Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.254 din 9 decembrie 2004  privind stabilirea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2005 conform prevederilor   Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.254 din 9 decembrie 2004 privind stabilirea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2005 conform prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.230 din 21 decembrie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 6 alin. (2) şi al <>art. 7 alin. (2) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Beneficiarii creditelor agricole pentru producţie, contractate în condiţiile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, care ramburseazã creditele şi plãtesc dobânzile aferente la termenele scadente prevãzute în contractele de împrumut, beneficiazã de alocaţii bugetare, ca procent calculat din volumul creditelor acordate.
ART. 2
(1) Nivelul alocaţiilor bugetare prevãzute la art. 1, care se acordã în anul 2005 pentru fiecare culturã, plantaţie şi specie de animale, este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Fondurile necesare acordãrii alocaţiilor bugetare prevãzute la alin. (1) se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) În vederea încadrãrii în sumele aprobate cu aceastã destinaţie, beneficiarii creditelor agricole pentru producţie vor înregistra la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, contractele de împrumut cu valoarea creditelor aprobate şi graficul de rambursare a ratelor de împrumut.
ART. 3
(1) Alocaţiile din fondurile publice se acordã beneficiarilor pe bazã de cerere-tip, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, care se depune la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Cererile-tip însoţite de documentele justificative privind utilizarea şi rambursarea creditului, eliberate de bãncile comerciale, se înregistreazã, în ordinea primirii, în Registrul unic de evidenţã a solicitãrilor de fonduri publice, deschis la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Cererile privind acordarea alocaţiilor de la bugetul de stat se finanţeazã în ordinea cronologicã a înregistrãrii şi în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Cererile care nu îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de alocaţii bugetare vor fi respinse, urmând ca în termen de 5 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sã comunice în scris solicitantului decizia luatã şi motivele respingerii.
ART. 4
(1) În sensul prezentei hotãrâri, pot solicita alocaţii de la bugetul de stat beneficiarii care au obţinut credite agricole pentru activitãţile de producţie definite de <>Legea nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, care fac dovada utilizãrii lor conform destinaţiei şi care au rambursat în totalitate ratele de împrumut şi dobânzile aferente, conform contractelor de credit încheiate cu bãncile comerciale.
(2) În vederea obţinerii alocaţiilor de la bugetul de stat prevãzute la art. 1, beneficiarii creditelor pentru producţie în agriculturã vor solicita bãncilor comerciale documente justificative privind modul de utilizare şi rambursare a creditelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 5
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe baza cererilor soluţionate favorabil vor întocmi situaţia justificativã conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , care va fi transmisã Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 6
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza solicitãrilor primite de la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va întocmi situaţia centralizatoare conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , care va însoţi cererea pentru deschidere de credite transmisã Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 7
(1) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza solicitãrilor de alocaţii de la bugetul de stat aprobate, efectueazã plãţile cãtre beneficiari.
(2) Plãţile se fac în conturile în lei ale beneficiarilor sau prin mandat poştal, caz în care beneficiarii suportã contravaloarea taxelor poştale.
ART. 8
Reprezentanţii direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, rãspund pentru verificarea exactitãţii datelor prezentate de solicitanţii de alocaţii de la bugetul de stat.
ART. 9
(1) Primirea în mod necuvenit a sumelor reprezentând alocaţii bugetare la credite, prin declararea de date sau de situaţii false în documentele justificative prezentate de beneficiari, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 30.000.000 lei la 50.000.000 lei.
(2) Sumele primite necuvenit se recupereazã, aplicându-se dispoziţiile privind dobânzile şi penalitãţile prevãzute de legislaţia fiscalã.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii prevãzute la alin. (1), agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
(5) Contravenţiilor prevãzute la alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 10
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
------------
p. Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Istudor,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 9 decembrie 2004.
Nr. 2.254.


