Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.424 din 21 decembrie 2004  pentru trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a locuintelor de serviciu aflate in administrarea Serviciului de Protectie si Paza si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare de catre Serviciul de Protectie si Paza a prevederilor   Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.424 din 21 decembrie 2004 pentru trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a locuintelor de serviciu aflate in administrarea Serviciului de Protectie si Paza si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare de catre Serviciul de Protectie si Paza a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 42 din 13 ianuarie 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile ulterioare, şi al <>art. 9 din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apãrare, ordine publicã şi securitate naţionalã de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a locuinţelor de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Protecţie şi Pazã, identificate potrivit anexei nr. 1, în vederea vânzãrii acestora titularilor contractelor de închiriere, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apãrare, ordine publicã şi securitate naţionalã de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare.
(2) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri, Serviciul de Protecţie şi Pazã va întreprinde mãsurile necesare pentru înscrierea, potrivit legii, a dreptului de proprietate privatã a statului asupra locuinţelor prevãzute la alin. (1).
(3) Cheltuielile pentru înscrierea dreptului prevãzut la alin. (2) se suportã din sursele bugetare aprobate anual Serviciului de Protecţie şi Pazã.
ART. 2
Se aprobã Normele metodologice privind vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Protecţie şi Pazã, prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 4
Serviciul de Protecţie şi Pazã şi Ministerul Finanţelor Publice vor opera modificãrile corespunzãtoare în inventarul imobilelor din domeniul public al statului, potrivit legii.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Directorul Serviciului de Protecţie şi Pazã,
Gabriel Naghi

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 21 decembrie 2004.
Nr. 2.424.

ANEXA 1

DATELE DE IDENTIFICARE
a bunurilor imobile, apartamente împreunã cu terenul aferent, cu destinaţia locuinţe de serviciu, aflate în administrarea Serviciului de Protecţie şi Pazã, care trec din domeniul public în domeniul privat al statului







───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Locul Poziţia din inventarul Persoana Persoana Caracteristicile
unde sunt situate Nr. apartamentului, bunurilor aparţinând juridicã juridicã tehnice
bunurile imobile etajul domeniului public de la care la care
care se transmit al statului se se
transmite transmite
bunul bunul
imobil imobil
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Apartamentul nr. 3 - Poziţia 144.760 Nr. camere = 4
parter Cod de clasificare SI = 54,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 4 - Poziţia 144.762 Nr. camere = 2
parter Cod de clasificare SI = 31,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 15 - Poziţia 144.763 Nr. camere = 3
etaj 3 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 21 - Poziţia 144.764 Nr. camere = 3
etaj 5 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 28 - Poziţia 144.766 Nr. camere = 3
Municipiul etaj 6 Cod de clasificare Serviciul Serviciul SI = 42,00 mp
Bucureşti, 8.29.16 de Protecţie de Protecţie
str. Ardeleni şi Pazã şi Pazã
nr. 1, bl. 39A, ─────────────────────────────────────────── ───────────────────
sc. 1, Apartamentul nr. 30 - Poziţia 144.767 Nr. camere = 3
sectorul 2 etaj 7 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 31 - Poziţia 144.768 Nr. camere = 3
etaj 7 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 33 - Poziţia 144.769 Nr. camere = 3
etaj 8 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 34 - Poziţia 144.770 Nr. camere = 3
etaj 8 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
─────────────────────────────────────────── ───────────────────
Apartamentul nr. 35 - Poziţia 144.771 Nr. camere = 3
etaj 8 Cod de clasificare SI = 42,00 mp
8.29.16
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2

NORME METODOLOGICE
privind vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Protecţie şi Pazã

