Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.334 din 14 decembrie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice privind vanzarea de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale a unor locuinte de serviciu pe care acesta le are in administrare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.334 din 14 decembrie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind vanzarea de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale a unor locuinte de serviciu pe care acesta le are in administrare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.243 din 23 decembrie 2004

In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicata, şi al <>art. 9 din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica şi securitate naţionala de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind vânzarea de catre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a unor locuinţe de serviciu pe care acesta le are în administrare, prevazute în anexa care face parte integranta din prezenta hotarâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneaza:


────────────────
Directorul Serviciului
de Telecomunicaţii Speciale,
Tudor Tanase

p. Ministrul transporturilor,
construcţiilor şi turismului,
Traian Panait,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 14 decembrie 2004.
Nr. 2.334.

ANEXA

NORME METODOLOGICE
privind vânzarea de catre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a unor locuinţe de serviciu pe care acesta le are în administrare

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Locuinţele de serviciu, proprietate privata a statului, aflate în administrarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, se pot vinde în condiţiile legii personalului propriu, personalului militar trecut în rezerva sau în retragere, personalului civil pensionat sau disponibilizat, precum şi moştenitorilor acestora, soţi ori copii.
ART. 2
Locuinţa de serviciu, în sensul prezentei metodologii, reprezinta locuinţa definita la <>art. 2 lit. d) din Legea locuinţei nr. 114/1996 , cu modificarile şi completarile ulterioare.
ART. 3
(1) Pot cumpara o singura locuinţa de serviciu titularii contractelor de închiriere, daca le deţin în baza unui contract valabil încheiat.
(2) Prin contract de închiriere valabil încheiat se înţelege contractul încheiat cu respectarea reglementarilor interne privind repartizarea şi închirierea locuinţelor de serviciu.

CAP. II
Vânzarea locuinţelor de serviciu

ART. 4
(1) Vânzarea locuinţei de serviciu se poate face cu plata integrala sau în rate. La încheierea contractelor de vânzare-cumparare cu plata în rate se va achita un avans minim de 20% din valoarea locuinţei, stabilita la data vânzarii.
(2) Ratele lunare pentru achitarea contravalorii locuinţelor se vor eşalona pe o perioada de maximum 20 de ani, cu o dobânda anuala de 8%.
(3) Ratele lunare nu pot depaşi jumatate din veniturile familiei.
ART. 5
(1) Vânzarea locuinţelor de serviciu se face prin structuri din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale abilitate prin ordin al directorului, denumite în continuare unitaţi vânzatoare, în baza urmatoarelor documente:
a) raportul de cumparare a locuinţei de serviciu, formulat de titularul contractului de închiriere;
b) dovada calitaţii titularului contractului de închiriere, demonstrata prin înscrisuri;
c) contractul de închiriere în original sau în copie certificata de unitatea militara care a închiriat locuinţa;
d) dovada achitarii la zi a întreţinerii şi a chiriei, dupa caz;
e) declaraţii autentificate de la soţi/soţii şi membrii majori aflaţi în întreţinere, din care sa rezulte ca nu se încadreaza în nici una dintre situaţiile prevazute la <>art. 2 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica şi securitate naţionala de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare;
f) adeverinţele de salariu de la membrii de familie, din care sa rezulte veniturile şi reţinerile lunare;
g) actul de identitate şi cel de casatorie, în copie şi în original.
(2) Documentele se reţin la dosarul de vânzarecumparare a locuinţei de serviciu, mai puţin originalele actelor de stare civila, care vor fi certificate de reprezentanţii unitaţii vânzatoare.
ART. 6
(1) Cererea de cumparare a locuinţei de serviciu se depune la unitatea vânzatoare care are în responsabilitate zona în care se gaseşte locuinţa. Unitatea vânzatoare verifica documentele prevazute la art. 5, planifica efectuarea masuratorilor, dupa caz, şi întocmeşte contractele de vânzare-cumparare.
(2) Masuratorile se fac de catre persoane fizice sau juridice autorizate, iar costurile determinate de efectuarea lor se deduc din sumele încasate din vânzarea locuinţelor.
ART. 7
(1) In cazul în care într-o cladire sunt mai multe locuinţe şi spaţii cu alta destinaţie, o data cu dreptul de proprietate asupra acestora se dobândeşte şi dreptul de proprietate pe cote-parţi asupra construcţiilor şi instalaţiilor, precum şi asupra dotarilor care, prin natura lor, nu pot fi folosite decât în comun.
(2) Dreptul de proprietate se dobândeşte şi asupra terenului aferent cladirii, pe cote-parţi, proporţional cu suprafaţa construita a locuinţelor de serviciu, aşa cum a fost determinat prin autorizaţia de construire sau prin fişele tehnice de masuratori ale terenului.
ART. 8
Contractul de vânzare-cumparare se încheie între Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, reprezentat de unitaţile vânzatoare, şi persoanele care au acest drept recunoscut de lege, dupa efectuarea evaluarii şi prezentarea dovezii de achitare a preţului sau a avansului.
ART. 9
Plata integrala a locuinţei, a avansului şi a ratelor se face la unitatea vânzatoare în numerar la casierie, prin mandat poştal sau direct în contul unitaţii.
ART. 10
(1) Toate cheltuielile privind contractul de vânzare-cumparare sunt în sarcina cumparatorului.
(2) Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prin unitaţile vânzatoare, îşi garanteaza încasarea preţului prin constituirea ipotecii asupra locuinţei în favoarea sa.

