
    col. 7 = Valoarea lucrãrilor executate*3), cumulat de la semnarea
             contractului - sumã echivalentã în euro -
    col. 8 = Nr. şi data înregistrãrii situaţiei de lucrãri la consiliul local
    col. 9 = - mii lei - (inclusiv TVA)
    col. 10 = - suma echivalentã în euro - (exclusiv TVA)
    col. 11 = Transferuri de la bugetul de stat în anul curent - mii lei -
    col. 12 = Plãţi efectuate în anul curent - mii lei -
    col. 13 = Sold*4) - mii lei -

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.

                                     Primar
                                  ............

    Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
             Director, Director,
    .......................... .......................

                                     Vizat:
                                     ------
                          Control financiar preventiv
                            ........................



---------
    *1) Construcţii cu destinaţia de locuinţã multietajate, nominalizate în programe anuale de acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
    *2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *3) Valoarea lucrãrilor stabilitã pe baza situaţiilor de platã pentru lucrãri de intervenţie real executate, întocmite şi verificate în condiţiile legii; Col. 7≤ Col. 4.
    *4) col. 13 = col. 11 - col. 12.
    *5) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *6) Conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, col. 15 = (col. 9 x col. 14)/100 - col. 13.


    ANEXA 25
    (Anexa nr. 25 la normele metodologice)





Consiliul Judeţean ............../
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Nr. ...... din ...........


                   CENTRALIZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE
                       pe luna ........... anul ........

       pentru plata din transferuri de la bugetul de stat a cheltuielilor
    privind executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţii cu destinaţia
         de locuinţã multietajate încadrate în clasa I de risc seismic
                        şi care prezintã pericol public

┌──┬──────┬─────────────────────┬───────────────────────────┬────────┬─────────┐
│N │Locali│Contracte pentru │Situaţia cumulatã la finele│Cota- │ Sume │
│r.│tatea │executarea lucrãrilor│ lunii pentru care s-a │parte*5)│solicita-│
│c │------│de intervenţie*2) │ întocmit decontul │ de │te din │
│r │Adresa│ │ justificativ │proprie-│transfe- │
│t.│imobi-├──┬────────┬────┬────┼─┬────────────────┬──┬──┬──┤tate │ruri de │
│ │lului │ │ Preţ │ │ │*│din care: │ │ │*4│indivizã│la │
│ │ *1) │ │contract│ │ │3│lucrãri executa-│ │ │ │ │bugetul │
│ │ │ ├───┬────┤ │ │ │te*3) în luna │ │ │ │ │de stat*6│
│ │ │ │ │ │ │ │ │pentru care s-a │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │întocmit decon- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tul justificativ│ │ │ │ -%- │-mii lei-│
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┬─────┬─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│0 │ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7│ 8 │ 9 │ 10 │11│12│13│ 14 │ 15 │
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┴──────┴──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ x │ │
└────────────┴───┴────┴────┴────┴─┴────┴─────┴─────┴──┴──┴──┴────────┴─────────┘
    col. 2 = Nr./data contractului înregistrat la consiliul local/Consiliul
             General al Municipiului Bucureşti
    col. 3 = -mil lei- (inclusiv TVA)
    col. 4 = suma echivalentã în euro - (exclusiv TVA)
    col. 5 = Denumirea executantului persoanã juridicã
    col. 6 = Nr. contului executantului deschis la trezorerie
    col. 7 = Valoarea lucrãrilor executate*3), cumulat de la semnarea
             contractului - suma echivalentã în euro -
    col. 8 = Nr. şi data înregistrãrii situaţiei de lucrãri la Consiliul
             Local/Consiliul General al Municipiului Bucureşti
    col. 9 = - mii lei - (inclusiv TVA)
    col. 10 = - suma echivalentã în euro - (exclusiv TVA)
    col. 11 = Transferuri de la bugetul de stat în anul curent - mii. lei -
    col. 12 = Plãţi efectuate în anul curent - mii. lei -
    col. 13 = Sold*4) - mii lei -

    Rãspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


                           Preşedinte/Primar General,
                               ..................


    Direcţia tehnicã-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
             Director, Director,
    .......................... .......................



