Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.997 din 16 noiembrie 2004  privind stabilirea uniformei, echipamentului specific si insemnelor distinctive pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.997 din 16 noiembrie 2004 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific si insemnelor distinctive pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.238 din 22 decembrie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 34 lit. c) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarului public din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã modelul uniformelor pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
(2) Uniforma şi echipamentul specific se acordã gratuit, conform prevederilor legale, în condiţiile prezentei hotãrâri.
ART. 2
(1) Însemnele pentru gradele profesionale ale funcţionarilor publici cu statut special, prevãzuţi la art. 1 alin. (1), sunt stabilite în anexa nr. 1.
(2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile pentru acestea sunt prevãzute în anexa nr. 2 şi se asigurã pe baza normelor privind drepturile de echipament pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
(3) Normele pentru asigurarea cu echipament a grupelor de intervenţie, de protecţie şi de lucru sunt prevãzute în anexa nr. 3. Normele de echipare şi de asigurare cu materiale de resortul echipamentului, specifice altor structuri din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, pot fi aplicate şi personalului prevãzut la art. 1 alin. (1), dacã au intervenit situaţii similare care nu sunt prevãzute în normele proprii.
ART. 3
(1) Valoarea financiarã a normelor de echipare la care au dreptul funcţionarii publici cu statut special se stabileşte anual, în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele cuprinse în norme, şi se aprobã prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care, prin natura activitãţii, sunt obligaţi sã poarte, în majoritatea timpului, ţinutã civilã, pot primi drepturile de echipament sub formã bãneascã, integral sau numai în parte, iar diferenţa, în articole de echipament pentru completarea uniformei.
(3) Restanţele de echipament se pot acorda şi sub formã bãneascã, dacã nu a fost posibilã acordarea în naturã la termenul legal. Valoarea restanţelor se calculeazã în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele respective, la data acordãrii.
(4) La încetarea raporturilor de serviciu, funcţionarii publici cu statut special prevãzuţi la art. 1 alin. (1), precum şi urmaşii personalului decedat în timpul serviciului primesc valoarea echipamentului neacordat în ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferente timpului trecut de la începutul anului pânã inclusiv în luna în care au încetat raporturile de serviciu sau a intervenit decesul. Dacã valoarea articolelor de echipament primitã pânã la data încetãrii raporturilor de serviciu sau pânã la data la care a intervenit decesul este mai mare decât cota valoricã stabilitã, diferenţa nu se restituie.
ART. 4
Structura normelor de echipare se poate modifica prin ordin al ministrului justiţiei. Valoarea articolelor introduse în norma de echipare nu va depãşi valoarea articolelor scoase din normã.
ART. 5
(1) Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor poate constitui un stoc de siguranţã la principalele articole prevãzute în normele de echipare, care nu va depãşi 10% din valoarea integralã a necesarului la articolele prevãzute în norme.
(2) Echipamentul prevãzut de norme pentru sezonul cald poate fi achiziţionat cu un an înainte, în proporţie de pânã la 50% din necesar.
ART. 6
Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor şi echipamentului specific, precum şi regulile de aplicare a normelor se aprobã prin ordin al ministrului justiţiei.
ART. 7
Articolele din compunerea uniformei personalului din sistemul administraţiei penitenciare şi echipamentul specific se achiziţioneazã conform legislaţiei privind achiziţiile publice de bunuri, servicii sau lucrãri.
ART. 8
Comercializarea unor articole din compunerea uniformelor, de cãtre persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziţie sau fãrã avizul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, este interzisã.
ART. 9
(1) Pentru activitãţi culturale şi filmãri, uniforma pentru efectivele din sistemul administraţiei penitenciare poate fi închiriatã persoanelor juridice. Tarifele de închiriere se stabilesc anual şi se aprobã prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Sumele încasate din închirieri constituie venituri proprii ale unitãţilor din sistemul administraţiei penitenciare.
ART. 10
Prevederile prezentei hotãrâri se aplicã şi funcţionarilor publici cu statut special din Ministerul Justiţiei care au atribuţii de coordonare şi control al activitãţii din sistemul administraţiei penitenciare sau alte atribuţii în legãturã cu activitatea administraţiei penitenciare.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 12
Trecerea la noua uniformã se face eşalonat, menţinându-se criteriul de tranziţie pânã la data de 31 decembrie 2007.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul justiţiei,
Claudiu Ştefan Seucan,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 16 noiembrie 2004.
Nr. 1.997.

ANEXA 1

ÎNSEMNELE

pentru gradele profesionale ale funcţionarilor publici
cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

CORPUL OFIŢERILOR

Inspector general
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin. În interior sunt înscrise cu majuscule de culoare galbenã cuvintele INSPECTOR GENERAL, INSPECTOR GENERAL PRINCIPAL sau INSPECTOR GENERAL ŞEF.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, pe care sunt brodate 1-3 stele galbene, de 16 mm diametru, banda de stele fiind încadratã de douã benzi orizontale, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu stelele, astfel:
a) pentru inspector general - o stea;
b) pentru inspector general principal - douã stele;
c) pentru inspector general şef - trei stele.
Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin. Suportul textil este mãrginit de douã benzi gri, de 2 mm grosime.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Epoletul pentru umãr are formã dreptunghiularã (4,5 x 9 cm), materialul de fond fiind albastru-marin, realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, pe care se aplicã stelele, de culoare galbenã, de 16 mm diametru, încadrate între douã benzi orizontale, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu stelele.
Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru inspector general - o stea;
b) pentru inspector general principal - douã stele;
c) pentru inspector general şef - trei stele.
2. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, la uniforma de ceremonie, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, pe care sunt aplicate douã benzi orizontale de culoare galbenã, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime.
Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin.
3. Şnur pentru ceremonie, galben.
Subinspector şef, inspector şef şi inspector şef principal
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin. În interior sunt înscrise cu majuscule de culoare galbenã cuvintele SUBINSPECTOR ŞEF, INSPECTOR ŞEF sau INSPECTOR ŞEF PRINCIPAL.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, pe care sunt brodate 1-3 stele galbene, de 16 mm diametru; banda de stele este mãrginitã, în partea de jos, de o bandã orizontalã, latã de 5 mm, de culoare galbenã, astfel:
a) pentru subinspector şef - o stea;
b) pentru inspector şef - douã stele;
c) pentru inspector şef principal - trei stele.
Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin. Suportul textil este mãrginit de douã benzi gri, de 2 mm grosime.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, de culoare albastru-marin, pe care este aplicatã o bandã orizontalã, de 5 mm lãţime, de culoare galbenã.
Însemnul de grad profesional la uniforma de ceremonie este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar.
2. Epoletul pentru umãr are formã dreptunghiularã (4,5 x 9 cm), materialul de fond fiind albastru-marin, realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, pe care se aplicã stelele, de culoare galbenã, de 16 mm diametru. Banda de stele este mãrginitã în partea de jos de o bandã orizontalã, de 5 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu stelele.
Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru subinspector şef - o stea;
b) pentru inspector şef - douã stele;
c) pentru inspector şef principal - trei stele.
3. Şnur pentru ceremonie, galben.
Subinspector, inspector şi inspector principal
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin. În interior sunt înscrise cu majuscule de culoare galbenã cuvintele SUBINSPECTOR, INSPECTOR sau INSPECTOR PRINCIPAL.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, pe care sunt brodate 1-3 stele galbene, de 16 mm diametru, astfel:
a) pentru subinspector - o stea;
b) pentru inspector - douã stele;
c) pentru inspector principal - trei stele.
Însemnul de grad profesional este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin.
Suportul textil este mãrginit de douã benzi gri, de 2 mm grosime.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime.
Însemnul de grad profesional la uniforma de ceremonie este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin.
2. Epoletul pentru umãr are formã dreptunghiularã (4,5 x 9 cm), materialul de fond fiind albastru-marin, realizat prin brodare pe suport textil, cu frunze de stejar, pe care se aplicã stelele, de culoare galbenã, de 16 mm diametru.
Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru subinspector - o stea;
b) pentru inspector - douã stele;
c) pentru inspector principal - trei stele.
3. Şnur pentru ceremonie, galben.

