Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.610 din 23 decembrie 2003  privind aprobarea Programului social pentru perioada 2003-2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.610 din 23 decembrie 2003 privind aprobarea Programului social pentru perioada 2003-2004

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 45 din 20 ianuarie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi ţinând seama de prevederile Programului de guvernare pe perioada 2001-2004, prevãzut în anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Parlamentului nr. 39/2000 pentru acordarea încrederii Guvernului,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Programul social pentru perioada 2003-2004, Planul de acţiuni pentru realizarea Programului social în perioada 2003-2004 şi Lista proiectelor de acte normative pentru realizarea Programului social în perioada 2003-2004, prevãzute în anexele nr. 1-3 care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
(1) Ministerele şi autoritãţile administraţiei publice centrale vor acţiona pentru realizarea mãsurilor din Programul social pentru perioada 2003-2004 şi din Planul de acţiuni pentru realizarea Programului social în perioada 2003-2004, la termenele p revãzute.
(2) Ministerele vor elabora şi vor supune spre adoptare proiectele de acte normative necesare pentru ducerea la îndeplinire a Programului social pentru perioada 2003-2004.
ART. 3
(1) Ministerele, prefecturile şi consiliile judeţene vor analiza şi vor informa lunar asupra stadiului de realizare a Programului social pentru perioada 2003-2004, stabilind mãsurile necesare.
(2) Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei va sintetiza informãrile ministerelor şi autoritãţilor administraţiei publice locale şi va prezenta lunar Guvernului un raport cu privire la realizarea Planului de acţiuni pentru realizarea Programului social în perioada 2003-2004 şi a proiectelor de acte normative pentru implementarea acestui program, propunând mãsurile corespunzãtoare pentru încadrarea în termenele stabilite.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


──────────────────
Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Elena Dumitru

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Ministrul economiei şi comerţului,
Dan Ioan Popescu

p. Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Petre Daea,
secretar de stat

Ministrul administraţiei
şi internelor,
Ioan Rus


Bucureşti, 23 decembrie 2003.
Nr. 1.610.

ANEXA 1

PROGRAMUL SOCIAL
pentru perioada 2003-2004

I. Importanţa programului social
Guvernul României îşi propune adoptarea unui program social cuprinzãtor pentru perioada 2003-2004, pentru a da rãspuns necesitãţilor şi preocupãrilor celor mai largi categorii ale populaţiei, în vederea îndeplinirii şi în al patrulea an a prevederilor Programului de guvernare pentru perioada 2001-2004.
Scopul Programului social pentru perioada 2003-2004 este consolidarea politicii sociale a Guvernului, precum şi promovarea solidaritãţii sociale. Orientarea spre eficienţã economicã trebuie conjugatã cu preocuparea pentru dimensiunea umanã a progresu lui, pentru cã mecanismele pieţei concurenţiale nu pot rezolva contradicţiile pe care le genereazã, ele trebuind sã fie corelate cu interesele sociale şi cu nevoia de a asigura securitatea existenţei umane. Astfel, o politicã socialã viabilã trebuie sã asigure un nivel al protecţiei sociale corespunzãtor cerinţelor unui trai decent. În acest scop, Programul social pentru perioada 2003-2004 angajeazã resursele financiare şi instituţionale disponibile atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.
Adoptarea Programului social pentru perioada 20032004 vine în concordanţã cu actuala reconstrucţie a întregului sistem de politicã socialã, cu opţiunea social-democratã, precum şi cu modelul social european conturat cu tot mai multã claritate. Planul naţional antisãrãcie şi promovare a incluziunii sociale, ale cãrui prioritãţi pentru perioada 2002-2004 vizând absorbţia excluziunii sociale severe şi a stãrii de sãrãcie se regãsesc în planul de acţiuni al actualului program social, oferã o abordare si stematicã atât la nivel de principiu, cât şi la nivel practic a problemei grave a sãrãciei din societatea româneascã. Politica socialã deplaseazã astfel accentul de la soluţii punctuale la o reconstrucţie socialã globalã a unei societãţi prospere economic, active, competente, coezive şi solidare.
Politica socialã promovatã de Guvern urmãreşte asigurarea unui nivel corespunzãtor de protecţie socialã, servicii sociale cât mai accesibile întregii populaţii, şanse reale pentru toţi cetãţenii şi garanţia exercitãrii de cãtre aceştia a drepturilor fundamentale şi sociale, pe baza unei mai bune coordonãri a programelor specifice.
Guvernul porneşte de la premisa cã, pentru a susţine creşterea productivitãţii şi pentru a facilita adaptarea la marile schimbãri impuse de reformã, sunt necesare politici sociale şi de ocupare a forţei de muncã eficiente.
În Programul social pentru perioada 2003-2004 Guvernul României aplicã în continuare principiul de bazã al politicii sociale comunitare, "consolidarea rolului politicii sociale ca factor productiv", considerând cã cea mai mare parte a cheltuielilor sociale destinate educaţiei, sãnãtãţii şi sprijinirii familiei semnificã o investiţie în resursele umane, cu efecte economice pozitive.
Programul social pentru perioada 2003-2004 cuprinde cheltuieli sociale care respectã atât angajamentele luate prin Programul de guvernare pe perioada 2001-2004, cât şi principiile directoare ale politicii sociale europene, care au ca obiectiv politic principal consolidarea coeziunii sociale. Guvernul României înţelege sã mobilizeze resurse suplimentare pentru cheltuieli sociale şi în concordanţã cu necesitatea atingerii ţintelor macroeconomice propuse în Programul de guvernare pe perioada 2001-2004, precum şi în acordurile încheiate cu instituţiile financiare internaţionale.
II. Obiectivele programului social
Conform mãsurilor propuse în actualul program social, familiile cu venituri reduse vor beneficia şi în iarna 2003-2004 de ajutoare pentru plata încãlzirii locuinţei, intenţia Guvernului fiind de reducere a gradului de îndatorare a familiilor. Familiile cu venituri reduse vor primi alocaţii familiale complementare şi cele monoparentale, alocaţii de susţinere de la data de 1 ianuarie 2004, dupã ce copiii din familiile defavorizate au beneficiat de rechizite gratuite la începutul anului şcolar 2003-2004. Va continua şi se va extinde programul prin care toţi copiii beneficiazã de produse lactate şi de panificaţie pe durata anului şcolar, mãsura vizând copiii din grãdiniţele cu program normal de 4 ore şi din clasele I-IV.
În preocuparea pentru protecţia socialã a persoanelor vârstnice, Guvernul va continua procesul de recorelare şi de indexare a pensiilor în raport cu rata inflaţiei, iar de la data de 1 ianuarie 2004 va acorda pentru agricultori pensii în cuantum dublu faţã de pensiile din decembrie 2000. În continuare este necesarã asigurarea fondurilor pentru acordarea medicamentelor în regim gratuit şi compensat.
Pentru sprijinirea producãtorilor agricoli, Guvernul a decis acordarea în anul agricol 2003-2004 a unui sprijin direct de 2 milioane lei/ha producãtorilor agricoli pentru suprafeţele de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv.
În acelaşi timp acţiunile Programului social pentru perioada 2003-2004 asigurã continuarea şi încheierea cu cele mai bune rezultate a negocierilor pentru integrarea României în Uniunea Europeanã.
Cele cinci obiective ale programului social sunt: 1. protecţia socialã a familiei; 2. realizarea de locuinţe cu caracter social; 3. îmbunãtãţirea şi extinderea accesului populaţiei la utilitãţile sociale; 4. reducerea impactului social al restructurãrii economice; 5. ameliorarea stãrii de sãnãtate a populaţiei.
Aceste obiective vizeazã:
a) protecţia socialã a familiei, în special a categoriilor vulnerabile şi defavorizate:
- acordarea alocaţiei de stat pentru copii;
- acordarea alocaţiei familiale complementare şi a celei de susţinere pentru familiile monoparentale, de la data de 1 ianuarie 2004, diferenţiat pe tranşe de venit şi în funcţie de numãrul copiilor;
- asigurarea gratuitã de produse lactate şi de panificaţie pentru copiii din clasele I-IV şi din grãdiniţele cu program normal de 4 ore;
- acordarea de burse unor studenţi din mediul rural;
- acordarea de burse pentru continuarea studiilor, în vederea prevenirii şi combaterii marginalizãrii sociale;
- recorelarea şi indexarea pensiilor;
- dublarea pensiilor agricultorilor de la data de 1 ianuarie 2004;
- distribuirea pentru pensionari a tichetelor de cãlãtorie pe calea feratã, cu mijloace auto şi fluviale, cu reducere de 50%;
- acordarea pentru pensionari a biletelor de tratament subvenţionate de la bugetul asigurãrilor sociale de stat;
- derularea de programe naţionale de sãnãtate, pentru ameliorarea indicatorilor mortalitãţii infantile, mortalitãţii materne, natalitãţii, incidenţei anemiei la copii, bolilor cu transmitere sexualã sau prin alte forme de transmisie (sifilis, hepatitã, SIDA, tuberculozã), bolilor cardiovasculare;
- programe cu finanţare internaţionalã;
- diminuarea bazei impozabile pentru calculul impozitului pe venitul persoanei fizice, în funcţie de situaţia proprie şi de numãrul persoanelor aflate în întreţinerea contribuabilului, acordarea de deduceri suplimentare pentru persoanele aflate în întreţinere;
- neimpunerea indemnizaţiei de maternitate şi pentru creşterea copilului, acordatã conform legii;
- actualizarea la inflaţie a baremului de impunere şi a sumelor fixe şi recalcularea impozitului pe veniturile realizate în anul 2003;
- neimpunerea sumelor reprezentând burse primite de persoanele care urmeazã orice formã de şcolarizare sau perfecţionare în cadru instituţionalizat;
- deductibilitatea din venitul anual global a contribuţiilor la schemele facultative de pensii ocupaţionale, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
b) ameliorarea condiţiilor de viaţã şi de locuire:
- asigurarea populaţiei cu energie electricã, termicã şi gaze naturale, precum şi cu produse agroalimentare în perioada toamnã-iarnã;
- acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţelor pe timp de iarnã, diferenţiat în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie;
- realizarea de locuinţe sociale, de locuinţe pentru tineri destinate închirierii;
- atribuirea de terenuri pentru tineri, în vederea construirii de locuinţe;
- racordarea de noi familii la sisteme centralizate de alimentare cu apã potabilã;
- reabilitarea locuinţei de domiciliu, susţinutã prin deducerea din venitul anual global a unei sume în limita a 15 milioane lei anual;
- deductibilitatea din venitul anual global a primelor de asigurare pentru locuinţa de domiciliu, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
- scutiri la plata impozitului pe clãdiri, impozitului pe teren, a taxei pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru activitãţi economice şi viza anualã a acestora în cazul persoanelor invalide de gradul I şi II;
- acordarea de competenţe consiliilor locale în vederea scutirii la plata impozitelor pe clãdiri şi impozitului pe teren sau reducerea acestora pentru persoanele ale cãror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim pe economie ori constau în exclusivitate din ajutor social şi/sau pensie de asistenţã socialã;
- scutirea de la plata impozitului pe clãdiri, pe toatã perioada de rambursare a creditului obţinut pentru reabilitare termicã, precum şi de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru lucrãrile de reabilitare termicã, în cazul persoanelor fizice care reabiliteazã sau modernizeazã termic clãdirile de locuit pe care le deţin în proprietate;
c) îmbunãtãţirea condiţiilor sociale în contextul restructurãrii economice:
- creşterea în termeni reali a salariilor nete în anul 2004;
- crearea de noi locuri de muncã, prin stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncã a şomerilor, prin acordarea de servicii de consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau prin mãsuri active de stimulare a mobilitãţii forţei de muncã;
- acordarea de credite şi stimulente financiare pentru dezvoltarea de noi afaceri şi extinderea celor existente;
- organizarea burselor locurilor de muncã;
- acordarea a 2 milioane lei/ha producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv;
d) susţinerea acţiunilor şi factorilor care determinã coeziunea socialã:
- creşterea calitãţii serviciilor oferite copiilor şi pãrinţilor acestora, astfel încât acestea sã rãspundã mai bine nevoilor specifice;
- crearea de centre medico-sociale şi de adãposturi pentru nevoile persoanelor aflate în situaţie de risc: persoane cu nevoi speciale, persoane fãrã adãpost şi victime ale violenţei în familie;
- creşterea accesului la asistenţã medicalã pentru segmentele de populaţie defavorizate;
- creşterea ponderii intervenţiilor preventive, a asistenţei medicale primare şi ambulatorii de specialitate;
- indexarea venitului minim lunar garantat;
- deductibilitatea din venitul anual global a contribuţiilor pentru asigurãrile private de sãnãtate, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
- reducerea cotei de taxã pe valoarea adãugatã pentru medicamente de la 19% la 9% începând cu data de 1 ianuarie 2004;
- integrarea în muncã a persoanelor cu nevoi speciale şi implementarea planurilor individuale ale acestora;
- finanţarea unor lucrãri de întretinere, construcţie şi reparaţie la clãdirile instituţiilor de asistenţã socialã în perioada 2003-2004;
e) corelarea permanentã a politicilor economice cu cele sociale, în vederea realizãrii unor progrese armonizate cu prevederile Agendei pentru politica socialã, adoptatã de Consiliul European la reuniunea din decembrie 2000 de la Nisa. Prin îndeplinirea mãsurilor prevãzute în Programul social pentru perioada 2003-2004, se vor ameliora indicatorii structurali de coeziune şi de calitate a angajãrii forţei de muncã.
Guvernul este preocupat ca politica socialã promovatã sã fie durabilã, viabilã şi în acord cu cerinţele unor categorii largi ale populaţiei, astfel încât sã se coreleze cu realizãrile reformei economice. Programul social pentru perioada 2003-2004 rãspunde acestor cerinţe.









