Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.860 din 21 decembrie 2006  privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.046 din 29 decembrie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritãţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 247/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Drepturile şi obligaţiile personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice, indiferent de finanţarea acestora, pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii în cadrul localitãţii, în interesul serviciului, se stabilesc potrivit anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Drepturile prevãzute la alin. (1) se acordã personalului din autoritãţile şi instituţiile publice, precum şi din unitãţile aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora.
(3) Cheltuielile de transport pentru personalul din sectorul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã sunt cele stabilite prin acte normative specifice.
ART. 2
Pentru salariaţii din cadrul companiilor naţionale, societãţilor comerciale şi regiilor autonome la care drepturile salariale se acordã prin negociere, drepturile bãneşti pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii în cadrul localitãţii, în interesul serviciului, se acordã în condiţiile prevãzute în contractele colective sau individuale de muncã.
ART. 3
(1) În funcţie de evoluţia preţurilor de consum la produsele alimentare, în cazul în care rezultã o creştere mai mare de 10% a acestora, Ministerul Finanţelor Publice va actualiza cuantumul indemnizaţiilor de delegare şi detaşare prevãzute de prezenta hotãrâre.
(2) În funcţie de evoluţia preţurilor de consum la servicii, în cazul în care rezultã o creştere mai mare de 10% a acestora, Ministerul Finanţelor Publice va actualiza cuantumul sumei ce reprezintã compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare, în situaţia în care acesta nu beneficiazã de cazare în structuri de primire turisticã.
(3) Actualizãrile prevãzute la alin. (1) şi (2) se vor face prin ordin al ministrului finanţelor publice, care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 4
(1) Conducãtorii autoritãţilor şi instituţiilor publice vor lua mãsuri pentru gospodãrirea judicioasã a fondurilor aprobate pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute de prezenta hotãrâre.
(2) Ordonatorii de credite trebuie sã se încadreze în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie prin bugetul anual.
ART. 5
Nerespectarea prevederilor prezentei hotãrâri atrage, dupã caz, în condiţiile legii, rãspunderea disciplinarã, civilã, contravenţionalã sau penalã a celor vinovaţi.
ART. 6
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la 1 ianuarie 2007.
ART. 7
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 543/1995 privind drepturile bãneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii, în cadrul localitãţii, în interesul serviciului, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 13 septembrie 1996, cu modificãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Mircea Nicu Toader,
secretar de stat

Bucureşti, 21 decembrie 2006.
Nr. 1.860.


ANEXĂ

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii, în cadrul localitãţii, în interesul serviciului

CAP. I
Drepturile şi obligaţiile personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegãrii şi detaşãrii

ART. 1
Delegarea şi detaşarea personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice se dispune în scris de cãtre conducãtorii acestora.
ART. 2
Este interzisã fixarea de la început a duratei delegãrii şi detaşãrii pentru o perioadã mai micã decât cea efectiv necesarã pentru executarea sarcinilor respective, precum şi fracţionarea delegãrilor şi detaşãrilor prin rechemarea nejustificatã a personalului înainte de îndeplinirea sarcinilor pentru care s-a dispus deplasarea şi detaşarea.
ART. 3
Executarea sarcinilor pe perioada delegãrii se considerã muncã prestatã în realizarea obligaţiilor ce revin persoanei delegate la locul ei de muncã.
ART. 4
Persoana aflatã în delegare trebuie sã-şi desfãşoare activitatea în cadrul programului normal de lucru al unitãţii la care se efectueazã delegarea. Pe timpul delegãrii nu se pot plãti ore suplimentare.
ART. 5
Persoana aflatã în delegare care, pentru realizarea sarcinilor rezultate din obiectivele delegãrii, a desfãşurat activitate peste durata normalã de lucru sau într-una din zilele de repaus sãptãmânal sau sãrbãtoare legalã, confirmatã de unitatea la care s-a efectuat delegarea, beneficiazã, cu aprobarea conducerii unitãţii, de timp liber în compensare, potrivit reglementãrilor legale.
ART. 6
Obligaţiile de muncã în perioada detaşãrii sunt cele stabilite pentru locul de muncã la care se executã detaşarea.
ART. 7
Drepturile salariale aferente muncii prestate la locul detaşãrii şi cheltuielile de detaşare se plãtesc de unitatea la care se efectueazã detaşarea, cu excepţia cazurilor când prin lege se prevede altfel.
ART. 8
Pe durata delegãrii şi detaşãrii persoana îşi pãstreazã funcţia, clasa, gradul profesional şi treapta de salarizare sau, dupã caz, gradul sau treapta profesionalã şi salariul avute la locul de muncã. Când detaşarea se dispune într-o funcţie pentru care este stabilit un salariu mai mare, persoana detaşatã poate opta pentru acest salariu, în condiţiile prevãzute de lege.

