Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.820 din 22 decembrie 2005  privind stabilirea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2006 conform prevederilor   Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.820 din 22 decembrie 2005 privind stabilirea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2006 conform prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.192 din 29 decembrie 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 6 alin. (2) şi al <>art. 7 alin. (2) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Beneficiarii creditelor agricole pentru producţie, contractate în condiţiile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, pot primi fonduri publice, în cotã procentualã calculatã din volumul creditelor acordate.
(2) În sensul prezentei hotãrâri, pot solicita fonduri publice beneficiarii care au obţinut credite pentru activitãţile de producţie prevãzute la <>art. 2 din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, fac dovada utilizãrii lor conform destinaţiei şi au rambursat în totalitate ratele de împrumut şi dobânzile aferente, conform contractelor de credit încheiate cu societãţile bancare.
ART. 2
(1) Nivelul fondurilor publice care se acordã în anul 2006 pentru fiecare culturã, plantaţie şi specie de animale este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Sumele necesare acordãrii fondurilor publice prevãzute la alin. (1) se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Decontarea sumelor alocate ca fonduri publice cãtre beneficiarii creditelor agricole pentru producţie, contractate în condiţiile <>Legii nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, se face prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 3
(1) Pentru certificarea determinãrii corecte a volumului creditului solicitat bãncilor, cererile de credit în baza <>Legii nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare, vor fi vizate în prealabil de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) În vederea încadrãrii în sumele aprobate cu aceastã destinaţie, beneficiarii creditelor vor notifica la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, contractele de împrumut cu valoarea creditelor aprobate şi graficul de rambursare a ratelor de împrumut.
ART. 4
(1) Alocaţiile din fondurile publice se acordã beneficiarilor pe bazã de cerere-tip, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, care se depune la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Cererile-tip însoţite de documentele justificative privind rambursarea creditului, eliberate de bãncile comerciale, şi documentele fiscale justificative privind utilizarea sumelor acordate se înregistreazã în ordinea primirii în Registrul unic de evidenţã a solicitãrilor de fonduri publice, deschis la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã cererile şi vor comunica în scris solicitantului decizia luatã, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii.
(4) Cererile soluţionate favorabil se finanţeazã în ordinea cronologicã a înregistrãrii şi în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 5
În vederea obţinerii fondurilor publice prevãzute la art. 1, beneficiarii creditelor pentru producţie în agriculturã vor solicita unitãţilor bancare documente justificative privind modul de utilizare şi rambursare a creditelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 6
Pe baza cererilor soluţionate favorabil, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc situaţia justificativã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , care va fi transmisã la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 7
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza solicitãrilor primite de la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va întocmi situaţia centralizatoare conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , care va însoţi cererea pentru deschidere de credite transmisã Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 8
(1) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza solicitãrilor de alocaţii de la bugetul de stat aprobate, efectueazã plãţile cãtre beneficiari.
(2) Plãţile se fac în conturile în lei ale beneficiarilor sau prin mandat poştal, caz în care beneficiarii suportã contravaloarea taxelor poştale.
ART. 9
Reprezentanţii direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, rãspund pentru verificarea exactitãţii datelor prezentate de solicitanţii de fonduri publice.
ART. 10
(1) Primirea în mod necuvenit a sumelor reprezentând fonduri publice la credite, prin declararea de date sau situaţii false în documentele justificative prezentate de beneficiari, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 3.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON).
(2) Sumele primite necuvenit se recupereazã, aplicându-se dispoziţiile privind dobânzile şi penalitãţile prevãzute de legislaţia fiscalã.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii prevãzute la alin. (1), agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
(5) Contravenţiilor prevãzute la alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


──────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 22 decembrie 2005.
Nr. 1.820.

