Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.403 din 21 decembrie 2004  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea   Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificarile ulterioare, si a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.403 din 21 decembrie 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificarile ulterioare, si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 40 din 12 ianuarie 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 3 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitãţi familiilor de pensionari,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice pentru aplicarea <>Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificãrile ulterioare, şi a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitãţi familiilor de pensionari, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.089/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 708 din 5 august 2004.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul transporturilor,
construcţiilor şi turismului,
Traian Panait,
secretar de stat

p. Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Valentin Mocanu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 21 decembrie 2004.
Nr. 2.403.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea <>Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificãrile ulterioare, şi a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitãţi familiilor de pensionari

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc modul de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitãţi familiilor de pensionari.
ART. 2
(1) Pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurãri sociale, denumiţi în continuare pensionari, beneficiazã anual de un total de 6 cãlãtorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru cãlãtoriile pe calea feratã cu trenuri personale, cu trenuri accelerate fãrã regim de rezervare, precum şi cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de cãlãtori clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localitãţi.
(2) Diferenţa dintre tariful stabilit pentru cãlãtoriile pe calea feratã cu trenuri personale, cu trenuri accelerate fãrã regim de rezervare sau cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de cãlãtori clasa a II-a şi suma încasatã de la pensionari se suportã din bugetul de stat, care se recupereazã de agentul economic care a efectuat transportul, conform prezentelor norme metodologice.
(3) Cãlãtoriile simple pentru pensionari, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru trenuri personale, trenuri accelerate fãrã regim de rezervare sau trenuri rapide, clasa a II-a, sau pentru mijloace de transport intern auto ori naval, denumite în continuare cãlãtorii cu tarif redus, vor fi asigurate atât de unitãţile cu capital de stat, cât şi de societãţile comerciale cu capital privat.
(4) De facilitãţile la transportul pe calea feratã prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi soţul sau soţia, dupã caz, cu încadrarea în numãrul total de cãlãtorii la care are dreptul titularul.
(5) De facilitãţile prevãzute la alin. (1) nu beneficiazã pensionarii care au dreptul la cãlãtorii gratuite stabilite în baza altor reglementãri legale.
ART. 3
Unitãţile cu capital de stat, precum şi societãţile comerciale cu capital privat, care efectueazã transport public de cãlãtori între localitãţi, denumite în continuare operatori de transport, trebuie sã deţinã licenţã pentru aceastã activitate conform prevederilor legale.
ART. 4
(1) Cãlãtoriile prevãzute la art. 2 alin. (1) se efectueazã cu legitimaţiile de cãlãtorie specifice mijloacelor de transport pe calea feratã, auto şi naval, eliberate de cãtre operatorii de transport.
(2) Pentru procurarea legitimaţiilor prevãzute la alin. (1) pensionarilor li se elibereazã anual taloane speciale de cãlãtorie.
ART. 5
(1) Evidenţa pensionarilor beneficiari de taloane speciale de cãlãtorie cu reducere de 50% se asigurã de cãtre Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS), prin casele teritoriale de pensii (CTP), pentru pensionarii din sistemul public de pensii, şi de cãtre celelalte sisteme de asigurãri sociale, pentru pensionarii proprii.
(2) Evidenţa cãlãtoriilor efectuate de cãtre pensionari (numãrul total de cãlãtorii, distanţa medie kilometricã a cãlãtoriilor, valoarea facilitãţilor) se asigurã de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului prin operatorii de transport.
ART. 6
(1) Taloanele speciale de cãlãtorie se emit şi se difuzeazã astfel:
a) pentru pensionarii din sistemul public de pensii, prin grija CNPAS, respectiv prin CTP;
b) pentru pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurãri sociale, prin grija sistemelor proprii de asigurãri sociale.
(2) Contravaloarea confecţionãrii taloanelor speciale de cãlãtorie se suportã din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei.
ART. 7
Legitimaţiile de cãlãtorie cu reducere de 50% sunt tipãrite de operatorul care efectueazã transportul şi au formatul şi datele potrivit reglementãrilor specifice ale acestuia.

