Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 174 din 12 februarie 2004  pentru aprobarea componentei reprezentantilor partii romane si organizarea activitatii acestora in Comisia mixta romano-bulgara pentru realizarea obiectivului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 174 din 12 februarie 2004 pentru aprobarea componentei reprezentantilor partii romane si organizarea activitatii acestora in Comisia mixta romano-bulgara pentru realizarea obiectivului "Pod peste fluviul Dunarea, la Calafat-Vidin"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 161 din 24 februarie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi având în vedere art. 12 din Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea unui nou pod mixt (rutier şi feroviar) de frontierã între cele douã ţãri, peste fluviul Dunãrea, semnat la Bucureşti la 5 iunie 2000, ratificat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 149/2000 , aprobatã prin <>Legea nr. 91/2001 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã componenţa reprezentanţilor pãrţii române în Comisia mixtã româno-bulgarã pentru realizarea obiectivului "Pod peste fluviul Dunãrea, la Calafat-Vidin", denumitã în continuare partea românã în comisia mixtã, alcãtuitã din reprezentanţi ai autoritãţilor/instituţiilor publice/agenţilor economici, denumite/denumiţi în continuare instituţii, prevãzute/prevãzuţi în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Fiecare instituţie prevãzutã la alin. (1) poate desemna în cadrul componenţei pãrţii române în comisia mixtã unul sau mai mulţi reprezentanţi, dupã caz.
(3) La propunerea instituţiilor prevãzute în anexã, se constituie componenţa nominalã a pãrţii române în comisia mixtã, care se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(4) În componenţa pãrţii române în comisia mixtã pot fi cooptaţi şi reprezentanţi ai altor instituţii interesate.
(5) Copreşedintele pãrţii române în comisia mixtã prevãzutã la alin. (1) este un reprezentant al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu rang de secretar de stat.
ART. 2
(1) În vederea facilitãrii activitãţii pãrţii române în comisia mixtã, se vor constitui grupuri de lucru compuse din membrii acesteia şi alţi specialişti, dupã caz.
(2) Grupurile de lucru prevãzute la alin. (1) se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, la propunerea instituţiilor prevãzute în anexa la prezenta hotãrâre.
ART. 3
(1) Se constituie Secretariatul pãrţii române în comisia mixtã, denumit în continuare Secretariat, organizat ca serviciu în structura organizatoricã a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(2) Secretariatul este condus de secretarul pãrţii române în comisia mixtã, care va fi şi coordonatorul Unitãţii de management şi implementare a proiectului, denumitã în continuare UMIP, organizatã ca birou în structura Secretariatului.
(3) UMIP coordoneazã toate activitãţile referitoare la proiectarea şi construirea infrastructurii conexe de pe teritoriul român aferente obiectivului "Pod peste fluviul Dunãrea, la Calafat-Vidin", denumit în continuare obiectiv, aşa cum este definit în art. 1 din Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea unui nou pod mixt (rutier şi feroviar) de frontierã, între cele douã ţãri, peste fluviul Dunãrea, semnat la Bucureşti la 5 iunie 2000, denumit în continuare acord-cadru.
(4) Secretarul, precum şi personalul din structura Secretariatului sunt desemnaţi prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(5) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului asigurã spaţiul, dotarea cu mobilier şi echipamente necesare în vederea desfãşurãrii activitãţii Secretariatului.
ART. 4
(1) Atribuţiile reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã constau în implementarea acordului-cadru şi a altor acorduri româno-bulgare ulterioare privind coordonarea tuturor activitãţilor referitoare la proiectarea şi construirea obiectivului, în vederea creãrii premiselor necesare pentru realizarea construcţiei, exploatarea şi întreţinerea acestuia.
(2) În sensul alin. (1), premisele necesare pentru realizarea construcţiei, exploatarea şi întreţinerea obiectivului sunt:
a) studierea cadrului legislativ existent şi elaborarea propunerilor de modificãri corespunzãtoare;
b) propunerea şi coordonarea mãsurilor privind aducerea la îndeplinire a prevederilor acordului-cadru şi a altor acorduri româno-bulgare ulterioare privind obiectivul;
c) urmãrirea activitãţii de implementare a proiectelor tehnice privind construirea obiectivului de pe teritoriul României;
d) avizarea raportului elaborat de UMIP privind lucrãrile angajate din punct de vedere cantitativ şi calitativ, în conformitate cu aceste proiecte, şi urmãrirea exploatãrii obiectivului;
e) avizarea raportului elaborat de UMIP privind urmãrirea termenilor de referinţã, a procedurilor de achiziţie pentru consultanţã, proiectare şi lucrãri de construcţie, în conformitate cu cerinţele şi procedurile instituţiilor finanţatoare şi ale legislaţiilor naţionale românã şi bulgarã în corelare cu partea bulgarã;
f) avizarea propunerilor privind prioritãţile investiţiilor aferente obiectivului;
g) realizarea planurilor, programelor de lucru şi rapoartelor pentru derularea proiectului pe faze şi categorii de lucrãri aferente obiectivului şi convenirea rapoartelor la lucrãrile executate;
