Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 102 din 19 februarie 1999  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in anul 1999, precum si plata comisioanelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 102 din 19 februarie 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in anul 1999, precum si plata comisioanelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 74 din 23 februarie 1999
În temeiul <>art. 12 din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori în anul 1999,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori în anul 1999, precum şi plata comisioanelor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes


ANEXA 1


NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare, distribuire, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori în anul 1999, precum şi plata comisioanelor

ART. 1
În vederea procurãrii de materiale şi servicii necesare lucrãrilor agricole din sectorul vegetal şi a celor de creştere a animalelor, statul sprijinã, prin distribuirea gratuita de cupoane care reprezintã bonuri de valoare, persoanele fizice şi juridice nominalizate la <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999 privind instituirea de cupoane pentru agricultori în anul 1999, denumita în continuare ordonanta.
ART. 2
Numãrul de cupoane se acorda pentru suprafeţele de terenuri agricole de minimum 0,5 ha şi de pana la 10 ha inclusiv, astfel:






Cupoane pentru
Suprafata campania agricolã
a anului 1999
---------------------------------------------------------------------
de la 0,5 ha pana la 1,0 ha inclusiv 1 cupon
peste 1,0 ha pana la 2,0 ha inclusiv 2 cupoane
peste 2,0 ha pana la 3,0 ha inclusiv 3 cupoane
peste 3,0 ha pana la 4,0 ha inclusiv 4 cupoane
peste 4,0 ha pana la 5,0 ha inclusiv 5 cupoane
peste 5,0 ha pana la 6,0 ha inclusiv 6 cupoane
peste 6,0 ha pana la 7,0 ha inclusiv 7 cupoane
peste 7,0 ha pana la 8,0 ha inclusiv 8 cupoane
peste 8,0 ha pana la 9,0 ha inclusiv 9 cupoane
peste 9,0 ha pana la 10,0 ha inclusiv 10 cupoane
---------------------------------------------------------------------