ANEXA 2

PLANUL DE ACŢIUNI PENTRU REALIZAREA PROGRAMULUI SOCIAL
ÎN PERIOADA 2003 - 2004

OBIECTIVUL 1: PROTECŢIA SOCIALA A FAMILIEI
┌─────┬───────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Nr. │ Acţiunea │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termenul │ Stadiul │ Evaluarea │
│acţ. │ │ responsabila │ colaboratoare │ │ realizarii │ acţiunii │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.1. │Asigurarea gratuita de produse │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │lactate şi de panificaţie │ Educaţiei, │ Finanţelor │ Raportare │ │beneficiari │
│ │pentru copiii din clasele I-IV │ Cercetarii şi │ Publice │ lunara │ │Suma cheltuita │
│ │şi din gradiniţele cu program │ Tineretului; │ │ │ │ │
│ │normal de 4 ore, in anul şcolar│ Ministerul │ │ │ │ │
│ │2003-2004. │ Administraţiei │ │ │ │ │
│ │ │ şi Internelor │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.2. │Acordarea alocaţiilor pentru │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │familiile cu copii: alocaţia de│ Muncii, │ Finanţelor │ Raportare │ │beneficiari │
│ │stat pentru copii şi alocaţia │ Solidaritaţii │ Publice │ trimestriala │ │Suma cheltuita │
│ │familiala complementara, a doua│ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │prestaţie acordandu-se │ Familiei; │ │ │ │ │
│ │familiilor de la 01.01.2004, │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │diferenţiat pe tranşe de venit │ Educaţiei, │ │ │ │ │
│ │şi in funcţie de numarul │ Cercetarii şi │ │ │ │ │
│ │copiilor. │ Tineretului │ │ │ │ │
│ │Numarul estimat de beneficiari │ │ │ │ │ │
│ │ai acestor alocaţii este de │ │ │ │ │ │
│ │cca. 1.104.000 familii cu │ │ │ │ │ │
│ │copii, pentru care se │ │ │ │ │ │
│ │preconizeaza un efort bugetar │ │ │ │ │ │
│ │de 4.897,1 mld. lei, pentru │ │ │ │ │ │
│ │anul 2004; │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.3. │Indexarea venitului minim lunar│ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Suma cheltuita │
│ │garantat, in funcţie de care se│ Muncii, │ Finanţelor │ Raportare │ │Numar │
│ │acorda ajutorul social, │ Solidaritaţii │ Publice │ lunara │ │beneficiari: │
│ │diferenţiat in raport cu │ Sociale şi │ │ │ │familii, persoane│
│ │numarul de persoane pe o │ Familiei │ │ │ │singure. │
│ │familie. │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.4. │Indexarea trimestriala a │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │pensiilor, in funcţie de rata │ Muncii, │ Apararii │ Raportare │ │beneficiari │
│ │inflaţiei. │ Solidaritaţii │ Naţionale; │ trimestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Sociale şi │ Ministerul │ │ │ │
│ │ │ Familiei; │ Administraţiei │ │ │ │
│ │ │ Casa Naţionala │ şi Internelor, │ │ │ │
│ │ │ de Pensii şi │ Ministerul │ │ │ │
│ │ │ Alte Drepturi │ Finanţelor │ │ │ │
│ │ │ de Asigurari │ Publice │ │ │ │
│ │ │ Sociale │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.5. │Continuarea procesului de │ Ministerul │ Casa Naţionala │Ianuarie 2004 │ │Numar de │
│ │recorelare a pensiilor. │ Muncii, │ de Pensii şi │ Iunie 2004 │ │beneficiari │
│ │Posibili beneficiari: │ Solidaritaţii │ Alte Drepturi │ │ │Suma cheltuita │
│ │aproximativ 2,6 mil. │ Sociale şi │ de Asigurari │ │ │ │
│ │Efort bugetar: aproximativ │ Familiei │ Sociale │ │ │ │
│ │5.167 mld. lei. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.6. │Creşterea in termeni reali a │ Ministerul │ Casa │ Sem. I 2004 │ │Numar de │
│ │pensiilor agricultorilor cu │ Muncii, │ Naţionala de │ │ │beneficiari │
│ │pana la 100% faţa de luna │ Solidaritaţii │ Pensii şi │ │ │Suma cheltuita │
│ │decembrie 2000. Dublarea │ Sociale şi │ Alte Drepturi │ │ │ │
│ │pensiilor agricultorilor se │ Familiei │ de Asigurari │ │ │ │
│ │realizeaza incepand cu 1 │ │ Sociale │ │ │ │
│ │ianuarie 2004, cu un efort │ │ │ │ │ │
│ │financiar de 7.000 mld. lei. │ │ │ │ │ │
│ │Vor beneficia cca. 1,1 mil. │ │ │ │ │ │
│ │persoane. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.7. │Distribuirea pentru pensionari │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │a tichetelor de calatorie pe │ Muncii, │Transporturilor,│ Raportare │ │beneficiari │
│ │calea ferata, cu mijloace auto │ Solidaritaţii │ Construcţiilor │ trimestriala │ │Suma cheltuita │
│ │şi fluviale, cu reducere de │ Sociale şi │ şi Turismului │ │ │ │
│ │50%. │ Familiei │ │ │ │ │
│ │ │ Casa Naţionala │ │ │ │ │
│ │ │ de Pensii şi │ │ │ │ │
│ │ │ Alte Drepturi │ │ │ │ │
│ │ │ de Asigurari │ │ │ │ │
│ │ │ Sociale │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.8. │Acordarea pentru pensionari a │ Ministerul │ Casa Naţionala │ 2004 │ │Numar de │
│ │biletelor de tratament │ Muncii, │ de Pensii şi │ │ │beneficiari │
│ │subvenţionate de la bugetul │ Solidaritaţii │Alte Drepturi de│ │ │Suma cheltuita │
│ │asigurarilor sociale de stat. │ Sociale şi │ Asigurari │ │ │ │
│ │Numar beneficiari: 380.000 │ Familiei │ Sociale │ │ │ │
│ │Efort bugetar: 2.714,5 mld. lei│ Casa Naţionala │ │ │ │ │
│ │ │ de Pensii şi │ │ │ │ │
│ │ │ Alte Drepturi │ │ │ │ │
│ │ │ de Asigurari │ │ │ │ │
│ │ │ Sociale │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.9. │Acordarea de ajutoare anuale │ Ministerul │ Ministerul │ Decembrie │ │Numar de │
│ │pentru veteranii de razboi in │ Muncii, │ Apararii │ 2003 │ │beneficiari │
│ │vederea acoperirii unei parţi │ Solidaritaţii │ Naţionale; │ Decembrie │ │Suma cheltuita │
│ │din costul chiriei, energiei │ Sociale şi │ Ministerul │ 2004 │ │ │
│ │electrice şi termice, pentru │ Familiei │ Administraţiei │ │ │ │
│ │nevoi casnice. │ Casa Naţionala │ şi Internelor │ │ │ │
│ │Beneficiari: cca. 190.000 │ de Pensii şi │ │ │ │ │
│ │Efort bugetar: aproximativ 61 │ Alte Drepturi │ │ │ │ │
│ │mld. lei │ de Asigurari │ │ │ │ │
│ │ │ Sociale │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.10.│Implementarea planurilor │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de planuri │
│ │individuale pentru persoanele │ Muncii, │ judeţene, │ │ │individuale │
│ │cu handicap. 20% din persoanele│ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │implementate │
│ │cu handicap din instituţii; │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │ │
│ │100% din persoanele cu handicap│ Familiei │ sectoarelor │ │ │ │
│ │de pe listele de aşteptare; 50%│ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │din persoanele cu handicap din │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │familie; 100% din tinerii │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │(peste 18 ani) cu handicap din │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │instituţii │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.11.│Finalizarea programului vizand │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de │
│ │restructurarea a 4 instituţii │ Muncii, │ judeţene, │ │ │instituţii │
│ │rezidenţiale, 1 centru total │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │restructurate │
│ │inchis, │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │Numar de persoane│
│ │3 centre in proceduri de │ Familiei │ sectoarelor │ │ │integrate social │
│ │inchidere │ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │ │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.12.│Crearea de servicii comunitare │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de │
│ │adecvate şi disponibile, in │ Muncii, │ Judeţene, │ │ │beneficiari │
│ │fiecare judeţ şi sector al │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │Numar şi tip de │
│ │municipiului Bucureşti. │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │servicii │
│ │ │ Familiei │ sectoarelor │ │ │comunitare │
│ │ │ Autoritatea │ municipiului │ │ │Numar de locuri │
│ │ │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │de munca │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.13.│Implementarea modelului de │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de persoane│
│ │depistare precoce a persoanelor│ Muncii, │ Judeţene, │ │ │depistate │
│ │susceptibile de a intra in │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │ │
│ │sistemul de protecţie │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │ │
│ │specifica, 10 judeţe │ Familiei │ sectoarelor │ │ │ │
│ │pilot/sectoare ale municipiului│ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │Bucureşti. │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.14.│Înfiinţarea centrelor de suport│ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de │
│ │comunitar şi realizarea │ Muncii, │ Judeţene, │ │ │beneficiari │
│ │reţelelor locale de sprijin │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │Numar de centre │
│ │comunitar; │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │Suma cheltuita │
│ │8 judeţe pilot/sectoare ale │ Familiei │ sectoarelor │ │ │ │
│ │municipiului Bucureşti │ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │ │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.15.│Crearea de centre de criza şi │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de │
│ │de facilitaţi de tipul "respite│ Muncii, │ Judeţene, │ │ │beneficiari │
│ │care" (capacitate 20 locuri), │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │Numar de centre │
│ │in fiecare judeţ şi sector al │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │Suma cheltuita │
│ │municipiului Bucureşti. │ Familiei │ sectoarelor │ │ │ │
│ │ │ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │ │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.16.│Asigurarea de locuri suficiente│ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │in centre de zi şi de locuri de│ Muncii, │ Judeţene, │ │ │de munca │
│ │munca protejate; 100% din │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │protejate │
│ │persoanele de pe listele de │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │Numar de locuri │
│ │aşteptare; │ Familiei │ sectoarelor │ │ │in centrele de zi│
│ │20% din persoanele │ Autoritatea │ municipiului │ │ │Suma cheltuita │
│ │instituţionalizate. │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │CASPIS │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.17.│Înfiinţarea de locuinţe │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Numar de locuinţe│
│ │protejate sau de tip familial; │ Muncii, │ Judeţene, │ │ │protejat │
│ │100% din persoanele de pe │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │Numar de │
│ │listele de aşteptare; │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │beneficiari │
│ │20% din persoanele │ Familiei │ sectoarelor │ │ │Suma cheltuita │
│ │instituţionalizate │ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │ │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │ │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.18.│Asigurarea condiţiilor necesare│ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Suma cheltuita │
│ │desfaşurarii activitaţilor de │ Muncii, │ Judeţene, │ │ │Numar de │
│ │terapie ocupaţionala prin arta │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │beneficiari │
│ │şi/sau sport; 50% din │ Sociale şi │ Locale ale │ │ │Tipuri de │
│ │persoanele de pe listele de │ Familiei │ sectoarelor │ │ │activitaţi │
│ │aşteptare │ Autoritatea │ municipiului │ │ │ │
│ │20% din persoanele │ Naţionala │ Bucureşti şi │ │ │ │
│ │instituţionalizate │ pentru │ Serviciile │ │ │ │
│ │ │ Persoane cu │ Publice de │ │ │ │
│ │ │ Handicap │ Asistenţa │ │ │ │
│ │ │ │ Sociala │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.19.│Cel puţin 5.000 de copii vor │ Ministerul │ │ Decembrie │Estimarile │Numar de │
│ │beneficia de condiţii mai bune │ Muncii, │ │ 2004 │au fost │instituţii │
│ │de creştere şi educare, prin │ Solidaritaţii │ │ │facute │desfiinţate │
│ │desfiinţarea altor 50 de │ Sociale şi │ │ │avand in │Numar de │
│ │instituţii de tip vechi. │ Familiei │ │ │vedere │beneficiari │
│ │CASPIS │ Autoritatea │ │ │obiectivele │Suma cheltuita │
│ │ │ Naţionala │ │ │programelor │pe sursa de │
│ │ │ pentru │ │ │aflate in │finanţare │
│ │ │ Protecţia │ │ │curs de │ │
│ │ │ Copilului şi │ │ │derulare │ │
│ │ │ Adopţie; │ │ │(Phare │ │
│ │ │ │ │ │2001, │ │
│ │ │ Consiliile │ │ │Programul │ │
│ │ │ Judetene │ │ │finanţat de │ │
│ │ │ │ │ │BDCE şi │ │
│ │ │ │ │ │Programul │ │
│ │ │ │ │ │ChildNet), │ │
│ │ │ │ │ │precum şi │ │
│ │ │ │ │ │cele care │ │
│ │ │ │ │ │urmeaza a │ │
│ │ │ │ │ │fi │ │
│ │ │ │ │ │contractate │ │
│ │ │ │ │ │(Programe │ │
│ │ │ │ │ │de interes │ │
│ │ │ │ │ │naţional) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.20.│Creşterea calitaţii serviciilor│ Ministerul │ │ Permanent │Este in curs│Numar de │
│ │oferite copiilor şi parinţilor │ Muncii, │ │ │de │instituţii │
│ │acestora, astfel incat acestea │ Solidaritaţii │ │ │desfaşurare │licenţiate │
│ │sa raspunda mai bine nevoilor │ Sociale şi │ │ │procesul de │Numar de │
│ │lor, in special prin │ Familiei │ │ │elaborare a │beneficiari │
│ │dezvoltarea sistemului de │ Autoritatea │ │ │standardelor│Suma cheltuita │
│ │licenţiere şi inspecţie │ Naţionala │ │ │minime │ │
│ │ │ pentru │ │ │pentru │ │
│ │ │ Protecţia │ │ │servicii şi │ │
│ │ │ Copilului şi │ │ │a fost │ │
│ │ │ Adopţie; │ │ │iniţiat un │ │
│ │ │ │ │ │proiect │ │
│ │ │ Consiliile │ │ │pilot pentru│ │
│ │ │ Judetene │ │ │inspecţia │ │
│ │ │ │ │ │serviciilor │ │
│ │ │ │ │ │de protecţie│ │
│ │ │ │ │ │a copilului.│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.21.│Asigurarea de cazarmament, │ Ministerul │ │ Permanent │Drepturile │Numar de │
│ │echipament pentru dotare │ Muncii, │ │ │sunt │beneficiari │
│ │iniţiala şi inlocuire, │ Solidaritaţii │ │ │reglementate│Suma cheltuita │
│ │transport, jucarii, materiale │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │igienico-sanitare, rechizite şi│ Familiei │ │ │ │ │
│ │materiale cultural-sportive, │ Autoritatea │ │ │ │ │
│ │precum şi de sume de bani │ Naţionala │ │ │ │ │
│ │pentru nevoi personale tuturor │ pentru │ │ │ │ │
│ │copiilor protejaţi in │ Protecţia │ │ │ │ │
│ │instituţii şi de catre │ Copilului şi │ │ │ │ │
│ │asistenţi maternali │ Adopţie; │ │ │ │ │
│ │profesionişti şi mamelor din │ │ │ │ │ │
│ │centrele maternale, incepand cu│ Consiliul │ │ │ │ │
│ │luna ianuarie 2004. Copiii şi │ Judetean │ │ │ │ │
│ │mamele din centrele maternale │ │ │ │ │ │
│ │vor beneficia la ieşirea din │ │ │ │ │ │
│ │sistemul de protecţie a │ │ │ │ │ │
│ │copilului de o indemnizaţie │ │ │ │ │ │
│ │care se acorda o singura data, │ │ │ │ │ │
│ │egala cu valoarea salariului de│ │ │ │ │ │
│ │baza minim brut pe ţara. │ │ │ │ │ │
│ │Efortul bugetar in 2004 este │ │ │ │ │ │
│ │estimat la cel puţin 400 │ │ │ │ │ │
│ │miliarde lei. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.22.│Asigurarea rechizitelor şcolare│ Ministerul │ │ 2003-2004 │ │Numar de │
│ │gratuite pentru elevii care │ Educaţiei, │ │ │ │beneficiari │
│ │provin din familiile cu │ Cercetarii şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │venituri reduse. │ Tineretului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.23.│Programul de reabilitare a │ Ministerul │ │ 2003-2004 │ │Numar de şcoli │
│ │şcolilor şi caminelor. │ Educaţiei, │ │ │ │reabilitate │
│ │ │ Cercetarii şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Tineretului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.24.│Asigurarea de tabere şcolare │ Ministerul │ │ 2003-2004 │ │Numar de │
│ │pentru elevi şi studenţi │ Educaţiei, │ │ │ │beneficiari │
│ │ │ Cercetarii şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Tineretului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.25.│Acordarea de burse pentru │ Ministerul │ Ministerul │ 2003-2004 │ │Numar de │
│ │continuarea studiilor in │ Educaţiei, │ Muncii, │ │ │beneficiari │
│ │vederea prevenirii şi │ Cercetarii şi │ Solidaritaţii │ │ │Suma cheltuita │
│ │combaterii marginalizarii │ Tineretului │ Sociale şi │ │ │ │
│ │sociale. │ │ Familiei │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.26.│Acordarea de burse unor │ Ministerul │ │ 2003 - 2004 │ │Numar de │
│ │studenţi din mediul rural. │ Educaţiei, │ │ │ │beneficiari │
│ │CASPIS │ Cercetarii şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Tineretului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.27.│Subvenţionarea locurilor din │ Ministerul │ │ 2003 - 2004 │ │Numar de │
│ │caminele pentru studenţi │ Educaţiei, │ │ │ │beneficiari │
│ │ │ Cercetarii şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Tineretului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.28.│Acordarea de burse pentru │ Ministerul │ Ministerul │ 2003 - 2004 │ │Numar de │
│ │alfabetizare in vederea │ Educaţiei, │ Muncii, │ │ │beneficiari │
│ │prevenirii şi combaterii │ Cercetarii şi │ Solidaritaţii │ │ │Suma cheltuita │
│ │marginalizarii sociale. │ Tineretului │ Sociale şi │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ Familiei │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.29.│Crearea şi modernizarea de │ Ministerul │ Agenţii de │ 31.12.2004 │ │Valoare │
│ │centre sociale, prin investiţii│ Integrarii │ Dezvoltare │ │ │investiţii │
│ │in servicii sociale. │ Europene │ Regionala │ │ │sociale │
│ │387,722 miliarde ROL │ │ (ADR) 1-8 │ │ │Numar de centre │
│ │ │ │ Ministerul │ │ │sociale noi │
│ │ │ │ Muncii, │ │ │Numar de centre │
│ │ │ │ Solidaritaţii │ │ │sociale │
│ │ │ │ Sociale şi │ │ │modernizate │
│ │ │ │ Familiei │ │ │Numar de │
│ │ │ │ │ │ │persoane care │
│ │ │ │ │ │ │beneficiaza │
│ │ │ │ │ │ │direct de │
│ │ │ │ │ │ │asistenţa sociala│
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.30.│Crearea de centre sociale şi │ Ministerul │ ADR 1-7 │ 2004 │ │Valoare │
│ │centre de urgenţa prin schema │ Integrarii │ Ministerul │(cu continuare│ │investiţii │
│ │de granturi pentru servicii │ Europene │ Muncii, │ in 2005) │ │sociale │
│ │sociale │ │ Solidaritaţii │ Raportare │ │Numar de centre │
│ │(Phare 2001) │ │ Sociale şi │ trimestriala │ │sociale │
│ │14,67 milioane EURO │ │ Familiei │ │ │Numar de centre │
│ │ │ │ │ │ │de urgenţa │
│ │ │ │ │ │ │Numar de persoane│
│ │ │ │ │ │ │care beneficiaza │
│ │ │ │ │ │ │direct de │
│ │ │ │ │ │ │asistenţa sociala│
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.31.│Reabilitarea şi dotarea │ Ministerul │ ADR 1-8 │ 2004 │ │Valoare proiecte │
│ │şcolilor din invaţamantul │ Integrarii │ │(cu continuare│ │de reabilitare şi│
│ │profesional şi tehnic │ Europene │ │ in 2005) │ │dotare şcoli │
│ │(Phare 2001) │ │ │ Raportare │ │Volum de lucrari │
│ │ │ │ │ trimestriala │ │executate (in │
│ │21,33 milioane EURO │ │ │ │ │unitaţi fizice) │
│ │ │ │ │ │ │Numar de şcoli │
│ │ │ │ │ │ │reabilitate │
│ │ │ │ │ │ │Numar de │
│ │ │ │ │ │ │calculatoare │
│ │ │ │ │ │ │instalate │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.32.│Dezvoltarea infrastructurii cu │ Ministerul │ Consiliile │ 31.12.2004 │ │Valoarea │
│ │caracter social (Banca Mondiala│ Muncii, │ judeţene │ │ │investiţiilor │
│ │3 mil. USD şi DFID - 75.000 │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │sociale │
│ │Lire sterline) │ Sociale şi │ locale │ │ │Numar de noi │
│ │ │ Familiei │ │ │ │servicii sociale │
│ │ │ │ │ │ │dezvoltate │
│ │ │ │ │ │ │Numar de persoane│
│ │ │ │ │ │ │care beneficiaza │
│ │ │ │ │ │ │direct de │
│ │ │ │ │ │ │serviciile │
│ │ │ │ │ │ │sociale │
│ │ │ │ │ │ │dezvoltate │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.33.│Formarea personalului din │ Ministerul │ Consiliile │Trim. IV 2004 │ │Numarul de │
│ │sistemul naţional de asistenţa │ Muncii, │ judeţene │ │ │persoane care │
│ │sociala │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │lucreaza in │
│ │(Phare 2001 - se estimeaza │ Sociale şi │ locale │ │ │reţeaua de │
│ │formarea a 6000 de persoane │ Familiei │ │ │ │asistenţa sociala│
│ │care lucreaza in cadrul │ │ │ │ │locala formate │
│ │serviciilor publice de │ │ │ │ │Numar de module │
│ │asistenţa sociala de la nivel │ │ │ │ │de formare │
│ │local. Suma alocata 1,3 │ │ │ │ │realizate │
│ │milioane EURO) │ │ │ │ │Numar de sesiuni │
│ │ │ │ │ │ │de formare │
│ │ │ │ │ │ │organizate │
│ │ │ │ │ │ │Suma cheltuita │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.34.│Realizarea unei strategii de │ Ministerul │ Consiliile │Trim. IV 2004 │ │Numarul de │
│ │comunicare in asistenţa sociala│ Muncii, │ judeţene │ │ │materiale de │
│ │(Phare 2001 - rezultatele │ Solidaritaţii │ Consiliile │ │ │informare │
│ │aşteptate sunt: │ Sociale şi │ locale │ │ │realizate │
│ │- formarea unui numar de 50 de │ Familiei │ │ │ │Numar de persoane│
│ │ persoane in comunicare; │ │ │ │ │formate in │
│ │- 5.000.000 de pliante; │ │ │ │ │comunicare │
│ │- 600.000 broşuri; │ │ │ │ │Numarul de │
│ │- 6.000 postere; │ │ │ │ │intalniri zonale │
│ │- organizarea la nivel local de│ │ │ │ │Numar de │
│ │ intalniri şi dezbateri │ │ │ │ │participanţi la │
│ │ publice intre actorii │ │ │ │ │dezbateri │
│ │ implicaţi in domeniu │ │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │Valoarea estimata este de 1,5 │ │ │ │ │ │
│ │milioane EURO) │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│1.35.│Realizarea sistemului │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Suma cheltuita │
│ │informatic de gestiune a │ Muncii, │ │ │ │ │
│ │prestaţiilor sociale - prima │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │faza ce consta in analiza de │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │sistem şi proiectarea │ Familiei │ │ │ │ │
│ │cerinţelor pentru soft şi hard │ │ │ │ │ │
│ │in viziunea noului sistem │ │ │ │ │ │
│ │propus. │ │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────┘

