Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.766 din 21 octombrie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.766 din 21 octombrie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.048 din 12 noiembrie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 23 din Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie,
Eugen Ovidiu Chirovici

Ministrul justiţiei,
Cristian Diaconescu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Ministru de stat,
ministrul administraţiei şi internelor,
Marian Florian Sãniuţã

Ministrul delegat pentru administraţia publicã,
Gheorghe Emacu

Bucureşti, 21 octombrie 2004.
Nr. 1.766.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE

de aplicare a <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, reglementeazã modul de punere în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent, denumitã în continuare lege.
ART. 2
(1) Pe teritoriul României, în condiţiile legii, pot desfãşura activitãţi economice în mod independent sau pot constitui asociaţii familiale:
a) cetãţenii români;
b) cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene, şi anume: Franţa, Anglia, Germania, Danemarca, Suedia, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Olanda, Irlanda, Finlanda, Austria, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia, Malta, Cipru şi Slovenia;
c) cetãţenii statelor aparţinând Spaţiului Economic European, şi anume: Norvegia, Liechtenstein şi Islanda.
(2) Nomenclatorul activitãţilor din economia naţionalã pentru care primarii emit autorizaţia în condiţiile legii este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
Urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) dreptul de stabilire - dreptul persoanelor fizice, cetãţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, care au domiciliul ori reşedinţa în România, de a avea acces şi de a desfãşura activitãţi economice în mod independent sau de a constitui asociaţii familiale pe teritoriul României în aceleaşi condiţii ca şi cetãţenii români;
b) prestare de servicii - desfãşurarea, pe teritoriul României, a activitãţilor economice de cãtre cetãţenii unui stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, care sunt stabiliţi în unul dintre aceste state şi care nu au domiciliul sau reşedinţa în România;
c) activitãţi itinerante - sunt vânzãrile directe, vânzãrile în afara spaţiilor comerciale şi comerţul ambulant, în conformitate cu normele legale în vigoare.
ART. 4
(1) Persoanele fizice, respectiv membrii asociaţiei familiale, pot desfãşura activitãţi economice în mod independent sau, dupã caz, în cadrul asociaţiilor familiale, dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) întrunesc condiţiile prevãzute de art. 5 din lege;
b) deţin autorizaţia eliberatã în condiţiile legii;
c) sunt înregistrate în registrul comerţului şi la organele fiscale teritoriale.
(2) Persoanele fizice, respectiv membrii asociaţiei familiale, trebuie sã fie asigurate prin sistemul de pensii şi sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate.
(3) În contextul prestãrii de servicii, persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate în statul de origine nu se supun condiţiilor alin. (1) şi (2).

CAP. II
Autorizarea. Procedura de autorizare

ART. 5
(1) Obţinerea autorizaţiei prevãzute de lege şi a certificatului de înregistrare în registrul comerţului se realizeazã, în baza dosarului prevãzut la art. 6 alin. (1) lit. a)-h) din lege, la primãria în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa solicitantul.
(2) În vederea completãrii dosarului, primãriile vor pune la dispoziţie solicitanţilor urmãtoarele formulare:
a) cerere de verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmã, prevãzutã în anexa nr. 2;
b) declaraţie-tip pe propria rãspundere privind îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevãzute de legislaţia specificã în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului, protecţiei muncii şi apãrãrii împotriva incendiilor, precum şi reglementãrile specifice protecţiei consumatorului pentru activitatea desfãşuratã şi normele de calitate a produselor şi serviciilor puse pe piaţã, prevãzutã în anexa nr. 3;
c) declaraţie-tip de notorietate cu privire la abilitatea de a desfãşura activitatea pentru care se solicitã autorizarea, în cazul meseriilor tradiţionale şi artizanale, eliberatã de primarul localitãţii respective în mod gratuit, prevãzutã în anexa nr. 4;
d) declaraţie-tip pe propria rãspundere autentificatã, în cazul cetãţenilor din statele membre ale Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European, neînregistraţi fiscal în România, din care sã rezulte cã nu au datorii fiscale şi cã nu au sãvârşit fapte de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal, sancţionate de legile financiare, vamale şi cele care privesc disciplina financiar-fiscalã, prevãzutã în anexa nr. 5;
e) cerere de autorizare, prevãzutã în anexa nr. 6;
f) cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal, prevãzutã în anexa nr. 7.
(3) În cazul cetãţenilor din statele membre ale Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European, pentru completarea dosarului în vederea emiterii autorizaţiei, aceştia pot depune certificatul medical obţinut în ţara de origine, în copie tradusã şi legalizatã.
(4) În vederea emiterii autorizaţiei şi a obţinerii certificatului de înregistrare, solicitantul va depune în contul primãriei în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa contravaloarea taxelor prevãzute de lege, astfel:
a) taxa de verificare a denumirii şi de rezervare firmã;
b) taxa de obţinere a cazierului fiscal;
c) taxa pentru emiterea autorizaţiei, care include şi taxele poştale;
d) taxa pentru înregistrare în registrul comerţului a autorizaţiei;
e) comisionul pentru servicii oferite de oficiile registrului comerţului în vederea obţinerii codului unic de înregistrare;
f) taxa de transmitere prin poştã de la oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale cãtre primãrii.
(5) Dovada plãţii taxelor prevãzute la alin. (4) se depune o datã cu documentele prevãzute la art. 6 din lege.
(6) Sumele achitate conform alin. (4) se vireazã de cãtre primãrii, în termen de 24 de ore de la data încasãrii, în conturile comunicate de Ministerul Finanţelor Publice şi de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (1)-(6), cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, stabiliţi în unul dintre aceste state, unde exercitã legal activitãţi economice în mod independent, pot desfãşura aceste activitãţi în România, în contextul prestãrii de servicii, doar în baza documentului emis în acel stat, valabil la momentul prestãrii serviciului, care atestã exercitarea activitãţii respective. Documentul trebuie sã fie tradus şi legalizat în limba românã şi depus la primãria în a cãrei razã teritorialã prestatorul îşi desfãşoarã activitatea pentru care este autorizat.
(8) Primãriile vor ţine evidenţa separatã a persoanelor fizice şi asociaţiilor familiale autorizate, prevãzute la alin. (7).
ART. 6
(1) Primãriile au obligaţia de a solicita oficiilor registrului comerţului de pe lângã tribunale eliberarea dovezii privind disponibilitatea firmei şi direcţiei generale a finanţelor publice judeţene sau a municipiului Bucureşti certificatul de cazier fiscal, prevãzute de lege, în baza cererilor completate de solicitant prevãzute la art. 5 alin. (2).
(2) Oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale au obligaţia ca, în termen de 3 zile lucrãtoare de la data primirii cererii de eliberare a dovezii privind disponibilitatea firmei, sã rãspundã primãriilor în ceea ce priveşte denumirea persoanei fizice/asociaţiei familiale supuse autorizãrii.
(3) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sau a municipiului Bucureşti vor emite certificatul de cazier fiscal în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii cererii pentru obţinerea certificatului de cazier fiscal, pe care îl vor transmite primãriilor.
ART. 7
În vederea obţinerii certificatului de cazier fiscal şi a înregistrãrii în registrul comerţului, primãriile vor încheia protocoale de colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru a facilita completarea dosarului solicitantului.
ART. 8
(1) Calificarea, pregãtirea profesionalã sau, dupã caz, experienţa profesionalã necesarã pentru a desfãşura activitatea economicã pentru care se solicitã autorizaţia se dovedeşte de cãtre persoanele fizice şi reprezentantul asociaţiei familiale în condiţiile art. 7 din lege.
(2) În cazul meseriilor tradiţionale sau artizanale desfãşurate pe teritoriul localitãţii în care solicitantul doreşte sã se autorizeze, condiţia prevãzutã la art. 5 lit. c) din lege se dovedeşte în baza declaraţiei de notorietate cu privire la abilitatea de a desfãşura activitatea respectivã.
(3) Profesiile şi ocupaţiile care fac obiectul legilor speciale şi care se regãsesc în nomenclatorul activitãţilor din economia naţionalã cuprinse în anexa nr. 1 vor fi dovedite prin acte emise de autoritãţile competente, prevãzute în anexa nr. 8.
(4) În cazul cetãţenilor din statele membre ale Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European, recunoaşterea calificãrii profesionale şi a experienţei profesionale se face în condiţiile legii.
ART. 9
(1) Primãriile vor anunţa solicitantul în termen de 24 de ore de la primirea rãspunsului de la oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale în legãturã cu disponibilitatea firmei şi de la primirea certificatului de cazier fiscal de la direcţia generalã a finanţelor publice judeţeanã sau a municipiului Bucureşti în a cãrei razã îşi are reşedinţa sau domiciliul contribuabilul, precum şi în legãturã cu decizia de validare a dosarului solicitantului şi de emitere a autorizaţiei.
(2) În termen de 5 zile de la data validãrii dosarului primarul va emite autorizaţia prevãzutã de lege şi va transmite la oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale copii certificate de pe cererea de autorizare, de pe autorizaţia emisã, precum şi dovada achitãrii taxelor percepute.
(3) În caz de nevalidare a dosarului se va proceda astfel:
a) oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale vor vira integral primãriilor contravaloarea taxelor de înregistrare pentru a fi restituite solicitanţilor;
b) primãriile vor restitui taxa de autorizare din care vor deduce cheltuielile efectuate în vederea emiterii autorizaţiei.
(4) În termen de 7 zile lucrãtoare de la primirea documentelor transmise de primãrie, oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunal va emite şi va transmite cãtre primãrie certificatul de înregistrare.
(5) Data eliberãrii certificatului de înregistrare este data la care acesta este comunicat primãriei, prin poştã. Pe data primirii primarul anunţã solicitantul în legãturã cu eliberarea certificatului de înregistrare.
(6) Autorizaţia-tip emisã de primar este prevãzutã în anexa nr. 9.
ART. 10
(1) În cazul desfãşurãrii unor activitãţi itinerante în scopul comercializãrii producţiei proprii, persoana fizicã/reprezentantul asociaţiei familiale va completa în cererea de emitere a autorizaţiei natura acestei activitãţi şi modalitãţile ei de realizare.
(2) Autorizaţia va cuprinde activitãţile itinerante menţionate în cerere.
(3) Autorizaţia emisã de primarul unitãţii administrative din raza teritorialã în care îşi are domiciliul sau reşedinţa solicitantul este valabilã şi în localitãţile în care deţinãtorul autorizaţiei va desfãşura activitãţile itinerante.
(4) Pentru activitãţile itinerante deţinãtorul autorizaţiei va solicita, în baza autorizaţiei deţinute, obţinerea dreptului de utilizare a domeniului public la primãria localitãţii în care îşi va desfãşura aceste activitãţi şi va plãti taxele de utilizare a domeniului public în condiţiile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.
(5) Modificãrile intervenite cu privire la autorizaţia emisã în condiţiile legii se completeazã de autoritatea emitentã pe versoul formularului de autorizaţie, la pct. 11: Menţiuni privind modificarea, suspendarea, reluarea sau anularea (anexa nr. 9).
(6) Persoanele fizice şi asociaţiile familiale prevãzute la art. 5 alin. (7) pot desfãşura activitãţi itinerante cu respectarea prevederilor alin. (3) şi (4).