ART. 3
Cupoanele pot fi folosite pentru plata bunurilor şi serviciilor stabilite prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 4
(1) Tipãrirea cupoanelor se realizeazã pe baza de contract, la tarife negociate, încheiat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei cu Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", conform modelului stabilit prin hotãrâre a Guvernului, pe hârtie care sa asigure cuponului elemente de siguranta.
(2) Cupoanele pot fi decontate de cãtre furnizorii de bunuri şi servicii prin bãncile comerciale, începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 5
(1) Distribuirea cupoanelor pentru agricultori se face pe baza de liste, care se întocmesc pe fiecare comuna sau oraş de cãtre primar, avizate de oficiul teritorial de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol şi de direcţia generalã teritorialã pentru agricultura şi industrie alimentara, potrivit prevederilor art. 3 din ordonanta. Pentru municipiul Bucureşti listele vor fi întocmite pe fiecare sector de cãtre primãrii acestora.
(2) Listele vor cuprinde toţi beneficiarii de cupoane, cu suprafata de teren agricol detinuta în proprietate sau, dupã caz, în administrare, potrivit tabelelor prevãzute în anexele nr. 1-7 la prezentele norme metodologice.
(3) Listele prezentate în tabelul-anexa nr. 1 la normele metodologice se întocmesc de cãtre primari, prin actualizarea tabelelor cuprinzând proprietarii de teren agricol, tabele care au stat la baza distribuirii cupoanelor pentru agricultori, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 9/1998 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori în anul 1998.
(4) Arendaşii, persoane fizice şi juridice, pot ridica cupoanele arendatorilor, proprietari de terenuri agricole, cu condiţia majorãrii arendei cu valoarea cuponului pe hectar. În acest sens arendaşii vor prezenta primarului un act adiţional la contractul de arendare, din care sa rezulte majorarea preţului arendei cu contravaloarea cuponului pe hectar.
(5) Societãţile comerciale pe acţiuni cu profil agricol care au încheiat contractul de locaţiune în conformitate cu prevederile <>art. 25 din Legea arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile ulterioare, pot ridica cupoanele locatorilor, cu condiţia de a prezenta primarului un act adiţional la contractul de locaţiune, în sensul majorãrii preţului locatiei cu contravaloarea cuponului pe hectar.
(6) Societãţile agricole cu personalitate juridicã, constituite potrivit <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, pot ridica cupoanele membrilor asociaţi, cu condiţia de a prezenta primarului un act prin care conducerea societãţii se obliga ca fiecãrui membru asociat sa i se majoreze drepturile în natura sau în bani care i se cuvin cu contravaloarea cuponului pe hectar.
(7) Primãrii vor preda listele cuprinzând beneficiarii de cupoane prefecţilor, care rãspund de organizarea procesarii electronice a datelor pe total judeţ şi care, la rândul lor, le vor comunica Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe suport magnetic.
(8) În vederea editãrii listelor pentru stabilirea numãrului de beneficiari şi a numãrului de cupoane, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va încheia un contract cu o unitate specializatã, în baza unei selectii de oferte, pentru procesarea electronica a listelor şi pentru introducerea pe calculator a bãncii de date conţinând informaţii de identificare a beneficiarilor.
(9) Prefectii vor supraveghea modul de întocmire a listelor de cãtre primari, putând interveni acolo unde este cazul, şi vor preda prin proces-verbal listele unitãţii specializate, în vederea procesarii.
Unitatea specializatã va comunica prefectului, periodic, stadiul procesarii electronice a listelor. Eventualele modificãri sau completãri ale listelor cuprinzând beneficiarii de cupoane vor fi transmise, în scris, de cãtre prefect unitãţii specializate.
(10) Dupã verificarea listelor, unitatea specializatã va edita listele finale în trei exemplare, dintre care unul pentru primãria unitãţii administrativ-teritoriale, în vederea afişãrii, şi doua pentru Compania Nationala "Posta Romana" - S.A., liste care vor fi înmânate acestora pe baza de proces-verbal de predare-primire.
(11) Ministerul de Interne, pe baza unui protocol special, va pune la dispoziţie Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu titlu gratuit, baza de date privind evidenta populaţiei pentru confruntarea cu listele cuprinzând beneficiarii cupoanelor agricole, în vederea atribuirii informaţiilor de identificare a beneficiarilor, conform prevederilor art. 7 alin. (2) din ordonanta, pe care o va pune la dispoziţie unitãţii specializate.
ART. 6
Pe baza datelor centralizate furnizate de cãtre unitatea specializatã care asigura procesarea electronica, pe judeţe şi pe total ţara, se stabileşte numãrul beneficiarilor de cupoane pe localitãţi. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va încheia un contract pentru tipãrirea acestora, conform prevederilor art. 9 din ordonanta şi ale art. 4 din prezentele norme metodologice, inclusiv pentru o cota suplimentarã de 1,0% din numãrul total determinat, pentru soluţionarea eventualelor contestaţii sau pentru distrugere în caz de forta majorã.
ART. 7
(1) Distribuirea cupoanelor pentru agricultori, care se atribuie acestora pentru campaniile agricole din anul 1999, se efectueazã de cãtre Compania Nationala "Posta Romana" - S.A., care preia cupoanele tipãrite potrivit listelor întocmite în condiţiile prevãzute la art. 5 din prezentele norme metodologice, şi le transmite direcţiilor regionale de posta, inspectoratelor judeţene pentru controlul activitãţii poştale, pe baza centralizatorului pe judeţ, inclusiv pentru o cota suplimentarã de rezerva de 1,0% .
