Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 18 din 31 ianuarie 1997  pentru stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice si a conditiilor in care acestea se acorda producatorilor agricoli in primavara anului 1997, ca sprijin al statului, prin alocatii bugetare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 18 din 31 ianuarie 1997 pentru stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice si a conditiilor in care acestea se acorda producatorilor agricoli in primavara anului 1997, ca sprijin al statului, prin alocatii bugetare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 20 din 6 februarie 1997
    În temeiul prevederilor art. 3 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    Producătorii agricoli, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (2) din Legea nr. 83/1993, şi arendaşii deţinători de teren agricol, cu respectarea prevederilor art. 6 alin. 4 din Legea arendării nr. 16/1994, care contractează livrarea către agenţii economici mandatati de stat a unor cantităţi minime obligatorii de produse agricole conform anexei nr. I, beneficiază, în primavara anului agricol 1997, de sprijinul statului, prin alocaţii de la bugetul de stat sub forma de îngrăşăminte chimice, în cantităţile maxime şi în structura de elemente fertilizante, exprimate în kilograme substanta activa la hectar, conform anexei nr. II.
    ART. 2
    Agenţii economici mandatati de stat pentru contractarea produselor agricole conform anexei nr. 1 şi pentru gestionarea alocaţiilor sunt:
    a) Agenţia Naţională pentru Produse Agricole - R.A., pentru grîu de panificatie şi grîu de saminta;
    b) societăţile comerciale pe acţiuni "Comcereal", pentru grîu de panificatie şi grîu de saminta;
    c) societăţile comerciale pe acţiuni pentru morarit şi panificatie, pentru grîu de panificatie;
    d) societăţile comerciale pe acţiuni "Serom", pentru grîu de saminta;
    e) alţi agenţi economici autorizaţi potrivit Legii nr. 75/1995 pentru producerea, prelucrarea şi comercializarea seminţelor şi materialului săditor, pentru culturile semincere, prevăzute în anexa nr. I.
    ART. 3
    Agenţii economici mandatati de stat răspund nemijlocit de utilizarea şi justificarea alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice, în stricta conformitate cu scopul pentru care acestea au fost asigurate, luind imediat şi necondiţionat măsurile ce se impun pentru recuperarea sumelor reprezentind alocaţii bugetare pentru îngrăşăminte chimice, utilizate necuvenit sau degradate cu vinovăţie.
    Sumele recuperate se vor vărsa la bugetul de stat, prin contul ordonatorului principal de credite.
    ART. 4
    Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin organismele proprii de inspecţie şi control şi prin cele ale direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie, vor controla permanent modul de utilizare a alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice, luind măsuri operative pentru utilizarea cît mai eficienta a acestora, potrivit scopului pentru care au fost destinate.
    ART. 5
    Se aproba Normele metodologice privind contractarea producţiei, solicitarea, acordarea, utilizarea şi justificarea alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice, care se acorda producătorilor agricoli ca sprijin al statului, cuprinse în anexa nr. III.
    ART. 6
    Anexele nr. I-III fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 7
    Încălcarea prevederilor prezentei hotărâri atrage, potrivit legii, răspunderea materială, civilă sau penală a tuturor persoanelor vinovate.

                        PRIM-MINISTRU
                       VICTOR CIORBEA

                              Contrasemnează:
                             -----------------
                    Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
                               Dinu Gavrilescu

                  p. Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                           Eugeniu Corneliu Gorcea,
                              secretar de stat

    Bucureşti, 31 ianuarie 1997.
    Nr. 18.


    ANEXA I


                            CANTITĂŢILE MINIME
        de produse agricole, boabe, rădăcini şi tulpini STAS, care se
                contractează pentru a beneficia de îngrăşăminte
                       chimice prin alocaţii bugetare

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Cultura agricolă kg/ha
  crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   1. Grîu de panificatie 1.500
   2. Grîu de saminta 2.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA II

                            CANTITĂŢILE MAXIME
          de îngrăşăminte chimice, în kilograme substanta activa la
     hectar, şi structura de elemente chimice fertilizante, care se acorda
    în primavara anului agricol 1997 producătorilor agricoli şi arendaşilor,
                           ca sprijin al statului

