Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 163 din 13 martie 2000  privind aprobarea Normelor metodologice pentru acordarea, utilizarea si controlul sumelor destinate proprietarilor de paduri, indiferent de forma de proprietate, pentru efectuarea unor lucrari de gospodarire, in scopul asigurarii integritatii fondului forestier national si gestionarii durabile a padurilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 163 din 13 martie 2000 privind aprobarea Normelor metodologice pentru acordarea, utilizarea si controlul sumelor destinate proprietarilor de paduri, indiferent de forma de proprietate, pentru efectuarea unor lucrari de gospodarire, in scopul asigurarii integritatii fondului forestier national si gestionarii durabile a padurilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 128 din 27 martie 2000

În temeiul prevederilor <>art. 28 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier naţional, republicatã,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice pentru acordarea, utilizarea şi controlul sumelor destinate proprietarilor de pãduri, indiferent de forma de proprietate, pentru efectuarea unor lucrãri de gospodãrire, în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional şi gestionãrii durabile a pãdurilor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul apelor,
pãdurilor şi protecţiei mediului,
Romica Tomescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
pentru acordarea, utilizarea şi controlul sumelor destinate proprietarilor de pãduri, indiferent de forma de proprietate, pentru efectuarea unor lucrãri de gospodãrire, în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional şi gestionãrii durabile a pãdurilor

