Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 153 din 12 februarie 2004  privind aprobarea Fisei tehnice a masurii 3.4 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 153 din 12 februarie 2004 privind aprobarea Fisei tehnice a masurii 3.4 "Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative" din Programul National pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala finantat din fonduri SAPARD

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 155 din 23 februarie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 1 paragraful 2 din Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunitãţilor Europene, semnat la Bruxelles la 2 februarie 2001, ratificat prin <>Legea nr. 316/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Fişa tehnicã a mãsurii 3.4 "Dezvoltarea şi diversificarea activitãţilor economice care sã genereze activitãţi multiple şi venituri alternative" din Programul Naţional pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã finanţat din fonduri SAPARD, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Petre Daea,
secretar de stat

Ministrul integrãrii europene,
Alexandru Fãrcaş

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 12 februarie 2004.
Nr. 153.


ANEXĂ

FISA TEHNICA PENTRU

MĂSURA 3.4.

DEZVOLTAREA SI DIVERSIFICAREA ACTIVITĂŢILOR ECONOMICE
CARE SA GENEREZE ACTIVITĂŢI MULTIPLE SI VENITURI
ALTERNATIVE

1. MOTIVAŢIE

- Dezvoltarea durabila se bazeazã pe introducerea unor sisteme economice integrate noi ce trebuie sa se implementeze in zonele rurale.
- Dezvoltarea economica si sociala se bazeazã si pe crearea unor activitãţi de producţie si servicii alternative secundare (altele decât activitatea principala) care vor contribui la:
- inlaturarea proceselor si fenomenelor cauzate de restructurarea sistemelor socio-economice;
- stoparea depopularii spaţiului rural,
- îmbunãtãţirea condiţiilor de viata.
- Diversificarea activitãţilor economice va determina pluriactivitate, noi locuri de munca, venituri suplimentare non agricole si o mai mare implicare a tinerilor si femeilor.
- Necesitatea infiintarii si/sau extinderii serviciilor pentru populaţie si pentru producţia agricola, utilizând eficient resursele umane, materiale si financiare locale.
- Potenţialul turistic deosebit, datorat condiţiilor variate de clima si relief, poate permite crearea de noi locuri de munca si deci venituri suplimentare
- Valorificarea potenţialului piscicol al României prin dezvoltarea acvacultura.
- Valorificarea si dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale (artizanatului).
- In mediul rural exista premise de activare a unor numeroase ocupaţii tradiţionale, care la rândul lor pot contribui la imbunatatirea veniturilor fermierilor, piscicultorilor si proprietarilor de pãduri (apicultura, sericicultura, cultivarea ciupercilor).

2. OBIECTIVE

Obiective generale

- Sprijinirea creãrii si/sau menţinerii de locuri de munca si generãrii de venituri alternative prin diversificarea activitãţilor rurale legate de agricultura si silvicultura prin turism rural, alte tipuri de activitãţi turistice in spaţiul rural, acvacultura meşteşuguri tradiţionale, sericicultura, apicultura, procesarea fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, melci si broaşte si a plantelor medicinale si aromatice.

Obiective specifice

- Diversificarea activitãţilor agricole si forestiere si a celor strâns legate de agricultura, care sa asigure activitãţi multiple.

Obiective operaţionale

● Susţinerea activitãţilor agricole in mediul rural prin realizarea de servicii specifice.
- Susţinerea activitãţilor specifice turismului rural, silvoturismului si a ecoturismului.
- Menţinerea si dezvoltarea activitãţilor meşteşugãreşti tradiţionale (artizanale).
- Creşterea veniturilor alternative si a oportunitãţilor de angajare pentru tinerii si femeile din mediul rural;
- Dezvoltarea acvaculturii.
- Dezvoltarea apiculturii, sericiculturii, cultivãrii ciupercilor, procesãrii fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, melci si broaşte si a plantelor medicinale si aromatice.
- Susţinerea proiectelor iniţiate de tineri si de femei pentru toate activitãţile menţionate mai sus.

3. CORELAREA CU ALTE MASURI

In scopul realizãrii dezvoltãrii rurale integrate; aceasta mãsura va fi corelata cu masurile:
- investiţii in exploataţii agricole;
- dezvoltarea si îmbunãtãţirea infrastructurii rurale;
- silvicultura;
- imbunatatirea pregãtirii profesionale;
- prelucrarea si marketingul produselor agricole si piscicole;
- controlul sanitar veterinar;
- asistenta tehnica.