(2) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va imputernici Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. sa ridice cupoanele, pe baza de proces-verbal, de la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României" cu care a încheiat contract.
(3) Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. va asigura distribuirea cupoanelor la oficiile poştale din teritoriu, corespunzãtor listelor cuprinzând beneficiarii de cupoane, întocmite potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice.
ART. 8
(1) Cupoanele se distribuie titularilor de drept, persoane fizice, pe baza actului de identitate şi a actelor care dovedesc dreptul de proprietate sau, dupã caz, dreptul de administrare a terenurilor agricole.
(2) În cazul persoanelor juridice, cupoanele se ridica de cãtre reprezentanţii acestora, în baza unei împuterniciri scrise date de conducerea lor.
(3) În cazul moştenitorilor care deţin terenuri agricole în indiviziune, cupoanele se pot ridica de comostenitorul care va prezenta o declaraţie, pe propria rãspundere, ca are acordul celorlalţi comostenitori.
ART. 9
(1) În situaţia în care solicitantul nu este gãsit în liste sau se constata erori în listele cuprinzând beneficiarii de cupoane (neconcordanta de nume, prenume sau eroare privind suprafata agricolã), oficiul poştal îl indruma sa se adreseze primarului, în vederea soluţionãrii.
(2) Oficiile poştale primesc comunicãri de la primari pentru soluţionarea cazurilor de erori, adaugari din cauza omisiunilor sau eliminari din lista cuprinzând beneficiarii de cupoane, numai sub semnatura şi pe rãspunderea primarului.
(3) La solicitarea persoanelor îndreptãţite, primãrii au obligaţia de a verifica şi de a soluţiona eventualele omisiuni sau erori din listele cuprinzând beneficiarii de cupoane.
ART. 10
Modul de preluare de cãtre Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. a listelor cuprinzând beneficiarii de cupoane şi a cupoanelor tipãrite la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", transportul acestora la punctele de destinaţie, evidenta şi distribuirea acestora se stabilesc pe baza instrucţiunilor specifice acestei activitãţi, elaborate de Compania Nationala "Posta Romana" - S.A.
ART. 11
(1) Cupoanele pentru campaniile agricole din anul 1999 se pot ridica de la oficiile poştale de cãtre beneficiarii de cupoane pana la data de 30 iunie inclusiv.
(2) Cupoanele rãmase nedistribuite la oficiile poştale vor fi predate, prin grija Companiei Naţionale "Posta Romana" - S.A., în termen de 7 zile, pe baza de proces-verbal, prefectului judeţului, urmând sa fie distruse sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanţi ai prefecturii şi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi Ministerului de Interne. Componenta nominalã a comisiei se stabileşte prin ordin al prefectului. În acest sens se va întocmi, în trei exemplare, un proces-verbal de distrugere a cupoanelor, în care se vor mentiona numãrul şi seria acestora, urmând sa fie transmis câte un exemplar Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Companiei Naţionale "Posta Romana" - S.A. şi Departamentului pentru Administraţie Publica Localã.
ART. 12
(1) Sumele necesare pentru instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori sunt prevãzute în mod distinct în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anul 1999.
(2) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri", pentru a efectua plata serviciilor de editare, de procesare electronica a listelor, de distribuire a cupoanelor prin oficiile poştale şi de publicitate prin mijloacele de informare în masa, justificatã printr-un decont, conform modelului prezentat în anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.
ART. 13
(1) Furnizorii de bunuri şi servicii care primesc cupoane potrivit art. 4 din ordonanta vor emite facturi pentru acestea, în care se va mentiona "Cu plata pe baza de cupoane pentru agricultori".
(2) În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea cuponului, pe factura se va face menţiunea "Suma de ... lei, cu plata pe baza de cupoane pentru agricultori şi diferenţa cu plata în numerar".
(3) Bunurile şi serviciile din factura vor include taxa pe valoarea adãugatã.
(4) Este interzisã decontarea pe baza de cupoane între furnizorii bunurilor şi serviciilor care se pot achitã pe baza de cupoane.
ART. 14
(1) Decontarea cupoanelor de cãtre furnizori se va realiza prin bãncile comerciale, care vor percepe un comision ce se va negocia cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
(2) În vederea decontãrii cupoanelor pentru agricultori prin bãncile comerciale, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va încheia convenţii cu acestea.
ART. 15
(1) Furnizorii care primesc cupoane pentru bunurile livrate şi serviciile prestate le depun la bãncile comerciale la care au deschis contul şi cu care Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei a încheiat convenţii pentru decontarea cupoanelor, însoţite de un centralizator al facturilor emise, conform modelului prezentat în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice.
(2) Centralizatorul va cuprinde, pentru valoarea facturii, doua coloane: total factura, din care, achitat pe baza de cupon pentru agricultori.
(3) Furnizorii de bunuri sau de servicii şi bãncile comerciale au obligaţia sa pãstreze timp de cel puţin 3 ani facturile decontate pe baza de cupoane.