ART. 1
În vederea sprijinirii proprietarilor de pãduri, indiferent de forma de proprietate, în efectuarea unor lucrãri de gospodãrire, în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional şi gestionãrii durabile a acestuia, statul va acorda anual de la buget fondurile necesare pentru:
a) cheltuieli de natura investiţiilor, prevãzute la <>art. 28 alin. (1) lit. a), b) şi e) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã;
b) cheltuieli materiale şi prestãri de servicii, prevãzute la <>art. 28 alin. (1) lit. c), d), f) şi g) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã.
ART. 2
Fundamentarea solicitãrii de fonduri pentru lucrãrile şi/sau acţiunile prevãzute la art. 1 se va face de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, la propunerea inspectoratelor silvice teritoriale, cu respectarea reglementãrilor în vigoare privind elaborarea, aprobarea şi finanţarea acţiunilor din fondurile bugetare în conformitate cu dispoziţiile legale privind finanţele publice. Realizarea lucrãrilor sau a acţiunilor prevãzute la art. 1 se va face cu respectarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice.
ART. 3
(1) Pentru fiecare categorie de lucrãri propusã sa fie finanţatã din alocaţii bugetare se va întocmi o fişa care va conţine urmãtoarele:
1. categoria de lucrãri, potrivit nominalizarilor prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã;
2. amplasamentul suprafeţei pe care se executa lucrãrile: judeţul, comuna, localitatea, ocolul silvic, denumirea locului, numele/denumirea persoanelor fizice sau juridice proprietare de pãduri etc.;
3. felul lucrãrii, elemente de antemasuratoare, suprafata, lungimea, intensitatea atacului dãunãtorilor etc., dupã caz;
4. devizul lucrãrii potrivit normelor în vigoare, precum şi termenele de plata;
5. executantul;
6. beneficiarul;
7. contribuţia în munca a beneficiarului; eventuale surse de sponsorizare sau contribuţii ale unor persoane fizice şi juridice;
8. numele, prenumele şi funcţia persoanei care a întocmit fişa, data şi semnatura. Modelul fisei se întocmeşte de autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura şi se difuzeazã inspectoratelor silvice teritoriale prin Direcţia generalã a pãdurilor din cadrul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
(2) Cheltuielile prevãzute la art. 1 lit. a) şi b) se vor finanta prin trezoreria statului, pe baza deschiderii şi repartizãrii creditelor bugetare, lunar, potrivit procedurilor folosite de instituţiile publice.
ART. 4
(1) Dupã aprobarea bugetului creditele bugetare aprobate pentru Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, referitor la acţiunile prevãzute pentru gospodãrirea pãdurilor, se defalcheaza pe acţiunile înscrise în documentaţia de fundamentare a propunerilor bugetare, în raport cu importanta şi prioritatea lucrãrilor sau a acţiunilor aprobate.
(2) Defalcarea prevãzutã la alin. (1) se analizeazã în Consiliul tehnico-economic al Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului şi se aproba de conducerea ministerului, conform <>art. 22 alin. (4) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice.
(3) Programul de finanţare aprobat de conducerea ministerului şi modalitatea de obţinere a sumelor aferente se comunica beneficiarilor prin inspectoratele silvice teritoriale.
(4) Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, în calitate de ordonator principal de credite, rãspunde, împreunã cu proprietarii care beneficiazã de sumele respective, de utilizarea acestora potrivit scopului pentru care au fost alocate.
ART. 5
(1) Întocmirea şi aprobarea documentaţiilor, licitarea execuţiei, decontarea şi recepţia lucrãrilor prevãzute la art. 1 lit. a) se vor face potrivit procedurilor legale pentru achiziţiile publice, iar a celor prevãzute la art. 1 lit. b), potrivit procedurilor reglementate legal pentru achiziţiile de bunuri şi prestãrile de servicii.
(2) Lucrãrile de combatere a bolilor şi dãunãtorilor din pãdurile proprietate privatã, prevãzute la art. 1 lit. b), se executa de unitãţi specializate care dispun de mijloacele materiale şi de specialişti, pe baza de comenzi date de inspectoratul silvic teritorial, în limita fondurilor alocate prin buget şi cu acordul organelor financiare din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura, cu respectarea prevederilor art. 2 şi 3.
(3) Normele tehnice silvice şi juridice prevãzute la <>art. 28 alin. (1) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, se procura pe plan central prin grija Direcţiei de regim silvic din cadrul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului şi se distribuie gratuit persoanelor fizice sau juridice de drept privat, prin inspectoratele silvice teritoriale. În acest sens se vor întocmi şi se vor difuza extrase din normele tehnice silvice şi din alte acte normative, din care rezulta obligaţiile proprietarilor referitoare la aplicarea regimului silvic şi la gospodãrirea durabila a pãdurilor.
(4) Acordarea de compensaţii proprietarilor de pãduri cu funcţii speciale de protecţie, persoane fizice, se va putea face în condiţiile în care prin amenajament sunt prevãzute restrictii în recoltarea masei lemnoase, impuse de funcţiile de protecţie pe care le îndeplinesc, în mod proporţional cu amploarea acestor restrictii. Stabilirea compensaţiilor se face în baza studiilor executate de Institutul de Cercetãri şi Amenajãri Silvice sau de unitãţile teritoriale ale acestuia, la solicitarea inspectoratelor silvice teritoriale, în funcţie de diminuarea avantajelor materiale în varianta existenţei funcţiei de protecţie comparativ cu situaţia în care padurea ar îndeplini funcţia de producţie. Aceste compensaţii se pot acorda numai în urmãtoarele cazuri: protejarea unor acumulari hidrotehnice; pãduri cu funcţii de recreere; rezervaţii ştiinţifice sau naturale; parcuri naţionale; pãduri care protejeaza obiective de interes naţional, drumuri sau cai ferate, obiective militare ori monumente de cultura.
ART. 6
(1) Toate documentele primare, actele de decontare şi de evidenta a cheltuielilor efectuate din creditele bugetare aprobate se vor indosaria distinct şi se vor inregistra în conturi, separat de orice alte cheltuieli.
(2) Acordarea alocaţiilor bugetare pentru lucrãrile prevãzute la art. 1 se va face pe baza realizarilor raportate lunar, iar trimestrial se vor justifica printr-un formular de decont, semnat de inspectorul-şef şi de contabilul-şef ai inspectoratului silvic teritorial şi avizat de direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeteana sau a municipiului Bucureşti. Decontul justificativ va cuprinde fondurile alocate, cheltuielile efectuate, cu nominalizarea şi atasarea copiilor de pe facturile şi de pe ordinele de plata pe baza cãrora s-au efectuat cheltuielile. Modelele de deconturi justificative sunt prevãzute în anexele nr. 1-7 la prezentele norme metodologice.
(3) Toate plãţile efectuate din fondurile alocate sunt supuse controlului financiar preventiv, potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 7
(1) Decontarea finanţãrii lucrãrilor prevãzute la art. 1 lit. a) se face în conformitate cu dispoziţiile legale privind investiţiile şi decontarea acestora. Decontarea finanţãrii obiectivelor prevãzute la art. 1 lit. b), referitoare la punerea la dispoziţie proprietarilor de pãduri a normelor tehnice silvice şi juridice care reglementeazã regimul silvic şi a materialelor de propaganda şi educaţie forestierã privind ocrotirea şi conservarea pãdurilor, se face pe baza de factura fiscalã sau deviz, dupã caz. Decontarea compensaţiilor prevãzute la art. 1 lit. b), referitoare la sprijinirea proprietarilor de pãduri cu funcţii speciale de protecţie, persoane fizice, se face pe baza unui raport de expertiza întocmit de o unitate specializatã şi autorizata potrivit legii.
(2) Recepţia lucrãrilor de refacere a unor cai forestiere de transport distruse în urma unor calamitati naturale se face în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrãrilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora.
(3) Sumele cuvenite pentru executarea lucrãrilor prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, se transmit prin dispoziţii bugetare, cãtre inspectoratele silvice teritoriale, la trezoreriile judeţene, în vederea efectuãrii plãţilor cãtre executanti sau furnizori, în condiţiile prevãzute la art. 6.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL ...............


Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Refacerea pãdurilor afectate de calamitati naturale sau de incendii
a cãror cauza este necunoscutã

1. Amplasamentul suprafeţei pe care se executa lucrãrile: judeţul ........, comuna ............., localitatea .........................., Ocolul silvic .............., denumirea locului ...................
2. Beneficiarul lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea .........................................................
Sediul ............................................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ..................
codul fiscal ...................
b) Persoana fizica:
Numele şi prenumele ...............................................
Adresa: judeţul ..............., comuna ..........., localitatea ................., str. ....................... nr. .........
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal ............
3. Descrierea lucrãrii şi elementele de antemasuratoare ...........
...................................................................
4. Valoarea devizului ...................... lei
5. Contribuţia beneficiarului .............. lei
6. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 4 - rândul 5) .......... lei
7. Termenul de plata .................
8. Executantul:
Denumirea .................................
Comuna/oraşul .................., str. ................ nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ..................
codul fiscal ......................

Inspector-şef, Contabil-şef,
............... ..............

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL ..............

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Refacerea unor cai forestiere de transport distruse în urma calamitãţilor naturale

1. Amplasamentul drumului forestier pe care se executa lucrãrile: judeţul ............, comuna .........., localitatea ................., Ocolul silvic ................, denumirea locului .....................
2. Beneficiarul lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea .......................
Sediul ..........................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ..................
codul fiscal ...................
b) Persoana fizica:
Numele şi prenumele .........................................
Adresa: judeţul .........., comuna .........., localitatea ........, str. ................. nr. ..............
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal .............
3. Descrierea lucrãrii şi elementele de antemasuratoare ............
....................................................................
4. Valoarea devizului ................... lei
5. Contribuţia beneficiarului ........... lei
6. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 4 - rândul 5) ......... lei
7. Termenul de plata ................
8. Executantul:
Denumirea ............................
Comuna/oraşul .............., str. ..................... nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal .....................

Inspector-şef, Contabil-şef,
.............. ............

ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL ...............

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. c) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Combaterea bolilor şi dãunãtorilor în pãdurile proprietate privatã

1. Amplasamentul suprafeţei pe care se executa lucrãrile: judeţul ............., comuna ............, localitatea ............., Ocolul silvic ............., denumirea locului .....................
2. Beneficiarul lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea ........................................................
Sediul ...........................................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal .....................................................
b) Persoana fizica:
Numele şi prenumele ...............................
Adresa: judeţul ............, comuna .............., localitatea ................., str. ................ nr. ..........
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal ............
3. Descrierea lucrãrii şi elementele de antemasuratoare ...........
....................................................................
4. Valoarea devizului ............................ lei
5. Contribuţia beneficiarului .................... lei
6. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 4 - rândul 5).......... lei
7. Termenul de plata .......................
8. Executantul:
Denumirea ...................................
Comuna/oraşul .............., str. ................... nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal ..................

Inspector-şef, Contabil-şef,
............... ..............

ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL .............

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Amenajarea pãdurilor, proprietate privatã a persoanelor fizice

1. Amplasamentul suprafeţei pe care se executa lucrãrile: judeţul .........., comuna .........., localitatea .............., Ocolul silvic ................, denumirea locului ....................
2. Beneficiarul lucrãrii:
Adresa: judeţul ............., comuna ..............., localitatea ..............., str. ........................... nr. ........
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal ............
3. Descrierea lucrãrii şi elementele de antemasuratoare ...........
...................................................................
4. Valoarea devizului ............................ lei
5. Contribuţia beneficiarului .................... lei
6. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 4 - rândul 5) ........ lei
7. Termenul de plata .........................
8. Executantul:
Denumirea ...................................
Comuna/oraşul ..............., str. ................. nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ................
codul fiscal ............................

Inspector-şef, Contabil-şef,
............... ..............

ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL .................

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Finanţarea unor studii complexe de fundamentare a soluţiilor de gospodãrire a pãdurilor, proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice

1. Beneficiarul lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea .................
Sediul ....................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal ..............................
b) Persoana fizica:
Numele şi prenumele .......................
Adresa: judeţul .............., comuna .............., localitatea ..............., str. ............. nr. .........
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal .............
2. Descrierea lucrãrii şi elementele de antemasuratoare: studiile complexe de fundamentare a soluţiilor de gospodãrire a pãdurilor, proprietate privatã ....................................................
3. Valoarea studiilor ............................ lei
4. Contribuţia beneficiarului .................... lei
5. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 3 - rândul 4) .......... lei
6. Termenul de plata .......................
7. Executantul:
Denumirea: Inspectoratul silvic teritorial .......................
Comuna/oraşul .............., str. ............... nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ..................
codul fiscal ..........................

Inspector-şef, Contabil-şef,
................ ...............

ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL ...............

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Punerea la dispoziţie proprietarilor de pãduri a normelor tehnice silvice şi juridice care reglementeazã regimul silvic şi a materialelor de propaganda şi educaţie forestierã privind ocrotirea şi conservarea pãdurilor

1. Beneficiarul lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea ..............................
Sediul .................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal ............................
b) Persoana fizica:
Numele şi prenumele .....................................
Adresa: judeţul ..............., comuna ............., localitatea ...................., str. .................. nr. .....
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal ...........
2. Denumirea lucrãrii ............................
3. Valoarea devizului .......................... lei
4. Contribuţia beneficiarului .................. lei
5. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 3 - rândul 4) .......... lei
6. Termenul de plata .......................
7. Executantul:
Denumirea: Inspectoratul silvic teritorial .......................
Comuna/oraşul ..................., str. ............... nr. ......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal ....................

Inspector-şef, Contabil-şef,
............... ...............


ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL APELOR,
PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI -
DIRECŢIA DE REGIM SILVIC
INSPECTORATUL SILVIC TERITORIAL ...................

Avizat,
-------
D.G.F.P.C.F.S.

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional conform prevederilor <>art. 28 alin. (1) lit. g) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, pentru lucrarea:

Sprijinirea proprietarilor de pãduri cu funcţii speciale de protecţie, persoane fizice, prin acordarea unor compensaţii reprezentând contravaloarea bunurilor pe care nu le recolteaza datoritã restrictiilor impuse prin amenajamentele silvice în aceste pãduri

1. Amplasamentul suprafeţei: judeţul ..................., comuna .............., localitatea ........................, Ocolul silvic ..............., denumirea locului ...................
2. Beneficiarul lucrãrii:
Numele şi prenumele ..............................
Adresa: judeţul ............, comuna ................., localitatea ..................., str. .................... nr. .....
Buletinul/cartea de identitate: codul numeric personal ............
3. Valoarea compensatiei ....................... lei
4. Contribuţia beneficiarului .................. lei
5. Alocaţii bugetare de acordat (rândul 3 - rândul 4) ........ lei
6. Termenul de plata ..........................
7. Executantul:
Denumirea: Inspectoratul silvic teritorial .......................
Comuna/oraşul .............., str. ................... nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .................
codul fiscal ........................

Inspector-şef, Contabil-şef,
............... ..............

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016