4. CÂMPUL DE ACŢIUNE AL MĂSURII

Servicii Agricole - Cercuri de maşini agricole

Organizaţii non-profit intitulate "Cercuri de maşini agricole" înfiinţate pe baza de voluntariat in scopul protejãrii agricultorilor individuali pentru evitarea investiţiilor neeconomice si pentru utilizarea raţionala a maşinilor agricole de cãtre membrii, constând in:
● Achiziţionarea de maşini si echipamente agricole;
● Constructia sau modernizarea de centre de reparaţii, remize si spatii de intretinere pentru maşinile si echipamentele agricole.

Turism rural

Sprijin acordat pentru turism in spaţiul rural privind:
- Construirea si modernizarea de pensiuni-turistice rurale;
- Cresterea investiţiilor si a dezvoltãrii serviciilor in domeniul agrementului in aer liber (zone de campare, baze sportive si de recreere, echitatie, ciclism montan etc).

Alte tipuri de activitãţi de turism in spaţiul rural

Sprijinul financiar va fi acordat pentru:
- turism montan, turism pentru pescuit, turism ecvestru, cicloturism,
- crearea de ferme pentru creşterea vânatului in semilibertate in vederea repopulãrii, pentru parcuri de vânãtoare si alte forme de activitate din domeniu, cu respectarea legislaţiei privind protecţia mediului si a normelor de igiena privind mediul de viata al populaţiei:

Activitãţi meşteşugãreşti

Revitalizarea meşteşugurilor, crearea sau extinderea unor unitãţi meşteşugãreşti, cum ar fi; ateliere de prelucrare lemn de confecţionat obiecte artizanale, de confecţionat ceramica, de croitorie, broderie, tricotaje, de fierãrie, de prelucrare a pieilor, papurei si rãchitei, instrumente muzicale;

Acvacultura

Sprijin pentru dezvoltarea si modernizarea activitãţilor de acvacultura:
- Construcţia sau modernizarea de ferme piscicole;
- Investitii pentru crearea sau modernizarea fermelor piscicole, mecanizarea furajãrii, recoltãrii mecanizate, depozitarii, prelucrãrii si marketingului la nivelul fermei piscicole

Alte activitãţi: sericicultura, apicultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, si a plantelor medicinale si aromatice, melci si broaşte:

- Sprijin financiar pentru dezvoltarea:
a) Sericiculturii
- plantarea de duzi;
- înfiinţarea si/sau modernizarea fermelor de creştere a viermilor de mãtase si a unitãţilor de depozitare si prelucrare.
b) Apiculturii;
- Înfiinţarea si/sau modernizarea fermelor apicole, precum si a unitãţilor de depozitare si procesare.
c) Cultivarea si procesarea ciupercilor.
- achiziţionarea de material biologic numai pentru înfiinţarea culturii;
- investiţii nioi si/sau modernizarea ciupercariilor, inclusiv a unitãţilor pentru depozitare/refrigerare si procesare;
d) Investiţii noi si/sau modernizarea colectãrii, depozitarii/refrigerãrii, procesãrii si marketingului fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi la nivelul fermei.
e) Investirii noi si/sau modernizarea colectãrii, depozitarii si procesãrii plantelor medicinale si aromatice.
f) Melci si broaşte
- Noi investiţii si/sau modernizarea fermelor de melci si broaşte, precum si a unitãţilor de depozitare/refrigerare si procesare.

5. CRITERII DE ELIGIBILITATE

Generale

● Proiectul va fi amplasat in spaţiul rural - NUTS 5 (Nomenclatorul Unitãţilor Teritoriale pentru Statistica), definit conform legii.
● Proiectul trebuie sa demonstreze viabilitatea economico-fmanciara*)
__________
* Prin viabilitatea economica se intelege obţinerea de performante financiare eficiente şi abilitatea de a opera fãrã a recurge la sprijin public in activitatea sa operationala. Beneficiarul trebuie sa demonstreze ca isi poate plaţii obligaţiile si datoriile in mod regulat, fãrã sa supunã la nici un risc desfãşurarea normala a activitãţii agentului economic si ca genereazã un venit net semnificativ (nu mai puţin de 5%).
● Investiţiile referitoare la procesare trebuie sa fie in conformitate cu standardele U.E.
● Existenta co-finantarii trebuie certificata;
● Nu va fi eligibil solicitantul care are pierderi financiare si datorii fiscale, obligaţii restante fata de bugetul asigurãrilor sociale, fata de bugetul de stat si banci (altele decât cele pentru care este respectat graficul de rambursare), conform ultimelor declaraţii fiscale sau a altor declaraţii emise de cãtre autoritãţile fiscale.
● Beneficiarii (persoane fizice si/sau persoane responsabile pentru proiect din cadrul organizaţiilor) trebuie sa dovedeascã pregãtire profesionala in raport cu proiectul pe care doresc sa il iniţieze, printr-un document eliberat de autoritãţile competente care sa certifice faptul ca beneficiarul are cunoştinţe profesionale in domeniu: diplomã, certificat de formare, certificat de formare obţinut in cadrul Programului SAPARD, pana la finalizarea proiectului, inaintea utimei plãti a ajutorului.
● Pentru proiectele de turism rural si alte tipuri de turism din spaţiul rural, meşteşuguri tradiţionale si cercuri de maşini proiectul trebuie sa aibã acces la infrastructura de baza (drumuri rurale, alimentare cu apa, electricitate).