OBIECTIVUL 2: REALIZAREA DE LOCUINŢE CU CARACTER SOCIAL

┌─────┬───────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Nr. │ Acţiunea │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termenul │ Stadiul │ Evaluarea │
│acţ. │ │ responsabila │ colaboratoare │ │ realizarii │ acţiunii │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.1. │Programul de construcţii de │ Ministerul │ Ministerul │ │ │Numar de │
│ │locuinţe pentru tineri, │Transporturilor,│ Finanţelor │ 2004 │ │apartamente │
│ │destinate inchirierii, cu │ Construcţiilor │ Publice │ │ │Suma cheltuita │
│ │finanţare de la bugetul de stat│ şi Turismului; │ │ │ │ │
│ │şi din creditul extern acordat │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │de BDCE │ Naţionala a │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Locuinţelor │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.2. │Programul de construcţii de │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │locuinţe sociale realizat │Transporturilor,│ Finanţelor │ │ │apartamente │
│ │conform prevederilor Legii │ Construcţiilor │ Publice │ │ │Suma cheltuita │
│ │locuinţei nr. 114/1996, cu │ şi Turismului; │ │ │ │ │
│ │finanţare de la bugetul de │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │stat, in completarea sumelor │ Naţionala a │ │ │ │ │
│ │alocate de la bugetele locale. │ Locuinţelor; │ │ │ │ │
│ │CASPIS │Consilii Locale │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.3. │Programul de construcţii de │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Numar de │
│ │locuinţe sociale realizate din │Transporturilor,│ Finanţelor │ │ │apartamente │
│ │credit extern, cu finanţare │ Construcţiilor │ Publice │ │ │Suma cheltuita │
│ │din creditul extern contractat │ şi Turismului; │ │ │ │ │
│ │conform <>HG nr. 687/1997 . │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Agentia │ │ │ │ │
│ │ │ Nationala a │ │ │ │ │
│ │ │ Locuintelor │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.4. │Atribuirea de terenuri in │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar beneficiari│
│ │proprietate pentru construirea │ Administraţiei │ │ │ │Suprafaţa │
│ │de locuinţe şi anexe │ şi Internelor; │ │ │ │atribuita/ │
│ │gospodareşti de catre tinerii │Consilii locale │ │ │ │beneficiar │
│ │din mediul rural, conform Legii│ Consilii │ │ │ │Suprafaţa totala │
│ │nr. 646/2002 │ judeţene │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │ │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │ │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.5. │Atribuirea de terenuri din │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar beneficiari│
│ │domeniul privat al unitaţilor │ Administraţiei │ │ │ │Suprafaţa │
│ │administrativ-teritoriale │ şi Internelor │ │ │ │atribuita/ │
│ │pentru construirea de catre │ │ │ │ │beneficiar │
│ │tineri a locuinţelor │ │ │ │ │Suprafaţa totala │
│ │proprietate personala, conform │ │ │ │ │ │
│ │<>Legii nr. 15/2003 . │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.6. │Finanţarea unor lucrari pentru │ Ministerul │Consilii locale │ Dec. 2004 │ │85.203 mil. lei │
│ │amenajare, modernizare - 6 │ Muncii, │ sau Consilii │ │ │ │
│ │unitaţi de asistenţa sociala │ Solidaritaţii │ judeţene │ │ │ │
│ │pentru persoane varstnice. │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │- camine pentru persoane │ Familiei │ │ │ │ │
│ │varstnice, centre de zi, centre│ │ │ │ │ │
│ │de ingrijire şi asistenţa │ │ │ │ │ │
│ │Estimarile au fost facute avand│ │ │ │ │ │
│ │in vedere termenele de │ │ │ │ │ │
│ │finalizare a lucrarilor │ │ │ │ │ │
│ │prevazute in contractele de │ │ │ │ │ │
│ │execuţie incheiate │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.7. │Finanţarea unor lucrari de │ Ministerul │Consilii locale │ Dec. 2003 │ │3.437 mil. lei │
│ │construcţii cantine de ajutor │ Muncii, │ │ │ │ │
│ │social - 2 unitaţi │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │Estimarile au fost facute avand│ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │in vedere termenele de │ Familiei │ │ │ │ │
│ │finalizare a lucrarilor │ │ │ │ │ │
│ │prevazute in contractele de │ │ │ │ │ │
│ │execuţie incheiate │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.8. │Finanţarea unor lucrari de │ Ministerul │Consilii locale │ permanent │ │ │
│ │reparaţii şi amenajare la │ Muncii, │ │ │ │ │
│ │unitaţile medico-sociale. │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │Finanţarea se va asigura in │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │limita fondurilor alocate in │ Familiei │ │ │ │ │
│ │bugetul de stat cu aceasta │ │ │ │ │ │
│ │destinaţie şi potrivit │ │ │ │ │ │
│ │aprobarii prin Hotararile de │ │ │ │ │ │
│ │Guvern iniţiate de MMSSF │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│2.9. │Continuarea finanţarii unor │ Ministerul │ │ permanent │ │ │
│ │lucrari de reparaţii, amenajari│ Muncii, │ │ │ │ │
│ │şi modernizari la instituţii │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │publice: şcoli - 9 unitaţi, │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │gradiniţe pentru copii - 3 │ Familiei │ │ │ │ │
│ │unitaţi, biserici - 6 unitaţi, │ │ │ │ │ │
│ │drumuri - 2 unitaţi. │ │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────┘

