Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 12 din 29 ianuarie 1997  pentru aprobarea Normelor metodologice privind regularizarea cotelor de capital social detinute de Fondul Proprietatii de Stat si de societatile de investitii financiare rezultate in urma transformarii Fondurilor Proprietatii Private in temeiul Legii nr. 133/1996 la societatile comerciale prevazute in art. 2 din Legea nr. 58/1991    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 12 din 29 ianuarie 1997 pentru aprobarea Normelor metodologice privind regularizarea cotelor de capital social detinute de Fondul Proprietatii de Stat si de societatile de investitii financiare rezultate in urma transformarii Fondurilor Proprietatii Private in temeiul Legii nr. 133/1996 la societatile comerciale prevazute in art. 2 din Legea nr. 58/1991

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 21 din 10 februarie 1997
    În temeiul art. 3 alin. (5) şi al art. 17 din Legea nr. 55/1995,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    Se aproba Normele metodologice privind regularizarea cotelor de capital social deţinute de Fondul Proprietăţii de Stat şi de societăţile de investiţii financiare rezultate în urma transformarii Fondurilor Proprietăţii Private în temeiul Legii nr. 133/1996 la societăţile comerciale prevăzute în art. 2 din Legea nr. 58/1991, anexa la prezenta hotărâre.
    ART. 2
    (1) Pentru societăţile comerciale cuprinse în lista aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 626/1995, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 bis din 30 septembrie 1995, Înstitutul de Management şi Înformatica din subordinea Ministerului Industriei şi Comerţului va transmite, eşalonat, Fondului Proprietăţii de Stat şi societăţilor de investiţii financiare rezultate în urma transformarii Fondurilor Proprietăţii Private în temeiul Legii nr. 133/1996, denumite în continuare societăţi de investiţii financiare, listele societăţilor comerciale la care procedura de alocare a acţiunilor şi de certificare a calităţii de acţionar ca urmare a schimbului titlurilor de privatizare contra acţiuni a fost încheiată, avizate de Agenţia Naţionala pentru Privatizare, în conformitate cu prevederile art. 27 din normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 749/1995, republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 12 martie 1996, astfel cum au fost modificate şi completate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/1996.
    (2) Listele vor cuprinde următoarele informaţii: denumirea societăţii comerciale, numărul de înmatriculare în Registrul comerţului, codul fiscal, capitalul social, indicele de alocare, cota de capital social care a fost transferata gratuit cetăţenilor romani îndreptăţiţi în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/1995 şi vor fi întocmite pentru fiecare societate de investiţii financiare, cu respectarea arondarii prevăzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Privatizare nr. 187/1992 privind arondarea societăţilor comerciale cu capital de stat între cele cinci Fonduri ale Proprietăţii Private.

             PRIM-MINISTRU
             VICTOR CIORBEA

                    Contrasemnează:
                    ---------------
           Ministru de stat, ministrul reformei,
                    Ulm Spineanu

          Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                    Mircea Ciumara

          Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru
                     Privatizare,
                   Valentin Ionescu

    Bucureşti, 29 ianuarie 1997.
    Nr. 12.

    ANEXĂ



                               NORME METODOLOGICE
       privind regularizarea cotelor de capital social deţinute de Fondul
              Proprietăţii de Stat şi de societăţile de investiţii
                   financiare rezultate în urma transformarii
        Fondurilor Proprietăţii Private în temeiul Legii nr. 133/1996 la
        societăţile comerciale prevăzute în art. 2 din Legea nr. 58/1991

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Regularizarea cotelor de capital social deţinute de Fondul Proprietăţii de Stat şi de societăţile de investiţii financiare la societăţile comerciale supuse privatizării în conformitate cu Legea nr. 58/1991 şi cu Legea nr. 55/1995 se face în condiţiile legii şi cu respectarea dispoziţiilor prezentelor norme metodologice, elaborate în temeiul prevederilor art. 3 alin. (5) din Legea nr. 55/1995.
    ART. 2
    Regularizarea cotelor de capital social, prevăzută la art. 1, se face între Fondul Proprietăţii de Stat şi fiecare dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare în parte, precum şi între societăţile de investiţii financiare, acolo unde este cazul.

