Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 160 din 11 martie 1999  privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor   Ordonantei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, cu modificarea si completarea corespunzatoare a normelor metodologice aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 391/1993     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 160 din 11 martie 1999 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, cu modificarea si completarea corespunzatoare a normelor metodologice aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 391/1993

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 107 din 15 martie 1999
În temeiul dispoziţiilor <>art. I pct. 2 din Legea nr. 82/1995 , ale <>art. 74 alin. (1) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, ale <>art. 62 din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, şi ale <>Legii nr. 189/1998 privind finanţele publice locale,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrãri publice şi construcţii de locuinţe, cu modificarea şi completarea corespunzãtoare a normelor metodologice aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 391/1993 , publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 101 din 19 aprilie 1994, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Punctul 2 din capitolul A va avea urmãtorul cuprins:
"2. Încasãrile obţinute din punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 85/1992 , republicatã, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 82/1995 (din avansuri, plati integrale, rate, licitaţii, dobânzi - dupã deducerea comisionului - etc.), constituie venituri cu destinaţie specialã ale bugetelor comunelor, oraşelor, judeţelor, respectiv <<Venituri din fondul pentru locuinţe>>, şi se utilizeazã pentru terminarea şi darea în folosinta a locuinţelor, precum şi pentru efectuarea lucrãrilor la spaţiile cu alta destinaţie decât aceea de locuinta, care conditioneaza punerea în funcţiune a locuinţelor legate structural de acestea."

2. Punctul 3 din capitolul A va avea urmãtorul cuprins:
"3. Anterior acţiunii de licitare a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie, pentru care nu au fost emise repartiţii sau nu au fost încheiate precontracte ori contracte de vânzare-cumpãrare, autoritãţile publice locale vor stabili, prin protocoale, locuintele în curs de execuţie care trec fãrã plata în patrimoniul Parlamentului României, Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Paza, Ministerului Justiţiei - Direcţia generalã a penitenciarelor, potrivit prevederilor <>art. 2 alin. 2 din Legea nr. 85/1992 , republicatã."

3. Punctul 2 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"2. Plata lucrãrilor pentru terminarea şi darea în folosinta a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie se efectueazã în baza prevederilor <>art. 40 din Legea nr. 189/1998 privind finanţele publice locale, prin unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului, potrivit precizãrilor elaborate de Ministerul Finanţelor."

4. Alineatul 1 al punctului 3 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor efectua cheltuieli reprezentând investiţii pentru realizarea unor lucrãri publice şi construcţii de locuinţe, prevãzute în bugetele acestora, de la capitolul bugetar <<Cheltuieli cu destinaţie specialã>>, subcapitolul <<Cheltuieli din fondul pentru locuinţe>>."

5. Alineatul 3 al punctului 3 din capitolul B se abroga.

6. Partea introductivã a alineatului 1 al punctului 4 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"În baza inventarierilor şi a evaluãrilor efectuate potrivit pct. 1 din Programul cu privire la realizarea şi darea în folosinta a locuinţelor din cadrul blocurilor aflate în diferite stadii de execuţie, plãţile pe baza de acte justificative se vor efectua din bugetele comunelor, oraşelor, judeţelor, prioritar pentru:"

7. Alineatul 3 al punctului 4 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"La contractele încheiate între unitãţile în a cãror evidenta sunt înregistrate blocurile de locuinţe aflate în diferite stadii de execuţie şi agenţii economici constructori se vor aditiona clauze speciale care vor prevedea:
- termenul limita stabilit pentru recepţia şi punerea în funcţiune a construcţiei, care trebuie sa aibã în vedere un ritm de lucru susţinut, cu asigurarea aprovizionarii cu materiale, strict corelat cu ritmul execuţiei;
- orice influente în costurile construcţiei ca rezultat al depãşirii termenelor limita de recepţie, în condiţii de inflaţie, vor fi suportate de constructor, beneficiarul având dreptul de a-l acţiona în justiţie;
- verificarea la fata locului de cãtre organele de specialitate ale consiliilor locale şi ale consiliilor judeţene a stadiului fizic de realizare a construcţiilor, corelat cu plãţile efective şi cu prevederile din documentaţie;
- verificarea situaţiilor de lucrãri executate, denumite procese-verbale de recepţie provizorie, se va face de cãtre dirigintii nominalizaţi pentru fiecare lucrare în parte de cãtre beneficiarul fondurilor de investiţii. Decontarea lunarã a lucrãrilor executate se va face prin trezoreriile teritoriale ale statului în urma verificãrii şi însuşirii de cãtre diriginti a situaţiilor de lucrãri şi avizãrii de cãtre personalul de specialitate anume desemnat de Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din cadrul inspectiilor de stat în construcţii, lucrãri publice, urbanism şi amenajarea teritoriului judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti."