h) propunerea structurii de finanţare pentru elaborarea şi implementarea studiilor şi proiectelor tehnice de construcţie a obiectivului;
i) monitorizarea tuturor activitãţilor corespunzãtoare realizãrii obiectivului, desfãşurate de instituţiile din România implicate;
j) organizarea şi coordonarea activitãţii grupurilor de lucru, constituite în conformitate cu prevederile art. 2;
k) organizarea şi coordonarea altor activitãţi necesare construcţiei, exploatãrii şi întreţinerii obiectivului.
ART. 5
(1) Reprezentanţii pãrţii române în comisia mixtã se vor întruni ori de câte ori va fi nevoie, dar cel puţin o datã pe lunã.
(2) Convocarea reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã se face de cãtre copreşedintele pãrţii române în comisia mixtã, prin grija Secretariatului.
(3) Secretariatului îi revine şi responsabilitatea convocãrii reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã şi a grupurilor de lucru în cazul întâlnirilor bilaterale cu partea bulgarã.
(4) Materialele supuse dezbaterii şi adoptãrii de cãtre partea românã în comisia mixtã se transmit acesteia cu cel puţin 5 zile înainte de data şedinţei, prin grija Secretariatului.
(5) Hotãrârile pãrţii române în comisia mixtã se iau cu majoritatea voturilor exprimate de membrii prezenţi.
(6) În cazul în care partea românã în comisia mixtã nu poate adopta o hotãrâre, pentru care asumarea deciziilor este de competenţa Guvernului României, se întocmeşte, prin grija Secretariatului, un raport care este avizat de copreşedintele pãrţii române în comisia mixtã şi prezentat Guvernului României în vederea adoptãrii unei hotãrâri.
ART. 6
Regulamentul de organizare şi funcţionare al pãrţii române în comisia mixtã şi al Secretariatului se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
ART. 7
Semestrial sau, dupã caz, la solicitarea Guvernului României, copreşedintele pãrţii române în comisia mixtã prezintã informãri privind stadiul realizãrii obiectivului.
ART. 8
(1) Fondurile aferente cheltuielilor ocazionate de organizarea şi desfãşurarea sesiunilor de lucru ale reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã sau ale sesiunilor grupurilor de lucru se asigurã din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi al unitãţilor care funcţioneazã în subordinea sau sub autoritatea acestuia.
(2) Cheltuielile de transport, cazare, diurnã şi cheltuielile cu justificare sunt suportate de fiecare instituţie pentru reprezentanţii sãi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 9
(1) În termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, instituţiile prevãzute în anexã vor comunica Secretariatului lista nominalã a reprezentanţilor sãi desemnaţi în componenţa pãrţii române în comisia mixtã.
(2) Orice modificare a componenţei nominale a reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã este comunicatã de instituţiile prevãzute în anexã în termen de 10 zile de la data la care a intervenit aceastã schimbare.
(3) În scopul aplicãrii corespunzãtoare a prevederilor acordului-cadru şi ale prezentei hotãrâri, fiecare instituţie care desemneazã reprezentanţi în comisia mixtã sau în grupurile de lucru se poate organiza la nivel intern în funcţie de specificul activitãţii sale, în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
(4) Ca modalitate de lucru, reprezentanţii în componenţa nominalã a pãrţii române în comisia mixtã sau în grupurile de lucru pot prezenta puncte de vedere, formulate în scris, aprobate de conducerile instituţiilor pe care le reprezintã.
ART. 10
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, <>Hotãrârea Guvernului nr. 623/2001 pentru aprobarea componenţei nominale a reprezentanţilor pãrţii române în comisia mixtã pentru realizarea obiectivului "Pod peste fluviul Dunãrea, la Calafat-Vidin", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 378 din 11 iunie 2001, se abrogã.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul transporturilor,
construcţiilor şi turismului,
Miron Tudor Mitrea

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 12 februarie 2004.
Nr. 174.

ANEXĂ

INSTITUŢII
reprezentate în cadrul pãrţii române în Comisia mixtã
româno-bulgarã pentru realizarea obiectivului
"Pod peste fluviul Dunãrea, la Calafat-Vidin"

1. Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
2. Ministerul Afacerilor Externe
3. Ministerul Integrãrii Europene
4. Ministerul Finanţelor Publice
5. Ministerul Administraţiei şi Internelor
6. Ministerul Apãrãrii Naţionale
7. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului
8. Ministerul Sãnãtãţii
9. Ministerul Economiei şi Comerţului
10. Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei
11. Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei
12. Ministerul Justiţiei
13. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
14. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontierã
15. Departamentul pentru Relaţia cu Investitorii Strãini
16. Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A.
17. Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Marfã "C.F.R. Marfã" - S.A.
18. Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R Cãlãtori" - S.A.
19. Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
20. Compania Naţionalã "Administraţia Porturilor Dunãrii Fluviale" - S.A.
21. Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie
22. Prefectura Judeţului Dolj
23. Primãria Municipiului Calafat

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016