OBIECTIVUL 3: IMBUNATATIREA SI EXTINDEREA ACCESULUI POPULAŢIEI LA UTILITAŢILE SOCIALE

┌─────┬───────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Nr. │ Acţiunea │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termenul │ Stadiul │ Evaluarea │
│acţ. │ │ responsabila │ colaboratoare │ │ realizarii │ acţiunii │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.1. │Acordarea pentru intreaga │ Autoritaţile │ Ministerul │ │ │Suma cheltuita │
│ │populaţie a subvenţiei │ Administraţiei │ Finanţelor │ Permanent │ │ │
│ │rezultate din diferenţele de │Publice locale; │ Publice │ │ │ │
│ │preţ pe Gcal. la centralele │ Consilii │ │ │ │ │
│ │termice şi preţul naţional de │ Judeţene │ │ │ │ │
│ │referinţa. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.2. │Acordarea de ajutoare pentru │ Ministerul │ Administraţia │ 2004 │ │Numar de │
│ │incalzirea locuinţelor pe timp │ Muncii, │publica locala; │ Raportare │ │beneficiari │
│ │de iarna (nov. 2003 martie │ Solidaritaţii │ Ministerul │ trimestriala │ │Suma cheltuita │
│ │2004), diferenţiat in funcţie │ Sociale şi │ Administraţiei │ │ │ │
│ │de venitul mediu net lunar pe │ Familiei │ şi Internelor │ │ │ │
│ │membru de familie, prin │ │ Consilii │ │ │ │
│ │cuprinderea in bugetul de stat │ │ judeţene; │ │ │ │
│ │şi in bugetele locale a sumelor│ │ Ministerul │ │ │ │
│ │necesare transferului catre │ │ Finanţelor │ │ │ │
│ │furnizorii de servicii. │ │ Publice │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.3. │Îmbunataţirea sistemului de │ Ministerul │ │ Permanent │ │Suma economisita │
│ │incalzire a populaţiei, prin │ Administraţiei │ │ │ │ │
│ │asigurarea stocurilor necesare │ şi Internelor; │ │ │ │ │
│ │de combustibili in iarna │ │ │ │ │ │
│ │2003 - 2004, precum şi prin │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │executarea reparaţiilor şi │ Economiei şi │ │ │ │ │
│ │reviziilor programate. Surse: │ Comerţului; │ │ │ │ │
│ │- veniturile proprii ale │ │ │ │ │ │
│ │unitaţilor pentru reparaţii şi │ Autoritaţile │ │ │ │ │
│ │revizii; │ Administraţiei │ │ │ │ │
│ │- resursele proprii şi │ Publice locale │ │ │ │ │
│ │subvenţiile acordate in avans │ │ │ │ │ │
│ │potrivit legii, precum şi │ │ │ │ │ │
│ │credite cu garanţia statului. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.4. │Îmbunataţirea sistemului de │ Ministerul │ Autoritaţile │ 2003 - 2004 │ │Suma economisita │
│ │incalzire a populaţiei, │ Administraţiei │ Administraţiei │ Raportare │ │ │
│ │datorita reducerii pierderilor │ şi Internelor │ Publice locale │ trimestriala │ │ │
│ │in sistemele de transport şi │ │ │ │ │ │
│ │distribuţie a energiei termice,│ │ │ │ │ │
│ │prin reabilitarea reţelelor de │ │ │ │ │ │
│ │transport şi a punctelor │ │ │ │ │ │
│ │termice. │ │ │ │ │ │
│ │Asigurarea pentru anul 2003 a │ │ │ │ │ │
│ │fondurilor necesare pentru │ │ │ │ │ │
│ │lucrarile de modernizare şi │ │ │ │ │ │
│ │reabilitare a centralelor din │ │ │ │ │ │
│ │subordinea autoritaţilor │ │ │ │ │ │
│ │publice locale, in conformitate│ │ │ │ │ │
│ │cu OUG 78/2002 şi HG 1012/2003.│ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.5. │Creşterea numarului de │ Ministerul │ Autoritaţi │ Multianual │ │Numar de │
│ │consumatori racordaţi la │ Administraţiei │publice locale; │ │ │beneficiari │
│ │sisteme centralizate de │ şi Internelor; │ Ministerul │ │ │Sume cheltuite │
│ │alimentare cu apa potabila, │ │ Integrarii │ │ │ │
│ │prin urgentarea implementarii │ Ministerul │ Europene │ │ │ │
│ │programelor noi de investiţii │Transporturilor,│ │ │ │ │
│ │pentru extinderea, │Constructiilor │ │ │ │ │
│ │retehnologizarea, reabilitarea │si Turismului; │ │ │ │ │
│ │şi modernizarea sistemelor de │ │ │ │ │ │
│ │alimentare cu apa in localitaţi│ Ministerul │ │ │ │ │
│ │urbane, pe baza programelor │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │ISPA şi SAMTID (cofinanţate de │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │BERD şi BEI). │ Apelor si │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Mediului │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.6. │Creşterea numarului de │ Ministerul │ Ministerul │ Multianual │ │Numar de │
│ │consumatori racordaţi la │ Administraţiei │Transporturilor,│ │ │beneficiari │
│ │sisteme centralizate de │ şi Internelor; │ Construcţiilor │ │ │Suma cheltuita │
│ │alimentare cu apa potabila, │ Ministerul │ şi Turismului; │ │ │ │
│ │prin urgentarea implementarii │ Agriculturii, │ Autoritaţi │ │ │ │
│ │programelor noi de dezvoltare a│ Padurilor, │ publice locale │ │ │ │
│ │infrastructurii rurale (SAPARD │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │şi PDR). │ Mediului; │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │ │Transporturilor,│ │ │ │ │
│ │ │ Construcţiilor │ │ │ │ │
│ │ │ şi Turismului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.7. │Continuarea acţiunilor privind │ Agenţia │ Ministerul │ Permanent │ │Numar de pieţe │
│ │realizarea reţelei de pieţe de │Naţionala pentru│ Agriculturii, │ │ │de gros deschise │
│ │gros pentru legume, fructe şi │ Întreprinderi │ Padurilor, │ │ │ │
│ │alte produse agroalimentare, │Mici şi Mijlocii│ Apelor şi │ │ │ │
│ │centru imbunataţirea │ şi Cooperaţie │ Mediului; │ │ │ │
│ │condiţiilor de comercializare, │ │ Ministerul │ │ │ │
│ │supravegherea calitaţii │ │ Administraţiei │ │ │ │
│ │produselor şi transparenţa │ │ şi Internelor │ │ │ │
│ │preţurilor practicate. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.8. │Acordarea de alocaţii │ Agenţia │ Organizaţia │ 2003 - 2004 │ │Numar de locuri │
│ │financiare nerambursabile │Naţionala pentru│Naţiunilor Unite│ │ │de munca nou │
│ │intreprinderilor mici şi │ Întreprinderi │ pentru │ │ │create │
│ │mijlocii, destinate │Mici şi Mijlocii│ Dezvoltare │ │ │Suma cheltuita │
│ │investiţiilor fezabile din │ şi Cooperaţie │ Industriala │ │ │ │
│ │domeniul industriei alimentare.│ │ Viena │ │ │ │
│ │Proiect de susţinere a │ │ │ │ │ │
│ │dezvoltarii IMM din industria │ │ │ │ │ │
│ │alimentara. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│ 3.9 │Creşterea numarului de │ Ministerul │ ADR 1 - 7 │ 2004 │ │Valoare │
│ │gospodarii deservite de │ Integrarii │ │(cu continuare│ │proiecte de │
│ │utilitaţi publice, prin │ Europene │ │ in 2005) │ │infrastructura │
│ │finanţare nerambursabila a │ │ │ Raportare │ │implementate │
│ │proiectelor locale de │ │ │ trimestriala │ │Numar de │
│ │infrastructura mica │ │ │ │ │localitaţi care │
│ │(Phare 2001) │ │ │ │ │beneficiaza de │
│ │25,33 milioane EURO │ │ │ │ │proiecte de │
│ │ │ │ │ │ │infrastructura │
│ │ │ │ │ │ │mica │
│ │ │ │ │ │ │Numar de │
│ │ │ │ │ │ │gospodarii │
│ │ │ │ │ │ │deservite de noi │
│ │ │ │ │ │ │lucrari de │
│ │ │ │ │ │ │utilitaţi publice│
│ │ │ │ │ │ │Volum de lucrari │
│ │ │ │ │ │ │executate (in │
│ │ │ │ │ │ │unitaţi fizice) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.10.│Dezvoltarea infrastructurii │ Ministerul │ ADR 1 - 8 │ 2004 │ │Valoare proiecte │
│ │locale şi regionale prin │ Integrarii │ │(cu continuare│ │de infrastructura│
│ │finanţare lucrari de │ Europene │ │ in │ │implementate │
│ │construcţii. │ │ │ 2005) │ │Volum de lucrari │
│ │(Phare 2000) │ │ │ Raportare │ │executate (in │
│ │46,7 milioane EURO │ │ │ trimestriala │ │unitaţi fizice) │
│ │ │ │ │ │ │Numar de │
│ │ │ │ │ │ │localitaţi care │
│ │ │ │ │ │ │beneficiaza de │
│ │ │ │ │ │ │proiecte de │
│ │ │ │ │ │ │infrastructura │
│ │ │ │ │ │ │Numar de locuri │
│ │ │ │ │ │ │de munca │
│ │ │ │ │ │ │temporare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.11.│Dezvoltarea infrastructurii │ Ministerul │ ADR 1 - 8 │ 2004 │ │Valoare proiecte │
│ │locale şi regionale prin │ Integrarii │ │(cu continuare│ │de infrastructura│
│ │finanţare lucrari de │ Europene │ │ in 2005) │ │implementate │
│ │construcţii. │ │ │ Raportare │ │Volum de lucrari │
│ │(Phare 2001) │ │ │ trimestriala │ │executate (in │
│ │21 milioane EURO │ │ │ │ │unitaţi fizice) │
│ │ │ │ │ │ │Numar de │
│ │ │ │ │ │ │localitaţi care │
│ │ │ │ │ │ │beneficiaza de │
│ │ │ │ │ │ │proiecte de │
│ │ │ │ │ │ │infrastructura │
│ │ │ │ │ │ │Numar de locuri │
│ │ │ │ │ │ │de munca │
│ │ │ │ │ │ │temporare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.12.│Sprijinirea crescatorilor de │ Ministerul │ │ Sem. I 2004 │ │Suma cheltuita │
│ │animale, prin: │ Agriculturii, │ │ │ │Numar crescatori │
│ │- asigurarea cu material de │ Padurilor, │ │ │ │de animale │
│ │reproducţie cu valoare │ Apelor şi │ │ │ │beneficiari │
│ │zootehnica ridicata │ Mediului │ │ │ │ │
│ │- subvenţia materialului │ │ │ │ │ │
│ │seminal utilizat la │ │ │ │ │ │
│ │insamanţarea artificiala (55 │ │ │ │ │ │
│ │mld. lei) │ │ │ │ │ │
│ │- acordare de prime pentru │ │ │ │ │ │
│ │femelele de reproducţie şi │ │ │ │ │ │
│ │viţei, in funcţie de categoria │ │ │ │ │ │
│ │biologica (545 mld. lei) │ │ │ │ │ │
│ │- construirea de adaposturi de │ │ │ │ │ │
│ │vaci de lapte, achiziţionarea │ │ │ │ │ │
│ │de juninci, instalaţii │ │ │ │ │ │
│ │zootehnice (suma alocata 200 │ │ │ │ │ │
│ │mld. lei). │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.13.│Punerea in valoare a │ Ministerul │ │ Sem. I 2004 │ │Numar construcţii│
│ │construcţiilor zootehnice │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │dezafectate, destinate │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │creşterii şi ingraşarii │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │animalelor, precum şi a │ Mediului │ │ │ │ │
│ │fabricilor de nutreţuri │ │ │ │ │ │
│ │combinate dezafectate - │ │ │ │ │ │
│ │continuare 2003 │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.14.│Acordarea de ajutor financiar │ Ministerul │ │ Sem. I 2004 │ │Suma cheltuita │
│ │pentru producţia interna de │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │seminţe, certificata oficial, │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │destinata pentru insamanţare in│ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │campaniile agricole din │ Mediului │ │ │ │ │
│ │primavara şi toamna anului 2003│ │ │ │ │ │
│ │şi din primavara anului 2004 │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.15.│Acordarea de sume ca │ Ministerul │ │ Permanent │ │Suma cheltuita │
│ │despagubiri in cazul declararii│ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │starii de calamitate in │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │agricultura │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.16.│Subvenţionarea primelor de │ Ministerul │ │ Permanent │ │Suma cheltuita │
│ │asigurare pentru producatorii │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │agricoli │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.17.│Suplimentarea despagubirilor │ Ministerul │ │ Permanent │ │Suma cheltuita │
│ │acordate producatorilor │ Agriculturii, │ │ │ │ │
│ │agricoli in caz de calamitate │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.18.│SAPARD M 2.1 Dezvoltarea │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar beneficiari│
│ │infrastructurilor rurale │ Agriculturii, │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.19.│SAPARD M 2.2 Managementul │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar beneficiari│
│ │resurselor de apa │ Agriculturii, │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│3.20.│SAPARD M 3.1 Investiţii in │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar beneficiari│
│ │exploataţii agricole │ Agriculturii, │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ Padurilor, │ │ │ │ │
│ │ │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │ │ Mediului │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────┘