    CAP. II
    Înregistrarea acţionarilor, persoane fizice, la societăţile comerciale cuprinse în programul de privatizare desfăşurat conform prevederilor Legii nr. 55/1995

    ART. 3
    La societăţile comerciale cuprinse în programul de privatizare desfăşurat conform prevederilor Legii nr. 55/1995, la care cota procentuală destinată transferului cu titlu gratuit a depăşit 30% din capitalul social, societăţile de investiţii financiare sînt mandatate sa semneze, în numele Fondului Proprietăţii de Stat, actele de cesiune pentru acţiunile alocate ca urmare a schimbului titlurilor de privatizare contra acţiuni, către titularii certificatelor de acţionar, în limita procentului maxim destinat transferului cu titlu gratuit, prevăzut pentru fiecare societate comercială din lista aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 626/1995, republicată.
    Cota procentuală maxima, destinată transferului cu titlu gratuit, se aplica asupra capitalului social luat în calcul la alocarea acţiunilor şi consemnat în listele transmise de Înstitutul de Management şi Înformatica din subordinea Ministerului Industriei şi Comerţului, conform art. 2 din hotărârea de aprobare a prezentelor norme metodologice.
    ART. 4
    Societăţile de investiţii financiare vor semna în nume propriu, în cazul în care transferul cu titlu gratuit nu a depăşit 30% din capitalul social al unei societăţi comerciale, şi în numele Fondului Proprietăţii de Stat, în cazul în care s-a depăşit aceasta cota procentuală, în baza mandatului acordat conform art. 3 din prezentele norme metodologice, acte de cesiune pentru acţiunile care au fost distribuite cetăţenilor îndreptăţiţi conform normelor metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 749/1995, republicate şi modificate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/1996. În toate situaţiile se va întocmi un singur act de cesiune, urmînd ca, în cazul în care nivelul de alocare a depăşit cota procentuală de capital social destinată, potrivit Legii nr. 58/1991, transferului cu titlu gratuit, societatea de investiţii financiare sa semneze la rubrica "CEDENT" atît în nume propriu, cît şi în numele Fondului Proprietăţii de Stat.
    Actele de cesiune vor avea ca anexe listele nominale ale acţionarilor, precum şi procesul-verbal de predare-primire a registrului acţionarilor, transmise de Înstitutul de Management şi Înformatica pentru fiecare societate comercială.
    Actul de cesiune va fi întocmit potrivit modelului din anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
    ART. 5
    La întocmirea actelor de cesiune prevăzute la art. 3 din prezentele norme metodologice, societăţile de investiţii financiare verifica existenta registrului de acţiuni, solicitind şi urmărind operarea modificărilor prevăzute în actele de cesiune, potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990.
    ART. 6
    Societăţile de investiţii financiare verifica:
    a) la societăţile comerciale la care s-a înregistrat suprasubscriere (indicele de alocare a fost supraunitar), dacă valoarea nominală a tuturor acţiunilor a fost modificată la 1.000 lei în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 749/1995, astfel cum a fost completat prin Hotărârea Guvernului nr. 473/1996. În cazul în care valoarea nominală a acţiunilor nu a fost modificată la 1.000 lei, se va solicita şi se va urmări efectuarea acestei operaţiuni, cu respectarea prevederilor legale;
    b) la toate societăţile comerciale, concordanta dintre modul în care a fost făcuta numerotarea acţiunilor alocate de Înstitutul de Management şi Înformatica şi numerotarea existenta în ultima cerere de înscriere de menţiuni în Registrul comerţului. În cazul constatării de suprapuneri ale numărului de ordine al acţiunilor, administratorii societăţii comerciale sînt obligaţi sa renumeroteze acţiunile, cu respectarea următoarelor reguli:
    - menţinerea numerotarii acţiunilor cuprinse în certificatul de acţionar distribuite de Înstitutul de Management şi Înformatica;
    - renumerotarea acţiunilor, dacă este cazul, astfel încît acţiunile distribuite gratuit sa înceapă cu cele din cota deţinuta de societatea de investiţii financiare la care a fost arondata societatea comercială.

