Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.594 din 18 decembrie 2002  privind organizarea si functionarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.594 din 18 decembrie 2002 privind organizarea si functionarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 47 din 28 ianuarie 2003

În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 69 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 20/2002 privind achiziţiile publice prin licitaţii electronice, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 468/2002 ,
având în vedere prevederile art. 10 şi ale <>art. 53 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei, denumit în continuare IGCTI, se organizeazã şi funcţioneazã ca instituţie publica cu personalitate juridicã în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei, în scopul supravegherii şi controlului activitãţilor din domeniul comunicaţiilor electronice.
(2) Sediul IGCTI este în municipiul Bucureşti, Str. Italiana nr. 22, sectorul 2.
(3) IGCTI îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulamentul propriu de organizare şi funcţionare.
(4) IGCTI are în structura organizatoricã direcţii teritoriale, precum şi alte structuri specifice, necesare realizãrii obiectului sau de activitate, care funcţioneazã ca subunitati operative ale IGCTI, fãrã personalitate juridicã.
(5) Activitatea IGCTI se finanţeazã integral din venituri proprii.
ART. 2
(1) IGCTI are ca obiect principal de activitate supravegherea şi controlul activitãţilor din domeniul comunicaţiilor electronice, în condiţiile legii, precum şi implementarea la nivel naţional a sistemelor informatice ce furnizeazã servicii publice prin mijloace electronice, în conformitate cu strategia nationala în domeniul tehnologiei informatiei.
(2) În realizarea obiectului sau de activitate IGCTI are, în condiţiile legii, urmãtoarele atribuţii principale:
1. gestionarea benzilor de frecvente radioelectrice, alocate pentru utilizare neguvernamentala, incluzând şi benzile de radiodifuziune sonora şi televiziune;
2. monitorizarea spectrului de frecvente radioelectrice cu atribuire neguvernamentala;
3. atribuirea spre utilizare, în mod individual, prin asignare, a frecventelor radioelectrice din benzile prevãzute în tabelul naţional de alocare;
4. ţinerea permanenta a evidentei utilizãrii frecventelor radioelectrice din benzile prevãzute în tabelul naţional de alocare;
5. supravegherea şi controlul respectãrii obligaţiilor cuprinse în licentele sau reglementãrile din domeniul comunicaţiilor electronice şi al tehnologiei informatiei;
6. controlul tehnic şi certificarea conformitatii cu normele tehnice din domeniul comunicaţiilor electronice şi al tehnologiei informatiei;
7. supravegherea şi controlul activitãţilor desfãşurate prin mijloace electronice;
8. operarea Sistemului electronic de achiziţii publice;
9. implementarea la nivel naţional a sistemelor informatice ce furnizeazã servicii publice prin mijloace electronice;
10. evaluarea şi certificarea conformitatii echipamentelor radio şi a echipamentelor terminale de comunicaţii electronice cu cerinţele esenţiale prevãzute de legislaţia aplicabilã;
11. acordarea de certificate de confirmare a conformitatii pentru echipamente radio şi echipamente terminale de comunicaţii electronice;
12. exercitarea activitãţilor de control şi supraveghere a pieţei pentru echipamente radio şi echipamente de comunicaţii electronice;
13. autoritatea de certificare pentru semnatura electronica în cadrul administraţiei publice centrale;
14. exercitarea altor activitãţi stabilite în sarcina sa în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
(3) Se excepteazã de la supravegherea şi controlul efectuate de IGCTI activitãţile efectuate de autoritãţile publice abilitate din domeniul apãrãrii naţionale, al siguranţei naţionale şi al ordinii publice.
ART. 3
(1) Conducerea IGCTI este asigurata de consiliul de conducere şi de directorul general.
(2) Consiliul de conducere, denumit în continuare Consiliu, este compus din 7 membri, preşedintele Consiliului fiind directorul general al IGCTI.
(3) Directorul general angajeazã instituţia în relaţiile cu terţe persoane fizice şi juridice.
(4) În exercitarea atribuţiilor sale directorul general emite decizii.
(5) Directorul general şi membrii Consiliului sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei.
(6) Salariul directorului general şi indemnizaţia membrilor Consiliului se stabilesc prin ordin al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei.
(7) Atribuţiile Consiliului şi ale directorului general se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a IGCTI.
(8) Directorul general poate delega o parte din atribuţiile sale altei persoane din structura organizatoricã a IGCTI.
ART. 4
Regulamentul de organizare şi funcţionare a IGCTI se aproba prin ordin al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei, iar structura sa organizatoricã se aproba de cãtre Consiliu.
ART. 5
(1) Finanţarea cheltuielilor aferente realizãrii obiectului de activitate al IGCTI se asigura din urmãtoarele surse:
a) tariful de utilizare a spectrului de frecvente radioelectrice;
b) tariful de înregistrare în Sistemul electronic de achiziţii publice, tariful de utilizare a acestuia şi tariful de participare;
c) credite contractate în condiţiile legii;
d) alte venituri ce se pot realiza conform prevederilor actelor normative în vigoare.
(2) Tarifele prevãzute la alin. (1) lit. a) sunt stabilite în euro şi se plãtesc în lei, la cursul de referinta al Bãncii Naţionale a României.
