Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.105 din 24 noiembrie 2004  pentru modificarea si completarea anexei la   Hotararea Guvernului nr. 1.211/2001 privind infiintarea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.105 din 24 noiembrie 2004 pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 1.211/2001 privind infiintarea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.167 din 9 decembrie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.211/2001 privind înfiinţarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 785 din 11 decembrie 2001, cu modificãrile şi completãrile uterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Titlul capitolului I va avea urmãtorul cuprins:

"CAPITOLUL I
Denumirea, forma juridicã, sediul şi durata societãţii"

2. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - F.N.G.C.I.M.M. - S.A. este instituţie financiarã, cu capital de risc, persoanã juridicã românã de drept privat, organizatã ca societate comercialã pe acţiuni, cu acţionar unic statul român. F.N.G.C.I.M.M. - S.A. îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu:
a) prevederile <>cap. IV din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) dispoziţiile prezentei hotãrâri;
c) dispoziţiile <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) clauzele prezentului act constitutiv;
e) prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a F.N.G.C.I.M.M. - S.A.;
f) celelalte reglementãri legale în vigoare."
3. Alineatul (2) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) F.N.G.C.I.M.M. - S.A. va avea filiale sau unitãţi teritoriale fãrã personalitate juridicã în fiecare reşedinţã de judeţ, înfiinţate în conformitate cu prevederile legale şi cu prezentul act constitutiv."
4. Alineatul (3) al articolului 3 se abrogã.
5. Titlul capitolului II va avea urmãtorul cuprins:

"CAPITOLUL II
Obiectul de activitate. Misiunea F.N.G.C.I.M.M. - S.A."

6. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) F.N.G.C.I.M.M. - S.A. are ca obiect principal de activitate garantarea creditelor sau a altor instrumente de finanţare care pot fi obţinute de întreprinderile mici şi mijlocii, definite conform prevederilor <>Legii nr. 346/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de la bãncile comerciale ori din alte surse, clasa CAEN 6713 - Activitãţi auxiliare intermedierilor financiare."
7. Dupã articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - (1) Misiunea F.N.G.C.I.M.M. - S.A. constã în susţinerea accesului la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii.
(2) Pentru realizarea misiunii prevãzute la alin. (1), F.N.G.C.I.M.M. - S.A. va acţiona în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu strategia şi normele metodologice proprii şi cu cerinţele prudenţiale în activitatea sa, respectând principiul gestiunii diligente a resurselor financiare."
8. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Capitalul social iniţial este de 50.000.000 mii lei, fiind împãrţit în 50.000 de acţiuni nominative şi indivizibile, fiecare acţiune având o valoare nominalã de 1.000.000 lei; acestea aparţin în totalitate statului român pânã la transmiterea, în condiţiile legii, a acţiunilor din proprietatea statului cãtre persoane fizice sau juridice, române ori strãine.
(2) Capitalul social iniţial va fi majorat anual, pe o perioadã de 5 ani de la înfiinţare, cu 0,4% din veniturile bugetare.
(3) Modificarea capitalului social se face potrivit legii."
9. Dupã articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 10^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 10^1. - Acoperirea riscurilor financiare care decurg din garantarea creditelor/altor instrumente de finanţare obţinute de întreprinderile mici şi mijlocii de la instituţiile de credit sau din alte surse se face din fondurile F.N.G.C.I.M.M. - S.A., compuse din: comisioane de garantare, venituri financiare, penalitãţi contractuale, alte venituri şi capitaluri proprii."
10. La articolul 11 alineatul (2), litera e) se abrogã.
11. La articolul 11 alineatul (2), litera i) va avea urmãtorul cuprins:
"i) aprobã bugetul de venituri şi cheltuieli, care include nivelul maxim estimat al pierderilor din activitatea de garantare, programul de activitate şi programul de investiţii pe exerciţiul financiar urmãtor;".
12. Alineatul (1) al articolului 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) F.N.G.C.I.M.M. - S.A. este administrat de un consiliu de administraţie format din 5 membri, numiţi de A.N.I.M.M.C. pentru un mandat de 4 ani. Unul dintre membri este reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice. Consiliul de administraţie este condus de un preşedinte."
13. Punctul 2 al articolului 14 se abrogã.
14. La articolul 14, punctele 20 şi 26 vor avea urmãtorul cuprins:
"20. aprobã angajarea directorilor executivi şi a conducãtorilor celorlalte unitãţi teritoriale ale F.N.G.C.I.M.M. - S.A.;
..............................................................
26. poate delega preşedintelui consiliului de administraţie unele dintre atribuţiile sale."
15. Alineatul (11) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"(11) Hotãrârile consiliului de administraţie sunt acte de dispoziţie."
16. Alineatul (1) al articolului 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) În relaţiile cu terţii F.N.G.C.I.M.M. - S.A. este reprezentat de preşedintele consiliului de administraţie, în condiţiile legii, ale prezentului act constitutiv şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a F.N.G.C.I.M.M. - S.A."
17. Alineatul (2) al articolului 17 se abrogã.
18. Alineatul (2) al articolului 18 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Nu pot fi directori executivi ai F.N.G.C.I.M.M. - S.A. persoanele care sunt incompatibile potrivit <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
19. Articolul 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Preşedintele consiliului de administraţie conduce activitatea curentã a societãţii şi are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) convoacã şi conduce şedinţele consiliului de administraţie, conform actului constitutiv;
b) coordoneazã aplicarea strategiei şi politicilor de dezvoltare ale F.N.G.C.I.M.M. - S.A., aprobate de A.N.I.M.M.C.;
c) încheie, modificã şi desface contractele individuale de muncã ale salariaţilor din Centrala F.N.G.C.I.M.M. - S.A. şi ale conducãtorilor filialelor şi celorlalte unitãţi teritoriale ale F.N.G.C.I.M.M. - S.A.;
d) negociazã şi semneazã contractul colectiv de muncã;
e) împuterniceşte salariaţii F.N.G.C.I.M.M. - S.A. în relaţiile cu terţii, precum şi sã exercite, în lipsa sa, atribuţii din sfera sa de competenţã;
f) aplicã sancţiuni disciplinare în condiţiile legii;
g) îndeplineşte orice alte atribuţii date în competenţa sa de cãtre consiliul de administraţie sau decurgând din Regulamentul de organizare şi funcţionare a F.N.G.C.I.M.M. - S.A.
(2) În exercitarea conducerii activitãţii curente a F.N.G.C.I.M.M. - S.A., preşedintele consiliului de administraţie emite ordine, decizii şi alte acte de dispoziţie."
20. Articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - (1) F.N.G.C.I.M.M. - S.A. va pãstra confidenţialitatea asupra tuturor faptelor, datelor şi informaţiilor referitoare la activitatea desfãşuratã, precum şi asupra oricãrui fapt, oricãrei date sau informaţii aflate la dispoziţia sa, care, potrivit legii bancare, sunt definite ca date confidenţiale şi secret profesional.
(2) Orice membru al consiliului de administraţie, angajaţii F.N.G.C.I.M.M. - S.A. şi orice persoanã care, sub o formã sau alta, participã la conducerea, administrarea ori la activitatea societãţii are obligaţia sã pãstreze secretul profesional asupra oricãror fapte, date sau informaţii la care se referã alin. (1), de care a luat cunoştinţã în cursul desfãşurãrii activitãţii sale profesionale.
(3) Persoanele prevãzute la alin. (2) nu au dreptul de a folosi sau de a dezvãlui, nici în timpul activitãţii şi nici dupã încetarea acesteia, fapte sau date care, dacã ar deveni publice, ar dãuna intereselor ori prestigiului F.N.G.C.I.M.M. - S.A. sau ale unui client al sãu.
(4) Persoanele prevãzute la alin. (2) nu pot utiliza în folos personal sau în folosul altuia, direct ori indirect, informaţii de natura celor prevãzute la alin. (1), pe care le deţin sau de care au luat cunoştinţã în orice mod.
(5) Prevederile alin. (1), (2) şi (3) se aplicã şi persoanelor care obţin informaţii de natura celor arãtate din rapoarte ori din alte documente ale F.N.G.C.I.M.M. - S.A."
21. Dupã articolul 29 se introduce un nou articol, articolul 29^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 29^1. - (1) Obligaţia de pãstrare a secretului profesional asupra faptelor, datelor şi informaţiilor referitoare la activitatea desfãşuratã de F.N.G.C.I.M.M. - S.A. nu poate fi opusã autoritãţii competente în exercitarea atribuţiilor sale prevãzute de lege.
(2) Informaţii de natura secretului profesional pot fi furnizate, în mãsura în care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, în urmãtoarele situaţii:
a) în cazul în care F.N.G.C.I.M.M. - S.A. justificã un interes legitim;
b) la solicitarea scrisã a unor autoritãţi sau instituţii, dacã prin lege specialã sunt prevãzute autoritãţile sau instituţiile care sunt îndrituite sã solicite şi/sau sã primeascã astfel de informaţii şi sunt identificate clar informaţiile care pot fi furnizate de cãtre F.N.G.C.I.M.M. - S.A. în scopul îndeplinirii atribuţiilor specifice ale acestor autoritãţi sau instituţii.
(3) Nu se considerã încãlcãri ale obligaţiei de pãstrare a secretului profesional furnizarea de date agregate, astfel încât identitatea şi informaţiile privind activitatea fiecãrei întreprinderi mici şi mijlocii, persoane fizice sau juridice române, care beneficiazã de serviciile F.N.G.C.I.M.M. - S.A. nu pot fi identificate, şi furnizarea de date auditorului financiar."
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.211/2001 privind înfiinţarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 785 din 11 decembrie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se articolelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie,
Eugen Ovidiu Chirovici

p. Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
Vasile Rusu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 24 noiembrie 2004.
Nr. 2.105.
_______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016