Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.871 din 22 decembrie 2005  privind stabilirea cerintelor referitoare la etichetarea si eficienta energetica pentru introducerea pe piata a aparatelor de climatizare de uz casnic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.871 din 22 decembrie 2005 privind stabilirea cerintelor referitoare la etichetarea si eficienta energetica pentru introducerea pe piata a aparatelor de climatizare de uz casnic

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 69 din 25 ianuarie 2006

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    (1) Prezenta hotărâre stabileşte cerinţele referitoare la etichetarea şi eficienţa energetică pentru introducerea pe piaţă a aparatelor de climatizare de uz casnic, denumite în continuare aparate.
    (2) Sunt supuse prevederilor prezentei hotărâri aparatele alimentate de la reţeaua electrică, aşa cum sunt definite în standardele europene EN 255-1 şi EN 814-1 sau în standardele europene armonizate, ale căror numere de referinţă au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, adoptate ca standarde române sau ca standarde naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene şi pentru care numerele de referinţă sunt publicate.
    (3) Prezenta hotărâre se aplică aparatelor, inclusiv pentru situaţia în care acestea sunt comercializate pentru alte utilizări decât cele casnice.
    ART. 2
    (1) În cazul aparatelor care fac obiectul unui contract de furnizare la distanţă, încheiat în condiţiile legii, adică cele care sunt oferite la vânzare, închiriere sau vânzare în rate printr-o comunicare scrisă, cum ar fi catalog comandat prin poştă, şi care implică faptul că potenţialul cumpărător nu poate vedea fizic aparatul distribuit, oferta de comercializare trebuie să fie însoţită de informaţii referitoare la caracteristicile tehnice ale aparatului, prevăzute în anexa nr. 1.
    (2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) sunt puse la dispoziţie potenţialului cumpărător anterior achiziţionării aparatului.
    ART. 3
    Prevederile prezentei hotărâri nu se aplică:
    a) aparatelor care pot folosi alte surse de energie;
    b) aparatelor de tip aer-apă şi apă-apă;
    c) unităţilor cu puterea frigorifică mai mare de 12 kW.
    ART. 4
    În sensul prezentei hotărâri, următorii termeni se definesc astfel:
    a) furnizor - producătorul ori reprezentantul său autorizat stabilit pe teritoriul României sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene ori persoana responsabilă cu introducerea pe piaţă a aparatului;
    b) distribuitor - operator economic care vinde en detail sau orice alt operator economic care vinde, închiriază, vinde în rate ori expune aparate în vederea comercializării către utilizatorul final;
    c) fişă - un tabel standard cu informaţii tehnice privind aparatul;
    d) alte resurse esenţiale - apă, chimicale sau orice alte substanţe consumate de aparat pentru funcţionarea normală a acestuia;
    e) informaţii suplimentare - alte informaţii privind performanţa aparatului, care se referă la sau care servesc la evaluarea consumului de energie ori de alte resurse esenţiale ale aparatului.
    ART. 5
    (1) Se admite introducerea pe piaţă numai a aparatelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) au aplicată, într-un loc vizibil, în exterior, pe partea frontală sau de sus a aparatului, o etichetă care cuprinde informaţii referitoare la consumul de energie electrică, alte forme de energie şi alte resurse esenţiale, precum şi informaţii suplimentare potrivit prevederilor anexei nr. 2;
    b) sunt însoţite de o fişă ale cărei conţinut şi format sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    (2) Informaţiile prevăzute de prezenta hotărâre sunt stabilite prin măsurători efectuate în conformitate cu standardele europene armonizate, ale căror numere de referinţă au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, adoptate ca standarde române sau standarde naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene şi pentru care numerele de referinţă sunt publicate.
    (3) Lista standardelor române care adoptă standardele europene armonizate se aprobă şi se actualizează periodic prin ordin al ministrului economiei şi comerţului şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (4) Informaţiile referitoare la nivelul de zgomot prevăzute în anexele nr. 1-3 sunt făcute publice în conformitate cu prevederile art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 482/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a aparatelor electrocasnice în funcţie de nivelul zgomotului transmis prin aer. Nivelul de zgomot este măsurat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 482/2004.
    (5) Clasa de eficienţă energetică a unui aparat este determinată conform prevederilor anexei nr. 4.
    (6) Prevederile alin. (1) nu se aplică plăcuţelor indicatoare sau echivalentelor acestora, fixate pe aparat, pentru scopuri de securitate a utilizatorului.