CAP. II
Taloanele speciale de cãlãtorie

ART. 8
(1) Pânã la data de 31 decembrie 2004 se folosesc taloanele speciale de cãlãtorie eliberate pensionarilor pentru anul 2004, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
(2) Talonul special de cãlãtorie prevãzut la alin. (1), a cãrui valabilitate expirã la data de 31 decembrie 2004, este format din corpul talonului şi din 6 cupoane-talon detaşabile, corespunzãtoare celor 6 cãlãtorii simple pentru transportul pe calea feratã, auto sau naval cu tarif redus de 50%.
ART. 9
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2005, se va utiliza talonul special de cãlãtorie prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
(2) Talonul special prevãzut la alin. (1) este format din talonul de pensie, 6 cupoane-talon detaşabile şi 6 cupoane-anexã detaşabile, corespunzãtoare celor 6 cãlãtorii simple pentru transportul pe calea feratã, auto sau naval cu tarif redus de 50%.
(3) Cupoanele-anexã se folosesc numai pentru transportul pe calea feratã, în cazul în care cãlãtoria deja începutã va continua cu un tren de rang superior.
(4) Pe cuponul-anexã se înscriu atât menţiunea "50% reducere supliment tren", cât şi codul CTP, numãrul dosarului de pensie şi codul numeric personal (CNP), care vor fi completate de cãtre pensionar.
ART. 10
(1) Talonul de pensie din luna emiterii taloanelor speciale de cãlãtorie cu reducere de 50% reprezintã talonul special de cãlãtorie cu care pensionarul se legitimeazã în mijlocul de transport.
(2) Talonul special de cãlãtorie cuprinde datele de identificare a pensionarului, respectiv codul CTP, numãrul dosarului de pensie, numele şi prenumele pensionarului, CNP al pensionarului, domiciliul acestuia sau menţiunea "Cont curent personal deschis la ...... nr. ........", precum şi codul de bare care permite identificarea precisã a beneficiarului.
ART. 11
(1) Un cupon-talon oferã dreptul la o singurã cãlãtorie cu un singur operator de transport, în conformitate cu reglementãrile interne ale acestuia.
(2) Cupoanele-talon neutilizate nu se detaşeazã de corpul talonului special.

CAP. III
Distribuirea taloanelor speciale de cãlãtorie

ART. 12
(1) CNPAS, precum şi celelalte sisteme proprii de asigurãri sociale asigurã transmiterea taloanelor speciale de cãlãtorie la fiecare pensionar, pentru un nou an calendaristic, pânã cel mai târziu în luna decembrie a anului în curs, o datã cu plata drepturilor de pensie pe luna respectivã, prin unitãţile de poştã, unitãţile C.E.C. sau ale altor bãnci autorizate, la care pensionarii au deschis cont curent personal.
(2) Pensionarii înscrişi la pensie în cursul unui an calendaristic vor primi taloane speciale de cãlãtorie o datã cu plata lunarã a primei pensii din anul respectiv.
ART. 13
Pentru pensionarii care au primit taloane speciale de cãlãtorie şi ale cãror date de identificare se modificã în cursul anului - schimbãri de nume, de adresã, mutarea în altã localitate - nu se mai emit noi taloane, legitimarea fãcându-se pe baza actelor respective.
ART. 14
(1) Pentru pensionarii repuşi în drepturi în cursul anului calendaristic, precum şi pentru pensionarii veniţi prin transfer de la alte case teritoriale de pensii sau din alte sisteme de pensii şi asigurãri sociale, care nu figurau în evidenţa CTP şi care nu au primit taloane speciale de cãlãtorie pentru anul respectiv, taloanele speciale de cãlãtorie vor fi emise şi distribuite o datã cu efectuarea primei plãţi a drepturilor lunare de pensie.
(2) În acest scop CTP vor comunica la CNPAS cazurile respective, pentru evidenţã, în conformitate cu normele de lucru interne.
ART. 15
(1) Taloanele speciale de cãlãtorie care se întorc la CTP o datã cu mandatele de platã a pensiilor neachitate se vor pãstra în evidenţa CTP, pensionarii respectivi putându-le ridica, în baza unei solicitãri scrise, în cursul anului.
(2) În cazul ivirii unor dificultãţi în tratarea acestor situaţii, pensionarii în cauzã se vor adresa CTP.

