Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.535 din 12 decembrie 2007  privind aprobarea normelor de aplicare a dispozitiilor   art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protectie a plantelor, precum si pentru modificarea si abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.535 din 12 decembrie 2007 privind aprobarea normelor de aplicare a dispozitiilor art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protectie a plantelor, precum si pentru modificarea si abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 884 din 21 decembrie 2007
HOTĂ?RÂRE nr. 1.535 din 12 decembrie 2007
privind aprobarea normelor de aplicare a dispoziţiilor <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 884 din 21 decembrie 2007


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 6 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Prezenta hotãrâre stabileşte procedura de recunoaştere a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - dobândite într-un stat membru, în afara sistemului de învãţãmânt, de cãtre cetãţenii români sau cetãţenii statelor membre, în domeniul desfãşurãrii activitãţilor de comercializare şi/sau distribuire a produselor de protecţie a plantelor şi/sau a activitãţilor ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor sau a oricãreia dintre aceste activitãţi cu o categorie de produse toxice care include şi produsele de protecţie a plantelor.
ART. 2
(1) În raporturile cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeanã statul român asigurã o cooperare operativã şi eficientã în ceea ce priveşte domeniile de activitate reglementate de prezenta hotãrâre.
(2) Pentru aplicarea prevederilor art. 1 se desemneazã Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca autoritate unicã responsabilã pentru recunoşterea calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - dobândite într-un stat membru de cãtre cetãţenii români sau cetãţenii statelor membre, necesarã desfãşurãrii pe teritoriul României a activitãţilor de comercializare a produselor de protecţie a plantelor şi a activitãţilor ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor.
(3) Statul român informeazã celelalte state membre şi Comisia Europeanã cu privire la autoritatea responsabilã pentru aplicarea prevederilor art. 1.
ART. 3
În sensul prezentei hotãrâri, termenii de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) beneficiar este persoana fizicã interesatã sã desfãşoare pe teritoriul României în mod independent sau ca salariat activitatea de comercializare a produselor de protecţie a plantelor şi/sau activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor;
b) stat membru este statul membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European;
c) stat membru de origine sau de provenienţã este statul membru, în sensul definiţiei prevãzute la lit. b), unde beneficiarul a desfãşurat efectiv activitãţile prevãzute la art. 1;
d) activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor sunt cele prevãzute de <>Ordonanţa Guvernului nr. 4/1995 privind fabricarea, comercializarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dãunãtorilor şi buruienilor în agriculturã şi silviculturã, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 85/1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
(1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, acceptã drept dovadã suficientã pentru îndeplinirea condiţiilor stabilite la <>art. 4 lit. A.c) şi B.d) din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar, desfãşurarea efectivã într-un alt stat membru a activitãţilor prevãzute la art. 1 pentru oricare dintre urmãtoarele perioade:
a) 5 ani consecutivi ca persoanã care desfãşoarã activitãţi în mod independent sau ca salariat, îndeplinind o funcţie de conducere, fãrã a depãşi o perioadã mai mare de 2 ani de la data încetãrii activitãţii pânã la data depunerii cererii prevãzute la art. 9 lit. a);
b) 2 ani consecutivi ca persoanã care desfãşoarã activitãţi în mod independent sau ca salariat, îndeplinind o funcţie de conducere, în situaţia în care beneficiarul este titular, pentru activitatea în cauzã, a unui certificat care atestã competenţa sa şi care îl autorizeazã sã desfãşoare în statul membru de origine sau de provenienţã activitãţile prevãzute la art. 1;
c) 3 ani consecutivi ca persoanã care desfãşoarã activitãţi în mod independent sau ca salariat, îndeplinind o funcţie de conducere, în situaţia în care beneficiarul dovedeşte cã a primit, pentru activitatea în cauzã, o pregãtire prealabilã atestatã printr-un certificat recunoscut de statul membru de origine sau de provenienţã ori apreciat ca îndeplinind condiţiile cerute de organismul profesional competent;
d) 3 ani consecutivi în calitate de salariat, în situaţia în care beneficiarul este titular, pentru activitatea în cauzã, a unui certificat care atestã competenţa sa şi care îl autorizeazã sã desfãşoare în statul membru de origine sau de provenienţã activitãţile prevãzute la art. 1;
e) 4 ani consecutivi în calitate de salariat, în situaţia în care beneficiarul dovedeşte cã a primit, pentru activitatea în cauzã, o pregãtire prealabilã atestatã printr-un certificat recunoscut de statul membru de origine sau de provenienţã ori apreciat ca îndeplinind condiţiile cerute de organismul profesional competent.
(2) Pentru activitatea de comercializare a produselor de protecţie a plantelor, prezentul articol are în vedere produsele de protecţie a plantelor ambalate care sunt destinate spre livrare cãtre utilizatorul final în ambalajele originale.
ART. 5