ART. 1
(1) Prezentele norme metodologice reglementeazã în mod unitar vânzarea locuinţelor de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Protecţie şi Pazã titularilor contractelor de închiriere care îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apãrare, ordine publicã şi securitate naţionalã de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, denumitã în continuare lege, şi care depun la unitatea de administrare o cerere de cumpãrare a locuinţei de serviciu.
(2) Prin unitate de administrare se înţelege unitatea Serviciului de Protecţie şi Pazã în evidenţele cãreia este înregistratã locuinţa de serviciu. Nominalizarea structurilor prin intermediul cãrora se efectueazã vânzarea locuinţelor de serviciu se face, potrivit alin. (3) al art. 3 din lege, prin ordin al directorului Serviciului de Protecţie şi Pazã, în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice.
ART. 2
Titularul contractului de închiriere a locuinţei de serviciu care nu îşi exprimã opţiunea pentru cumpãrarea locuinţei pe care o ocupã va utiliza în continuare spaţiul repartizat.
ART. 3
Titularul contractului de închiriere a unei locuinţe de serviciu, interesat de cumpãrarea acesteia, solicitã în scris cumpãrarea locuinţei, printr-o cerere depusã la unitatea de administrare, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copia contractului de închiriere a locuinţei de serviciu;
b) declaraţie notarialã, datã în nume propriu, din care sã rezulte cã îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 2 din lege;
c) copii ale actelor de identitate şi ale actelor de stare civilã ale tuturor membrilor familiei menţionaţi în contractul de închiriere.
ART. 4
(1) Documentele depuse potrivit art. 3 vor fi analizate şi verificate de cãtre o comisie de vânzare a locuinţelor, denumitã în continuare comisie, în ordinea înregistrãrii cererilor de cumpãrare.
(2) Comisia se numeşte prin ordin de zi al adjunctului directorului şi este compusã din 4 membri specializaţi în domeniul financiar, logistic şi juridic şi un preşedinte.
(3) Dupã efectuarea operaţiunilor prevãzute la alin. (1), comisia decide, cu majoritate de voturi, asupra soluţionãrii solicitãrii prevãzute la art. 3 şi înainteazã decizia adjunctului directorului, în scris.
(4) Pe baza deciziei comisiei, adjunctul directorului comunicã în scris solicitantului modul de soluţionare a cererii, în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia.
ART. 5
(1) Solicitantul poate contesta modul de soluţionare a cererii, prin raport înaintat directorului Serviciului de Protecţie şi Pazã, în termen de 30 de zile de la primirea comunicãrii prevãzute la art. 4 alin. (4).
(2) Împreunã cu contestaţia, solicitantul trebuie sã depunã comunicarea pe care o contestã, copii ale documentelor prevãzute la art. 3, precum şi orice alte documente pe care le considerã necesare pentru soluţionarea contestaţiei.
ART. 6
(1) În vederea soluţionãrii contestaţiei depuse potrivit art. 5, aceasta va fi analizatã, împreunã cu documentele anexate, de cãtre o comisie special constituitã prin ordin al directorului Serviciului de Protecţie şi Pazã.
(2) Comisia constituitã pentru soluţionarea contestaţiei este compusã din 4 membri specializaţi în domeniul financiar, logistic şi juridic şi un preşedinte.
(3) Dupã analizarea contestaţiei, comisia decide, cu majoritate de voturi, asupra soluţionãrii solicitãrii prevãzute la alin. (1) şi înainteazã, în scris, propunerea sa directorului Serviciului de Protecţie şi Pazã.
(4) Pe baza propunerii comisiei, directorul Serviciului de Protecţie şi Pazã hotãrãşte modul de soluţionare a contestaţiei, pe care îl comunicã, în scris, în termen de 7 zile de la depunerea acesteia.
(5) Decizia prevãzutã la alin. (4) poate fi contestatã în condiţiile <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 .
ART. 7
Caracteristicile tehnice şi cadastrale ale locuinţelor de serviciu se vor stabili pe baza mãsurãtorilor efectuate, potrivit legii, de cãtre o persoanã fizicã sau juridicã autorizatã.
ART. 8
Preţul de vânzare a locuinţei se stabileşte, pe baza dispoziţiilor art. 4 din lege, de cãtre o persoanã fizicã sau juridicã autorizatã, selecţionatã de unitatea de administrare potrivit prevederilor legale privind achiziţiile publice.
ART. 9
(1) Preţul de vânzare a locuinţei, stabilit potrivit art. 8, va fi comunicat în scris solicitantului de cãtre adjunctul directorului.
(2) În cazul în care solicitantul confirmã sub semnãturã cã îşi menţine cererea şi acceptã preţul stabilit, precizând totodatã şi modalitatea de platã a preţului, adjunctul directorului dispune unitãţii de administrare sã întocmeascã, în termen de 10 zile de la primirea confirmãrii, contractul de vânzare-cumpãrare a locuinţei de serviciu în discuţie.
ART. 10
(1) Vânzarea locuinţelor de serviciu se face pe baza acordului dintre unitatea de administrare şi chiriaş, consemnat prin contract de vânzare-cumpãrare cu plata integralã a valorii locuinţei sau prin contract de vânzarecumpãrare cu plata în rate.
(2) Contractul-tip de vânzare-cumpãrare cu plata integralã şi contractul-tip de vânzare-cumpãrare cu plata în rate sunt prevãzute în anexa A, respectiv în anexa B, care fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
ART. 11
O datã cu locuinţa de serviciu se transmit cumpãrãtorului acesteia drepturile legale asupra cotelor indivize din suprafeţele spaţiilor auxiliare, dotãrile şi utilitãţile comune, asupra bunurilor accesorii care, prin natura lor, nu pot fi folosite decât în comun şi, dupã caz, din terenul aferent locuinţei.
ART. 12
Potrivit dispoziţiilor art. 8 din lege, sumele încasate din vânzarea locuinţelor de serviciu se fac venit la bugetul de stat, dupã deducerea de cãtre Serviciul de Protecţie şi Pazã a cheltuielilor determinate de procesul de evaluare a locuinţelor de serviciu.