CORPUL AGENŢILOR
Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu

Agent şef principal
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare galbenã cuvântul AGENT ŞEF PRINCIPAL.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.

Agent şef
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare galbenã cuvântul AGENT ŞEF.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.

Agent şef adjunct
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare galbenã cuvântul AGENT ŞEF ADJUNCT.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.

Agent principal
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare galbenã cuvântul AGENT PRINCIPAL.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.

Agent
1. Însemnul de grad profesional, pentru piept, este textil, cu sistem de prindere tip arici, are formã dreptunghiularã (2,5 x 7,5 cm), materialul de fond fiind de culoare albastru-marin.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare galbenã cuvântul AGENT.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.
Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Însemnul de grad profesional, pentru mânecã, este compus dintr-o bandã orizontalã, de 3 cm lãţime, pe care sunt brodate 1-5 barete verticale, cu dimensiuni de 1,5 x 0,5 cm, de culoare galbenã, astfel:
a) pentru agent - o baretã;
b) pentru agent principal - douã barete;
c) pentru agent şef adjunct - trei barete;
d) pentru agent şef - patru barete;
e) pentru agent şef principal - cinci barete.
Însemnul de grad profesional la uniforma de oraş este montat la sacou, pe faţa mânecii, din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, de culoare albastru-marin. Suportul textil este mãrginit de douã benzi gri, de 2 mm grosime.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, care se aplicã pe mâneca stângã.

NOTA(CTCE)
ÎNSEMNE - de grad profesional ofiţeri, pentru piept, la uniforma de serviciu, se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 5. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
ÎNSEMNE - de grad profesional ofiţeri, pentru mânecã, la uniforma de oraş, se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 6. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
Epoleţi pentru umãr, ofiţeri, la uniforma de ceremonie, se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 7. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
ÎNSEMNE - de grad profesional, ofiţeri, pentru mânecã, la uniforma de ceremonie, se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 8. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
ÎNSEMN - de grad profesional, agenţi, pentru piept, la uniforma de serviciu, se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 8. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
ÎNSEMN - de grad profesional, agenţi, pentru mânecã, la uniforma de oraş, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 9. (a se vedea imaginea asociata)

NOTA(CTCE)
EMBLEMA - cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1238 din 22 decembrie 2004, la pagina 9. (a se vedea imaginea asociata)

ANEXA 2

ARTICOLELE DE ECHIPAMENT
din compunerea uniformelor şi accesoriile acestora

Norma nr. 1

Pentru asigurarea uniformei de ceremonie



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã pentru ceremonie, buc 2 8 Se asigurã
albastru-marin una de
varã şi una
de iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) Îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum din stofa pentru buc 2 8 Se asigurã
ceremonie, albastru-marin: una de
- sacou cu pantalon lung varã şi una
de iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Scurtã din stofa, albastru- buc 1 8
marin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãmaşã albã buc 2 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi negri pentru per 2 8 Se asigurã
ceremonie unul de
varã şi unul
de iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Fular alb buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cravatã pentru ceremonie buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Epoleţi şi accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şnur pentru ceremonie, buc 2 8
galben
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Suport grad pentru mînecã Garni- 3 8
turi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Epoleţi grad per 3 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã
1. De prevederile normei beneficiazã ofiţerii cu funcţii de conducere,
pînã la şef de serviciu, inclusiv.
2. Femeile primesc (la cerere) pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc
de pantalon lung.


Norma nr. 2

Pentru asigurarea uniformei de oraş pentru corpul ofiţerilor

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã din stofa camgarn buc 1 3
pentru iarnã, bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şapcã din stofa tergal buc 1 3
pentru varã, bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãciulã buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum din stofa camgarn, buc 1 3
bleumarin:
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum din stofa tergal, buc 1 3
bleumarin:
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Bluzon bleumarin buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Scurtã din tergal bleumarin buc 1 6
cu mesadã şi guler din blanã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Impermeabil bleumarin buc 1 4
pentru ploaie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãmaşã, bleu buc 4 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 4 4
scurtã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 2 2
lungã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi varã, negri din piele per 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantofi iarnã, negri
din piele per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Ghete Per 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cravatã, Buc 2 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Fular bleumarin din lînã Buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Mãnuşi din piele, negre Per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Curea neagrã Buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Ciorapi bleumarin Per 6 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Suport grad, pentru mînecã set 7 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Emblemã cu sigla ANP buc 7 3
pentru mînecã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã:
1. Pentru femei se distribuie pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de
pantalon lung (la cerere).
2. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite
prin decizie.


Norma nr. 3

Pentru asigurarea uniformei de oraş pentru corpul agenţilor

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã din stofa camgarn buc 1 3
bleumarin pentru iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şapcã din stofa tergal buc 1 3
bleumarin pentru varã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãciulã buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum din stofa camgarn, buc 1 3
bleumarin:
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum din stofa tergal, buc 1 3
bleumarin:
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Bluzon bleumarin buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Scurtã din tergal bleumarin buc 1 6
cu mesadã şi cu guler
din blanã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Impermeabil bleumarin buc 1 4
pentru ploaie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãmaşã bleu buc 4 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 4 4
scurtã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 2 2
lungã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi varã, negri
din piele per 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantofi iarnã, negri
din piele per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Ghete per 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cravatã Buc 2 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Fular bleumarin din lînã Buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Mãnuşi din piele, negre Per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Curea neagrã Buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Ciorapi bleumarin Per 6 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Emblemã cu sigla ANP buc 7 3
pentru mînecã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Suport grad pentru mînecã buc 7 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã:
1. Pentru femei se distribuie pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de
pantalon lung (la cerere).
2. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite
prin decizie.

