Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 131 din 7 februarie 2007  privind schimbul de informatii dintre Autoritatea Electorala Permanenta si institutiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitati similare, necesar organizarii si desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 131 din 7 februarie 2007 privind schimbul de informatii dintre Autoritatea Electorala Permanenta si institutiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitati similare, necesar organizarii si desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 108 din 13 februarie 2007
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 11 alin. (6) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Autoritatea Electoralã Permanentã verificã, prin schimbul de informaţii cu instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) dacã persoanele care doresc sã îşi exercite dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European au fost sau nu au fost lipsite de dreptul de vot în statul membru de origine;
b) dacã persoanele care candideazã pentru obţinerea unui mandat de membru din România în Parlamentul European candideazã şi pentru obţinerea unui mandat de membru în statul de origine;
c) autenticitatea menţiunilor înscrise în cererile persoanelor care doresc sã îşi exercite dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European;
d) autenticitatea menţiunilor înscrise în declaraţiile persoanelor care candideazã pentru obţinerea unui mandat de membru din România în Parlamentul European, la solicitarea Biroului Electoral Central.
ART. 2
În scopul efectuãrii verificãrilor prevãzute la art. 1, Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizarea obiectului solicitãrii de a se efectua verificarea;
b) copie de pe cererile persoanelor care doresc sã îşi exercite dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European;
c) copie de pe documentul care atestã identitatea solicitantului, precum şi domiciliul sau reşedinţa acestuia în România.
ART. 3
(1) Autoritatea Electoralã Permanentã informeazã instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, cu privire la:
a) acordarea dreptului de a alege membri din România în Parlamentul European cetãţeanului statului membru al Uniunii Europene, altul decât România;
b) intenţia persoanei eligibile comunitar de a candida la alegerile organizate pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European.
(2) Autoritatea Electoralã Permanentã va transmite instituţiilor care au responsabilitãţi similare din statul membru de origine, înaintea înscrierii pe listele electorale speciale sau a definitivãrii candidaturilor resortisanţilor statului de origine, care doresc sã voteze membri din România în Parlamentul European sau sã fie aleşi ca membri din România în Parlamentul European, informaţii referitoare la intenţiile exprimate de aceştia.
(3) Autoritatea Electoralã Permanentã va informa instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, în timp util şi prin modalitãţi corespunzãtoare de comunicare, asupra condiţiilor şi modalitãţilor de exercitare a dreptului de a alege membri din România în Parlamentul European, respectiv de a fi aleşi ca membri din România în acest Parlament.
(4) Autoritatea Electoralã Permanentã va transmite şi prefecţilor informaţiile prevãzute la alin. (2), în vederea informãrii alegãtorilor comunitari, respectiv a persoanelor eligibile comunitar, asupra condiţiilor şi modalitãţilor de exercitare a drepturilor acestora.
ART. 4
În scopul efectuãrii verificãrii aspectelor prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. a), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizarea obiectului informãrii;
b) copie de pe documentul prin care Autoritatea Electoralã Permanentã a constatat îndeplinirea condiţiilor prevãzute de lege de cãtre alegãtorul comunitar privind exercitarea dreptului de a alege membri din România în Parlamentul European;
c) copie de pe dovada eliberatã de Autoritatea Electoralã Permanentã, pe baza cãreia solicitantul îşi poate exercita dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European.
ART. 5
În scopul efectuãrii verificãrii aspectelor prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. b), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizarea obiectului informãrii;
b) copie de pe propunerea de candidaturã;
c) copie de pe declaraţia pe propria rãspundere.
ART. 6
Autoritatea Electoralã Permanentã face schimb de informaţii cu instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, cu scopul:
a) ca cetãţenii români care au reşedinţa sau domiciliul în alt stat membru al Uniunii Europene şi care au fost înscrişi în lista electoralã a respectivului stat sã îşi exercite dreptul de vot o singurã datã în cadrul aceloraşi alegeri;
b) de a stabili dacã cetãţeanul român care şi-a exprimat intenţia de a vota în alt stat membru al Uniunii Europene a fost sau nu a fost lipsit de dreptul de vot în România ca urmare a unei hotãrâri judecãtoreşti definitive;
c) de a se asigura cã cetãţenii români cu reşedinţa sau cu domiciliul în strãinãtate nu candideazã în mai mult de un stat membru al Uniunii Europene.
