Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 106 din 9 februarie 2011  pentru aprobarea Ghidului carierei militare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 106 din 9 februarie 2011 pentru aprobarea Ghidului carierei militare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 125 din 18 februarie 2011

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 5 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    Pentru cadrele militare din Ministerul Apãrãrii Naţionale se aprobã Ghidului carierei militare, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. 2
    Prevederile prezentei hotãrâri intrã în vigoare la 90 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 3
    La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 582/2001 pentru aprobarea Ghidului carierei militare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 10 iulie 2001.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ----------------
                         Ministrul apãrãrii naţionale,
                                 Gabriel Oprea

                    Ministrul muncii, familiei şi protecţiei
                                    sociale,
                                Ioan Nelu Botiş

    Bucureşti, 9 februarie 2011.
    Nr. 106.


    ANEXĂ

                            GHIDUL CARIEREI MILITARE

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Ghidul carierei militare stabileşte modalitãţi şi reguli de parcurs în cariera profesionalã pentru cadrele militare în activitate din Ministerul Apãrãrii Naţionale.
    (2) Cariera cadrelor militare în activitate din Ministerul Apãrãrii Naţionale reprezintã succesiunea de funcţii ocupate de cãtre ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri, raportate la cunoştinţele generale şi de specialitate, abilitãţile cognitive, competenţele generale şi de specialitate dobândite de la intrarea în sistemul militar şi pânã la trecerea în rezervã sau în retragere/încetarea raporturilor de serviciu.
    ART. 2
    Prin cadre militare în activitate se înţelege cetãţenii români, cu domiciliul stabil în România, cãrora li s-a acordat gradul de ofiţer sau maistru militar ori subofiţer, în condiţiile legii.
    ART. 3
    (1) În baza profilului pregãtirii profesionale, cadrele militare în activitate sunt confirmate în arme sau servicii şi specialitãţi militare şi sunt considerate în serviciul militar activ ca militari profesionişti.
    (2) Cadrele militare în activitate îşi menţin arma sau serviciul şi specialitatea militarã în care sunt confirmate iniţial sau dobândite ca urmare a trecerii dintr-o armã sau serviciu şi specialitate militarã în alta, pe întreaga perioadã a carierei militare, indiferent de domeniul în care activeazã.
    (3) Confirmarea sau trecerea cadrelor militare în activitate dintr-o armã sau serviciu şi specialitate militarã în alta se face în raport cu nevoile Ministerului Apãrãrii Naţionale, dupã obţinerea pregãtirii profesionale corespunzãtoare, în condiţiile legii.
    ART. 4
    (1) Încadrarea/Numirea/Promovarea cadrelor militare în activitate se face în funcţii prevãzute în statele de organizare ale structurilor Ministerului Apãrãrii Naţionale, ţinându-se seama de armele sau serviciile şi specialitãţile militare în care sunt confirmate, de nevoile instituţiei militare, opţiunile individuale, competenţa profesionalã şi conduita moralã a acestora.
    (2) Funcţiile militare prevãzute în statele de organizare ale structurilor Ministerului Apãrãrii Naţionale prevãzute la alin. (1) se definesc/proiecteazã în conformitate cu legislaţia specificã în raport cu volumul, complexitatea şi importanţa activitãţii desfãşurate de cadrele militare în activitate, care sunt detaliate în fişa postului.
    (3) Funcţiile militare din statele de organizare ale structurilor Ministerului Apãrãrii Naţionale sunt prevãzute cu codul de identificare, cu sau fãrã specialitate militarã, cu gradul militar, cu elemente de definire a nivelului de salarizare/coeficientul de ierarhizare şi cu nivelul studiilor/tipul cursului de carierã.
    (4) Funcţiile militare din statele de organizare ale structurilor militare care nu sunt prevãzute cu specialitate militarã sunt acele funcţii specifice ale cãror cerinţe, stabilite prin fişa postului, impun sã fie ocupate de cãtre cadrele militare care dispun de o gamã variatã de abilitãţi, de expertizã în anumite domenii speciale de activitate şi care nu necesitã exclusiv o anumitã specialitate militarã.