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Total,
  crt. Cultura agricolă din care: Elemente fertilizante admise:
                                  kg substanta ─────────────────────────────
                                   activa/ha Azot Fosfor Potasiu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Grîu de panificatie 45 da da nu
  2. Grîu de saminta 45 da da nu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA III

                              NORME METODOLOGICE
     privind contractarea producţiei, solicitarea, acordarea, utilizarea si
         justificarea alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice,
         care se acorda producătorilor agricoli ca sprijin al statului

    1. Alocaţiile bugetare pentru îngrăşăminte chimice se acorda în limita sumelor stabilite, în acest scop, în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    2. Alocaţiile bugetare pentru îngrăşăminte chimice se acorda tuturor producătorilor agricoli, la solicitarea acestora, indiferent de forma de proprietate şi de exploatare a terenurilor, pentru suprafaţa de pe care s-a contractat producţia cu agenţii economici mandatati de stat, în cantităţile minime prevăzute în anexa nr. I la prezenta hotărâre.
    3. Contractele încheiate se iau în evidenta centrelor agricole teritoriale.
    4. Alocaţiile bugetare pentru îngrăşăminte chimice reprezintă contravaloarea acestora, calculată la nivelul preţului cu ridicată, loco furnizor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, exprimate în lei/tona substanta activa.
    5. Agenţii economici mandatati de stat pe baza contractelor încheiate cu producătorii agricoli solicita asigurarea alocaţiilor bugetare necesare, întocmind şi depunând în două exemplare la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, până la data de 28 februarie 1997, fundamentarea cererii de alocaţii bugetare, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
    Agenţii economici mandatati de stat, potrivit art. 2 lit. e) din prezenta hotărâre, vor face dovada autorizării, conform prevederilor Legii nr. 75/1995.
    6. Alocaţiile bugetare pentru îngrăşăminte chimice se pun la dispoziţia agenţilor economici mandatati de stat, pe baza convenţiei-tip încheiate între aceştia şi Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei. Convenţia-tip se întocmeşte în doua exemplare, se depune de agentul economic mandatat de stat, o data cu cererea de alocaţii bugetare, la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei spre aprobare.
    Un exemplar din convenţia-tip rămîne la minister.
    7. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei verifica şi avizează, în limita plafoanelor bugetare aprobate, cererile de alocaţii bugetare ale agenţilor economici mandatati de stat. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prezintă Ministerului Finanţelor cererile de deschidere a creditelor bugetare, însoţite de fundamentarea corespunzătoare, în vederea achiziţionării de îngrăşăminte chimice, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
    8. După deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pune la dispoziţia agenţilor economici mandatati de stat, pe baza convenţiilor încheiate cu fiecare parte, sumele stabilite corespunzător cererilor de alocaţii bugetare.
    Sumele de la bugetul de stat se vor vira într-un cont distinct al agentului economic mandatat de stat, deschis la banca finanţatoare a acestuia.
    9. Agenţii economici mandatati de stat utilizează sumele acordate pentru aprovizionare, directa sau prin delegare, cu îngrăşăminte chimice necesare, coordonează, supraveghează şi înregistrează utilizarea acestora de către producătorii agricoli contractanţi, beneficiari ai alocaţiilor, în stricta conformitate cu prevederile prezentei hotărâri.
    Agenţii economici mandatati de stat vor controla modul de utilizare a ingrasamintelor chimice şi vor lua măsuri de recuperare a contravalorii acestora, pe calea răspunderii civile, în următoarele situaţii:
    a) utilizarea ingrasamintelor chimice la o alta cultura agricolă decît cea contractată prin prezenta hotărâre sau în alte scopuri;
    b) utilizarea peste cantitatea maxima şi structura de elemente fertilizante prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre;
    c) degradarea sau neutilizarea ingrasamintelor chimice potrivit normelor de utilizare a acestora;
    d) neîndeplinirea obligaţiei de livrare a cantităţii minime obligatorii de produse contractate şi pentru care au fost asigurate îngrăşăminte chimice.
    Agenţii economici mandatati de stat au obligaţia restituirii, în aceleaşi condiţii ca şi producătorii agricoli, a contravalorii ingrasamintelor chimice degradate cu vinovăţia lor.
    În funcţie de modificarea condiţiilor de realizare a culturilor agricole contractate cu producătorii agricoli, fiecare agent economic mandatat de stat poate redistribui sumele primite ca alocaţie bugetară sau cantităţile de îngrăşăminte chimice procurate din acestea pentru contractele proprii. În aceleaşi condiţii, redistribuirea între agenţii economici mandatati de stat se poate face numai cu aprobarea ordonatorului principal de credite.
    10. Utilizarea necuvenita şi degradarea ingrasamintelor chimice, conform pct. 9, se constata şi se consemnează, în prezenta producătorului agricol, de către reprezentantul agentului economic mandatat de stat şi de către specialistul centrului agricol teritorial, împuterniciţi prin decizie, conform pct. 17, în procesul-verbal de constatare consemnindu-se:
    - forma de utilizare necuvenita sau cauzele degradării ingrasamintelor chimice;