(3) IGCTI poate accepta donaţii, legate, contribuţii şi sponsorizãri, în condiţiile legii.
(4) Sumele încasate din sursele prevãzute la alin. (1) se reţin integral ca venituri proprii, cu titlu permanent, la dispoziţia IGCTI şi vor fi folosite în conformitate cu prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat potrivit legii.
ART. 6
(1) Bugetul de venituri şi cheltuieli al IGCTI se elaboreazã anual de cãtre aceasta instituţie şi se aproba de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei, în condiţiile dispoziţiilor legale în vigoare.
(2) Sumele rãmase neutilizate, stabilite la sfârşitul exerciţiului bugetar ca diferenţa între veniturile încasate şi cheltuielile efectuate, se reporteazã în anul urmãtor şi vor fi folosite în conformitate cu prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat potrivit legii.
ART. 7
(1) Pentru efectuarea încasãrilor şi plãţilor necesare, IGCTI va dispune de conturi şi subconturi în lei, deschise la unitãţile Trezoreriei statului, sau în valuta, deschise la bãnci comerciale, în condiţiile legii.
(2) În vederea administrãrii eficiente a resurselor financiare, IGCTI are dreptul sa constituie depozite în condiţiile legii şi pentru garantarea obligaţiilor asumate.
(3) În cazuri întemeiate, în vederea exercitãrii atribuţiilor stabilite de lege în sarcina sa, IGCTI are dreptul de a contracta credite bancare sau împrumuturi în lei şi în valuta.
ART. 8
IGCTI are dreptul de a desfasura activitãţi de import de instalaţii, sisteme, echipamente, aparate, precum şi alte bunuri necesare realizãrii obiectului sau de activitate.
ART. 9
(1) Personalul IGCTI este angajat pe baza de concurs organizat în condiţiile legii, în conformitate cu structura organizatoricã.
(2) Atribuţiile, sarcinile şi rãspunderile individuale ale personalului IGCTI se stabilesc prin fişa postului, semnatã de titular, de şeful ierarhic şi de directorul general, pe baza Regulamentului de organizare şi funcţionare a IGCTI.
(3) Angajarea, avansarea, precum şi modificarea sau încetarea raporturilor de munca ale personalului din aparatul propriu al IGCTI se aproba prin decizie a directorului general, în condiţiile legii.
(4) Salarizarea personalului IGCTI se face conform reglementãrilor legale în vigoare privind utilizarea veniturilor realizate de instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.
(5) Drepturile salariale şi celelalte drepturi de personal se stabilesc prin contractul colectiv de munca.
(6) În conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca încheiat la nivel de unitate, cu respectarea fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli al IGCTI, directorul general constituie fondul de premiere şi aproba cuantumul premiilor acordate salariaţilor IGCTI.
ART. 10
(1) IGCTI colaboreazã cu ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, având dreptul de a solicita şi de a primi din partea acestora informaţiile necesare pentru realizarea atribuţiilor sale.
(2) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin potrivit actelor normative în vigoare, IGCTI va fi sprijinit operativ de autoritãţile administraţiei publice locale, de organele de poliţie sau de alte autoritãţi publice, în vederea identificarii, localizarii şi sanctionarii, în condiţiile legii, a persoanelor fizice sau juridice pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare din domeniul comunicaţiilor electronice, al tehnologiei informatiei, precum şi din domeniul protecţiei radioelectrice.
(3) Personalul împuternicit al IGCTI va avea acces liber, pe baza de delegaţie, în orice loc în care se afla echipamente, aparate şi instalaţii din domeniul comunicaţiilor electronice şi al tehnologiei informatiei sau în care se afla ori se pot afla surse de perturbatii radioelectrice, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
(4) Accesul personalului IGCTI la obiectivele aparţinând instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apãrãrii naţionale, al siguranţei naţionale şi al ordinii publice, dacã în aceste obiective se afla sau se pot afla surse de perturbatii radioelectrice, se face pe baza convenţiilor stabilite cu fiecare dintre instituţiile publice respective.
ART. 11
(1) Pentru desfãşurarea activitãţilor specifice, IGCTI se doteaza cu un numãr de 85 de autoturisme şi 32 de mijloace de transport specializate - autospeciale, autoturisme de teren, autoutilitare, microbuze -, cu un consum mediu de carburant pe autovehicul de 350 de litri pe luna.
(2) Nu se considera depasiri la consumul de carburant normat pe autovehicul consumul care la nivelul anului se încadreazã în limita combustibilului normat în raport cu numãrul total de autovehicule aprobat prin prezenta hotãrâre.
ART. 12
(1) Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 180/2002 privind înfiinţarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei prin reorganizarea Regiei Autonome <<Inspectoratul General al Comunicaţiilor>>, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 5 martie 2002, cu excepţia art. 1, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
(2) În toate actele normative sintagma "Regia Autonomã <<Inspectoratul General al Comunicaţiilor>>" se înlocuieşte cu sintagma "Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei".

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


───────────────
Ministrul comunicaţiilor
şi tehnologiei informatiei,
Dan Nica

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 18 decembrie 2002.
Nr. 1.594.

────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016