    CAP. III
    Regularizarea cotelor de capital social

    ART. 7
    În scopul regularizării cotelor de capital social, fiecare societate de investiţii financiare întocmeşte şi transmite către Fondul Proprietăţii de Stat următoarele documente:
    a) lista societăţilor comerciale pentru care, conform mandatului prevăzut la art. 3 din prezentele norme metodologice, societatea de investiţii financiare a cesionat acţiuni din cota iniţial gestionata de Fondul Proprietăţii de Stat, potrivit modelului din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice;
    b) lista societăţilor comerciale la care societatea de investiţii financiare optează pentru a deveni acţionar, în limita cotei destinate transferului cu titlu gratuit, rămasă disponibilă;
    c) lista societăţilor comerciale la care societatea de investiţii financiare cesioneaza cote de capital social Fondului Proprietăţii de Stat.
    ART. 8
    În scopul finalizarii procesului de privatizare desfăşurat conform prevederilor Legii nr. 55/1995, prin vînzarea acţiunilor neschimbate cu titlu gratuit, în temeiul art. 7 alin. (4) din respectiva lege, după cesionare şi regularizare în condiţiile prezentelor norme metodologice se vor aplica următoarele reguli:
    a) Fondul Proprietăţii de Stat şi fiecare societate de investiţii financiare întocmesc acte de regularizare parţială, potrivit modelului din anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice;
    b) regularizarea se va efectua ţinînd seama de ordinea de prioritate prevăzută în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice;
    c) după cuprinderea tuturor societăţilor comerciale şi a cotelor de capital social aferente, care fac obiectul regularizării, în acte de regularizare parţială, Fondul Proprietăţii de Stat şi fiecare societate de investiţii financiare întocmesc un act final de regularizare, prin care constata stingerea oricăror obligaţii reciproce cu privire la regularizare în condiţiile legii. Partea care, prin însumarea soldului debitor sau creditor, după caz, de cote de capital social, aferent fiecărui act de regularizare parţială, rămîne cu un sold net debitor, transfera celeilalte părţi, la valoarea nominală, acţiuni deţinute în portofoliu, la societăţi comerciale şi în cote de capital social convenite între părţi, în funcţie de atribuţiile legale ale fiecăreia.
    ART. 9
    În cazul în care părţile nu convin asupra unuia sau mai multor elemente, cuprinse într-una dintre listele prevăzute la art. 7 din prezentele norme metodologice, cu privire la o societate comercială, respectiva societate comercială nu va face obiectul unui act de regularizare parţială, pînă la clarificarea situaţiei şi realizarea acordului părţilor, în condiţiile legii.
    Toate divergenţele dintre părţi vor fi soluţionate sub coordonarea, îndrumarea şi controlul Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, înainte de împlinirea termenului prevăzut la art. 6 alin. (2) din Legea nr. 133/1996.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 10
    Toate operaţiunile legate de regularizarea cotelor de capital social în condiţiile prezentelor norme metodologice se vor desfăşura sub coordonarea şi îndrumarea permanenta a Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, iar actele finale de regularizare vor fi avizate de aceasta.
    ART. 11
    În situaţia majorării capitalului social al unei societăţi comerciale dintre cele prevăzute la art. 2 din Legea nr. 58/1991, intervenita după data transformarii Fondurilor Proprietăţii Private în societăţi de investiţii financiare, în baza unui aport al statului roman, îndeosebi prin includerea valorii terenului în capitalul social, după clarificarea situaţiei juridice a acestuia potrivit art. 14 alin. (4) din Legea nr. 55/1995, acţiunile aferente aportului respectiv revin exclusiv Fondului Proprietăţii de Stat.
    ART. 12
    În cazul societăţilor comerciale la care rămîne acţionar în urma regularizării făcute potrivit prezentelor norme metodologice, Fondul Proprietăţii de Stat:
    a) comunica administratorilor sau, după caz, managerului societăţii comerciale rezultatul regularizării, în vederea actualizării registrelor potrivit Hotărârii Guvernului nr. 885/1995, republicată, si, după caz, în vederea comunicării către registrul independent privat cu care societatea comercială a încheiat contract;
    b) ia măsuri pentru aplicarea prevederilor art. 16 din Legea nr. 55/1995;
    c) ia măsuri pentru vînzarea acţiunilor deţinute potrivit art. 7 alin. (4) din Legea nr. 55/1995 şi programului de privatizare aprobat.
    În cazul în care Fondul Proprietăţii de Stat nu mai rămîne acţionar, măsurile de felul celor prevăzute la lit. a) şi b) ale alineatului precedent, după caz, vor fi luate de către societatea de investiţii financiare.
    ART. 13
    Adunările generale ale acţionarilor de la societăţile comerciale cuprinse în programul de privatizare desfăşurat conform prevederilor Legii nr. 55/1995, la care, ca urmare a suprasubscrierii, valoarea nominală a acţiunilor, rezultată în urma alocării şi înscrisă în certificatele de acţionar, este de 1.000 lei, convocate prin grija administratorilor respectivelor societăţi comerciale, vor aproba, modificarea valorii nominale existente, de 25.000 lei, a acţiunilor societăţii comerciale, astfel încît toate acţiunile sa aibă aceeaşi valoare nominală.
    ART. 14
    După regularizare şi înaintea primei adunări generale a acţionarilor, convocată în condiţiile legii, administratorilor societăţii comerciale iau următoarele măsuri:
    a) asigura semnarea, de către cesionari, a actelor de cesiune prevăzute la art. 3 din prezentele norme metodologice sau, după caz, a registrului de acţiuni;
    b) anulează acţiunile sau certificatele de acţionar emise anterior, care nu mai corespund cu registrele actualizate, şi eliberează cîte un nou certificat de acţionar fiecărei persoane îndreptăţite;
    c) eliberează certificatele de acţionar acţionarilor înregistraţi ai societăţii comerciale, pe numele cărora nu au fost emise anterior astfel de certificate.
    ART. 15
    Prima adunare generală a acţionarilor, convocată în condiţiile legii, alege registrul independent privat cu care societatea comercială urmează sa încheie contract de registru, potrivit art. 13 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 885/1995, republicată, în vederea tranzactionarii acţiunilor acesteia pe piaţa secundară organizată, de tip extrabursier, a valorilor mobiliare.
    ART. 16
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    ANEXA 1
    -------
la normele metodologice
------------------------


