Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.557 din 23 septembrie 2004  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea si functionarea Agentiei Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.557 din 23 septembrie 2004 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea si functionarea Agentiei Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 906 din 6 octombrie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 243 din 19 martie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Titlul hotãrârii va avea urmãtorul cuprins:
"HOTĂRÂRE
privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
şi a unitãţilor din subordinea acesteia"
2. Alineatele (1) şi (3) ale articolului 1 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, denumitã în continuare Autoritatea, se organizeazã şi funcţioneazã ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, autoritate de reglementare în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria Primului-Ministru.
........................................................................................
(3) Autoritatea este reprezentatã la nivel judeţean de direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar la nivel local de circumscripţiile sanitar-veterinare zonale şi circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor."
3. La articolul 3 alineatul (1) punctul B, literele d), i), m) şi n) vor avea urmãtorul cuprins:
"d) realizeazã evaluarea riscului şi stabileşte mãsurile ce se impun atunci când apare o problemã majorã ce poate periclita sãnãtatea oamenilor;
........................................................................................
i) coordoneazã identificarea specialiştilor în vederea armonizãrii standardelor româneşti cu cele europene şi internaţionale;
........................................................................................
m) realizeazã şi valorificã bazele de date proprii prin colectarea, clasificarea, corelarea, actualizarea permanentã, arhivarea şi diseminarea informaţiilor privind monitorizarea avizelor şi a autorizaţiilor privind siguranţa alimentelor, acordate de autoritãţile publice cu atribuţii în acest domeniu, monitorizarea rezultatelor acţiunilor de supraveghere şi control privind siguranţa alimentelor, precum şi a cadrului legislativ în domeniu, datele statistice, datele privind procesul de cercetare-dezvoltare;
n) coordoneazã activitatea de formare, instruire şi perfecţionare a personalului implicat în domeniul siguranţei alimentelor;"
4. La articolul 3 alineatul (1) punctul B, dupã litera r) se introduc 6 litere noi, literele s)-y), cu urmãtorul cuprins:
"s) supravegheazã şi monitorizeazã, din punctul de vedere al siguranţei alimentelor, agenţii economici care îşi desfãşoarã activitatea în domeniul industriei alimentare;
t) participã la activitatea de standardizare, gradare şi clasificare a produselor agroalimentare, împreunã cu celelalte instituţii abilitate;
u) reprezintã punctul de contact şi ţine permanent legãtura cu autoritãţile pentru siguranţa alimentelor constituite la nivel naţional şi internaţional;
v) elaboreazã şi promoveazã cadrul legal în domeniul siguranţei şi calitãţii alimentelor, în colaborare cu celelalte autoritãţi abilitate;
x) elaboreazã programe naţionale în domeniul siguranţei alimentelor, împreunã cu celelalte instituţii abilitate;
y) îndeplineşte, în domeniul siguranţei alimentelor, atribuţiile stabilite prin legislaţia specificã."
5. Alineatul (4) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Autoritatea întreprinde demersurile necesare în vederea obţinerii unor contribuţii financiare comunitare pentru unele activitãţi în domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentelor, în special pentru implementarea unor prevederi ale legislaţiei comunitare."
6. Dupã alineatul (6) al articolului 3 se introduc douã noi alineate, alineatele (7) şi (8), cu urmãtorul cuprins:
"(7) Autoritatea, prin specialiştii din structura sa, stabiliţi prin ordin al preşedintelui, coordoneazã mãsurile ce se impun în situaţiile de urgenţã din domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentelor şi, atunci când este cazul, se consultã cu celelalte instituţii abilitate.
(8) În exercitarea atribuţiilor sale Autoritatea colaboreazã cu ministerele, cu organele centrale de specialitate din subordinea Guvernului, precum şi cu alte autoritãţi ale administraţiei publice centrale şi locale şi cu organisme interesate."