8. Alineatul 6 al punctului 4 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"În condiţiile în care pe plan local exista situaţii deosebite în ceea ce priveşte problema locuinţelor, autoritãţile publice judeţene şi ale municipiului Bucureşti, precum şi celelalte autoritãţi publice locale pot hotãrî includerea, ca prioritati, a unor blocuri care se afla cu structura în execuţie, condiţionat însã de asigurarea integrala a plãţilor pentru terminarea blocurilor de locuinţe cu structura închisã."

9. Alineatul 7 al punctului 4 din capitolul B se abroga.

10. Litera a^1) a punctului 6 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"a^1) împrumutul contractat de cãtre persoanele fizice deţinãtoare de contracte, precontracte sau repartiţii pentru partea de locuinţe, executatã şi decontatã, în baza prevederilor <>Legii nr. 85/1992 , republicatã."

11. Litera d^1) a punctului 6 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"d^1) tineri casatoriti care la data contractãrii, precontractarii sau a repartiţiei locuinţei au, fiecare, varsta de pana la 35 de ani împliniţi pana la finele anului calendaristic în care are loc contractarea, potrivit prevederilor <>art. 62 alin. 2 din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã;"

12. Alineatul 3 al punctului 7 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"La punerea în funcţiune a locuinţelor, subvenţiile stabilite potrivit alin. 1 se vor solicita în mod centralizat de cãtre consiliile judeţene, respectiv de cãtre Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului, în al cãrui buget sunt prevãzute fondurile corespunzãtoare."

13. Alineatul 5 al punctul 7 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Pentru persoanele şi familiile prevãzute la lit. d^4), stabilite în baza <>Legii nr. 42/1990 , la care se adauga şi persoanele beneficiare de astfel de drepturi în baza <>Legii nr. 93/1992 , subvenţiile în sume fixe se stabilesc, se aproba şi se suporta de la bugetul de stat prin Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, astfel încât acestea nu se includ în cererile care se vor transmite Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului."

14. Alineatele 6 şi 7 ale punctului 7 din capitolul B vor avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului, în cadrul creditelor bugetare deschise în acest scop, va transmite consiliilor judeţene şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti subvenţiile cuvenite, care vor fi înregistrate la <<Venituri din fondul pentru locuinţe>>.
În condiţiile în care sarcinile ce decurg din Programul cu privire la realizarea şi darea în folosinta a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie au fost descentralizate pe seama autoritãţilor publice locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor proceda la repartizarea subvenţiilor respective pe localitãţi şi la virarea sumelor respective la dispoziţia consiliilor locale care, de asemenea, le vor inregistra la <<Venituri din fondul pentru locuinţe>>."

15. Alineatul 9 al punctului 7 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Intreaga subventie primitã şi dedusã din sumele datorate de persoanele fizice, deţinãtoare de contracte, precontracte sau repartiţii, va fi virata în bugetele unitãţilor administrativ-teritoriale."

16. Literele b), b^1), b^2), b^3) şi b^4) ale punctului 8 din capitolul B vor avea urmãtorul cuprins:
"b) dobanda la împrumutul acordat va fi de 20% pe an şi se va suporta astfel:
b^1) 5 puncte procentuale de cãtre beneficiarii de locuinţe din categoriile menţionate la pct. 6 lit. d) din prezentele norme metodologice, care au achitat un avans de minimum 10% din valoarea locuinţei la data contractãrii acesteia;
b^2) 5 puncte procentuale de cãtre beneficiarii de locuinţe, persoane fizice, care nu sunt cuprinse în categoriile menţionate la pct. 6 lit. d) din prezentele norme metodologice şi care au achitat un avans de cel puţin 20% din valoarea locuinţei la data contractãrii acesteia;
b^3) 8 puncte procentuale de cãtre beneficiarii de locuinţe, persoane fizice, care nu sunt încadrate la lit. b^1) şi b^2) de mai sus şi au achitat un avans de cel puţin 10% din valoarea locuinţei la data contractãrii acesteia;
b^4) diferenţele fata de dobanda de referinta de 20% se vor suporta din bugetele judeţelor şi al municipiului Bucureşti;"

17. Alineatul 2 al literei f) al punctului 8 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului, în limita creditelor bugetare deschise în acest scop, va vira, pana la data de 25 a fiecãrei luni, contravaloarea tuturor dobânzilor în bugetul judeţului şi al municipiului Bucureşti."

