Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 154 din 17 martie 1995  referitoare la acordarea de alocatii de la bugetul de stat producatorilor agricoli, in vederea procurarii de efective matca, reproducatori si pentru mentinerea in exploatare de efective matca de vaci si bivolite, precum si cu privire la aprobarea normelor de acordare, utilizare si control al utilizarii alocatiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 154 din 17 martie 1995 referitoare la acordarea de alocatii de la bugetul de stat producatorilor agricoli, in vederea procurarii de efective matca, reproducatori si pentru mentinerea in exploatare de efective matca de vaci si bivolite, precum si cu privire la aprobarea normelor de acordare, utilizare si control al utilizarii alocatiilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 52 din 20 martie 1995

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    În baza prevederilor art. 5 alin. (1), (2) şi (3) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, se acordă producătorilor agricoli, pentru anul 1995, alocaţii destinate procurării de efective matcă şi reproducători pentru următoarele specii şi categorii de animale:
    a) vaci cu maximum două lactaţii încheiate;
    b) juninci gestante;
    c) tăuraşi de reproducţie, în vârstă de peste 18 luni;
    d) berbecuţi folosiţi la însămânţări artificiale, în vârstă de maximum 8 luni;
    e) vieruşi de prasilă testati, folosiţi la însămânţări artificiale, în vârstă de maximum 8 luni.
    Nivelul alocaţiilor acordate producătorilor agricoli pentru procurarea de efective matcă şi reproducători este prevăzut în anexa nr. 1.
    ART. 2
    În baza prevederilor art. 5 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 83/1993, se acordă producătorilor agricoli, începând cu anul 1995, alocaţii pentru minimum 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe menţinute în exploatare pe întreg anul 1994.
    Nivelul alocaţiei ce se va acordă în anul 1995 de la bugetul de stat pentru animalele menţinute în exploatare în anul 1994 este de 40.000 lei/cap de animal.
    Nivelul alocaţiei ce se va acordă în anul 1996 de la bugetul de stat pentru menţinerea în exploatare a vacilor şi bivoliţelor pe întreg anul 1995 este de 65.000 lei/cap de animal.
    ART. 3
    Se mandatează direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti să acorde alocaţiile prevăzute în prezenta hotărâre.
    ART. 4
    Se aprobă Normele privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării alocaţiilor de la bugetul de stat, destinate producătorilor agricoli care îşi procură efective matcă şi reproducători şi care menţin în exploatare efective matcă de vaci şi bivoliţe, prevăzute în anexa nr. 2.
    ART. 5
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 6
    Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 81/1994, cu excepţia art. 2 şi a art. 2 din anexa nr. 2, se abrogă.

                   PRIM-MINISTRU
                  NICOLAE VĂCĂROIU

                   Contrasemnează:
                   ----------------
              p. Ministrul agriculturii
                   şi alimentaţiei,
                  Alexandru Lăpuşan,
                  secretar de stat

                 Ministru de stat,
                ministrul finanţelor,
                  Florin Georgescu

    Bucureşti, 17 martie 1995.
    Nr. 154.


    ANEXA 1

                              NIVELUL ALOCAŢIILOR
           acordate producătorilor agricoli în anul 1995 pentru procurarea de
             efective matcă şi reproducători, conform prevederilor
                           Legii nr. 83/1993

    - Vaci cu maximum două lactaţii încheiate 750 lei/kg greutate vie
    - juninci gestante 800 lei/kg greutate vie
    - Tăuraşi de reproducţie, în vârstă de peste 18
      luni 900 lei/kg greutate vie
    - Berbecuţi pentru însămânţări artificiale, in
      vârstă de 12-18 luni 500 lei/kg greutate vie
    - Vieruşi de prăsilă testaţi pentru însămânţări
      artificiale, în vârstă de maximum 8 luni 900 lei/kg greutate vie

    Alocaţiile de la bugetul de stat se acordă pentru animalele din următoarele
    rase:

    Bovine: - Bălţată românească şi Simmental
             - Brună şi Schwyz
             - Bălţată cu negru românească şi Holstein-Friză
             - Pinzgau.
    Ovine: - Merinos
             - Ţigaie
             - Ţurcană
             - Karakul
             - Corriedale
             - Polwarth.
    Porcine: - Marele Alb
             - Landrace
             - Linia sintetică 345-Periş
             - Duroc
             - Hampshire
             - Bazna
             - Mangaliţa

    Pentru vacile şi junincile procurate şi care sunt metişi ai raselor menţionate mai sus, nivelul alocaţiilor de la bugetul de stat se diminuează cu 25%.
    Pentru masculi de la toate speciile, alocaţiile se acordă numai pentru animalele în rasă curată.

    ANEXA 2

                                NORME
       privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării alocaţiilor de la
        bugetul de stat, destinate producătorilor agricoli care îşi procură
         efective matcă şi reproducători şi care menţin în exploatare efective
                      matcă de vaci şi bivoliţe

    ART. 1
    (1) În temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 83/1993, producătorilor agricoli care îşi procură efective matcă şi reproducători li se acordă alocaţii pentru cumpărarea următoarelor specii şi categorii de animale:
    - vaci cu maximum două lactaţii încheiate - 750 lei/kg greutate vie;
    - juninci gestante - 800 lei/kg greutate vie;
    - tăuraşi de reproducţie, în vârstă de peste 18 luni - 900 lei/kg greutate vie;
    - berbecuţi pentru însămânţări artificiale, în vârstă de 12 - 18 luni - 500 lei/kg greutate vie;
    - vieruşi de prăsilă testaţi pentru însămânţări artificiale, în vârstă de până la 8 luni - 900 lei/kg greutate vie.
    (2) Alocaţiile de la bugetul de stat prevăzute la alin. (1) se acordă producătorilor agricoli care îşi procură animale matcă şi reproducători din următoarele rase:
    Bovine: Bălţată românească şi Simmental; Brună şi Schwyz; Bălţată cu negru românească şi Holstein-Friză; Pinzgau.
    Ovine: Merinos; Tigaie; Turcana; Karakul; Corriedale; Polwarth.
    Porcine: Marele Alb; Landrace; Linia sintetică 345-Periş; Duroc; Hampshire; Bazna; Mangalita.
    (3) Pentru a putea beneficia de alocaţiile acordăte pentru procurarea de berbeci şi vieri ce urmează a fi folosiţi la însămânţări artificiale, producătorii agricoli vor trebui sa facă dovada ca au organizate puncte de însămânţări artificiale pentru oi (PIAO) sau pentru scroafe (PIAS), în care practica aceste biotehnologii pentru efectivele proprii sau ale altor crescători, numărul animalelor neputind fi mai mic de 100 scroafe şi scrofite sau 500 oi mame su mioare apte de monta. Dovada va fi obţinută de la Oficiul judeţean de reproducţie şi selecţie a animalelor sau de la unul dintre centrele teritoriale ale acestuia şi va însoţi restul documentaţiei întocmite pentru obţinerea alocaţiei.
    (4) Alocaţiile de la bugetul de stat se acordă în condiţiile prezentelor norme, direct producătorilor agricoli care îşi procură animale din rasele specificate.
    (5) Alocaţiile pentru procurarea de animale pentru reproducţie se acordă numai pentru animalele în rasa curata, din categoriile biologice menţionate mai sus.
    (6) Pentru vacile şi junincile procurate şi care sunt metişi ai raselor menţionate mai sus, nivelul alocaţiilor se diminuează cu 25%.
    (7) Atestarea categoriei biologice din care face parte fiecare animal procurat se efectuează pe baza unei cereri adresate de producătorul agricol interesat oficiilor de reproducţie şi selecţie a animalelor, care emit un certificat de origine şi productivitate cuprinzând următoarele menţiuni: specia, categoria, rasa sau categoria de metiş, vârstă, greutatea corporală la procurăre şi starea fiziologică, precum şi celelalte date necesare pentru aprecierea valorii zootehnice a animalelor.
    (8) Alocaţiile se acordă numai pentru animalele care îndeplinesc următoarele condiţii minime, legate de însuşirile morfoproductive:
    a) Pentru vaci, sa aibă maximum două lactaţii încheiate, o greutate corporală de minimum 500 kg, o vârstă maxima de 4 ani şi jumătate şi sa fie apte de reproducţie.
    b) Pentru juninci, sa aibă o greutate minima de 500 kg, sa fie cel puţin în luna a 3-a de gestatie, la o vârstă - în acest moment fiziologic - nu mai mare de 31 de luni, deci sa nu fi fost montate la o vârstă mai mare de 22 de luni;