CAP. III
Modificarea, suspendarea şi anularea autorizaţiei

ART. 11
Modificarea, suspendarea şi anularea autorizaţiei fac obiectul menţiunilor prevãzute la pct. 11 din aceasta.
ART. 12
(1) Modificarea sau completarea datelor înscrise în autorizaţie se efectueazã de cãtre primar, la cererea persoanei fizice/asociaţiei familiale autorizate.
(2) Primãriile vor comunica oficiilor registrului comerţului de pe lângã tribunale, în termen de 3 zile lucrãtoare, dovada achitãrii plãţii taxelor, copii certificate de pe cerere şi autorizaţie, astfel cum a fost modificatã sau completatã.
(3) Pentru modificarea sau completarea autorizaţiei persoana fizicã/asociaţia familialã autorizatã va achita la primãrie taxa aferentã modificãrii înregistrãrii în registrul comerţului.
ART. 13
(1) Suspendarea pe perioadã determinatã a autorizaţiei se realizeazã prin dispoziţie a primarului care a emis-o, pentru motive temeinice, în baza cererii de întrerupere temporarã a activitãţii, formulatã de persoana fizicã autorizatã sau de reprezentantul asociaţiei familiale.
(2) Suspendarea activitãţii persoanei fizice autorizate sau asociaţiei familiale în baza cererii de întrerupere temporarã a activitãţii este comunicatã de primãria emitentã a autorizaţiei cãtre oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunal.
(3) Reluarea activitãţii la cererea persoanei fizice/asociaţiei familiale autorizate se comunicã oficiului registrului comerţului de pe lângã tribunal.
ART. 14
(1) Revocarea autorizaţiei se realizeazã din dispoziţia primarului care a emis-o, în condiţiile legii, în una dintre situaţiile:
a) în baza cererii de renunţare, formulatã de persoana fizicã sau de reprezentantul asociaţiei familiale;
b) în cazul în care una dintre condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai este îndeplinitã;
c) ca urmare a constatãrii neîndeplinirii condiţiilor prevãzute de lege şi/sau a aplicãrii unei sancţiuni de cãtre organele de control abilitate, caz în care organele de control au obligaţia de a comunica mãsura dispusã primãriei emitente a autorizaţiei, în termen de 24 de ore de la rãmânerea definitivã a acestei mãsuri.
(2) Cererea de renunţare la autorizaţie din iniţiativa deţinãtorului şi transmiterea renunţãrii la autorizaţie se fac la primãria emitentã, care are obligaţia de a transmite cãtre oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunal cazurile de anulare a autorizaţiei şi certificatul de înregistrare în original, în vederea radierii din oficiu a persoanei fizice/asociaţiei familiale autorizate.
(3) În cazul în care persoana fizicã/reprezentantul asociaţiei familiale autorizate doreşte modificarea formei de organizare (persoanã fizicã sau asociaţie familialã) menţionate în autorizaţie, autorizaţia iniţialã se revocã la cerere, prin dispoziţie a primarului care a emis-o, şi este eliberatã o altã autorizaţie în condiţiile legii, prin reluarea procedurii.
(4) Mãsura revocãrii autorizaţiei poate fi contestatã în instanţã, în condiţiile legii.

CAP. IV
Sancţiuni

ART. 15
(1) Potrivit dispoziţiilor legii, se sancţioneazã conform prevederilor legale în vigoare urmãtoarele fapte:
a) exercitarea de cãtre persoanele fizice sau asociaţiile familiale de activitãţi economice fãrã autorizaţie emisã în condiţiile legii, faptã ce constituie contravenţie şi se pedepseşte potrivit legii;
b) nerespectarea legislaţiei în vigoare specifice în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului, protecţiei muncii şi apãrãrii împotriva incendiilor, precum şi a reglementãrilor specifice protecţiei consumatorului pentru activitatea desfãşuratã şi a normelor de calitate a produselor şi serviciilor puse pe piaţã, pe care persoana fizicã autorizatã sau asociaţia familialã s-a angajat sã le respecte în baza declaraţiei pe propria rãspundere.
(2) Persoana fizicã autorizatã sau asociaţia familialã este obligatã sã deţinã registrul unic de control, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac conform prevederilor legale şi se consemneazã în registrul unic de control al persoanei fizice autorizate sau asociaţiei familiale verificate, de cãtre fiecare organ de control care a efectuat inspecţia.
ART. 16
(1) Persoana fizicã care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã cãreia i-a fost anulatã autorizaţia ca urmare a aplicãrii unei sancţiuni poate solicita o nouã autorizare numai dupã expirarea unui an de la comunicarea mãsurii de revocare, rãmasã definitivã.
(2) Persoana fizicã care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã cãreia i-a fost anulatã a doua oarã autorizaţia ca urmare a aplicãrii unei sancţiuni poate solicita o nouã autorizare numai dupã expirarea a 3 ani de la comunicarea ultimei mãsuri de anulare, rãmasã definitivã.
(3) În cazul în care persoana fizicã care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã solicitã o nouã autorizare fãrã respectarea termenelor prevãzute la alin. (1) şi (2), cererea va fi respinsã ca prematurã.