-----------
    *1) Clãdiri cu destinaţia de locuinţã multietajate, nominalizate în programe anuale de acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
    *2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie publicã.
    *3) Valoarea lucrãrilor stabilitã pe baza situaţiilor de platã pentru lucrãri de consolidare real executate, întocmite şi verificate în condiţiile legii; col. 7≤ col. 4.
    *4) col. 13 = col. 11 - col. 12
    *5) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
    *6) Conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; col. 15 = (col. 9 x col. 14) / 100 - col. 13.



    ANEXA 26
    (Anexa nr. 26 la normele metodologice)




MINISTERUL DEZVOLTÃRII REGIONALE ŞI TURISMULUI

                                                            Aprobat
                                                            --------
                                                            Ministru,
                                                         ...............

                              NOTÃ DE FUNDAMENTARE
                           pe luna ...... anul ......

           pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea
          cheltuielilor pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la
          construcţii cu destinaţia de locuinţã multietajate încadrate
                           în clasa I de risc seismic
                        şi care prezintã pericol public

┌────┬─────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │Consiliul│ Nr. şi data │Numãrul de │ Suma din transferuri de la │
│crt.│judeţean/│centralizatorului│construcţii│ bugetul de stat*1) │
│ │Consiliul│ deconturilor │cu destina-├────────────────┬────────────────┤
│ │General │ justificative │ţia de lo- │ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │al Muni- │ înregistrat la │cuinţã cu │ de consiliul │ - mii lei - │
│ │cipiului │ Ministerul │situaţii de│ judeţean/ │ │
│ │Bucureşti│ Dezvoltãrii │platã pen- │ Consiliul │ │
│ │ │ Regionale │tru lucrãri│ General al │ │
│ │ │ şi Turismului │de inter- │ Municipiului │ │
│ │ │ │venţie │ Bucureşti │ │
│ │ │ │ │ - mii lei - │ │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┴─────────┴─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────┴────────────────┴────────────────┘

                                Secretar de stat
                            ........................


       Direcţia tehnicã Direcţia generalã economicã
        în construcţii şi administrativ
           Director, .......................
        ................



------------
    *1) Finanţarea se asigurã conform art. 8 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



    ANEXA 27
    (Anexa nr. 27 la normele metodologice)

Nr. şi data înregistrãrii la
Consiliul local ..................../
Consiliul General al Municipiului Bucureşi


                                    CONTRACT
                          nr. ..... din .............

      pentru restituirea, la terminarea lucrãrilor, a sumelor alocate din
                       transferuri de la bugetul de stat
                   privind execuţia lucrãrilor de intervenţie
                               - conţinut cadru -

    ART. 1
    Pãrţile contractante
    Între:
    1. primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti ...(nume şi prenume)...., în calitate de şi denumit în continuare autoritate contractantã,
    pe de o parte,
    şi
    ....(nume şi prenume)...., proprietar al locuinţei, persoanã fizicã, din imobilul situat în: localitatea ............. judeţul/sectorul: .............., str. ................, nr. ....., bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. ...., legitimat cu act de identitate tip ...... seria ...... nr. .......... eliberat la data de ............ de cãtre ..................., cod numeric personal ................., deţinãtor al actului de proprietate tip: seria ....., nr. ............., emis de: ............, la data de: ............, nr. topografic ......... nr. de înregistrare în cartea funciarã ........... deschisã la Biroul de cadastru şi publicitate imobiliarã ............. pentru construcţia cu destinaţia de locuinţã situatã în raza de activitate a acestuia, în calitate de şi denumit în continuare beneficiar, pe de altã parte,
    a intervenit prezentul contract.
    ART. 2
    Obiectul contractului îl constituie finanţarea executãrii lucrãrilor de intervenţie la construcţia cu destinaţia de locuinţã multietajatã, de la adresa înscrisã la art. 1 - construcţie încadratã în clasa I de risc seismic, care prezintã pericol public şi este nominalizatã în programul anual de acţiuni pe anul ........, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. ...../............., precum şi recuperarea cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile şi cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Ordonanţã.
-----------
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ulterior, Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.