CAP. II
Indemnizaţia de delegare şi de detaşare

ART. 9
Persoana aflatã în delegare sau detaşare într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncã primeşte o indemnizaţie zilnicã de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publicã în care îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 10
Numãrul zilelor calendaristice în care persoana se aflã în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecãrii pânã la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncã, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.
ART. 11
Pentru delegarea cu o duratã de o singurã zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegãrii de mai multe zile, indemnizaţia se acordã numai dacã durata delegãrii este de cel puţin 12 ore.
ART. 12
Persoana care în perioada delegãrii sau detaşãrii îşi pierde temporar capacitatea de muncã beneficiazã, pe timpul incapacitãţii, pe lângã indemnizaţia pentru incapacitate temporarã de muncã, atât de indemnizaţie de delegare sau detaşare, cât şi de decontarea cheltuielilor de cazare. Persoana respectivã nu primeşte aceste drepturi în cazul internãrii în spital sau al pãrãsirii localitãţii, cu excepţia celei detaşate, care îşi pãstreazã dreptul de cazare şi pe timpul spitalizãrii.

CAP. III
Cheltuieli de transport

ART. 13
Personalul autoritãţilor şi instituţiilor publice, delegat sau detaşat de conducerea acestora sã îndeplineascã anumite sarcini de serviciu în localitãţi situate la distanţe mai mari de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncã, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-întors, dupã cum urmeazã:
a) cu avionul, pe orice distanţã, clasa economicã;
b) cu orice fel de tren, dupã tariful clasei a II-a, pe distanţe de pânã la 300 km, şi dupã tariful clasei I, pe distanţe mai mari de 300 km;
c) cu navele de cãlãtori, dupã tariful clasei I;
d) cu mijloace de transport auto şi transport în comun, dupã tarifele stabilite pentru aceste mijloace;
e) cu mijloace de transport auto ale unitãţilor, dacã acestea au asemenea posibilitãţi, cu încadrarea în consumurile lunare de combustibil, stabilite potrivit legii;
f) cu autoturismul proprietate personalã.
ART. 14
Are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport pe calea feratã dupã tariful clasei I, pe orice fel de tren, indiferent de distanţã, persoana care îndeplineşte funcţia de secretar general, secretar general adjunct, director general, director şi adjunct al acestora, precum şi cea care îndeplineşte altã funcţie similarã din punctul de vedere al salarizãrii şi al atribuţiilor care îi revin, stabilite de ordonatorii principali de credite ai autoritãţilor şi instituţiilor publice, atât pentru aparatul propriu, cât şi pentru unitãţile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora.
ART. 15
Decontarea cheltuielilor pentru utilizarea vagonului de dormit este permisã numai în cazul cãlãtoriilor efectuate pe timp de noapte, pe distanţe de peste 300 km şi cu aprobarea prealabilã a conducãtorului unitãţii.
ART. 16
Deplasarea cu autoturismul proprietate personalã se poate face numai cu aprobarea prealabilã a ordonatorului de credite, atât pentru posesorul autoturismului, cât şi pentru persoanele din cadrul aceleiaşi autoritãţi sau instituţii publice care se deplaseazã împreunã cu acesta. În acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtã.
ART. 17
(1) Persoanei care ocupã o funcţie de demnitate publicã, care se deplaseazã, în interesul serviciului, în alte localitãţi din ţarã, i se deconteazã cheltuielile de transport, indiferent de distanţa şi de mijlocul de transport folosit.