CAP. V
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 17
Autorizaţiile obţinute de persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale autorizate în baza <>Legii nr. 507/2002 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice de cãtre persoane fizice rãmân valabile. Înscrierea de noi activitãţi în autorizaţie se face în condiţiile legii, respectându-se procedura din prezentele norme.
ART. 18
Primãriile au obligaţia de a întreprinde, în conformitate cu prevederile legale în materie, mãsurile ce se impun pentru ca o datã cu trecerea la înregistrarea on-line sã fie capabile sã faciliteze schimburile de informaţii prin mijloace electronice cu organele fiscale teritoriale, oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale, organele de control abilitate şi cu cetãţenii.
ART. 19
Autorizaţia prevãzutã în anexa nr. 9 va fi tipãritã la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. pentru a i se asigura elementele de securizare necesare.
ART. 20
Anexele nr. 1-9 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
───────
la norme
──────────

NOMENCLATORUL
activitatilor din economia nationala care fac obiectul legii







┌──────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul │ │
│clasei│ DENUMIRE │
│ CAEN │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────│
│ 0111 │Cultivarea cerealelor, porumbului si a altor plante n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0112 │Cultivarea legumelor, a specialitatilor horticole si a produselor de sera │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0113 │Cultivarea fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0121 │Cresterea animalelor, activitatea fermelor pentru obtinerea laptelui │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0122 │Cresterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catarilor si asinilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0123 │Cresterea porcinelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0124 │Cresterea pasarilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0125 │Cresterea altor animale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0130 │Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0141 │Activitati de servicii anexe agriculturii; gradinarit peisagistic │
│ │(arhitectura peisagera) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0142 │Activitati de servicii pentru cresterea animalelor, cu exceptia activitatilor │
│ │veterinare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0150 │Vanatoare, ocrotirea vanatului, inclusiv activitati de servicii anexe │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0201 │Silvicultura si exploatare forestiera │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0202 │Servicii auxiliare silviculturii si exploatarii forestiere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0501 │Pescuitul │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0502 │Piscicultura │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1010 │Extractia si prepararea carbunelui superior (PCS >= 23.865 kJ/kg) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1020 │Extractia si prepararea carbunelui inferior (PCS < 23.865 kJ/kg) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1030 │Extractia si prepararea turbei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1110 │Extractia hidrocarburilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1120 │Servicii anexe extractiei petrolului si gazelor naturale, exclusiv prospectiunile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1310 │Extractia si prepararea minereurilor feroase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1320 │Extractia si prepararea minereurilor neferoase si rare (exclusiv minereurile │
│ │radioactive) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1411 │Extractia pietrei pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1412 │Extractia pietrei calcaroase, ghipsului si a cretei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1413 │Extractia ardeziei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1421 │Extractia pietrisului si nisipului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1422 │Extractia argilei si caolinului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1430 │Extractia si prepararea minereurilor pentru industria chimica si a ingrasamintelor │
│ │naturale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1440 │Extractia sarii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1450 │Alte activitati extractive n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1511 │Productia si conservarea carnii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1512 │Productia si conservarea carnii de pasare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1513 │Prepararea produselor din carne (inclusiv din carne de pasare) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1520 │Prelucrarea si conservarea pestelui si a produselor din peste │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1531 │Prelucrarea si conservarea cartofilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1532 │Fabricarea sucurilor de fructe si legume │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1533 │Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1541 │Fabricarea uleiurilor si grasimilor brute │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1542 │Fabricarea uleiurilor si a grasimilor rafinate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1543 │Fabricarea margarinei si produselor comestibile similare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1551 │Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1552 │Fabricarea inghetatei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1561 │Fabricarea produselor de morarit │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1562 │Fabricarea amidonului si a produselor din amidon │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1571 │Fabricarea produselor pentru hrana animalelor de ferma │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1572 │Fabricarea produselor pentru hrana animalelor de companie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1581 │Fabricarea painii; fabricarea produselor proaspete de patiserie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1582 │Fabricarea biscuitilor, piscoturilor si altor produse similare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1583 │Fabricarea zaharului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1584 │Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1585 │Fabricarea macaroanelor, taiteilor, cus─cus─ului si a altor produse fainoase similare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1586 │Prelucrarea ceaiului si cafelei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1587 │Fabricarea condimentelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1588 │Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate si alimentelor dietetice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1589 │Fabricarea altor produse alimentare n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1591 │Fabricarea bauturilor alcoolice distilate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1592 │Fabricarea alcoolului etilic de fermentatie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1593 │Fabricarea vinurilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1594 │Fabricarea cidrului si a altor vinuri din fructe │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1595 │Fabricarea altor bauturi nedistilate, obtinute prin fermentare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1596 │Fabricarea berii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1597 │Fabricarea maltului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1598 │Productia de ape minerale si bauturi racoritoare nealcoolice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1711 │Pregatirea fibrelor si filarea in fire de bumbac si tip bumbac │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1712 │Pregatirea fibrelor si filarea in fire de lana cardata si tip lana cardata │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1713 │Pregatirea fibrelor si filarea in fire de lana pieptanata si tip lana │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1714 │Pregatirea si filarea in fire a fibrelor tip │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1715 │Prelucrarea si rasucirea matasii naturale si artificiale (inclusiv din scame) si a │
│ │firelor sintetice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1716 │Fabricarea atei de cusut │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1717 │Pregatirea fibrelor si filarea altor tipuri de fire │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1721 │Tesaturi din bumbac si din fire tip bumbac │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1722 │Tesaturi din lana cardata si din fire tip lana cardata │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1723 │Tesaturi din lana pieptanata si din fire tip lana pieptanata │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1724 │Tesaturi din matase si din fire tip matase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1725 │Tesaturi din alte textile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1730 │Finisarea materialelor textile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1740 │Fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si │
│ │lenjeriei de corp) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1751 │Fabricarea de covoare si mochete │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1752 │Fabricarea de franghii, sfori si plase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1753 │Fabricarea de textile netesute si articole din acestea, cu exceptia confectiilor de │
│ │imbracaminte │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1754 │Fabricarea altor articole textile n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1760 │Fabricarea de metraje prin tricotare sau crosetare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1771 │Fabricarea de ciorapi, sosete si ciorapi pantalon, tricotati sau crosetati │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1772 │Fabricarea de pulovere, veste si articole similare tricotate sau crosetate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1810 │Fabricarea articolelor de imbracaminte din piele │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1821 │Fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1822 │Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1823 │Fabricarea de articole de lenjerie de corp │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1824 │Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1830 │Prepararea si vopsirea blanurilor; fabricarea articolelor din blana │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1910 │Tabacirea si finisarea pieilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1920 │Fabricarea de articole de voiaj si marochinarie si a articolelor de harnasament │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1930 │Fabricarea incaltamintei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2010 │Taierea si rindeluirea lemnului; impregnarea lemnului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2020 │Fabricarea de produse stratificate din lemn: placaj, panel, furnire, placi din aschii │
│ │de lemn, placi fibrolemnoase etc. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2030 │Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2040 │Fabricarea ambalajelor din lemn │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2051 │Fabricarea altor produse din lemn │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2052 │Fabricarea articolelor din pluta, paie si impletituri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2111 │Fabricarea celulozei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2112 │Fabricarea hartiei si cartonului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2121 │Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie sau carton │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2122 │Fabricarea produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2123 │Fabricarea articolelor de papetarie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2124 │Fabricarea tapetului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2125 │Fabricarea altor articole din hartie si carton n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2231 │Reproducerea inregistrarilor audio │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2232 │Reproducerea inregistrarilor video │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2233 │Reproducerea inregistrarilor informatice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2310 │Fabricarea produselor de cocserie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2411 │Fabricarea gazelor industriale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2412 │Fabricarea colorantilor si a pigmentilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2413 │Fabricarea altor produse chimice anorganice de baza │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2414 │Fabricarea altor produse chimice organice de baza │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2415 │Fabricarea ingrasamintelor si produselor azotoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2416 │Fabricarea materialelor plastice in forme primare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2417 │Fabricarea cauciucului sintetic in forme primare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2420 │Fabricarea pesticidelor si a altor produse agrochimice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2430 │Fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice si masticurilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2441 │Fabricarea produselor farmaceutice de baza │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2442 │Fabricarea preparatelor farmaceutice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2451 │Fabricarea sapunurilor, detergentilor si a produselor de intretinere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2452 │Fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice (de toaleta) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2461 │Fabricarea explozivilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2462 │Fabricarea cleiurilor si gelatinelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2463 │Fabricarea uleiurilor esentiale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2464 │Fabricarea preparatelor chimice de uz fotografic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2465 │Fabricarea suportilor destinati inregistrarilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2466 │Fabricarea altor produse chimice n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2470 │Fabricarea fibrelor si firelor sintetice si artificiale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2511 │Fabricarea anvelopelor si a camerelor de aer │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2512 │Resaparea anvelopelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2513 │Fabricarea altor produse din cauciuc │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2521 │Fabricarea placilor, foliilor, tuburilor si profilelor din material plastic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2522 │Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2523 │Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2524 │Fabricarea altor produse din material plastic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2611 │Fabricarea sticlei plate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2612 │Prelucrarea si fasonarea sticlei plate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2613 │Fabricarea articolelor din sticla │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2614 │Fabricarea fibrelor din sticla │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2615 │Fabricarea de sticlarie tehnica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2621 │Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodaresc si ornamental │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2622 │Fabricarea de obiecte sanitare din ceramica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2623 │Fabricarea izolatorilor si pieselor izolante din ceramica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2624 │Fabricarea altor produse ceramice de uz tehnic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2625 │Fabricarea altor produse ceramice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2626 │Fabricarea produselor ceramice refractare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2630 │Fabricarea placilor si dalelor din ceramica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2640 │Fabricarea caramizilor, tiglelor si altor produse pentru constructii, din argila arsa │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2651 │Fabricarea cimentului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2652 │Fabricarea varului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2653 │Fabricarea ipsosului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2661 │Fabricarea elementelor din beton pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2662 │Fabricarea elementelor din ipsos pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2663 │Fabricarea betonului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2664 │Fabricarea mortarului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2665 │Fabricarea produselor din azbociment │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2666 │Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipsos │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2670 │Taierea, fasonarea si finisarea pietrei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2681 │Fabricarea de produse abrazive │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2682 │Fabricarea altor produse din minerale nemetalice, n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2710 │Productia de metale feroase sub forme primare si cea de feroaliaje │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2721 │Productia de tuburi (tevi) din fonta │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2722 │Productia de tuburi (tevi) din otel │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2731 │Tragere la rece │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2732 │Laminare la rece │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2733 │Productia altor profile obtinute la rece │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2734 │Trefilare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2741 │Productia metalelor pretioase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2742 │Metalurgia aluminiului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2743 │Productia plumbului, zincului si cositorului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2744 │Metalurgia cuprului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2745 │Productia altor metale neferoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2751 │Turnarea fontei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2752 │Turnarea otelului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2753 │Turnarea metalelor neferoase usoare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2754 │Turnarea altor metale neferoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2811 │Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2812 │Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie din metal │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2821 │Productia de rezervoare, cisterne si containere metalice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2822 │Productia de radiatoare si cazane pentru incalzire centrala │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2830 │Productia generatoarelor de aburi (cu exceptia cazanelor pentru incalzire centrala) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2840 │Fabricarea produselor metalice obtinute prin deformare plastica; metalurgia pulberilor│
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2851 │Tratarea si acoperirea metalelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2852 │Operatiuni de mecanica generala │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2861 │Fabricarea produselor de taiat si de uz casnic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2862 │Fabricarea uneltelor de mana │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2863 │Fabricarea articolelor de feronerie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2871 │Fabricarea de recipienti, containere si alte produse similare din otel │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2872 │Fabricarea ambalajelor din metale usoare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2873 │Fabricarea articolelor din fire metalice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2874 │Fabricarea de suruburi, buloane, lanturi si arcuri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2875 │Fabricarea altor articole din metal │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2911 │Fabricarea de motoare si turbine (cu exceptia motoarelor pentru avioane, autovehicule │
│ │si motociclete) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2912 │Fabricarea de pompe si compresoare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2913 │Fabricarea de articole de robinetarie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2914 │Fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2922 │Fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2923 │Fabricarea echipamentelor industriale de ventilatie si frigorifice (cu exceptia celor │
│ │pentru uz casnic) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2924 │Fabricarea altor echipamente de utilizare generala │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2931 │Fabricarea tractoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2932 │Fabricarea altor masini si utilaje agricole si forestiere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2941 │Fabricarea masinilor─unelte portabile actionate electric │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2942 │Fabricarea altor masini─unelte pentru prelucrarea metalului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2943 │Fabricarea altor masini─unelte n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2951 │Fabricarea utilajelor pentru metalurgie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2952 │Fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2953 │Fabricarea utilajelor pentru prelucrarea produselor alimentare, bauturilor si │