    ART. 3
    Suma din preţul contractului de executare a lucrãrilor de intervenţie, ce revine beneficiarului pentru finanţarea, în condiţiile Ordonanţei, a cheltuielilor pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, determinatã din preţul contractului proporţional cu cota-parte indivizã de ............% deţinutã de beneficiar din proprietatea comunã din cadrul condominiului, este de ............. mii lei, din care TVA ............. mii lei, sumã reprezentând ........... euro.
    ART. 4
    Autoritatea contractantã se obligã:
    4.1. sã asigure, în baza prezentului contract şi în condiţiile Legii cadastrului şi publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, notarea în partea a IIIa a cãrţii funciare a construcţiei cu destinaţia de locuinţã multietajate, de la adresa înscrisã la art. 1, inclusã în programul anual de acţiuni pe anul ....., aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. ...../............., a urmãtoarelor menţiuni privind:
    a) dreptul de creanţã constituit în favoarea autoritãţii administraţiei publice locale pentru suma stabilitã în euro la art. 3 din prezentul contract, ce urmeazã a fi restituitã pentru executarea lucrãrilor de intervenţie finanţate de la bugetul de stat, în condiţiile Ordonanţei şi a Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare Norme metodologice de aplicare a Ordonanţei;
    b) interdicţia de înstrãinare a locuinţei/apartamentului proprietatea ...................... în cartea funciarã a Biroului de cadastru şi publicitate imobiliarã ........................... .
    În condiţiile art. 15 din Ordonanţã, pentru locuinţele proprietate privatã a persoanelor fizice dobândite în condiţiile art. 9 alin. 1 din Legea nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului, cu modificãrile ulterioare, precum şi ale art. 42 alin. (3) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, notarea menţiunilor prevãzute la lit. a) şi b) în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului se realizeazã odatã cu dobândirea dreptului de proprietate.
    4.2. sã asigure:
    a) diriginte de şantier autorizat;
    b) verificarea şi decontarea prin personal de specialitate autorizat a lucrãrilor real executate în baza documentaţiei tehnico-economice legal aprobate;
    c) stabilirea situaţiei valorice a decontãrilor pe categorii de lucrãri real executate şi repartizarea pe fiecare proprietar a cheltuielilor efectuate pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, proporţional cu cotaparte de proprietate indivizã din proprietatea comunã care revine fiecãrui proprietar din cadrul condominiului;
    d) evidenţa, calcularea şi încasarea ratelor lunare şi urmãrirea, potrivit legii, a debitorilor restanţi;
    e) virarea sumelor încasate din rate lunare, precum şi a celor aferente ratelor rãmase de achitat şi actualizate la data înstrãinãrii, în contul de venituri al bugetului local al unitãţii administrativ-teritoriale, deschis la Trezoreria Statului, pentru finanţarea în continuare a acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã;
    4.3. sã verifice declaraţiile de venituri nete, sã acorde, în condiţiile legii, viza de control financiar preventiv şi sã aprobe, conform Ordonanţei, referatele lunare (anexa nr. 29 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei);
    4.4. sã solicite radierea notãrii dreptului de creanţã numai cu dovada privind achitarea integralã a cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
    ART. 5
    Beneficiarul se obligã:
    5.1. sã respecte întocmai prevederile prezentului contract;
    5.2. sã restituie, la terminarea lucrãrilor de consolidare, sumele datorate corespunzãtor cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat şi, dupã caz, de la bugetul local, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie, în baza graficului întocmit de autoritatea contractantã, în rate lunare egale în lei, fãrã dobândã, cu o duratã de rambursare de pânã la 25 de ani de la data recepţiei terminãrii lucrãrilor de intervenţie; suma de platã poate fi restituitã integral sau parţial de cãtre proprietar în orice moment anterior scadenţei, cu respectarea urmãtoarelor precizãri:
    a) graficul de restituire a sumelor, la data recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie, va constitui anexã, care va face parte integrantã din prezentul contract;
    b) ratele lunare scadente se vor plãti pânã la ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare, fãrã vreo înştiinţare prealabilã, prima ratã scadentã fiind în luna urmãtoare datei admiterii recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare; plata se face la casieria din sediul ......................;
    c) în cazul întârzierii la platã a ratelor scadente lunare cu mai mult de 30 de zile, se vor calcula majorãri de întârziere la ratele scadente, aplicându-se cota de majorare de ........%, stabilitã în condiţiile legii pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare;
    5.3. sã suporte toate cheltuielile efectuate de autoritatea contractantã pentru urmãrirea debitorului şi recuperarea sumelor datorate;
    5.4. sã completeze, pentru fiecare ratã lunarã scadentã, declaraţia de venituri nete (anexa nr. 28 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei), pe propria rãspundere, pe care o va înregistra la consiliul local, respectiv la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare în cazul în care realizeazã venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie; pe perioadele în care realizeazã aceste venituri este scutit de la plata ratelor lunare, obligaţia de a restitui sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie diminuându-se cu sumele aferente perioadelor de scutire la platã a ratelor lunare;
    5.5. sã ramburseze integral ratele neachitate, actualizate la data înstrãinãrii, conform evidenţei consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În cazul înstrãinãrii, în decurs de 25 de ani de la recepţia terminãrii lucrãrilor de consolidare, a locuinţei proprietate privatã la care s-au executat lucrãri de intervenţie finanţate prin transferuri de la bugetul de stat, actualizarea se efectueazã în funcţie de indicele preţurilor de consum total al populaţiei, publicat lunar de cãtre Institutul Naţional de Statisticã în Buletinul statistic de preţuri, pentru intervalul cuprins între luna de referinţã a recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie şi luna actualizãrii ratelor neachitate.
    ART. 6
    Actele juridice de înstrãinare, încheiate cu încãlcarea prevederilor art. 12 din Ordonanţã, sunt lovite de nulitate absolutã, buna-credinţã neputând fi invocatã în astfel de cazuri.
    ART. 7
    Autoritatea contractantã nu rãspunde de autenticitatea documentelor prezentate de beneficiar (declaraţii de venituri nete, act de identitate, act de proprietate, altele asemenea).
    ART. 8
    Relaţiile reciproce dintre pãrţile contractante, nereglementate de prezentul contract, sunt supuse regulilor generale de creditare şi legilor române.
    ART. 9
    Litigiile de orice fel dintre pãrţile contractante ce nu pot fi soluţionate pe cale amiabilã vor fi soluţionate de instanţele judecãtoreşti competente.
    ART. 10
    Prezentul contract:
    a) se încheie concomitent cu contractul pentru executarea lucrãrilor de intrevenţie şi îşi înceteazã valabilitatea odatã cu radierea, în condiţiile Ordonanţei, a notãrii dreptului de creanţã;
    b) are valoare de înscris autentic şi constituie titlu executoriu, conform art. 11 alin. (2) din Ordonanţã, autoritatea contractantã având dreptul sã solicite investirea prezentului contract cu formulã executorie.
    ART. 11
    Fiecare parte semnatarã a contractului rãspunde, în condiţiile legii, pentru îndeplinirea obligaţiilor conform actelor normative în vigoare a contractului încheiat.
    ART. 12
    Prezentul contract s-a încheiat astãzi ..........., în douã exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte semnatarã.