(2) De aceleaşi drepturi şi condiţii beneficiazã şi persoana cu funcţie de conducere, asimilatã, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publicã.
(3) În cazul în care deplasarea se efectueazã cu autoturismul proprietate personalã, persoanele prevãzute la alin. (1) şi (2) primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtã.
ART. 18
În cazul în care condiţiile de transport permit ca persoana aflatã în delegare sau detaşare sã se înapoieze zilnic în localitatea de domiciliu, dupã terminarea programului de lucru, din localitatea unde este trimisã în delegare sau detaşare, ordonatorul de credite poate aproba decontarea cheltuielilor zilnice de transport sau costul unui abonament de transport, dacã cheltuielile astfel efectuate sunt mai mici decât cele pentru plata indemnizaţiei zilnice de delegare sau de detaşare şi a cazãrii şi dacã prin aceasta nu se afecteazã bunul mers al activitãţii la locul delegãrii sau detaşãrii. În aceastã situaţie nu se acordã indemnizaţia zilnicã de delegare sau de detaşare.
ART. 19
Costul tichetelor pentru rezervarea locurilor, costul suplimentelor de vitezã, precum şi comisioanele percepute de agenţiile de voiaj intrã în cheltuielile de transport care se deconteazã.
ART. 20
Se deconteazã drept cheltuieli de transport şi:
a) cheltuielile pentru transportul efectuat cu mijloacele de transport în comun la şi de la aeroport, garã, autogarã sau port, în cazul în care acestea sunt situate în altã localitate;
b) cheltuielile de transport efectuate în localitatea unde se executã delegarea sau detaşarea, cu mijloacele de transport în comun, dus-întors, pe distanţa dintre garã, aerogarã, autogarã sau port şi locul delegãrii sau detaşãrii ori locul de cazare;
c) cheltuielile de transport pe distanţa dintre locul de cazare şi locul delegãrii sau detaşãrii;
d) taxele pentru trecerea podurilor;
e) taxele de traversare cu bacul;
f) taxele de aeroport, garã, autogarã sau port;
g) alte taxe privind circulaţia pe drumurile publice, prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.
ART. 21
Cheltuielile de transport se deconteazã şi în urmãtoarele cazuri:
a) persoana este chematã, înainte de terminarea misiunii, din localitatea unde se aflã în delegare sau detaşare;
b) persoana întrerupe delegarea sau detaşarea şi se înapoiazã în localitatea locului ei de muncã obişnuit, din cauza incapacitãţii temporare de muncã, doveditã cu certificat medical.
ART. 22
Decontarea cheltuielilor de transport în şi din localitatea de delegare sau de detaşare se face numai pe baza legitimaţiilor de cãlãtorie plãtite în numerar. În cazul pierderii legitimaţiilor de cãlãtorie, acestea pot fi reconstituite în condiţiile reglementãrilor în vigoare.
ART. 23
Se admit la decontare şi taxele suplimentare percepute de agenţiile de voiaj sau de alte unitãţi, cum ar fi: convorbiri telefonice, telegrame, fax, e-mail, pentru reţinerea locurilor în mijlocul de transport rutier, feroviar, aerian şi naval.
ART. 24
Cheltuielile de transport se deconteazã pe bazã de documente justificative, cu excepţia cazului în care deplasarea în şi din localitatea de delegare sau de detaşare se face cu autoturismul proprietate personalã.
ART. 25
Nu se admit la decontare:
a) taxele percepute suplimentar pentru bagajele personale;
b) cheltuielile de transport ale persoanei care are asigurat, de cãtre unitate, transportul gratuit în interesul serviciului;
c) cheltuielile de transport pentru înapoiere, în cazul în care persoana, dupã terminarea delegãrii sau detaşãrii, a rãmas sã-şi efectueze concediul de odihnã sau datoritã altor cauze de ordin personal;
d) cheltuielile de transport, în cazul în care salariatul întrerupe timpul aferent delegãrii sau detaşãrii din cauza unor interese personale.