CAP. IV
Eliberarea legitimaţiilor de cãlãtorie cu 50% reducere

ART. 16
Cãlãtoria cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru cãlãtoriile pe calea feratã, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de cãlãtori clasa a II-a se face în baza unei legitimaţii de cãlãtorie obţinute, dupã caz, de la punctele de vânzare a legitimaţiilor de cãlãtorie sau direct din mijlocul de transport, în condiţiile stabilite de operatorii de transport.
ART. 17
Eliberarea legitimaţiilor de cãlãtorie de cãtre operatorii de transport feroviar, auto sau naval se face în baza cuponului-talon prezentat şi a achitãrii costului biletului redus cu 50%.
ART. 18
(1) Pensionarii vor completa cu pastã sau cu cernealã:
a) pe cupoanele-talon şi pe cupoanele-anexã rubricile "De la ......." şi "Pânã la ...............";
b) pe cupoanele-anexã codul CTP, numãrul dosarului de pensie şi CNP.
(2) Emitentul legitimaţiei de cãlãtorie va completa rubricile:
a) pentru cupoanele-talon valabile pentru anul 2004 (anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice):
- "Tip transport",
- "Via .......................",
- "km ........................" şi
- "Lei (50% tarif) .......";
b) pentru cupoanele-talon care intrã în vigoare de la data de 1 ianuarie 2005 (anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice):
- bareazã una dintre rubricile "CFR, AUTO, NAVAL" corespunzãtoare modului de transport pentru care a optat pensionarul:
- "Via ...............................",
- "Lei 50% reducere ......" şi
- "km ................................".
ART. 19
Pentru fiecare cãlãtorie simplã, efectuatã cu mijloace de transport auto sau cu navele de cãlãtori clasa a II-a, casierul sau vânzãtorul de bilete care emite legitimaţia de cãlãtorie cu reducere de 50% detaşeazã câte un cupon-talon dupã îndeplinirea formalitãţilor prevãzute la art. 18, certificã corectitudinea înscrierilor fãcute prin aplicarea ştampilei, încaseazã contravaloarea şi elibereazã legitimaţia de cãlãtorie.
ART. 20
(1) În perioada 1 octombrie 2004 - 31 decembrie 2004 cãlãtoria pe calea feratã a pensionarilor se efectueazã pe baza cupoanelor-talon cuprinse în cadrul taloanelor speciale de cãlãtorie eliberate pentru anul 2004, prevãzute la art. 8 alin. (1), prin achitarea a 50% din tariful trenului personal, 50% din tariful suplimentului de tren accelerat sau al suplimentului de tren rapid, clasa a II-a, diferenţa dintre suplimentul de tren intercity şi suplimentul de tren rapid clasa a II-a, plus tichetul de rezervare în cazul trenului accelerat sau rapid, dupã caz, pentru relaţia solicitatã. Casierul cf sau vânzãtorul de bilete va reţine cuponul-talon completat cu datele necesare şi va elibera o legitimaţie de cãlãtorie cu 50% reducere (bilet de carton, bilet foaie 50% reducere sau bilet bianco).
(2) În cazul schimbãrii în parcurs a trenului personal sau accelerat cu un tren de rang superior, casierul cf sau vânzãtorul de bilete va reţine legitimaţia de cãlãtorie emisã în staţia de plecare, eliberând o altã legitimaţie de cãlãtorie pentru care se va achita 50% din tariful suplimentului de tren accelerat sau suplimentului de tren rapid, clasa a II-a, pentru distanţa solicitatã, 50% din diferenţa dintre suplimentul de tren rapid şi suplimentul de tren accelerat, clasa a II-a, în cazul când legitimaţia prezentatã este pentru tren accelerat, diferenţa dintre suplimentul de tren intercity şi suplimentul de tren rapid, clasa a II-a, plus tichetul integral de rezervare a locului pentru cãlãtoria la tren rapid, dupã caz.