Specifice

Servicii agricole. Cercuri de maşini agricole

● Proiectul trebuie sa conţinã statutul de funcţionare al organizaţiei non profit "Cercuri de maşini agricole";
● Proiectele trebuie sa demonstreze necesitatea si oportunitatea implementãrii lor.

Turism rural

● Aviz de specialitate eliberat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT) pentru modernizare sau construcţie, dupã caz;.
● Angajamentul pe propria rãspundere a beneficiarului ca va introduce obiectivul in circuitul turistic, in cadrul unei agenţii de turism licenţiate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT).;
● Prezentarea unei strategii de marketing pentru turism pentru proiectul pe care beneficiarul doreşte sa-l promoveze, conform modelului prezentat in Ghidul Solicitantului.
● Capacitãţile de cazare prevãzute a fi respectate de cãtre pensiunile turistice se vor încadra in criteriile de clasificare prevãzute in Anexa nr. 1.5 la Normele de clasificare a structurilor de primire turistice, respectiv vor avea minim 4 camere (8 locuri) si pana la 10 camere (30 locuri) pentru investiţii noi si maxim 20 camere (60 de locuri) pentru modernizãri;
● Pentru investiţii noi si pentru modernizãri, nivelul de confort si calitatea serviciilor prestate trebuie sa fie echivalent cu minimum 3 flori;
● Proiectele care au ca scop crearea de capacitãţi noi trebuie sa se incadreze in prevederile Planului General de Urbanism si a Planului de Urbanism Zonal;
● Pentru modernizarea pensiunilor turistice rurale este necesar certificatul de clasificare eliberat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT) pentru pensiunea respectiva.

Alte tipuri de activitãţi de turism in spaţiul rural

Turism montan, turism pentru pescuit, turism ecvestru, cicloturism

● Aviz de specialitate eliberat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT) pentru modernizarea/construcţia obiectivului, dupã caz, pentru structuri turistice de recepţie.
● Angajamentul pe propria rãspundere a beneficiarului ca el/ea va introduce obiectivul in circuitul turistic, in cadrul unei agenţii de turism licenţiate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT);
- Prezentarea unei strategii de marketing pentru turism pentru proiectul pe, care beneficiarul doreşte sa-l promoveze, conform modelului prezentat in Ghidul Aplicantului.
● Pentru investiţii noi si modernizãri, nivelul de confort si calitatea serviciilor prestate trebuie sa fie echivalent cu minimum 2 flori;
● Pentru modernizarea obiectivului este necesara existenta unui certificat de clasificare eliberat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului (MTCT);

Pentru parcurile de vânãtoare:

● Beneficiarul trebuie sa fie deţinãtorul legal al terenului.

Activitãţi meşteşugãreşti

● Proiectul trebuie sa demonstreze valorificarea resurselor locale (in, cânepa, stuf, papura, lâna, lemn etc.);

Acvacultura

● Existenta autorizaţiei de acvacultura;
● Pentru fermele piscicole, sunt eligibile proiectele care prevãd o producţie minima de 500kg/ha/an.
● Pre/Contract de achiziţie material biologic pentru prima populare.

Alte activitãţi: sericicultura, apicultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, si a plantelor medicinale si aromatice, melci si broaşte

● Solicitantul trebuie sa demostreze capacitatea de a putea folosi minim 10 grame oua de viermi de mãtase;.
● Achiziţie de minim 20 stupi/familii de albine
● Ciupercaria trebuie sa aibã minim 30 mp de cultura;

Melci si broaşte

● Existenta unei tehnologii specifice de creştere.
● Existenta unui pre/contract pentru 30% din produsele obţinute.

