Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 109 din 30 ianuarie 2003  pentru sprijinirea producatorilor agricoli in vederea achizitionarii de motorina in anul 2003, cu finantare de la bugetul de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 109 din 30 ianuarie 2003 pentru sprijinirea producatorilor agricoli in vederea achizitionarii de motorina in anul 2003, cu finantare de la bugetul de stat

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 88 din 12 februarie 2003

    In temeiul art. 107 din Constituţie şi al art. VIII din Ordonanţa Guvernului nr. 3/2003 pentru modificarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor şi pentru instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a colectării unor venituri bugetare,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Pentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate din anul 2003 se acorda producătorilor agricoli o alocaţie de 3.600 lei/litru pentru achiziţionarea de motorina.
    ART. 2
    Suma aferentă plăţii alocaţiilor la nivelul anului 2003 se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor pe anul 2003 - titlul "Transferuri", subcapitolul 40, articolul 53 "Sprijinirea producătorilor agricoli".
    ART. 3
    In înţelesul prezentei hotărâri, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, denumiţi în continuare beneficiari, sunt:
    a) proprietarii de terenuri agricole pe care le exploatează direct;
    b) crescătorii de animale si/sau păsări;
    c) societăţile agricole cu personalitate juridică şi asociaţiile familiale, potrivit Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura;
    d) societăţile comerciale cu profil agricol;
    e) arendaşii care au încheiat contracte de arendare în condiţiile prevăzute de Legea arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare;
    f) institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare şi învăţământ cu profil agricol;
    g) concesionarii de terenuri agricole;
    h) exploataţiile agricole constituite în baza Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 166/2002.
    ART. 4
    Acordarea, verificarea şi plata alocaţiei pentru achiziţionarea de motorina se fac potrivit normelor metodologice prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 5
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza volumului de lucrări mecanizate, a structurii de culturi şi a efectivelor de animale şi păsări, precum şi a consumurilor normate, întocmesc, pana la data de 20 a fiecărei luni, situaţia centralizatoare privind necesarul de alocaţii pentru motorina estimată a fi utilizata în luna următoare în vederea executării lucrărilor agricole mecanizate şi situaţia justificativă privind utilizarea alocaţiilor, pe care le transmit Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.
    ART. 6
    In termen de 5 zile calendaristice de la primirea situaţiilor centralizatoare prevăzute la art. 5, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin Direcţia generală de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
    ART. 7
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, eliberează beneficiarilor adeverinţe în care este menţionată contravaloarea alocaţiei la care au dreptul, conform prevederilor prezentei hotărâri, în baza documentaţiei prevăzute în normele metodologice.
    ART. 8
    Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, producătorii interni sau importatorii de motorina, denumiţi în continuare furnizori, livreaza beneficiarilor, prin depozitele şi staţiile de distribuţie a motorinei din judeţe, în baza adeverinţei în original, eliberata de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, motorina necesară efectuării lucrărilor agricole mecanizate la un preţ redus cu contravaloarea alocaţiei.
    ART. 9
    (1) Sucursalele judeţene ale furnizorilor centralizează, decadal sau ori de câte ori este nevoie, situaţia cantităţii de motorina livrate pe baza de adeverinţe şi volumul de alocaţii aferente, pe care o transmit la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, spre decontare.
    (2) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, virează în contul sucursalelor judeţene ale furnizorilor sumele aferente alocaţiilor, în maximum 5 zile de la primirea situaţiilor prevăzute la alin. (1).
    ART. 10
    (1) Neefectuarea lucrărilor agricole pentru care s-a beneficiat de alocaţie sau folosirea motorinei în alte scopuri decât cel prevăzut de prezenta hotărâre constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 15.000.000 lei la 20.000.000 lei.
    (2) Aplicarea sancţiunii atrage şi obligativitatea restituirii alocaţiei şi a plăţii penalităţilor prevăzute de legislaţia fiscală, precum şi pierderea dreptului de a mai beneficia de alocaţii, potrivit prezentei hotărâri.
    (3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de persoane împuternicite în acest sens de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor sau de Ministerul Finanţelor Publice.
    (4) Prevederile referitoare la contravenţiile prevăzute la alin. (1), (2) şi (3) se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările ulterioare.
    (5) Contravenientul poate achită, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesuluiverbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute la alin. (1), agentul constatator făcând menţiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
    ART. 11
    Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor şi ale Ministerului Finanţelor Publice vor verifica permanent modul de acordare şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat, reprezentând ajutorul financiar pentru motorina destinată lucrărilor agricole mecanizate.