(3) Pentru cãlãtoria la clasa I se vor achita integral diferenţele tarifare, conform reglementãrilor în vigoare.
ART. 21
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2005, cãlãtoria pe calea feratã a pensionarilor se efectueazã în baza cupoanelor-talon prevãzute la art. 9 alin. (1), conform prevederilor art. 20 alin. (1).
(2) Pentru cãlãtoria cu tren accelerat cu regim de rezervare, rapid sau intercity, se vor achita tarifele prevãzute la art. 20.
(3) În cazul schimbãrii în parcurs a trenului cu un tren de rang superior, casierul cf sau vânzãtorul de bilete va reţine un cupon-anexã completat cu datele necesare, eliberând o legitimaţie de cãlãtorie pentru care se achitã tarifele prevãzute la art. 20 alin. (2).
(4) Pentru cãlãtoria la clasa I a beneficiarilor de facilitãţi prevãzute la art. 2 alin. (1) se vor achita integral diferenţele tarifare, conform reglementãrilor în vigoare.
ART. 22
În cazul în care cãlãtoria pe calea feratã începe dintr-un punct de oprire unde nu este organizatã activitatea de vânzare a legitimaţiilor de cãlãtorie, personalul de tren va reţine un cupon-talon, dupã efectuarea operaţiunilor prevãzute la art. 18, şi va elibera o legitimaţie de cãlãtorie cu reducere 50% din costul cãlãtoriei în condiţiile prevãzute la art. 20 şi 21.
ART. 23
Când pensionarul se urcã în parcurs, fãrã a-şi procura legitimaţia de cãlãtorie de la punctul de vânzare, în mijlocul de transport auto sau pe navele de cãlãtori clasa a II-a, personalul stabilit pentru verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie pe mijloacele auto sau pe navele de cãlãtori clasa a II-a elibereazã contra cost biletul cu reducere de 50% pentru pensionari, reţinând cuponul-talon, cu respectarea prevederilor privind legitimarea.
ART. 24
(1) Cupoanele-talon şi cupoanele-anexã care prezintã ştersãturi sau corecturi nu vor fi primite.
(2) Pierderea sau deteriorarea talonului special de cãlãtorie de cãtre pensionar atrage imposibilitatea efectuãrii de cãtre acesta a cãlãtoriilor cu reducere.
ART. 25
(1) Când beneficiarul unui bilet cu reducere de 50% pentru pensionari renunţã la cãlãtorie, acesta poate solicita restituirea contravalorii biletului la unitatea emitentã, conform reglementãrilor în vigoare ale operatorului de transport respectiv.
(2) Dacã restituirea se solicitã pânã la sfârşitul lunii pentru care s-a procurat legitimaţia de cãlãtorie, o datã cu contravaloarea biletului se restituie şi cuponul-talon. În cazul în care solicitarea se face dupã data de 1 a lunii urmãtoare, cuponul-talon se elibereazã în baza unei cereri a pensionarului adresate operatorului de transport care a asigurat efectuarea transportului. Cuponul-talon restituit dã dreptul la eliberarea unei noi legitimaţii de cãlãtorie cu reducere de 50% pe relaţia înscrisã iniţial.
(3) Trimestrial se va face regularizarea deconturilor corespunzãtor cererilor de restituire depuse de pensionar la operatorul de transport.