    ART. 5
    (1) În scopul asigurãrii transparenţei şi şanselor egale de promovare şi evoluţie în carierã, al realizãrii cadrului unitar de selecţie şi al valorificãrii performanţelor şi potenţialului cadrelor militare în activitate, care sã permitã intrarea în competiţie a tuturor candidaţilor şi ierarhizarea acestora, indiferent de unitatea militarã unde îşi desfãşoarã activitatea, în Ministerul Apãrãrii Naţionale se organizeazã şi funcţioneazã comisii de selecţie.
    (2) Comisiile de selecţie sunt grupuri de lucru temporar constituite, având competenţa de a analiza, ierarhiza şi selecţiona cadrele militare în activitate eligibile, în condiţiile prevãzute de prezentul ghid şi de alte acte normative specifice, aprobate prin ordine ale ministrului apãrãrii naţionale, pentru:
    a) promovarea în funcţie şi/sau înaintarea în grad;
    b) trecerea maiştrilor militari/subofiţerilor în activitate în corpul ofiţerilor în activitate.
    (3) În situaţii care impun adoptarea de mãsuri urgente, cadrele militare pot fi numite în funcţii similare celor deţinute sau superioare acestora prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    (4) În vederea participãrii cadrelor militare în activitate la concurs/examen pentru încadrarea în posturi care sunt prevãzute, conform reglementãrilor specifice, sã fie ocupate în astfel de condiţii, comisiile de selecţie au competenţe de analizã şi avizare a celor care îndeplinesc criteriile minime obligatorii cumulative stabilite prin lege, prin prezentul ghid şi prin alte acte normative specifice aprobate prin ordine ale ministrului apãrãrii naţionale.
    (5) Hotãrârile comisiilor de selecţie privind selecţionarea cadrelor militare pentru promovarea în funcţii şi înaintarea în grad sunt definitive şi se pun în aplicare de cãtre comandanţii/şefii structurilor militare care au competenţe în acest sens, stabilite prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    ART. 6
    (1) Pentru înaintarea în grad şi pentru trecerea maiştrilor militari/subofiţerilor în activitate în corpul ofiţerilor în activitate, cadrele militare în activitate trebuie sã îndeplineascã, cumulativ, condiţiile prevãzute de lege, de prezentul ghid şi de actele normative specifice aprobate prin ordine ale ministrului apãrãrii naţionale.
    (2) Cadrele militare în activitate urmeazã cursurile de carierã corespunzãtoare gradelor militare în care vor fi înaintate, în perioada stagiului în gradele deţinute.
    (3) Tipurile de studii/cursuri de carierã ce pot fi frecventate de cãtre cadrele militare în activitate se stabilesc în strictã concordanţã cu atribuţiile funcţiei şi se aprobã de cãtre ministrul apãrãrii naţionale, la propunerea Direcţiei management resurse umane.
    (4) Echivalarea/Asimilarea cursurilor, stagiilor şi a studiilor absolvite în ţarã sau în strãinãtate, similare celor prevãzute la alin. (3), se efectueazã de Direcţia management resurse umane.
    (5) Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), pentru cadrele militare din Direcţia generalã de informaţii a apãrãrii şi structurile subordonate, tipurile de studii/cursuri de carierã se stabilesc şi se echivaleazã de aceastã direcţie generalã.
    ART. 7
    (1) Cadrele militare în activitate care au îndeplinit aceeaşi funcţie pe perioada stagiului minim în grad şi nu au fost înaintate în grad la expirarea stagiului minim pot fi menţinute în funcţii sau numite în alte funcţii care nu implicã promovarea, în raport cu posibilitãţile de încadrare ale instituţiei militare şi opţiunile individuale, fãrã sã fie evaluate de cãtre comisiile de selecţie, prin ordin al comandanţilor/şefilor structurilor militare care sunt investiţi cu astfel de competenţe stabilite prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    (2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) cadrele militare care îndeplinesc funcţii unicat stabilite prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    ART. 8
    Componenţa nominalã a comisiilor de selecţie, organizare şi funcţionare a sistemului de selecţie şi ierarhizare în vederea evoluţiei în carierã a cadrelor militare se stabilesc prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.