Norma nr. 4

Pentru asigurarea uniformei de seviciu pentru corpul ofiţerilor

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Bonetã camgarn, bleumarin buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Bonetã tergal, bleumarin buc 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãciulã buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Complet modular, bleumarin: buc 1 2
- scurtã impermeabilã
exterioarã şi bluzon
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantaloni tergal varã, Per 2 3
bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Pantaloni camgarn iarnã, per 2 4
bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Pulover cu acheor bleumarin buc 1 3
fãrã mîneci
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Pulover cu acheor bleumarin buc 1 3
cu mîneci
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Tricou cu mînecã scurtã, bleu buc 2 1
şi guler bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 3 2
scurtã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 2 2
lungã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi varã, negri din
piele per 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantofi iarnã, negri
din piele per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Ghete negre (cizme) pentru per 1 3 Pentru
iarnã femei se
distribuie
1 per. cizme
scurte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Bocanci negri cu şiret per 1 2 Pentru
femei se
distribuie
1 per. ghete
cu şiret
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Centurã multifuncţionalã din Buc 1 6
piele neagrã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Ciorapi bleumarin Per 10 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Emblemã cu sigla ANP buc 7 2
pentru mînecã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Ecuson cu sistem de prindere buc 7 2
tip arici, cu grad profesional
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã:
1. Pentru femei se distribuie fustã în loc de pantalon lung (la cerere).


Norma 5

Pentru asigurarea uniformei de seviciu pentru corpul agenţilor

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Bonetã camgarn, bleumarin buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Bonetã tergal, bleumarin buc 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãciulã buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Complet modular, bleumarin: buc 1 2
- scurtã impermeabilã
exterioarã şi bluzon
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantaloni tergal varã, Per 2 3
bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Pantaloni camgarn iarnã, per 2 4
bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Pulover cu ancheor buc 1 3
bleumarin fãrã mîneci
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Pulover cu ancheor per 1 3
bleumarin cu mîneci
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Tricou cu mînecã scurtã, bleu buc 2 1
şi guler bleumarin
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cãmaşã bluzã cu mînecã buc 3 2
scurtã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãmaşã bluzã cu mînecã 2 2
lungã, bleu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi varã, negri din piele per 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pantofi iarnã, negri
din piele per 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Ghete negre (cizme) pentru per 1 3 Pentru
iarnã femei se
distribuie
1 per. cizme
scurte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Bocanci negri cu şiret per 1 2 Pentru
femei se
distribuie
1 per. ghete
cu şiret
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Centurã multifuncţionalã din Buc 1 6
piele neagrã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Ciorapi bleumarin Per 10 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Emblemã cu sigla ANP buc 7 2
pentru mînecã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Ecuson cu sistem de prindere buc 7 2
tip arici, cu grad profesional
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã:
1. Pentru femei se distribuie fustã în loc de pantalon lung (la cerere).


Norma 6

Pentru echiparea agenţilor şi ofiţerilor, dupã încetarea raporturilor
de serviciu
a. pentru echiparea funcţionarilor publici din corpul ofiţerilor, care
au avut funcţii de conducere, cu drept de a primi uniformã de ceremonie

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã pentru ceremonie buc 1 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cãciulã buc 1 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum din stofa pentru buc 2 10 Se asigurã
ceremonie unul de
- sacou cu pantalon lung varã şi
unul de
iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Scurtã din stofa buc 1 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãmaşã albã buc 2 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi negri, pentru per 1 5
ceremonie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cravatã pentru ceremonie buc 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Epoleţi şi accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Ecuson mînecã grad buc 3 10
profesional
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şnur pentru ceremonie, buc 1 10
galben
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Epoleţi grad per 2 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

b. pentru echiparea funcţionarilor publici care au fãcut parte din corpul
ofiţerilor şi agenţilor

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Coifurã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã din stofa camgarn, buc 1 10
pentru iarnã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şapcã din stofa tergal, buc 1 10
pentru varã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cãciulã buc 1 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) îmbrãcãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum din stofã buc 1 10
camgarn:
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum din stofa tergal: buc 1 10
- sacou cu 2 pantaloni lungi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Scurtã din tergal cu buc 1 -
mesadã şi guler din blanã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Lenjerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãmaşã bleu buc 2 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) Încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pantofi negri din piele per 2 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e) Echipament divers
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cravatã Buc 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Fular din linã Buc 1 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f) Epoleţi şi accesorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Ecuson mînecã grad buc 3 10
profesional
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şnur pentru ceremonie, buc 1 10
galben
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Epoleţi grad per 2 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Notã:
1. Prezenta normã se aplicã pentru echiparea funcţionarilor publici cu statut special din corpul ofiţerilor şi agenţilor, dupã încetarea raporturilor de serviciu, cu drept de a purta uniformã - cu asigurarea gratuitã a articolelor de echipament. Articolele de echipament prevãzute în prezenta normã se asigurã dupã 8 ani de la încetarea raporturilor de serviciu.
2. O datã cu echipamentul prevãzut de normã se distribuie toate accesoriile de îmbrãcãminte şi însemnele gradelor aferente.
3. Cu ocazia acordãrii gradului profesional urmãtor celui avut la data încetãrii raporturilor de serviciu se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru 2 uniforme.
Inspectorii şefi principali avansaţi inspectori generali, dupã data încetãrii raporturilor de serviciu, primesc în dotare numai o singurã datã urmãtoarele accesorii: 4 însemne grad profesional şi 2 cozoroace cu 3 rînduri de frunze de stejar.
4. Accesoriile de îmrãcãminte şi însemnele de grad profesional necesare pentru înlocuirea celor uzate, precum şi alte articole de echipament se pot asigura la cerere, contra cost, la preţul de achiziţionare. Femeile primesc pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de pantaloni (la cerere).