    - cantitatea de îngrăşăminte chimice în kilograme substanta activa, degradate sau utilizate necuvenit;
    - contravaloarea cantităţii de îngrăşăminte chimice, degradate sau utilizate necuvenit, stabilită conform pct. 4, se restituie la bugetul de stat;
    - semnătura - angajament de restituire - a producătorului agricol sau a persoanei vinovate de degradarea ingrasamintelor chimice şi semnăturile reprezentanţilor constatatori.
    Procesele-verbale de constatare se înregistrează şi se depun, în termen de 24 de ore, la conducerea agentului economic mandatat de stat pentru luarea măsurilor necesare, conform prevederilor legale.
    Sumele recuperate se vor vărsa la bugetul de stat.
    11. Obligaţiile contractuale minimale, cantitative, ale producătorilor agricoli se stabilesc conform prevederilor anexei nr. I la prezenta hotărâre, în raport cu producţia realizată.
    În cazul calamitării culturilor agricole contractate datorită factorilor naturali, obligaţiile contractuale minimale, cantitative, ale producătorilor agricoli se reduc cu proporţia de diminuare a productiilor, legal constatată şi confirmată, conform prevederilor Ordinului nr. 233/24/1990 al ministrului finanţelor şi al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
    Constatarea şi confirmarea calamitatii naturale a culturilor agricole contractate se iniţiază de către agenţii economici mandatati de stat, din proprie initiativa sau la sesizarea producătorilor agricoli.
    12. Ingrasamintele chimice rămase în stoc la sfîrşitul campaniei agricole, la agentul economic mandata de stat, asa cum se evidenţiază în justificarea de campanie a alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice, se vor valorifica la preţul de achiziţie actualizat. Sumele vor fi virate la bugetul de stat.
    13. Justificarea alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice se întocmeşte, se prezintă şi se susţine la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, pentru fiecare cultura agricolă, de către agentul economic mandatat de stat, în cel mult 15 zile de la ultima fertilizare efectuată în epoca optima de executare a acestei categorii de lucrări.
    14. Anterior întocmirii justificarii, conform modelului prezentat în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, agentul economic mandatat de stat are obligaţia ca, în relaţia sa contractuală cu furnizorul de îngrăşăminte chimice, sa sisteze orice livrare de îngrăşăminte şi sa definitiveze decontarea celor asigurate până la acea data. Orice cantitate de îngrăşăminte, recepţionată sau consumată de agentul economic mandatat de stat după depunerea şi susţinerea justificarii şi care depăşeşte sumele alocate de la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei cu aceasta destinaţie, se suporta direct de către acesta.
    15. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, după verificarea şi avizarea documentelor de justificare a alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice, depuse de către agenţii economici mandatati de stat, întocmeşte şi prezintă Ministerului Finanţelor, conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, pe total campanie şi agenţi economici mandatati de stat, justificarea creditelor primite pentru asigurarea ingrasamintelor chimice.
    16. La data întocmirii justificarii creditelor pentru îngrăşăminte chimice, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei poate sa compenseze, între agenţii economici mandatati de stat, sumele ce urmează a fi primite de la bugetul de stat cu cele restituite de aceştia.
    17. Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie şi agenţii economici mandatati de stat răspund nemijlocit de aplicarea prevederilor prezentei hotărâri, în care sens se vor lua şi următoarele măsuri:
    a) direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie numesc prin decizie personalul propriu şi pe cel de la centrele agricole teritoriale care vor supraveghea si, după caz, vor aviza contractarea productiilor agricole, asigurarea şi utilizarea ingrasamintelor chimice acordate prin alocaţii bugetare, respectarea tehnologiilor specifice de cultura şi consemnarea, conform reglementărilor în vigoare, a situaţiilor de forta majoră, în toate cazurile acordind asistenta tehnica gratuita;
    b) agenţii economici mandatati de stat numesc, prin decizie, personalul care răspunde de aplicarea prevederilor prezentei hotărâri, luind operativ toate măsurile ce se impun în acest sens, întocmind documentaţiile specifice privind contractarea producţiei, asigurarea, distribuirea şi utilizarea ingrasamintelor chimice acordate prin alocaţii bugetare, constatarea şi confirmarea situaţiilor de calamitate naturala, preluarea producţiei contractate si, după caz, recuperarea şi restituirea sumelor reprezentind alocaţii bugetare pentru îngrăşăminte chimice, necuvenite.
    18. Obligaţiile de justificare şi de decontare cu bugetul de stat a sumelor reprezentind alocaţii bugetare pentru îngrăşăminte chimice, potrivit prevederilor prezentei hotărâri, revin în exclusivitate agenţilor economici mandatati de stat, indiferent de data şi de condiţiile în care acestea se decontează, direct sau pe calea răspunderii civile, cu producătorii agricoli contractanţi şi se realizează prin Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
    19. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie, agenţii economici mandatati de stat şi producătorii agricoli contractanţi, beneficiari de îngrăşăminte chimice, au obligaţia cunoaşterii şi respectării întocmai a prevederilor prezentei hotărâri, precum şi a aplicării acesteia.