    (7) Echivalentele în limbile comunitare pentru termenii utilizaţi pe etichetă şi în fişă sunt prevăzute în anexa nr. 5.
    ART. 6
    Sunt exceptate de la prevederile art. 5 alin. (1):
    a) aparatele a căror producţie a încetat înainte de data intrării în vigoare a prezentei hotărâri;
    b) aparatele second-hand.
    ART. 7
    (1) Furnizorul răspunde pentru furnizarea etichetei şi a fişei şi pentru corectitudinea informaţiilor înscrise în acestea.
    (2) Consimţământul furnizorului pentru publicarea informaţiilor înscrise în etichetă sau în fişă este prezumat.
    (3) Obligaţia de aplicare a etichetei revine distribuitorului. Furnizorul are obligaţia să transmită gratuit distribuitorului etichetele necesare. În acest sens, alegerea sistemului de livrare a etichetelor rămâne la latitudinea furnizorului. Totuşi, în cazul în care distribuitorul solicită transmiterea etichetelor, furnizorii asigură livrarea imediată a acestora.
    (4) Informaţiile înscrise în etichetă sunt redate în limba română, fără a exclude posibilitatea furnizării lor şi într-o limbă de circulaţie internaţională.
    (5) Se interzice aplicarea de alte etichete, mărci, simboluri, inscripţii referitoare la consumul de energie, care nu corespund cerinţelor prezentei hotărâri, dacă există posibilitatea inducerii în eroare sau a confuziei, cu excepţia etichetelor ecologice comunitare sau naţionale.
    ART. 8
    (1) Furnizorul întocmeşte documentaţia tehnică ce atestă conformitatea aparatelor cu cerinţele prezentei hotărâri şi care permite evaluarea exactităţii informaţiilor de pe etichetă şi din fişă.
    (2) Documentaţia prevăzută la alin. (1) conţine:
    a) denumirea şi sediul furnizorului;
    b) descrierea generală a aparatului, care să permită identificarea fără echivoc a acestuia;
    c) informaţii, inclusiv desene relevante, privind principalele caracteristici de proiectare ale modelului, în special cele care afectează în mod esenţial consumul de energie;
    d) rapoarte privind testele de măsurare a performanţelor efectuate în conformitate cu procedurile de încercare cuprinse în standardele prevăzute la art. 5 alin. (2);
    e) instrucţiuni de utilizare.
    (3) Furnizorul păstrează documentaţia prevăzută la alin. (1) timp de 5 ani de la data fabricării ultimului aparat din seria respectivă de fabricaţie.
    (4) Furnizorul prezintă spre examinare organelor de control abilitate documentaţia prevăzută la alin. (1).
    ART. 9
    Atunci când informaţiile se referă la o combinaţie specifică de modele, bazate pe calcule de proiectare şi/sau o extrapolare de combinaţii, documentaţia trebuie să conţină detalii ale acestor calcule şi/sau extrapolări şi detalii privind încercările efectuate pentru verificarea acurateţei calculelor efectuate, detalii ale modelului matematic pentru calculul performanţei sistemelor split şi măsurătorilor efectuate pentru verificarea modelului.
    ART. 10
    Nu poate fi interzisă sau restrânsă introducerea pe piaţă a aparatelor care sunt conforme cu prevederile prezentei hotărâri.
    ART. 11
    (1) Organele de control abilitate consideră că etichetele şi fişele sunt conforme cu prevederile prezentei hotărâri, în lipsa elementelor care demonstrează contrariul.
    (2) Organele de control abilitate pot solicita furnizorilor să pună la dispoziţie documentele cu privire la exactitatea informaţiilor cuprinse în etichetă sau în fişă, numai dacă au motive să creadă că acestea sunt incorecte.
    ART. 12
    (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
    a) nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (1) şi ale art. 7 alin. (1);
    b) nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (2).
    (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
    a) cu amendă de la 800 lei (RON) la 1.500 lei (RON) cele prevăzute la lit. a);
    b) cu amendă de la 300 lei (RON) la 1.000 lei (RON) cele prevăzute la lit. b).
    (3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul anume împuternicit din cadrul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei.
    ART. 13
    Dispoziţiile referitoare la contravenţii, prevăzute la art. 11, se completează cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 14
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 15
    Prezenta hotărâre intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 16
    La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 407/2003 privind stabilirea cerinţelor referitoare la etichetarea şi eficienţa energetică pentru introducerea pe piaţă a aparatelor de climatizare de uz casnic, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 din 17 aprilie 2003, se abrogă.
    ART. 17
    Prezenta hotărâre transpune Directiva Comisiei Europene 2002/31/CE pentru implementarea Directivei Consiliului European 1992/75/CEE cu privire la etichetarea energetică a aparatelor de climatizare de uz casnic, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 86 din data de 3 aprilie 2002 (paginile 0026-0041).