      Autoritatea contractantã Beneficiar
       Primar/Primar general, Proprietarul locuinţei, persoanã fizicã,
          ............... ..........................


    ANEXA 28
    (Anexa nr. 28 la normele metodologice)




Nr. şi data înregistrãrii la
Consiliul Local........./
Consiliul General al Municipilui Bucureşti


                          DECLARAŢIE DE VENITURI NETE
                      pentru luna ........., anul ........

Subsemnatul(a)
Numele şi prenumele proprietarului:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Domiciliul:
┌────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Str.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │
└────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬──┬─┬─┬─┬──────┬─┐
│Bl.│ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │OP│ │ │ │Sector│ │
└───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴──┴─┴─┴─┴──────┴─┘
Localitatea:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate:
┌───┬─┬─┬─────┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Tip│ │ │Seria│ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │Eliberat de:│ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─┴─┴─────┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │La data de:│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
în calitate de proprietar persoanã fizicã al locuinţei din imobilul situat în:
Localitatea
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬──┬─┬─┬─┬──────┬─┐
│Bl.│ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │OP│ │ │ │Sector│ │
└───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴──┴─┴─┴─┴──────┴─┘

 beneficiind, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri
pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*),
cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de finanţare a cheltuielilor din
transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie
la imobil,

    declar pe propria rãspundere urmãtoarele:
1.1. Familia*1) este compusã din ...... persoane, cu acelaşi domiciliu cu al
meu înscrise în cartea de imobil şi cu care locuiesc şi gospodãresc
împreunã, dupã cum urmeazã:
┌────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────┬────────┬──────────┐
│Nr. │ Numele şi │Calitatea în familie│Act de identitate│Codul │ Data │
│crt.│ prenumele │(soţ, sotie, copil, │(tip, serie, │numeric │ naşterii│
│ │ │pãrinţii acestora) │numãr, emitent) │personal│(zi, lunã,│
│ │ │ │ │ │ an) │
├────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────┼──────────┤
│ 1 │(proprietarul)│ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────┴────────┴──────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Total (1) - Numãr membri de familie:............. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