                                 PRIM-MINISTRU
                                 ADRIAN NĂSTASE

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                            Ministrul agriculturii,
                           alimentaţiei şi pădurilor,
                                   Ilie Sarbu

                      Ministrul industriei şi resurselor,
                                Dan Ioan Popescu

                         Ministrul finanţelor publice,
                            Mihai Nicolae Tănăsescu

    Bucureşti, 30 ianuarie 2003.
    Nr. 109.

    ANEXA 1

                               NORME METODOLOGICE
            pentru acordarea, verificarea şi plata alocaţiei pentru
        motorina utilizata la efectuarea lucrărilor agricole mecanizate
                                 din anul 2003

    ART. 1
    In sensul prezentelor norme metodologice beneficiarilor prevăzuţi la art. 3 din hotărâre li se acorda o alocaţie de 3.600 lei/litru pentru achiziţionarea motorinei necesare efectuării lucrărilor agricole mecanizate.
    ART. 2
    (1) Pentru obţinerea alocaţiei aferente motorinei necesare efectuării lucrărilor agricole mecanizate, beneficiarii întocmesc cereri conform modelului prezentat în anexa nr. 1 şi le depun la primăria în a carei raza se afla terenul agricol sau ferma zootehnica pe sau în care se executa lucrări mecanizate, conform tehnologiilor specifice.
    (2) Cererile se verifica de şeful centrului agricol comunal sau de şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultura ori de agentul agricol şi se vizează de primar.
    (3) Beneficiarii depun la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cererea vizata.
    (4) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe baza cererii vizate de primărie, acorda beneficiarilor adeverinţe pentru cantităţile de motorina aprobate prin cerere, conform modelului din anexa nr. 2.
    (5) Beneficiarii se prezintă la depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei aparţinătoare furnizorilor şi achiziţionează motorina, în baza adeverinţei în original, achitând un preţ mai mic cu contravaloarea alocaţiei.
    ART. 3
    (1) Specialiştii din centrele agricole comunale, serviciile comunitare pentru cadastru şi agricultura şi agenţii agricoli au următoarele atribuţii:
    a) verifica cererile beneficiarilor, urmărind corectitudinea datelor înscrise de aceştia;
    b) stabilesc necesarul de motorina în baza gamei de lucrări şi a consumurilor specifice prevăzute în anexele nr. 3, 4 şi 5;
    c) verifica în teren situaţia lucrărilor prevăzute în cererile de solicitare a motorinei;
    d) verifica executarea lucrărilor corespunzător cantităţilor de motorina aprobate şi achiziţionate anterior;
    e) întocmesc situaţii privind cantităţile de motorina pentru fiecare beneficiar, conform anexei nr. 6.
    (2) Primării au următoarele atribuţii:
    a) asigura înregistrarea cererilor;
    b) avizează şi stampileaza cererile.
    (3) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au următoarele atribuţii:
    a) eliberează beneficiarilor adeverinţe pe care le centralizează într-un registru, conform anexei nr. 7, numind prin decizie un specialist pentru calcularea valorii alocaţiei, eliberarea adeverinţelor, precum şi pentru înregistrarea şi centralizarea acestora;
    b) verifica prin sondaj beneficiarii de alocaţii, corectitudinea aprobării cererilor, precum şi modul de utilizare a motorinei, iar în cazul depistării unor nereguli privind utilizarea motorinei cu care s-au aprovizionat producătorii agricoli pe baza de adeverinţe, fac verificări complete şi sesizează organele de cercetare competente;
    c) transmit la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, Direcţia generală de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, pana la data de 20 a fiecărei luni, necesarul de alocaţii pentru motorina estimată a fi utilizata în luna următoare şi situaţia justificativă a sumelor reprezentând utilizarea alocaţiei pentru motorina acordată pentru o perioada, conform anexelor nr. 8 şi 9;
    d) ţin legătura permanent cu sucursalele judeţene de distribuţie a motorinei si, în termen de maximum 5 zile, aproba şi achită fondurile reprezentând contravaloarea alocaţiei aferente motorinei efectiv livrate, în baza decontului justificativ prezentat de acestea, conform anexei nr. 10.
    ART. 4
    Gama de lucrări şi consumurile specifice se pot modifica şi completa prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, în funcţie de condiţiile speciale ce pot aparea în aplicarea unor tehnologii de cultura sau pentru îmbunătăţirea unor indicatori tehnico-economici.
    ART. 5
    Beneficiarilor care nu justifica prin lucrări cantităţile de motorina aprobate şi aprovizionate anterior li se aplica sancţiunile prevăzute la art. 10 din hotărâre.
    ART. 6
    Furnizorii, prin depozitele şi staţiile de distribuţie a motorinei din judeţe, livreaza beneficiarilor, pe baza adeverinţelor eliberate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cantităţile de motorina necesare efectuării lucrărilor agricole mecanizate, la un preţ redus cu contravaloarea alocaţiei instituite prin prezenta hotărâre, şi au următoarele atribuţii:
    a) dispun ca personalul din depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei sa efectueze livrarea numai după verificarea identităţii persoanelor solicitante, în raport cu elementele înscrise în adeverinţe;
    b) ţin evidenta beneficiarilor şi a cantităţilor de motorina achiziţionate şi păstrează adeverinţele în original;
    c) întocmesc decadal situaţia cantităţilor de motorina efectiv livrate pe baza de adeverinţe şi deconturi justificative, conform anexei nr. 10, pe care o transmit la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
    ART. 7
    (1) Pe baza necesarului cantităţilor de motorina comunicate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
    (2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, însoţită de situaţia centralizatoare pe judeţe, se întocmeşte conform modelului prezentat în anexa nr. 11.
    ART. 8
    Anexele nr. 1-11 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1
    -------
la normele metodologice
-----------------------