ART. 7
În scopul realizãrii schimbului de informaţii prevãzut la art. 6 lit. a), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizãri privind obiectul schimbului de informaţii;
b) copie de pe înştiinţarea adresatã primarului unitãţii administrativ-teritoriale în a cãrei listã electoralã permanentã este înscris cetãţeanul român, prin care se comunicã faptul cã acesta a fost înscris în listele electorale ale altui stat membru al Uniunii Europene.
ART. 8
În scopul realizãrii schimbului de informaţii prevãzut la art. 6 lit. b), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizãri privind obiectul schimbului de informaţii;
b) copie de pe înştiinţarea structurilor specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor primitã de Autoritatea Electoralã Permanentã, prin care se comunicã dacã cetãţeanul român a fost sau nu a fost lipsit de dreptul de vot în România ca urmare a unei hotãrâri judecãtoreşti definitive.
ART. 9
În scopul realizãrii schimbului de informaţii prevãzut la art. 6 lit. c), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizãri privind obiectul schimbului de informaţii;
b) copie de pe înştiinţarea primitã de Autoritatea Electoralã Permanentã de la Biroul Electoral Central, prin care se comunicã dacã cetãţeanul român verificat şi-a depus sau nu şi-a depus candidatura şi în România.
ART. 10
(1) La alegerile pentru Parlamentul European organizate în România în anul 2007, Autoritatea Electoralã Permanentã face schimb de informaţii cu instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, în scopul verificãrii declaraţiilor cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, cã nu şi-au exercitat dreptul de vot şi de a fi aleşi în alegerile pentru Parlamentul European organizate în anul 2004.
(2) În scopul realizãrii schimbului de informaţii prevãzute la alin. (1), Autoritatea Electoralã Permanentã furnizeazã instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare, urmãtoarele:
a) precizãri privind obiectul solicitãrii;
b) copie de pe cererea persoanei care doreşte sã îşi exercite dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European;
c) copie de pe documentul care atestã identitatea solicitantului şi domiciliul sau reşedinţa acestuia în România.
ART. 11
Autoritatea Electoralã Permanentã înştiinţeazã şi Biroul Electoral Central în cazul în care este informatã de faptul cã un cetãţean român, care are reşedinţa sau domiciliul în alt stat membru al Uniunii Europene, şi-a înregistrat candidatura pentru obţinerea unui mandat de parlamentar european în acel stat, pentru ca cetãţeanul respectiv sã nu îşi înregistreze propunerea de candidaturã decât o singurã datã în cadrul aceloraşi alegeri.
ART. 12
(1) Schimbul de informaţii se face prin mijloace electronice sau prin orice alt mod care asigurã transmiterea rapidã a datelor comunicate, precum şi caracterul confidenţial al acestora.
(2) Modalitãţile de realizare a schimbului de informaţii se pot stabili prin protocoale încheiate între Autoritatea Electoralã Permanentã şi instituţiile din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare.
(3) Ministerul Afacerilor Externe, precum şi orice alte autoritãţi publice competente din România sprijinã Autoritatea Electoralã Permanentã în realizarea schimbului de informaţii.
(4) Ministerul Afacerilor Externe va pune la dispoziţie Autoritãţii Electorale Permanente lista instituţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, care au responsabilitãţi similare acesteia, şi va stabili, împreunã cu Autoritatea Electoralã Permanentã, modalitãţile pentru efectuarea schimbului de informaţii.
ART. 13
Autoritatea Electoralã Permanentã întocmeşte un registru cuprinzând cetãţenii români care au fost înscrişi pe listele electorale ale altor state membre ale Uniunii Europene în vederea exercitãrii dreptului de vot.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat


Bucureşti, 7 februarie 2007.
Nr. 131.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016