---------
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din
5 decembrie 2007, în temeiul art. III din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea
şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru
reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ulterior, Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în anul 2007, a
fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã
în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.
    *1) Prin familie, în sensul Legii locuinţei nr. 114/1996, republicatã, cu
modificãrile ulterioare, se înţelege: soţul, soţia, copiii şi pãrinţii soţilor
care locuiesc şi gospodãresc împreunã.

   ┌───────────────────────────────────────────┬─┬─┬─────┬─┬─┬─┬─┐
 2.│VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA:│ │ │ANUL:│ │ │ │ │
   └───────────────────────────────────────────┴─┴─┴─────┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────┐
│Cod│Categoria de venituri │Actul doveditor*2) │Venitul realizat│
│ │ │ │ *3) │
│ │ │ │ - lei - │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────────┘
Salariul şi alte drepturi salariale:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│01 │- pe bazã de contract de muncã │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│02 │-pe bazã de convenţie civilã de │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prestãri servicii │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│03 │-salariul asistentului personal al │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoanei cu handicap │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│04 │-salariul asistentului maternal │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│05 │-salariul îngrijitorului la domici-│-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liu al persoanei vârstnice │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dependente │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│06 │-venitul lunar realizat ca membru │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │asociat sau persoana autorizatã sã │de Administraţia ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │desfãşoare o activitate │Financiarã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │independentã │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│07 │-indemnizaţie de şomaj │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│ Pensii: │
├───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│08 │-pensia pentru limita de vârstã │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│09 │-pensia anticipatã │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│10 │-pensia anticipatã parţialã │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│11 │-pensia de invaliditate │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│12 │-pensia de urmaş │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│ Pensii militare: │
├───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│13 │-pensia de serviciu │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│14 │-pensia de invaliditate │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│15 │-pensia de urmaş │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│16 │-pensia I.O.V.R. │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│17 │-indemnizaţia pentru persoanele │-talon ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care si-au pierdut total sau par- │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tial capacitatea de muncã ca urmare│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a participãrii la Revoluţie şi pen-│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tru urmaşii acestora │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│18 │-pensia socialã pentru nevãzãtori │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│19 │-indemnizaţia de însoţitor pentru │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pensionarii gr. I de invaliditate │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
 Alte drepturi de asigurãri sociale:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│20 │-indemnizaţia pentru incapacitatea │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │temporarã de muncã │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│21 │-indemnizaţia pentru creşterea │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copilului pânã la vârsta de 2 sau 3│de angajator sau, du-││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ani │pã caz, de casa de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pensii ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│22 │-indemnizaţia pentru îngrijirea │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copilului bolnav în vârsta de pânã │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la 7 sau 18 ani │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│23 │-indemnizaţia de maternitate │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de angajator sau, du-││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pã caz, de casa de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pensii ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
  Indemnizaţii cu caracter permanent
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│24 │-indemnizaţia lunarã acordatã │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │magistraţilor înlãturaţi din jus- │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tiţie din motive politice │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│25 │-indemnizaţie lunarã acordatã │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoanelor persecutate din motive │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │politice sau etnice │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│26 │-indemnizaţia, sporul sau renta │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã invalizilor, veteranilor │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi vãduvelor de rãzboi │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│27 │-indemnizaţia pentru pãrinţii per- │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanelor care au decedat în timpul │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revoluţiei din 1989 │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│28 │-indemnizaţia de îngrijire pentru │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revoluţionarii invalizi de gr. I │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│29 │Sumã fixã acordatã mamelor eroilor-│-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │martiri │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│30 │-alocaţia de stat pentru copii │-talon de platã/ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │adeverinţã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│31 │-alocaţia suplimentarã pentru │-talon de platã/ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │familiile cu copii │adeverinţã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│32 │-alocaţia de întreţinere pentru │-talon de platã/ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │minorii daţi în plasament familial │adeverinţã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau încredinţaţi, potrivit legii, │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unor familii sau persoane │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
  Burse:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│33 │-pentru elevi │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de unitatea de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │învãţãmânt ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│34 │-pentru studenţi │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de unitatea de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │învãţãmânt ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│35 │-ajutorul bãnesc lunar pentru per- │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanele care au devenit incapabile │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de muncã în perioada efectuãrii │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unor pedepse private de libertate │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│36 │-ajutorul social acordat persoane- │-talon de platã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lor cu handicap │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│37 │-ajutorul social lunar pentru so- │-adeverinţã eliberatã││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţiile celor care satisfac serviciul│de centrul militar ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militar obligatoriu │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Total (2) - Total venituri permanente nete realizate: │ │
│ (rd. 01+ .....+rd.37) (lei) │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┤
  ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
3.│VENITURI NETE ANUALE REALIZATE DIN: │
  └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────┐
│Poz│ Surse de venit*4) │Actul doveditor │Venitul realizat│
│ │ │ │ *5) │
│ │ │ │ - lei - │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│1 │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Total (3) venituri nete anuale: (poz. 1+.....) (lei) │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│4. VENITUL MEDIU NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE: ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (T(2) + T(3)/12 luni) ├┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ ---------------------- ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ T(1) ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