                Verificat,
             Centrul agricol/
Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultura/
 Agentul agricol ............................

    Se aproba cantitatea de motorina ........ litri
    din care:
    - pe lucrări: - arat .................... litri;
    - pregătire teren ....................... litri;
    - semanat ............................... litri;
    - fertilizat ............................ litri;
    - erbicidat ............................. litri;
    - transport tehnologic .................. litri;
    - recoltat .............................. litri;
    - alte lucrări .......................... litri.
         (se vor nominaliza)

    Semnătura Ştampila
                       (după caz)

                                                Vizat
                                      Primăria Comunei ...........
                    Nr. de înregistrare ............ data ...........
                                              Semnătura
                                              Ştampila

                                     CERERE

    Subsemnatul:
    a) persoana juridică ................................., cu sediul în localitatea ....................................., înmatriculată la Registrul comerţului sub nr. ..............................., reprezentată de director/preşedinte ............................, contabil-şef/director economic ........................
    sau
    b) persoana fizica ................................., domiciliată în localitatea ......................, str. ...................... nr. ..., deţinătoare a BI/CI seria .... nr. ............, eliberat/eliberata la data de ........................... de ........................., având în exploatare suprafaţa de ........... ha, solicit alocaţie pentru cantitatea de .......... litri motorina necesară efectuării următoarelor lucrări agricole:
    arat ........................... litri;
    fertilizat ..................... litri;
    pregătire teren ................ litri;
    erbicidat ...................... litri;
    semanat ........................ litri;
    transport tehnologic ........... litri;
    recoltat ....................... litri;
    alte lucrări ................... litri.
    (se vor nominaliza)
    Mentionez ca în anul agricol ................... am mai solicitat alocaţie pentru canitatea de ............ litri motorina şi am consumat următoarele cantităţi pe lucrări, astfel:
    arat ............................ litri;
    fertilizat ...................... litri;
    pregătire teren ................. litri;
    erbicidat ....................... litri;
    semanat ......................... litri;
    transport tehnologic ............ litri;
    recoltat ........................ litri.
    Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria răspundere exactitatea datelor prezentate şi ma oblig sa respect prevederile Hotărârii Guvernului nr. 109/2003.
    Am întocmit prezenta cerere în 3 (trei) exemplare şi după aprobare un exemplar rămâne la primărie şi un exemplar la Direcţia generală pentru agricultura şi industrie alimentara ................................ .