    ANEXA 1
    la normele metodologice



    AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
    .................................
    Str. ................... nr. .....
    Localitatea........., judeţul .......
    Nr. ................/................

                 FUNDAMENTAREA CERERII DE ALOCAŢII BUGETARE
     pentru îngrăşăminte chimice care se acorda, ca sprijin al statului,
  în campania agricolă de primavara a anului 1997, producătorilor agricoli
               contractanţi ai culturii .................

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
              Contractare Îngrăşăminte chimice Valoarea îngrâşămintelor
      ──────────────────────── ──────────────────────────────────────────── chimice
Nr. Suprafaţa Producţia Alocaţia Totalul Asigurat Diferenţa Furnizorul ─────────────────────────────
crt. - ha - totală cantitativă necesar din stoc de asigurat potenţial Preţul Valoarea
                   - tone - maxima (1x3) anterior (4-5) de mediu îngrăşămintelor
                                   - kg - kg - kg - kg îngrăşăminte - lei/kg de asigurat
                                  substanta substanta substanta substanta chimice substanţă (6x8)
                                   activa - activa - activa - activa - activă - - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   .
   .
   .
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    Confirmăm existenta, valabilitatea şi luarea în evidenta noastră a contractelor încheiate
    de agentul economic mandatat de stat cu producătorii agricoli.

          DIRECŢIA GENERALĂ
  PENTRU AGRICULTURA SI ALIMENTAŢIE AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
                                                    ......................
  Judeţul ........ Director general......
  Judeţul ........ Director general ...... Director general, (manager),
                                                     .....................



    ANEXA 2
    la normele metodologice



    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
        ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE

               Se aproba
               ----------

           FUNDAMENTAREA CERERII DE CREDITE Nr. ......./..........
     destinate asigurării alocaţiilor bugetare pentru îngrăşăminte chimice
              în campania agricolă de primavara a anului 1997

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Agenţii Contractare Îngrăşăminte chimice
  crt. economici Cultura ────────────────────────── ───────────────────────────────────────────────
         mandataţi agricolă Suprafaţa Producţie Totalul Asigurat Diferenţa
          de stat (ha) (tone) Alocaţia necesar din stoc de asigurat Valoarea
                                                                    maximă (tone anterior (tone îngrăşămintelor
                                                                                substanţă (tone substanţă chimice
                                                                                 activă) substanţă activă) de asigurat
                                                                                             activă (mii lei)



─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Total
  general
  campanie, x
  din care:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





    ANEXA 3
    la normele metodologice



     AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
    .................................
    Str. ................... nr. .....
    Localitatea........., judeţul .......
    Nr. ................/................