ANEXA A


────────
la normele metodologice
────────────────────────

SERVICIUL DE PROTECŢIE ŞI PAZĂ
(Unitatea de administrare) ..............................
Nr. ............ din ............

CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU PLATA INTEGRALĂ
Nr. ............

Între: Serviciul de Protecţie şi Pazã, cu sediul în ........., prin (unitatea de administrare) ......, reprezentat prin adjunctul directorului ..... şi contabil-şef ....., în calitate de vânzãtor, pe de o parte, şi ....., nãscut/nãscutã în ....., judeţul/sectorul ...., la data de ...., fiul/fiica lui .... şi al/a ......, legitimat/legitimatã cu buletinul/cartea de identitate seria ..... nr. ....., eliberat/eliberatã de ...... la data de ......, domiciliat/domiciliatã în localitatea ....., str. ....... nr. ...., bl. ...., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ......., cãsãtorit/cãsãtoritã cu ......, nãscut/nãscutã în ........., judeţul/sectorul ......, la data de ......, fiul/fiica lui ....... şi al/a ......, legitimat/legitimatã cu buletinul/cartea de identitate seria ...... nr. ....., eliberat/eliberatã de ....... la data de ....., domiciliat/domiciliatã în localitatea ..., str. .... nr. ...., bl. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ........, în calitate de cumpãrãtor, pe de altã parte, ca urmare a cererii nr. ...... din ..... şi în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apãrare, ordine publicã şi securitate naţionalã de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, s-a încheiat prezentul contract de vânzare-cumpãrare cu plata integralã.
Art. 1. - ......*) vinde şi ........**) cumpãrã locuinţa situatã în localitatea ........., str. ........ nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ......, conform schiţei şi fişei de calcul al preţului, compusã din ...... camere de locuit, cu o suprafaţã utilã de ........ mp, în proprietate exclusivã, precum şi o cotã indivizã de ....... % din suprafaţa pãrţilor comune ale imobilului.
O datã cu locuinţa se transmite cumpãrãtorului acesteia şi dreptul de ...... asupra unei cote indivize de ...... % din terenul aferent locuinţei, în suprafaţã totalã de ........ mp.
Predarea-preluarea locuinţei se va efectua pe bazã de proces-verbal încheiat între vânzãtor şi cumpãrãtor.
Art. 2. - Preţul locuinţei este de ..... lei, la care se adaugã T.V.A.***).
La data prezentului contract cumpãrãtorul a achitat integral suma de ........ lei, plus T.V.A. în valoare de ..... lei, cu chitanţa nr. ..... din ....../ordin de platã nr. .... în contul ....... deschis la ........ .
Încheiat la data de ........ în 3 exemplare, din care 2 exemplare se înmâneazã cumpãrãtorului.
________________
*) Serviciul de Protecţie şi Pazã cu sediul în ......, prin unitatea de administrare .............. .
**) Cumpãrãtorul, titular al contractului de închiriere a locuinţei de serviciu care face obiectul prezentului contract de vânzare-cumpãrare.
***) Cu excepţia situaţiilor prevãzute la pct. 3 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


Vânzãtor, Cumpãrãtor,
....................., .................
adjunctul directorului

Vizat
..............,
şeful secţiei financiare

Vizat pentru legalitate
.........................,
consilier juridic


ANEXA B
────────
la normele metodologice
───────────────────────

SERVICIUL DE PROTECŢIE ŞI PAZĂ
(Unitatea de administrare) .................
Nr. ............ din ............

CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU PLATA ÎN RATE
Nr. ............

