Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.570 din 18 decembrie 2002  privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de crestere a competitivitatii produselor industriale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.570 din 18 decembrie 2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de crestere a competitivitatii produselor industriale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 27 din 20 ianuarie 2003


În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 3 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aproba mecanismul de acordare a sprijinului financiar prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale, denumit în continuare Program, administrat de cãtre Ministerul Industriei şi Resurselor, în condiţiile legii, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Programul prevãzut la alin. (1) acorda sprijin financiar pentru tipurile de proiecte prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. a), b) şi c) din anexa "Sistemul de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat" la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat.
ART. 2
În sensul prezentei hotãrâri, mecanismul de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Program consta în stabilirea condiţiilor de eligibilitate a beneficiarilor, a criteriilor de eligibilitate a proiectelor prevãzute la art. 1 alin. (2), precum şi a procedurii de acordare a sprijinului financiar.
ART. 3
(1) Beneficiarii Programului sunt agenţi economici cu activitate productiva din industria prelucratoare, conform secţiunii E din Clasificarea activitãţilor din economia nationala - CAEN, prevãzutã în <>anexa la Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitãţilor din economia nationala - CAEN, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, care trebuie sa îndeplineascã cumulat urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sunt persoane juridice cu sediul în România;
b) realizeazã profit din activitatea de exploatare;
c) au asigurate resursele financiare pentru cofinantarea proiectului;
d) realizeazã produse prelucrate pentru care exista piata asigurata, în condiţiile recuperãrii costurilor de producţie;
e) au structura organizatoricã specializatã pentru implementarea proiectului;
f) prezintã certificatul înregistrãrii marcilor, desenelor şi modelelor industriale la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci şi demonstreaza avantajele înregistrãrii acestora pe pieţele externe pentru proiectele menţionate la pct. II poz. 4 alin. 2 lit. c) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 .
(2) Beneficiarii proiectelor prevãzute la pct. II poz. 4 alin. 2 lit. b) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 pot fi şi agenţi economici din infrastructura pentru evaluarea conformitatii produselor industriale care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1) lit. a), b) şi c) şi nu beneficiazã pe perioada de implementare a proiectului de alte fonduri nerambursabile pentru acelaşi tip de proiecte.
ART. 4
Proiectele pentru care se acorda sprijin financiar de la bugetul de stat prin Program trebuie sa îndeplineascã cumulat urmãtoarele criterii de eligibilitate:
a) se încadreazã în tipurile de proiecte prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. a), b) şi c) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 ;
b) conţin structura de finanţare;
c) asigura implementarea, certificarea/acreditarea/înregistrarea şi protejarea în maximum 2 ani pentru proiectele prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. a), b) şi c) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 ;
d) prezintã elemente care fundamenteazã rezultatele estimate la finalizarea proiectului;
e) prezintã elemente care asigura sustenabilitatea rezultatelor estimate.
ART. 5
Mecanismul de acordare a sprijinului financiar este prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 6
(1) La nivelul Ministerului Industriei şi Resurselor se constituie Comisia pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar, denumita în continuare Comisie.
(2) Din Comisie fac parte şi reprezentanţi ai patronatelor sau asociaţiilor profesionale de profil.
(3) Componenta şi modul de organizare şi funcţionare ale Comisiei se aproba prin ordin al ministrului industriei şi resurselor, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 7
(1) Sprijinul financiar se acorda numai agenţilor economici care întrunesc condiţiile de eligibilitate pentru proiectele care asigura creşterea competitivitatii produselor industriale, utilizarea eficienta a fondurilor alocate şi îndeplinesc criteriile prevãzute la art. 4.
(2) Suma maxima acordatã unui agent economic este de 30.000 euro, cu plata esalonata, pe baza de documente justificative.
ART. 8
(1) Proiectele acceptate vor fi finanţate în limita fondurilor aprobate pentru Program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Industriei şi Resurselor.
(2) Finanţarea proiectelor în cadrul Programului se face dupã cum urmeazã:
a) 50% de la bugetul de stat şi 50% cofinantare din surse proprii de cãtre beneficiari pentru tipurile de proiecte prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. a) şi b) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 ;
b) 45% de la bugetul de stat şi 55% cofinantare din surse proprii de cãtre beneficiari pentru proiectele prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. c) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 .
ART. 9
Beneficiarii pot solicita în decursul unui an sprijin financiar pentru câte un singur proiect din tipurile de proiecte prevãzute la pct. II poz. 3 şi poz. 4 alin. 2 lit. a), b) şi c) din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 .
ART. 10
(1) Acordarea sprijinului financiar se face în baza contractului încheiat cu beneficiarii Programului, în condiţiile legii.
(2) Beneficiarii sprijinului financiar care nu respecta clauzele contractuale şi/sau care furnizeazã informaţii eronate cu privire la proiect nu mai pot beneficia de sprijin financiar în cadrul acestui Program.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


