Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 15 din 13 martie 2005  privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti, oficiilor electorale si birourilor electorale ale sectiilor de votare din Circumscriptia Electorala a Municipiului Bucuresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 15 din 13 martie 2005 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti, oficiilor electorale si birourilor electorale ale sectiilor de votare din Circumscriptia Electorala a Municipiului Bucuresti

EMITENT: BIROUL ELECTORAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 218 din 15 martie 2005
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, reprezentat prin preşedinte - domnul judecãtor Mihai Drãguţescu,
având în vedere proiectul Regulamentului de organizare şi funcţionare a Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, oficiilor electorale şi birourilor electorale ale secţiilor de votare din Circumscripţia Electoralã a Municipiului Bucureşti,
constatând cã sunt întrunite condiţiile cumulative prevãzute de lege pentru a fi aprobat,
în temeiul dispoziţiilor <>Legii nr. 67/2004 privind alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 ,

hotãrãşte:

ART. 1
Se aprobã cu majoritatea voturilor membrilor Regulamentul de organizare şi funcţionare a Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, oficiilor electorale şi birourilor electorale ale secţiilor de votare din Circumscripţia Electoralã a Municipiului Bucureşti, cuprins în anexa la prezenta hotãrâre.
ART. 2
Regulamentul menţionat la art. 1 este valabil numai cu semnul de control constând în semnãtura preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi ştampila Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti pe fiecare paginã.
ART. 3
Se dispune publicarea regulamentului prevãzut la art. 1 în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti,
judecãtor Mihai Drãguţescu

Bucureşti, 13 martie 2005.
Nr. 15.


ANEXĂ

REGULAMENTUL
de organizare şi funcţionare a Biroului Electoral de
Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, oficiilor electorale şi
birourilor electorale ale secţiilor de votare din
Circumscripţia Electoralã a Municipiului Bucureşti

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Birourile şi oficiile electorale sunt organisme legal constituite în vederea organizãrii şi desfãşurãrii operaţiunilor specifice perioadei electorale.
(2) Perioada electoralã începe o datã cu aducerea la cunoştinţã publicã a zilei alegerilor şi se încheie o datã cu publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 2
Birourile şi oficiile electorale din Circumscripţia Electoralã a Municipiului Bucureşti sunt constituite din membri desemnaţi prin tragere la sorţi, efectuatã de preşedintele Tribunalului Bucureşti, din persoane stabilite de lege şi din reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, stabiliţi de conducerile organizaţiilor municipale ale acestora.

CAP. II
Categorii de structuri electorale

ART. 3
Pentru organizarea şi desfãşurarea alegerilor locale parţiale din municipiul Bucureşti se constituie urmãtoarele categorii de structuri electorale:
a) Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, cu atribuţii şi de birou electoral central conform <>art. 31 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 ;
b) oficiile electorale de sector;
c) birourile electorale ale secţiilor de votare.

SECŢIUNEA 1
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti
ART. 4
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti se constituie din 2 judecãtori, în exerciţiu la Tribunalul Bucureşti, şi din 13 reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare.
ART. 5
În componenţa prevãzutã la art. 4 Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti îndeplineşte toate atribuţiile şi însãrcinãrile ce îi revin potrivit prevederilor <>Legii nr. 67/2004 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 .