18. Litera g) a punctului 8 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"g) încasãrile din ratele la împrumuturile acordate, precum şi din dobânzile aferente acestor împrumuturi, plãtite de persoanele fizice, dupã deducerea comisionului care se retine de cãtre agentul economic în evidenta cãruia se afla investiţia, se vor vira de cãtre fiecare agent economic, chenzinal, la data de 15 a fiecãrei luni şi în ultima zi lucrãtoare a fiecãrei luni, în bugetele unitãţilor administrativ-teritoriale."

19. Punctul 10 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"10. Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pana la data de 10 a fiecãrei luni, pe baza informaţiilor primite de la autoritãţile publice locale sau de la agenţii economici, potrivit pct. 9, şi a celor din extrasele de cont primite de la trezoreriile teritoriale ale statului, vor transmite Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului situaţiile prevãzute în modelele cuprinse în anexele nr. 4 şi 6 la prezentele norme metodologice."

20. Punctul 11 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"11. Trezoreriile teritoriale ale statului vor admite la plata cheltuielile pentru realizarea locuinţelor care fac obiectul prezentelor norme metodologice, în conformitate cu instrucţiunile sau cu metodologiile aprobate de Ministerul Finanţelor."

21. Partea introductivã a alineatului 1 al punctului 12 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Sursele pentru realizarea locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie se reintregesc prin grija tuturor organelor implicate, din:"

22. Litera a) a alineatului 1 al punctului 12 din capitolul B se elimina.

23. Litera d) a alineatului 1 al punctului 12 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"d) dobânzile plãtite din bugetul de stat, ca protecţie socialã, care se vireazã în bugetele judeţelor şi al municipiului Bucureşti;"

24. Litera g) a alineatului 1 al punctului 12 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"g) sumele nete obţinute din vânzarea la licitaţie a spaţiilor cu alta destinaţie decât aceea de locuinta, situate în blocurile de locuinţe terminate şi date în folosinta sau aflate în diferite stadii de execuţie;"

25. Punctul 13 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"13. Pe mãsura ce disponibilitãţile existente din sumele constituite potrivit pct. 12 depãşesc nevoile de plati stabilite în ordinea prioritatilor prevãzute la cap. B pct. 4 din prezentele norme metodologice, consiliile judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale, dupã caz, vor dispune reluarea lucrãrilor la blocurile de locuinţe, cuprinse în inventarierea de la pct. 1 al programului prevãzut în anexa nr. 1, care se afla în stadiul de structura în execuţie - pana la terminarea şi darea în folosinta a acestora -, dupã care se va proceda la valorificarea lor în aceleaşi condiţii, procesul urmând sa continue cu locuintele a cãror execuţie este la fundaţie sau la cota zero."

26. Punctul 14 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"14. Autoritãţile publice locale, în cadrul competentelor conferite de prevederile Legii administraţiei publice locale nr. 69/1991, republicatã, cu modificãrile ulterioare, pot aproba ca din locuintele astfel realizate sa retina un numãr de locuinţe strict necesar, pentru a rezolva unele probleme sociale deosebite, care vor avea destinaţie de locuinţe sociale. Locuinta socialã este definitã de <>Legea nr. 114/1996 , republicatã."

27. Alineatul 1 al punctului 15 din capitolul B va avea urmãtorul cuprins:
"Lucrãrile tehnico-edilitare, conexe ansamblurilor de locuinţe, necesare pentru punerea în funcţiune a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie, se vor efectua corelat cu programul de realizare şi de punere în funcţiune a locuinţelor, iar finanţarea se va asigura din sursele proprii ale beneficiarilor, din credite bancare angajate de agenţii economici şi din alocaţii de la bugetele locale."