Investiţii eligibile sunt:

Generale

● Toate investiţiile prevãzute la paragraful 4 "Câmpul de acţiune al mãsurii"
● Pot fi cheltuieli eligibile:
a) Construirea de noi clãdiri si instalaţii si modernizarea celor existente;
b) Utilaje si echipamente noi, soft-uri pentru computer, inclusiv costurile de instalare si montaj bazate pe contracte cu terţe pãrţi;
c) Acea parte a costurilor reprezentând plata arhitecţilor, inginerilor si consultanţilor, taxelor legale, a studiilor de fezabilitate, achiziţionarea de licenţe si patente pentru pregãtirea si/sau implementarea proiectului, direct legate de mãsura, care nu depãşesc 12 % din costul total eligibil al proiectului, exceptând cazurile când nu sunt prevãzute construcţii când nu depãşesc 5%;
d) Achiziţii de mijloace de transport noi, specializate, ca rezultat al identificãrii lor in studiul de fezabilitate/memoriu justificativ.
Investiţiile in diversificare trebuie sa respecte prevederile Art. 64, punctul 4 (b) al Acordului European care înfiinţeazã o asociere intre Comunitatea Economica Europeana si statele ei membre, pe de o parte, si România, pe de alta parte.
Numai cheltuielile plãtite de cãtre Agenţia SAPARD de la data acreditãrii Agenţiei pentru aceasta mãsura, sau data (tele) specificate in aceasta privinţa, vor fi eligibile pentru sprijinul Comunitar.
Pentru ca proiectul sa fie eligibil pentru sprijinul Comunitar, toate serviciile, echipamente si achiziţiile trebuie sa fie originare din Comunitatea Europeana sau din Tarile menţionate la Art. 4, Secţiunea B din Acordul Multianual de Finanţare (MAFA), cu modificãrile si completãrile ulterioare.

Specifice

Servicii agricole - cercuri de maşini agricole

● Achiziţionarea de echipamente si maşini agricole;
● Construcţia si modernizarea clãdirilor operaţionale;
● Dotarea clãdirilor pentru propriile maşini si echipamente (hangare si adãposturi), atelierelor de reparaţii pentru depozitarea inputurilor pentru maşinile agricole (uleuri, unsori, piese de schimb etc.)

Turism rural

● Construcţia, modernizarea si dotarea pensiunilor rurale;
● Construcţia si modernizarea spatiilor de campare, terenurilor de sport si distracţie, echitatie si alte tipuri de servicii de recreere;

Alte tipuri de activitãţi turistice in spaţiul rural

● Construcţia si modernizarea de cabane turistice, pentru vânãtoare si pescuit, cantoane forestiere, sararii, sate de vacanta; spatii de campare înfiinţate in gospodarii, spatii pentru turism piscicol, anexe specifice staţiunilor turistice: platforme, spatii de parcare, toalete, adãposturi.
● Achiziţia sau modernizarea (inlocuirea motoarelor si a sistemelor de aer condiţionat) a bãrcilor fluviale si pontoanelor echipate si licenţiate pentru transportul si cazarea turiştilor (2 sau 3 stele);
● Construirea si modernizarea de infrastructura specifica proiectului (poteci turistice, aductiuni de apa, generatoare de energie si cãldura, pichete de incendiu, observatoare, marcatoare, panouri de ghidare etc.)

Parcurile de vânãtoare

● Construcţia sau modernizarea de ferme de creştere a vânatului in semilibertate, inclusiv achiziţionarea de animale sãlbatice in vederea repopulãrii parcurilor de vânãtoare;
● Construcţia de adãposturi, sararii, împrejmuiri, adãpãtoare si spatii de hranire etc.

Activitãţi meşteşugãreşti

● Construcţia sau modernizarea si dotarea atelierelor cum ar fi: procesarea lemnului, obiecte artizanale manuale, olãrit, brodat, împletit, pielãrie, papura si rãchita, instrumente muzicale;

Acvacultura

● Construcţia sau modernizarea fermelor, spatiilor si utilitarilor pentru procesarea si marketingul peştelui si a altor vieţuitoare acvatice produse in cadrul fermei;
● Achiziţionarea de ehipamente si utilaje pentru fermele piscicole
● Achiziţionarea de mijloacele de transport (echipate cu bazine, spatii de refrigerare, echipamente de oxigenare etc;);
● Achiziţionarea de mici barci in folosul fermei sau modernizarea lor (inlocuirea motoarelor) si de pontoane plutitoare;
● Achiziţionarea de material biologic pentru prima populare;

Alte activitãţi: sericicultura, apicultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, si a plantelor medicinale si aromatice, melci si broaşte

