Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 156 din 12 februarie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Legii pomiculturii nr. 348/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 156 din 12 februarie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii pomiculturii nr. 348/2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 149 din 19 februarie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 50 din Legea pomiculturii nr. 348/2003 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a <>Legii pomiculturii nr. 348/2003 , prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Petre Daea,
secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Toma Zaharia,
secretar de stat

Ministrul delegat pentru administraţia publicã,
Gabriel Oprea

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 12 februarie 2004.
Nr. 156.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Legii pomiculturii nr. 348/2003

CAP. I
Producţia pomicolã

SECŢIUNEA 1
Patrimoniul pomicol

ART. 1
(1) Lucrãrile de zonare teritorialã a arealelor pomicole, pe bazine, centre şi exploataţii pomicole, alcãtuite din livezi, se fac de specialiştii din domeniul pomiculturii din sectorul de cercetare, împreunã cu reprezentanţii producãtorilor, constituiţi în comisii judeţene, şi se definitiveazã de o comisie centralã.
(2) Componenţa Comisiei centrale şi a comisiilor judeţene privind lucrãrile de zonare a pomiculturii se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
ART. 2
Delimitarea teritorialã a zonelor pomicole se evidenţiazã distinct în cadastrul pomicol, ca parte componentã a cadastrului agricol, iar normele metodologice de realizare şi ţinere a evidenţei cadastrului pomicol se stabilesc prin ordin comun al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului şi al ministrului administraţiei şi internelor.
ART. 3
Definiţiile elementelor componente ale patrimoniului pomicol sunt prevãzute în anexa nr. 1.