│ │tutunului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2954 │Fabricarea utilajelor pentru industria textila, a imbracamintei si a pielariei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2955 │Fabricarea utilajelor pentru industria hartiei si cartonului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2956 │Fabricarea altor masini si utilaje specifice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2971 │Fabricarea de masini si aparate electrocasnice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2972 │Fabricarea de aparate neelectrice, de uz casnic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3001 │Fabricarea masinilor de birou │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3002 │Fabricarea calculatoarelor si a altor echipamente electronice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3110 │Productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3120 │Productia de aparate pentru distributia si comanda electricitatii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3130 │Productia de fire si cabluri electrice si optice, izolate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3140 │Productia de acumulatori, baterii si pile electrice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3150 │Productia de lampi electrice si echipamente de iluminat │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3161 │Productia de componente electrice pentru motoare si vehicule n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3162 │Productia altor componente electrice n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3210 │Productia tuburilor electronice si a altor componente electronice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3220 │Productia de emitatoare radio─televiziune, echipamente si aparate telefonice si │
│ │telegrafice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3230 │Productia de receptoare de radio si televiziune; aparate de inregistrare si │
│ │reproducere audio sau video │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3310 │Productia de aparatura si instrumente medicale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3320 │Productia de aparatura si instrumente de masura, verificare si control (cu exceptia │
│ │echipamentelor de masura, reglare si control pentru procesele industriale) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3330 │Productia de echipamente de masura, reglare si control pentru procesele industriale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3340 │Productia de aparatura si instrumente optice si fotografice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3350 │Productia de ceasuri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3410 │Productia de autovehicule │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3420 │Productia de caroserii, remorci si semiremorci │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3430 │Productia de piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3511 │Constructii si reparatii de nave │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3512 │Constructii si reparatii de ambarcatiuni sportive si de agrement │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3520 │Constructia si repararea materialului rulant │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3541 │Productia de motociclete │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3542 │Productia de biciclete │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3543 │Productia de vehicule pentru invalizi │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3550 │Productia altor mijloace de transport n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3611 │Productia de scaune │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3612 │Productia mobilierului pentru birou si magazine │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3613 │Productia mobilierului pentru bucatarii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3614 │Productia altor tipuri de mobilier │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3615 │Productia de saltele si somiere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3621 │Baterea monedelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3622 │Fabricarea bijuteriilor si articolelor similare din metale si pietre │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3630 │Fabricarea instrumentelor muzicale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3640 │Fabricarea articolelor pentru sport │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3650 │Fabricarea jocurilor si jucariilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3661 │Fabricarea bijuteriilor de fantezie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3662 │Confectionarea maturilor si periilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3663 │Fabricarea altor produse manufacturiere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3710 │Recuperarea deseurilor si resturilor metalice reciclabile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3720 │Recuperarea deseurilor si resturilor nemetalice reciclabile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4021 │Productia gazelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4022 │Distributia si comercializarea combustibililor gazosi, prin conducte │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4030 │Productia si distributia energiei termice si a apei calde │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4100 │Captarea, tratarea si distributia apei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4511 │Demolarea constructiilor, terasamente si organizare de santiere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4512 │Lucrari de foraj si sondaj pentru constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4521 │Constructii de cladiri si lucrari de geniu civil │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4522 │Lucrari de invelitori, sarpante si terase la constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4523 │Constructii de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4524 │Constructii hidrotehnice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4525 │Alte lucrari speciale de constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4531 │Lucrari de instalatii electrice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4532 │Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4533 │Lucrari de instalatii tehnico─sanitare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4534 │Alte lucrari de instalatii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4541 │Lucrari de ipsoserie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4542 │Lucrari de tamplarie si dulgherie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4543 │Lucrari de pardosire si placare a peretilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4544 │Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geamuri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4545 │Alte lucrari de finisare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4550 │Inchirierea utilajelor de constructii si demolare, cu personalul de deservire aferent │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5010 │Comert cu autovehicule │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5020 │Intretinerea si repararea autovehiculelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5030 │Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5040 │Comert cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea │
│ │motocicletelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5050 │Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5111 │Intermedieri in comertul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile│
│ │si cu semifabricate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5112 │Intermedieri in comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie│
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5113 │Intermedieri in comertul cu material lemnos si de constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5114 │Intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5115 │Intermedieri in comertul cu mobila, articole de menaj si de fierarie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5116 │Intermedieri in comertul cu textile, confectii, incaltaminte si articole din piele │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5117 │Intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5118 │Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, │
│ │n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5119 │Intermedieri in comertul cu produse diverse │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5121 │Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor si furajelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5122 │Comert cu ridicata al florilor si al plantelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5123 │Comert cu ridicata al animalelor vii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5124 │Comert cu ridicata al pieilor brute si al pieilor prelucrate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5125 │Comert cu ridicata al tutunului neprelucrat │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5131 │Comert cu ridicata al fructelor si legumelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5132 │Comert cu ridicata al carnii si produselor din carne │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5133 │Comert cu ridicata al produselor lactate, oualor, uleiurilor si grasimilor comestibile│
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5134 │Comert cu ridicata al bauturilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5135 │Comert cu ridicata al produselor din tutun │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5136 │Comert cu ridicata al zaharului, ciocolatei si produselor zaharoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5137 │Comert cu ridicata cu cafea, ceai, cacao si condimente │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5138 │Comert cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peste, crustacee si moluste│
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5139 │Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5141 │Comert cu ridicata al produselor textile │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5142 │Comert cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5143 │Comert cu ridicata al aparatelor electrice si de uz gospodaresc, al aparatelor de │
│ │radio si televizoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5144 │Comert cu ridicata al produselor din ceramica, sticlarie, tapete si produse de │
│ │intretinere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5145 │Comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5146 │Comert cu ridicata al produselor farmaceutice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5147 │Comert cu ridicata al altor bunuri de consum nealimentare, n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5151 │Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al produselor │
│ │derivate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5152 │Comert cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5153 │Comert cu ridicata al materialului lemnos si de constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5154 │Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilor de fierarie, pentru instalatii │
│ │sanitare si de incalzire │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5155 │Comert cu ridicata al produselor chimice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5156 │Comert cu ridicata al altor produse intermediare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5157 │Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5181 │Comert cu ridicata al masinilor─unelte │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5182 │Comert cu ridicata al masinilor pentru industria miniera si constructii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5183 │Comert cu ridicata al masinilor pentru industria textila si al masinilor de cusut si │
│ │de tricotat │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5184 │Comert cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software─ului │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5185 │Comert cu ridicata al altor masini si echipamente de birou │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5186 │Comert cu ridicata al altor componente si echipamente electronice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5187 │Comert cu ridicata al altor aparaturi utilizate in industrie, comert si transporturi │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5188 │Comert cu ridicata al masinilor, accesoriilor si uneltelor agricole, inclusiv al │
│ │tractoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5190 │Comert cu ridicata al altor produse │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5211 │Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse │
│ │alimentare, bauturi si tutun │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5212 │Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse │
│ │nealimentare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5221 │Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5222 │Comert cu amanuntul al carnii si al produselor din carne │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5223 │Comert cu amanuntul al pestelui, crustaceelor si molustelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5224 │Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5225 │Comert cu amanuntul al bauturilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5226 │Comert cu amanuntul al produselor din tutun │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5227 │Comert cu amanuntul in magazine specializate al produselor alimentare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5231 │Comert cu amanuntul al produselor farmaceutice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5232 │Comert cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5233 │Comert cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5241 │Comert cu amanuntul al textilelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5242 │Comert cu amanuntul al imbracamintei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5243 │Comert cu amanuntul al incaltamintei si articolelor din piele │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5244 │Comert cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al altor articole de uz │
│ │casnic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5245 │Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, al aparatelor de │
│ │radio si televizoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5246 │Comert cu amanuntul cu articole de fierarie, cu articole din sticla si cu cele pentru │
│ │vopsit │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5247 │Comert cu amanuntul al cartilor, ziarelor si articolelor de papetarie │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5248 │Comert cu amanuntul, in magazine specializate, al altor produse n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5250 │Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5261 │Comert cu amanuntul prin corespondenta │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5262 │Comert cu amanuntul prin standuri si piete │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5263 │Comert cu amanuntul care nu se efectueaza prin magazine │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5271 │Reparatii de incaltaminte si ale altor articole din piele │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5272 │Reparatii de articole electrice de uz gospodaresc │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5273 │Reparatii de ceasuri si bijuterii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5274 │Reparatii de alte articole personale n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5510 │Hoteluri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5521 │Tabere de tineret si refugii montane │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5522 │Campinguri, inclusiv parcuri pentru rulote │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5523 │Alte mijloace de cazare n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5530 │Restaurante │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5540 │Baruri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5551 │Cantine │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5552 │Alte unitati de preparare a hranei │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6010 │Transporturi pe calea ferata │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6021 │Alte transporturi terestre de calatori, pe baza de grafic │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6022 │Transporturi cu taxiuri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6023 │Transporturi terestre de calatori, ocazionale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6030 │Transporturi prin conducte │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6110 │Transporturi maritime si de coasta │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6120 │Transporturi pe cai navigabile interioare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6220 │Transporturi aeriene ocazionale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6311 │Manipulari │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6312 │Depozitari │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6321 │Alte activitati anexe transporturilor terestre │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6322 │Alte activitati anexe transporturilor pe apa │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6323 │Alte activitati anexe transporturilor aeriene │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6330 │Activitati ale agentiilor de voiaj si a tur─operatorilor; activitati de asistenta │
│ │turistica n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6340 │Activitati ale altor agentii de transport │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6412 │Alte activitati de curier (altele decat cele de posta nationala) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6420 │Telecomunicatii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7121 │Inchirierea altor mijloace de transport terestru │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7122 │Inchirierea mijloacelor de transport pe apa │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7123 │Inchirierea mijloacelor de transport aerian │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7131 │Inchirierea masinilor si echipamentelor agricole │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7132 │Inchirierea masinilor si echipamentelor pentru constructii, fara personal de deservire│
│ │aferent │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7133 │Inchirierea masinilor si echipamentelor de birou, inclusiv a calculatoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7134 │Inchirierea altor masini si echipamente n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7140 │Inchirierea bunurilor personale si gospodaresti n.c.a │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7210 │Consultanta in domeniul echipamentelor de calcul (hardware) │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7221 │Editare de programe │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7222 │Consultanta si furnizare de alte produse software │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7230 │Prelucrarea informatica a datelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7240 │Activitati legate de bazele de date │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7250 │Intretinerea si repararea masinilor de birou, de contabilizat si a calculatoarelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7260 │Alte activitati legate de informatica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7460 │Activitati de investigatie si protectie a bunurilor si persoanelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7470 │Activitati de intretinere si curatare a cladirilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7481 │Activitati fotografice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7482 │Activitati de ambalare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7485 │Activitati de secretariat si traducere │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7486 │Activitati ale centrelor de intermediere telefonica │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7487 │Alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9001 │Colectarea si tratarea apelor uzate │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9002 │Colectarea si tratarea altor reziduuri │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9003 │Salubritate, depoluare si activitati similare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9231 │Creatie si interpretare artistica si literara │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9232 │Activitati de gestionare a salilor de spectacol │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9233 │Balciuri si parcuri de distractii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9234 │Alte activitati de spectacole n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9240 │Activitati ale agentiilor de presa │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9251 │Activitati ale bibliotecilor si arhivelor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9252 │Activitati ale muzeelor, conservarea monumentelor si cladirilor istorice │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9253 │Activitati ale gradinilor botanice si zoologice si zoologice si ale rezervatiilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9272 │Alte activitati recreative n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9253 │Activitati ale gradinilor botanice si zoologice si ale rezervatiilor naturale │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9301 │Spalarea, curatarea si vopsirea textilelor si blanurilor │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9302 │Coafura si alte activitati de infrumusetare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9305 │Alte activitati de servicii personale n.c.a. │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9500 │Activitati ale personalului angajat in gospodarii particulare │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9600 │Activitati desfasurate in gospodarii private, de producere a bunurilor destinate │
│ │consumului propriu │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9700 │Activitati ale gospodariilor private, de servicii pentru scopuri proprii │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤




ANEXA 2


────────
la norme
────────








┌───────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│I. │II. │III. │
│ MINISTERUL JUSTITIEI │ CERERE │Primarie ─ numar si data inregistrare:│
│ ──────────────────── │ │ ................................. │
│ OFICIUL REGISTRULUI │[ ] verificare disponibilitate│ Oficiul registrului comertului de │
│COMERTULUI DE PE LANGA │ firma │ pe langa tribunal ─ numar si data │
│ TRIBUNALUL │[ ] rezervare denumire firma │ inregistrare: │
│.......................│ │ ................................. │
└───────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Stabilirea firmei se face la optiunea si pe raspunderea solicitantului; oficiul registrului │
│ comertului raspunde numai de exactitatea datelor furnizate pe baza acestei cereri. │
│ Solicitarea de denumire firma in vederea inregistrarii in registrul comertului nu este │
│ constitutiva de drepturi in sensul <>Legii nr. 84/1998 ; in caz de conflict intre denumirea │
│ firmei si o marca inregistrata drepturile conferite de marca vor prevala. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│IV. │
│1. Subsemnatul .............................................................................,│
│ (nume, prenume) │
│in calitate de .................................................., identificat cu ..........,│
│ (persoana fizica/reprezentant asociatie familiala) │
│seria ......, nr. .................. CIF ...................................................,│
│ (cod de identificare fiscala) │
│2. domiciliul/resedinta in: localitatea .........................., Judet/sector ...........;│
│3. prin ..............................................., CIF ...............................,│
│ (nume, prenume) (cod de identificare fiscala) │
│in calitate de ........................., conform ..........................................,│
│ │
│4. solicit verificare disponibilitate si/sau rezervare firma*1) pentru: │
│ [ ] autorizare si inmatriculare [ ] schimbare denumire │
│5. │
│┌────┬──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐│
││Nr. │ Denumiri propuse in ordinea preferintelor │ Denumire rezervata ││
││crt.│ │(nume, prenume, semnatura referent)││
│├────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤│
││ 1. │ │ ││
│├────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤│
││ 2. │ │ ││
│├────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤│
││ 3. │ │ ││
│└────┴──────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘│
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Intocmita intr─un exemplar, pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte, precum│
│ si savarsirea de acte de concurenta neloiala sunt pedepsite conform legii. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Data: ......................... Semnatura, .........................