    b1) greutatea corporală minima menţionată la lit. a) şi b) se stabileşte la data procurării animalelor, în prezenta medicului veterinar de circumscripţie, care răspunde de exactitatea acestor date, având obligaţia să le menţioneze în certificatul de origine şi în certificatul de productivitate, emise de oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor;
    b2) situaţia de "apta de reproducţie", pentru vaci şi "gestanta" pentru juninci, este stabilită de medicii veterinari de circumscripţie, care avizează asupra acestor stări fiziologice pe certificatul de origine şi pe certificatul de productivitate emise de oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor.
    c) Pentru tăuraşii de reproducţie, sa aibă o greutate corporală minima de 600 kg şi o vârstă maxima de 18 luni.
    d) Pentru berbecuţii destinaţi însămânţărilor artificiale, sa aibă o greutate minima de 45 kg şi vârstă cuprinsă între 12-18 luni.
    e) Pentru vieruşii de prasilă testaţi pentru însămânţări artificiale, sa aibă o greutate minima de 100 kg şi vârstă maxima de 8 luni.
    f) Animalele de reproducţie trebuie sa se înscrie în clasele:
    - "record" şi "elita" pentru tăuraşii de reproducţie, iar vacile şi junincile, în clasele "record", "elita" şi "clasa I";
    - "record" şi "elita" pentru berbecuţii folosiţi la însămânţări artificiale;
    - "record" şi "elita" pentru vieruşii de prasilă testaţi, folosiţi la însămânţări artificiale.
    (9) Alocaţiile pentru producătorii agricoli care îşi procură efective matcă şi reproducători se acordă prin direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, după următorul procedeu:
    a) Producătorii agricoli individuali, asociaţi, sau societăţile comerciale cu capital privat, de stat sau mixt, adresează pe propria răspundere, în ceea ce priveşte încadrarea în prevederile legale şi în normele metodologice, o cerere centrului agricol sau direcţiei generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană în raza cărora îşi desfăşoară activitatea, anexând la aceasta:
    a1) actul de vânzare-cumpărare încheiat cu furnizorul de efective matcă şi reproducători, în care se înscriu: specia, categoria şi greutatea vie a fiecărui animal. Actul se certifica de primarul şi medicul veterinar de circumscripţie din localitatea în care a avut loc vânzarea, precum şi de primarul localităţii de domiciliu al cumpărătorului, cu menţiunea expresă ca animalele respective au fost înscrise în Registrul agricol;
    a2) certificatul de origine şi certificatul de productivitate, emise, pentru fiecare animal, de oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor, cu conţinutul şi atestarile menţionate la lit. a1).
    b) Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, direct sau prin centrul agricol, verifica dosarele depuse de producătorii agricoli, cu cele trei documente de mai sus, şi certifica pe fiecare îndeplinirea tuturor condiţiilor legale care dau dreptul la primirea alocaţiilor, întocmind lunar, pe fiecare localitate, lista (model-anexa nr. 1).
    c) Direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană verifică legalitatea fiecărei solicitări a producătorilor agricoli pentru acordărea de alocaţii de la bugetul de stat, pentru procurarea de efective matcă şi reproducători şi centralizează lunar listele (model-anexa nr. 1) în decontul justificativ (model-anexa nr. 2), pe care îl prezintă spre verificare şi avizare direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeana.
    d) Direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeana verifica legalitate solicitării alocaţiilor prin controalele efectuate la direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, la direcţiile sanitar-veterinare, la oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor, precum şi la producătorii agricoli.
    e) Deconturile justificative, avizate de direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, se transmit lunar în două exemplare de către direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
    f) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, după analiza şi verificarea deconturilor justificative, solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultura, silvicultura, ape şi mediu înconjurător".
    Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţită de un exemplar din deconturile justificative (model-anexa nr. 2).