SECŢIUNEA a 2-a
Oficiile electorale
ART. 6
(1) La nivelul fiecãrui sector se constituie câte un oficiu electoral, ca structurã electoralã intermediarã între Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi birourile electorale ale secţiilor de votare din sectorul respectiv.
(2) Legãtura dintre birourile electorale ale secţiilor de votare din sectoare şi Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti - repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votãrii, centralizarea rezultatelor votãrii şi orice altã operaţiune electoralã din municipiul Bucureşti - se realizeazã prin intermediul oficiilor electorale.
ART. 7
Oficiile electorale sunt alcãtuite dintr-un preşedinte, un locţiitor al acestuia şi 6 membri [<>art. 31 alin. (2) din Legea nr. 67/2004 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 ].
ART. 8
Preşedintele şi locţiitorul acestuia sunt magistraţi desemnaţi de preşedintele Tribunalului Bucureşti, prin tragere la sorţi, dintre judecãtorii în exerciţiu ai judecãtoriei sectorului.
ART. 9
Membrii oficiului electoral sunt desemnaţi de organizaţiile municipale ale partidelor politice parlamentare. Dacã un partid politic parlamentar nu are organizaţie în municipiul Bucureşti, desemnarea reprezentantului se face de conducerea centralã a partidului.
ART. 10
(1) Completarea oficiului electoral cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare se face de cãtre preşedintele oficiului electoral în termen de 24 de ore de la desemnarea acestuia. Completarea se face în ordinea descrescãtoare a numãrului cumulat de senatori şi deputaţi ai fiecãrui partid.
(2) Dacã oficiul electoral nu poate fi completat cu numãrul de membri prevãzut de lege, întrucât numãrul partidelor parlamentare este mai mic decât al membrilor oficiului, operaţiunea de completare se repetã pânã la organizarea oficiului electoral cu numãrul legal de membri.
ART. 11
(1) În îndeplinirea atribuţiilor ce le sunt stablite prin lege, oficiile electorale adoptã hotãrârile cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(2) În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui este hotãrâtor.
(3) Hotãrârile oficiului electoral se semneazã de preşedinte sau de locţiitorul acestuia şi de membri.
(4) Lipsa semnãturilor unor membri nu are nici o influenţã asupra valabilitãţii hotãrârii, dacã aceasta a fost adoptatã în condiţiile alin. (1).
ART. 12
În termen de 24 de ore de la constituirea oficiilor electorale, Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti comunicã acestora ordinea descrescãtoare a numãrului cumulat de senatori şi deputaţi ai partidelor parlamentare care au desemnat candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti în vederea completãrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

SECŢIUNEA a 3-a
Birourile electorale ale secţiilor de votare
ART. 13
(1) Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt alcãtuite dintr-un preşedinte, un locţiitor al acestuia şi 9 membri.
(2) Preşedintele şi locţiitorul acestuia nu pot face parte din partide politice.
(3) Preşedintele şi locţiitorul acestuia sunt, de regulã, jurişti, care, potrivit declaraţiei pe propria rãspundere, nu fac parte din nici un partid politic.
(4) Preşedintele şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de preşedintele Tribunalului Bucureşti, prin tragere la sorţi, dintre persoanele înscrise pe o listã întocmitã de prefect, la propunerea primarilor. Tragerea la sorţi se face pe funcţii.
(5) În vederea tragerii la sorţi a preşedintelui secţiei de votare şi a locţiitorului acestuia, preşedintele Tribunalului Bucureşti efectueazã gruparea în listã a participanţilor, având în vedere ca locuinţele acestora sã fie cât mai aproape de sediul biroului electoral al secţiei de votare.
(6) În cazul în care numãrul juriştilor este insuficient, lista întocmitã de prefect potrivit alin. (4) se completeazã cu alte persoane propuse de primar, care au, de regulã, cel puţin studii medii, se bucurã de prestigiu în localitatea în care domiciliazã şi nu fac parte din nici un partid politic. Lista cuprinde un numãr de persoane mai mare cu 10% decât cel necesar. Persoanele prevãzute în listã, care nu sunt desemnate preşedinţi sau locţiitori ai acestora, rãmân la dispoziţia preşedintelui Tribunalului Bucureşti pentru înlocuirea, în cazuri deosebite, a titularilor stabiliţi potrivit alin. (4).
ART. 14
(1) Birourile electorale ale secţiilor de votare se completeazã cu reprezentanţi propuşi de organizaţiile municipiului Bucureşti ale partidelor politice parlamentare care desemneazã candidaţi la funcţia de primar general.
(2) În vederea completãrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, oficiile electorale vor aduce la cunoştinţã preşedinţilor secţiilor de votare ordinea comunicatã potrivit art. 12 de Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti privind numãrul cumulat de senatori şi deputaţi ai partidelor parlamentare care au desemnat candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti.
(3) Organizaţiile municipale ale partidelor politice parlamentare care desemneazã candidaţi la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti înregistreazã la oficiile electorale lista cu reprezentanţi şi delegaţiile acestora (titulari şi rezerve) necesare completãrii birourilor electorale ale secţiilor de votare pânã cel mai târziu la desemnarea preşedinţilor birourilor secţiilor de votare.
(4) Listele şi delegaţiile, precum şi ordinea comunicatã de Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti vor fi înmânate preşedinţilor secţiilor de votare o datã cu actul de învestiturã - comunicarea de la Tribunalul Bucureşti.
(5) Completarea se face de cãtre preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare în termen de 24 de ore de la desemnarea acestora, cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare care au depus candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, în ordinea descrescãtoare a numãrului cumulat de senatori şi deputaţi pentru aceste partide.
(6) Dacã numãrul de membri prevãzut de lege este mai mare decât numãrul de partide parlamentare, operaţiunea se repetã pânã la constituirea biroului cu numãrul de membri legal stabilit.
(7) Un partid politic parlamentar care desemneazã candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti nu poate avea mai mult de 3 reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare.
ART. 15
(1) Desemnarea membrilor biroului electoral al secţiei de votare se consemneazã într-un proces-verbal, care constituie actul de învestiturã pentru membrii biroului.
(2) Procesul-verbal cu componenţa biroului electoral al secţiilor de votare se afişeazã, în mod obligatoriu, imediat dupã întocmire, la sediul secţiei de votare.