OBIECTIVUL 4: REDUCEREA IMPACTULUI SOCIAL AL RESTRUCTURARII ECONOMICE

┌─────┬───────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Nr. │ Acţiunea │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termenul │ Stadiul │ Evaluarea │
│acţ. │ │ responsabila │ colaboratoare │ │ realizarii │ acţiunii │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.1. │Persoane ocupate din randul │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │şomerilor in cadrul programelor│ Muncii, │ │ │ │incadrate in │
│ │speciale, componente ale PNOFM │ Solidaritaţii │ │ │ │munca │
│ │- 53.055 persoane: │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │- Programul special pentru │ Familiei │ │ │ │ │
│ │Valea Jiului, 7.125 persoane │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │- Programul special Delta │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │Dunarii, 230 persoane │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │- Programe speciale pentru 215 │ de Munca │ │ │ │ │
│ │localitaţi din zone │ │ │ │ │ │
│ │defavorizate şi localitaţi cu │ │ │ │ │ │
│ │rata inalta a şomajului, 45.700│ │ │ │ │ │
│ │persoane │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.2. │Persoane ocupate in cadrul │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │PNOFM, prin stimularea │ Muncii, │ │ │ │incadrate in │
│ │angajatorilor pentru incadrarea│ Solidaritaţii │ │ │ │munca │
│ │in munca a şomerilor - 60.000 │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │persoane, din care: │ Familiei │ │ │ │ │
│ │Încadrarea şomerilor peste 45 │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │ani, intreţinatori unici de │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │familie: 12.000 persoane, 304,2│Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │mld. lei │ de Munca │ │ │ │ │
│ │Încadrarea absolvenţilor │ │ │ │ │ │
│ │instituţiilor de invaţamant: │ │ │ │ │ │
│ │13.500 persoane, 661,9 mld. lei│ │ │ │ │ │
│ │Încadrarea persoanelor cu │ │ │ │ │ │
│ │handicap: 52 mld. lei │ │ │ │ │ │
│ │Încadrarea prin incheierea de │ │ │ │ │ │
│ │contracte de solidaritate in │ │ │ │ │ │
│ │baza <>Legii nr. 116/2002 : 3.000 │ │ │ │ │ │
│ │persoane, 193 mld. lei │ │ │ │ │ │
│ │Încadrarea prin ocuparea │ │ │ │ │ │
│ │temporara a şomerilor in │ │ │ │ │ │
│ │lucrari pentru dezvoltarea │ │ │ │ │ │
│ │comunitaţilor locale: 28.000 │ │ │ │ │ │
│ │persoane, 802,6 mld. lei │ │ │ │ │ │
│ │Încadrarea şomerilor care mai │ │ │ │ │ │
│ │au 3 ani pana la pensie: 3.000 │ │ │ │ │ │
│ │persoane, 99 mld. lei │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.3. │Ocuparea, in cadrul PNOFM, prin│ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │acordarea de servicii de │ Muncii, │ │ │ │incadrate in │
│ │consultanţa şi asistenţa pentru│ Solidaritaţii │ │ │ │munca │
│ │inceperea unei activitaţii │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │independente. │ Familiei │ │ │ │ │
│ │2.000 persoane │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │58,7 mld. lei │ Naţionala │ │ │ │ │
│ │ │pentru Ocuparea │ │ │ │ │
│ │ │Forţei de Munca │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.4. │Persoane ocupate potrivit PNOFM│ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │prin masuri active de stimulare│ Muncii, │ │ │ │incadrate in │
│ │a şomerilor care se incadreaza │ Solidaritaţii │ │ │ │munca │
│ │inainte de expirarea perioadei │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │pentru care primesc │ Familiei │ │ │ │ │
│ │indemnizaţie │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │80.000 │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │340,2 mld. lei │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │ │ de Munca │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.5. │Persoane ocupate in cadrul │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │PNOFM prin masuri active de │ Muncii, │ │ │ │incadrate in │
│ │stimulare a mobilitaţii forţei │ Solidaritaţii │ │ │ │munca │
│ │de munca │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │6,000 persoane │ Familiei │ │ │ │ │
│ │67,2 mld. lei │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │ │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │ │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │ │ de Munca │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.6. │Crearea de noi locuri de munca │ Ministerul │ Banca │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │prin acordarea de credite IMM │ Muncii, │ finanţatoare │ │ │de munca nou │
│ │cu dobanda avantajoasa (50% din│ Solidaritaţii │ │ │ │create │
│ │dobanda de referinţa a BNR in │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │judeţele cu rata şomajului sub │ Familiei │ │ │ │ │
│ │media pe ţara, respectiv 25% in│ Agenţia │ │ │ │ │
│ │judeţele cu rata şomajului │ Naţionala │ │ │ │ │
│ │peste media pe ţara) 10.000 │pentru Ocuparea │ │ │ │ │
│ │locuri de munca din care cel │Forţei de Munca │ │ │ │ │
│ │puţin 5.000 pe care vor fi │ │ │ │ │ │
│ │incadraţi şomeri 1.000 mld. lei│ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.7. │Acordarea de credite │ Ministerul │ Banca │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │nerambursabile pentru crearea │ Muncii, │ finanţatoare │ │ │de munca nou │
│ │de locuri de munca pe care vor │ Solidaritaţii │ │ │ │create │
│ │fi angajaţi in exclusivitate │ Sociale şi │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │şomeri │ Familiei │ │ │ │ │
│ │5.000 locuri de munca │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │500 mld. lei │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │ │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │ │ de Munca │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.8. │Formarea profesionala a │ Ministerul │ - │ 31.12.2004 │ │Numar persoane │
│ │persoanelor in cautarea unui │ Muncii, │ │ │ │formate/numar │
│ │loc de munca in vederea │ Solidaritaţii │ │ │ │persoane │
│ │ocuparii: │ Sociale şi │ │ │ │incadrate in │
│ │- prin organizarea de cursuri │ Familiei │ │ │ │munca │
│ │cu incadrare la absolvire 100% │ Agenţia │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │- prin organizarea de cursuri │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │cu incadrarea a 60% din │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │absolvenţi in decursul a 6 luni│ de Munca │ │ │ │ │
│ │de la absolvire │ │ │ │ │ │
│ │20.000 persoane formate │ │ │ │ │ │
│ │100 mld. lei │ │ │ │ │ │
│ │16.000 persoane formate şi │ │ │ │ │ │
│ │incadrate │ │ │ │ │ │
│ │4.000 formate/2.400 persoane │ │ │ │ │ │
│ │incadrate │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.9. │Organizarea burselor locurilor │ Ministerul │ │ 2004 │ │Rezultatele │
│ │de munca: │ Muncii, │ │ │ │organizarii │
│ │- pentru femei: martie 2004 │ Solidaritaţii │ │ │ │burselor │
│ │- bursa generala: aprilie 2004 │ Sociale şi │ │ │ │locurilor de │
│ │- pentru persoane de etnie │ Familiei │ │ │ │munca se vor │
│ │rroma: mai 2004 │ Agenţia │ │ │ │regasi in │
│ │- pentru studenţi: mai 2004 │Naţionala pentru│ │ │ │realizarea │
│ │- pentru persoane cu handicap: │Ocuparea Forţei │ │ │ │indicatorilor │
│ │iunie 2004 │ de Munca │ │ │ │PNOFM │
│ │- pentru absolvenţii │ │ │ │ │ │
│ │instituţiilor de invaţamant: │ │ │ │ │ │
│ │septembrie 2004 │ │ │ │ │ │
│ │- in judeţele afectate de │ │ │ │ │ │
│ │disponibilizari: in cursul │ │ │ │ │ │
│ │anului 2004 in funcţie de │ │ │ │ │ │
│ │necesitaţi │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.10.│Organizarea echipelor, │ Ministerul │ Autoritaţi │ În cursul │ │Numar de programe│
│ │elaborarea şi implementarea │ Muncii, │ locale │anului 2004 in│ │de acompaniament │
│ │programelor de acompaniament │ Solidaritaţii │ Parteneri │ funcţie de │ │Suma cheltuita │
│ │social pentru judeţele │ Sociale şi │ sociali │ necesitaţi │ │ │
│ │afectate de disponibilizari │ Familiei │ │ │ │ │
│ │ │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │ │ Naţionala │ │ │ │ │
│ │ │pentru Ocuparea │ │ │ │ │
│ │ │Forţei de Munca │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.11.│Certificarea calitaţii │ Ministerul │ - │ 31.12.2004 │ │Indicatori │
│ │serviciilor oferite de ANOFM │ Muncii, │ │ │ │PNOFM │
│ │prin care se urmareşte: │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │- descentralizarea acordarii │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │unor servicii; │ Familiei │ │ │ │ │
│ │- implicarea activa in mediul │ AJOFM │ │ │ │ │
│ │economic şi social; │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │- asigurarea operativitaţii │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │serviciilor, a eficientizarii │Ocuparea Forţei │ │ │ │ │
│ │serviciilor astfel incat timpul│ de Munca │ │ │ │ │
│ │de deplasare al beneficiarilor │ │ │ │ │ │
│ │(şomeri şi agenţi economici) sa│ │ │ │ │ │
│ │nu depaşeasca 45 minute iar │ │ │ │ │ │
│ │timpul de aşteptare la agenţii │ │ │ │ │ │
│ │sa fie de maxim 15 minute; │ │ │ │ │ │
│ │- creşterea calitaţii │ │ │ │ │ │
│ │serviciilor de formare │ │ │ │ │ │
│ │profesionala şi modernizarea │ │ │ │ │ │
│ │centrelor proprii de │ │ │ │ │ │
│ │calificare/recalificare in │ │ │ │ │ │
│ │vederea autorizarii acestora in│ │ │ │ │ │
│ │conformitate cu prevederile │ │ │ │ │ │
│ │legislaţiei privind formarea │ │ │ │ │ │
│ │profesionala a adulţilor │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.12.│Dezvoltarea oraşelor prin │ Ministerul │ ADR 1-8 │ 31.12.2004 │ │Valoare ajutor │
│ │stimularea activitaţilor │ Integrarii │ │ Raportare │ │financiar │
│ │intreprinderilor mici şi │ Europene │ │ trimestriala │ │pentru IMM-uri │
│ │mijlocii │ │ │ │ │Numar de │
│ │416,804 miliarde ROL │ │ │ │ │intreprinderi nou│
│ │ │ │ │ │ │create/dezvoltate│
│ │ │ │ │ │ │Numar de locuri │
│ │ │ │ │ │ │munca create in │
│ │ │ │ │ │ │mod direct │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.13.│Finanţarea nerambursabila a │ Ministerul │ ADR 1-8 │ 31.12.2004 │ │Valoarea totala a│
│ │intreprinderilor noi, │ Integrarii │ │ Raportare │ │investiţiilor │
│ │microintreprinderilor şi │ Europene │ │ trimestriala │ │Valoarea │
│ │intreprinderilor mici şi │ │ │ │ │ajutorului │
│ │mijlocii recent infiinţate │ │ │ │ │financiar │
│ │(Phare 2000) │ │ │ │ │Numar de │
│ │16,83 milioane EURO │ │ │ │ │intreprinderi │
│ │ │ │ │ │ │dezvoltate │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.14.│Asistenţa pentru IMM-uri │ Ministerul │ ADR 1-7 │ 31.12.2004 │ │Valoarea totala a│
│ │(Phare 2001) │ Integrarii │ │ Raportare │ │investiţiilor │
│ │16,87 milioane EURO │ Europene │ │ trimestriala │ │Valoarea │
│ │ │ │ │ │ │ajutorului │
│ │ │ │ │ │ │financiar │
│ │ │ │ │ │ │Numar de IMM-uri │
│ │ │ │ │ │ │dezvoltate │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.15.│Dezvoltarea resurselor umane in│ Ministerul │ ADR 1-8 │ 31.12.2004 │ │Valoarea totala a│
│ │contextul restructurarii │ Integrarii │ │ Raportare │ │investiţiei in │
│ │industriale (Phare 2000) │ Europene │ │ trimestriala │ │resurse umane │
│ │20,91 milioane EURO │ │ │ │ │Numar de şomeri │
│ │ │ │ │ │ │calificaţi/ │
│ │ │ │ │ │ │recalificaţi │
│ │ │ │ │ │ │Mumar de şomeri │
│ │ │ │ │ │ │implicaţi in │
│ │ │ │ │ │ │masuri active de │
│ │ │ │ │ │ │ocupare │
│ │ │ │ │ │ │Numar de angajaţi│
│ │ │ │ │ │ │instruiţi │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.16.│Creşterea salariului de baza │ Ministerul │ Ministerul │ Trim. I 2004 │ │Suma cheltuita │
│ │minim brut pe ţara │ Muncii, │ Finanţelor │ │ │ │
│ │ │ Solidaritaţii │ Publice │ │ │ │
│ │ │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │ │ Familiei │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.17.│Asigurarea creşterii in termeni│ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │Suma cheltuita │
│ │reali a salariilor nete, │ Muncii, │ Finanţelor │ │ │ │
│ │incepand cu 1 ian. 2004. │ Solidaritaţii │ Publice │ │ │ │
│ │ │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │ │ Familiei │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.18.│Acordarea in anul agricol │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar de │
│ │2003-2004 a unui sprijin direct│ Agriculturii, │ │ │ │beneficiari │
│ │de 2 milioane lei/ha in vederea│ Padurilor, │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │sprijinirii producatorilor │ Apelor şi │ │ │ │ │
│ │agricoli şi pentru suprafeţe de│ Mediului │ │ │ │ │
│ │teren arabil de pana la 5 ha │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv. │ │ │ │ │ │
│ │Suma alocata: 11.600 mld. lei. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.19.│Crearea de noi locuri de munca │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │prin acordarea de stimulente │ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │financiare antreprenorilor care│ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │angajeaza disponibilizaţi din │ Agenţia │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │minerit (sau membri ai familiei│Naţionala pentru│ │ trimestriala │ │ │
│ │acestora). Sunt prevazute a se │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │crea un numar de 4100 de locuri│ Implementarea │ │ │ │ │
│ │de munca pe baza acestui │ Programelor de │ │ │ │ │
│ │program. Suma totala alocata │Reconstrucţie a │ │ │ │ │
│ │acestui program este de 2,75 │ Zonelor │ │ │ │ │
│ │mil. USD din care 1,1 mil. USD │ Miniere │ │ │ │ │
│ │contribuţia Romaniei. │ (ANDIPRZM) │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.20.│Angajarea in activitaţi │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │economice a persoanelor din │ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │zonele miniere prin acordarea │ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │de microcredite pentru │ Agenţia │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │dezvoltarea de noi afaceri │Naţionala pentru│ │ trimestriala │ │ │
│ │şi/sau extinderea celor │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │existente. Prin acest program │ Implementarea │ │ │ │ │
│ │se vor crea circa 1000 de noi │ Programelor de │ │ │ │ │
│ │afaceri in care vor fi angajate│Reconstrucţie a │ │ │ │ │
│ │peste 3000 de persoane. │Zonelor Miniere │ │ │ │ │
│ │Programul se deruleaza prin │ │ │ │ │ │
│ │intermediul a doua agenţii de │ │ │ │ │ │
│ │microcredit CHF Romania şi CDE │ │ │ │ │ │
│ │Romania, agenţii declarate │ │ │ │ │ │
│ │caştigatoare in urma │ │ │ │ │ │
│ │organizarii licitaţiei. │ │ │ │ │ │
│ │Valoarea totala a programului │ │ │ │ │ │
