Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.685 din 17 decembrie 2008  privind modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate in anul 2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.685 din 17 decembrie 2008 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate in anul 2008

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 872 din 23 decembrie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor naţionale de sãnãtate în anul 2008, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 din 31 martie 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 5, alineatul (2) se abrogã.
2. La articolul 8, alineatul (14) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(14) Taloanele necesare populaţiei pentru prezentarea la medicul de familie pot fi utilizate pânã la data de 31 decembrie 2008, iar taloanele pentru prezentarea la furnizorul de servicii medicale paraclinice, pânã la data de 31 ianuarie 2009."
3. La articolul 8, dupã alineatul (14) se introduce un nou alineat, alineatul (14^1), cu urmãtorul cuprins:
"(14^1) Taloanele restituite sau nedistribuite populaţiei vor fi arhivate de casele de asigurãri de sãnãtate, în conformitate cu prevederile legale referitoare la organizarea şi desfãşurarea activitãţi arhivistice, urmând ca la expirarea perioadei de arhivare, stabilitã în condiţiile legii, sã se procedeze la distrugerea acestora."
4. La articolul 12, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Contractele prevãzute la alin. (1), încheiate între Ministerul Sãnãtãţii Publice şi unitãţile din coordonarea sau aflate sub autoritatea sa, precum şi contractele încheiate pentru produsele şi serviciile necesare realizãrii obiectivelor şi activitãţilor cuprinse în unele programe naţionale de sãnãtate pentru care Ministerul Sãnãtãţii Publice organizeazã licitaţii la nivel naţional sunt atribuite de compartimentul intern specializat în domeniul achiziţiilor publice, înfiinţat în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Dupã atribuire, monitorizarea şi derularea contractelor se realizeazã de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Programe de Sãnãtate."
5. La articolul 13, dupã alineatul (2) se introduc douã noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Serviciile medicale acordate în cadrul Programului naţional de evaluare a stãrii de sãnãtate a populaţiei în asistenţa medicalã primarã de cãtre furnizorii de servicii medicale, rãmase nedecontate la finele anului 2008, se vor deconta în perioada 1 ianuarie 2009-31 martie 2009 din fondurile prevãzute pentru Programul naţional privind evaluarea stãrii de sãnãtate a populaţiei în asistenţa medicalã primarã.
(4) Cheltuielile angajate în cadrul programelor naţionale de sãnãtate din creditele de angajament aprobate prin bugetul anului 2008 se plãtesc din creditele bugetare aprobate în anul 2009 pentru programele naţionale de sãnãtate."
6. La articolul 14, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu urmãtorul cuprins:
"(2) În vederea derulãrii în bune condiţii a Programului naţional privind evaluarea stãrii de sãnãtate a populaţiei în asistenţa medicalã primarã, casele de asigurãri de sãnãtate şi Ministerul Sãnãtãţii Publice, prin unitãţile teritoriale subordonate, colaboreazã cu autoritãţile administraţiei publice locale pentru creşterea accesului populaţiei la serviciile acordate în cadrul programului, prin realizarea urmãtoarelor activitãţi:
a) sortarea plicurilor returate, pe localitãţi, de cãtre asistenţii comunitari, la sediul caselor de asigurãri de sãnãtate şi întocmirea unor liste care vor cuprinde urmãtoarele date:
- numele şi prenumele destinatarului;
- domiciliul destinatarului;
- CNP-ul destinatarului;
- numele şi prenumele medicului de familie la care este înscrisã persoana respectivã (pentru persoanele înscrise pe lista unui medic de familie).
Fişele de post ale asistenţilor comunitari se completeazã de cãtre unitãţile sanitare cu paturi desemnate de autoritãţile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti sã deruleze Programul naţional de asistenţã comunitarã şi acţiuni pentru sãnãtate, cu obligaţia explicitã de a respecta prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) casele de asigurãri de sãnãtate, pe baza listelor prevãzute la lit. a), predau plicurile returate primãriilor, pe bazã de procesverbal de predare-primire, care cuprinde, în mod explicit, obligaţia primãriilor de a respecta prevederile Legii nr. 677/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) primãriile au obligaţia de a distribui taloanele, în termen de 15 zile calendaristice de la data primirii plicurilor returate, pe baza procesului-verbal de predare-primire prevãzut la lit. b);
d) taloanele nedistribuite populaţiei de cãtre primãrii se retransmit caselor de asigurãri de sãnãtate, pe bazã de procesverbal de predare-primire, în termen de 10 zile calendaristice de la expirarea termenului prevãzut la lit. c);
e) primãriile au obligaţia de a raporta caselor de asigurãri de sãnãtate şi autoritãţilor de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, în termen de 10 zile calendaristice de la expirarea termenului prevãzut la lit. c), situaţia plicurilor returate, în urmãtoarea formã:
e^1) raportarea centralizatã, care va conţine urmãtoarele date obligatorii:
- numãrul de plicuri primite spre redistribuire;
- numãrul de plicuri redistribuite;
- numãrul de plicuri care nu au fost redistribuite şi motivul care a determinat aceastã situaţie: deces, mutare la adresã necunoscutã, neconcordanţã date de identificare şi alte situaţii (cu menţionarea explicitã a acestora);
e^2) raportarea detaliatã, care va conţine urmãtoarele date obligatorii:
- nr. crt.;
- numele şi prenumele destinatarului;
- domiciliul destinatarului;
- CNP-ul destinatarului;
- motivul pentru care talonul nu a fost redistribuit: deces, mutare la adresã necunoscutã, neconcordanţã date de identificare, alte situaţii (cu menţionarea explicitã a acestora);
f) casele de asigurãri de sãnãtate au obligaţia de a centraliza datele raportate de cãtre primãrii conform prevederilor menţionate la lit. e) şi de a le transmite Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate în termen de 5 zile calendaristice de la expirarea termenului prevãzut la lit. e);
g) Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate transmite Ministerului Sãnãtãţii Publice, atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, datele centralizate la nivel naţional ale raportãrilor prevãzute la lit. e).
(3) Pentru creşterea accesului populaţiei la serviciile acordate în cadrul programului, persoanele care la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri nu deţin taloanele necesare pentru prezentarea la medicul de familie şi la furnizorul de servicii medicale paraclinice vor fi evaluate în condiţiile prevãzute în Normele metodologice pentru realizarea şi raportarea activitãţilor specifice din cadrul Programului naţional privind evaluarea stãrii de sãnãtate a populaţiei în asistenţa medicalã primarã."
7. Articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - Instituţiile, furnizorii publici şi privaţi de servicii medicale, farmaciile cu circuit deschis care deruleazã programe naţionale de sãnãtate, precum şi asistenţii comunitari au obligaţia sã respecte prevederile legale referitoare la protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date."
8. În anexã la litera A "Programe naţionale de sãnãtate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ finanţate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice", punctul I al titlului "Necesar resurse" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"I. Pentru realizarea programelor naţionale de sãnãtate în anul 2008:


1. Buget de stat
- credite de angajament 461.320 mii lei
- credite bugetare 394.320 mii lei
din care:
a) bunuri şi servicii:
- credite de angajament 188.789 mii lei
- credite bugetare 121.789 mii lei
b) transferuri:
- credite de angajament 272.531 mii lei
- credite bugetare 272.531 mii lei
din care:
Transferuri FNUASS:
- credite de angajament 206.556 mii lei
- credite bugetare 206.556 mii lei
2. Venituri proprii:
- credite de angajament 1.510.512 mii lei
- credite bugetare 1.292.667 mii lei
din care:
a) bunuri şi servicii:
- credite de angajament 72.803 mii lei
- credite bugetare 72.803 mii lei
b) transferuri:
- credite de angajament 1.437.709 mii lei
- credite bugetare 1.219.864 mii lei
din care:
Transferuri FNUASS:
- credite de angajament 1.327.172 mii lei
- credite bugetare 1.109.327 mii lei."


9. În anexã la litera B "Programe naţionale de sãnãtate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate", titlul "Necesar resurse" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"Bugetul FNUASS:
- credite de angajament - 2.420.237 mii lei
- credite bugetare - 2.202.392 mii lei
din care:
- transferuri din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice:
- credite de angajament - 1.533.728 mii lei
- credite bugetare - 1.315.883 mii lei."


ART. II
(1) Pentru asigurarea continuitãţii tratamentului bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sãnãtate se prelungeşte aplicabilitatea <>Hotãrârii Guvernului nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor naţionale de sãnãtate în anul 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, pentru trimestrul I al anului 2009.
(2) Sumele alocate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice şi din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate în trimestrul I al anului 2009 pentru finanţarea programelor naţionale de sãnãtate, prevãzute în anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 357/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se stabilesc la nivelul mediilor lunare ale prevederilor anului 2008.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Ministrul internelor şi reformei administrative,
Cristian David

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 17 decembrie 2008.
Nr. 1.685.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016