Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.556 din 18 decembrie 2002  privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii in anul 2003 producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.556 din 18 decembrie 2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii in anul 2003 producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 12 din 10 ianuarie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie, al <>art. 11 din Legea zootehniei nr. 72/2002 , precum şi al art. 7 alin. (1) şi (3) şi al <>art. 8 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Producãtorii agricoli care deţin exploataţii agricole, constituite din animale de producţie şi reproducţie, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , beneficiazã în anul 2003 de sprijinul direct al statului, prin acordarea de subvenţii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, potrivit prezentei hotãrâri.
ART. 2
(1) Se acorda subventie pentru producţia de carne a carei valoare este de:
a) 4.000 lei/kg carne în viu pentru tineretul bovin cu o greutate minima de 400 kg/cap;
b) 4.000 lei/kg carne în viu pentru porcii în greutate de 90-110 kg/cap;
c) 4.000 lei/kg carne în viu pentru tineretul ovin în greutate de peste 30 kg/cap;
d) 3.000 lei/kg carne în viu - pui broiler.
(2) Subvenţiile pentru productiile de carne se acorda pentru animalele livrate la abatoarele autorizate, animalele abatorizate în regim de prestare de servicii pentru crescatorii de animale sau animalele abatorizate în abatoare proprii, autorizate, în cadrul unitãţilor integrate a cãror activitate este evidenţiatã distinct.
ART. 3
Se acorda subventie pentru materialul biologic de reproducţie, în funcţie de valoarea zootehnica şi biotehnologia de reproducţie folositã pentru obţinerea produsului, precum şi de zona geograficã în care este situata exploatatia agricolã.
ART. 4
(1) Subvenţiile pentru materialul biologic de reproducţie se acorda pentru:
a) viteii obţinuţi şi mentinuti minimum 6 luni în exploatatie şi care împlinesc aceasta varsta începând cu data de 1 ianuarie 2003;
b) junincile la prima fatare;
c) scrofitele la prima fatare care intarca minimum 8 purcei;
d) oile mioare, berbecii adulti şi berbecii miori folosiţi la insamantare artificiala şi monta naturala.
(2) Nivelul subventiei pentru fiecare categorie este prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 5
Viteii, junincile, scrofitele, oile mioare, berbecii adulti şi berbecii miori reprezintã produse care se valorifica drept animale de reproducţie şi producţie de cãtre producãtorii agricoli care desfãşoarã activitate de creştere şi exploatare a animalelor.
ART. 6
(1) Se acorda subventie pentru familiile de albine de elita şi familiile de albine de producţie, a carei valoare este de 100.000 lei/familie.
(2) Pot beneficia de subventie deţinãtorii de familii de albine care livreaza minimum 10 kg miere pentru fiecare familie de albine, în baza documentului fiscal de valorificare a mãrfii la unitãţile de procesare autorizate.
ART. 7
(1) Valoarea totalã a subvenţiilor este de 1.420 miliarde lei.
(2) Cantitãţile totale pentru care se acorda subvenţiile şi sumele aferente acestora se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei hotãrâri.
ART. 8
(1) Acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat se realizeazã pe baza de cerere scrisã, emisã de deţinãtorul de animale cãtre direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti.
(2) Decontarea subvenţiilor prevãzute la art. 2, 3 şi 6 se face de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin virament, în contul beneficiarului, deschis la bãnci sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A.
ART. 9
(1) Atestarea faptului ca viteii, gestatia la juninci, scrofitele şi oile mioare provin din insamantari artificiale sau monta naturala se face pe baza înscrierii în registrele unice de monta şi fatari, completate de operatorul insamantator sau de deţinãtorul legal al reproducatorilor atestaţi şi autorizaţi sa desfãşoare activitatea de reproducţie în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(2) Atestarea berbecilor adulti şi a berbecilor miori se face pe baza certificatelor de origine şi valoare productiva, precum şi a autorizaţiei de utilizare pentru monta naturala sau insamantare artificiala.
ART. 10
(1) Cererea pentru solicitarea subvenţiilor se depune la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, care, prin oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, verifica solicitarile crescatorilor.
(2) Verificarea cererilor se face de cãtre şeful centrului teritorial pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, care confirma cererile prin semnatura şi ştampila şi le depune la oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie. Dupã avizarea de cãtre directorul oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie cererile sunt depuse la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti pentru aprobare.
(3) Pentru animalele din zona de munte, din localitãţile aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, verificarea cererilor se face de cãtre şeful centrului teritorial pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, dupã avizarea de cãtre şeful serviciului zonei montane.
ART. 11
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi aprobarea documentaţiilor pentru încasarea subvenţiilor, întocmesc situaţiile centralizatoare şi le transmit la Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pana la data de 5 a fiecãrei luni, pentru solicitarile înregistrate pana la finele lunii anterioare.
(2) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, dupã verificarea şi aprobarea solicitãrilor, transmite la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe.
ART. 12
(1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 100 milioane lei la 300 milioane lei, precum şi cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor încasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflaţie.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) se aplica şi persoanelor juridice.
(3) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevãzute la alin. (1) se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi ai Ministerului Finanţelor Publice.
(4) Contravenientul poate achitã, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute la alin. (1), agentul constatator fãcând menţiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
(5) Contravenţiei prevãzute la alin. (1) îi sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 13
În termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 18 decembrie 2002.
Nr. 1.556.