---------
    *2) Se vor anexa pentru fiecare membru al familiei.
    *3) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a
        acestora.
    *4) Vânzãri terenuri, clãdiri, închirieri, alte surse de venit.
    *5) Se înscriu veniturile realizate în anul curent.

    Subsemnatul/a ......................., cunoscând prevederile art. 292 din
Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere
cã datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realitãţii.


     Data ..............


                             Proprietar,
                          ................




    ANEXA 29
    (Anexa nr. 29 la normele metodologice)


    Consiliul Local.........../
    ---------------------------
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti


                                    REFERAT

                                                        Aprobat
                                                        --------
                                                 Primar/Primar General
                                                ........................

    Subsemnatul ....... (numele, funcţia, persoanei desemnate, prin dispoziţie, din aparatul propriu de specialitate al primarului) ....., ca urmare a verificãrii: declaraţiei pe propria rãspundere înregistrate la Consiliul Local ......./ Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu nr. ....... din ....... şi a documentelor anexate, prezentate de cãtre proprietarul locuinţei, persoanã fizicã ......................, semnatar al Contractului nr. ........ din ......... pentru restituirea sumelor cheltuite din transferuri de la bugetul de stat privind executarea lucrãrilor de intervenţie la construcţia cu destinaţie de locuinţã multietajatã încadratã prin raport de expertizã tehnicã în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, situatã în localitatea ..........., str. ............, nr. ........, judeţul/sectorul ............,
    am constatat cã venitul meu mediu net lunar pe membru de familie de .............. lei, în luna ........... anul ....... se situeazã sub/peste câştigul salarial mediu net lunar pe economie de ............... lei, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã pentru luna ......, anul ........., astfel cã
    proprietarul locuinţei beneficiazã/nu beneficiazã de scutirea de la plata ratei lunare de ...... lei, pentru luna ....., anul ......, conform art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


────────────
    *) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 5 decembrie 2007, în temeiul art. II din Legea nr. 195/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 4 iulie 2007.
    Ulterior, Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, republicatã în 2007, a fost modificatã şi completatã prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 608 din 29 august 2011.






    Data: .............

               Verificat: Întocmit
               ---------- --------
      Direcţia economicã-buget-finanţe
               Director, ..................
             ............ (data şi semnãtura)


                                Vizat:
                                ------
                       Control financiar preventiv
                        ....................




    ANEXA 30
    (Anexa nr. 30 la normele metodologice)


    Nr. şi data înregistrãrii la
    Consiliul Local ............................/
    Consiliul General al Municipiului Bucureşti


                      CONVENŢIE CIVILÃ ÎN VEDEREA CONSTITUIRII
                                 UNEI ASOCIERI
                               - conţinut-cadru -

    În scopul contractãrii serviciilor (expertizarea tehnica sau proiectarea lucrãrilor de intervenţie), respectiv executarea lucrãrilor de intervenţie,
    în conformitate cu art. 8 lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru constituirea asociaţiei,
    între:
    ● autoritatea contractantã, reprezentatã prin ........................., primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, ca autoritate executivã a administraţiei publice locale;
    ● asociaţia de proprietari, legal constituitã ca persoanã juridicã, reprezentatã prin .................., preşedintele asociaţiei; si,
    ● dupã caz, proprietarii persoane fizice şi juridice care, potrivit ordonanţei, finanţeazã din surse proprii acţiunile pentru reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinţã,
    se încheie prezenta convenţie civilã.