CAP. V
Verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie cu reducere de 50% din tariful stabilit

ART. 26
(1) La verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie în mijlocul de transport, personalul de tren, respectiv personalul stabilit pentru verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie, precum şi organele de control specifice tipului de transport vor solicita persoanelor care prezintã bilete cu reducere de 50% pentru pensionari actul de identitate şi talonul special de cãlãtorie din care a fost detaşat cuponul-talon.
(2) Soţul sau soţia care beneficiazã de facilitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) poate cãlãtori singur/singurã sau împreunã cu titularul. În situaţia în care cãlãtoreşte singur/singurã, la verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie se va solicita talonul special de cãlãtorie al titularului.
ART. 27
Identificarea ori de câte ori este necesar a persoanelor beneficiare de legitimaţii de cãlãtorie eliberate conform prezentelor norme metodologice se face cu respectarea prevederilor legale privind identificarea.

CAP. VI
Decontarea legitimaţiilor de cãlãtorie

ART. 28
Cupoanele-talon, respectiv cupoanele-anexã, vor rãmâne la unitatea emitentã a legitimaţiei de cãlãtorie şi pe baza lor se va recupera diferenţa de 50% din tarif, de la data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 . Cupoanele-talon, respectiv cupoanele-anexã, se vor arhiva de cãtre operatorul de transport pe perioada unui an calendaristic care urmeazã anului în care a avut loc cãlãtoria.
ART. 29
Operatorul de transport va întocmi deconturi lunare centralizatoare, pe care le va transmite Direcţiei generale economice şi buget din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, o singurã datã pe lunã, pânã la data de 15 a fiecãrei luni pentru luna expiratã. Modelul de decont pentru operatorii de transport feroviar este prezentat în anexa nr. 3, modelul de decont pentru operatorii de transport auto este prezentat în anexa nr. 4, iar modelul de decont pentru operatorii de transport naval este prezentat în anexa nr. 5.
ART. 30
Operatorul de transport rãspunde de realitatea, oportunitatea şi de exactitatea datelor prezentate la decontare.
ART. 31
Dupã verificarea deconturilor pânã la data de 20 a lunii în care au fost primite, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget va întocmi documentaţia pentru solicitarea şi obţinerea vizei controlorului delegat al Ministerului Finanţelor Publice, în vederea deschiderii creditelor bugetare aferente.
ART. 32
Dupã aprobarea finanţãrii şi primirii creditelor bugetare de la Ministerul Finanţelor Publice, Direcţia generalã economicã şi buget din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va efectua viramente cãtre operatorii de transport feroviar, rutier sau naval, cu încadrarea în limitele aprobate pentru aceastã destinaţie prin bugetul de stat al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 33
(1) În cazul agenţilor de transport feroviar public de cãlãtori, alţii decât cei proveniţi din reorganizarea Societãţii Naţionale de Cãi Ferate Române, aceştia vor completa lunar decontul prestaţiilor efectuate în baza cupoanelor-talon, respectiv cupoanelor-anexã, pentru cãlãtoriile efectuate cu mijloacele de transport proprii de cãtre pensionari, cu reducere de 50%, în aplicarea prevederilor <>Legii nr. 147/2000 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 71/2004 , pe care le depun la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget pânã la data de 15 a fiecãrei luni pentru luna expiratã, în vederea recuperãrii diferenţei de 50% din tarif.
(2) Verificarea deconturilor, centralizarea, avizarea, obţinerea aprobãrii finanţãrii şi repartizarea fondurilor obţinute de la bugetul de stat de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget se fac în aceleaşi condiţii cu cele prevãzute la art. 31 şi 32.

CAP. VII
Dispoziţii finale

ART. 34
În baza deconturilor prezentate de operatorii de transport feroviar de cãlãtori, rutier sau naval, Direcţia generalã economicã şi buget din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va întocmi şi va prezenta spre aprobare ministrului, în calitate de ordonator principal de credite, o notã privind înregistrarea pe cheltuielile Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a sumelor plãtite de la bugetul de stat cu aceastã destinaţie.
ART. 35
În cazul în care în viitor vor apãrea unele modificãri organizatorice privind relaţiile dintre unitãţile care participã la aplicarea prezentelor norme metodologice, acestea vor fi tratate de comun acord între Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 36
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
──────
la normele metodologice
────────────────────────





┌──┬────────────┬──┬─────────────┬──┬─────────────┬───────────────────────────┐
│ 1│ Nr. dosar │ 2│ Nr. dosar │ 3│ Nr. dosar │C.N. Posta Romana - Mandat │
├──┘ ├──┘ ├──┘ │ pentru plata PENSII │
│ CUPON TALON │ CUPON TALON │ CUPON TALON ├───────────────────────────┤
│ cls. a II-a │ cls. a II-a │ cls. a II-a │Lei Nr. Nr. Luna/ │
│ │ │ │ sigi- dosar An │
│ 50% reducere │ 50% reducere │ 50% reducere │ liu │
│ │ │ │ │
│ ANUL │ ANUL │ ANUL │ Loc.: │
│ │ │ │ Str.: │
│ │ │ │ │
│ L.S. │ L.S. │ L.S. │ Nr. Bl. Sc. Et. Ap. │
│ │ │ │casa │
├──┬────────────┼──┬─────────────┼──┬─────────────┼───────────────────────────┤
│ 4│ Nr. dosar │ 5│ Nr. dosar │ 6│ Nr. dosar │ Data ... Am primit ..... │
├──┘ ├──┘ ├──┘ │ Lei .................... │
│ CUPON TALON │ CUPON TALON │ CUPON TALON │ Semnatura de primire ... │
│ cls. a II-a │ cls. a II-a │ cls. a II-a │ B.I. ................... │
│ │ │ │ Emis de ................ │
│ 50% reducere │ 50% reducere │ 50% reducere │ La data ................ │
│ │ │ │ Achitat de ............. │
│ ANUL │ ANUL │ ANUL │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ L.S. │ L.S. │ L.S. │ │
│ │ │ │ │
├───────────────┴────────────────┴────────────────┼───────────────────────────┤
│ Nr. sigiliu Nr. dosar Luna/An │C.T.P. Nr. Luna/ Total │
│ │ dosar An drepturi│
│ │ pensie │
│ │ │
│ M.M.S.S.F. │ │
│ │ │
│ │Pensie S. Reti- │
│ │ Fixa neri │
│ Nr. casa Bloc Scara Etaj Apartament │ │
│ │ │
├─────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤ │
│M.T.C.T. - M.M.S.S.F. │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ Loc.: Judet: │
└─────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───────────────────────────┘
Fata mandat de plata pensiei cu talon special de calatorie
cu reducere 50%.