ANEXA 1

CATEGORIILE
de animale şi albine subvenţionate
şi valoarea subvenţiilor în anul 2003

A. Juninci la prima fatare
1. obţinute din insamantari artificiale şi
provenite din:
a) vaci - mame de tauri - 3 milioane lei/cap;
b) rase pure în controlul oficial al producţiei - 2 milioane lei/cap;
c) efective necuprinse în controlul oficial al
producţiei - 1 milion lei/cap;
d) fiice ale taurilor în testare - 4 milioane lei/cap;
2. obţinute din monta naturala (cu tauri
autorizaţi) şi provenite din:
- efective din zona de munte - 1,3 milioane lei/cap.
B. Viţei obţinuţi din vaci şi juninci, precum
şi malacii obţinuţi din bivolite:
1. insamantate artificial, mentinuti în
exploatatie 6 luni, proveniţi din:
a) vaci - mame de tauri - 2,5 milioane lei/cap;
b) rase pure în controlul oficial al producţiei - 750.000 lei/cap;
c) efective necuprinse în controlul oficial al
producţiei - 500.000 lei/cap;
2. montate natural (cu tauri autorizaţi),
mentinuti în exploatatie 6 luni, proveniţi din:
a) zona de munte, din efective necuprinse în
controlul oficial al producţiei - 500.000 lei/cap;
b) restul zonelor, din efective necuprinse în
controlul oficial al producţiei - 400.000 lei/cap.
C. Scrofite de reproducţie la prima fatare:
1. scrofite rasa pura:
a) montate natural - 4 milioane lei/cap;
b) insamantate artificial - 5 milioane lei/cap;
2. scrofite simpla hibridare F1:
a) montate natural - 2,5 milioane lei/cap;
b) insamantate artificial - 3 milioane lei/cap;
3. scrofite din ferme comerciale, care
provin din simpla hibridare - 2 milioane lei/cap.
D. Oi mioare şi berbeci:
1. oi mioare:
a) insamantate artifical - 150.000 lei/cap;
b) montate natural - 50.000 lei/cap;
2. berbeci adulti:
a) folosiţi la insamantari artificiale - 300.000 lei/cap;
b) folosiţi la monta naturala - 150.000 lei/cap;
3. berbeci miori:
a) folosiţi la insamantari artificiale - 500.000 lei/cap;
b) folosiţi la monta naturala - 300.000 lei/cap.
E. Albine:
- familii de elita şi de producţie - 100.000 lei/familie.


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016