    g) Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în contul direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, pentru procurarea de efective matcă şi reproducători, vor fi plătite de aceste direcţii, în temeiul documentelor justificative, producătorilor agricoli, pe baza de liste de plata pentru cei individuali şi prin virament pentru agenţii economici.
    (10) Înstrăinarea sau tăierea efectivelor matcă şi a reproducătorilor pentru care s-au acordăt alocaţii, cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (3) din Legea nr. 83/1993, se constata de direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene. Acestea verifica trimestrial, la fiecare producător agricol beneficiar de alocaţii, existenta animalelor. Dacă se constata înstrăinarea sau tăierea animalelor înainte de termenele prevăzute de lege, direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene întocmesc documentele de constatare pe care le înaintează organelor de urmărire penală, în temeiul prevederilor art. 20 lit. a) din Legea nr. 83/1993.
    (11) În cazul în care, independent de voinţa producătorilor agricoli, animalul a murit sau a fost tăiat din necesitate, la cererea producătorilor agricoli, medicul veterinar de circumscripţie în raza căreia s-a produs evenimentul va constata aceasta situaţie şi va emite un certificat sanitar-veterinar.
    (12) Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene răspund, potrivit legii, de manipularea, păstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat, precum şi a documentelor care au stat la baza acordării alocaţiilor.
    (13) Organele de control ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei vor verifica permanent modul de stabilire, acordăre şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat, precum şi modul de ţinere a evidentelor stabilite prin prezentele norme.
    ART. 2
    (1) În temeiul prevederilor art. 5 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 83/1993, producătorilor agricoli care au menţinut în exploatare, pe durata unui ciclu de producţie, cel puţin 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe li se acordă, în anul 1995, pentru anul 1994, pe fiecare animal, o alocaţie de 40.000 lei, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor anuale de întreţinere.
    (2) Condiţiile acordării alocaţiilor pentru menţinerea în exploatare a cel puţin 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe pentru anul 1994 sunt cele prevăzute în art. 2 anexa nr. 2 la normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 81/1994.
    ART. 3
    (1) Acordarea alocaţiilor pentru anul 1995 se face în următoarele condiţii:
    a) producătorii agricoli trebuie sa aibă în întreţinere, pe întreaga perioada cuprinsă între 1 ianuarie - 31 decembrie 1995, un număr de minimum 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe. Nu se iau în considerare junincile gestante;
    b) fiecare animal pentru care se acordă alocaţii trebuie ca în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 1995 sa fi încheiat un ciclu de producţie, respectiv sa fi fatat cel puţin o data şi sa fi încheiat o lactatie de minimum 270 de zile în total (vacile) şi minimum 230 de zile în total (bivolitele), insumate, după fatare sau anterior şi ulterior fatarii. În această categorie intră şi animalele care la 1 ianuarie erau juninci şi care au fatat până la data de 31 martie 1995, încheind o lactaţie de minimum 270 de zile (primiparele de taurine) şi minimum 230 de zile (primiparele de bubaline), până la data de 31 decembrie 1995.
    (2) În vederea acordării alocaţiilor de la bugetul de stat pentru întreţinerea pe durata unui ciclu de producţie a cel puţin 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe, producătorii agricoli vor depune o cerere la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană sau la centrul agricol, în care vor declara pe propria răspundere că se încadrează în prevederile legale pentru obţinerea alocaţiei de la bugetul de stat.
    Cererile respective sunt depuse de producătorii agricoli la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană sau la centrul agricol, la data la care întrunesc condiţiile legale de a beneficia de alocaţii pentru hrana vacilor de lapte sau a bivoliţelor ce urmează a fi întreţinute pe durata unui ciclu de producţie.
    Cei care îndeplinesc condiţiile legale începând cu data de 1 ianuarie 1995 vor depune cererea în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României.