CAP. III
Funcţionarea birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a oficiilor electorale

ART. 16
(1) Birourile electorale ale secţiilor de votare şi oficiile electorale funcţioneazã legal în prezenţa majoritãţii membrilor.
(2) La stabilirea majoritãţii prevãzute la alin. (1) intrã în calcul şi preşedintele şi locţiitorul acestuia.
ART. 17
(1) Convocarea membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi ai oficiilor electorale în şedinţã se face telefonic sau prin orice alt mijloc, în timp util, din dispoziţia preşedintelui sau a locţiitorului acestuia, prin aparatul tehnic.
(2) În cazul birourilor electorale ale secţiilor de votare, convocarea se face de cãtre preşedinte sau de locţiitorul acestuia.
(3) În convocare se vor preciza ora şi locul de desfãşurare a şedinţei.
ART. 18
(1) Proiectul ordinii de zi a şedinţei se propune de cãtre preşedinte şi de locţiitorul acestuia sau de o treime din numãrul membrilor şi se aprobã cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(2) Membrii biroului electoral pot face propuneri pentru completarea ordinii de zi sau pentru eliminarea unora dintre problemele înscrise în aceasta.
(3) Propunerile de modificare a ordinii de zi se supun aprobãrii biroului electoral. Dacã acestea sunt aprobate, preşedintele este obligat sã le supunã dezbaterii.
ART. 19
(1) Propunerile se supun dezbaterii biroului electoral în ordinea în care acestea au fost înscrise pe ordinea de zi.
(2) Schimbarea ordinii de dezbatere a problemelor înscrise pe ordinea de zi se poate face numai cu aprobarea biroului electoral, la propunerea preşedintelui, locţiitorului sau a unuia dintre membri.
ART. 20
(1) Şedinţele biroului electoral sunt conduse de preşedinte sau de locţiitorul acestuia.
(2) În lipsa preşedintelui biroului electoral, atribuţiile acestuia sunt îndeplinite de locţiitorul sãu.
ART. 21
(1) Membrii biroului electoral pot participa la dezbateri în ordinea înscrierii la cuvânt şi numai dupã acordarea acestuia de cãtre preşedinte.
(2) În luãrile de cuvânt în cadrul biroului electoral membrii acestuia se vor limita strict la problema pusã în discuţie şi nu vor profera acuzaţii la adresa celorlalţi membri.
ART. 22
(1) Preşedintele poate retrage cuvântul acordat, în situaţia în care vorbitorul se abate de la subiectul aflat în discuţie. Dacã cel în cauzã nu se supune, preşedintele poate suspenda şedinţa.
(2) Se interzice intervenţia unui membru al biroului electoral în discuţii în timpul prezentãrii de cãtre un alt membru a punctului sãu de vedere.
(3) Membrilor biroului electoral li se poate acorda dreptul la replicã, în situaţia în care la adresa lor au fost aduse acuzaţii de un alt membru al biroului electoral, şi pot solicita sã li se prezinte scuze de cãtre aceştia.
ART. 23
Prezenţa la şedinţe a membrilor biroului electoral este obligatorie. În cazuri justificate, preşedintele biroului electoral poate aproba ca unii membri ai acestuia sã lipseascã de la şedinţã.
ART. 24
Reprezentanţii partidelor politice parlamentare în biroul electoral nu pot primi şi nu pot exercita alte însãrcinãri în afara celor prevãzute de lege.
ART. 25
(1) În îndeplinirea atribuţiilor ce le sunt stabilite prin <>Legea nr. 67/2004 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 , birourile electorale ale secţiilor de votare şi oficiile electorale adoptã hotãrârile cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(2) În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui este hotãrâtor.
(3) Hotãrârile biroului electoral se semneazã de preşedinte, de locţiitorul acestuia şi de membri.
(4) Lipsa semnãturilor unor membri nu are nici o influenţã asupra valabilitãţii hotãrârii, dacã aceasta a fost adoptatã în condiţiile alin. (1).
(5) Hotãrârile biroului electoral se aduc la cunoştinţã publicã prin orice mijloace de publicitate.
ART. 26