        Beneficiar,
   .....................
        (semnătura)

    ANEXA 2
    -------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generală pentru agricultura şi industrie alimentara ..........
Nr. ......................... din ............................ *)

------------
    *) Reprezintă numărul curent şi data din registrul prevăzut în anexa nr. 7 la normele metodologice.

                                   ADEVERINŢA

    Se adevereşte prin prezenta ca:
    persoana juridică ......................................, cu sediul în localitatea ...................................., înmatriculată la Registrul comerţului sub nr. ........................, reprezentată de director/preşedinte ........................, contabil-şef/director economic .................................,
    sau
    persoana fizica ............................, domiciliată în localitatea ........................., str. .................. nr. ...., deţinătoare a BI/CI seria ............. nr. ........., eliberat/eliberata la data de ........................ de ........................ având în exploatare suprafaţa de ............... ha si/sau .............. animale, beneficiază de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 109/2003 pentru a achiziţiona o cantitate de ........................... litri motorina.

         Director general, Contabil-şef,
     ....................... ........................
       (numele, prenumele, (numele, prenumele şi semnătura)
      semnătura şi ştampila)


    ANEXA 3
    -------
la normele metodologice
-----------------------

           CONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINA PENTRU LUCRĂRI MECANIZATE


┌────────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│ │ARAT │AFÂNAT │PREGĂTIT │SEMANAT │ERBICIDAT │TRATAMENT │FERTILIZAT│AMENDAMEN-│ÎNTREŢINE-│RECOLTAT │BALOTAT │TRANSP. │
│ │ │SOL │TEREN │ │ │FITO- │ │TE │RE │ │ │TEHNOLOGIC│
│ │ │ │ │ │ │SANITAR │ │ │CULTURI │ │ │ │
├────────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┤
│Arabil │
├────────────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│UM │l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/t │kg/t│l/t │kg/t│l/ │kg/ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Cons. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │26 │22,4 │30 │25,8 │5,7 │4,9 │5 │4,3 │1,1 │0,9 │6,5 │5,6 │1,7 │1,5 │3,5 │3 │3,5 │3 │5 │4,3 │2,5 │2,2 │6 │5,2 │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│nr. lucrări/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │1 │1 │1 │1 │2 │2 │1 │1 │1 │1 │2 │2 │2 │2 │1 │1 │3 │3 │1 │1 │1 │1 │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiune │26 │22,4 │30 │25,8 │11,4│9,8 │5 │4,3 │1,1 │0,9 │13 │11,2 │3,4 │3 │3,5 │3 │10,5│9 │5 │4,3 │2,5 │2,2 │ │ │
├────────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┤
│Legume total │
├────────────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│UM │l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│ │ │l/ha│kg/ha│ │ │ │ │l/ha│kg/ha│