● Achiziţionarea de material saditor pentru plantaţiile de duzi si plantarea lui;
● Achiziţionarea de echipamente pentru creşterea viermilor de mãtase, depozitare si unitãţi de procesare;
● Construirea de capacitãţi de depozitare, procesare si ambalare a produselor apicole;
● Achiziţionarea de matci selecţionate pentru prima populare;
● Achiziţionarea de stupi/familii de albine;
● Achiziţionarea de mijloace de transport specializate pentru albine (remorci);
● Echipamente pentru analiza calitãţii mierii si a produselor piscicole;
● Construirea si modernizarea spatiilor pentru cultivarea ciupercilor (spatii pentru creştere, procesare si ambalare);
● Instalaţii pentru producerea compostului si achiziţionarea de echipamente necesare pentru fermele de ciuperci;
● Construcţia sau modernizarea si dotarea spatiilor pentru colectarea, depozitarea/condiţionarea, procesarea si marketingul fructelor de pãdure, a fructelor de arbuşti, a plantelor medicinale si aromatice.

Melci si broaşte

● Construcţia sau modernizarea fermelor, spatiilor si utilitatiilor pentru creşterea, procesarea si marketingul melcilor si broastelor;
● Achiziţionarea de echipamente si unelte pentru producţie si procesare si de mijloace de transport specializate;

Nu sunt eligibile:

● Investiţiile eligibiile si neeligibile respecta prevederile art. 4. Secţiunea B din MAFA, cu modificãrile si completãrile ulterioare si sunt detaliate in Ghidul Solicitantului.

6. CRITERII DE SELECŢIE





Proiectul va fi selecţionat in funcţie de urmatorele criterii:
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Criterii de evaluare a proiectelor │ Punctaj │
│Crt │ │ (daca da)│
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 1 │Proiecte care promoveazã alte activitãţi fata de activitatea │ │
│ │de baza │ 20 │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 2 │-Investiţii noi/Modernizare │ 30 │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 3 │Proiecte promovate de femei │ 10 │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 4 │Proiecte promovate de tineri (sub 40 ani) │ 10 │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 5 │Beneficiarul sau responsabilul de proiect a obţinut deja un │ 10 │
│ │certificat de calificare pentru activitatea propusa; │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 6 │Beneficiarul proiectului este: │ Max.20 │
│ │- Producãtor individual; │ 10 │
│ │- Asociaţie/societate comerciala │ 20 │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ Total │ 100 │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘



7. BENEFICIARI

- Beneficiarii proiectelor vor aparţine sectorului privat, dupã cum urmeazã:
- persoane fizice;
- asociaţii familiale înregistrate, asociaţii si grupuri de producãtori;
- Organizaţii non-guvernamentale - ONG-uri (cercuri de maşini agricole);
- societãţi 100 % private.

8. LEGISLAŢIA NAŢIONALA IN VIGOARE

Lista actelor normative referitoare la mãsura si submasurile respective este prezentata in Anexa nr. 1.

9. DISPOZIŢII FINANCIARE

- Proiectele din cadrul acestei masuri sunt considerate a fi generatoare de profit.
- In cadrul acestei masuri vor fi finanţate proiecte a cãror valoare totala eligibila este cuprinsa intre 5.000 - 200.000 EURO.
● Bugetul indicativ al acestei masuri impartit pe ani este regãsit in Capitolul VI
- Alocaţii Financiare ale masurilor SAPARD, pagina 357.

BUGET ORIENTATIV pentru SUBMASURA / MEURO (Preturi constant 2000)


┌───────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ SUBMASURA │ % │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Servicii agricole │ 4 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Turism rural │ 25 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Alte tipuri de activitãţi turistice │ │
│ in spaţiul rural │ 20 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Meşteşuguri │ 24 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Acvacultura │ 12 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Alte activitãţi │ 15 │
├───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ TOTAL │ 100 │
└───────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘



Gradul de intervenţie pentru proiectele de interes privat:
- 50% contribuţie privata;
- 50% contribuţie publica, din care:
- 75% contribuţie UE
- 25% de la bugetul naţional


Plata sprijinului financiar va fi fãcuta pe baza de documente justificative care sa probeze realizarea activitãţilor si eligibilitatea acestora. Luând in considerare opţiunile beneficiarilor, plata poate fi fãcuta intr-o singura transa la sfârşitul proiectului sau in maximum trei transe.