Nota: *1) Dovada rezervarii firmei este valabila trei luni de la data emiterii acesteia.


ANEXA 3


────────
la norme
────────

DECLARATIE ─ TIP
pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor de
functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar,
sanitar─veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si
apararii impotriva incendiilor, precum si reglementarile
specifice protectiei consumatorului pentru activitatea
desfasurata si normele de calitate a produselor si
serviciilor puse pe piata





Subsemnatul ..... cetatean ...... posesor al B.I. (C.I.),
seria ..... nr. ...., eliberat(a) de ....., CNP ....../pasaport nr. ...,
eliberat de ......., permis de sedere nr. ...... in calitate de:

persoana fizica [ ];

reprezentant al asociatiei familiale [ ];

cu domiciliul/resedinta in: localitatea ......., str .... nr. ..., bl. ..,
sc. ..., et. ..., ap. ...., judetul/sectorul ....., telefon ....../.....,
fax ...../........, e─mail ..........,



declar pe propria raspundere, cunoscand ca falsul in declaratii este pedepsit de legea penala, urmatoarele:

a. indeplinesc conditiile de functionare din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor, la sediul social si/sau sediul sediile secundar(e) pentru activitatile declarate in cererea de inregistrare;
b. indeplinesc conditiile legislative cerute de normele igienico─sanitare si de sanatate publica, pentru domeniul meu de activitate;
c. cunosc si indeplinesc prevederile legislative privind securitatea si sanatatea in munca;
d. cunosc si mi─am insusit prevederile legislatiei sanitare veterinare in vigoare, privind conditiile igienico─sanitar veterinare de functionare a unitatilor supuse controlului sanitar veterinar;
e. cunosc si respect prevederile legislatiei de protectie a mediului in vigoare;
f. cunosc si respect reglementarile specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata;
g. cunosc si respect normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.

Pe data inceperii activitatii ma oblig sa respect prevederile legale in vigoare.

Data Semnatura
______________________ _____________


ANEXA 4


────────
la norme
──────────

Primaria ............................
Judetul .............................

DECLARATIE ─ TIP
de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea
pentru care se solicita autorizarea in cazul meseriilor traditionale
si artizanale





Este notoriu ca domnul/doamna ...... cetatean ...... posesor al B.L (C.I.)
seria ..... nr. ..... eliberat de ....... CNP ......, eliberat de .......
in calitate de:

persoana fizica [ ];

reprezentant al asociatiei familiale [ ];

cu domiciliul in localitatea ....., str ..... nr. ...., bl ...., sc....,
et. ..., ap. ..., judetul/sectorul ....., telefon ...., fax ....,
e─mail ...., practica meseria traditionala/artizanala constand
in ....., cu o vechime de ........... .

Primar
..............
Data
.............



ANEXA 5


────────
la norme
──────────

DECLARATIE─TIP
pe propria raspundere privind situatia financiara a
solicitantului, cetatean din statele membre ale
Uniunii Europene si din Spatiul Economic European





Subsemnatul ..... cetatean ..... pasaport nr. ....., eliberat de .... .
Cu domiciliul in tara ..... localitatea ..... str. .... nr. ...,
bl. ...., sc. ..., et. ...., ap. ...., judetul/sectorul .......,
telefon ..../......, fax ...../......., e─mail .......... .

in calitate de:

persoana fizica [ ];

reprezentant al asociatiei familiale [ ];

cu resedinta in: localitatea ...., str. ... nr. ..., bl. ...,
sc. ...., et. ...., ap. ...., judetul/sectorul ....., telefon ...,
fax ......, e─mail .....,



declar pe propria raspundere, ca nu am datorii fiscale si ca nu am savarsit fapte de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal si cunosc ca falsul in declaratii este sanctionat de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar─fiscala.

Data
...................

Semnatura
.....................

ANEXA 6


────────
la norme
──────────







┌──────────────────────┬───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│I. │II. │III. │
│ │ CERERE │Primarie ─ numar si data inregistrare:│
│ PRIMARIA │ │ ................................. │
│ │[ ] autorizare si inregistrare │ Oficiul registrului comertului de │
│......................│[ ] completare/modificare │ pe langa tribunal ─ numar si data │
│ │ autorizatie si inregistrare│ inregistrare: │
│ │ │ ................................. │
└──────────────────────┴───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ IV. │
│ DOMNULE PRIMAR, │
│ │
│1. Subsemnatul .............................................................................,│
│ (nume, prenume) │
│in calitate de .................................................., identificat cu ..........,│
│ (persoana fizica/reprezentant asociatie familiala) │
│seria ........., nr. ........................ CIF ..........................................,│
│ (cod de identificare fiscala) │
│data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara ...............;│
│ zi luna an │
│2. Cu domiciliu in: localitatea ..............., str. ..........................., nr. .....,│
│bloc ...., scara ...., etaj ...., ap. ...., judet/sector ............, cod postal ..........,│
│tara .........................; telefon ......................, fax ........................,│
│cetatenie: ................................, stare civila: .................................;│
│3. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..................................................│
│............................................................................................;│
│4. prin ..........................................., CIF ...................................,│
│ (nume, prenume) (cod de identificare fiscala) │
│in calitate de ........................., conform ..........................................,│
│in temeiul <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor │
│familiale care desfasoara activitati economice in mod independent si a <>Legii nr. 26/1990 │
│privind registrul comertului, republicata, cu modificarile ulterioare, va solicit: │
│4.1. [ ] eliberarea autorizatiei pentru desfasurarea de activitati economice, inregistrarea │
│ in registrul comertului si la organul fiscal; │
│4.2. [ ] completarea/modificarea autorizatiei si inregistrarea in registrul comertului; │
│dupa cum urmeaza: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│V. │
│1. Forma de organizare: [ ] persoana fizica [ ] asociatie familiala │
│2. Denumire firma: .........................................................................,│
│avand numar de ordine in registrul comertului*(1) .............................., cod unic de│
│inregistrare*(1) ..............................; │
│3. Sediul firmei: localitatea ................, str. ............................, nr. .....,│
│bloc ...., scara ...., etaj ...., ap. ...., judet/sector .........., cod postal ............,│
│telefon .................., ...................., fax .................., ..................,│
│e─mail .............................., web site ............................................;│
│4. Obiectul de activitate │
│4.1. Activitatea principala: clasa CAEN │_│_│_│_│ ...........................................│
│.............................................................................................│
│4.2. Activitati secundare: [ ] constituire [ ] completare │
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│Clasa CAEN │_│_│_│_│ ........................................................................│
│.............................................................................................│
│4.3. Activitati itinerante (clasa CAEN) .....................................................│
│.............................................................................................│
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Nota: *1) Se completeaza numai in cazul cererilor de completare/modificare autorizatie
si inregistrare.

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│VI. Locul de desfasurare a activitatilor (inclusiv activitati itinerante in alte localitati):│
│1. [ ] Sediul firmei 2. [ ] Domiciliul consumatorului/clientului │
│3. [ ] Alte sedii: ..........................................................................│
│.............................................................................................│
│.............................................................................................│
│.............................................................................................│
│.............................................................................................│
│ (localitate, judet/sector, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│VII. [ ] Solicit inregistrarea fiscala conform datelor inscrise in Anexa nr. 6.2. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│VIII. Modificari ale datelor inscrise in autorizatie: .......................................│
│.............................................................................................│
│.............................................................................................│
│.............................................................................................│
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│IX. In sustinerea cererii, depun actele doveditoare mentionate in opisul de documente. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│X. OPIS DE DOCUMENTE DEPUSE PENTRU AUTORIZARE SI INREGISTRARE │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────┬──────────────────────────────────────┬────┐┌────┬─────────────────────────────────┬────┐
│Nr. │ Denumirea actului │Nr. ││Nr. │ Denumirea actului │Nr. │
│crt.│ │file││crt.│ │file│
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ 1. │Cerere de verificare disponibilitate │ ││10. │Dovada plata taxe │ │
│ │si/sau rezervare firma │ ││ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ 2. │Cerere pentru obtinerea certificatului│ ││11. │ │ │
│ │de cazier fiscal │ ││ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ 3. │Declaratie tip pe propria raspundere │ ││12. │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ 4. │Declaratie tip de notorietate │ ││13. │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ 5. │Declaratie pe propria raspundere │ ││14. │ │ │
│ │autentificata │ │├────┼─────────────────────────────────┼────┤
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤│15. │ │ │
│ 6. │Copii de pe actele de identitate │ │├────┼─────────────────────────────────┼────┤
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤│16. │ │ │
│ 7. │Certificate medicale │ │├────┼─────────────────────────────────┼────┤
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤│17. │ │ │
│ 8. │Anexa nr. 6.1. ─ reprezentant/membrii │ │├────┼─────────────────────────────────┼────┤
│ │asociatiei familiale │ ││18. │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼────┤├────┴─────────────────────────────────┼────┤
│ 9. │Anexa nr. 6.2. ─ referitor │ ││ Total file: │ │
│ │inregistrarea fiscala │ ││ │ │
└────┴──────────────────────────────────────┴────┘└──────────────────────────────────────┴────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│XI. Declar ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte │
│ dintr─o alta asociatie familiala autorizata. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│XII. Anexele nr. .................................. fac parte integranta din prezenta cerere.│
│ Intocmita intr─un exemplar, pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte │
│ sunt pedepsite conform legii. │
│ │
│ Data: ........................ Semnatura ........................ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Domnului Primar al ...................................................