SECŢIUNEA a 2-a
Înfiinţarea, exploatarea şi defrişarea plantaţiilor pomicole

ART. 4
(1) Înfiinţarea plantaţiilor de pomi fructiferi cu suprafaţa mai mare de 0,5 ha şi a celor de arbuşti fructiferi cu suprafaţa mai mare de 0,2 ha se efectueazã pe baza autorizaţiei de plantare, care se elibereazã de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti pe baza unei cereri adresate de cãtre producãtorii interesaţi. Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor ţine evidenţa suprafeţelor ce se înfiinţeazã cu pomi fructiferi şi arbuşti fructiferi.
(2) Cererea pentru obţinerea autorizaţiei de plantare se depune la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã a municipiului Bucureşti, cu cel puţin o lunã înainte de data începerii înfiinţãrii plantaţiei. Cererea va conţine informaţiile necesare pentru completarea autorizaţiei de plantare şi va fi vizatã de specialistul de la centrul agricol din comuna unde se înfiinţeazã plantaţia. Cererea pentru obţinerea autorizaţiei de plantare va fi însoţitã de un proiect de înfiinţare a exploataţiei pomicole, în conformitate cu prevederile <>art. 19 alin. (2), din Legea pomiculturii nr. 348/2003 , denumitã în continuare lege.
(3) Autorizaţia de plantare cuprinde urmãtoarele elemente:
a) numele/denumirea producãtorului, persoanã fizicã sau juridicã;
b) adresa/sediul producãtorului;
c) locul plantãrii: comuna, satul, tarlaua sau parcela cu denumirea cunoscutã local;
d) suprafaţa totalã ce urmeazã a se planta, defalcatã pe ani;
e) specia, soiul/soiurile folosite la plantare;
f) tipul plantaţiei şi numãrul de pomi/ha.
(4) Cererile-tip pentru solicitarea autorizaţiei de plantare, modelul de autorizaţie de plantare, precum şi formularele pentru inventarierea plantaţiilor pomicole se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
ART. 5
(1) Categoriile de soiuri prevãzute la art. 16 alin. (1) din lege se definesc astfel:
a) soiuri autorizate sunt acele soiuri care sunt înscrise în Catalogul oficial al soiurilor (hibrizilor) de plante de culturã din România, precum şi soiurile înscrise în cataloagele soiurilor de plante cultivate ale ţãrilor membre ale Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
b) soiuri recomandate sunt soiurile prevãzute în lucrãrile de zonare a speciilor de pomi fructiferi şi arbuşti fructiferi pentru culturã în cadrul fiecãrei zone, bazin sau centru pomicol; aceste soiuri sunt recomandate a fi prevãzute în proiectele de înfiinţare a plantaţiilor comerciale;
c) soiuri autorizate temporar sunt acele soiuri aflate în curs de omologare, cele introduse din ţãri terţe, aflate în curs de testare, soiuri vechi, locale, dintr-o anumitã zonã cu tradiţie, şi care sunt solicitate de consumatori;
d) soiuri interzise sunt soiurile care nu sunt prevãzute în Catalogul oficial al soiurilor de plante de culturã din România, precum şi soiurile provenite din ţãri terţe înainte de a fi testate.
(2) Soiurile speciilor pomicole folosite la plantare sunt din categoriile autorizate şi recomandate pentru cultura pe fiecare zonã, iar lista acestora, pe specii, este prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 6
Condiţiile privind amenajãrile de plantaţii de pomi fructiferi şi arbuşti fructiferi pe terenuri în pantã, slab fertile şi cu fenomene de eroziune, precum şi fondurile necesare acestei acţiuni, în conformitate cu prevederile art. 18 din lege, se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
ART. 7
Proprietarii sau deţinãtorii legali ai plantaţiilor pomicole, persoane fizice sau juridice, au obligaţia de a executa lucrãrile de întreţinere a acestora, în special tratamentele pentru combaterea bolilor şi dãunãtorilor, în aşa fel încât sã asigure producţiile specifice soiurilor cultivate, ţinând cont de protecţia mediului şi a apei.
ART. 8
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomiculturã elaboreazã tehnologii de culturã adaptate diferitelor zone şi tipuri de plantaţii, pe specii şi soiuri, care se difuzeazã anual cãtre cultivatorii de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni, prin Agenţia Naţionalã de Consultanţã Agricolã.
ART. 9
Deţinãtorii de plantaţii pomicole au obligaţia de a asigura protecţia solurilor şi a amenajãrilor hidroameliorative, existente pe suprafeţele pe care le exploateazã, prin curãţarea şi repararea canalelor de colectare a apelor de pe versanţi, menţinerea în stare de funcţionare a sistemelor de irigaţii, precum şi întreţinerea cãilor de acces, a drumurilor de exploatare şi a zonelor de întoarcere.
ART. 10
(1) Autorizaţiile de defrişare a plantaţiilor pomicole se elibereazã de cãtre direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti pe baza cererilor adresate acesteia de cãtre deţinãtorii plantaţiilor pomicole.
(2) Autorizaţia de defrişare va cuprinde:
a) numele/denumirea deţinãtorului, persoanã fizicã sau juridicã;
b) adresa/sediul deţinãtorului;
c) amplasarea plantaţiei: comuna, satul, tarlaua, parcela sau punctul, cu denumirea cunoscutã local;
d) suprafaţa pentru care se solicitã autorizaţia de defrişare;
e) data defrişãrii: anul, luna;
f) specia/speciile şi soiul/soiurile din plantaţia propusã pentru defrişare;
g) vârsta plantaţiei - ani;
h) procentul de goluri din plantaţie;
i) motivaţia defrişãrii;
j) modul de folosinţã a terenului dupã defrişare.
(3) Formularele-tip pentru cererea de defrişare, precum şi modelul autorizaţiei de defrişare se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
(4) Suprafeţele de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni, care constituie colecţii, culturi pomicole de concurs şi parcele experimentale, se excepteazã de la obţinerea autorizaţiei de defrişare, defrişarea acestora aprobându-se de consiliile ştiinţifice ale unitãţilor de cercetare din domeniul pomiculturii.
ART. 11
(1) Cererea pentru eliberarea autorizaţiei de defrişare a plantaţiilor pomicole se depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti cu cel puţin 3 luni înainte de data defrişãrii. Cererea cuprinde informaţiile necesare pentru completarea autorizaţiei de defrişare şi va fi vizatã de specialistul de la centrul agricol teritorial.
(2) Dacã deţinãtorul plantaţiei pomicole care urmeazã a fi defrişatã schimbã categoria de folosinţã a terenului, acesta are obligaţia de a notifica direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti, cu 3 luni înaintea defrişãrii, şi va motiva în scris decizia luatã.
ART. 12
Durata normatã de funcţionare a plantaţiilor de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni se stabileşte pe specii şi este prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 13
Criteriile care stau la baza defrişãrii nucilor şi castanilor comestibili sunt:
a) plantaţia nu se justificã din punct de vedere economic, prezentând goluri şi pomi uscaţi în proporţie de peste 60%;
b) plantaţia este amplasatã pe traseul unei autostrãzi sau al altui obiectiv de importanţã naţionalã;
c) nucii şi castanii rãzleţi pot fi defrişaţi dacã prezintã coroanã uscatã în proporţie de 70%;
d) dacã sunt amplasaţi în perimetrul construibil al unui obiectiv de importanţã strategicã.
ART. 14
Direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, va inventaria nucii şi castanii comestibili din plantaţii în masiv şi rãzleţi, o datã pe an, în luna ianuarie, şi va consemna datele de identificare a proprietarilor sau deţinãtorilor legali, iar rezultatele se vor înscrie într-un registru special care va fi în responsabilitatea specialistului de la centrul agricol. Centralizarea datelor se va face la serviciul producţiei vegetale de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti.