                                 PRIM-MINISTRU
                            CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                     p. Ministrul economiei şi comerţului,
                                 Ionel Manţog,
                                secretar de stat

                       p. Ministrul integrării europene,
                                Adrian Ciocănea,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 22 decembrie 2005.
    Nr. 1.871.

    ANEXA 1

                             INFORMAŢII
         cuprinse în cadrul contractului de furnizare la distanţă

    Cataloagele comandate prin poştă sau alte mijloace de comunicare scrisă, conform prevederilor art. 2 din hotărâre, cuprind următoarele informaţii, furnizate în ordinea indicată mai jos:
    1. Marca comercială a furnizorului
    2. Elementele de identificare a modelului de aparat stabilit de furnizor; pentru sistemele split şi multi-split, identificarea unităţilor interioare şi exterioare ale combinaţiei de modele la care corespund cifrele indicate alăturat
    3. Clasa de eficienţă energetică a modelului, determinată conform anexei nr. 4 şi exprimată astfel: "Clasa de eficienţă energetică, pe o scară de la A (mai eficient) la G (mai puţin eficient)." Dacă această informaţie este specificată într-un tabel, poate să fie exprimată în altă formă, cu condiţia să rezulte cu claritate că scara este de la A (mai eficient) la G (mai puţin eficient).
    4. Când informaţiile sunt prezentate sub formă de tabel, iar unele aparate care figurează în acest tabel au primit o etichetă ecologică comunitară, în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului Uniunii Europene 1980/2000 privind stabilirea schemei de acordare a etichetei ecologice comunitare, această informaţie poate să figureze aici. În acest caz, capul de tabel va indica "Etichetă ecologică comunitară" şi în tabel va fi introdusă o copie a etichetei ecologice comunitare. Această prevedere nu aduce prejudicii exigenţelor prevăzute de sistemul de atribuire a etichetei ecologice comunitare.
    5. Consumul anual de energie, calculat pe baza unui consum mediu de 500 ore/an, determinat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate") şi definit conform prevederilor pct. 5 din anexa nr. 2
    6. Puterea frigorifică definită drept capacitate frigorifică, în kW, a aparatului ce funcţionează în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate"), definită conform prevederilor pct. 6 din anexa nr. 2.
    7. Eficienţa frigorifică a aparatului, în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate")
    8. Tipul aparatului: numai răcire, încălzire/răcire
    9. Modul de răcire: răcire cu aer, răcire cu apă
    10. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), puterea calorică definită drept capacitate de încălzire, în kW, a aparatului în regim de încălzire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C) şi conform prevederilor pct. 10 din anexa nr. 2.
    11. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), clasa de eficienţă energetică în regim de încălzire, conform prevederilor anexei nr. 4, exprimată pe o scară de la A (mai eficient) la G (mai puţin eficient), determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C) şi conform prevederilor pct. 11 din anexa nr. 2. În cazul în care căldura este produsă de o rezistenţă electrică, coeficientul de performanţă (COP) trebuie să aibă valoarea 1.
    12. Atunci când este aplicabil, nivelul de zgomot măsurat în timpul funcţionării în condiţii standard, determinat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 482/2004
    13. Furnizorii pot include suplimentar informaţiile menţionate la pct. 5 şi 8, dacă au efectuat alte proceduri de încercare în conformitate cu standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre.
    Dacă o copie a etichetei, color sau alb-negru, este inclusă în fişă, atunci în fişă se introduc numai acele informaţii care nu sunt cuprinse în etichetă.

    NOTĂ:
    Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus sunt redate în anexa nr. 5.

    ANEXA 2

    NOTA(CTCE)
    Eticheta 1 - Eticheta numai pentru aparatele de racire, se gaseste in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 25 ianuarie 2006, la pagina 4 (a se vedea imaginea asociată).

    NOTA(CTCE)
    Eticheta 2 - Eticheta numai pentru aparatele de racire/incalzire, se gaseste in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 25 ianuarie 2006, la pagina 5 (a se vedea imaginea asociată).