ART. 16
La primirea cupoanelor spre decontare, bãncile comerciale au obligaţia de a verifica autenticitatea cuponului şi dacã bunurile cumpãrate şi serviciile prestate se încadreazã în prevederile hotãrârii Guvernului, prin care se stabilesc bunurile şi serviciile care se pot achitã pe baza de cupoane pentru agricultori.
ART. 17
(1) Bãncile comerciale care primesc spre decontare cupoane le centralizeazã la fiecare sfârşit de saptamana, astfel încât în ziua de luni a sãptãmânii urmãtoare sa solicite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei contravaloarea cupoanelor de achitat şi a comisionului bancar, potrivit anexei nr. 10 la prezentele norme metodologice.
(2) În cazul în care valoarea facturii achitate pe baza de cupoane este mai mica decât valoarea cupoanelor, comisionul se calculeazã la valoarea facturii.
(3) Solicitarea bãncilor comerciale se va face pe total banca, din care, pe sucursale, pe rãspunderea conducerii acestora, sub semnatura preşedintelui.
(4) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri" lunar, pentru a dispune operativ de sumele de plata cãtre bãncile comerciale, şi va prezenta situaţia justificativã privind decontarea cupoanelor, potrivit anexei nr. 11 la prezentele norme metodologice. În cazul în care suma solicitatã lunar nu este acoperitoare pentru plãţile din luna respectiva, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei poate solicita Ministerului Finanţelor o noua deschidere de credite.
(5) În urma solicitãrii saptamanale a bãncilor comerciale, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei vireazã acestora sumele solicitate, urmând ca acestea sa facã plãţile în conturile furnizorilor, în funcţie de numãrul cupoanelor depuse.
(6) Sumele reprezentând contravaloarea cupoanelor care trebuie plãtite vor fi virate bãncilor comerciale de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei într-un cont distinct, deschis special pentru aceste operaţiuni.
ART. 18
Bãncile comerciale pot primi spre decontare cupoane pana la data de 5 decembrie 1999, data dupã care vor solicita Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei ultima transa de plati. Dupã decontare, pe fiecare cupon sau fracţiune a acestuia se aplica ştampila bãncii comerciale. Dupã efectuarea plãţilor cuvenite furnizorilor de produse sau de servicii pe baza de cupoane, bãncile comerciale întocmesc un document justificativ definitiv, cu aceleaşi date cuprinse în anexa nr. 10 la prezentele norme metodologice, pe care le depun la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pana la data de 15 decembrie 1999. Bãncile comerciale pãstreazã în arhiva cupoanele stampilate, împreunã cu o copie de pe decontul justificativ depus la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
Pana la data de 31 decembrie 1999 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, dupã verificarea deconturilor justificative depuse de bãncile comerciale, efectueazã ultimele decontãri cãtre acestea.
ART. 19
Cupoanele neutilizate pana la data de 5 decembrie 1999, în condiţiile prevãzute la art. 18, sau nedepuse la bãncile comerciale de cãtre furnizori îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
ART. 20
Beneficiarii cupoanelor şi furnizorii de bunuri sau de servicii pentru agricultura, care primesc cupoane pentru plata acestora, au obligaţia de a le pãstra în stare perfecta. Eventualele cupoane deteriorate, a cãror autenticitate nu poate fi doveditã, nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite.
ART. 21
(1) Dacã pe parcursul distribuirii cupoanelor, din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii), se produce distrugerea unui numãr de cupoane, acestea se înlocuiesc din stocul de rezerva, specificându-se numerele şi seria cupoanelor care s-au distrus şi ale celor cu care au fost înlocuite.
(2) Când distrugerea se datoreazã culpei unor persoane, cupoanele se înlocuiesc în condiţiile alineatului precedent şi persoana vinovata va suporta costul tipãririi cupoanelor distruse, al cupoanelor de înlocuire şi al transportului cupoanelor de înlocuire.
ART. 22
Compania Nationala "Posta Romana" - S.A., dupã încheierea acţiunii de distribuire a cupoanelor, în condiţiile art. 11 din prezentele norme metodologice, va transmite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţia definitiva privind numãrul cupoanelor ridicate de beneficiari şi al celor înlocuite, precum şi al celor rãmase nedistribuite şi predate la prefecturile judeţene pentru distrugere.
ART. 23
(1) Prefectul stabileşte, prin ordin, o comisie formatã din reprezentanţi ai direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara şi ai prefecturii, care va urmãri la nivel judeţean desfãşurarea în bune condiţii a acţiunii de implementare a sistemului de cupoane pentru agricultori.
(2) În fiecare zi de luni a sãptãmânii, pana la încheierea acţiunii de distribuire a cupoanelor pentru agricultori, prin grija Companiei Naţionale "Posta Romana" - S.A. se va raporta numãrul cupoanelor distribuite.
ART. 24
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL*)
cuprinzând proprietarii de teren agricol, persoane fizice, conform prevederilor <>art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ............. Primãria ........... Localitatea ...................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Suprafata
crt. Proprietarul Numele Iniţialã Prenumele terenului Observaţii
tatãlui agricol (ha)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6 7
-------------------------------------------------------------------------------

