10. ACOPERIRE GEOGRAFICA

Întregul spaţiu rural al României (nivel NUTS 5)

11. INDICATORI DE REALIZARE, DE REZULTAT SI DE IMPACT

Indicatori de realizare

Numãr de proiecte: 7000
Numãr de beneficiari: 7000

Servicii agricole-Cercuri de maşini agricole
Numãr de proiecte: 1000
Numãr de beneficiari: 1000
Investiţii noi: 90%
modernizãri: 10%

Turism rural
Numãr de proiecte: 2200
Numãr de beneficiari: 2200
Investiţii noi: 30%
numãr de camere 1900
numãr de paturi 3800
modernizãri: 70%
numãr de camere 4700
numãr de paturi 9400

Alte tipuri de activitãţi turistice in spaţiul rural
Numãr de proiecte: 1500
Numãr de beneficiari: 1500
Investitii noi: 60%
modernizãri: 40%

Activitãţi meşteşugãreşti
Numãr de proiecte: 1300
Numãr de beneficiari: 1300
Investiţii noi: 60%
modernizãri: 40%

Acvacultura
Numãr de proiecte: 400
Numãr de beneficiari: 400
Investiţii noi: 30%
modernizãri: 70%

Alte activitãţi: sericicultura, apicultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de pãdure si de arbuşti fructiferi, si a plantelor medicinale si aromatice, melci si broaşte
Numãr de proiecte: 600

investiţii noi: 60%
modernizãri: 40%

- Indicatori de rezultat
- Producţia de:
- Producţia de peste (tone)
- Producţia de Broaşte (tone)
- Producţia de Crabi (tone)
- Producţia de Stridii (tone)
- Producţia de Scoici (tone)
- Producţia de Melci (tone)
- Producţia de Miere si alte produse apicole (tone)
- Producţia de Viermi de mãtase (tone)
- Producţia de Ciuperci (tone)
- Numãrul de noi capacitãţi cu fructe de pãdure si arbuştilor fructiferi procesaţi la nivelul fermei
- Numãrul de capacitãţi modernizate cu fructe de pãdure si arbuştilor fructiferi procesaţi la nivelul fermei;
- Numãrul de noi capacitãţi cu plante aromatice procesate la nivelul fermei;
- Numãrul de capacitãţi modernizate cu plante aromatice procesate la nivelul fermei;

Indicatori de impact

Creşterea venitului
- Ponderea venitului brut a beneficiarilor realizat (generat) din afara fermei ca urmare a asistentei (euro/beneficiar): 20%, din care:
- privitor la turism 12 (%)
- privitor la meşteşuguri si produse locale 8 (%)
- Ponderea populaţiei rurale neagricole care are un venit obţinut din tranzacţii/locuri de munca generate de asistenta in afara fermei (mecanici agricoli si furnizori de servicii in agricultura) (%)
- Creşterea cu (5%) a nr. de pensiuni turistice
- Creşterea cu (7%) a producţiei de peste
- Creşterea cu (7%) a producţiei de miere
- Creşterea cu (5%) a producţiei de viermi de mãtase
- Creşterea cu (5%) a producţiei de ciuperci
- Creşterea cu (7%) a producţiei de fructe de pãdure si arbuşti fructiferi procesate
- Creşterea cu (7%) a producţiei de plante aromatice procesate
Crearea de locuri de munca si impactul social
- Numãr de locuri de munca echivalente cu norma intreaga: 35000
- menţinute in condiţii mai bune 14000
- create: 21000


12. PROMOVAREA PROGRAMULUI

Potenţialii beneficiari vor fi informaţi despre existenta/condiţiile eligibilitãţii prezentei masuri prin:
- Anunţ public in mass-media
- Distribuirea de broşuri de informare
- Seminarii
- Intâlniri cu beneficiarii potenţiali