ANEXA 6.1


──────────
la norme
──────────

Nr. intrare: ................. data: ..................

REPREZENTANT/MEMBRII ASOCIATIEI FAMILIALE







┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ [ ] Reprezentant │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] modificarii datelor de identificare │
│ [ ] retragerii din functie a ..................................│
│ (numele si prenumele │
│ reprezentantului retras) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ................................. . 6. Stare civila: ....................... .│
│ 7. Resedinta in Romania (daca este cazul): .................................................│
│ .......................................................................................... .│
│ 8. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ [ ] Membrii asociatiei familiale │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] constituirii asociatiei [ ] cooptarii unui asociat nou│
│ [ ] modificarii datelor de [ ] retragerii din asociatie │
│ identificare │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE (rubricile 2─8 se completeaza la constituire si la mentiuni de │
│ modificare date de identificare sau asociati noi) │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ...................... . 6. Calitatea de membru al familiei ................ .│
│ 7. Stare civila: ............... . 8. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..............│
│ .......................................................................................... .│
│ 9. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] constituirii asociatiei [ ] cooptarii unui asociat nou │
│ [ ] modificarii datelor de [ ] retragerii din asociatie │
│ identificare │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE (rubricile 2─8 se completeaza la constituire si la mentiuni de │
│ modificare date de identificare sau asociati noi) │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ...................... . 6. Calitatea de membru al familiei ................ .│
│ 7. Stare civila: ............... . 8. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..............│
│ .......................................................................................... .│
│ 9. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




Nr. intrare: ................. data: ..................




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Membrii asociatiei familiale │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] constituirii asociatiei [ ] cooptarii unui asociat nou │
│ [ ] modificarii datelor de [ ] retragerii din asociatie │
│ identificare │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE (rubricile 2─8 se completeaza la constituire si la mentiuni de │
│ modificare date de identificare sau asociati noi) │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ...................... . 6. Calitatea de membru al familiei ................ .│
│ 7. Stare civila: ............... . 8. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..............│
│ .......................................................................................... .│
│ 9. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] constituirii asociatiei [ ] cooptarii unui asociat nou │
│ [ ] modificarii datelor de [ ] retragerii din asociatie │
│ identificare │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE (rubricile 2─8 se completeaza la constituire si la mentiuni de │
│ modificare date de identificare sau asociati noi) │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ...................... . 6. Calitatea de membru al familiei ................ .│
│ 7. Stare civila: ............... . 8. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..............│
│ .......................................................................................... .│
│ 9. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ I. INREGISTRARE CA URMARE a: [ ] constituirii asociatiei [ ] cooptarii unui asociat nou │
│ [ ] modificarii datelor de [ ] retragerii din asociatie │
│ identificare │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. DATE DE IDENTIFICARE (rubricile 2─8 se completeaza la constituire si la mentiuni de │
│ modificare date de identificare sau asociati noi) │
│ 1. Nume: ................................... prenume: .................................... .│
│ 2. Act identitate .......... seria ......, nr. ........... CIF ........................... .│
│ (cod de identificare fiscala)│
│ 3. Data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ localitate ..........., judet/tara .......... .│
│ zi luna an │
│ 4. Domiciliu: localitatea ......................., str. ......................, nr. .......,│
│ bloc ....., scara ....., etaj ....., ap. ....., judet/sector ..............................,│
│ cod postal ..........., tara .................., telefon ............., fax .............. .│
│ 5. Cetatenie: ...................... . 6. Calitatea de membru al familiei ................ .│
│ 7. Stare civila: ............... . 8. Resedinta in Romania (daca este cazul): ..............│
│ .......................................................................................... .│
│ 9. Declar pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiile inexacte sunt pedepsite conform │
│ legii, ca nu detin o alta autorizatie in calitate de persoana fizica si nu fac parte dintr─o│
│ alta asociatie familiala autorizata. │
│ Semnatura ....................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 6.2.


──────────
la norme
──────────

Nr. intrare: ................. data: ..................

REFERITOR LA INREGISTRAREA FISCALA DECLAR URMATOARELE*):







┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I. DATE PRIVIND VECTORUL FISCAL │
│ │
│1. Platitor de T.V.A. │
│ │
│1.1. Cifra de afaceri anuala din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere pe │
│ care estimati ca o veti realiza, ......................... lei, din care: │
│ │
│1.1.1. din operatiuni taxabile ....................................................... lei │
│ │
│1.1.2. din operatiuni scutite cu drept de deducere ................................... lei │
│ │
│1.2. [ ] Declarati ca realizati operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere │
│ din care estimati ca veti obtine o cifra de afaceri anuala sub plafonul de │
│ scutire prevazut de lege, dar doriti sa optati pentru aplicarea regimului │
│ normal de T.V.A.? │
│ │
│1.3. [ ] Realizati in exclusivitate operatiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A.? │
│ │
│1.3.1. [ ] Declarati ca desfasurati in exclusivitate operatiuni scutite din arendarea, │
│ concesionarea si inchirierea de bunuri imobile, cu exceptiile prevazute de lege, │
│ dar doriti sa optati pentru taxarea acestora? │
│ │
│1.4. Plata T.V.A.: │
│ │
│1.4.1. [ ] lunara │
│ │
│1.4.2. [ ] trimestriala │
│ │
│ ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
│2. [ ] Platitor de accize │
│ ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
│ │
│3. [ ] Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor │
│ ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
│ │
│4. Contributii: │
│ │
│4.1. [ ] Contributia pentru asigurari sociale de sanatate │
│ │
│4.2. [ ] Contributia pentru asigurari de somaj │
│ │
│4.3. [ ] Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale │
│ │
│4.4. [ ] Contributia de asigurari sociale │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


__________
*) Datele referitoare la inregistrarea fiscala se completeaza la infiintare. Mentiunile referitoare la modificarea acestor date, se declara la organul fiscal competent cu exceptia datelor privind modificarea atributului de platitor/neplatitor de T.V.A. Inregistrarea si scoaterea din evidenta a platitorilor de taxa pe valoarea adaugata, ulterior infiintarii, se solicita la oficiul registrului comertului prin completarea Cererii de preschimbare a certificatului de inregistrare.



INSTRUCTIUNI
de completare a rubricilor privind inregistrarea fiscala

I. Date privind vectorul fiscal

1. Platitor de T.V.A.

1.1. Se estimeaza cifra de afaceri prognozata a se obtine in cursul anului fiscal din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, conform obiectului de activitate.

1.1.1. Se estimeaza cifra de afaceri prognozata a se obtine in anul fiscal din operatiuni taxabile.

1.1.2. Se estimeaza cifra de afaceri prognozata a se obtine in anul fiscal din operatiuni scutite cu drept de deducere.

1.2. Se marcheaza cu "X" doar de catre platitorii care estimeaza ca vor realiza o cifra de afaceri anuala din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere sub plafonul de scutire prevazut de lege si opteaza pentru aplicarea regimului norma 1 de T.V.A,.

1.3. Se marcheaza cu "X" de catre platitorii care realizeaza in exclusivitate operatiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A. .

1.3.1. Se marcheaza cu "X" de catre platitorii care realizeaza exclusiv operatiuni de arendare, concesionare si inchiriere de bunuri imobile, cu exceptiile prevazute de lege si opteaza pentru taxarea acestora.

1.4. Randurile 1.4.1.─1.4.2. se marcheaza cu "X" de catre platitorii de T.V.A. care, conform legii, sunt obligati la plata lunara sau trimestriala a acestui impozit, dupa caz.

Randurile 2 si 3 se marcheaza cu "X", dupa caz, de catre contribuabilii care, conform legilor in vigoare, devin platitori de accize, de impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor, dupa caz.

4. Contributii

Randurile 4.1.─4.4. se marcheaza cu "X" numai de catre contribuabilii care, conform legilor in vigoare, sunt platitori de contributiile respective.