ANEXA 3

NORMELE
pentru asigurarea cu echipament a grupelor de intervenţie,
de protecţie şi de lucru

1. Pentru echiparea grupelor permanente de intervenţie


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Combinezon varã Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Şapcã de varã sau basc Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Combinezon iarnã Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Fes sau şepcuţã Buc. 2 Inv. de fiecare om
îmblãnitã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Cãmaşã bluzã sau Buc. 2 Inv. de fiecare om
tricou cu mânecã lungã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Cãmaşã bluzã sau Buc. 2 Inv. de fiecare om
tricou cu mânecã scurtã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Pulover Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Scurtã îmblãnitã Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 Gheatã intervenţie Per. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Bocanci carâmb înalt Per. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 Cizme cauciuc Per. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 Trening antrenament Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 Pantof sport (tip Per. 2 Inv. de fiecare om
adidas)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 Mãnuşi speciale Per. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 Mãnuşi antrenament Per. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 Cagulã Buc. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 Complet apãrãtori Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 Costum judo Cpl. 2 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 Saltea judo Cpl. 1 Inv. (1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 Sac dormit Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21 Vestã multifuncţionalã Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22 Raniţã Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23 Centurã Buc. 1 Inv. de fiecare om
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24 Şubã îmblãnitã Buc. 5 Inv. (1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25 Pâslari Per. 5 Inv. (1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26 Cearşafuri Buc. 2 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27 Feţe pernã Buc. 2 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28 Pãturã Buc. 1 5 Pe timp de
iarnã se pot
asigura douã
bucãţi.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29 Saltea Buc. 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30 Pernã Buc. 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Se distribuie în funcţie de necesitãţi.
Norma de articole de natura cazarmamentului este raportatã la 2/3 din
efective.
2. Pentru înzestrarea cu echipament special, de protecţie şi de lucru