-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar**),

Data (ziua, luna, anul)

---------------
*) Tabelul va fi actualizat de cãtre primar.
**) Se semneazã şi se aplica ştampila.
Procesarea electronica va asigura identificarea beneficiarilor prin confruntarea listelor transmise de Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. cu baza de date a evidentei populaţiei, pe baza de date a Ministerului de Interne.




ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL
cuprinzând persoanele fizice care au calitatea de locator conform <>art. 2 alin. (1) lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul .............. Primãria ............ Localitatea ..............
codul fiscal ......................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Numãrul şi data Suprafata terenului
crt. Numele Iniţialã contractului agricol Observaţii
tatãlui Prenumele de locaţiune în locaţiune (ha)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6 7
-------------------------------------------------------------------------------













-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar*),

Data (ziua, luna, anul)

---------------
*) Se semneazã şi se aplica ştampila.
Procesarea electronica va asigura identificarea beneficiarilor prin confruntarea listelor transmise de Compania Nationala "Posta Romana" - S.A. cu baza de date a evidentei populaţiei, pe baza de date a Ministerului de Interne.




ANEXA 3
-------
la normele metodologice
------------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL*)
cuprinzând instituţiile de învãţãmânt care au în proprietate sau în administrare teren agricol conform <>art. 2 alin. (1) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ............ Primãria ............. Localitatea ..................

--------------------------------------------------------------------------------
Nr. Denumirea Suprafata
crt. instituţiei Codul terenului
Localitatea de învãţãmânt fiscal agricol (ha) Observaţii
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------















-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar**),

Data (ziua, luna, anul)

----------------
*) Tabelul va fi întocmit de cãtre primar pe baza datelor furnizate de instituţiile de învãţãmânt, sub semnatura reprezentanţilor legali.
**) Se semneazã şi se aplica ştampila.




ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA

TABEL*)
cuprinzând instituţiile de cult care au în proprietate terenuri agricole, conform <>art. 2 alin. (1) lit. g) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ........... Primãria ............ Localitatea .................

--------------------------------------------------------------------------------
Nr. Denumirea Suprafata
crt. instituţiei Codul terenului
Localitatea de cult fiscal agricol (ha) Observaţii
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------















-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar**),

Data (ziua, luna, anul)

----------------
*) Tabelul va fi întocmit de cãtre primar pe baza datelor furnizate de instituţiile de învãţãmânt, sub semnatura reprezentanţilor legali.
**) Se semneazã şi se aplica ştampila.




ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL*)
cuprinzând arendaşii, persoane fizice şi juridice, care pot ridica cupoanele arendatorilor, în baza contractelor înregistrate la consiliul local conform <>art. 6 din Legea arendãrii nr. 16/1994 , cu condiţia majorãrii arendei cu valoarea cuponului pe hectar**), conform <>art. 2 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ........... Primãria ............. Localitatea ..................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Arendatorul Suprafata
crt. Arendaşul (numele şi prenumele) Contract nr. terenului Observaţii
agricol (ha)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
--------------------------------------------------------------------------------
















--------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar***),

Data (ziua, luna, anul)

----------------
*) Tabelul va fi întocmit de cãtre primar.
**) Verificarea condiţiei de majorare a arendei cu valoarea cuponului pe hectar, prin act adiţional la contractul de arenda, se va face de cãtre primar.
***) Se semneazã şi se aplica ştampila.




ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL*)
cuprinzând societãţile comerciale pe acţiuni, cu profil agricol, la care persoanele fizice au calitatea de locator, cu condiţia majorãrii preţului locatiei cu valoarea cuponului pe hectar**), conform <>art. 2 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ........ Primãria .......... Localitatea ..................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Societatea Numãrul de Numãrul Numele Suprafata
crt. comercialã înmatriculare contractului şi prenumele terenului Observaţii
în registrul de locaţiune locatorului agricol
comerţului (ha)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6 7
-------------------------------------------------------------------------------















-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar***),

Data (ziua, luna, anul)

--------------
*) Tabelul va fi întocmit de cãtre primar.
**) Verificarea condiţiei majorãrii preţului locatiei cu valoarea cuponului pe hectar, prin act adiţional la contractul de locatie, se va face de cãtre primar.
***) Se semneazã şi se aplica ştampila.




ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------




Avizat


OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL
ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI AGRICOL

Avizat
------
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA


TABEL*)
cuprinzând societãţile agricole constituite în baza <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, în baza actelor de asociere, cu condiţia majorãrii drepturilor în natura sau în bani cuvenite membrilor asociaţi, cu valoarea cuponului pe hectar**), conform <>art. 2 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1999

Judeţul ........... Primãria ............ Localitatea ................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Societatea Actul de Numele şi prenumele Suprafata
crt. agricolã constituire membrilor asociaţi terenului Observaţii
înregistrat (ha)
la judecãtorie
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
















-------------------------------------------------------------------------------

Certific corectitudinea datelor
Primar***),

Data (ziua, luna, anul)

------------
*) Tabelul va fi întocmit de cãtre primar.
**) Verificarea condiţiei majorãrii drepturilor în natura sau în bani, cuvenite membrilor asociaţi, cu valoarea cuponului pe hectar se face de cãtre primar pe baza prezentãrii de cãtre conducerea societãţii agricole a unui act în acest sens.
***) Se semneazã şi se aplica ştampila.




ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------




MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI


Se aproba


ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE


DECONT
privind justificarea cheltuielilor pentru implementarea sistemului de cupoane pentru agriculturi, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 32/1999

- lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Programul Creditele Creditele Creditele
crt. Specificarea de creditare deschise utilizate solicitate
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
1. Cheltuieli de tipãrire
2. Cheltuieli de editare şi procesare
electronica a listelor cuprinzând
beneficiarii de cupoane şi de
realizare a bãncii de date conţinând
informaţii de identificare a
beneficiarilor, prin confruntarea
cu baza de date a evidentei populaţiei
3. Cheltuieli de distribuire a cupoanelor
4. Cheltuieli de publicitate prin
mass-media
5. Alte cheltuieli
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------


Director general*),
.............................

--------------
*) Decontul se semneazã de cãtre directorul general al Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.




ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------




Agentul economic ..........................................
(denumirea, adresa, sediul, codul fiscal)

Banca Comercialã ...........
Nr. ........./data ..................
(ziua, luna, anul)


CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza cupoanelor pentru agricultori


din care:
Nr. Numãrul şi data Bunurile livrate Valoarea facturii achitat pe baza
crt. facturii sau serviciile (lei) de cupoane
prestate (lei)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

TOTAL: X
--------------------------------------------------------------------------------

Manager general, Manager economic,
(director) (contabil-şef)
................... ....................




ANEXA 10
--------
la normele metodologice
------------------------




Banca comercialã ......................
Nr. ........./data ....................
(ziua, luna, anul)

DECONT JUSTIFICATIV
privind plãţile efectuate pe baza de cupoane, conform Hotãrârii Guvernului nr. .../1999


Cupoanele primite Cupoanele Diferenţa*)
spre decontare decontate (±) Comisionul Total
----------------------------------------- bancar (lei)
Nr. Sucursala nr. valoarea nr. valoarea nr. valoarea (lei) (8=4+7)
crt. (lei) (lei) (1-3) (2-4)
(lei)
-------------------------------------------------------------------------------
A B 1 2 3 4 5 6 7 8
-------------------------------------------------------------------------------
1.
-------------------------------------------------------------------------------
2.
-------------------------------------------------------------------------------
3.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------


Preşedinte, Director,
................. .................


------------
*) 1-3 şi 2-4 reprezintã cupoane primite, dar refuzate la decontare.




ANEXA 11
--------
la normele metodologice
-----------------------





MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI


SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
privind decontarea cupoanelor, potrivit Hotãrârii Guvernului nr. .../1999


Cupoane Credite Cupoane
Banca Credite decontate Comi- solici- primite
Nr. comer- Credite utilizate ------------ sionul tate de spre Comi-
crt. ciala acordate (2=4+5) nr. valoarea bancar bãnci decon- sionul
(lei) (lei) (lei) (lei) comer- tare bancar
ciale ---------- (lei)
(6=8+9) nr. valoarea
(lei) (lei)
-------------------------------------------------------------------------------
A B 1 2 3 4 5 6 7 8 9
-------------------------------------------------------------------------------
1.
-------------------------------------------------------------------------------
2.
-------------------------------------------------------------------------------
3.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------


Director general*)
......................

------------
*) Se semneazã de cãtre directorul general al Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.




---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016