CAP. II
Valorificarea fructelor

ART. 15
(1) Fructele destinate comercializãrii în stare proaspãtã se clasificã pe categorii de calitate, conform standardelor de calitate armonizate cu standardele Uniunii Europene.
(2) Fructele proaspete care se supun clasificãrii standardelor de calitate sunt prezentate în anexa nr. 4.
ART. 16
(1) Producãtorii, deţinãtorii, comercianţii, precum şi alte categorii de operatori nu pot expune la vânzare şi nu pot comercializa fructele decât dacã îndeplinesc cerinţele impuse de standardele de calitate.
(2) Operatorii prevãzuţi la alin. (1) sunt responsabili pentru respectarea conformitãţii cu standardele de calitate a fructelor care se comercializeazã pe întreaga filierã a produsului.
ART. 17
Fructele destinate consumului uman circulã pe filiera de produs însoţite de un certificat de conformitate cu standardele de calitate, emis de Inspecţia de stat pentru controlul tehnic în producerea şi valorificarea legumelor şi fructelor, denumitã în continuare ISCTPVLF, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5, în conformitate cu prevederile art. 30 din lege.
ART. 18
Se excepteazã de la cerinţele de conformitate cu standardele de calitate:
a) produsele oferite de cãtre producãtori la centrele speciale de preluare, pregãtire, ambalare, marcare, destinate vânzãrilor de gros sau în detaliu;
b) produsele expediate în vrac cãtre unitãţile şi fabricile de procesare.
ART. 19
Producãtorii de fructe constituiţi în exploataţii comerciale vor ţine evidenţa tratamentelor şi a substanţelor folosite în procesul de producţie pentru tratamentele fitosanitare într-un registru pe care îl vor pune la dispoziţie inspectorilor ISCTPVLF la solicitarea acestora.
ART. 20
Fructele destinate prelucrãrii industriale trebuie sã îndeplineascã cerinţele minime de calitate impuse de procesul tehnologic de prelucrare, şi anume:
a) sã îndeplineascã condiţiile pentru asigurãrile calitãţii produselor finite;
b) sã fie proaspete, întregi, sã aibã culoarea, mãrimea şi forma specifice soiului, fãrã lovituri mecanice, neatacate de boli şi dãunãtori, curate, fãrã urme de substanţe chimice, fãrã corpuri strãine;
c) sã fie recoltate la maturitatea industrialã.
ART. 21
Fructele destinate prelucrãrii industriale circulã însoţite de certificatul de destinaţie industrialã, emis de ISCTPVLF, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 22
Producãtorii de fructe şi produse prelucrate din fructe, precum şi ceilalţi operatori prevãzuţi la art. 16 alin. (1) sunt obligaţi sã comercializeze pentru consumul uman fructe în stare proaspãtã sau pentru industrializare, numai dacã acestea respectã condiţiile de siguranţã alimentarã prevãzute de legislaţia în vigoare.
ART. 23
Dreptul de folosire de cãtre producãtori a unor denumiri de origine pentru anumite loturi de fructe proaspete sau prelucrate cu certificat de atestare a originii geografice se acordã şi se înregistreazã de cãtre Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci, la cererea producãtorilor interesaţi, pe baza unei documentaţii care se întocmeşte în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 24
Producerea şi comercializarea bãuturilor alcoolice româneşti rezultate din fructe, cu denumirea genericã de "palincã", "horincã", "turţ", precum şi ambalarea şi etichetarea lor se fac în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 25
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