7. Alineatele (1) şi (3) ale articolului 4 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Autoritatea este condusã de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru pe o perioadã de 5 ani.
........................................................................................
(3) Preşedintele Autoritãţii este ordonator principal de credite."
8. Alineatul (2) al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sunt conduse de câte un director executiv medic veterinar, ajutat de directori executivi adjuncţi, numãrul acestora fiind stabilit cu respectarea prevederilor alin. (4) al <>art. XVI din titlul III al cãrţii a II-a din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei."
9. Alineatul (1) al articolului 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Consiliul ştiinţific este format din cel puţin 7 personalitãţi recunoscute în domeniile de competenţã ale Autoritãţii."
10. Dupã alineatul (4) al articolului 7 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Membrii Consiliului ştiinţific beneficiazã de o indemnizaţie de participare de maximum 20% din indemnizaţia brutã a preşedintelui Autoritãţii."
11. Alineatul (1) al articolului 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Consiliul consultativ este format din reprezentanţi ai ministerelor, ai altor autoritãţi ale administraţiei publice competente în domeniul sanitarveterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi din reprezentanţi ai societãţii civile."
12. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - În cadrul Autoritãţii, la Direcţia generalã pentru siguranţa alimentelor, funcţioneazã Secretariatul operaţional pentru Codex Alimentarius, ale cãrui componenţã şi atribuţii se stabilesc prin ordin al preşedintelui Autoritãţii."
13. Articolul 13 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Autoritãţii şi ale unitãţilor din subordinea sa, prevãzute în anexa nr. 2, se asigurã din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Cheltuielile Autoritãţii pot include cheltuieli de salarizare, cheltuieli administrative, achiziţii, obligaţii contractuale, precum şi orice alte cheltuieli prevãzute de lege, conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , pentru ducerea la îndeplinire a atribuţiilor Autoritãţii, cu încadrarea în bugetul alocat.
(3) În scopul realizãrii rolului şi atribuţiilor ce îi revin, Autoritatea poate beneficia de consultanţã şi asistenţã tehnicã de specialitate din strãinãtate, precum şi de programe de formare şi perfecţionare de specialitate a personalului, în limita fondurilor disponibile, potrivit legii."
14. Alineatul (1) al articolului 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Autoritatea are în dotare un numãr de 15 autoturisme pentru transportul persoanelor din aparatul propriu, cu un consum lunar de carburanţi stabilit potrivit normativelor în vigoare, şi 6 autolaboratoare cu un consum stabilit potrivit alin. (2)."
15. Dupã alineatul (2) al articolului 14 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Direcţia Sanitar-Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea dispune, suplimentar, de un autolaborator fluvial, având consum nenormat."
16. Dupã articolul 17 se introduce un nou articol, articolul 17^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 17^1. - Contractele-tip pentru efectuarea unor activitãţi sanitar-veterinare publice, încheiate de direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti cu medicii veterinari de liberã practicã împuterniciţi, se aprobã prin ordin al preşedintelui Autoritãţii."
17. Anexele nr. 1 şi 2 se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotãrâre.
ART. II
Patrimoniul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al unitãţilor din subordine se preia pe bazã de protocol de predarepreluare încheiat cu Cancelaria Primului-Ministru, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri, conform bilanţului contabil.
ART. III
În cuprinsul <>Hotãrârii Guvernului nr. 308/2004 , sintagma "Agenţia Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor" se înlocuieşte cu sintagma "Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor", iar termenul "Agenţia" se înlocuieşte cu termenul "Autoritatea".
ART. IV
În cuprinsul <>Hotãrârii Guvernului nr. 308/2004 , cuvântul "veterinar" se înlocuieşte cu sintagma "sanitar-veterinar", cu excepţia sintagmei "medic veterinar".