    (3) Direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană ţine evidenţa, într-un registru, a producătorilor agricoli care au depus cereri pentru acordărea de alocaţii de la bugetul de stat pentru animalele ce urmează a fi întreţinute pe durata unui ciclu de producţie, verificind permanent respectarea prevederilor legii şi ale prezentelor norme, precum şi existenta efectivelor de vaci de lapte sau bivoliţe pentru care se primesc alocaţii de la bugetul de stat pe anul 1995.
    (4) La încheierea ciclului de producţie, în cazul în care îndeplinesc toate condiţiile legale de primire a alocaţiei de la bugetul de stat pentru întreţinerea în anul 1995 a 3 vaci de lapte sau a 3 bivoliţe, producătorii agricoli respectivi vor depune în cursul lunii ianuarie 1996 la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană sau la centrul agricol următoarele acte:
    a) o adeverinţa semnată de primar, din care sa rezulte ca în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 1995 producătorul agricol a întreţinut numărul minim de animale din categoriile prevăzute în prezenta hotărâre, iar animalele au fost înscrise în Registrul agricol;
    b) o adeverinţă semnată de specialistul cu probleme de zootehnie de la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană sau de la centrul agricol, din care sa rezulte ca animalele pentru care solicita alocaţie au fatat şi au încheiat o lactatie de minimum 270 de zile în anul 1995. Pe aceasta adeverinţa specialistul din cadrul oficiului de reproducţie şi selecţie a animalelor va confirma fatarea, pe baza registrului unic de însămânţări artificiale, a registrului unic de monta naturala sau prin constatări la fata locului, deplasindu-se la solicitarea producătorului agricol.
    (5) Dosarul întocmit pentru fiecare producător agricol care solicita alocaţie de la bugetul de stat este verificat de către direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană în ceea ce priveşte îndeplinirea condiţiilor legale.
    (6) Pe baza dosarelor prevăzute la alin. (5) şi a constatărilor efectuate la fata locului, direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană va întocmi, pe fiecare localitate, lista producătorilor agricoli beneficiari ai alocaţiilor pentru întreţinerea a 3 vaci de lapte sau a 3 bivoliţe (model anexa nr. 3).
    (7) Datele cuprinse în listele (model-anexa nr. 3) vor fi depuse spre verificare şi avizare la direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeana, de către direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană, pe baza decontului justificativ (model-anexa nr. 4).
    (8) Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene vor verifica îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordărea alocaţiilor, pe baza deconturilor justificative şi prin controale efectuate atât la direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, cât şi la producătorii agricoli.
    Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene vor efectua controale şi în cursul anului asupra respectării reglementărilor legale referitoare la acordărea de la bugetul de stat a alocaţiilor pentru întreţinerea a cel puţin 3 vaci de lapte sau a 3 bivoliţe.
    (9) Deconturile justificative, avizate de direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, se transmit în două exemplare la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
    (10) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, după analiza şi verificarea deconturilor justificative, solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultura, silvicultura, ape şi mediu înconjurător".
    Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţită de un exemplar din decontul justificativ (model-anexa nr. 4).
    (11) Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în contul direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene vor fi plătite de acestea, în temeiul documentelor justificative, direct producătorilor agricoli, pe baza de liste de plata pentru cei individuali şi prin virament pentru agenţii economici.
    (12) Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene răspund, potrivit legii, de manipularea, păstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat, precum şi a documentelor care au stat la baza acordării alocaţiilor de la bugetul de stat.
    (13) Organele de control ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei vor verifica permanent modul de stabilire, acordăre şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat, precum şi modul de ţinere a evidentelor acestora.