┌───────────────────────┬───────────────┬─┬───────────────┬─┬───────────────┬─┐
│ │Tip transport: │3│Tip transport: │2│Tip transport: │1│
│ │ └─┤ └─┤ └─┤
│ │ │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │De │De │De │
│ │ │ │ │
│ │la │la │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Pana │Pana │Pana │
│ │ │ │ │
│ │la │la │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Via _________ │Via _________ │Via __________ │
│ │ │ │ │
│ │km .......... │km .......... │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Lei ......... │Lei ......... │Lei .......... │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ (50% tarif) │ (50% tarif) │ (50% tarif) │
├───────────────────────┼───────────────┬─┼───────────────┬─┼───────────────┬─┤
│ │Tip transport: │6│Tip transport: │5│Tip transport: │4│
│ │ └─┤ └─┤ └─┤
│ │ │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │De │De │De │
│ │ │ │ │
│ │la │la │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Pana │Pana │Pana │
│ │ │ │ │
│ │la │la │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Via _________ │Via _________ │Via __________ │
│ │ │ │ │
│ │km .......... │km .......... │la │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Lei ......... │Lei ......... │Lei .......... │
│ ├─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ (50% tarif) │ (50% tarif) │ (50% tarif) │
├───────────────────────┼─────────────────┴─────────────────┴─────────────────┤
│ C.N.P.A.S. - Casa te- │ M.T.C.T. - M.M.S.S.F. │
│ ritoriala de pensii │ │
├───────────────────────┤ TALON pentru procurarea biletelor de │
│ │ calatorie cu reducere 50% din │
│ │ tariful │
│ Numarul dosarului de │ - feroviar legitimatie de cala- │


│ pe orice cerere │ | - auto; │
│ adresata Casei teri- │ | - naval; │
│ toriale de pensii. │ L. S. | Valabil pentru pensionari in │
│ │ | anul ....... │
│ │ | In caz de pierdere, distrugere │
│ │ | sau deteriorare nu se emit alte │
│ │ | taloane speciale de calatorie cu │
│ │ | reducere 50% din tariful de │
│ │ | transport (auto, naval, tren per- │
│ │ | soane, cls. a II-a) │


├───────────────────────┤ ├──────────────────────────────────────────┤
│ CUPON MANDAT PLATA │ | RAMANE LA PENSIONAR │
│ PENSII │ | │
└───────────────────────┴──────────┴──────────────────────────────────────────┘
Verso mandat de plata a pensie cu talon special de calatorie cu
reducere 50%.