                                 ACT DE CESIUNE

    Între
    Societatea de Investiţii Financiare ......................., rezultată din transformarea, în baza Legii nr. 133/1996, a Fondului Proprietăţii Private ................................., reprezentată legal prin ..................., preşedintele consiliului de administraţie, în calitate de cedent si/sau mandatar al Fondului Proprietăţii de Stat (dacă este cazul), pe de o parte,
    si
    Persoanele care au subscris, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/1995, titluri de privatizare la Societatea Comercială ...............- S.A., înregistrată la Registrul comerţului sub nr. .......... din ............., ale căror date de identificare sînt cuprinse în lista predată de Înstitutul de Management şi Înformatica din subordinea Ministerului Industriei şi Comerţului, lista care, împreună cu procesul-verbal de predare-primire, se constituie în anexe la prezentul act de cesiune, reprezentate*) prin domnul (doamna) ........................., administrator al societăţii comerciale.
---------
    *) Dreptul de reprezentare se limitează numai la verificarea şi certificarea datelor înscrise în prezentul act de cesiune şi la asumarea obligaţiei de efectuare a modificărilor corespunzătoare în evidenta acţionarilor şi acţiunilor societăţii comerciale, pînă la data primei adunări generale a acţionarilor.

    În conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1991 şi ale Legii nr. 55/1995, subscrisă Societate de Investiţii Financiare ........................... cesioneaza persoanelor ale căror date de identificare sînt cuprinse în lista-anexa un număr total de ..................... acţiuni nominative, cu valoare nominală de .......... lei fiecare, de la numărul ............... la numărul ................, dintre care un număr de ..................... acţiuni, de la numărul ........... la numărul .............., aparţin Fondului Proprietăţii de Stat. Numărul de acţiuni şi numărul de ordine al acţiunilor primite de fiecare persoana sînt specificate în lista-anexa.

    În baza prezentului act de cesiune, a anexelor acestuia şi a contramarcilor certificatelor de acţionar primite de la Regia Autonomă "Posta Romana", domnul (doamna) .............. administrator al Societăţii Comerciale ................. - S.A., se obliga sa efectueze toate modificările necesare în evidenta acţionarilor şi acţiunilor societăţii comerciale, conform prevederilor Legii nr. 31/1990 şi ale Hotărârii Guvernului nr. 885/1995, republicată.