    Precizări privind eticheta
    Definirea informaţiilor ce trebuie incluse în etichetă:
    1. Denumirea furnizorului sau marca comercială
    2. Elementele de identificare a modelului de aparat stabilit de furnizor; pentru sistemele split şi multi-split, identificarea unităţilor interioare şi exterioare ale combinaţiei de modele la care corespund cifrele indicate alăturat
    3. Clasa de eficienţă energetică a modelului sau a combinaţiei de modele, determinată în conformitate cu prevederile anexei nr. 4
    Vârful săgeţii conţinând litera indicatoare a clasei de eficienţă energetică a aparatului trebuie plasat la acelaşi nivel cu vârful săgeţii de eficienţă energetică corespondente.
    Înălţimea săgeţii conţinând litera indicatoare trebuie să fie mai mare decât înălţimea săgeţilor în dreptul cărora este plasată, dar nu mai mare decât dublul înălţimii acestora.
    4. Fără a aduce atingere sistemului privind etichetarea ecologică comunitară, pentru aparatul la care s-a obţinut dreptul de aplicare a etichetei ecologice comunitare conform Regulamentului Consiliului Uniunii Europene 1980/2000 privind stabilirea schemei de acordare a etichetei ecologice comunitare; o copie a acesteia poate fi inclusă în etichetă.
    5. Consumul anual de energie, estimat, calculat cu puterea totală definită conform standardelor prevăzute la art. 5 alin. (2) multiplicată cu o medie de 500 ore/an în regim de răcire la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate")
    6. Puterea frigorifică definită drept capacitate frigorifică, în kW, a aparatului în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate")
    7. Eficienţa frigorifică a aparatului în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate")
    8. Tipul aparatului: numai răcire, încălzire/răcire. Săgeata indicatoare trebuie să fie plasată la acelaşi nivel cu tipul aparatului corespondent.
    9. Modul de răcire: răcire cu aer, răcire cu apă. Săgeata indicatoare trebuie să fie plasată la acelaşi nivel cu tipul aparatului corespondent.
    10. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), puterea calorică definită drept capacitate de încălzire, în kW, a aparatului în regim de încălzire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C)
    11. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), clasa de eficienţă energetică la încălzire conform anexei nr. 4, exprimată pe o scară de la A (mai eficient) la G (mai puţin eficient), determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C). În cazul în care căldura este produsă de o rezistenţă electrică, coeficientul de performanţă (COP) trebuie să aibă valoarea 1.
    12. Atunci când este aplicabil, nivelul de zgomot măsurat în timpul funcţionării în condiţii standard, determinat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 482/2004.

    NOTĂ:
    Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus sunt redate în anexa nr. 5.
    Tipărire
    Explicarea inscripţiilor existente pe etichetă:
    Culori utilizate:
    CMGN - cian, magenta, galben, negru
    De exemplu: 07X0: 0% cian, 70% magenta, 100% galben, 0% negru
    Săgeţi:
    - A: X0X0
    - B: 70X0
    - C: 30X0
    - D: 00X0
    - E: 03X0
    - F: 07X0
    - G: 0XX0
    Culoarea conturului: X070
    Culoarea de fond a săgeţii ce indică clasa de eficienţă energetică este negrul.
    Textul se tipăreşte integral în negru. Fondul este alb.

    NOTA(CTCE)
    Definirea informatiilor incluse in eticheta, se gasesc in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 25 ianuarie 2006, la pagina 7 (a se vedea imaginea asociată).