    CAP. II
    Cariera ofiţerilor în activitate

    ART. 9
    (1) Ofiţerii în activitate obţin specialitatea militarã din cadrul unei arme sau serviciu prin ordin de confirmare în armã/specialitate militarã al comandanţilor/şefilor care au stabilite competenţe în acest sens, dupã absolvirea formelor de pregãtire specifice desfãşurate într-o instituţie militarã sau civilã de învãţãmânt, prevãzute de lege şi de actele normative specifice aprobate prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    (2) Ofiţerii în activitate, pe perioada carierei militare, exercitã funcţii cu atribuţii de execuţie, de comandã/conducere sau specifice unor domenii speciale de activitate în structurile Ministerului Apãrãrii Naţionale.
    ART. 10
    Ofiţerii în activitate cu gradul de sublocotenent/aspirant, pe toatã durata stagiului în grad, sunt numiţi în funcţii în raport cu nevoile de încadrare ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, opţiunile individuale, cunoştinţele, aptitudinile, competenţa şi motivaţiile profesionale şi personale, în condiţiile prevãzute de lege.
    ART. 11
    Sublocotenenţii/Aspiranţii în activitate care îndeplinesc stagiul minim în grad, deţin sau urmeazã sã fie promovaţi în funcţii corespunzãtoare gradului de cel puţin locotenent şi au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege sunt înaintaţi în gradul urmãtor fãrã sã fie analizaţi de cãtre comisiile de selecţie.
    ART. 12
    Locotenenţii în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, experienţã profesionalã dobânditã prin funcţiile exercitate, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi sunt absolvenţi ai cursului avansat/similar, pentru gradul de cãpitan, pot fi promovaţi în funcţii şi/sau înaintaţi în gradul de cãpitan, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 13
    Cãpitanii în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, experienţã profesionalã dobânditã prin funcţiile exercitate, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi sunt absolvenţi ai cursului de stat major/similar, pentru gradul de maior/locotenent-comandor, pot fi promovaţi în funcţii şi/sau înaintaţi în gradul de maior/locotenent-comandor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 14
    Maiorii/Locotenenţii-comandori în activitate pot fi promovaţi în funcţii care nu necesitã exclusiv specializare interarme/masterat de conducere interarme şi/sau înaintaţi în gradul de locotenent-colonel/cãpitan-comandor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie, dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii legale:
    a) au stagiul minim în grad îndeplinit;
    b) au experienţã profesionalã dobânditã prin funcţiile exercitate;
    c) au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege;
    d) sunt absolvenţi cu diplomã de studii universitare de masterat similare ciclului II Bologna sau ai studiilor universitare de licenţã cu durata de cel puţin 4 ani, cu diplomã de licenţã, obţinutã pânã la absolvirea primei promoţii de studii universitare de licenţã similare ciclului I Bologna;
    e) sunt absolvenţi ai cursului postuniversitar de perfecţionare a pregãtirii/similar pentru locotenenţi-colonei/cãpitanicomandori.
    ART. 15
    (1) Cãpitanii în activitate, în ultimii 2 ani de stagiu minim în grad, maiorii/locotenenţii-comandori, precum şi locotenenţii-colonei/cãpitanii-comandori, aflaţi în primul an de stagiu în grad, care au abilitãţile necesare, potenţial de dezvoltare profesionalã şi sunt recomandaţi prin aprecierile de serviciu din ultimii 2 ani de cãtre comandanţii/şefii direcţi pot urma studii/cursuri interarme/masterat de conducere interarme, iar dupã absolvire pot fi promovaţi în funcţii corespunzãtoare.
    (2) Cãpitanii, maiorii/locotenenţii-comandori şi locotenenţiicolonei/cãpitanii-comandori în activitate, prevãzuţi la alin. (1), trebuie sã fie absolvenţi ai studiilor militare universitare de masterat similare ciclului II Bologna sau ai studiilor militare universitare cu diplomã de licenţã cu durata de cel puţin 4 ani, obţinutã pânã la absolvirea primei promoţii de studii universitare de licenţã similare ciclului I Bologna.
    (3) Maiorii/Locotenenţii-comandori şi locotenenţiicolonei/cãpitanii-comandori în activitate care au absolvit studii/cursuri interarme/masterat de conducere interarme sunt exceptaţi de la obligativitatea absolvirii cursului postuniversitar de perfecţionare a pregãtirii/similar.
    ART. 16
    Locotenenţii-colonei/cãpitanii-comandori în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, experienţã profesionalã dobânditã prin funcţiile exercitate, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi au absolvit cursul postuniversitar de perfecţionare a pregãtirii/similar pentru colonei/comandori pot fi promovaţi/numiţi în funcţii şi/sau înaintaţi în gradul de colonel/comandor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 17
    Coloneii/Comandorii în activitate care se remarcã prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, au perspective de promovare şi sunt recomandaţi prin aprecierile de serviciu din ultimii 2 ani de cãtre comandanţi/şefi pot frecventa cursul postuniversitar de perfecţionare în conducere strategicã organizat de Universitatea Naţionalã de Apãrare "Carol I" sau Colegiul Naţional de Apãrare ori alte cursuri similare pentru gradul de general de brigadã - cu o stea/similar corespunzãtor nivelului de studii/cursului de carierã al funcţiei prevãzutã în statul de organizare şi în fişa postului, în care urmeazã sã fie promovaţi.
    ART. 18
    Coloneii/Comandorii în activitate care se disting prin pregãtire şi competenţã profesionalã, îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, au fost evaluaţi potrivit nivelului lingvistic prevãzut în fişele posturilor la una dintre limbile englezã sau francezã, conform STANAG-6001, au obţinut calificativul de cel puţin "foarte bun" prin aprecierile de serviciu din ultimii 2 ani de activitate şi au absolvit cursul postuniversitar de perfecţionare în conducere strategicã organizat de Universitatea Naţionalã de Apãrare "Carol I" sau Colegiul Naţional de Apãrare ori un curs similar pentru gradul de general de brigadã - cu o stea/similar, prevãzut la art. 17, pot fi promovaţi în funcţii prevãzute în statele de organizare cu grade de general/similare şi/sau sã li se acorde gradul de general de brigadã - cu o stea/similar, potrivit competenţelor stabilite de lege, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 19
    Generalii de brigadã - cu o stea/similarii, generalii-maiori - cu douã stele/similarii şi generalii-locotenenţi - cu trei stele/similarii în activitate care îndeplinesc condiţiile prevãzute de lege, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu din perioadele de stagiu în aceste grade cu calificative de cel puţin "foarte bun", au dobândit un înalt nivel de expertizã şi au potenţial de dezvoltare profesionalã pot fi promovaţi în funcţii şi/sau înaintaţi în grad, potrivit competenţelor stabilite de lege, pe baza hotãrârii comisiei de selecţie.
    ART. 20
    Coloneii/Comandorii în activitate, generalii de brigadã - cu o stea/similarii, generalii-maiori - cu douã stele/similarii şi generalii-locotenenţi - cu trei stele/similarii în activitate care deţin sau urmeazã sã fie promovaţi în funcţii de conducere ale cãror cerinţe impun studii de nivel înalt în domeniul securitãţii naţionale şi internaţionale pot urma astfel de programe de pregãtire în cadrul Colegiului Naţional de Apãrare.