II. Precizari privind corelarea intre randuri

Randul 1.1. se completeaza, conform obiectului de activitate al comerciantului, cu cifra de afaceri anuala pe care estimeaza ca o va realiza, prin insumarea randurilor 1.1.1. si 1.1.2. din formular.
Daca suma inscrisa la randul 1.1. este de pana la 100.000 de euro inclusiv, sau echivalent in lei, atunci comerciantul va bifa casuta 1.4.2. ─ plata trimestriala a T.V.A.─ului.
Daca suma inscrisa la randul 1.1 este de peste 100.000 de euro, sau echivalent in lei, atunci comerciantul va bifa casuta 1.4.1. ─ plata lunara a T.V.A.─ului.
Daca la randul 1.1. cifra de afaceri anuala este mai mare 2 mld. lei, atunci comerciantul nu bifeaza nici una din casutele 1.2. sau 1.3.
Daca la randul 1.1. cifra de afaceri anuala este mai mica 2 mld. lei, atunci comerciantul poate bifa una din casutele 1.2. sau 1.3.1.
In situatia in care comerciantul bifeaza casuta 1.3., atunci nu mai poate bifa nici una din casutele existente la punctul 1. "Platitor de T.V.A.".
Daca comerciantul va bifa 1.3.1, atunci va completa pct. 1.1. cifra de afaceri si in functie de aceasta cifra va marca 1.4.1. sau 1.4.2., dupa caz.
La bifarea punctului 3 "Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor" se va bifa in mod obligatoriu randurile 4.1.─4.4., de la punctul 4 "Contributii".
Marcarea randurilor de la 4.1.─4.4. din cadrul punctului 4 "Contributii", nu presupune obligativitatea de a marca si punctul 3 "Platitor de impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor".


ANEXA 7


──────
la norme
─────────







┌───────────────┐
│ ROMANIA │
└───────────────┘

[ ] Persoana fizica [ ] Romana cu domiciliu in Romania
[ ] Straina ─ romana fara domiciliu in Romania
────────────────────────────────────────────────────────────────────
[ ] Persoana juridica [ ] Romana
[ ] Straina
────────────────────────────────────────────────────────────────────
[ ] Asociatie fara personalitate juridica
[ ] Romana
[ ] Straina
────────────────────────────────────────────────────────────────────

CERERE DE ELIBERARE A CERTIFICATULUI DE CAZIER FISCAL
_____________________________________________________________________
Subsemnatul/subscrisa avand: Cod de inregistrare fiscala:
Nume si prenume/denumire: ..............
Cu Domiciliul/Resedinta/Sediul in Romania
Judet: ............ Localitate: ............. Sector: .......
Strada: ........... Numar: ...... Bloc: ...... Scara: .... Ap. ...
Telefon: ...................... Fax: ........................
_____________________________________________________________________

prin Se bifeaza cu X casuta care
corespunde situatiei
Cod numeric personal/Numar de identificare fiscala: __________ in calitate de [ ] titular
Nume si prenume: ............................................ [ ] imputernicit/
reprezentant
legal
posesor al actului de identitate _____________ seria _____ nr. __________ eliberat de _________
Imputernicire nr. ______________ din data __/__/______
Solicit eliberarea unui certificat de cazier fiscal pentru a─mi servi la ______________________
Nume, prenume ______________________________ Functia __________________________________________
Data __/__/____ Semnatura si stampila ____________________
Directia Generala a Finantelor Publice Data prezentarii pentru ridicarea
Judetul/Municipiul ___________________ certificatului de cazier fiscal:
Inregistrat la unitatea fiscala, cu Data __/__/____
Nr. ______________ Data __/__/____
Se detaseaza si se inmaneaza persoanei
care depune cererea
Directia Generala a Finantelor Publice Data prezentarii pentru ridicarea
Judetul/Municipiul ___________________ certificatului de cazier fiscal:
Inregistrat la unitatea fiscala, cu Data __/__/____
Nr. ________________________ Data __/__/____



ANEXA 8


────────
la norme
────────

LISTA
profesiilor si ocupatiilor reglementate in Romania, care fac obiectul legii,
si autoritatile competente corespunzatoare acestor profesii si ocupatii







┌─────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Profesia │ Autoritatea competenta │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│profesii in domeniul transporturilor aeriene, │Ministerul Transporturilor, Constructiilor │
│maritime, fluviale si rutiere: comandant; │si Turismului si autoritatile din domeniile│
│ofiter punte maritim; sef mecanic maritim; │de referinta (aeriene, maritime, fluviale, │
│ofiter mecanic maritim; sef electrician │rutiere) │
│maritim; ofiter electrician maritim; ofiter │ │
│punte fluvial; ofiter mecanic fluvial; │ │
│meteorolog aeronautic; personal aeronautic │ │
│nenavigant pentru protectia navigatiei │ │
│aeriene si telecomunicatii (PNA─TC) clasele │ │
│I, II si IV; inginer de receptie si control │ │
│aeronave; inginer de receptie si control │ │
│mijloace PNA─TC; profesor legislatie rutiera │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│restaurator │Oficiul National al Monumentelor Istorice │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│consilier de proprietate industriala │Studii superioare/tehnice juridice ─ examen│
│ │sustinut la Oficiul de Stat pentru Inventii│
│ │si Marci │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ghid de turism │Ministerul Transporturilor, Constructiilor │
│director de hotel, director agentie de turism │si Turismului │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│detectivi particulari │Inspectoratul General al Politiei Romane │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│taximetrist │Ministerul Transporturilor, Constructiilor │
│ │si Turismului │
│ │primarii │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│vanzator de produse alimentare, vanzatori │Cursuri de invatamant preuniversitar, │
│ambulanti si asimilati de produse alimentare, │Diploma/certificat de absolvire a unei │
│vanzatori de produse alimentare la domiciliul │forme de pregatire profesionala │
│clientului sau la comanda prin telefon, macelar, │Eliberate de autoritatile administratiei │
│sef de unitate de alimentatie publica si sef de │publice, camerele de comert si industrie si│
│sala, ospatar, barman, bucatar, carmangier, │societatile comerciale autorizate (inclusiv│
│cofetar, patiser, cofetar─patiser │angajatori care organizeaza programe de │
│ │pregatire profesionala pentru angajatii │
│ │proprii) conform legislatiei in vigoare │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│sef depozit, gestionar comert cu ridicata produse│Cursuri de invatamant preuniversitar, │
│alimentare │Diploma/certificat de absolvire a unei │
│ │forme de pregatire profesionala │
│ │Eliberate de autoritatile administratiei │
│ │publice, camerele de comert si industrie si│
│ │societatile comerciale autorizate (inclusiv│
│ │angajatori care organizeaza programe de │
│ │pregatire profesionala pentru angajatii │
│ │proprii) conform legislatiei in vigoare │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┘



ANEXA 9


──────
la norme
──────────

PRIMARIA ..............................
PRIMAR ................................

AUTORIZATIE
nr. .............. din ..../..../.........
zi luna an

1. Firma: ..........................................................
2. Sediul firmei: localitatea ........., str. ......, nr. ..... bloc. ....., scara ...., etaj ...., ap. ...., judet/sector ....., cod postal ....... .
3. Persoana fizica/reprezentant asociatie familiala .............. act identitate ....... seria ......, nr. ........ CIF ..../(cod de identificare fiscala)......... .
data si locul nasterii: │_│_│_│_│_│_│_│_│ (zi, luna, an) localitate ........, judet/tara .......... .
4. Domiciliu: localitatea ..........., str. ......... nr. ...., bloc ....., scara ......, etaj ......, ap. ....., judet/sector ......, cod postal ....... tara .......; telefon ........, fax ........ .
5. Cetatenie: .................................................... .
6. Resedinta in Romania (daca este cazul): .........................
7. Asociati (nume, prenume, cetatenie, CIF): .......................

8. Activitatea principala (clasa CAEN, denumire): ..................
9. Activitati secundare (clase CAEN): ..............................
10. Locul de desfasurare a activitatilor: [ ] sediul firmei/[ ] domiciliul consumatorului/clientului
[ ] Alte sedii (localitate, judet/sector, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament): ...............................................................
[ ] Activitati itinerante desfasurate in (clasa CAEN, localitate, judet/sector, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament): ...............





┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Eliberata in baza <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice │
│ si asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod │
│ independent │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

PRIMAR, SECRETAR,




11. Mentiuni privind modificarea, suspendarea, reluarea sau anularea autorizatiei*)


┌────┬─────────────────────────────┬──────────┬──────────┬────────────────────┐
│Nr. │Mentiuni privind modificarea,│Motivul │ Data │Semnaturi autorizate│
│crt.│ suspendarea, reluarea sau │de drept │inscrierii│ pentru inscrierea │
│ │ anularea autorizatiei │si de fapt│mentiunii │ mentiunilor │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
└────┴─────────────────────────────┴──────────┴──────────┴────────────────────┘
PRIMAR, SECRETAR,



___________
*) Se vor mentine orice modificari ale datelor inscrise in autorizatie.

________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016