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │28 │24,1 │30 │25,8 │5,7 │4,9 │5,0 │4,3 │1,8 │1,5 │2,4 │2,1 │3,3 │2,8 │ │ │5,3 │4,6 │ │ │ │ │38,1│32,8 │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│nr. lucrări/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │1 │1 │1 │1 │3 │3 │1 │1 │1 │1 │6 │6 │4 │4 │ │ │12,5│12,5 │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiune │28 │24,1 │30 │25,8 │17,1│14,7 │5 │4,3 │1,8 │1,5 │14,4│12,6 │13,3│11,2 │ │ │66,3│57,5 │ │ │ │ │38,1│32,8 │
├────────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┤
│Pomicultura │
├────────────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│UM │l/ha│kg/ha│ │ │ │ │ │ │l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│ │ │l/ha│kg/ha│ │ │ │ │l/ha│kg/ha│
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │21,5│18,5 │ │ │ │ │ │ │1,6 │1,4 │3,2 │2,8 │2 │1,7 │ │ │11,8│10,1 │ │ │ │ │44 │37,8 │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│nr. lucrări/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │0,2 │0,2 │ │ │ │ │ │ │1 │1 │12 │12 │2 │2 │ │ │6 │6 │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiune │4,3 │3,7 │ │ │ │ │ │ │1,6 │1,4 │38,4│33,6 │4 │3,4 │ │ │70,8│60,6 │ │ │ │ │44 │37,8 │
├────────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┤
│Vii nobile │
├────────────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│UM │l/ha│kg/ha│ │ │ │ │ │ │1,6 │1,4 │l/ha│kg/ha│l/ha│kg/ha│ │ │l/ha│kg/ha│ │ │ │ │l/ha│kg/ha│
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │8 │6,9 │ │ │ │ │ │ │1 │1 │7,8 │6,7 │5 │4,3 │ │ │6,5 │5,6 │ │ │ │ │29,2│25,1 │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│nr. lucrări/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │1 │1 │ │ │ │ │ │ │1,6 │1,4 │5 │5 │1 │1 │ │ │3,5 │3,5 │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiune │8 │6,9 │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │33,5 │5 │4,3 │ │ │22,7│19,6 │ │ │ │ │29,2│25,1 │
├────────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┤
│Pajişti │
├────────────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│UM │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │l/ha│kg/ha│ │ │l/ha│kg/ha│l/t │kg/t│l/t │kg/t│ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │1,7 │1,5 │ │ │3,5 │3 │5 │4,3 │2,5 │2,2 │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│nr. lucrări/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │2 │2 │ │ │2 │2 │3 │3 │6 │6 │ │ │
├────────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│Total/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │3,4 │3 │ │ │7 │6 │15 │12,9│15 │13,2│ │ │
└────────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┘
    - Pentru înfiinţarea de plantaţii (vii, pomi, arbuşti) consumul de motorina
      este cel prevăzut în proiect.
    - In cazul calamitării totale a culturii, după care se poate înfiinţa o
      alta cultura, consumul de motorina va fi cel prevăzut pt. culturile nou
      înfiinţate.