ANEXA 2


───────
la normele metodologice
───────────────────────





┌───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│4 REDUCERE 50% CLASA a II-a │1 REDUCERE 50% CLASA aII-a │
│ │ │
│ 20 05 │
│ │ │
│ │ │
│CTP-Nr.dosar │CTP-Nr.dosar │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│5 REDUCERE 50% CLASA a II-a │2 REDUCERE 50% CLASA aII-a │
│ │ │
│ 20 05 │
│ │ │
│ │ │
│CTP-Nr.dosar │CTP-Nr.dosar │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│6 REDUCERE 50% CLASA a II-a │3 REDUCERE 50% CLASA aII-a │
│ │ │
│ 20 05 │
│ │ │
│ │ │
│CTP-Nr.dosar │CTP-Nr.dosar │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┬───────────┬───────────┤
│C.N.P.A.S. Casa judeteana de pensii │*3) │*2) │*1) │
├───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│C.T.P. Nr.dosar CNP Total ├─────────┴───────────┴───────────┤
│ drepturi │C.N. Posta Romana Mandat Plata │
│ │Pensii │
│ ├─────────────────────────────────┤
│ TALON SPECIAL │Lei Nr.sigiliu Nr.dosar │
│ │Luna/An │
│ │ │
│ │Loc │
│Pensie S.fixa/Lg.309 │Str │
│ Intregire/Indexare Retineri │ │
│ │Nr.casa Bloc Scara Etaj │
│ │Apart. │
│ Luna/An │ │
├─────────────┬──────────────┬──────────────┤ │
│*4) │*5) │*6) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────┘

Fata mandat plata pensie si talon special de calatorie
cu reducere 50%


________________
Legenda
*1),*2),*3),*4),*5),*6)

┌──────────────────────────────────────────┐
│ Cupon ANEXA │
│ 50% REDUCERE │
│ supliment tren │
│ │
│ Ctp-Nr.dosar ........................ │
│ CNP ................................. │
│ │
│ Clasa aIIa │
│ Beneficiar Lege 147/2000 │
│ │
└──────────────────────────────────────────┘


┌────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┬────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┐
│Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││
│ └───┘└────┘└─────┘│ └───┘└────┘└─────┘│
│ │ │
│De la ............................ │De la ............................ │
│ ┌────┐ │ ┌────┐ │
│Pana la .......................│L.S │ │Pana la .......................│L.S │ │
│ └────┘ │ └────┘ │
│Via ........................... │Via ........................... │
│ │ │
│Lei 50% reducere ..... Km ..... │Lei 50% reducere ..... Km ..... │
│ │ │
├────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┼────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┤
│Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││
│ └───┘└────┘└─────┘│ └───┘└────┘└─────┘│
│ │ │
│De la ............................ │De la ............................ │
│ ┌────┐ │ ┌────┐ │
│Pana la .......................│L.S │ │Pana la .......................│L.S │ │
│ └────┘ │ └────┘ │
│Via ........................... │Via ........................... │
│ │ │
│Lei 50% reducere ..... Km ..... │Lei 50% reducere ..... Km ..... │
│ │ │
├────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┼────────────────────┬───┬┬────┬┬─────┬┤
│Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││Tip transport │CFR││AUTO││NAVAL││
│ └───┘└────┘└─────┘│ └───┘└────┘└─────┘│
│ │ │
│De la ............................ │De la ............................ │
│ ┌────┐ │ ┌────┐ │
│Pana la .......................│L.S │ │Pana la .......................│L.S │ │
│ └────┘ │ └────┘ │
│Via ........................... │Via ........................... │
│ │ │
│Lei 50% reducere ..... Km ..... │Lei 50% reducere ..... Km ..... │
│ │ │
├─────────┬─────────────┬──────────────┼──────────────────────────────────────┤
│*1) │*2) │*3) │Talon special de calatorie cu reducere│
│ │ │ │ 50% pe anul 2005 │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │TALON special de calatorie pentru │
│ │ │ │procurarea biletelor de calatorie cu │
├─────────┴─────────────┴──────────────┤reducere 50% clasa aII-a, pentru │
│C.N. Posta Romana Mandat Plata PENSII │transportul ferovia (cu tren persoane,│
├──────────────────────────────────────┤tren accelerat sau tren rapid), auto │
│ │sau naval valabil in ANUL 2005 │
│Data ......Am primit.......... lei │La verificarea legitimatiilor de │
│(in litere) │calatorie in mijloacele de transport │
│.................................. │este obligatorie prezentarea Talonului│
│ │special de calatorie cu reducere 50% │
│.................................. │si actul de identitate │
│ │In caz de pierdere, distrugere sau │
│Semnatura de primire ............. │deteriorare nu se emit alte taloane │
│ │speciale de calatorie cu reducere 50% │
│Act identitate/Tip/ ....Seria .... │din tariful de transport clasa aII-a │
│ │Cupoanele talon neutilizate nu se │
│Nr. ......... │dataseaza de corpul talonului special │
│ ├──────────────────────────────────────┤
│Eliberat de ......... la data .... │ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ │ │6│5│4│3│2│1│
│Achitat de ....................... ├──────────────┬───────────┴┬┴─┴─┴─┴─┴─┤
│ │*4) │*5) │*6) │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────┴──────────┘
Verso mandat plata pensie si talon special de calatorie cu reducere 50%