    ANEXA 3

                                     FIŞĂ

    Fişa trebuie să conţină informaţiile prevăzute mai jos, care pot fi prezentate:
    1. sub forma unui tabel, regrupând diferite aparate furnizate de acelaşi furnizor;
    2. alături/împreună cu instrucţiunile de utilizare.
    Dacă se optează pentru modul de prezentare prevăzut la pct. 1, informaţiile se prezintă în ordinea următoare:
    1. Marca comercială a furnizorului
    2. Elementele de identificare a modelului de aparat stabilit de furnizor
    Pentru sistemele split şi multi-split, identificarea unităţilor interioare şi exterioare ale combinaţiei de modele la care corespund cifrele indicate alăturat
    3. Clasa de eficienţă energetică a modelului, determinată conform anexei nr. 4 şi exprimată astfel: "Clasa de eficienţă energetică, pe o scară de la A (mai eficient) până la G (mai puţin eficient)". Dacă această informaţie este specificată într-un tabel, poate să fie exprimată în altă formă, cu condiţia să rezulte cu claritate că scara este de la A (mai eficient) până la G (mai puţin eficient).
    4. Când informaţiile sunt prezentate sub formă de tabel, iar unele aparate care figurează în acest tabel au primit o etichetă ecologică comunitară, în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului Uniunii Europene 1980/2000 privind stabilirea schemei de acordare a etichetei ecologice comunitare, această informaţie poate să figureze aici. În acest caz, capul de tabel va indica "Etichetă ecologică comunitară" şi în tabel va fi introdusă o copie a etichetei ecologice comunitare. Această prevedere nu aduce prejudicii exigenţelor prevăzute de sistemul de atribuire a etichetei ecologice comunitare
    5. Consumul anual de energie, calculat pe baza unui consum mediu de 500 ore/an, determinat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate") şi definit conform prevederilor pct. 5 din anexa nr. 2
    6. Puterea frigorifică definită drept capacitate frigorifică, în kW, a aparatului ce funcţionează în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate"), definită conform prevederilor pct. 6 din anexa nr. 2
    7. Eficienţa frigorifică a aparatului, în regim de răcire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 "moderate")
    8. Tipul aparatului: numai răcire, încălzire/răcire
    9. Modul de răcire: răcire cu aer, răcire cu apă
    10. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), puterea calorică definită drept capacitate de încălzire, în kW, a aparatului în regim de încălzire, la sarcina maximă, determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C) şi conform prevederilor pct. 10 din anexa nr. 2
    11. Numai pentru aparate cu funcţie de încălzire (eticheta 2), clasa de eficienţă energetică în regim de încălzire conform anexei nr. 4, exprimată pe o scară de la A (mai eficient) la G (mai puţin eficient), determinată în conformitate cu procedurile de încercare din standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre (condiţii T1 + 7C) şi conform prevederilor pct. 11 din anexa nr. 2. În cazul în care căldura este produsă de o rezistenţă electrică, coeficientul de performanţă (COP) trebuie să aibă valoarea 1.
    12. Atunci când este aplicabil, nivelul de zgomot măsurat în timpul funcţionării în condiţii standard, determinat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 482/2004
    13. Furnizorii pot include suplimentar informaţiile menţionate la pct. 5 şi 8 dacă au efectuat alte proceduri de încercare în conformitate cu standardele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre.
    Dacă o copie a etichetei, color sau alb-negru, este inclusă în fişă, atunci în fişă se introduc numai acele informaţii care nu sunt cuprinse în etichetă.

    NOTĂ:
    Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus sunt redate în anexa nr. 5.

    ANEXA 4

                   CLASA DE EFICIENTA ENERGETICA A APARATELOR

    1. Clasa de eficienta energetica se determina astfel:

    Tabelul 1 - Aparate racite cu aer

    Tabelul 1.1
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate split si multi-split │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,20 < EER │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,20 ≥ EER > 3,00 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 3,00 ≥ EER > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 2,80 ≥ EER > 2,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,60 ≥ EER > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,40 ≥ EER > 2,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,20 ≥ EER │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 1.2
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate monobloc*1) │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,00 < EER │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,00 ≥ EER > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 2,80 ≥ EER > 2,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 2,60 ≥ EER > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,40 ≥ EER > 2,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,20 ≥ EER > 2,00 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,00 ≥ EER │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘
----------
    *1) Aparatele monobloc cu doua conducte, definite ca aparate situate
        complet in spatiul de climatizat si ale caror prize de admisie si
        evacuare a aerului din condensator sunt legate la exterior prin doua
        conducte, se clasifica conform tabelului 1.2 si li se aplica un
        factor de corectie de - 0,4.

    Tabelul 1.3
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate cu o singura conducta │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 2,60 < EER │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 2,60 ≥ EER > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 2,40 ≥ EER > 2,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 2,20 ≥ EER > 2,00 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,00 ≥ EER > 1,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 1,80 ≥ EER > 1,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 1,60 ≥ EER │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 2 - Aparate racite cu apa

    Tabelul 2.1
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate split si multi-split │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,60 < EER │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,60 ≥ EER > 3,30 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 3,30 ≥ EER > 3,10 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 3,10 ≥ EER > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,80 ≥ EER > 2,50 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,50 ≥ EER > 2,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,20 ≥ EER │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 2.2
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate monobloc │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 4,40 < EER │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 4,40 ≥ EER > 4,10 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 4,10 ≥ EER > 3,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 3,80 ≥ EER > 3,50 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 3,50 ≥ EER > 3,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 3,20 ≥ EER > 2,90 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,90 ≥ EER │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    2. Atunci cand coeficientul de performanta este determinat in conformitate
       cu procedurile de incercare din standardele prevazute la art. 5,
       alin. (2) din hotarare, la conditii T1+7°C, clasa de eficienta
       energetica este determinata conform urmatoarelor tabele:

    Tabelul 3 - Aparate in regim de incalzire, racite cu aer

    Tabelul 3.1
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate split si multi-split │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,60 < COP │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,60 ≥ COP > 3,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 3,40 ≥ COP > 3,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 3,20 ≥ COP > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,80 ≥ COP > 2,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,60 ≥ COP > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,40 ≥ COP │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 3.2
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate monobloc*1) │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,40 < COP │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,40 ≥ COP > 3,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 3,20 ≥ COP > 3,00 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 3,00 ≥ COP > 2,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,60 ≥ COP > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,40 ≥ COP > 2,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,20 ≥ COP │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘
------------
    *1) Aparatele monobloc cu doua conducte se clasifica conform tabelului
        3.2 si li se aplica un factor de corectie de - 0,4.

    Tabelul 3.3
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate cu o singura conducta │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 3,00 < COP │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 3,00 ≥ COP > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 2,80 ≥ COP > 2,60 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 2,60 ≥ COP > 2,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 2,40 ≥ COP > 2,10 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,10 ≥ COP > 1,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 1,80 ≥ COP │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 4 - Aparate in regim de incalzire, racite cu apa

    Tabelul 4.1
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate split si multi-split │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 4,00 < COP │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 4,00 ≥ COP > 3,70 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 3,70 ≥ COP > 3,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 3,40 ≥ COP > 3,10 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 3,10 ≥ COP > 2,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 2,80 ≥ COP > 2,50 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 2,50 ≥ COP │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Tabelul 4.2
 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Clasa de eficienta│ Aparate monobloc │
 │ energetica │ │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ A │ 4,70 < COP │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ B │ 4,70 ≥ COP > 4,40 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ C │ 4,40 ≥ COP > 4,10 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ D │ 4,10 ≥ COP > 3,80 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ E │ 3,80 ≥ COP > 3,50 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ F │ 3,50 ≥ COP > 3,20 │
 ├──────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ G │ 3,20 ≥ COP │
 └──────────────────┴─────────────────────────────────────┘


    ANEXA 5

                                    TERMENII
         utilizati in eticheta si in fisa, exprimand echivalentul
          in limbile comunitare pentru termenii din limba romana

    Echivalentul in limbile comunitare pentru termenii in limba romana utilizati pe eticheta si in fisa sunt:


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Eti- Fisa
cheta Anexa
Anexa nr. 2
nr. 1 Comanda
       prin
       posta
       Anexa
       nr. 3 RO ES DA DE EL*) EN FR IT NL PT FI SV
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Energie Energia Energi Energie Energy Energie Energia Energie Energia Energi Energia