    CAP. III
    Cariera maiştrilor militari/subofiţerilor în activitate

    ART. 21
    Maiştrii militari/Subofiţerii în activitate sunt confirmaţi în specialitatea militarã din cadrul unei arme sau serviciu prin absolvirea formelor de pregãtire într-o instituţie militarã sau civilã de învãţãmânt, prevãzute de reglementãrile în vigoare, şi se numesc în funcţii specifice în raport cu nevoile Ministerului Apãrãrii Naţionale, opţiunile individuale, motivaţiile profesionale şi personale.
    ART. 22
    Maiştrii militari clasa a V-a/Sergenţii în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, deţin sau urmeazã sã fie promovaţi în funcţii corespunzãtoare gradului de cel puţin maistru militar clasa a IV-a/sergent major şi au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege sunt înaintaţi în gradul urmãtor, fãrã sã fie analizaţi de comisiile de selecţie.
    ART. 23
    Maiştrii militari clasa a IV-a/Sergenţii majori în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi sunt absolvenţi ai cursului de plutonier/similar pot fi promovaţi în funcţii şi/sau sunt înaintaţi în gradul urmãtor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 24
    Maiştrii militari clasa a III-a/Plutonierii în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi sunt absolvenţi ai cursului de plutonier major/similar pot fi promovaţi în funcţii şi/sau înaintaţi în gradul urmãtor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 25
    Maiştrii militari clasa a II-a/Plutonierii majori în activitate care îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad, au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu cu calificativele prevãzute de lege şi sunt absolvenţi ai cursului de plutonier adjutant/similar pot fi promovaţi în funcţii şi/sau sunt înaintaţi în gradul urmãtor, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.
    ART. 26
    Maiştrii militari clasa I/Plutonierii adjutanţi în activitate care se disting prin pregãtire şi competenţã profesionalã, dispun de înaltã calificare, îndeplinesc condiţiile legale de stagiu minim în grad şi au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu în perioadele de stagiu în aceste grade cu calificative de cel puţin "foarte bun" sunt promovaţi în funcţii şi/sau sunt înaintaţi în gradul de maistru militar principal/plutonier adjutant principal, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie.