A. Definiţii privind elementele componente ale patrimoniului pomicol din punct de vedere teritorial
1. Zona pomicolã este suprafaţa de teren dintr-un mare ecosistem natural cu structurã geograficã şi de climã relativ asemãnãtoare.
2. Bazinul pomicol este suprafaţa de teren în care speciile pomicole întâlnesc condiţii speciale de culturã privind factorii de climã şi sol, unde se pot cultiva mai multe specii pomicole cu caractere asemãnãtoare.
3. Centrele şi exploataţiile pomicole sunt entitãţi componente ale unui bazin pomicol şi se caracterizeazã printr-o specializare mai accentuatã a culturii anumitor specii pomicole.
B. Sisteme de culturã
1. Sistemul extensiv sau sistemul clasic se caracterizeazã prin pomi de vigoare mare, cu coroane globuloase şi cu 150-200 pomi/ha; durata economicã a plantaţiei este mai mare.
2. Sistemul intensiv se caracterizeazã prin pomi de vigoare micã sau mijlocie, cu 600-1.200 pomi/ha, iar fructele sunt de calitate net superioarã.
3. Sistemul superintensiv se caracterizeazã prin pomi de vigoare micã, conduşi prin tãieri în coroane aplatizate cu densitate foarte mare, cu pânã la 2.500 pomi/ha şi care produc fructe de calitate foarte bunã.
4. Pomii rãzleţi sunt pomi izolaţi care se gãsesc în curţi şi grãdini, pe aliniamentele drumurilor, la marginea pãdurilor, pe pãşuni şi fâneţe şi care nu prezintã importanţã economicã.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

Soiurile speciilor pomicole cultivate în România
1. Cais: Callatis, Cea mai bunã de Ungaria, Comandor, Dacia, Dana, Excelsior, Favorit, Litoral, Selena, Tudor, Umberto, Sulmona, Olimp, Roşii de Bãneasa ş.a.
2. Cireş: Amar Galata, Amar Maxut, Bigarreau Burlat, Bing, Boambe de Cotnari, Stella, Germersdorf, Negre de Bistriţa, Pietroase D'f6nissen, Roşii de Bistriţa, Sam, Van.
3. Vişin: Bucovina, Crişana, de Botoşani, Iva, Meteor, Mocãneşti, Nana, Oblacinska, Schattenmorelle, Timpurii de Osoi ş.a.
4. Piersic: Cardinal, Collins, Congres, Flacãra, Jerseyland, Redhaven, Springcrest, Superbã de toamnã, NJC 108, Vesuvio.
5. Prun: Carpatin, Record, Rivers timpuriu, Renclod Althan, Tita, Vâlcean, Renclod de Caransebeş, Minerva, Centenar, D╒Agen, Dâmboviţa, Gras românesc, Pescãruş, Silvia, Stanley, Tuleu gras, Tuleu timpuriu, Vinete de Italia, Vinete româneşti.
6. Nectarin: Cora, Crimsongold, Delta, Nectared, Romamer 2, Fantasia.
7. Migdal: Ferragnes, Mãrculeşti, Nikitski, Pomorae, Texas.
8. Castan: Gureni, Hobiţa, Iza, Mara, Polovraci, Tismana.
9. Nuc: Argeşan, Geoagiu 65, Jupâneşti, Miroslava, Muscelean, Novaci, Sibişel 44, Orãştie, Velniţa, Sarmis.
10. Mãr: Aromat de varã, Auriu de Bistriţa, Ciprian, Delia, Delicios de Voineşti, Fãlticeni, Florina, Frumos de Voineşti, Generos, Golden Delicious, Goldspur, Granny Smith, Idared, Jonagold, Jonathan, Mutzu, Parmen auriu, Pionier, Prima, Rãdãşeni, Red Melba, Romus, Romus 1, Romus 2, Starkrimson, T120, T195, Wagner premiat.
11. Pãr: Abatele Fetel, Argessis, Aniversare, Carpica, Conference, Curκ, Favorita lui Clapp, Highland, Monica, Napoca, Timpurii de Dâmboviţa, Triumf, Untoasã Bosc, Williams, Williams roşu.
Soiurile speciilor de arbuşti fructiferi cultivate în România
12. Afin: Augusta, Azur, Coville, Ivanhoe, Pemberton.
13. Agriş: Careless, Rezistent de Cluj, Someş, White Smith, Zenit.
14. Alun: Cozia, Romavel, Uriaşe de Halle, Vâlcea 22.
15. Cãtinã: Serpeni.
16. Coacãz negru: Abanos, Amurg, Blackdown, Perla neagrã, Record, Joseni 17, Bogatar.
17. Coacãz roşu: Abundent, Red Lake, Roşu timpuriu.
18. Mãceş: Braşov, Can.
19. Mur: Darrow, Smoothstem.
20. Scoruş negru: Nero.
21. Soc: Brãdet, Flora, Ina, Nero.
22. Trandafir pentru petale: Rosa centifolia, Rosa damascena.
23. Zmeur: Cayuga, Citria, Ruvi, Englezesc Exploit, Newburg, Star.
24. Cãpşun: Elsanta, Gorella, Premial, Rãzvan, Red Gauntlet, Sãtmãrean, Senga Sengana, Magic, Coral.

ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

DURATA NORMATĂ DE FUNCŢIONARE
a plantaţiilor de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni


┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┐
│ Denumirea plantaţiilor │ Ani │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┘
Plantaţii clasice de meri, peri, pruni, gutui, migdali, castani 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii clasice de cireşi, vişini, piersici, aluni şi caişi 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii intensive de meri, peri, pruni 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii intensive de cireşi, piersici şi caişi 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii de nuci 40
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii de agriş, coacãz şi trandafiri de dulceaţã 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii de zmeur, afin, mur, soc şi alţi arbuşti fructiferi 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii de cãpşun 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

LISTA
fructelor care se supun clasificãrii prin standardele de calitate


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod CN Fructul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0802 Nuci în coajã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0808 Mere, pere şi gutui
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0809 Caise, cireşe, vişine, piersici şi nectarine, prune
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0810 Fructele de arbuşti fructiferi (mure, zmeurã, afine, agrişe,
coacãze etc.)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cãpşuni
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fructe care fac obiectul importului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08030011 Banane proaspete
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08030090 Banane uscate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08042010 Smochine proaspete
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08043000 Ananas
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08045000 Guava, mango
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0805 Citrice (lãmâi, portocale, mandarine, satsume, clementine,
grepfrut)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08061021,29,30, Struguri de masã
40,50,61,60
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0807 Pepeni verzi şi pepeni galbeni
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 5


la normele metodologice
-----------------------

CERTIFICAT DE CONFORMITATE
cu standardele de calitate pentru fructe proaspete


┌────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ 1. Operator │ Certificat de conformitate cu │
│ (producãtor, asociaţia de │ standardul │
│ producãtori, staţia de ambalare).. │ nr. .............. care se aplicã │
│ .................................. │ pentru produsul .................... │
│ .................................. │ │
│ .................................. │ │
│ │ Nr. ........... │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2. Identitatea celui care face │ │
│ ambalarea în ambalaje (dacã este │ 3. Emitent │
│ altul decât comerciantul) │ .................................... │
│ │ │
│ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┤
│ │ 4. Locul ambalãrii │
│ │ ................................... │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ 5. Mijlocul de transport │ 6. Destinaţia │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├────────────────┬───────────────────┼───────────────────┬───────────────────┤
│ 7. Ambalaje │ 8. Tipul │ 9. Calitatea │ 10. Greutatea │
│ Numãr si tip │ produsului │ │ totalã in kg/neta │
│ │ (soiul).......... │ │ │
│ │ ................. │ │ │
│ │ │ │ │
├────────────────┴───────────────────┴───────────────────┴───────────────────┤
│ │
│ 11. Perioada de valabilitate ...... zile Locul şi data emiterii ........│
│ │
│ │
│ Semnãtura emitentului │
│ ...................... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12. Comentarii │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





ANEXA 6


la normele metodologice
-----------------------

CERTIFICAT DE DESTINAŢIE INDUSTRIALĂ
pentru fructe destinate industrializãrii


┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Operator │ Certificat de destinaţie industrialã │
│ │ (Fructe proaspete ce fac obiectul │
│ │ industrializãrii conform <>Legii nr. 348/2003 )│
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Mijlocul de transport │ 3. Inspecţia care emite certificatul │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Destinaţia industrialã a │ 5. Organul de inspecţie al zonei unde are │
│ produsului/Numele şi adresa │ loc prelucrarea industrialã │
│ fabricii de prelucrare │ │
│ industrialã │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────┬───────────────────────┤
│ 6. Numãrul ambalajelor sau │ 7. Felul produsului/│8. Greutatea totalã în │
│ menţiunea "en gros" │ Originea │kg, bruto/neto ⌠'28
├────────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────────┤
│ 9. │
│ ........................... ...................... │
│ │
│ Biroul vamal vizat: intrare/ieşire Locul şi data emiterii Ştampila │
│ │
│ ................................... .................... │
│ │
│ Controlor (numele scris cu litere de tipar) Semnãtura │
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10. Comentarii │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11. Procesatorul certificã faptul cã produsul menţionat mai sus a fãcut │
│ obiectul prelucrãrii industriale. │
│ │
│ Locul şi data ................ Semnãtura Ştampila │
│ ................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12. Prezentul certificat trebuie sã fie returnat în urma certificãrii │
│ procesatorului (cãsuţa 11), dupã prelucrarea mãrfurilor identificate la │
│ cãsuţele 6, 7 şi 8, organismului de control (inspecţie) menţionat în │
│ cãsuţa 5. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016