             CEDENT, CESIONAR,
   Societatea de Investiţii Financiare Administratorul Societăţii Comerciale
   ................................... .......................... - S.A.


    ANEXA 2
    -------
la normele metodologice
------------------------


┌────┬───────────────────────────┬───────────┬─────────────────────────────────┐
│ Nr.│ Societatea comercială │ Valoarea │ Acţiuni cesionate de societatea │
│crt.│ │ totală a │ de investiţii financiare în urma│
│ │ │capitalului│ mandatarii de către Fondul │
│ │ │ social │ Proprietăţii de Stat │
├────┼─────────┬─────────┬───────┼───────────┼──────────┬──────────┬───────────┤
│ │ Denumi- │ Numărul │ Codul │ │ │ │ Valoarea │
│ │ rea │ de înma-│ fiscal│ │ Numărul │ Valoarea │ totală a │
│ │ │triculare│ │ │ │ nominală │ pachetului│
│ │ │ la Re- │ │ │ │ │ de acţiuni│
│ │ │ gistrul │ │ │ │ │ │
│ │ │ comer- │ │ │ │ │ │
│ │ │ tului │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┤
├────┼─────────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┤
├────┼─────────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┤
├────┼─────────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┤
├────┴─────────┴─────────┴───────┴───────────┴──────────┴──────────┼───────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ Σ(1) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘



    ANEXA 3
    -------
la normele metodologice


┌────┬──────────────────┬───────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Nr.│ Societatea │Valoa- │ Acţiuni cesionate din cota procentuală │ Acţiuni cedate de │
│crt.│ comercială │rea │ deţinută de Fondul Proprietăţii de Stat │societatea de in- │
│ │ │totală │ │ vestitii financiare│
│ │ │a capi-│ │ în cadrul procesu- │
│ │ │talului│ │ lui de regularizare│
│ │ │social │ │a cotelor de capital│
├────┼────┬────────┬────┼───────┼────────────────────────┬────────────────────┼────────────────────┤
│ │De- │ Nr. de │Co- │ │Acţiuni cesionate către │Acţiuni trecute în │ │
│ │nu- │ înma- │dul │ │cetăţenii care au │portofoliul socie- │ │
│ │mi- │tricula-│fis-│ │subscris titluri de │tăţii de investiţii │ │
│ │rea │re la │cal │ │privatizare direct la │financiare în cadrul│ │
│ │ │Regis- │ │ │societatea comercială │procesului de regu- │ │
│ │ │trul co-│ │ │ │larizare a cotelor │ │
│ │ │merţului│ │ │ │de capital │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼────┼───────┼──────┬───┬────┬────────┼────┬──────┬────────┼────┬──────┬────────┤
│ │ │ │ │ │Cota │Nu-│Va- │Valoarea│Nu- │Valoa-│ Valoa- │ Nu-│Valoa-│ Valoa- │
│ │ │ │ │ │pro- │mă-│loa-│totală a│mă- │ rea │rea to- │ mă-│ rea │rea to- │
│ │ │ │ │ │cen- │rul│rea │pache- │rul │ nomi-│tală a │rul │ nomi-│tală a │
│ │ │ │ │ │tuală │ │no- │tului de│ │ nală │pachetu-│ │ nală │pachetu-│
│ │ │ │ │ │maximă│ │mi- │acţiuni │ │ │ lui de │ │ │ lui de │
│ │ │ │ │ │prevă-│ │na- │ │ │ │ acţiuni│ │ │ acţiuni│
│ │ │ │ │ │zută │ │lă │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lege │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼────┼───────┼──────┼───┼────┼────────┼────┼──────┼────────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────┼────┼───────┼──────┼───┼────┼────────┼────┼──────┼────────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────┴────────┴────┴───────┼──────┼───┼────┼────────┼────┼──────┼────────┼────┼──────┼────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │ Σ(2) │ │ │ Σ(3) │ │ │ Σ(4) │
├───────────────────────────────┼──────┴───┴────┴────────┴────┴──────┴────────┴────┴──────┴────────┤
│ SOLD │ Σ(4)-[Σ(2)+Σ(3)] │
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 4
    -------
la normele metodologice
-----------------------