ANEXA 1

LISTA
cuprinzând nivelul alocaţiilor bugetare care se acordã în anul 2005
pentru fiecare culturã, plantaţie şi specie de animale


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nivelul
alocaţiilor
Nr. Denumirea activitãţii curente de producţie bugetare
crt. (%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor agricole:
- grâu + secarã 10
- orz pentru bere 10
- floarea-soarelui 10
- soia 10
- sfeclã de zahãr 10
2. Întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor:
- pomicole 10
- vitivinicole 10
3. Achiziţionarea:
- puilor de pasãre pentru carne şi ouã 3
- purceilor pentru îngrãşat 5
- tineretului ovin şi bovin pentru îngrãşat 5
4. Producerea în unitãţi proprii a:
- puilor de pasãre pentru carne şi ouã 3
- purceilor pentru îngrãşat 10
- tineretului ovin şi bovin pentru îngrãşat 10
5. Aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea
medicamentelor şi tratamentelor medicale pentru
animale, a cheltuielilor curente pentru
întreţinerea şi funcţionarea adãposturilor,
utilajelor şi instalaţiilor aferente 10
6. Asigurarea culturilor şi plantaţiilor împotriva
efectelor dãunãtoare ale factorilor de risc natural,
precum şi asigurarea efectivelor de animale
împotriva factorilor de risc natural, bolilor şi accidentelor 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2

MODEL DE CERERE-TIP

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã
a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti
Nr. ..../...........

1. Denumirea solicitantului
- persoanã fizicã: numele şi prenumele ....................................
C.N.P. .................................................
- persoanã juridicã .......................................................
2. Domiciliul/Sediul ......................................................
...........................................................................
3. Telefon/fax/e-mail .....................................................
4. Codul de identificare fiscalã ........................................;
5. Contul nr. ........, deschis la Banca ..................................
6. Date privind creditul agricol pentru producţie utilizat:
- valoarea ................................................................
- denumirea bãncii creditoare .............................................
- data acordãrii creditului ...............................................
- data rambursãrii creditului .............................................
- documentele justificative anexate privind destinaţia creditului*):
...........................................................................
...........................................................................
Având în vedere prevederile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, vã rog sã aprobaţi alocarea fondurilor publice aferente.
Declar pe propria rãspundere cã nu am beneficiat de credite agricole pentru aceeaşi activitate curentã, în condiţiile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, şi rãspund de exactitatea datelor şi informaţiilor prezentate.

Data ................. Semnãtura ...............


--------
*) a) pentru beneficiarii menţionaţi la <>art. 3 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare:
- copie de pe documentele de identitate sau copie de pe codul de identificare fiscalã;
- copii de pe documentele fiscale care justificã cheltuielile cu activitãţile curente de producţie pentru care s-au obţinut credite;
b) pentru beneficiarii menţionaţi la <>art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare:
- copie de pe documentele de identitate sau copie de pe codul de identificare fiscalã;
- copie de pe contractul de prestãri de servicii încheiat cu producãtorii agricoli;
- copii de pe documentele fiscale care justificã cheltuielile cu activitãţile curente de producţie, pentru care s-au obţinut credite, în baza contractelor de prestãri de servicii încheiate;
c) pentru beneficiarii menţionaţi la <>art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare:
- copie de pe codul de identificare fiscalã al persoanei juridice;
- copie de pe contractul încheiat cu producãtorii agricoli privind finanţarea activitãţilor de înfiinţare, întreţinere, recoltare a culturilor agricole şi achiziţionare a producţiei agricole respective sau, dupã caz, copie de pe contractul de finanţare a activitãţilor de întreţinere, recoltare şi achiziţionare a producţiei plantaţiilor pomicole şi vitivinicole, în vederea procesãrii;
- copii de pe documentele fiscale care justificã cheltuielile cu activitãţile curente de producţie pentru care s-au obţinut credite, în baza contractelor încheiate.


ANEXA 3

Banca ...........................................
Sucursala judeţeanã/Sucursala/Agenţia ...........
Nr. ........./...................................

DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ
A JUDEŢULUI......../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Având în vedere prevederile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, confirmãm prin prezenta cã ................*1), CNP/CIF ............, cu domiciliul/sediul în ................................., a beneficiat de un credit agricol pentru producţie în valoare de .................., conform contractului de credit nr. ........ din .........., cu urmãtoarea destinaţie*2): ..............
Creditul agricol a fost utilizat conform destinaţiei aprobate, beneficiarul respectând termenele de rambursare a ratelor de credit şi de platã a dobânzilor aferente.
Creditul agricol a fost rambursat integral la data de ..................

Director, Contabil-şef,
................ ........................

---------
*1) Denumirea beneficiarului de credit în baza <>Legii nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare.
*2) Destinaţia creditului agricol, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016