28. Titlul capitolului C va avea urmãtorul cuprins:
"C. Reluarea procesului investitional la blocurile de locuinţe aflate în diverse stadii de execuţie, nerepartizate şi necontractate, precum şi construirea de locuinţe noi în vederea accesului la proprietate pentru ţinerii casatoriti şi pentru celelalte categorii de persoane prevãzute de ordonanta"

29. Punctul 5 din capitolul C va avea urmãtorul cuprins:
"5. Prin dispoziţie a preşedinţilor consiliilor judeţene şi, respectiv, a primarului general al municipiului Bucureşti, care va fi emisã în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice, se vor infiinta pe lângã consiliile judeţene şi, respectiv, pe lângã Consiliul General al Municipiului Bucureşti, comisiile de analiza a cererilor de locuinţe care, dupã examinarea propunerilor fãcute de consiliile municipale, orãşeneşti şi, respectiv, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, vor prezenta spre aprobare consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru fiecare localitate, propunerile de construcţii noi care vor fi începute din fondurile disponibile în bugetele unitãţilor administrativ-teritoriale conform prevederilor <>art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 şi ale <>art. 62 din Legea nr. 114/1996 , republicatã."

30. Punctul 8 din capitolul C va avea urmãtorul cuprins:
"8. Folosirea sumelor existente în bugetele unitãţilor administrativ-teritoriale este de competenta consiliilor locale respective care pot, pe mãsura reintregirii sumelor, sa finanteze, în ordinea prevãzutã de <>Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 , noi blocuri de locuinţe, cuprinse în inventarierea de la pct. 1 al programului prevãzut în anexa nr. 1, urmãrind asigurarea fondurilor necesare pentru terminarea lucrãrilor începute în condiţiile pct. 5.
La solicitarea sumelor, în completare de la bugetul de stat, consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vor justifica distinct sumele necesare pentru terminarea construcţiilor de locuinţe începute înainte de 1 ianuarie 1990, sumele necesare pentru construcţiile de locuinţe noi, reglementate de <>art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 , şi sumele necesare pentru construcţiile de locuinţe noi, reglementate de <>art. 62 din Legea nr. 114/1996 , republicatã."

31. Punctul 9 din capitolul C va avea urmãtorul cuprins:
"9. Subvenţia care se acorda în condiţiile prevederilor <>art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 se stabileşte în raport cu venitul lunar mediu net pe membru de familie, astfel:
- 30% din valoarea locuinţei pentru un venit lunar mediu net de pana la 500 mii lei/persoana;
- 20% din valoarea locuinţei pentru un venit lunar mediu net cuprins între 501 mii lei şi 625 mii lei/persoana;
- 10% din valoarea locuinţei pentru un venit lunar mediu net cuprins între 626 mii lei şi 750 mii lei/persoana;
- 5% din valoarea locuinţei pentru un venit lunar mediu net cuprins între 751 mii lei şi 1.500 mii lei/persoana;
- 500 mii lei din valoarea locuinţei pentru un venit lunar mediu net care depãşeşte 1.500 mii lei/persoana.
Valoarea locuinţei în raport cu care se stabileşte nivelul subventiei este cea corespunzãtoare apartamentului echivalent ca numãr de camere, suprafata, dotare şi finisare ce se realizeazã în blocurile de locuinţe finalizate potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 391/1993 ."

32. Coloana a 2-a de la numãrul curent 3 din anexa nr. 1 "Program cu privire la realizarea şi darea în folosinta a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie" va avea urmãtorul cuprins:
"Constituirea resurselor bugetelor locale, în scopul finanţãrii locuinţelor aflate în stadii finale de execuţie"

33. Coloana a 3-a de la numãrul curent 3 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

34. Coloana a 4-a de la numãrul curent 3 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Direcţia generalã lucrãri publice din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

35. Coloana a 2-a de la numãrul curent 4 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Repartizarea sumelor pe judeţe şi pe municipiul Bucureşti şi virarea lunarã a acestora în bugetele judeţelor şi al municipiului Bucureşti, pe baza informaţiilor cuprinse în anexa nr. 6 şi a plafoanelor anuale aprobate de Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

36. Coloana a 3-a de la numãrul curent 4 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

37. Coloana a 2-a de la numãrul curent 5 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Repartizarea sumelor şi virarea acestora în bugetele unitãţilor administrativ-teritoriale pentru terminarea locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie, cu defalcarea pe blocuri"

38. Coloana a 3-a de la numãrul curent 5 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

39. Coloana a 3-a de la numãrul curent 6 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

40. Coloana a 2-a de la numãrul curent 8 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Virarea sumelor reprezentând subvenţii fixe - la nivelul deschiderilor de credite aprobate judeţelor şi municipiului Bucureşti şi, unde este cazul, de cãtre acestea consiliilor locale"