┌────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ ORDINEA DE PRIORITĂŢI │ MODUL DE REZOLVARE │
├──┬─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│1.│ Societăţi comerciale incluse în │ Cota procentuală de capital social care│
│ │ programul de privatizare în │ a aparţinut Fondului Proprietăţii de │
│ │ masa, la care cota procentuală │ Stat şi a fost distribuita gratuit la │
│ │ de capital social destinat │ schimb contra titluri de privatizare va │
│ │ transferului cu titlu gratuit │ majoră soldul debitor al societăţilor │
│ │ a fost integral acoperit prin │ de investiţii financiare │
│ │ subscriere │ │
├──┼─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│2.│ Societăţi comerciale incluse în │ Cota procentuală de capital social care│
│ │ programul de privatizare în │ a aparţinut Fondului Proprietăţii de │
│ │ masa, la care a fost consumată │ Stat şi a fost distribuita gratuit la │
│ │ toată cota procentuală de │ schimb contra titluri de privatizare │
│ │ capital social deţinuta de │ va majoră soldul debitor al societăţilor│
│ │ societatea de investiţii │ de investiţii financiare. │
│ │ financiare, dar cota procentuală│ Societatea de investiţii financiare la │
│ │ de capital social destinat │ care a fost arondata societatea │
│ │ transferului cu titlu gratuit │ comercială va putea opta sa păstreze │
│ │ nu a fost integral acoperită │ în portofoliu un pachet de acţiuni, în │
│ │ prin subscriere │ limita cotei procentuale de capital │
│ │ │ social, destinată transferului cu titlu │
│ │ │ gratuit, rămasă neacoperita prin │
│ │ │ subscrierile efectuate de cetăţeni. │
│ │ │ Valoarea nominală totală a acestui │
│ │ │ pachet de acţiuni va majoră soldul │
│ │ │ debitor al societăţii de investiţii │
│ │ │ financiare. │
├──┼─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│3.│ Societăţi comerciale incluse în │ Societatea de investiţii financiare la │
│ │ programul de privatizare în │ care a fost arondata societatea │
│ │ masa, la care nu a fost │ comercială va putea opta sa păstreze │
│ │ consumată toată cota procentuală│ în portofoliu un pachet de acţiuni, în │
│ │ de capital social deţinuta │ limita cotei procentuale de capital │
│ │ iniţial de societatea de │ social destinată transferului cu titlu │
│ │ investiţii financiare │ gratuit. Valoarea nominală totală a │
│ │ │ pachetului de acţiuni care a aparţinut │
│ │ │ Fondului Proprietăţii de Stat şi a │
│ │ │ trecut în proprietatea societăţii de │
│ │ │ investiţii financiare va majoră soldul │
│ │ │ debitor al societăţii de investiţii │
│ │ │ financiare. │
│ │ │ Societatea de investiţii financiare │
│ │ │ va putea renunţa la o parte sau la │
│ │ │ întregul pachet de acţiuni pe care l-a │
│ │ │ deţinut în societatea comercială. │
│ │ │ Valoarea nominală totală a pachetului │
│ │ │ de acţiuni la care societatea de │
│ │ │ investiţii financiare a renunţat va │
│ │ │ trece în proprietatea Fondului │
│ │ │ Proprietăţii de Stat şi va diminua │
│ │ │ soldul debitor al societăţii de │
│ │ │ investiţii financiare. │
├──┼─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│4.│ Societăţi comerciale neincluse │ Societatea de investiţii financiare │
│ │ în programul de privatizare în │ la care a fost arondata societatea │
│ │ masa │ comercială va putea opta sa păstreze │
│ │ │ în portofoliu un pachet de acţiuni, în │
│ │ │ limita cotei procentuale de capital │
│ │ │ social deţinuta anterior la respectiva │
│ │ │ societate comercială. │
│ │ │ Societatea de investiţii financiare │
│ │ │ va putea renunţa la o parte sau la │
│ │ │ întregul pachet de acţiuni pe care l-a │
│ │ │ deţinut la respectiva societate │
│ │ │ comercială. Valoarea nominală totală a │
│ │ │ pachetului de acţiuni la care societatea│
│ │ │ de investiţii financiare a renunţat va │
│ │ │ trece în proprietatea Fondului │
│ │ │ Proprietăţii de Stat şi va diminua │
│ │ │ soldul debitor al societăţii de │
│ │ │ investiţii financiare. │
└──┴─────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


                              -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016