    CAP. IV
    Reguli de trecere a maiştrilor militari/subofiţerilor în activitate în corpul ofiţerilor în activitate

    ART. 27
    Maiştrii militari/Subofiţerii în activitate care se disting prin competenţã şi pregãtire profesionalã, au absolvit studii universitare similare ciclului I Bologna sau studii universitare de licenţã cu durata de cel puţin 4 ani şi au fost evaluaţi prin aprecierile de serviciu din ultimii 3 ani de activitate cu calificativul "foarte bun" pot trece în corpul ofiţerilor în activitate în funcţie de nevoile Ministerului Apãrãrii Naţionale, în condiţiile prevãzute de lege, precum şi de alte acte normative specifice aprobate prin ordine ale ministrului apãrãrii naţionale, prin frecventarea cursului de formare a ofiţerilor în activitate.
    ART. 28
    Maiştrii militari/Subofiţerii în activitate prevãzuţi la art. 27 pot frecventa prin concurs cursul de formare a ofiţerilor în activitate, organizat în acest scop, pe baza hotãrârii comisiilor de selecţie, în limita numãrului de locuri aprobate prin planul de şcolarizare de cãtre ministrul apãrãrii naţionale.

    CAP. V
    Dispoziţii tranzitorii şi finale

    ART. 29
    (1) Studiile/Cursurile de carierã planificate şi care se aflã în derulare vor fi frecventate de cãtre cadrele militare în activitate şi sunt echivalente celor specificate de prezentul ghid.
    (2) Cadrele militare care au absolvit studiile/cursurile de carierã necesare promovãrii/numirii în funcţii şi/sau înaintãrii în gradul urmãtor, în baza prevederilor anterioare, vor fi exceptate de la frecventarea studiilor/cursurilor de carierã prevãzute de prezentul ghid.
    ART. 30
    Ofiţerii în activitate, absolvenţi ai studiilor universitare de licenţã similare ciclului I Bologna, pot frecventa studiile universitare de masterat similare ciclului II Bologna, în acord cu reglementãrile existente pe plan naţional şi cu cele aprobate prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
    ART. 31
    (1) Cadrele militare în activitate pot participa la cursuri de perfecţionare, specializare şi stagii de practicã, altele decât cursurile de carierã, care asigurã îmbunãtãţirea pregãtirii în raport cu nevoile de performanţã profesionalã, cu îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, şi vizeazã dobândirea unor noi capacitãţi şi abilitãţi impuse de numirea/încadrarea în anumite funcţii specifice ce solicitã competenţe ce se dobândesc prin aceste studii.
    (2) Cadrele militare pot urma studii universitare de doctorat, conform reglementãrilor specifice acestui tip de pregãtire, pe toatã durata carierei militare, iar deţinerea acestui titlu ştiinţific constituie un avantaj în procesul de evaluare în cadrul comisiilor de selecţie, pentru promovarea în funcţii şi/sau înaintarea în grad, numai dacã este obţinut în domeniul de activitate al funcţiei.
    ART. 32
    Numirea/Încadrarea/Promovarea cadrelor militare în activitate în anumite funcţii prevãzute cu specialitãţi care impun sã fie ocupate în conformitate cu reglementãrile specifice, aplicabile pe plan naţional, se face în baza acestor reglementãri, complementar celor precizate de prezentul ghid.
    ART. 33
    Numirea/Încadrarea/Promovarea cadrelor militare în activitate în funcţiile militare pe statul-anexã "M" la Ministerul Apãrãrii Naţionale asimilate cu funcţiile civile pentru structurile de specialitate ale instituţiilor publice, autoritãţilor administraţiei publice şi ale operatorilor economici se face în conformitate cu prevederile legii, ale prezentului ghid şi ale celorlalte acte normative specifice aplicabile cadrelor militare în activitate din Ministerul Apãrãrii Naţionale.

                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016