13. DOCUMENTE JUSTIFICATIVE

● Potenţialul beneficiar va trebui sa anexeze la cererea de finanţare urmãtoarele documente:
● Memoriu justifcativ pentru proiectele care prevãd numai achiziţie de bunuri si servicii;
● Studiu de fezabilitate pentru proiectele care prevãd atât construcţii cat si modernizãri de construcţii, intocmit conform <>Ordinului comun nr. 1013/873/2001 al Ministrului de Finanţe si al Ministrului lucrãrilor Publice Transportului si Locuinţei privind aprobarea structurii, conţinutului si modului de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertei, pentru achiziţia publica de servicii cuprinzând devizul general elaborat in conformitate cu <>Hotãrârea Guvernului nr. 1179/2002
● Copie dupã actul de proprietate al terenului si a luciului de apa, contractul de arendare, contractul de concesiune sau orice alt document care sa justifice dreptul de folosinţa al terenului si dupã caz actul de proprietate pentru celelalte bunuri imobiliare conform legislaţiei in vigoare pentru proiectele care prevãd lucrãri de construcţie;
● Certificatul de urbanism pentru pentru proiectele care prevãd construcţii si/sau modernizãri de construcţii;
● Fisa tehnica (anexa la certificatul de urbanism) privind condiţiile de protecţia mediului necesare pentru obţinerea acordului unic, pe care s-a aplicat, dupã caz, stampila tip A sau tip B, care poate contine in anexa, dupã caz, acordul de mediu emis de autoritãţile competente pentru activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului, definite in legislaţia naţionala elaborata in conformitate cu legislaţia UE;
● Certificatul de înregistrare a comerciantului, pentru societãţile private (copie);
● Pentru proiecte ≥ 50.000 Euro, planul de afaceri care sa demonstreze viabilitatea proiectului;
● Pentru societãţile comerciale, ultimul bilanţ precedent anului depunerii proiectului. In cazul in care beneficiarul nu a avut activitate anterioara depunerii proiectului va depune un act doveditor in acest sens, eliberat de autoritatea fiscala;
● Avizul care sa ateste ca beneficiarul proiectului nu are obligaţii restante cãtre bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale si banci, altele decât cele pentru care este respectat graficul de rambursare;
● Declaraţie pe propria rãspundere din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiazã de finanţare prin alte programe pentru proiectul care face obiectul sprijinului SAPARD;
● Cazier judiciar al responsabilului de proiect;
● Existenta contribuţiei financiare proprii a beneficiarului va fi dovedita printr-un document emis de banca si/sau alte instituţii financiare autorizate care sa ateste existenta cofinantarii si modul de asigurare al acesteia;
● Pregãtire profesionala in domeniu dovedita prin copie a diplomei de studii/certificat de formare sau declaraţie pe propria rãspundere care sa menţioneze ca beneficiarul proiectului si/sau responsabilul de proiect va/vor urma un curs de pregãtire profesionala in cadrul Programului SAPARD inainte de ultima plata;
● Avizul sanitar veterinar eliberat de instituţia abilitata care sa ateste ca proiectul este in conformitate cu legislaţia naţionala cu excepţia investiţiilor pentru procesare la care avizul sanitar veterinar trebuie sa fie in acord cu UE;

14. CONDIŢII DE FINANŢARE

● Beneficiarii vor trebui sa poatã identifica clar in cadrul evidentelor lor contabile toate operaţiunile care tin de investiţia respectiva, sa pregãteascã o declaraţie anuala de venit si sa ofere informaţii, daca sunt cerute de cãtre autoritãţile indreptatite;
● Beneficiarul poate sa primeascã de doua ori un sprijin, in perioada de 7 ani pana la suma maxima stabilita in dispoziţiile financiare a mãsurii.
● Beneficiarul va colabora si va oferi orice informaţie ce i se cere de cãtre structurile autorizate sa controleze si sa auditeze implementarea proiectului;
● Cheltuielile eligibile proiectului vor fi plãtite numai dupã data la care beneficiarul a fost notificat de cãtre Agenţia SAPARD despre eligibilitatea proiectului, cu excepţia cheltuielilor legate de pregãtirea proiectului, care pot fi rambursate numai daca beneficiarul a respectat instrucţiunile pentru achiziţiile private, in limita prevãzuta in mãsura.
● Beneficiarul poate solicita o noua finanţare dupã terminarea proiectului anterior;
● In cazul in care costul serviciilor, sau bunurilor depãşeşte valoarea totala de 10.000 EURO, beneficiarul trebuie sa prezinte oferte de la cel puţin trei furnizori.
● Toate plãţile fãcute de cãtre beneficiari in cadrul proiectului trebuie sa respecte prevederile MAFA, Secţiunea A, Art. 14, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
● Rambursarea ajutorului financiar se va face pe baza documentelor justificative, intr-una pana la trei transe pe parcursul implementãrii proiectului.
● Dubla finanţare nu este acceptata in cadrul programului.
● Pentru investiţiile in diversificare trebuie sa se respecte prevederile Art. 64, punctul 4 (b) al Acordului European care înfiinţeazã o asociere intre Comunitatea Economica Europeana si statele ei membre, pe de o parte, si România, pe de alta parte.

15. AUTORITATEA DE IMPLEMENTARE

● Agenţia SAPARD, care reprezintã in România Autoritatea de Implementare
● Serviciile tehnice delegate ale Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor si Mediului (MAPAM).