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 I 1 Producator Fabricante Maerke Hersteller Manufacturer Fabricant Costruttore Fabrikant Fabricante Tavaran- Leverantor
                                                                                                                                                                                toimittaja
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 II 2 Model Modelo Model Modell Model Modele Modello Model Modelo Malli Modell
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 II 2 Unitate exterioara Unidad exterior Udendors enhed Au\f2âengerat Outside unit Unite exterieure Unita esterna Buitenapparaat Unidade exterior Ulkoyksikko Utomhusenhet
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 II 2 Unitate interioara Unidad interior Indendors enhed Innengerat Inside unit Unite interieure Unita interna Binnen-apparaat Unidade interior Sisayksikko Inomhusenhet
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Mai eficient Mas eficiente Lavt forbrug Niedriger More efficient Econome Bassi consumi Efficient Mais eficiente Vahan kuluttava Lag
                                                                   Verbrauch
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Mai putin eficient Menos eficiente Hojt forbrug Hoher Less efficient Peu econome Alti consumi Inefficient Menos eficiente Paljon kuluttava Hog
                                                                   Verbrauch
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         3 Clasa de eficienta Clase de Relativt Energieeffi- Energy efficiency Classement selon Classe di Energie-effi- Classe de Energiatehok- Energieffekti-
              energetica pe o eficiencia energiforbrug zienzklasse class ... o a son efficacite efficienza cientieklasse eficiencia kuusluokk a vitetsklass pa
              scara de la A energetica ........... ... auf scale of A (more energetique ... sur energetica ... su ... opee schaal energetica asteikolla en skala fran
              (eficient) la G ............ pa skalaen A einer efficient) to G une echelle allant una scala da A van A(efficient) ......... A: sta (vahan A(lag) till
              (mai putin en una escala (lavt forbrug) Skala von A (less efficient) de A (econome) a (bassi consumi) a tot G (ineffi- numa escala de kuluttava) G(hog)
              eficient) que abarca de til G (hojt (niedriger G (peu econome) G (alti consumi) cient) A (eficiente) G: hen (paljon
                                  A (mas forbrug) Verbrauch) a G kuluttava)
                                  eficiente) a G bis G(hoher (ineficiente)
                                  (menos Verbrauch)
                                  eficiente)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 V 5 Consum anual de Consumo de Energiforbrug/ Jahrlicher Annual energy Consommation Consumo annuo di Jaarl. ks Consumo anual Vuotuinen Arlig energifor-
              energie, in kWh, energia anual ar kWh ved Energiever- consumption kWh annuelle energia kWh in energieverbruik de energia kWh energianku brukning i
              in regim de kWh en modo koling brauch kWh in cooling mode d'energie kWh en modalita KWh in koelstand no modo de -lutus kWh kyllage kWh
              racire refrigeracion im Kuhl- mode refroidisse- raffreddamento arrefecimento jaahdy-
                                                                   betrieb ment tystoiminn olla
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 V 5 Consum real El consumo Det faktiske Der Actual La consommation Il consumo Feitel. k O consumo Todellinen Den
              depinde de efectivo energiforbrug tatsachliche consumption reelle depend de effettivo dipende verbruik real de kulutus faktiska
              modul de dependera del vil bero pa Energiever- will depend la maniere dont dal clima e dalle afhankel. k energia riippuu lait- forbruknin
              utilizare si clima y del uso brugen af brauch hangt on how the l'appareil est modalita d'uso van de w . dependera teen gen
              de climat del aparato anlaegget og von der appliance is utilise et du dell apparecchio ze das kayttota- beor pa
                                                   vejrforhold Verwendung used and climat van gebruik condicoes de voista ja hur
                                                                   des Gerats climate van het utilizacao do ilmas- maskinen
                                                                   sowie von apparaat en aparelho e tosta anvands
                                                                   den het klimaat do clima och pa klimatet
                                                                   Klimabedin-
                                                                   gungen ab
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 VI 6 Puterea frigorifica Potencia de Koleeffekt Kuhlleistung Cooling output Puissance Potenza Koelvermogen Potencia de Jaahdytysteho Kyleffekt
                                  refrigeraci on frigorifique refrigerante arrefecimento