    ANEXA 1
    la norme

    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
    SI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI...........
    Centrul agricol .....................
    Nr. ........ Data (ziua) ............
    luna .....................anul .....)

                           LISTA
      producătorilor agricoli care şi-au procurat efective matcă şi
       reproducători şi care îndeplinesc condiţiile legale de primire
                 a alocaţiei de la bugetul de stat
              în luna ................ anul ...........



┌────┬─────────┬──────────┬──────┬──────────────┬──────────────┬──────────────┬────────────┐
│ │Producă- │ Nr. de │ │ Animale │ Greutatea │ Alocaţia ce │ │
│ │torul a- │înregis- │ │cumpărate │vie a animale-│ se acordă │ TOTAL │
│ │gricol │trare la │ │(capete) │ lor la │ pentru 1 kg │ alocaţie │
│ │(indivi- │Registrul │ │ │ cumpărare │ greutate vie │ce se acordă│
│Nr. │ dual) │comerţului│Specia│ │ (kg) │ (lei) │ col.6 x │
│crt.│ sau │sau nr. │ ├───────┬──────┼───────┬──────┼───────┬──────┤8) +(col. │
│ │agent │şi seria │ │În rasă│Metişi│În rasă│Metişi│În rasă│Metişi│ 7 x 9) │
│ │economic)│buleti- │ │curată │ │curată │ │ curată│ │ (lei) │
│ │(domici- │nului de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liul sau │identi- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ sediul) │ tate │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┼────────────┤
└────┴─────────┴──────────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┴────────────┘

              CONSILIUL LOCAL,

       DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ
                ŞI ALIMENTAŢIE,

               Director general,

               CENTRUL AGRICOL,


    NOTA:
    Se întocmesc liste separate pentru:
    - vaci cu maximum două lactaţii încheiate;
    - juninci gestante;
    - tăuraşi de reproducţie, de peste 18 luni;
    - berbecuţi pentru însămânţări artificiale, în vârstă de 12-18 luni;
    - vieruşi de prasilă testaţi pentru însămânţări artificiale, în vârstă de maximum 8 luni.

    ANEXA 2
    la norme


    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR
    ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI.......... PUBLICE ŞI CONTROLULUI FINANCIAR
    Nr. ........... Data (ziua.......... DE STAT
    luna ............... anul .........) ..................................
                                            Verificat şi avizat pentru suma
                                            de .............. lei
                                                     Director,
                                           Data (ziua....... luna .... anul...)



                    DECONT JUSTIFICATIV
   privind alocaţiile ce se acordă producătorilor agricoli pentru procurarea
     de efective matcă şi reproducători în luna ....... anul ..........