Hotãrârile Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti sunt obligatorii pentru toate autoritãţile, instituţiile publice, birourile electorale ale secţiilor de votare şi oficiile electorale, precum şi pentru toate organismele cu atribuţii electorale, de la data aducerii lor la cunoştinţã publicã.
ART. 27
Hotãrârile Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, prin care se dau interpretãri unor prevederi ale legilor electorale, se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 28
(1) Din birourile electorale ale secţiilor de votare pot face parte numai cetãţenii cu drept de vot.
(2) Candidaţii în alegeri, soţiile, rudele şi afinii acestora pânã la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau oficiilor electorale.
ART. 29
(1) Reprezentanţii partidelor politice parlamentare pot fi înlocuiţi, pentru motive întemeiate, apreciate de la caz la caz, la cererea celor care i-au propus.
(2) Înlocuirea se poate face numai cu aprobarea biroului electoral ierarhic superior, dupã caz, a oficiului electoral şi numai pânã în preziua votãrii, iar în cazul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, acesta hotãrãşte înlocuirea propriilor membri.
(3) În caz de deces, îmbolnãviri sau accidente, înlocuirea se poate face chiar şi în ziua alegerilor conform alin. (2).
ART. 30
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti îşi înceteazã activitatea dupã publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a rezultatului alegerilor.
ART. 31
Oficiile electorale îşi înceteazã activitatea dupã predarea cãtre autoritãţile competente, pe bazã de proces-verbal, a tuturor documentelor pe care le-au deţinut.
ART. 32
(1) Birourile electorale ale secţiilor de votare şi oficiile electorale de sector îşi înceteazã activitatea conform legii.
(2) În cazul organizãrii turului al doilea de scrutin, birourile electorale ale secţiilor de votare îşi reiau activitatea în ziua premergãtoare desfãşurãrii acestuia. În acest caz, birourile îşi înceteazã activitatea în condiţiile alin. (1).
ART. 33
(1) Birourile electorale ale secţiilor de votare şi oficiile electorale sunt obligate sã stabileascã un program de funcţionare care se aduce la cunoştinţã publicã prin afişare şi care va fi respectat întocmai.
(2) Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi ai oficiilor electorale sunt obligaţi sã asigure permanenţa activitãţii pe întreaga duratã a programului, iar în cazul termenelor care expirã la ora 24,00, va fi prezent în mod obligatoriu preşedintele sau locţiitorul.
ART. 34
(1) În vederea realizãrii transparenţei în activitatea Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi a oficiilor electorale, acestea desemneazã un purtãtor de cuvânt din rândul magistraţilor sau reprezentanţilor partidelor. Purtãtorul de cuvânt este împuternicit sã informeze mass-media cu problemele dezbãtute şi soluţionate. Purtãtorul de cuvânt poate fi înlocuit prin votul majoritãţii membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti ori ai oficiilor electorale.
(2) Prefectul şi preşedintele de şedinţã al Consiliului General al Municipiului Bucureşti vor asigura spaţii adecvate pentru reprezentanţii mass-media şi pentru desfãşurarea conferinţelor de presã.
ART. 35
În temeiul <>art. 33 alin. (5) din Legea nr. 67/2004 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 8/2005 , prezentul regulament se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti

Preşedinte,
Mihai Drãguţescu

Locţiitor,
Magdalena Petre

Membri:
P.S.D. - 1 Doru Giugula
P.N.L. - 1 Cristian Ene
P.D. - 1 Marian Zlotea
P.R.M. - 1 Adrian Roşeţi
P.U.R. - 1 Mihail Crãciunescu
P.S.D. - 2 Nicolae Chirilã
P.N.L. - 2 Mircea Morozan
P.D. - 2 Codrin Haraba
P.R.M. - 2 Oana Iordache
P.S.D. - 3 Mircea Augustin Petre
P.N.L. - 3 Dan Ion Oprea
P.D. - 3 Decebal Lohan
P.R.M. - 3 Tatiana Pârvulescu

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016