Între: Serviciul de Protecţie şi Pazã, cu sediul în ....., prin (unitatea de administrare) ........, reprezentat prin adjunctul directorului ...... şi contabil-şef ....., în calitate de vânzãtor, pe de o parte, şi ........, nãscut/nãscutã în ............, judeţul/sectorul ........, la data de ......, fiul/fiica lui ..... şi al/a ......., legitimat/legitimatã cu buletinul/cartea de identitate seria ...... nr. ...., eliberat/eliberatã de ....... la data de ...., domiciliat/domiciliatã în localitatea ...., str. .... nr. ...., bl. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ........, cãsãtorit/cãsãtoritã cu ........, nãscut/nãscutã în .........., judeţul/sectorul ......, la data de ....., fiul/fiica lui ....... şi al/a ........, legitimat/legitimatã cu buletinul/cartea de identitate seria ..... nr. ...., eliberat/eliberatã de ....... la data de ....., domiciliat/domiciliatã în localitatea ........., str. ........ nr. ..., bl. ...., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ......, în calitate de cumpãrãtor, pe de altã parte, ca urmare a cererii nr. ..... din ...... şi în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apãrare, ordine publicã şi securitate naţionalã de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, s-a încheiat prezentul contract de vânzare-cumpãrare cu plata în rate.
Art. 1. - .......*) vinde şi .......**) cumpãrã locuinţa situatã în localitatea ...., str. .... nr. ...., bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ......, conform schiţei şi fişei de calcul al preţului, compusã din ..... camere de locuit, cu o suprafaţã utilã de ...... mp, în proprietate exclusivã, precum şi o cotã indivizã de .....% din suprafaţa pãrţilor comune ale imobilului.
O datã cu locuinţa se transmite cumpãrãtorului acesteia şi dreptul de ...... asupra unei cote indivize de ....... % din terenul aferent locuinţei, în suprafaţã totalã de ......... mp.
Predarea-preluarea locuinţei se va efectua pe bazã de proces-verbal încheiat între vânzãtor şi cumpãrãtor.
Art. 2. - Preţul locuinţei este de .... lei, la care se adaugã T.V.A.***).
________________
*) Serviciul de Protecţie şi Pazã cu sediul în ........, prin unitatea de administrare .................. .
**) Cumpãrãtorul, titular al contractului de închiriere a locuinţei de serviciu care face obiectul prezentului contract de vânzare-cumpãrare.
***) Cu excepţia situaţiilor prevãzute la pct. 3 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


La data prezentului contract cumpãrãtorul a achitat suma de ...... lei, cu chitanţa nr. ..... din ......., reprezentând un avans de ........ % din preţul locuinţei, plus T.V.A.
Art. 3. - Suma rãmasã de plãtit dupã achitarea avansului în valoare de ...... lei, precum şi dobânda totalã de ........ lei, calculatã cu 8% pe an şi T.V.A. totalã de ........ lei, vor fi achitate de cumpãrãtor în rate lunare, pe termen de ....... ani, astfel:
- rata lunarã ..... lei + dobânda lunarã .... lei + T.V.A. lunarã ...... lei = ....... lei;
- ultima ratã ..... lei + ultima dobândã .... lei + ultima T.V.A. .......lei = ....... lei.
Rata, dobânda şi T.V.A. lunare de ....... lei urmeazã sã fie reţinute pe statul de platã al unitãţii la care cumpãrãtorul ....... are de încasat drepturi bãneşti, conform Dovezii nr. ....., începând cu data de ........ pânã la data de ........... .
În cazul în care cumpãrãtorul nu are de încasat drepturi bãneşti într-o perioadã sau nu este/nu mai este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pazã, acesta va achita ratele lunare în contul .......... deschis la ..... sau la casieria unitãţii de administrare, pânã pe data de 25 a lunii curente.
În cazul neachitãrii la termen a ratelor lunare, cumpãrãtorul va plãti o dobândã de 0,06% pe zi de întârziere, aplicatã la suma scadentã.
Toate cheltuielile ocazionate de urmãrirea debitorului şi de executarea acestuia în caz de neplatã la data scadentã a ratelor vor fi suportate de cumpãrãtor.
Art. 4. - Pânã la restituirea integralã a sumelor datorate se instituie ipotecã asupra locuinţei conform prevederilor art. 18 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale alin. (3) al <>art. 7 din Legea nr. 562/2004 .
Neplata a 3 rate succesive va fi consideratã o încãlcare materialã a prezentului contract, pentru care vânzãtorul va rezilia de drept contractul fãrã alte formalitãţi.
Art. 5. - Interdicţiile prevãzute la alin. (1) şi (2) ale <>art. 7 din Legea nr. 562/2004 se aplicã în mod corespunzãtor.
Încheiat la data de ....... în 3 exemplare, din care 2 exemplare se înmâneazã cumpãrãtorului.


Vânzãtor, Cumpãrãtor,
..............., ....................
adjunctul directorului

Vizat,
......................,
şeful secţiei financiare

Vizat pentru legalitate,
..........................,
consilier juridic

_______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016