41. Coloana a 3-a de la numãrul curent 8 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului"

42. Coloana a 2-a de la numãrul curent 9 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Comunicarea subvenţiilor în sume fixe agenţilor economici beneficiari ai investiţiilor"

43. Coloana a 3-a de la numãrul curent 9 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliile judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale, dupã caz"

44. Coloana a 3-a de la numãrul curent 11 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti"

45. Coloana a 3-a de la numãrul curent 14 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti"

46. Coloana a 2-a de la numãrul curent 15 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Virarea la bugetele locale a sumelor încasate drept rate pentru împrumuturile acordate, precum şi a dobânzilor aferente acestor împrumuturi plãtite de persoanele fizice"

47. Coloana a 3-a de la numãrul curent 17 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti"

48. Dupã numãrul curent 17 din anexa nr. 1 se introduce numãrul curent 17^1 cu urmãtorul cuprins:





"17^1. Transmiterea Consiliile judeţene şi Consiliile judeţene şi Pana la
situaţiei lunare Consiliul General al Consiliul General al data de
privind producţia Municipiului Bucureşti Municipiului Bucureşti 6 a
realizatã în anul fiecãrei
în curs pentru luni"
darea în folosinta a
locuinţelor aflate în
diferite stadii de
execuţie, potrivit
anexei nr. 6 la
prezentele norme
metodologice.
-------------------------------------------------------------------------------



49. Alineatul 3 din nota de la subsolul anexei nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Începerea unor noi construcţii de locuinţe, cu protecţia statului prin subvenţii în sume fixe şi facilitãţi la plata dobânzilor, se va putea realiza pe baza prevederilor <>art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 şi ale <>art. 62 din Legea nr. 114/1996 , republicatã."

50. Coloana a 2-a de la numãrul curent 1 din anexa nr. 1a) "Cerere de subvenţii în sume fixe de la bugetul de stat pentru construcţii de locuinţe" va avea urmãtorul cuprins:
"Ţinerii casatoriti care la data contractãrii, precontractarii sau a repartiţiei locuinţei au, fiecare, varsta de pana la 35 de ani"

51. Alineatul 1 al punctului 1 din anexa nr. 5 "Contract de împrumut" va avea urmãtorul cuprins:




"1 .....*), pe baza resurselor avansate temporar de cãtre stat în vederea realizãrii şi punerii în funcţiune a locuinţelor, acorda beneficiarului ............ un împrumut de ......... lei, pe termen de .... ani, cu o dobanda de 20% pe an, care se suporta astfel:

5% )
) de cãtre beneficiarul împrumutului;
8% )

15% )
) din bugetul de stat."
12% )



52. Anexa nr. 6 va avea urmãtorul cuprins:




"ANEXA Nr. 6




CONSILIUL JUDEŢEAN ..................................../
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SITUAŢIA
producţiei realizate în anul ...... pana la finele lunii .....................
pentru darea în folosinta a locuinţelor aflate în diferite stadii de execuţie


- milioane lei -
-----------------

I. Producţia realizatã cumulat de la
începutul anului .......... ............
II. Producţia decontatã cumulat de la
începutul anului ......... ............
III. Producţia realizatã şi nedecontata
la finele lunii .......... ............

NOTA:
Raportarea acestei situaţii se va face cumulat numai pentru producţia realizatã în anul în curs."



53. În tot cuprinsul normelor metodologice, denumirea "Consiliul Local al Municipiului Bucureşti" se va înlocui cu denumirea "Consiliul General al Municipiului Bucureşti".

ART. 2
Plafoanele de venit lunar mediu net pe membru de familie, pentru acordarea subvenţiilor prevãzute la pct. 9 din capitolul C din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrãri publice şi construcţii de locuinţe, cu modificarea şi completarea corespunzãtoare a normelor metodologice aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 391/1993 , publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 101 din 19 aprilie 1994, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se actualizeazã periodic prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 3
Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrãri publice şi construcţii de locuinţe, cu modificarea şi completarea corespunzãtoare a normelor metodologice aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 391/1993 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, vor fi republicate în Monitorul Oficial al României, dându-se textelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Laszlo Borbely,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Secretar de stat,
şeful Departamentului pentru
Administraţie Publica Localã,
Vlad Rosca

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016