CAP. IV
Cheltuieli de cazare

ART. 26
(1) Persoana trimisã în delegare într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncã şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, dupã cum urmeazã:
a) în cazul cazãrii în structurile de primire turistice, în limita tarifelor practicate în structurile de 2 stele, pentru o camerã cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de camerã, pentru o camerã cu douã paturi;
b) în situaţii deosebite, rezultate din declaraţii pe propria rãspundere, în care, ca urmare a imposibilitãţii cazãrii în structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisã în delegare a fost cazatã în structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face în limita tarifelor practicate în structurile de primire turistice de 3 stele pentru o camerã cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de camerã, pentru o camerã cu douã paturi.
(2) În cazul în care cazarea s-a fãcut într-o structurã de primire turisticã de confort superior celei de 3 stele, se deconteazã numai 50% din tariful de cazare perceput.
ART. 27
În structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacanţe, pensiuni, popasuri turistice, spaţii de campare organizate în gospodãriile populaţiei destinate prin construcţie cazãrii.
ART. 28
În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazeazã în condiţiile prevãzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseazã prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
ART. 29
La stabilirea cheltuielilor de cazare care se deconteazã se iau în considerare taxa de parcare hotelierã, taxa de staţiune şi alte taxe prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.
ART. 30
(1) Persoanei detaşate în afara localitãţii în care îşi are locul permanent de muncã i se asigurã, prin grija unitãţii la care este detaşatã, cazarea gratuitã în clãdiri ori în spaţii închiriate de aceasta, în limita tarifelor legale. În aceste situaţii, cheltuielile de cazare în structurile de primire turistice nu se deconteazã.
(2) Funcţionarului public detaşat, în interesul autoritãţii, instituţiei publice sau unitãţii aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, în altã localitate decât cea de domiciliu i se poate deconta chiria plãtitã pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii, pânã la asigurarea cazãrii în condiţiile alin. (1). Suma în limita cãreia se compenseazã chiria nu va putea depãşi cheltuiala cu cazarea în condiţiile prevederilor art. 26 alin. (1) lit. a).
ART. 31
Persoanei care ocupã o funcţie de demnitate publicã, precum şi persoanei cu funcţie de conducere asimilatã, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publicã din cadrul autoritãţilor şi instituţiilor publice, care se deplaseazã în interesul serviciului în alte localitãţi din ţarã, i se deconteazã cheltuielile pentru cazare, pe baza documentelor justificative, fãrã a li se aplica prevederile art. 26.
ART. 32
În situaţia în care în costul cazãrii este inclus şi micul dejun, se deconteazã şi contravaloarea acestuia.
ART. 33
Persoana care are locul permanent de muncã în altã localitate decât aceea în care îşi are domiciliul nu beneficiazã, pe timpul cât este trimisã în delegare sau detaşare în localitatea de domiciliu, de indemnizaţie de delegare sau de detaşare şi de cheltuieli de cazare. Acestei persoane i se deconteazã numai cheltuielile de transport.

CAP. V
Alte situaţii specifice

ART. 34
Dispoziţiile prezentei hotãrâri se aplicã şi cetãţenilor strãini care presteazã activitãţi, în condiţiile legii, în cadrul autoritãţilor, instituţiilor publice sau unitãţilor aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pe bazã de contracte, precum şi persoanelor care însoţesc delegaţi strãini, în mãsura în care contractele încheiate şi, respectiv, dispoziţiile legale în vigoare nu prevãd un alt mod de decontare a cheltuielilor efectuate.
ART. 35
Persoanele trimise sau chemate la diferite instructaje sau alte activitãţi în legãturã cu sarcinile lor de serviciu beneficiazã de drepturile reglementate prin prezenta hotãrâre.