│ │este de 5,7 mil. USD din care │ │ │ │ │ │
│ │340.000 USD contribuţia │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului Romaniei │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.21.│Crearea a circa 2.800 de locuri│ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │de munca, prin sprijin acordat │ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │dezvoltarii infrastructurii │ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │economice a localitaţilor din │ │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │zonele miniere. │ │ │ │ │ │
│ │- oferirea de asistenţa tehnica│ Agenţia │ │ Raportare │ │ │
│ │gratuita pentru dezvoltarea a │Naţionala pentru│ │ trimestriala │ │ │
│ │circa 600 de noi afaceri care │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │vor angaja 1.800 de persoane; │ Implementarea │ │ │ │ │
│ │- dezvoltarea a peste 500 de │ Programelor de │ │ │ │ │
│ │intreprinderi existente şi │Reconstrucţie a │ │ │ │ │
│ │creşterea numarului angajaţilor│Zonelor Miniere │ │ │ │ │
│ │acestora cu circa 1.000 de │ │ │ │ │ │
│ │persoane; │ │ │ │ │ │
│ │- sprijin in dezvoltarea a 50 │ │ │ │ │ │
│ │de noi proiecte finanţate din │ │ │ │ │ │
│ │fonduri externe atrase impreuna│ │ │ │ │ │
│ │cu autoritaţile locale pentru │ │ │ │ │ │
│ │refacerea de utilitaţi sociale;│ │ │ │ │ │
│ │- servicii de consultanţa │ │ │ │ │ │
│ │juridica şi financiara; │ │ │ │ │ │
│ │Valoarea totala a programului │ │ │ │ │ │
│ │este de 3,1 mil. USD din care │ │ │ │ │ │
│ │518.232 USD contribuţia │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului Romaniei │ │ │ │ │ │
│4.22.│Crearea a peste 500 de locuri │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │de munca prin incubarea a circa│ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │100 de afaceri in spaţiile de │ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │afaceri amenajate in 10 incinte│ │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │devenite disponibile in urma │ │ │ │ │ │
│ │inchiderii minelor │ │ │ │ │ │
│ │Centrele de afaceri vor fi la: │ Agenţia │ │ │ │ │
│ │● Leurda, judeţul Gorj │Naţionala pentru│ │ │ │ │
│ │● Lonea Pilier, judeţul │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │ Hunedoara │ Implementarea │ │ │ │ │
│ │● Teliuc, judeţul Hunedoara │ Programelor de │ │ │ │ │
│ │● Anina, judeţul Caraş Severin │Reconstrucţie a │ │ Raportare │ │ │
│ │● Moldova Noua, judeţul Caraş │Zonelor Miniere │ │ trimestriala │ │ │
│ │ Severin │ │ │ │ │ │
│ │● Varzari, judeţul Bihor │ │ │ │ │ │
│ │● Nistru, judeţul Maramureş │ │ │ │ │ │
│ │● Rodna, judeţul Bistriţa │ │ │ │ │ │
│ │ Nasaud │ │ │ │ │ │
│ │● Baraolt, judeţul Covasna │ │ │ │ │ │
│ │● Campulung, judeţul Argeş │ │ │ │ │ │
│ │Valoarea totala a programului │ │ │ │ │ │
│ │este de 6,8 mil. USD din care │ │ │ │ │ │
│ │1,1 mil. USD contribuţia │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului Romaniei. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.23.│Angajarea a circa 1.500 │ Ministerul │ │ 31.12.2004 │ │Numar de locuri │
│ │persoane prin servicii de │ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │informare publica şi dialog │ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │social oferite in cadrul │ Agenţia │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │acestui program prin punere la │Naţionala pentru│ │ trimestriala │ │ │
│ │dispoziţia persoanelor fizice │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │şi a agenţilor economici a │ Implementarea │ │ │ │ │
│ │informaţiilor privind │ Programelor de │ │ │ │ │
│ │oportunitaţile de angajare │Reconstrucţie a │ │ │ │ │
│ │corelate cu aptitudinile şi │Zonelor Miniere │ │ │ │ │
│ │calificarile acestora, precum │ │ │ │ │ │
│ │şi oportunitaţi de dezvoltare │ │ │ │ │ │
│ │de noi afaceri sau a celor │ │ │ │ │ │
│ │existente. │ │ │ │ │ │
│ │Valoarea totala a programului │ │ │ │ │ │
│ │este de 937.000 USD din care │ │ │ │ │ │
│ │156.000 USD contribuţia │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului Romaniei. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.24.│Crearea de circa 200 de locuri │ Ministerul │ │ 31.03.2004 │ │Numar de locuri │
│ │de munca prin dezvoltarea a 70 │ Economiei şi │ │ │ │de munca nou │
│ │de noi proiecte cu caracter │ Comerţului; │ │ │ │create │
│ │social in zonele miniere, prin │ Agenţia │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │acordarea de finanţari │Naţionala pentru│ │ trimestriala │ │ │
│ │nerambursabile in cadrul │ Dezvoltarea şi │ │ │ │ │
│ │<<Schemei de Dezvoltare │ Implementarea │ │ │ │ │
│ │Sociala>>. Programul finanţeaza│ Programelor de │ │ │ │ │
│ │in sistem grant mici proiecte │Reconstrucţie a │ │ │ │ │
│ │(maxim 5000 lire sterline) care│Zonelor Miniere │ │ │ │ │
│ │rezolva probleme de sanatate, │ │ │ │ │ │
│ │instruire, alimentare cu apa, │ │ │ │ │ │
│ │refacerea fondului locativ etc.│ │ │ │ │ │
│ │Din luna octombrie se va │ │ │ │ │ │
│ │desfaşura etapa a doua cu o │ │ │ │ │ │
│ │valoare de 200.000 lire │ │ │ │ │ │
│ │sterline, fonduri oferite de │ │ │ │ │ │
│ │Departamentul pentru Dezvoltare│ │ │ │ │ │
│ │Internaţionala al Guvernului │ │ │ │ │ │
│ │Marii Britanii. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.25.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ Consiliul │30 septembrie │ │Numar de │
│ │unor noi localitaţi prin │ Economiei şi │ Judeţean Satu │ 2004 │ │beneficiari │
│ │realizarea conductei de │ Comerţului; │ Mare şi Baia │ │ │Suma cheltuita │
│ │transport gaze Dn 400 mm Apa - │ S.N.T.G.N. │ Mare │ Raportare │ │ │
│ │Negreşti Oaş - Sighetu │ TRANSGAZ S.A. │ │ semestriala │ │ │
│ │Marmaţiei, L = 66 km │ Mediaş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.26.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ Consiliul │ 31 decembrie │ │Numar de │
│ │unor noi localitaţi prin │ Economiei şi │Judeţean Gorj şi│ 2004 │ │beneficiari │
│ │realizarea conductei de │ Comerţului; │ Compania │ │ │Suma cheltuita │
│ │transport gaze Dn 500/400 mm │ S.N.T.G.N. │ Naţionala │ Raportare │ │ │
│ │Turcineşti Motru, L = 50 km │ TRANSGAZ S.A. │Lignitul Oltenia│ semestriala │ │ │
│ │ │ Mediaş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.27.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ Consiliul │ 2004 │ │Numar de │
│ │unor noi localitaţi prin │ Economiei şi │ Judeţean Ilfov │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │realizarea conductei de │ Comerţului; │ şi Calaraşi │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │transport gaze Dn 500 mm pentru│ S.N.T.G.N. │ │ │ │ │
│ │alimentarea municipiului │ TRANSGAZ S.A. │ │ Raportare │ │ │
│ │Olteniţa, L = 70 km** │ Mediaş │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.28.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ Consiliul │ 2004 │ │Numar de │
│ │unor noi localitaţi prin │ Economiei şi │ Judeţean Cluj │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │realizarea conductei de │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │transport gaze Dn 400 mm │ S.N.T.G.N. │ │ │ │ │
│ │Gherla - Cluj - Huedin*** │ TRANSGAZ S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Mediaş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.29.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Argeş │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. Distrigaz │ │ │ │ │
│ │ │ Sud S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.30.│Alimentarea cu gaze naturale in│ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │localitatea Rucar, judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Argeş │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. Distrigaz │ │ │ │ │
│ │ │ Sud S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.31.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │unei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Damboviţa │ Comerţului; │ │ semestrial │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.32.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ WIEE │ 2004 │ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │Consiliul Local │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │Teleorman │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.33.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ WIEE │ 2004 │ │Numar de │
│ │unei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │Consiliul Local │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │Giurgiu │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.34.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ WIEE │ 2004 │ │Numar de │
│ │unei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │Consiliul Local │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │Calaraşi │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.35.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │Valcea │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.36.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │localitaţii Coloneşti, judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Olt │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.37.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar de │
│ │localitaţii Podari, judeţul Olt│ Economiei şi │ │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │ │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.38.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │localitaţii Oboga, judeţul Olt │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │ │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.39.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │ 2004 │ │Numar de │
│ │localitaţii Turnu-Severin, │ Economiei şi │ │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │judeţul Mehedinţi │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.40.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar de │
│ │localitaţii Vanatori, judeţul │ Economiei şi │ │(cu continuare│ │beneficiari │
│ │Galaţi │ Comerţului; │ │ in 2005) │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ Raportare │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ semestriala │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.41.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ INSPET │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │localitaţii Tulcea, judeţul │ Economiei şi │Consiliul Local │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Tulcea │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.42.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in jud. │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Buzau │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.43.│Dezvoltare sistem de alimentare│ Ministerul │ │Decembrie 2004│ │Numar de │
│ │cu gaze naturale a localitaţii │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Valea Calugareasca, jud. │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │Prahova │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ SUD S.A. │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.44.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │trei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Alba │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.45.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │unei localitaţi in judeţul Satu│ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Mare │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.46.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Maramureş │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.47.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │ Permanent │ │Numar de │
│ │doua noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ │ │beneficiari │
│ │Bistriţa Nasaud │ Comerţului; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.48.│Alimentarea unei noi localitaţi│ Ministerul │Consiliul Local │Decembrie 2003│ │Numar de │
│ │in jud. Bistriţa Nasaud │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │ │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.49.│Extindere reţea de gaze │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar de │
│ │naturale peste medie pentru │ Economiei şi │ │ │ │beneficiari │
│ │alimentare cu gaze naturale, │ Comerţului; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │zona agroindustriala in │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │localitatea Vaslui │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.50.│Alimentarea cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │trei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Iaşi │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.51.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar de │
│ │unei noi localitaţi in judeţul │ Economiei şi │ │ │ │beneficiari │
│ │Mureş │ Comerţului; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.52.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2003│ │Numar de │
│ │cartierului Cişmea in │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │municipiul Botoşani │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.53.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │doua cartiere in municipiul │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Botoşani │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.54.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │doua cartiere din localitatea │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Sibiu │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.55.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │ Iunie 2004 │ │Numar de │
│ │doua cartiere din localitatea │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Timişoara │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.56.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │Consiliul Local │Decembrie 2003│ │Numar de │
│ │cartierului Gheraiesti, │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │localitatea Bacau │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.57.│Alimentare cu gaze naturale a │ Ministerul │ │Decembrie 2003│ │Numar de │
│ │cartierului Cetatea Fetei, │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │localitatea Cluj │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│4.58.│Extindere conducta de gaze │ Ministerul │Consiliul Local │Decembrie 2003│ │Numar de │
│ │naturale, localitatea Tg. │ Economiei şi │ │ Raportare │ │beneficiari │
│ │Frumos et. I │ Comerţului; │ │ semestriala │ │Suma cheltuita │
│ │ │ S.C. DISTRIGAZ │ │ │ │ │
│ │ │ NORD S.A. │ │ │ │ │
│ │ │ Targu Mureş │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────┘