    1. Prin convenţia civilã de constituire a asociaţiei se stabilesc, în condiţiile şi cu respectarea ordonanţei şi a celorlalte acte normative în domeniu:
    a) proprietarii, destinaţia spaţiilor din clãdire şi cotele-pãrţi indivize din propritetea comunã care revine fiecãrei proprietãţi individuale, conform actelor de proprietate intabulate în cartea funciarã;
    b) sursele de finanţare asigurate, în condiţiile ordonanţei, dupã caz, din: transferuri de la bugetul de stat, bugetul local, sursele proprii ale proprietarilor;
    c) obligaţiile în sarcina fiecãrei pãrţi, conform ordonanţei şi celorlalte acte normative în vigoare, privind:
    (i) atribuirea, prin procedurã de achiziţie publicã, a contractului de prestare de servicii sau de executare a lucrãrilor;
    (ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, precum şi existenţa certificatului de urbanism, respectiv a autorizaţiei de construire, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie;
    (iii) notarea în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului a menţiunilor privind:
    - obligaţiile stabilite prin notificãrile/renotificãrile proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, prevãzute la art. 4 alin. (4) lit. e) din Ordonanţa nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţã, precum şi, dupã caz, prin decizia de intervenţie aprobatã prin dispoziţie a primarului, prevãzutã la art. 4 alin. (4) lit. d) din ordonanţã;
    - dreptul de creanţã, în baza contractelor prevãzute la art. 11 alin. (1) lit. h) din ordonanţã, cu menţionarea cuantumului sumelor ce urmeazã a fi restituite de cãtre fiecare proprietar, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie la imobilele incluse în programele anuale, în condiţiile ordonanţei şi ale normelor metodologice de aplicare a acesteia;
    (iv) derularea contractelor, recepţia, repartizarea cheltuielilor efectuate (pe surse de finanţare şi pe proprietari), decontarea cheltuielilor efectuate şi recuperarea, în condiţiile ordonanţei, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    2. Autoritatea contractantã reprezintã pãrţile asocierii, în calitate de achizitor unic, în raporturile cu persoana juridicã ce presteazã serviciile pentru expertizarea tehnicã/proiectarea lucrãrilor de intervenţie sau efectueazã executarea lucrãrilor de intervenţie.
    3. Fiecare parte semnatarã a convenţiei civile rãspunde, în condiţiile legii, pentru îndeplinirea obligaţiilor, conform actelor normative în vigoare şi convenţiei încheiate.
    4. La convenţia civilã se anexeazã:
    a) pentru expertizarea tehnicã:
    (i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor din clãdire, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    (ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a expertizãrii tehnice;
    (iii) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 6 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
    b) pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare:
    (i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    (ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie (anexa nr. 15 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare), precum şi declaraţiile proprietarilor (anexa nr. 16 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare), autentificate;
    (iii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea proiectãrii, în condiţiile ordonanţei, în vederea executãrii lucrãrilor de intervenţie;
    (iv) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 8 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
    c) pentru executarea lucrãrilor de consolidare:
    (i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.364/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    (ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a executãrii lucrãrilor de intervenţie;
    (iii) documente din care sã reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 8 din ordonanţã, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
    (iv) documentele, potrivit legii, pentru notarea dreptului de creanţã în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilului inclus în programele anuale, cu menţionarea cuantumului sumelor ce urmeazã a fi restituite de cãtre fiecare proprietar, pentru executarea lucrãrilor de intervenţie.
    5. Convenţia civilã pentru constituirea asociaţiei îşi înceteazã valabilitatea o datã cu admiterea recepţiei prestãrii de servicii, respectiv odatã cu admiterea recepţiei la terminarea lucrãrilor de intervenţie.
    6. Prezenta convenţie civilã a fost încheiatã astãzi ............., în .......... exemplare, câte un exemplar cu valoare de original pentru fiecare parte semnatarã.



Autoritatea contractantã Asociaţia de proprietari Proprietari*)
  Primar/Primar general, Preşedinte,
     ............. ............... ..............




──────────
    *) Proprietarii persoane fizice şi juridice, care finanţeazã, din surse proprii, conform ordonanţei, acţiunile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinţã.

                         -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016