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
--------------
Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
Alin Teodorescu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Liviu Harbuz,
secretar de stat

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Petre Daea

Ministrul sãnãtãţii,
Ovidiu Brînzan

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Dan Mircea Popescu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Protecţia Consumatorilor,
Eduard Gabriel Matei

Bucureşti, 23 septembrie 2004.
Nr. 1.557.


ANEXA 1
Numãrul maxim de posturi (exclusiv demnitarul) = 296





┌──────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
│ CONSILIUL ŞTIINŢIFIC ├─┐ ┌─┤ CONSILIUL CONSULTATIV │
└──────────────────────┘ │ ┌───────────────────────┐ │ └───────────────────────┘
┌──────────────────────┐ │ │ │ │ ┌───────────────────────┐ ┌──────────────────┐
│ AUDIT ├─┼─┤ PREŞEDINTE ├─┼─┤Unitatea de analizã şi ├──┤ Comitetul inter- │
└──────────────────────┘ │ │ SECRETAR DE STAT │ │ │ evaluare a riscului │ │ ministerial │
┌──────────────────────┐ │ │ │ │ └───────────────────────┘ └──────────────────┘
│ Serviciul comunicare │ │ └──────────────┬─────┬──┘ │ ┌───────────────────────┐
│ şi sisteme informa- │ │ │ │ └─┤ Celula de crizã*) │
│ ţional ├─┘ │ │ └───────────────────────┘
└──────────────────────┘ │ │
│ │
┌──────────────────┬───────────────┴─────┼─────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ │ │ │
│ │ ┌───────────┴──────────┐ │ │
│ ┌──────────────┼─────────┤ Secretar general ├──────┼─────────────────┐ │
│ │ │ └┬──────────────────┬──┘ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
┌───────────┴───┴─────┐ ┌────┴──────────┴──────┐ ┌─────┴─────────┴──────┐ ┌──────┴────────────┴─────┐
│ │ │ │ │Direcţia generalã in- │ │ Direcţia generalã │
│ Direcţia generalã │ │ Direcţia generalã │ │specţie, control, in- │ │economico-administrativã,│
│ sanitarã veterinarã │ │siguranţa alimentelor │ │specţie la frontierã │ │ juridicã şi relaţii │
│ (CVO) │ │ │ │şi coordonarea insti- │ │ internaţionale │
│ │ │ │ │ tutelor veterinare │ │ │
└────────┬────────────┘ └───────────┬──────────┘ └───────────┬──────────┘ └─────────────┬───────────┘
│ │ │ │
┌──────┴──────┐ ┌──────┴──────┐ │ ┌───────┴───────┐
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
┌─────┴─────┐ ┌─────┴─────┐ ┌─────┴─────┐ ┌─────┴─────┐ ┌────────┴───────┐ ┌─────┴─────┐ ┌──────┴─────┐
│ │ │ │ │ │ │ Direcţia │ │ │ │ │ │ Direcţia │
│ Direcţia │ │ Direcţia │ │ Direcţia │ │standarde, │ │ │ │ Direcţia │ │de integrare│
│ sãnãtatea │ │ igienã şi │ │ igienã şi │ │ mãrci şi │ │ Direcţia in- │ │economico- │ │ europeanã │
│animalelor │ │ sãnãtate │ │ sãnãtate │ │ calitatea │ │specţie, control│ │ adminis- │ │ şi relaţii │
│ │ │ publicã │ │ publicã │ │alimentelor│ │ şi coordonare │ │ trativã │ │ interna- │
│ │ │veterinarã │ │ │ │ │ │ PIF │ │ │ │ ţionalã │
└───────────┘ └───────────┘ └───────────┘ └───────────┘ └────────────────┘ └───────────┘ └────────────┘

Direcţia
sãnãtatea
animalelor


*) Este constituitã din specialişti din structura Autoritãţii, conform art. 3 alin. (7) din hotãrâre.



ANEXA 2

UNITĂŢI
care funcţioneazã în subordinea Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

Instituţii publice finanţate din subvenţii acordate de la bugetul de stat şi din venituri proprii:
I. Unitãţi cu personalitate juridicã:
1. Institutul de Diagnostic şi Sãnãtate Animalã;
2. Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar;
3. Institutul de Igienã şi Sãnãtate Publicã Veterinarã;
4. direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, inclusiv laboratoarele veterinare de stat.
II. Unitãţi fãrã personalitate juridicã:
1. circumscripţiile sanitar-veterinare zonale;
2. circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

NOTĂ:
Numãrul maxim de posturi pentru aceste unitãţi este de 3.704.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016