┌────┬──────────────┬──────────────────────┬───────────────┬───────────────────┬───────────┐
│ │ │Numărul de capete ce │ Greutatea vie │Alocaţia ce se │ │
│ │ │se încadrează în pre- │totală a ani- │ acordă de la bu- │TOTAL alo- │
│Nr. │ Specia │vederile legale pentru│malelor (kg) │getul de stat │caţie (col.│
│crt.│ şi cate- │ primirea alocaţiei │ │ pentru 1 kg │ 4 x 6)+ │
│ │ goria de │ │ │ greutate vie (lei)│(col.5 x 7)│
│ │ animale ├────────┬─────────────┼────────┬──────┼─────────┬─────────┼───────────┤
│ │ │În rasă │ Metişi │În rasă │Metişi│ În rasă │Metişi │ │
│ │ │curată │ │curată │ │ curată │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────────┼────────┼──────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────────┼────────┼──────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│ 1. │Vaci cu maxi- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mum două lac- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tatii înche- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │iate │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2. │juninci ges- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tante │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │Tăuraşi de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reproducţie, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de peste 18 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │luni │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4. │Berbecuţi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru în- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sămânţări │ │ │ │ │ │ │ │
│ │artificiale, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în vârstă de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │12-18 luni │ │ │ │ │ │ │ │
│ 5. │Vieruşi de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prăsilă tes- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │taţi pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │însămânţări │ │ │ │ │ │ │ │
│ │artificiale, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în vârstă de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maximum │ │ │ │ │ │ │ │
│ │8 luni │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────────┼────────┼──────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────────┴─────────────┴────────┴──────┴─────────┴─────────┴───────────┘

                 Director general,

             Director cu producţia animală,

                    Contabil-şef,



    ANEXA 3
    la norme

    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ
    ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI...........
    Centrul agricol......................
    Nr. .......... Data (ziua ...........
    luna ................anul ..........)

                                   LISTA
    cu producătorii agricoli care au menţinut în exploatare, pe durata unui
      ciclu de producţie, minimum 3 vaci de lapte sau 3 bivoliţe de lapte,
        şi care îndeplinesc condiţiile legale pentru primire alocaţiei de la
             bugetul de stat pe perioada .....................

┌────┬─────────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬────────┬──────────┐
│ │Producătorul agricol │Nr. din Registrul │Nr. de animale │Alocaţia│ TOTAL │
│Nr. │(individual sau │comerţului sau nr.├─────┬─────────────┤ce se │ alocaţii │
│crt.│ agent economic) │şi seria buletinu-│TOTAL│ din care: │acordă │ (col.3x6)│
│ │(domiciliul sau │lui de identitate │ ├────┬────────┤ (lei/ │ (lei) │
│ │ sediul) │ │ │Vaci│Bivoliţe│ cap) │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────┼─────┼────┼────────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────┼─────┼────┼────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────────────────┼──────────────────┼─────┼────┼────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────────────────┼──────────────────┼─────┼────┼────────┼────────┼──────────┤
└────┴─────────────────────┴──────────────────┴─────┴────┴────────┴────────┴──────────┘

             CONSILIUL LOCAL,

         DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
        AGRICULTURĂ ŞI ALIMENTAŢIE,

             Director general,

              CENTRUL AGRICOL,



    ANEXA 4
    la norme

    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR
    ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI ......... PUBLICE ŞI CONTROLULUI FINANCIAR
    Nr. ......... Data (ziua ........... DE STAT
    luna ............ anul ............) ..................................
                                            Verificat şi avizat pentru suma
                                            de ............ lei
                                                     Director,
                                            Data (ziua..... luna.... anul.....)



                            DECONT JUSTIFICATIV
        privind alocaţiile ce se acordă producătorilor agricoli pentru menţinerea
         în exploatare, pe durata unui ciclu de producţie, a minimum 3 vaci
                        de lapte sau 3 bivoliţe,
                  pentru perioada ....................


┌────┬─────────────┬───────────────┬────────────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Specia │ Numărul de │ Alocaţia de la bugetul│ Total alocaţie de │
│crt.│ │ animale │ de stat │ la bugetul de stat │
│ │ │ │ (lei/cap) │(col. 2 x 3) │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼────────────────────┤
│1. │TOTAL │ │ │ │
│ │din care : │ │ │ │
│2. │Vaci │ │ │ │
│3. │Bivoliţe │ │ │ │
└────┴─────────────┴───────────────┴────────────────────────┴────────────────────┘

            Director general,

        Director cu creşterea animalelor,

                Contabil şef,

                ___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016