LEGISLAŢIA NAŢIONALĂ

● <>Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã;
● <>Legea fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 109/1996 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei de consum, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Turism nr. 61/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice şi a criteriilor privind clasificarea structurilor de primire turistice, cu modificãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului turismului nr. 170/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificãrile ulterioare;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 63/1997 privind stabilirea unor facilitãţi pentru dezvoltarea turismului rural, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 187/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 811/1997 pentru modificarea şi completarea Normelor privind prevenirea accidentelor turistice şi organizarea activitãţii de salvare în munţi, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.269/1996 *);
● <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igienã şi a recomandãrilor privind mediul de viaţã al populaţiei, cu completãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificãrile ulterioare;
● <>Decretul-lege nr. 66/1990 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei meşteşugãreşti, cu modificãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 507/2002 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice de cãtre persoane fizice, cu modificãrile ulterioare;
● <>Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 125/1996 pentru aprobarea Procedurii de reglementare a activitãţilor economice şi sociale cu impact asupra mediului înconjurãtor, cu modificãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 5/1991 pentru aderarea României la Convenţia asupra zonelor umede, de importanţã internaţionalã, în special ca habitat al pãsãrilor acvatice;
● <>Legea nr. 13/1993 pentru aderarea României la Convenţia privind conservarea vieţii sãlbatice şi a habitatelor naturale din Europa, adoptatã la Berna la 19 septembrie 1979;
● <>Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", cu modificãrile ulterioare;
● Decretul nr. 237/1950 pentru ocrotirea monumentelor naturii;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 230/2003 privind delimitarea rezervaţiilor biosferei, parcurilor naţionale şi parcurilor naturale şi constituirea administraţiilor acestora;
● <>Legea apiculturii nr. 89/1998 , cu modificãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.105/2003 privind reorganizarea Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializãrii, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 123/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 357/2003 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea şi retragerea (anularea) licenţelor de fabricaţie agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi în domeniul producţiei de produse alimentare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.022/2002 privind regimul produselor şi serviciilor care pot pune în pericol viaţa, sãnãtatea, securitatea muncii şi protecţia mediului;
● <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 975/1998 privind aprobarea Normelor igienico-sanitare pentru alimente, cu modificãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 976/1998 pentru aprobarea Normelor de igienã privind producţia, prelucrarea, depozitarea, pãstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor, cu modificãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 98/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale de igienã şi sãnãtate publicã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 39/1998 privind activitatea de standardizare naţionalã, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 355/2002 ;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea sanitarã veterinarã nr. 60/1974 **), republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.247/2002 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare;
● <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 261/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitarã veterinarã a unitãţilor şi de aprobare a activitãţii de export, precum şi definirea unitãţilor supuse controlului sanitar veterinar;
● <>Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 68/1997 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la condiţiile sanitare veterinare pentru admiterea la import a produselor de origine animalã şi a furajelor;
● <>Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 70/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile şi procedura de avizare sanitarã veterinarã a importului, exportului, tranzitului cu animale, produse şi subproduse de origine animalã, furaje şi alte produse şi materii care pot influenţa starea de sãnãtate a animalelor şi sãnãtatea publicã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 45/1995 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind decelarea trichinei din carnea proaspãtã de porcine, vânat (urs, mistreţ) şi cabaline, şi a Normei sanitare veterinare cuprinzând mãsurile de supraveghere şi control al unor substanţe şi al reziduurilor acestora la animalele vii şi produsele lor, cu modificãrile ulterioare;
● <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 1.956/1995 privind introducerea şi aplicarea sistemului H.A.C.C.P. (Hazard Analysis Critical Control Point) în activitatea de supraveghere a condiţiilor de igienã din sectorul alimentar;
● <>Legea nr. 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura, republicatã, cu completãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 918/2002 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului şi pentru aprobarea listei proiectelor publice sau private supuse acestei proceduri;
● <>Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 860/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi de emitere a acordului de mediu;
● <>Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 863/2002 privind aprobarea ghidurilor metodologice aplicabile etapelor procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului;
● <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 422/2001 pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de desfãşurare a activitãţilor de pescuit comercial în apele Mãrii Negre;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
● <>Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 143/1999 privind înfiinţarea Societãţii Naţionale "Plafar" - S.A.;
● Prevederile STAS 1631-79 şi 1632-79 privind reguli şi metode pentru verificarea calitãţii, precum şi ambalare, marcare, depozitare, transport şi documente referitoare la plante medicinale şi aromatice;
● Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.013/873/2001 privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publicã de servicii;
● Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.014/874/2001 privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publicã de lucrãri.
_________
*) Abrogate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 77/2003 privind instituirea unor mãsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activitãţii de salvare în munţi, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 91 din 13 februarie 2003.
**) Abrogatã prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii veterinare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 31 ianuarie 2004.





─────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016