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând nivelul fondurilor publice care se acordã în anul 2006 pentru fiecare culturã, plantaţie şi specie de animale





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr Denumirea activitãţii curente de producţie Nivel fonduri
Crt. publice
(%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Infiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor
agricole:
- grâu + secarã 15
- floarea soarelui 10
- soia (soiuri nemodificate genetic) 5
- sfeclã de zahãr 5
- porumb 5
- orez 5
- in+cânepã pentru fibre 10
- culturi în spaţii protejate 10
- legume câmp 10
- culturi furajere 10
- cartof 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Intreţinerea şi recoltarea plantaţiilor:
- pomicole, arbuşti, cãpşuni 10
- vitivinicole 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Achiziţionarea sau producerea
- puilor de pasãre pentru carne si ouã 10
- purceilor pentru îngrãşat 10
- tineretului ovin, caprin, bovin şi cabalin
pentru îngrãşat 10
- material de populare piscicolã şi a familiilor
de albine 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2

Cerere-tip pentru acordarea alocaţiilor din fonduri publice (model)


Direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã
Judeţul / mun. Bucureşti ..........................
Nr. ......./......./....................

1. Denumirea solicitantului
- persoana fizicã: Nume şi prenume ......................
C.N.P ................................
- persoana
juridicã ..............................................
2. Domiciliul/Sediul ....................................
3. Telefon /fax/e-mail ..................................
4. Cod fiscal............... Numãrul de înregistrare
la Registrul Comerţului ..............................
5. Cont nr. ............. deschis la Banca ..............
6. Date privind creditul agricol pentru producţie utilizat:
- valoare ............................................
- denumirea bãncii creditoare ........................
- data acordãrii creditului ..........................
- data rambursãrii creditului ........................
- Documente justificative anexate, privind destinaţia
creditului: (*)
....................................................
....................................................

Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru producţie
nr. 150/2003, cu modificãrile ulterioare, va rog sã aprobaţi alocarea
fondurilor publice aferente.
Declar pe proprie rãspundere de realitatea şi legalitatea datelor
prezentate.

Data ............. Semnãtura .................

(*) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3, alin. (1) litera a) din
<>Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 :
- copie documente identitate sau copie cod fiscal;
- copii ale documentelor fiscale care justificã cheltuielile cu
activitãţile curente de producţie pentru care s-au obţinut credite;
b) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3, alin. (1) litera b) din
<>Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 :
- copie documente identitate sau copie cod fiscal;
- copie a contractului de prestãri- servicii, încheiat cu producãtorii
agricoli;
- copii ale documentelor fiscale care justificã cheltuielile cu
activitãţile curente de producţie pentru care s-au obţinut credite,
în baza contractelor de prestãri-servicii încheiate;
c) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3, alin. (1) litera c) din
<>Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 :
- copie cod fiscal al persoanei juridice;
- copie a contractului incheiat cu producãtorii agricoli, privind
finanţarea activitãţilor de înfiinţare, întreţinere, recoltare a
culturilor agricole şi achiziţionare a producţiei agricole
respective, sau dupã caz, copie a contractului de finanţare a
activitãţilor de întreţinere, recoltare şi achiziţionare a producţiei
plantaţiilor pomicole şi vitivinicole, în vederea procesãrii;
- copii ale docunnentelor fiscale care justificã cheltuielile cu
activitãţile curente de producţie pentru care s-au obţinut credite,
în baza contractelor încheiate;



ANEXA 3

Document justificativ privind modul de utilizare şi rambursare
a creditelor (model)


Banca .........................................................
Sucursala Judeţeanã / Sucursala / Agenţia.....................
Nr. ................/....................

Având in vedere prevederile Legii creditului agricol pentru producţie
nr. 150/2003, cu modificãrile ulterioare, confirmam prin prezenta
ca ................ (1) CNP/CF ............... cu domiciliul/
sediul ............ a beneficiat de un credit agricol pentru producţie
în valoare de ............ conform contractului de credit nr. .........
din ......... cu urmãtoarea destinaţie ................(2)
Creditul a fost utilizat conform destinaţiei aprobate, beneficiarul
respectând termenele de rambursare a ratelor de credit si de plata a
dobânzilor aferente.
Creditul a fost rambursat integral la data de .........................

DIRECTOR CONTABIL SEF
__________
(1) Denumirea beneficiarului de credit
(2) Destinaţia creditului in conformitate cu prevederile Legii
nr. 150/2003, cu modificãrile ulterioare


_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016