CAP. VI
Cheltuieli de transport în cadrul localitãţii

ART. 36
Personalul autoritãţilor, instituţiilor publice, precum şi unitãţilor aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, încadrat pe funcţii pentru care, prin fişa postului, are stabilite sarcini care necesitã deplasãri frecvente cu mijloace de transport în comun, inclusiv cu metroul, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport efectuate pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu în cadrul localitãţii în care îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 37
Decontarea cheltuielilor de transport menţionate la art. 36 se efectueazã de regulã lunar, pe baza unei note justificative aprobate de ordonatorul de credite sau de o altã persoanã desemnatã de cãtre acesta, în care trebuie sã se specifice mijloacele de transport utilizate şi cheltuielile efectuate, însoţitã de actele doveditoare, sau, în cazul metroului, de o declaraţie pe propria rãspundere.
ART. 38
Decontarea cheltuielilor de transport efectuate pe bazã de abonament se poate face numai cu aprobarea şi pe rãspunderea conducãtorului unitãţii din care face parte persoana şi a conducãtorului compartimentului financiar-contabil al acesteia şi numai în cazul când din calcul rezultã cã acest sistem este mai economic decât utilizarea biletelor de cãlãtorie individuale.
ART. 39
Decontarea cheltuielilor de transport efectuate în cadrul localitãţii se face în limita sumelor aprobate prin bugetul anual pentru fiecare autoritate şi instituţie publicã.
ART. 40
Funcţiile cu sarcini ce impun deplasarea frecventã în interesul serviciului în cadrul localitãţii se stabilesc de cãtre ordonatorii principali de credite bugetare atât pentru aparatul propriu, cât şi pentru unitãţile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora.
ART. 41
Decontarea cheltuielilor pentru transportul efectuat în condiţiile prezentului capitol este permisã numai pentru transportul în interesul serviciului, nu şi pentru deplasãrile personalului de la domiciliu la locul de muncã şi de la locul de muncã la domiciliu.

CAP. VII
Dispoziţii finale

ART. 42
Persoana trimisã în delegare sau detaşare are dreptul sã primeascã, în condiţiile legii, un avans în numerar, stabilit în raport cu numãrul zilelor de deplasare, dar nu mai mult decât totalul cheltuielilor de delegare sau de detaşare pentru 30 de zile calendaristice.
ART. 43
Acordarea avansului şi justificarea acestuia se fac în condiţiile prevãzute de reglementãrile legale privind operaţiunile de încasãri şi plãţi în numerar prin casierie.
ART. 44
Cheltuielile de delegare se suportã, de regulã, de cãtre unitatea din care face parte persoana.
ART. 45
Pentru persoana trimisã în delegare în interesul altei unitãţi, potrivit unor prevederi legale sau înţelegeri între unitãţi, cheltuielile de delegare se suportã de unitatea respectivã. În asemenea cazuri, unitatea din care face parte persoana poate avansa acesteia, la cererea sa, suma necesarã pentru acoperirea cheltuielilor de delegare, iar aceasta are obligaţia ca, la înapoiere, sã restituie avansul primit unitãţii al cãrei salariat este.
ART. 46
Persoana trimisã în delegare sau detaşare este obligatã sã obţinã pe ordinul de serviciu, de la unitatea la care se deplaseazã, viza şi ştampila conducãtorului unitãţii sau înlocuitorului acestuia, indicând data şi ora sosirii şi a plecãrii.
ART. 47
(1) Sunt scutite de aceastã vizã persoanele prevãzute la art. 14 şi 17.
(2) Personalul militar scutit de vizã din sectorul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã se stabileşte prin acte normative specifice.
ART. 48
În situaţia în care delegarea sau detaşarea unei persoane expirã în ziua de vineri sau într-o zi care precedã o zi de sãrbãtoare legalã, şi persoana rãmâne în localitatea respectivã, în interes personal, încã cel mult 48 de ore, conducerea unitãţii poate deconta costul transportului la înapoiere. Pentru zilele respective, persoana în cauzã nu beneficiazã de decontarea cheltuielilor de cazare şi de indemnizaţia zilnicã de delegare sau de detaşare.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016