CAP. III
Evaluarea locuinţelor de serviciu

ART. 11
(1) Evaluarea locuinţelor de serviciu destinate vânzarii se face prin unitaţile vânzatoare din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, de catre persoane fizice sau juridice autorizate, potrivit urmatoarelor criterii:
a) locuinţele de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale date în folosinţa înainte de anul 1990 se vor vinde la preţul calculat potrivit <>art. 6 alin. 1 din Decretul-lege nr. 61/1990 privind vânzarea de locuinţe construite din fondurile statului catre populaţie, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi <>Legii nr. 85/1992 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu alta destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unitaţilor economice sau bugetare de stat, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) locuinţele de serviciu aflate în administrarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale date în folosinţa dupa anul 1990, realizate sau achiziţionate cu fonduri de la bugetul de stat, se vor evalua în temeiul <>art. 6 alin. 2 din Decretul-lege nr. 61/1990 , al <>Legii nr. 85/1992 şi al <>Hotarârii Guvernului nr. 608/1990 privind stabilirea preţurilor de vânzare ale locuinţelor construite din fondurile statului, recepţionate dupa 1 ianuarie 1990, şi, respectiv, a preţului de achiziţie actualizat cu rata inflaţiei;
c) locuinţele de serviciu donate sau intrate în alt mod în patrimoniul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se vor vinde la preţul din contabilitate, actualizat cu rata inflaţiei.
(2) La preţul de vânzare al locuinţelor de serviciu se aplica taxa pe valoarea adaugata.
ART. 12
Evaluarea se realizeaza dupa efectuarea verificarii documentelor prevazute la art. 5 alin. (1) şi dupa aprobarea acestora.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 13
Locuinţa de serviciu care este ocupata de mai mulţi titulari de contracte de închiriere poate fi vânduta, la cerere, titularilor respectivi numai în indiviziune.
ART. 14
(1) Pentru neachitarea la termenul scadent de catre cumparator a ratelor lunare, acesta datoreaza unitaţii vânzatoare dobânzi şi penalitaţi de întârziere prevazute de legislaţia în vigoare.
(2) In caz de neplata a 3 rate scadente de catre cumparatorul locuinţei, unitatea vânzatoare va putea cere executarea silita asupra locuinţei şi evacuarea deţinatorului, în condiţiile legii.
ART. 15
Pâna la achitarea integrala a preţului, locuinţa de serviciu nu va putea fi înstrainata prin acte între vii.
ART. 16
Locuinţele cumparate nu pot fi restructurate şi nu li se poate schimba destinaţia pâna la achitarea integrala a preţului.
ART. 17
Eventualele contestaţii privind modul de soluţionare a rapoartelor de cumparare a locuinţelor de serviciu se rezolva, în condiţiile legii, de catre o comisie numita prin ordin de zi al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
ART. 18
Unitaţile vânzatoare sunt abilitate sa efectueze toate demersurile pentru desfaşurarea în deplina legalitate a activitaţii de vânzare a locuinţelor de serviciu.

_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016