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolelor U/M Prevederi Observaţii
crt. ──────────────────────
Cantitatea Durata
(ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Echipament special:
I. Echipament pentru misiuni operative
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şapcã buc inv. Din articolele de
echipament
──────────────────────────────────────────────────────────
2 Caciula buc inv. prevãzute se
──────────────────────────────────────────────────────────
3 Bluzã de vânt (bluzon) buc inv. constituie
──────────────────────────────────────────────────────────
4 Pantaloni de iarnã per. inv. garderoba, astfel:
- 10 rânduri la
──────────────────────────────────────────────────────────
5 Pantaloni de vara per. Inv. nivelul ANP
──────────────────────────────────────────────────────────
6 Scurtã cu guler şi mesadã buc inv. - 30 rânduri la
──────────────────────────────────────────────────────────
7 Mãnuşi cãptuşite per. inv. 'adnivelul fiecãrei
────────────────────────────────────────────────────────── unitati
8 Bocanci (ghete) buc inv. Echipamentul se
──────────────────────────────────────────────────────────
9 Cizme de cauciuc per. inv. distribuie numai
pentru folosinţã
pe timpul
executãrii
misiunilor.
Înlocuirea
materialelor se
face pe mãsura
declasãrii sau
clasãrii.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Pulover cu guler înalt buc inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
II. Echipaje nave
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Pãlãrie impermeabilã buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum impermeabil (hainã şi buc 1 4
pantalon)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Scurtã impermeabilã îmblãnitã buc 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Pantaloni vãtuiţi impermeabili per. 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Mãnuşi impermeabile per. 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Cizme din cauciuc per. 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Salopetã (combinezon) buc 2 2 De fiecare
conducãtor şi
mecanic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Ghete per. 2 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 Cazarmament pentru cuşete nave: De fiecare pat.
Saltelele şi
- cearşaf (cearşaf plic) buc 4 4 pernele se pot
- faţã de pernã " 3 4 recondiţiona
- pãturã* " 1 6 dupã expirarea a
jumãtate din
- pernã " 1 5 durata de
- saltea " 1 10 serviciu.
* - pe timp friguros se pot
acorda douã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
III. Materiale pentru pregãtire de specialitate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru executarea
tragerilor în
1 Foaie de cort buc 1 inv. poligon se
asigura cate 1
buc. Pentru
fiecare loc de
tragere.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Sac de merinde buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Raniţã buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Cascã buc inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cantitatea,
formatul şi
mãrimea se
5 Corturi diferite buc Inv. stabilesc prin
tabela de
înzestrare.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru fiecare 50
de funcţionari
publici. La
unitãţile cu
Sac pentru transportul efective peste 50
6 echipamentului buc 1 8 de funţionari
publici se asigurã
câte 2 buc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Sac pentru corespondenţã buc inv. Necesarul se
stabileşte în
funcţie de nevoi.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru
corespondenţã
specialã
necesarul şi
8 Geanta pentru corespondenţa buc Inv. modelul se
stabilesc în
funcţie de nevoi.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IV. Echipament pentru santinele în posturi fixe sau mobile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru fiecare
1 Manta îmblãnitã (şubã) buc 1 6 post de santinelã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Cizme sau galoşi din pâslã per. 2 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru fiecare
post de santinelã
aflat în zone cu
precipitaţii
3 Cizme din cauciuc per. 1 4 frecvente, poduri
sau zone
mlãştinoase.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Cãciulã îmblãnitã cu urechi buc 3 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Mãnuşi îmblãnite per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Notã: Articolele de echipament prevãzute de normã se pot utiliza şi de altor
categorii de efective care executã paza în posturi fixe cu regim de
santinelã, cu aprobarea comandantului unitãţii.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Echipamentul de protecţie şi de lucru
I. Personal care executa control corporal si la bagaje
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Halat de protecţie buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Mãnuşi de protecţie per. 4 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Ecusoane buc 2 inv. Se acordã echipelor
──────────────────────────────────────────────────────────
4 Combinezon (salopetã) buc 50 inv. ce executa
──────────────────────────────────────────────────────────
5 Bonetã (ţinuta de varã) buc 50 inv. percheziţia
generalã, numai
──────────────────────────────────────────────────────────
6 Capelã (ţinuta de iarnã) buc 50 inv. pe timpul misiunii.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
II. Efective ce executã paza, escortarea sau supravegherea, în exterior
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Mascã împotriva ţânţarilor buc 1 2 1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mãnuşi impermeabile împotriva
ţânţarilor per 1 2 1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Bluzã de vânt buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Scurtã impermeabilã îmblãnitã buc 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Costum impermeabil vãtuit
(molton) buc 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Cizme din cauciuc per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Cizme din pâslã per. 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Costum pentru varã, cu un
pantalon (fustã) buc 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 Şapcã pentru varã buc 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Bocanci cu şiret (ghete
pentru femei) per. 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 Pelerinã impermeabilã buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 Baston din cauciuc buc 1 inv. 2)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Notã: 1. Numai în situaţii când se impune folosirea acestora.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Se asigurã cadrelor care executã misiuni de supraveghere şi pazã şi
escortare, prin ordin scris al comandantului.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
III. Efective care însoţesc transporturile de deţinuţi, care manipuleazã
şi transportã corespondenţa secretã, personalul care asigurã tragerile
în poligoane.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Bluzã de vânt buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şubã (scurtã impermeabilã
2 imblânitâ) buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cizme din cauciuc per. 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Cizme din pâslã per. 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Mãnuşi îmblãnite per. 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IV. Armurieri, mecanici, strungari, electricieni, radiotehnicieni, lãcãtuşi,
fochiştii, şoferi, tractorişti, spãlãtori auto, membrii comisiilor de
verificare sau examinare tehnicã a autovehiculelor, conducãtori
maşini terasiere, motopompişti, conducãtori hipo.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Combinezon (salopetã) buc 2 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Mãnuşi din lânã per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numai pentru cel
care lucreazã pe
timp friguros în
aer liber sau în
3 Costum vãtuit (bluzã şi buc 1 4 spaţii neîncãlzite
pantaloni) (ateliere, etc.)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Bocanci tip m.t. per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) numai pentru conducãtori hipo
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Cizme sau galoşi din pâslã per. 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) numai pentru spãlãtori auto
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Mãnuşi din cauciuc Per. 1 2 Se asigurã şi
─────────────────────────────────────────────────────────
7 Şorţ din cauciuc buc 1 2 şoferilor care
spalã singuri
maşinile, inclusiv
─────────────────────────────────────────────────────────
8 Cizme din cauciuc per. 1 2 cadrelor care au
in primire
autoturisme.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V. Personal din centrele şi oficiile de calcul electronic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru inginerii
1 Halat din pânzã buc 2 3 de sistem si
operatorii la
calculator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Halat din pânzã coloratã buc 2 3 Penru operatorii
pregatire date
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VI. Operatori telefonişti, telexişti, radiotelegrafisti, supraveghetori
radio, desenatori şi cartografi lucrãri speciale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Halat 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VII. Personal care executã permanent lucrãri de construcţii, instalaţii,
de întreţinere, şi revizie, care asigurã exploatarea şi conservarea
tehnicii de transmisiuni, care executã efectiv controlul acestor lucrãri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Combinezon (halat sau salopetã buc 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum vãtuit buc 1 inv. Numai cei care
──────────────────────────────────────────────────────────
3 Casca de protecţie buc 1 Inv. supravegheazã
lucrãrile de
──────────────────────────────────────────────────────────
4 Cizme din cauciuc per. 1 inv. construcţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VIII. Materiale pentru puncte medicale (pentru fiecare pat) *
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Halat pentru bolnavi buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Pijama buc 2 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Papuci per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Prosop buc 3 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Cearşaf buc 4 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Faţã de pernã buc 3 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Pãturã buc 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Pernã buc 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Dupã folosire a
jumãtate din
durata de serviciu
9 Saltea buc 1 10 se pot
recondiţiona
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Halat alb buc 2 2 Numai pentru
supraveghetorii
──────────────────────────────────────────────────────────
11 Halat din molton buc 1 3 de la spital şi
infirmieri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notã. *Prin punct medical se înţeleg: spitalele, cabinetele medicale,
infirmeriile, staţionarele, ş.a., compartimentele sanitare dotate cu
paturi, amenajate pentru persoanele private de libertate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IX. Magazineri, mânuitori şi distribuitori de materiale, şefi de depozite
şi magazii, arhivari, membrii comisiilor de recepţie, cei care lucreazã
la evidenţa operativã şi cei care executã percheziţii corporale
(personal militar şi civil)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Halat de protecţie buc 2 3 Se asigurã şi
pentru cei care
lucreazã pe timp
friguros în aer
─────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum vãtuit buc 1 5 liber sau în
magazii
neîncãlzite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
X. Frizerii (de fiecare frizer)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Halat de protecţie (bluzã) buc 2 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru fiecare 50
2 Fotã pentru tuns buc 3 1 de oameni de tuns
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Şervet pentru frizerie buc 10 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Prosop buc 4 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Notã. Din veniturile realizate de bucãtãriile de unitate se pot asigura
şi alte articole care nu sunt cuprinse în normã, sau se pot suplimenta
cantitãţile prevãzute.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XI. Responsabil popotã, agenţi (personal de serviciu pe bucãtãrie,
supraveghetori, bucãtari, ospãtari, veselari)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Boneta (batic) buc 4 2 Bucatarii sefi
primesc coafe
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Inclusiv pentru cei
ce împart hrana în
sala de mese şi
agenţii care
2 Halat (bluzã) buc 4 2 executã controlul
pachetelor pentru
deţinuţi, ori
împart hrana la
deţinuţi.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Pantalon (fustã) per. 4 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Şorţ din pânzã buc 4 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Cizme din cauciuc per. 1 1 Pentru cei care
spala vasele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Şorţ din pânzã cauciucatã buc 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XII. Ospãtari care participã la activitãţi de protocol
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Costum (sacou cu 2 pantaloni) buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Vestã buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Sacou alb buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Bluzã din doc alb buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Cãmaşã albã buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Cãmaşã bluzã buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Cravatã neagrã buc 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Papion negru buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 Papion alb buc 2 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Pantofi negri per. 1 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 Şosete negre (bleumarin) per. 3 inv.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XIII. Instructori, conductori şi îngrijitori cai şi câini, îngrijitori
de animale din gospodãriile agrozootehnice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Salopetã (combinezon) buc 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Costum vãtuit (bluzã şi pantalon) buc 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Şorţ din pânzã cauciucatã buc 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Cizme scurte din cauciuc per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Halat alb buc 1 2 Pentru personalul
care lucreazã în
sectorul
─────────────────────────────────────────────────────────
6 Bonetã albã buc 2 2 zootehnic din
g.a.z.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numai pentru
persoanele
strãine de unitate,
7 Halate albe buc 5 inv care viziteaza sau
controleaza
activitatea din
aceste
compartimente.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Notã. Prin îngrijitori cai şi câini se înţeleg şi subofiţerii care au în
primire animale şi executã îngrijirea lor.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XIV. Personal care lucreazã la staţiile de încãrcare acumulatori şi
stingãtoare, staţii de radio
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şorţ din cauciuc buc 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Mãnuşi din cauciuc per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Cizme din cauciuc per. 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XV. Materiale diverse pentru funcţionarii publici
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Primesc:
- cadrele care
deservesc efectiv
sau executã
lucrãri de
întreţinere şi
revizii la staţiile
Salopetã (combinezon) buc 1 2 de emisie-
recepţie sau
grupurile
electrogene.

- cadrele care au
în primire şi
conduc
autovehiculele
unitãţii.
- cadrele şi elevii
instituţiilor
militare de
învãţãmânt, pe
timpul cât lucreazã
în laboratoarele
foto, chimic,
criminalistic.
Numãrul de salopete
se va stabili în
raport de
capacitatea
laboratorului.

buc 1 3 Primesc:
- cadrele care
lucreazã în
ateliere, depozite
de carburant şi
lubrifianti.

- membri
comisiilor de
casare, pe timpul
când executã
efectiv casarea
materialelor.
- personalul
tehnic ce executã
lucrãri de
întreţinere şi
revizii la
mijloacele auto şi
tehnica de luptã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- cadrele care au
în subordinea
directã şi rãspund
de buna exploatare
şi conservare a
tehnicii de luptã
şi cadrele ce
executã efectiv
controlul acestor
lucrãri.

personalul tehnic
şi la instalaţiile
de telecomunicaţii.