───────────────

Ministrul industriei şi resurselor,
Dan Ioan Popescu

Departamentul de Comerţ Exterior
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 18 decembrie 2002.
Nr. 1.570.

ANEXA 1

MECANISMUL
de acordare a sprijinului financiar

SECŢIUNEA A
1. În termen de 15 zile lucrãtoare de la publicarea legii bugetului de stat Comisia pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar (Comisia) va proceda la promovarea unei campanii de informare publica privind Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale, denumit în continuare Program.
Pentru situaţiile de rectificare a bugetului de stat, cu majorare a fondului anual prevãzut pentru finanţarea Programului, se va repeta campania de informare publica.
2. Agenţii economici care solicita sprijin financiar în cadrul Programului se adreseazã Comisiei şi vor depune proiectele la registratura Ministerului Industriei şi Resurselor.
Cererea-tip de solicitare va conţine datele din modelul prevãzut la secţiunea B.
Cererea-tip va fi însoţitã de documente care sa ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate menţionate la art. 3 din hotãrâre de cãtre beneficiarii de proiecte, precum şi de declaraţia pe propria rãspundere a agentului economic privind corectitudinea datelor şi informaţiilor prezentate.
3. a) Proiectele se înregistreazã în Registrul unic de evidenta al Comisiei în ordinea numerelor de înregistrare primite de la registratura Ministerului Industriei şi Resurselor.
b) Secretariatul Comisiei va controla existenta actelor solicitate conform prevederilor hotãrârii.
c) Proiectele care nu conţin toate datele solicitate vor fi returnate agentului economic în termen de 5 zile lucrãtoare, prezentându-se motivele respingerii.
d) Proiectele vor fi evaluate şi acceptate/respinse de cãtre Comisie, în ordinea înregistrãrii în Registrul unic de evidenta.
e) Pentru proiectele acceptate de cãtre Comisie, în termen de 15 zile lucrãtoare de la selecţionarea proiectului se va încheia contractul între beneficiarul sprijinului financiar şi reprezentantul Ministerului Industriei şi Resurselor, împuternicit prin ordin al ministrului.
f) În cazul în care proiectele nu au fost acceptate pentru acordare de sprijin financiar, secretariatul Comisiei va comunica agenţilor economici respectivi, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data şedinţei Comisiei, motivele respingerii.
g) Contestaţiile agenţilor economici privind decizia de respingere a finanţãrii proiectului se depun în termen de 10 zile de la primirea deciziei la registratura Ministerului Industriei şi Resurselor.
h) Contestaţiile agenţilor economici se vor soluţiona de cãtre o comisie numita în acest scop prin ordin al ministrului industriei şi resurselor.

SECŢIUNEA B
Model de cerere-tip
Denumirea agentului economic (denumirea completa) .............
Sediul ........................................................
Telefon; fax; e-mail ..........................................
Reprezentant ..................................................
Data infiintarii ..............................................
Proprietari ...................................................
[structura patrimoniului şi a actionariatului în procente (%)]
Solicitare (tipul proiectului) ................................
Semnatura (numele şi prenumele persoanei autorizate sa semneze pentru şi în numele societãţii comerciale) ........................
Data ..........................................................
Înregistrarea în Registrul unic de evidenta al Comisiei se va face dupã numãrul de la registratura Ministerului Industriei şi Resurselor.


────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016