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VII 7 Eficienta Indice de Energieffekt Energieeffi- Energy Niveau de Indice di effi- Energie- Indice de Energiateho Energieffe
              frigorifica eficiencia ivi- zienzgroâe efficiency rendement cienza efficientie- eficiencia k- ktivi-
              la sarcina energetica tetskvotient bel Volllast ratio energetique a elettrica a verhouding energetica kuuskerroin tetskvot
              maxima con carga ved fuld (EER) at full pleine charge pieno regime volle (EER) a taydella pa
                                  completa belastning load belasting a kuor- hogsta
                                                                                                                                                               plena carga mituksella kyllage
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VII 7 Cel mai ridicat Cuanto mayor Hoj vaerdi Je hoher, The higher Doit etre le La piu elevata Hoe hoger Deve ser o Mita Ju hogre
                                  mejor betyder bedre desto besser the better plus eleve possibile hoe beter mais elevado korkeampi, desto
                                                   effektivitet possible possivel sen parempi battre
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VIII 8 Tip Tipo Type Typ Size Type Tipo Type Tipo Tyyppi Typ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VIII 8 Numai racire Solo Koling Nur Cooling only Refroidissement Solo reffredamentoAlleen So arrefeci- Pelkka Endast
                                  refrigeracion Kuhlfunktion seulement koeling mento jaahdytys kylning
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VIII 8 Racire/ Refrigeracion/ Koling/ Kuhlfunktion/ Cooling/ Refroidissement/ Raffreddamento/ Koeling/ Koeling/ Jaahdytys/ Kylning och
              incalzire calefaccion opvarmning Heizfunktion heating chauffage riscaldamento verwarming verwarming lammitys uppvarmni
                                                                                                                                                                                                ng
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IX 9 Racire cu aer Refrigerado Luftkolet Luftkuhlung Air cooled Refroidissement Raffreddamento Luchtgekoeld Arrefecimento Ilmajaahdyt- Ilmajaahd
                                  por aire par air ad aria a ar teinen yt-
                                                                                                                                                                                                teinen
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IX 9 Racire cu apa Refrigerado Vandkolet Wasserkuh- Water cooled Refroidissement Raffreddamento Watergekoeld Arrefecimento Vesijaahdyt- Vattenkyld
                                  por aqua lung par eau ad acqua a agua teinen
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 X 10 Puterea Potencia Opvarmnings Heizlcistung Heat output Puissance de Potenza di Verwarming Verwarmings Lammitysteh Varmeeffe
              calorica termica effekt chauffage riscaldamento s- - o kt
                                                                                                                                             vermogen vermogen
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XI 11 Clasa de Clase de Clase de Energieeffi- Heating Performance Efficienza Energie- Eficiencia Energiateho Energieffe
              eficienta eficiencia eficiencia zienzklasse performance energetique en energetica in efficientie- energetica no k- ktivi-
              energetica ener- ener- der ... A (more mode de chauffage: modalita klasse in de modo de kuusluokka tetsklass
              la incalzire: getica en getica en Heizfunktion: efficient) A (econome) riscaldamento: verwarming aquecimento: asteikolla: for
              A (mai eficient) modo modo A (niedriger G (less G (peu econome) A (basi consumi) s- A (mais A (vahan uppvarmin
              G (mai putin calefac- calefac- Verbrauch) efficient) G (alti consumi) stand: eficiente) kuluttava) gs
              eficient) cion; cion: G (hoher A (efficient) G (menos G (paljon laget:
                                  A (mas A (mas Verbrauch) G (inefficient) eficiente) kuluttava) A (lag)
                                  eficiente) eficiente) G (hog)
                                  G (menos G (menos
                                  eficiente) eficiente)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XII 12 Nivel de Ruido Lydeffekt- Gerausch Noise [dB(A) re Bruit [dB(A) re Bruit [dB(A) re Geluidsnive Nivel de Aani (dB(A) Buller dB(A)
              zgomot [dB( A) re niveau dB(A) (dB( A) re 1 pW] 1 pW] 1 pW] au dB(A) ruido dB(A) re 1pW
              [B(A) re 1 pW] (Stoj) 1 pW) re 1 pW) re 1pW
              1 pW]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Fisa de Ficha de Brochurerne Ein Further infor- Une fiche Gli opuscoli Een kaart Ficha porme- Tuote- esit- Produktbr
              informatii infor- om Datenblatt mation is d'information ilustrativi met norizada no teissa on o-
              continuta macion produkter mit weiteren contained in detaillee contengono una nadere folheto do lisa- schyrerna
              in brosura deta- indeholder Gerateanga product brochures figure dans la scheda gege- produto tietoja innehaller
              de produs liada en yderligere ben brochure particolareggiata vens is ytterligare
                                  los oplysninger ist in den opge- information
                                  folletos Prospekten nomen in de
                                  del enthalten brochures
                                  producto over
                                                                                                                                             het
                                                                                                                                             apparaat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Standard Norma Standard: Norm Norm EN 814 Norme EN 814 Norma EN 814 Norm EN 814 Norma EN 814 Standardi Standard 814
               EN 814 EN 814 EN 814 EN 814 EN 814
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Aparat de Acondicio - Koleanlaeg Raumklima- Air-conditioner Climatiseur Condizionatore Aircondition er Aparelho de ar Ilmastointilait Ilmastointil
              climatizare nador de aire gerat d'aria condicionado e aite
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(x) Directiva Directiva Direktiv Richtlinie Energy label Directive relative Directiva Richtljn Directiva Energiamer- Direktiv
               2002/31/CE 2002/31/CE 2002/31/EF om Energie- Directive a l'etiquetage 2002/31/CE 2002/31/EG 2002/31/CE kintadirektiivi 2002/31/EG om
              Etichetarea sobre energi- etikettierung 2002/31/EC energetique Etichettatura (Energie- relativa a 2002/31/EY energimar
              energetica a etiquetado maerkning 2002/31/EG 2002/31/CE energetica etiket-tering) etiquetagem kning
              aparatelor de energetico energetica
              climatizare de
              uz casnic
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       11 Clasa de eficienta Clase de Relativt Energieeffi- Heating mode Classe d'efficacite Classe di Verwarming Classe de Lammitys- Energieffe
              energetica in eficiencia energiforbrug zienzklasse energy effi- energetique en mode efficienza s- eficiencia toiminnon ktivi-
              regim de incalzire energetica til opvarmning der ciency class chauffage energetica in stand energetica energiatehok tetsklass
                                  modo Heizfunktion modalita energie- no modo de - for uppvarmni
                                  calefaccion riscaldamento efficientie- aquecimento kuusluokka ngs-laget
                                                                                                                                             klasse
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

--------------
    NOTA(CTCE)
    *) EL - text in limba greaca.

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016