- tehnicienii auto
ce îndeplinesc
funcţia de şefi de
garaje sau şefi
puncte de control
tehnic al
autovehiculelor.

- cadrele care
asigurã
supravegherea
deţinuţilor în
atelier.
buc 2 2 Primesc:
- agenţii care
lucreazã în
ateliere de
reparaţii de
orice fel.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XVI. Echipament pentru funcţionarul public din Administraţia Naţionalã a
Penitenciarelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Functii, meserii, Echipa- Prevederi Observaţii
crt. specialitati si loc mentul ─────────────────── Se schimba
de munca Cantitatea Durata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Medic Halat din 3 1 La 3 zile
In plus pentru: pânza
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din pânzã
Bonetã sau La 2 zile şi
basma din dupã fiecare
pânza nastere
1.1. Casa de naşteri Şort de asistata.
protecţie Dupa
Masca de necesitaţi.
protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Staţionare de adulţi şi Halat din
copii, de la centre panza 3 1 La 3 zile
1.2. medico-sanitare, Boneta sau
dispensare medicale şi basma din 3 1 La 3 zile
stationare de panza
diagnostic din
policlinici
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Servicii de obstreticã Sort de Dupa
1.3. - ginecologie chirurgie protectie necesitati
şi alte specialitãţi
chirugicale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ protecţie Zilnic
1.4. Servicii pediatrie Mascã 4 1 Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat pânzã
Bonetã sau Zilnic
basma 4 1 Zilnic
1.5. Filtru pediatrie pânza 4 1 Dupã
Mascã necesitãţi
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ protecţie Zilnic
1.6. Stomatologie (inclusiv Mascã 4 1 Dupã
dentişti) protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ protecţie
Pantofi de
Recoltare, conservare tenis sau 1 1 Zilnic şi dupã
1.7. sânge şi preparate pantofi din necesitaţi
produse din sânge pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Laboratoare şi secţii Pantofi de
1.8. de serologie, tenis sau 1 1
bacteriologie, biochimie, pantofi din
biologie, chimie, pânzã
toxicologie, virusologie,
parazitologie şi lucru
cu animale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat sau
bluzã din
Unitãţi cu paturi panza (in
(inclusiv servicii de locul halatului
investigaţii şi de la nr.
tratament), creşe, crt. 1)
leagãne precum şi Pantalonul
unitãţi de sau fusta din 3 1 La 3 zile
de cercetare, producere doc 3 1 La 3 zile
şi control al serurilor,
vaccinurilor şi
produselor
biologice de diagnostic
Bonetã sau
basma din
pânzã (în 3 1 La 3 zile
locul celor de
la nr. crt. 1)

Pantofi de
tenis sau Dupã
pantofi din 1 1 necesitãţi
pânzã
Mascã de
protecţie

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.9.1 Leagãne şi creşe Sort de 4 1 Zilnic
protectie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Secţii de obstreticã-
ginecologie,
1.9.2 chirurgie şi alte Şort de Dupa
specialitãţi protectie necesitati
chirurgicale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din pânzã
Şorţ de
1.9.3 Bloc de naşteri protectie Zilnic dupã
Mascã de necesitãţi
protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din pânzã
Mascã de Zilnic şi dupã
1.9.4 Bloc operator protecţie necesitaţi
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat sau 4 1 Zilnic
Spitale şi secţii de bluzã din
boli contagioase pânzã (în
pediatrie, nou-nãscuţi, locul celor de
prematuri, anestezie- la nr. crt 1.9)
reanimare, terapie
1.9.5 intensivã şi unitãţi
de cercetare, producţie
şi control al serurilor,
vaccinurilor şi
produselor biologice
de diagnostic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 1 Zilnic
Pantaloni
sau fustã din
doc (în locul
celor de la
nr. crt. 1.9)

4 1 Zilnic
Zilnic
Şorţ de Zilnic, pentru
protecţie fiecare
Bonetã sau compartiment,
basma din pe grupe de
pânzã (în boli sau
locul celor de categorii de
la nr. crt. nou-nãscuţi
1.9)
Halat din
pânzã Şorţ
de protecţie
Mascã de
protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.9.6 Unitãţi cu sistem
pavilionar şi unitãţi
unde se efectueazã
aeroterapie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Farmacist Halat din 3 2 La 3 zile
pânza
Bonetã din 3 2
pânza La 3 zile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Laboratoare şi secţii Pantofi de
de serologie, tenis sau
bacteriologie, pantofi din 1 1
biochimie, biologie, pânzã
2.1. chimie, toxicologie,
virusologie,
parazitologie şi
lucru cu animale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Farmacii şi servicii Halat sau
de investigaţii din bluzã din
unitãţi cu paturi pânzã (în
2.2. locul 3 2 La 3 zile
halatului de
la nr. crt. 1)

Pantaloni
sau fustã din 3 2 La 3 zile
doc
Bonetã sau
basma din
pânzã (în
locul celor de 3 2 La 3 zile
la nr. crt. 2)

Pantofi de
tenis sau Dupã
pantofi din 1 1 necesitãţi
pânzã
Mascã de
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru: unitãţi Halat din
2.2.1 cu sistem pavilionar molton 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lucru la cercetare, Halat din
producere şi control pânzã (în
2.3. al serurilor, locul celui de 4 4 Zilnic
vaccinurilor şi la nr. crt. 2)
produselor biologice
de diagnostic
Pantaloni
sau fustã din 4 2 Zilnic
doc
Bonetã sau
basma din
pânzã (în
locul celor de 4 2 Zilnic
la nr. crt. 2)

Pantofi de
tenis sau
pantofi din 4 2 Zilnic
pânzã
Şort de
protecţie 4 2 Zllnlc
Mascã de Zilnic
protecţie
Halat din Zilnic, pentru
pânzã fiecare
Huse pentru compartiment
încãlţãminte de lucru
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Biolog, biochimist, Halat din
toxicolog, chimist, pânzã 3 2 La 3 Zile
fizician, biofizician
şi cei care lucreazã
la microscopie
electronicã Bonetã sau
basma din 3 2 La 3 zile
3 pânzã

Pantofi de
tenis sau
pantofi din
pânzã 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Servicii de investigaţii Halat din
din unitãţi cu paturi pânzã (în
3.1. locul celui de 3 1 La 3 zile
la nr. crt. 3)

Pantaloni
sau fustã din 3 1 La 3 zile
doc
Bonetã sau
basma din
pânzã (în
locul celor de 3 1 La 3 zile
la nr. crt. 3)

Pantofi de
tenis sau
pantofi din
pânzã (în 1 1 Dupã necesitãţi
locul celor de
la nr. crt. 3)
Mascã de
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lucru la cercetare, Halat sau
producere şi control bluzã din
al serurilor, pânzã (în
vaccinurilor şi locul celui de 4 2 Zilnic
produselor biologice la nr. crt. 2)
de diagnostic
3.2. Pantaloni
sau fustã din 4 2 Zilnic
doc
Bonetã sau
basma
din pânzã (în
locul celor de 4 2 Zilnic
la nr. crt. 3)

