Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.628 din 10 decembrie 2008  privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului in ceea ce priveste acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.628 din 10 decembrie 2008 privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului in ceea ce priveste acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 856 din 19 decembrie 2008
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,
în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 853/2004 privind stabilirea unor norme specifice de igienã care se aplicã alimentelor de origine animalã,
având în vedere prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţãrii politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeanã, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 492/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învãţãmântul de stat, precum şi pentru copiii preşcolari din grãdiniţele de stat cu program normal de 4 ore, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 16/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 366/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Prezenta hotãrâre creeazã cadrul legal pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, a sumelor necesare acordãrii ajutoarelor financiare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, în concordanţã cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 183 din 11 iulie 2008.
ART. 2
Se desemneazã Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã ca autoritate naţionalã competentã pentru implementarea, controlul şi derularea mãsurii de acordare de ajutoare financiare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare.
ART. 3
(1) Copiii din grãdiniţele, unitãţile şcolare primare şi/sau unitãţile şcolare gimnaziale, aprobate sau acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, beneficiazã de ajutorul financiar pentru laptele şi produsele prevãzute în anexa nr. 1 "Lista produselor eligibile pentru ajutor comunitar" la Regulamentul (CE) nr. 657/2008 al Comisiei.
(2) Ajutorul financiar se acordã pentru laptele şi produsele lactate care îndeplinesc condiţiile prevãzute în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare şi în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 853/2004 privind stabilirea unor norme specifice de igienã care se aplicã alimentelor de origine animalã şi sunt marcate cu ştampila ovalã, conform normelor sanitare veterinare.
ART. 4
Solicitanţii ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare prevãzute la art. 3 alin. (1) sunt instituţiile şcolare sau consiliile judeţene, primãriile sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, dupã caz, care administreazã activitatea acestor instituţii, efectueazã plata cãtre furnizorii acestor produse şi îndeplinesc condiţiile de aprobare.
ART. 5
(1) Solicitanţii de ajutor financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, înainte de începerea cursurilor fiecãrui an şcolar, depun o cerere la centrele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, în vederea aprobãrii acestora.
(2) În vederea acordãrii ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, solicitanţii depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã cererile de platã, la sfârşitul fiecãrui semestru al anului şcolar, conform structurii anului şcolar aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului.
(3) Solicitantul are deplina responsabilitate a declaraţiilor în ceea ce priveşte înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de aprobare şi decontare a ajutorului financiar şi are obligaţia returnãrii sumelor încasate în mod necuvenit, constatate în urma controalelor efectuate.
ART. 6
(1) Valoarea ajutorului financiar solicitat nu poate sã fie mai mare decât preţul de vânzare al produselor lactate plãtit furnizorului, fãrã TVA.
(2) În cazul în care valoarea ajutorului financiar este mai mare decât preţul de vânzare, fãrã TVA, înainte de completarea cererii de platã, solicitantul face o ajustare a cantitãţilor de lapte, în vederea reducerii ajutorului financiar.
ART. 7
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã elaboreazã metodologia de aplicare a mãsurii, ghidul solicitantului, formularistica de solicitare, înregistrare, centralizare, procedurile de acordare a ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, derulat cu sprijin comunitar, precum şi cele de control în vederea aplicãrii acestei mãsuri.
ART. 8
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, prin centrele judeţene, pune la dispoziţia solicitanţilor formularistica şi documentaţia necesare aplicãrii corecte a mãsurii de acordare a ajutorului financiar.
ART. 9
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi raporteazã direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale stadiul realizãrii acestei mãsuri, numãrul de beneficiari, producãtori, cantitatea de lapte şi produse lactate, pe sortimente, precum şi valoarea totalã a sprijinului acordat.
ART. 10
Finanţarea sumelor aprobate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, ce reprezintã ajutorul financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, se asigurã prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, de la poziţia distinctã denumitã "Finanţare FEGA, prefinanţare FEGA", şi se deruleazã conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 293/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţãrii politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeanã, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Sumele reprezentând ajutoare financiare pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, încasate de la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã de cãtre solicitanţii care beneficiazã de prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învãţãmântul de stat, precum şi pentru copiii preşcolari din grãdiniţele de stat cu program normal de 4 ore, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 16/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, reprezintã venituri ale bugetului de stat.
ART. 12
Pentru anul şcolar 2007-2008 se aplicã <>Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 697/2007 privind aprobarea Normelor de acordare a ajutorului comunitar pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate în instituţiile şcolare şi se deconteazã ajutorul financiar conform prevederilor acestuia, iar începând cu anul şcolar 2008-2009, se aplicã prevederile prezentei hotãrâri.
Prezenta hotãrâre creeazã cadrul legal pentru implementarea dispoziţiilor Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 183 din 11 iulie 2008.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Departamentul pentru Afaceri Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea,
secretar de stat

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 10 decembrie 2008.
Nr. 1.628.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016