    ANEXA 4
    -------
la normele metodologice
-----------------------

       CONSUMUL SPECIFIC DE MOTORINA LA LUCRĂRILE DIN FERMELE ZOOTEHNICE
┌─────────────────────────────────────────────┬────────────┬───────────────────┐
│ Denumirea │ Utilajul │ Consum specific │
│ lucrării │ │litri/ora kg/ora │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┬────────┤
│Încărcat gunoi din platforma │U-650 + cupa│ 7,4 │ 6,4 │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Încărcat baloţi şi furaje │TIH-445 │ 2,6 │ 2,2 │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Încărcat furaje concentrate │TIH-445 │ 2,6 │ 2,2 │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Evacuat gunoi cu pompa │U-650+ pompa│ 4,62 │ 4,0 │
│tocator (lichide, semilichide) │tocator │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Transport dejecţii │U-650 + │ 7,2 │ 6,2 │
│ │remorca │ │ │
│ │tehnologică │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Tasat siloz de suprafaţa │S-1500 │ 10 │ 8,6 │
├─────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┤
│Transport (furaje, animale, │U-650 + │ 4,5 │ 3,9 │
│produse animaliere etc.) │remorca │ │ │
└─────────────────────────────────────────────┴────────────┴──────────┴────────┘


    ANEXA 5
    -------
la normele metodologice
-----------------------

               LUCRĂRI SI CONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINA PENTRU
                            ALTE LUCRĂRI MECANIZATE
┌───┬────────────────────────────────────────────────┬────┬────────────────────┐
│ │ Specificare │ UM │Consumuri specifice │
│ │ │ ├───────────┬────────┤
│ │ │ │ litri/UM │ kg/UM │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 1 │Arat sol greu 30 cm │ Ha │ 32.0 │ 27,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 2 │Arat în vie, pe terase şi pante de peste 9° │ │ 8....10 │6,9..8,6│
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 3 │Desfundat cu A-1800 + PPU 50 A (L=250 m) │ Ha │ 145,0 │ 124,7 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 4 │Afânat solul MAS-60 │ Ha │ 29,0 │ 25,0 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 5 │Lucrat cu freza │ Ha │ 11,0 │ 9,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 6 │Tavalugit │ Ha │ 2,4 │ 2,1 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 7 │Pregătit terenuri cu pante de peste 9° │ Ha │ 5,7...7,0 │4,9..6,0│
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 8 │Administrat îngrăşăminte organice MIG │ Ha │ 10,0 │ 8,6 │
│ │(500 m de la platforma) │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│ 9 │Cultivaţie totală │ Ha │ 5,0 │ 4,3 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│10 │Tratamente fitosanitare, funcţie de cantitate │ Ha │ 3,2...7,6 │2,8..6,5│
│ │ de soluţie la hectar (un tratament) │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│11 │Plantat cartofi (la 70 cm, cu viteza redusă) │ Ha │ 13,5 │ 11,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│12 │Rebilonat, prasit cartofi) │ Ha │ 6,0 │ 5,2 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│13 │Distrus vreji cartofi │ Ha │ 11,2 │ 9,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│14 │Recoltat cartofi │ Ha │ 17,0 │ 14,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│15 │Dislocat sfecla de zahăr │ Ha │ 8,3 │ 7,1 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│16 │Recoltat sfecla de zahăr (KS-6) │ Ha │ 22,0 │ 18,9 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│17 │Decoletat sfecla zahăr │ Ha │ 9,3 │ 8,0 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│18 │Dislocat radacinoase │ Ha │ 14,0 │ 12,0 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│19 │Recoltat ceapa │ Ha │ 18,0 │ 15,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│20 │Recoltat cereale paioase pentru │ Ha │ 12,5 │ 10,8 │
│ │producţii mai mici de 1500 kh/ha │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│21 │Recoltat floarea soarelui(1501 -2000 kg/ha) │Tone│ 9,0 │ 7,7 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│22 │Recoltat cu CP-12 │Tone│ 6,6 │ 5,7 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│23 │Recoltat porumb stiuleti sub 6 to/ha │Tone│ 5,5 │ 4,7 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│24 │Cosit furaje cu E-301 │ Ha │ │ │
│ │ - sub 10 tone/ha │ │ 4,7 │ 4,0 │
│ │ - 10-15 tone/ha │ │ 5,3 │ 4,6 │
│ │ - peste 15,1 tone/ha │ │ 8,0 │ 6,9 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│25 │Cosit furaje (U-445 + cositoare) │ Ha │ 4,0 │ 3,4 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│26 │Greblat fan │ Ha │ │ │
│ │ - U 650 + grebla │ │ 4,1 │ 3,5 │
│ │ - U 445 + grebla │ │ 2,5 │ 2,2 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│27 │Recoltat ierboase cu E-280 │Tone│ 0,9 │ 0,8 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│28 │Recoltat ierboase cu CSU │Tone│ 1,4 │ 1,2 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│29 │Balotat paie la culturi paioase cu │Tone│ 5,0 │ 4,3 │
│ │producţia mai mica de 1500 kg boabe/ha │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│30 │Tocat coceni cu CSU │Tone│ 5,0 │ 4,3 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│31 │Curăţat păşuni cu MCP-2 │ Ha │ 15,0 │ 12,9 │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────┤
│32 │Tasat siloz │Tone│ │ │
│ │- cu S-650 │ │ 0,4 │ 0,3 │
│ │- cu S-1500 │ │ 0,7 │ 0,6 │
└───┴────────────────────────────────────────────────┴────┴───────────┴────────┘


    ANEXA 6
    -------
la normele metodologice
-----------------------


Beneficiar: ............
Suprafaţa: .............
........................ alte activităţi Primăria Comunei ...........
Categorii de folosinţa: arabil
                        vie
                        pomi
                        etc.