OBIECTIVUL 5: AMELIORAREA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAŢIEI

┌─────┬───────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────────┐
│ Nr. │ Acţiunea │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termenul │ Stadiul │ Evaluarea │
│acţ. │ │ responsabila │ colaboratoare │ │ realizarii │ acţiunii │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.1. │Acordarea de medicamente │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar de │
│ │gratuite pensionarilor cu │ Sanataţii; │ │ │ │beneficiari │
│ │venituri de pana la │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │1.400.000/luna, prin │de Asigurari de │ │ lunara │ │ │
│ │suplimentarea listei │ Sanatate │ │ │ │ │
│ │medicamentelor gratuite │ │ │ │ │ │
│ │necesare afecţiunilor cu │ │ │ │ │ │
│ │incidenţa majora asupra │ │ │ │ │ │
│ │morbiditaţii la persoanele │ │ │ │ │ │
│ │varstnice. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.2. │Derularea de programe naţionale│ Ministerul │ │ Permanent │ │Suma cheltuita │
│ │şi dezvoltarea reţelei │ Sanataţii; │ │ │ │ │
│ │serviciilor de sanatate, pentru│ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │ │
│ │ameliorarea indicatorilor │de Asigurari de │ │ lunara │ │ │
│ │mortalitaţii infantile, │ Sanatate │ │ │ │ │
│ │mortalitaţii materne, │ │ │ │ │ │
│ │natalitaţii, incidenţei │ │ │ │ │ │
│ │anemiei la copii, bolilor cu │ │ │ │ │ │
│ │transmisie sexuala sau prin │ │ │ │ │ │
│ │alte forme de transmisie │ │ │ │ │ │
│ │(sifilis, hepatita, SIDA, │ │ │ │ │ │
│ │tuberculoza), bolilor │ │ │ │ │ │
│ │cardiovasculare. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.3. │Controlul preventiv al │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Numar de │
│ │pacienţilor din localitaţile de│de Asigurari de │ │ lunara │ │beneficiari │
│ │provincie şi in zonele puţin │ Sanatate; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │accesibile, prin implicarea │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │medicului de familie şi a │ Sanataţii; │ │ │ │ │
│ │asistentului comunitar. │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.4. │Creşterea calitaţii │ Ministerul │ Casa Naţionala │ 2003-2004 │ │Suma cheltuita │
│ │ingrijirilor medicale, prin │ Sanataţii; │de Asigurari de │ │ │ │
│ │dezvoltarea unor servicii │ │ Sanatate │ Raportare │ │ │
│ │medicale integrate (asistenţa │ │ │ lunara │ │ │
│ │primara şi de prevenire, de │ │ │ │ │ │
│ │specialitate in ambulatoriu, │ │ │ │ │ │
│ │spital, la domiciliu şi de │ │ │ │ │ │
│ │urgenţa) in scopul realizarii │ │ │ │ │ │
│ │unui raport corespunzator │ │ │ │ │ │
│ │cost-eficienţa. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.5. │Îmbunataţirea accesului la │ Casa Naţionala │ │ 2003-2004 │ │Numar de │
│ │serviciile sociale prin: │de Asigurari de │ │ │ │beneficiari │
│ │- Dezvoltarea unor reţele │ Sanatate; │ │ Raportare │ │Numar de locuri │
│ │coordonate de ingrijiri │ Ministerul │ │ trimestriala │ │de munca │
│ │medicale, sociale şi comunitare│ Sanataţii; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │la nivel local, prin sistemul │ │ │ │ │ │
│ │comunitar (social), moaşe, │ │ │ │ │ │
│ │infirmiere │ │ │ │ │ │
│ │- Crearea de centre │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │medico-sociale in intampinarea │ Muncii, │ │ │ │ │
│ │persoanelor aflate in situaţie │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │de risc: pensionari, persoane │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │cu handicap, persoane fara │ Familiei │ │ │ │ │
│ │adapost, victime ale violenţei │ │ │ │ │ │
│ │in familie, persoane cu │ │ │ │ │ │
│ │afecţiuni psihice etc. │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.6. │Creşterea accesului la │ Ministerul │ │ Permanent │ │Numar de │
│ │asistenţa medicala pentru │ Sanataţii; │ │ │ │beneficiari │
│ │segmentele de populaţie │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Suma cheltuita │
│ │defavorizate: populaţia din │de Asigurari de │ │ lunara │ │ │
│ │mediul rural, din segmentul │ Sanatate │ │ │ │ │
│ │sarac, persoanele neasigurate │ │ │ │ │ │
│ │etc. │ │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.7. │Creşterea accesului populaţiei │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Sume economisite │
│ │la medicamente prin includerea │de Asigurari de │ │ trimestriala │ │Numar de │
│ │celor mai ieftine medicamente │ Sanatate; │ │ │ │beneficiari │
│ │pe lista celor compensate şi │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │gratuite. │ Sanataţii; │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.8. │Supravegherea medicala activa a│ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Numar de │
│ │mamei, copilului, familiilor cu│de Asigurari de │ │ lunara │ │beneficiari │
│ │risc social şi a persoanelor │ Sanatate; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │fara locuinţa. │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Sanataţii; │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.9. │Dezvoltarea ingrijirilor │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Numar de │
│ │destinate persoanelor │de Asigurari de │ │ lunara │ │beneficiari │
│ │vulnerabile la domiciliu, in │ Sanatate; │ │ │ │Numar de locuri │
│ │staţionare/camine de zi, prin │ Ministerul │ │ │ │de munca │
│ │reţele sociale şi in instituţii│ Sanataţii; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │cu paturi devenite disponibile │ │ │ │ │ │
│ │prin reorganizarea teritoriala │ │ │ │ │ │
│ │a unitaţilor subordonate MSF │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.10.│Extinderea activitaţii │ Casa Naţionala │ │ Raportare │ │Numar de locuri │
│ │asistentului medical comunitar │de Asigurari de │ │ semestriala │ │de munca │
│ │cuprinzand 3 poli: ocrotire │ Sanatate; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │copii, batrani şi femei │ Ministerul │ │ │ │Numar beneficiari│
│ │gravide. │ Sanataţii; │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.11.│Informarea populaţiei prin │ Casa Naţionala │ │ Permanent │ │Suma cheltuita │
│ │acţiuni intersectoriale │de Asigurari de │ │ │ │ │
│ │(invaţamant, agricultura, │ Sanatate; │ │ │ │ │
│ │asistenţa sociala) şi │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │elaborarea unei strategii │ Sanataţii; │ │ │ │ │
│ │naţionale in domeniul │ │ │ │ │ │
│ │prevenirii bolilor, al │ │ │ │ │ │
│ │promovarii sanataţii şi a │ │ │ │ │ │
│ │educaţiei sanitare. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.12.│Creşterea ponderii │ Casa Naţionala │ │ Permanent │ │Numar de │
│ │intervenţiilor preventive, │de Asigurari de │ │ │ │beneficiari │
│ │asistenţei medicale primare, │ Sanatate; │ │ │ │Suma cheltuita │
│ │asistenţei ambulatorii de │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │specialitate şi ingrijitorilor │ Sanataţii; │ │ │ │ │
│ │la domiciliu prin utilizarea de│ │ │ │ │ │
│ │stimulente financiare şi │ │ │ │ │ │
│ │instrumente de reglementare. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.13.│Transformarea unor spitale │ Ministerul │ Ministerul │ Permanent │ │Numar de unitaţi │
│ │şi/sau secţii exterioare, │ Sanataţii; │ Muncii, │ │ │Suma cheltuita │
│ │neperformante, in unitaţi de │ Ministerul │ Solidaritaţii │ │ │ │
│ │asistenţa medico-sociala, in │ Administraţiei │ Sociale şi │ │ │ │
│ │subordinea consiliilor │ şi Internelor │ Familiei; │ │ │ │
│ │judeţene, consiliilor locale şi│ │ Casa Naţionala │ │ │ │
│ │in coordonarea MMSSF, ANPH, sau│ │de Asigurari de │ │ │ │
│ │MAI. │ │ Sanatate │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.14.│Transformarea unor imobile din │ Ministerul │ Ministerul │ Sem. II 2004 │ │Numar de │
│ │domeniul public al statului şi │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │apartamente │
│ │administrarea MS in locuinţe │ Ministerul │ Publice │ │ │Suma cheltuita │
│ │sociale. │Transporturilor,│ │ │ │ │
│ │CASPIS │ Construcţiilor │ │ │ │ │
│ │ │ şi Turismului; │ │ │ │ │
│ │ │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │ │ Administraţiei │ │ │ │ │
│ │ │ şi Internelor; │ │ │ │ │
│ │ │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │ │ Muncii, │ │ │ │ │
│ │ │ Solidaritaţii │ │ │ │ │
│ │ │ Sociale şi │ │ │ │ │
│ │ │ Familiei │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.15.│Îmbunataţirea serviciilor de │ Ministerul │ Casa Naţionala │ 2004 │ │Numar beneficiari│
│ │sanatate publica prin creşterea│ Sanataţii; │de Asigurari de │(cu continuare│ │Suma cheltuita │
│ │eficienţei programelor │ │ Sanatate │ in 2005) │ │ │
│ │naţionale de sanatate. │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────┤
│5.16.│Stimularea dezvoltarii │ Ministerul │ │ 2004 │ │Numar contracte │
│ │sectorului medical privat. │ Sanataţii; │ │ │ │ │
│ │ │ Ministerul │ │ │ │ │
│ │ │ Administraţiei │ │ │ │ │
│ │ │ şi Internelor │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────┘


ANEXA 3


LISTA PROIECTELOR DE ACTE NORMATIVE
PENTRU REALIZAREA PROGRAMULUI SOCIAL
ÎN PERIOADA 2003 - 2004

OBIECTIVUL 1: PROTECŢIA SOCIALĂ A FAMILIEI

┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ Tema actului normativ │ Tip act │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termen │ Stadiul │
│crt.│ │ normativ │ responsabila │ avizatoare │ │realizarii│
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.1 │Alocaţia complementara acordata │Ordonanţa de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ Trim. IV │ Realizat │
│ │diferenţiat pe tranşe de venit şi │ Urgenţa a │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ 2003 │ in avans │
│ │in funcţie de numarul copiilor. │ Guvernului │ Sociale şi │ Publice │ │ │
│ │ │ │ Familiei │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.2 │Indexarea trimestriala a │ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ Trim. I 2004 │ │
│ │pensiilor, in funcţie de rata │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │Trim. II 2004 │ │
│ │inflaţiei. │ │ Sociale şi │ Publice │Trim. III 2004│ │
│ │ │ │ Familiei CNPAS │ │Trim. IV 2004 │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.3 │Indexarea nivelului lunar al │ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ Trim. IV │ Realizat │
│ │venitului minim garantat pentru │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ 2004 │ in avans │
│ │anul 2004. │ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │ │ │ Familiei │ Ministerul │ │ │
│ │ │ │ │ Justiţiei │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.4 │Continuarea procesului de │ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2004 │ │
│ │recorelare a pensiilor │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │ │ │ Sociale şi │ Publice │ │ │
│ │ │ │ Familiei CNPAS │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.5 │Stabilirea ajutorului anual pentru│ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2004 │ │
│ │acoperirea unei parţi din costul │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │chiriei, energiei electrice şi │ │ Sociale şi │ Publice │ │ │
│ │energiei termice pentru nevoi │ │ Familiei; │ │ │ │
│ │casnice, cuvenit veteranilor de │ │ Ministerul │ │ │ │
│ │razboi, vaduvelor de razboi, │ │Apararii Naţionale│ │ │ │
│ │revoluţionarilor, precum şi │ │ │ │ │ │
│ │accidentaţilor de razboi in afara │ │ │ │ │ │
│ │serviciului ordonat │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.6 │Asigurarea sustenabilitaţii │ Proiect de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2004 │ │
│ │sistemului de pensii; promovarea │ lege │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │şi aprobarea unui sistem │ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │alternativ de pensii: │ │ Familiei CNPAS │ Comisia de │ │ │
│ │- asigurarea cadrului legislativ │ │ │ Supraveghere │ │ │
│ │şi instituţional in vederea │ │ │ a │ │ │
│ │organizarii şi funcţionarii │ │ │ Asigurarilor │ │ │
│ │sistemului de pensii ocupaţionale.│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.7 │Asigurarea sustenabilitaţii │ Proiect de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2004 │ │
│ │sistemului de pensii; promovarea │ lege │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │şi aprobarea unui sistem │ │ Sociale şi │ Publice │ │ │
│ │alternativ de pensii: │ │ Familiei CNPAS │ │ │ │
│ │- asigurarea cadrului legislativ │ │ │ │ │ │
│ │şi instituţional in vederea │ │ │ │ │ │
│ │organizarii şi funcţionarii │ │ │ │ │ │
│ │componentei de pensii bazata pe │ │ │ │ │ │
│ │capitalizare cu contribuţie │ │ │ │ │ │
│ │obligatorie, administrata privat. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.8 │Asigurarea sustenabilitaţii │ Proiect de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2003 │ │
│ │sistemului de pensii prin │ lege │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │utilizarea unor venituri provenite│ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │din privatizare pentru susţinerea │ │ Familiei CNPAS │ APAPS │ │ │
│ │sistemului public de pensii. │ │ │ │ │ │
│ │Se au in vedere prevederile Legii │ │ │ │ │ │
│ │19/2000. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.9 │Asigurarea cadrului instituţional │Ordonanţa de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ 2003 │ Realizat │
│ │pentru supravegherea şi acordarea │ Urgenţa │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ in avans │
│ │beneficiilor pentru accidente de │ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │munca şi boli profesionale prin │ │ Familiei CNPAS │ Ministerul │ │ │
│ │includerea in structura CNPAS. │ │ │ Sanataţii; │ │ │
│ │Modificarea de urgenţa a Legii │ │ │ │ │ │
│ │346/2002 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.10│Stabilirea standardelor minime de │ Ordin │Ministerul Muncii,│ │Trim. IV 2004 │ │
│ │calitate pentru anumite tipuri de │ │ Solidaritaţii │ │ │ │
│ │servicii sociale │ │ Sociale şi │ │ │ │
│ │ │ │ Familiei │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.11│Organizarea şi funcţionarea │ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ Trim. I 2004 │ │
│ │Comisiei de Mediere Sociala │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │ │ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │ │ │ Familiei │ Ministerul │ │ │
│ │ │ │ │ Justiţiei │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│1.12│Elaborarea metodologiei de │ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │Trim. IV 2004 │ │
│ │acreditare şi a criteriilor de │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │evaluare pentru instituţiile de │ │ Sociale şi │ Publice; │ │ │
│ │asistenţa sociala publice sau │ │ Familiei │ Ministerul │ │ │
│ │private │ │ │ Sanataţii; │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘

OBIECTIVUL 2: REALIZAREA DE LOCUINŢE CU CARACTER SOCIAL

┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ Tema actului normativ │ Tip act │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termen │ Stadiul │
│crt.│ │ normativ │ responsabila │ avizatoare │ │realizarii│
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│2.1 │Dezvoltarea construcţiei de │Ordonanţa de │ Ministerul │ Ministerul │Trim. IV 2004 │ │
│ │locuinţe, cu precadere a │modificare a │ Transporturilor, │ Finanţelor │ │ │
│ │programelor destinate unor │ Legii │Construcţiilor şi │ Publice │ │ │
│ │persoane şi familii defavorizate. │ 114/1996 │ Turismului │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘

OBIECTIVUL 3: ÎMBUNĂTĂŢIREA ŞI EXTINDEREA ACCESULUI POPULAŢIEI LA UTILITĂŢILE SOCIALE

┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ Tema actului normativ │ Tip act │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termen │ Stadiul │
│crt.│ │ normativ │ responsabila │ avizatoare │ │realizarii│
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│3.1 │Program privind asigurarea │ Hotarare de │ Ministerul │ Ministerul │ 10.2003 │ Realizat │
│ │populaţiei şi economiei naţionale │ Guvern │Administraţiei şi │ Finanţelor │ │ in avans │
│ │cu energie electrica, termica şi │ │ Internelor; │ Publice │ │ │
│ │gaze naturale pentru iarna │ │ Ministerul │ │ │ │
│ │2003-2004. │ │ Economiei şi │ │ │ │
│ │ │ │ Comerţului │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘

OBIECTIVUL 4: REDUCEREA IMPACTULUI SOCIAL AL RESTRUCTURĂRII ECONOMICE

┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ Tema actului normativ │ Tip act │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termen │ Stadiul │
│crt.│ │ normativ │ responsabila │ avizatoare │ │realizarii│
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│4.1 │Creşterea salariului de baza minim│ Hotarare de │Ministerul Muncii,│ Ministerul │ Trim. I 2004 │ │
│ │brut pe ţara. │ Guvern │ Solidaritaţii │ Finanţelor │ │ │
│ │ │ │ Sociale şi │ Publice │ │ │
│ │ │ │ Familiei │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│4.2 │Modificarea şi completarea Legii │ Lege │Ministerul Muncii,│ │ Sem. I 2004 │ │
│ │nr. 76/2002 privind sistemul │ │ Solidaritaţii │ │ │ │
│ │asigurarilor pentru şomaj şi │ │ Sociale şi │ │ │ │
│ │stimularea ocuparii forţei de │ │ Familiei │ │ │ │
│ │munca - in scopul diversificarii │ │ │ │ │ │
│ │masurilor active prin: │ │ │ │ │ │
│ │- stimularea incadrarii │ │ │ │ │ │
│ │absolvenţilor ca urmare a │ │ │ │ │ │
│ │stabilirii de subvenţii │ │ │ │ │ │
│ │diferenţiate in funcţie de nivelul│ │ │ │ │ │
│ │studiilor absolvite │ │ │ │ │ │
│ │- stimularea ocuparii persoanelor │ │ │ │ │ │
│ │care se afla in apropierea varstei│ │ │ │ │ │
│ │de pensionare │ │ │ │ │ │
│ │- accesul studenţilor la credite │ │ │ │ │ │
│ │acordate in condiţii avantajoase │ │ │ │ │ │
│ │in vederea iniţierii unor afaceri │ │ │ │ │ │
│ │- stimularea formarii profesionale│ │ │ │ │ │
│ │a persoanelor din mediul rural cu │ │ │ │ │ │
│ │venituri sub nivelul indemnizaţiei│ │ │ │ │ │
│ │de şomaj │ │ │ │ │ │
│ │- organizarea de cursuri de │ │ │ │ │ │
│ │formare profesionala pentru │ │ │ │ │ │
│ │persoanele care şi-au intrerupt │ │ │ │ │ │
│ │activitatea pentru: creşterea │ │ │ │ │ │
│ │copiilor, satisfacerea stagiului │ │ │ │ │ │
│ │militar, pensionarea din motive │ │ │ │ │ │
│ │medicale │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘

OBIECTIVUL 5: AMELIORAREA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAŢIEI

┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ Tema actului normativ │ Tip act │ Autoritatea │ Autoritatea │ Termen │ Stadiul │
│crt.│ │ normativ │ responsabila │ avizatoare │ │realizarii│
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.1 │Actualizarea de catre Guvern a │ Hotarare de │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │
│ │listelor cuprinzand medicamentele │ Guvern │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │din Nomenclatorul de medicamente │ │Casa Naţionala de │ Publice │ │ │
│ │de care beneficiaza asiguraţii pe │ │ Asigurari de │ │ │ │
│ │baza de prescripţie medicala, cu │ │ Sanatate │ │ │ │
│ │şi fara contribuţie personala │ │ │ │ │ │
│ │- in vederea suplimentarii listei │ │ │ │ │ │
│ │medicamentelor gratuite acordate │ │ │ │ │ │
│ │pensionarilor cu venituri de pana │ │ │ │ │ │
│ │la 1.400.000 lei/luna cu cele │ │ │ │ │ │
│ │necesare afecţiunilor cu incidenţa│ │ │ │ │ │
│ │majora asupra morbiditaţii la │ │ │ │ │ │
│ │persoanele varstnice │ │ │ │ │ │
│ │- in vederea inscrierii prioritare│ │ │ │ │ │
│ │a medicamentelor romaneşti pe │ │ │ │ │ │
│ │lista medicamentelor compensate şi│ │ │ │ │ │
│ │gratuite │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.2 │Îmbunataţirea accesului la │ Hotarare de │ Ministerul │ Ministerul │ 31.12.2004 │ │
│ │serviciile sociale prin crearea de│ Guvern │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │centre medico-sociale in │ │Casa Naţionala de │ Publice │ │ │
│ │intampinarea persoanelor aflate in│ │ Asigurari de │ │ │ │
│ │situaţie de risc: pensionari, │ │ Sanatate │ │ │ │
│ │persoane cu handicap, persoane │ │ │ │ │ │
│ │fara adapost, victime ale │ │ │ │ │ │
│ │violenţei in familie etc. CASPIS │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.3 │Transformarea unor spitale şi/sau │ Hotarari │Consilii Judeţene │ Ministerul │ permanent │ │
│ │secţii exterioare, neperformante, │ ale │ şi/sau locale │ Sanataţii; │ │ │
│ │in unitaţi de asistenţa │ Consiliilor │ │ Ministerul │ │ │
│ │medico-sociala, in subordinea │ Judeţene │ │Administraţiei│ │ │
│ │consiliilor judeţene, consiliilor │ şi/sau │ │şi Internelor │ │ │
│ │locale şi in coordonarea MMSSF, │ locale │ │ │ │ │
│ │ANPH, sau MAI. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.4 │Transformarea unor imobile din │ Hotarari de │ Ministerul │ Ministerul │ Sem II 2004 │ │
│ │domeniul public al statului şi │ Guvern │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │administrarea MS in locuinţe │ │ Ministerul │ Publice; │ │ │
│ │sociale. │ │ Transporturilor, │ Ministerul │ │ │
│ │ │ │Construcţiilor şi │ Muncii, │ │ │
│ │ │ │ Turismului; │Solidaritaţii │ │ │
│ │ │ │ Ministerul │ Sociale şi │ │ │
│ │ │ │Administraţiei şi │ Familiei │ │ │
│ │ │ │ Internelor │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.5 │Creşterea ponderii intervenţiilor │ Ordine ale │ Ministerul │ Ministerul │ 2003-2004 │ │
│ │preventive, educative, asistenţei │ Ministrului │ Sanataţii; │ Educaţiei, │ │ │
│ │medicale primare, asistenţei │ Sanataţii │Casa Naţionala de │Cercetarii şi │ │ │
│ │ambulatorii de specialitate şi │ │ Asigurari de │ Tineretului │ │ │
│ │ingrijitorilor la domiciliu prin │ │ Sanatate │ │ │ │
│ │utilizarea de stimulente │ │ │ │ │ │
│ │financiare şi instrumente de │ │ │ │ │ │
│ │reglementare. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.6 │Restructurarea sistemului public │ Ordine ale │ Ministerul │ Casa │ 2003-2004 │ │
│ │de ingrijiri de sanatate, cu │ Ministrului │ Sanataţii; │ Naţionala de │ │ │
│ │accent pe medicina primara şi │ Sanataţii │ │ Asigurari de │ │ │
│ │ambulatorie de specialitate. │ │ │ Sanatate │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.7 │Asigurarea transparenţei in │ Ordine ale │ Ministerul │ Ministerul │ 2003-2004 │ │
│ │alocarea şi gestiunea fondurilor │ Ministrului │ Sanataţii; │ Comunicaţiei │ │ │
│ │publice destinate ingrijirilor de │ Sanataţii │Casa Naţionala de │şi Tehnologiei│ │ │
│ │sanatate, in scopul prevenirii şi │ │ Asigurari de │ Informaţiei; │ │ │
│ │sancţionarii actelor de corupţie. │ │ Sanatate │ Autoritaţile │ │ │
│ │ │ │ │Administraţiei│ │ │
│ │ │ │ │Publice Locale│ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.8 │Creşterea calitaţii serviciilor │ Hotarari de │ Ministerul │Casa Naţionala│ 2004 │ │
│ │medicale oferite populaţiei in │ Guvern │ Sanataţii; │ de Asigurari │ │ │
│ │sistem public şi privat │ Ordine ale │ │ de Sanatate; │ │ │
│ │ │ Ministrului │ │ Ministerul │ │ │
│ │ │ Sanataţii │ │Administraţiei│ │ │
│ │ │ │ │şi Internelor │ │ │
│ │ │ │ │ Ministerul │ │ │
│ │ │ │ │ Finanţelor │ │ │
│ │ │ │ │ Publice; │ │ │
│ │ │ │ │ Ministerul │ │ │
│ │ │ │ │ Muncii, │ │ │
│ │ │ │ │Solidaritaţii │ │ │
│ │ │ │ │ Sociale şi │ │ │
│ │ │ │ │ Familiei │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.9 │Îmbunataţirea serviciilor de │ Ordin al │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │
│ │sanatate publica prin creşterea │ Ministrului │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │eficienţei programelor naţionale │ Sanataţii │Casa Naţionala de │ Publice │ │ │
│ │de sanatate. │ │ Asigurari de │ │ │ │
│ │ │ │ Sanatate │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.10│Derularea de programe naţionale şi│ Hotarare a │ Ministerul │ Ministerul │ permanent │ │
│ │dezvoltarea reţelei serviciilor de│ Guvernului │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │sanatate, pentru ameliorarea │Ordine comune│Casa Naţionala de │ Publice │ │ │
│ │indicatorilor mortalitaţii │ Ministerul │ Asigurari de │ │ │ │
│ │infantile, mortalitaţii materne, │Sanataţii şi │ Sanatate │ │ │ │
│ │natalitaţii, incidenţei anemiei la│ Casa │ │ │ │ │
│ │copii, bolilor cu transmisie │Naţionala de │ │ │ │ │
│ │sexuala sau prin alte forme de │Asigurari de │ │ │ │ │
│ │transmisie (sifilis, hepatita, │ Sanatate │ │ │ │ │
│ │SIDA, tuberculoza), bolilor │ │ │ │ │ │
│ │cardiovasculare. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.11│Stimularea dezvoltarii sectorului │ Hotarari de │ Ministerul │ Ministerul │ 2004 │ │
│ │medical privat. │ Guvern │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │ │ │ Ministerul │ Publice │ │ │
│ │ │ │Administraţiei şi │ │ │ │
│ │ │ │ Internelor │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│5.12│Creşterea accesibilitaţii │ Hotarari de │ Ministerul │ Ministerul │ permanent │ │
│ │sistemului de asigurari de │ Guvern │ Sanataţii; │ Finanţelor │ │ │
│ │sanatate pentru populaţiei. │ Ordine ale │Casa Naţionala de │ Publice │ │ │
│ │ │ Ministrului │ Asigurari de │ │ │ │
│ │ │Sanataţii şi │ Sanatate │ │ │ │
│ │ │preşedintelui│ │ │ │ │
│ │ │ Casei │ │ │ │ │
│ │ │Naţionale de │ │ │ │ │
│ │ │Asigurari de │ │ │ │ │
│ │ │ Sanatate │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016