Pantofi de
tenis sau
pantofi din
pânzã (în 4 2 Zilnic
locul celor de
la nr. crt. 3)

Şorţ de 4 2 Zilnic, pentru
protecţie fiecare
Mascã de compartiment
protecţie de lucru

Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Medic veterinar şi Halat din 3 1 La 3 zile
4 tehnician veterinar pânzã
Bonetã sau 3 1 La 3 zile
basma din pânzã
Pantaloni din 3 1 La 3 zile
doc Dupã
necesitãţi
Şorţ de 1 1
protecţie
Pantofi de
tenis sau
pantofi de
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lucru de cercetare, Halat din Zilnic, pentru
producere şi control pânzã fiecare
4.1. al serurilor, Şorţ de compartiment
vaccinurilor şi protecţie de lucru
produselor biologice Mascã de
protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contenţiie, sângerãri, Halat din
recoltãri de organe pânzã sau Dupã
4.2. salopetã din necesitãţi
doc
Bonetã sau
basma din
pânzã
Cizme din
cauciuc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tehnician utilaje Halat din 3 2 La 3 zile
medicale în unitãţi pânzã sau
cu paturi, tehnician şi bluzã
fotoreproducãtor în
unitãţi de cercetare,
producţie şi control al Bonetã sau 3 2 La 3 zile
serurilor, vaccinurilor basma din
şi produselor biologice pânzã
de diagnostic
Pantofi de 1 1
5 tenis sau Dupã
pantofi din necesitãţi
pânzã
Pantaloni 3 2 La 3 zile
sau fustã din
doc
Mascã de Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
în plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Unitãţi cu sistem Halat din 1 2
pavilionar molton
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Droghist Halat din 3 2 La 3 zile
pânzã 3 2 La 3 zile
6 Bonetã din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Asistent medical, moaşã Halat din 3 2 La 3 zile
sorã medicalã, oficiant pânzã 3 2 La 3 zile
7 sanitar, operator Bonetã sau
chimist şi laborant basma din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
în plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din La 2 zile şi
pânzã dupã fiecare
7.1. Casa de naşteri Bonetã, naştere
basma asistatã,
pânzã Dupã
Şorţ de necesitãţi,
protecţie
Mascã de
protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
Staţionare de adulţi pânzã
7.2. şi copii, de la centre Bonetã sau 3 1 La 3 zile
medico-sanitare şi basma din 3 1 La 3 zile
dispensare medicale pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Servicii de obstetricã, Şorţ de
7.3. ginecologie, chirurgie protecţie Dupa
şi alte specialitãţi necesitaţi
chirurgicale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ de
protecţie Zilnic
7.4. Servicii de pediatrie Mascã de 4 1 Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
7.5. Filtru pediatrie pânzã 4 1 Zilnic
Bonetã sau
basma din 4 1 Zilnic
pânzã
Mascã de Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sort de
7.6. Stomatologie protectie 4 1 Zilnic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ de
protecţie
Recoltare, conservare Pantofi de 1 1 Zilnic şi dupã
7.7. sânge şi preparate tenis sau necesitãţi
produse din sânge pantofi din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pantofi de
Laboratoare şi secţii tenis sau
de serologie, pantofi din 1 1
bacteriologie, pânzã
7.8. biochimie, biologie,
chimie, toxicologie,
virusologie, parazito-
logie şi lucru cu
animale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat sau
bluzã din
pânzã (în
Unitãţi cu paturi locul 3 1 La 3 zile
(inclusiv servicii de halatului de
7.9. investigaţii, tratament la nr. crt. 7)
şi farmacii),
creşe şi leagãne
Pantalon
sau fustã din 3 1 La 3 zile
doc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã Zilnic şi dupã
Şorţ protecţie necesitãţi
────────────────
7.9.1. Bloc de naşteri şi Mascã de
bloc operator protecţie
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat sau
bluzã din
pânzã (în
locul celui de 4 1 Zilnic
Spitale şi secţii de la nr. crt.
boli contagioase, 7.9.)
pediatrie, nou-nãscuţi,
prematuri, anestezie-
reanimare, terapie Pantaloni
7.9.2. intensivã şi unitãţi sau fustã din
de cercetare, doc (în locul 4 1 Zilnic
producere şi control celui de la nr.
al serurilor, 7.9.)
vaccinurilor şi
produselor biologice
de diagnostic
Bonetã sau
basma din 4 1 Zilnic
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Personalul care Halat din
deserveşte mai multe pânzã Zilnic, pentru
compartimente şi Şorţ de fiecare
asistenta (sora) şefã protecţie compartiment,
7.9.2.1. Mascã de pe grupe de
protecţie boli sau
Huse categorii de
încãlţãminte nou-nãscuţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Leagãne, creşe, unitãţi Halat din
7.9.3. cu sistem pavilionar molton 1 2
şi unitãţi unde se
efectueazã aeroterapie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Laboratoare şi secţii Halat din
din unitãţi de pânzã sau
cercetare şi producţie salopetã din
a serurilor, vacci- doc
nurilor şi produselor Bonetã sau
biologice de diagnostic, basma din
7.10. pentru contenţia, pânzã
sângerarea şi recoltarea Dupa
de organede de la animale necesitãţi
de experienţã Cizme din
cauciuc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Infirmier Halat din 3 1 La 3 zile
pânza
Bonetã sau
basma din La 3 zile
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ de
protecţie 4 1 Zilnic
Mascã de
protecţie
8.1. Casa de naşteri
Pantofi de
tenis sau 1 1 Dupã
pantofi din necesitãţi
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Unitãţi cu paturi Halat sau
(inclusiv servicii de bluzã din
investigaţii, tratament pânzã (în
şi farmacii), creşe, locul celor 3 1 La 3 zile
leagãne de la nr.
8.2. crt. 8)
Pantaloni
sau fustã din 3 1 La 3 zile
doc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bonetã sau
basma din
pânzã (în
8.3. Infirmier locul celor de 3 1 La 3 zile
la nr. crt. 8)

Pantofi de
tenis sau
pantofi din 1 1
pânzã
Mascã de 1 Dupã
protecţie necesitãţi
Şorţ 4 1 Zilnic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Leagãne, creşe, unitãţi Halat din
8.3.1. cu sistem pavilionar molton
şi unitãţi unde se 1 2
efectueazã aeroterapie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
8.3.2. Bloc de naşteri panza
şi bloc operator Sorţ de
protecţie
Zilnic şi dupã
Masca de necesitãţi
protecţie

Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bonetã sau
basma din
pânzã (în
locul celor de
la nr. crt.
8.2)
Pantaloni
Spitale şi sectii de sau fusta din
8.3.3 boli contagioase doc (in locul Zilnic şi dupã
pediatrie, nou-nascuţi, celor de la necesitãţi
prematuri, anestezie- nr. crt. 8.2)
reanimare, terapie
intensivã
Halat sau
bluzã din
pânzã (în
locul celor de
la nr. crt. 8.2)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
8.3.4. Servitul mesei panza 4 1 Zilnic
bolnavilor Mânuşi de
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din 3 2 La 3 zile
panza
9 Brancardier Şorţ de 4 2 Zilnic
protecţie
Bonetã din 3 2 La 3 zile
panza
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bluzã din
pânzã (în locul
9.1. Unitãţi cu paturi halatului (în 3 2 La 3 zile
locul
halatului de
la nr. crt. 9)
Pantaloni din 3 2 La 3 zile
doc

Bonetã din
pânzã (in 3 2 La 3 zile
locul celei de
la nr. crt. 9)

Şorţ de
protecţie (în 4 2 Zilnic
locul celui de
la nr. crt. 9)

Pantofi de 1 1
tenis sau
pantofi din
pânzã
Mascã de 1 Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
9.1.1. Unitãţi cu sistem molton 1 2
pavilionar
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat sau
bluzã din 3 2 La 3 zile
pânzã
Pantaloni
Instructor educaţie, sau fustã din 3 2
instructor energo- doc
terapie, frizer,
lenjer, garderobier,
liftier din unitãţi Bonetã sau
cu paturi şi din basma din 3 2
unitãţi e cercetare panza
şi control al
serurilor, vaccinurilor
şi produselor Pantofi de 1 1
bioloogice de tenis sau
diagnostic pantofi din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din 3 2 La 3 zile
Psiholog, entomolog, pânzã
11 profesor şi instructor Bonetã sau
c.f.m., logoped, basma din 3 2 La 3 zile
registrator medical pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bluzã din
pânzã(in 3 2 La 3 zile
locul celei de
la nr. crt. 11)

Pantalon sau 3 2 La 3 zile
fustã din doc
11.1. Unitãţi cu paturi
Bonetã din
pânzã (în La 3 zile
locul celei de 3 2
la nr. crt. 11)

Pantofi de 1 1
tenis sau
pantofi din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din 3 1 La 3 zile
panza
Bonetã sau
Instructor educaţie basma din 3 1 La 3 zile
12 din leagãne de copii pânzã
Pantofi de 1 1
tenis sau
pantofi din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bonetã sau
basma din 3 2 La 3 zile
pânzã
13 Îngrijitor curãţenie Halat din 3 2 La 3 zile
pânzã
Şort de 4 2 Zilnic
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Basma din 3 1 La 2 zile
pânza
Halat din 3 1 La 2 zile
13.1. Case de naşteri pânzã Zilnic
Dupa
Sort de 4 1 necesitãţi
protectie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Basma din 3 1 La 2 zile
pânzã
Staţionare de adulţi Halat din 3 1 La 2 zile
13.2. şi copii de la centre pânzã
medico-sanitare şi
dispensare medicale Zilnic
Şorţ de 4 1 Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
13.3. Lucru la grupurile panza 3 1 La 3 zile
sanitare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Laboratoare şi secţii
de serologie,
bacteriologie,
biochimie, biologie, Pantofi de
chimie, toxicologie, tenis sau
virusologie, pantofi din 1 1
parazitologie, lucru panza
cu animale, recoltare,
13.4. conservare sânge,
preparate produse din
sânge şi cercetare,
producere şi control
al serurilor,
vaccinurilor şi
produselor biologice
de diagnostic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Unitãţi cu paturi,
creşe, leagãne, unitãţi Halat sau
de cercetare, producere bluza din
13.5 şi control al serurilor, panza (in
vaccinurilor şi locul celor de 3 1 La 3 zile
produselor biologice la nr. crt. 13)
de diagnostic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pantaloni
sau fustã din 3 1 La 3 zile
doc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Basma din
pânzã (în
locul celei de
la nr. 13)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şorţ de
protecţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pantofi de
tenis sau
pantofi din
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
În plus pentru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bloc de naşteri, bloc Halat din
operator, spitale şi panza
secţii de boli
contagioase, pediatrie, Sort de
nou nãscuţi, prematuri, protectie Zilnic, dupã
anestezie-reanimare necesitãţi
terapie intensivã şi Huse pentru si al
unitãţi de cercetare, incaltaminte fiecãrui
producere şi control compartiment
al serurilor,
vaccinurilor şi
produselor biologice
de diagnostic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã
Şorţ de Dupa
13.5.2 Lucru în blocuri protecţie
alimentare necesitaţi
Huse pentru
încãlţãminte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Spãlãtor (rufe, sticlã, Halat din 3 1 La 3 zile
14 veselã), etuvier, pânzã sau
lacãt, nãmolar
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Salopetã din 2 2 Sãptãmânal
doc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bonetã sau
basma din 3 2 La 3 zile
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din 3 2
pânzã
Bonetã sau
basma din 3 2
15 Bãieş, maseur pânzã La 3 zile
Halat din 1 2
monton
Sandale de 1 1
baie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã sau 3 1 La 3 zile
bluza din
pânzã
Pantaloni din 3 1
doc
Bonetã sau
16 Ghipsar basma din 2 2 Sãptãmânal
pânzã
Pantofi de
tenis sau 3 2 La 3 zile
pantofi din
pânzã
Mascã de 1 1 Dupã
protecţie necesitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã sau 3 1 La 3 zile
17 Îngrijitor de animale salopeta din 2 2
de laborator doc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bonetã sau
basma din 3 2 Sãptãmânal
pânzã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cizme din
cauciuc 1 2 La 3 zile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã sau
Contentie, sangerari, salopeta din
recoltari de organe in doc Dupa
unitati de cercetare, Boneta sau necesitati
producere si control basma din
al serurilor, panza
vaccinurilor si Cizme din
produselor biologice cauciuc
de diagnostic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Halat din
pânzã sau
salopeta din 3 2 La 3 zile
Sofer pentru transport. doc
animalelor si evacuarea
gunoaielor si Boneta din 2 2 Saptamanal
reziduurilor din panza
unitatile de cercetare,
producere si control Cizme din 3 2 La 3 zile
al serurilor, cauciuc
vaccinurilor si
produselor biologice Manusi din 1 2 Dupa
de diagnostic cauciuc necesitati
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Nota
Pentru categorii profesionale sau locuri care nu sunt cuprinse in aceasta norma se pot asigura si distribui articole si cantitatile folosite in Ministerul Sanatatii, pentru situatii similare. Aprobarea folosirii acestor articole se acorda de seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in baza unui raport inaintat de comandantul unitatii respective.
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016