                                    SITUAŢIA
                cantităţi de motorina pentru fiecare beneficiar

                                                                    - lei -
┌────┬─────┬────┬─────────┬───────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Cere-│TO- │ TOTAL │ CANTITATEA DE MOTORINA NORMATA PENTRU LUCRĂRI │
│crt.│re │TAL │MOTORINA │ AGRICOLE │
│ │Nr./ │MOTO│ ├────┬───────┬──────┬─────┬──────┬─────┬──────┬─────┤
│ │data │RINA│ │Arat│ Prega-│Sema- │Ferti│Erbici│Lu- │Tran- │Recol│
│ │ │NECE│ │ │tit │nat │lizat│dat │crari│sport │tat │
│ │ │SARA│ │ │teren │ │ │ │de │tehno-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │între│logic │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │tine-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │re │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 0 │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 1 │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 2 │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 3 │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ .. │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 4 │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ 5 │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ .. │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │x │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │justifica│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────┴────┼─────────┼────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴─────────┴────┴───────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┘


    ANEXA 7
    -------
la normele metodologice
-----------------------


                                    REGISTRU
             privind eliberarea adeverinţelor pentru achiziţionarea
                             motorinei cu alocaţie
┌────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────────┐
│Nr. │ Data │Beneficiar│Cerere │Motorina │Valoarea │ Semnătura │
│crt.│ │ │vizata de │aprobată │alocaţiei │beneficiarului│
│ │ │ │primărie │ │ │ │
│ │ │ │(nr./data)│ (litri) │ (mii lei)│ │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────────┘



    ANEXA 8
    -------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generală pentru agricultura si
industrie alimentara ......................

                                    SITUAŢIA
      cantităţilor de motorina estimate şi volumul alocaţiilor necesare pe
                           luna................ 2003

    Cantitatea de motorina estimată ................... mii litri
    Volumul alocaţiei estimate .................... mii lei


                 Director general, Contabil şef,

                .................. .................


    ANEXA 9
    -------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalei pentru agricultura si
industrie alimentara .....................


                             SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
            a sumelor reprezentând alocaţia pentru motorina acordată
                           în luna ........... /2003

    Volumul alocaţiei estimate ................ mii lei
    Volumul alocaţiei acordate ................ mii lei
    Plati efectuate ................ mii lei
    Rest de acoperit ................ mii lei

               DIRECTOR GENERAL, CONTABIL ŞEF,

              ................. .............

    ANEXA 10
    --------
la normele metodologice
-----------------------

Sucursala judeţeana a ...........*)
Nr ............. din..........


--------------
    *) Antetul trebuie sa conţină cel puţin denumirea completa, adresa,
        codul fiscal, numărul de înmatriculare la registrul comerţului,
        banca şi numărul de cont.

                              DECONT JUSTIFICATIV
             privind cantităţile de motorina livrate în condiţiile
           Hotărârii Guvernului nr. 109/2003 şi volumul alocaţiilor,
                      în decada .........................

┌────┬────────────────┬───────────┬────────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │Factura fiscală/│Adeverinţa │Cantitate motorina-litri│Valoare alocaţie│
│crt.│chitanţa fiscală│DGAIA │ │de recuperat - │
│ │Număr şi data │Nr. şi data│ Aprobată Efectiv │mii lei │
│ │ │ │ livrata │(3600 x col. 4) │
├────┼────────────────┼───────────┼───────────┬────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────────┴───────────┴────────────┴────────────────┘

      DIRECTOR GENERAL, DIRECTOR ECONOMIC(CONTABIL ŞEF),

     .................. .................................



    ANEXA 11
    --------
la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII,
ALIMENTAŢIEI SI PĂDURILOR

                            SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
         privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând
           ajutorul financiar pentru cantitatea de motorina utilizata
           pentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate, conform
           Hotărârii Guvernului nr. 109/2003, în perioada ..........

┌─────┬───────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Judeţul │ Cantitatea │ Alocaţia │ Ajutorul │
│crt. │ │ de motorina │ (lei) │ financiar │
│ │ │ (mii litri) │ │ Total - mii │
│ │ │ │ │ lei │
├─────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
├─────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ ... │ │ │ │ │
├─────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
└─────┴───────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘

                              ORDONATOR PRINCIPAL
                                  DE CREDITE,


                               -------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016