__________________
Legenda
*1),*2),*3),*4),*5),*6)

┌──────────────────────────────────────────┐
│ Valabil in anul 2005 │
│ De la ............................... │
│ Pana la ............................. │
│ Via ........................... [L.S] │
│ Km .................................. │
│ Lei 50% reducere din tarif │
│ │
│ Supliment tren │
│ ..................................... │
└──────────────────────────────────────────┘





ANEXA 3


───────
la normele metodologice
───────────────────────

Operator de Transport Feroviar
(denumirea acestuia)

Nr. ....../20......

DECONTUL PRESTATIILOR
efectuate de .............................................
(denumirea operatorului de transport feroviar)
in baza cupoanelor talon respectiv cupoanele-anexa,
pentru calatoriile efectuate cu mijloacele de transport proprii
de catre pensionari, cu reducere de 50%,
prin aplicarea prevederilor <>Legii nr. 147/2000
cu modificarile ulterioare si OUG nr. 71/2004
in luna ...... 20.....





┌────────┬─────────┬─────────┬────────────────────────────┐
│Unitatea│Calatori │Calatori │TOTAL SUMA (lei*) │
│ │expediati│kilometri│50% din valoarea prestatiei │
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼────────────────────────────┤
│TOTAL │ │ │ │
└────────┴─────────┴─────────┴────────────────────────────┘
___________
*) in valoarea exprimata in lei este inclus TVA

........, data
Director General
..............................
(Nume,prenume,semnatura,stampila)

Director Economic,
.......................
(Nume,prenume,semnatura)






ANEXA 4


─────────
la normele metodologice
───────────────────────

Operator de Transport Auto
(denumirea acestuia)

Nr. ....../20......

DECONTUL PRESTATIILOR
efectuate de .............................................
(denumirea operatorului de transport auto)
in baza cupoanelor talon respectiv cupoanele-anexa,
pentru calatoriile efectuate cu mijloacele de transport proprii
de catre pensionari, cu reducere de 50%,
prin aplicarea prevederilor <>Legii nr. 147/2000
cu modificarile ulterioare si OUG nr. 71/2004
in luna ...... 20.....





┌────────┬─────────┬─────────┬───────────────┬──────────────┐
│Nr.Crt. │Nr.Dosar │Kilometri│Valoarea totala│Valoare cu │
│ │ Pensie │ │a biletului │reducere 50% a│
│ │ │ │ - lei-*) │biletului │
│ │ │ │ │ - lei- │
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└────────┴─────────┴─────────┴───────────────┴──────────────┘
___________
*) in valoarea exprimata in lei este inclus TVA

........, data
Director General
..............................
(Nume,prenume,semnatura,stampila)

Director Economic,
.......................
(Nume,prenume,semnatura)





ANEXA 5


─────────
la normele metodologice
───────────────────────

Operator de Transport Naval
(denumirea acestuia)

Nr. ....../20......

DECONTUL PRESTATIILOR
efectuate de .............................................
(denumirea operatorului de transport naval)
in baza cupoanelor talon respectiv cupoanele-anexa,
pentru calatoriile efectuate cu mijloacele de transport proprii
de catre pensionari, cu reducere de 50%,
prin aplicarea prevederilor <>Legii nr. 147/2000
cu modificarile ulterioare si OUG nr. 71/2004
in luna ...... 20.....





┌────────┬─────────┬─────────┬───────────────┬──────────────┐
│Nr.Crt. │Nr.Dosar │Kilometri│Valoarea totala│Valoare cu │
│ │ Pensie │ │a biletului │reducere 50% a│
│ │ │ │ - lei-*) │biletului │
│ │ │ │ │ - lei- │
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
├────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
└────────┴─────────┴─────────┴───────────────┴──────────────┘
___________
*) in valoarea exprimata in lei este inclus TVA

........, data
Director General
..............................
(Nume,prenume,semnatura,stampila)

Director Economic,
.......................
(Nume,prenume,semnatura)


__________________









Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016