                   JUSTIFICAREA ALOCAŢIILOR BUGETARE
        acordate pentru îngrăşăminte chimice în campania agricolă de
                 primavara a anului 1997 la cultura .........

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                   Suprafaţa pentru Cantitatea Cantitatea Diferenţe Valoarea Sume neutilizate Sumele
                   care s-a acordat asigurata utilizata (3-4) cantităţii în contul agentului de
Nr. Specificaţie alocaţie (efectiv (kg substanţă (kg substanţă în stoc (kg (lei) economic mandatat regularizat
crt. fertilizata) activa) activa) substanţă ───────────────────── de stat prin
                                                                      activă) Asi- Uti- Rămase (se restituie la compensare
                                                                              gurate lizate în stoc bugetul de stat)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Stocuri
     anterioare
  2. Alocaţii
     primavara '97
  3. Total general,
       din care:
   a) societăţi
      cu capital
      majoritar
      de stat
   b) societăţi
      şi asociaţii
      agricole
      cu capital
      privat
   c) producători
      individuali
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Sumele neutilizate (alocaţie 1997 - achiziţie 1997 = col. 9) în valoare de .............. lei
au fost restituite ordonatorului principal de credite, cu Ordinul de plata nr. ....... din ........
    Datele cuprinse în justificare au fost verificate de noi şi corespund realităţii.

         D.G.A.A. A JUDEŢULUI...... AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
            Director general, ...........................
          ......................... Director general, (manager),
                                               .....................



    ANEXA 4
    la normele metodologice


    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
    Nr. ........... din ............1997

                        JUSTIFICAREA CREDITELOR BUGETARE
     destinate acordării de alocaţii bugetare pentru ingrasamintele chimice,
       care se asigura ca sprijin al statului, conform Legii nr. 83/1993,
          producătorilor agricoli, în campania agricolă de primavara
                              a anului 1997

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                               Total general Agenţi economici
                                                - compania mandatati de stat
  Nr. Specificaţie U.M. agricolă de ─────────────────
  crt. primavara Culturi agricole
                                              a anului 1997
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Valoarea alocaţiei asigurate
      pentru achiziţie noua lei
  2. Suprafaţa efectiv fertilizata ha
  3. Cantitatea de îngrăşăminte kg
      chimice - alocaţie barem substanta
                                      activa/ha
  4. Consumul maxim admis (2x3) tone
                                      substanta
                                        activa
  5. Îngrăşăminte chimice tone
      asigurate - Total, substanta
                                        activa

      din care:
      a) din achiziţie noua tone
                                      substanta
                                        activa
      b) din stoc anterior tone
                                      substanta
                                        activa
  6. Îngrăşăminte chimice tone
     consumate - Total, substanta
                                        activa
      din care:
      a) achiziţie noua tone
                                      substanta
                                        activa
      b) din stoc anterior tone
                                      substanta
                                        activa
  7. Îngrăşăminte rămase în stoc tone
      (5-6) - Total, substanta
                                        activa
      din care:
      a) din achiziţie noua tone
                                      substanta
                                        activa
      b) din stoc anterior tone
                                      substanta
                                        activa
  8. Valoarea ingrasamintelor chimice
     asigurate - Total, lei
     din care:
     a) din achiziţie noua lei
     b) din stoc anterior lei
  9. Valoarea ingrasamintelor chimice
     consumate - Total, lei
     din care:
     a) din achiziţie noua lei
     b) din stoc anterior lei
 10. Valoarea ingrasamintelor chimice
     rămase în stoc - Total, lei
     din care:
     a) din achiziţie noua lei
     b) din stoc anterior lei
 11. Alocaţii bugetare de restituit
     [1-8a)] lei
 12. Alocaţii bugetare de regularizat
     prin compensare [8a)-1] lei
 13. Sume de restituit la bugetul de
     stat (11-12) lei
 14. Sume de regularizat prin
     compensare (12-11) lei
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                        ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE,



                              -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016