Se considerã cã o persoanã a desfãşurat activitãţile prevãzute la art. 1, ca salariat, îndeplinind o funcţie de conducere în sensul prevederilor art. 4 alin. (1) lit. a)-c), dacã aceasta a desfãşurat activitãţile în cauzã într-o întreprindere industrialã sau comercialã din domeniul profesional corespunzãtor în:
a) funcţia de director de întreprindere sau de director al unei sucursale a unei întreprinderi;
b) funcţia de adjunct al antreprenorului sau al directorului de întreprindere, dacã aceastã funcţie conferã o responsabilitate corespunzãtoare celei de antreprenor ori de director de întreprindere reprezentat;
c) o funcţie de conducere cu atribuţii în domeniul activitãţilor prevãzute la art. 1 şi având în responsabilitate cel puţin un departament din întreprindere sau o funcţie de conducere având responsabilitãţi în ceea ce priveşte utilizarea produselor de protecţie a plantelor.
ART. 6
(1) Dovada îndeplinirii condiţiilor stabilite la art. 4 constã într-un atestat emis de autoritatea sau organismul competent al statului membru de origine ori de provenienţã.
(2) Atestatul prevãzut la alin. (1) menţioneazã, dupã caz, dacã în statul membru de origine sau de provenienţã atestarea se limiteazã la desfãşurarea activitãţilor de comercializare a produselor de protecţie a plantelor ori la activitãţile care implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor sau dacã pentru activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor se exclud de la utilizare anumite produse de protecţie a plantelor.
ART. 7
În situaţia în care în statul membru de origine sau de provenienţã atestatul prevãzut la art. 6 autorizeazã numai iniţierea activitãţii de comercializare a produselor de protecţie a plantelor ori a activitãţii ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor sau exclude din activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor anumite produse de protecţie a plantelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, aplicã aceleaşi restricţii pe teritoriul sãu şi exclude de asemenea din activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor produsele care conţin aceleaşi substanţe active ca şi produsele excluse prin titluri de calificare şi atestate ori care implicã riscuri asemãnãtoare pentru sãnãtatea omului, animalelor sau a plantelor, direct ori indirect, prin intermediul mediului înconjurãtor.
ART. 8
(1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, elibereazã persoanelor interesate, la cerere, dupã verificarea îndeplinirii condiţiilor de la art. 4 alin. (1), un atestat de recunoaştere a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã.
(2) Modelul atestatului menţionat la alin. (1) este prevãzut în anexa nr. 1 şi este echivalent certificatului de atestare prevãzut la <>art. 4 lit. A.c) şi lit. B.d) din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 .
ART. 9
Persoanele care doresc sã obţinã atestatul de recunoaştere a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã -, prevãzut la art. 8, trebuie sã depunã la unitatea fitosanitarã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti unde îşi au reşedinţa un dosar care sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cerere în limba românã (se vor menţiona adresa şi telefonul);
b) copie de pe actul de identitate;
c) copie de pe atestatul prevãzut la art. 6, eliberat de statul membru de origine sau de provenienţã, tradusã în limba românã şi legalizatã, însoţitã de documentul original.
ART. 10
Atestarea calificãrii - pregãtire şi experienţa profesionalã - în domeniul desfãşurãrii activitãţilor de comercializare a produselor de protecţie a plantelor şi a activitãţilor care implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor, dobândite în România de cãtre cetãţenii români sau cetãţenii statelor membre care doresc sã desfãşoare activitãţi pe teritoriul altui stat membru, se realizeazã conform prevederilor <>Ordinului ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei nr. 51/2007 pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - dobândite în România, în afara sistemului naţional de învãţãmânt, de cãtre cetãţenii români care doresc sã desfãşoare activitãţi, în mod independent sau ca salariaţi, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.
ART. 11
(1) Pentru obţinerea atestãrii calificãrii prevãzute la art. 10, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, elibereazã la cererea persoanelor interesate o adeverinţã din care sã reiasã perioadele în care o persoanã juridicã, o persoanã fizicã sau o asociaţie familialã a fost înregistratã/autorizatã pentru activitatea de comercializare a produselor de protecţie a plantelor sau, dupã caz, pentru activitãţile ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor, specificând, acolo unde este cazul, numele persoanei care a fost prezentatã ca personal de specialitate încadrat, fiind atestatã profesional conform reglementãrilor în vigoare.
(2) Modelul de adeverinţã care atestã perioadele de înregistrare a unei persoane fizice este prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Modelul de adeverinţã care atestã perioadele de înregistrare/autorizare a unei persoane juridice sau a unei asociaţii familiale, dupã caz, specificând numele persoanei care a fost prezentatã ca personal specializat încadrat, este prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 12
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 13
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

*

Prezenta hotãrâre transpune prevederile Directivei Consiliului 74/556/CEE referitoare la mãsurile tranzitorii în domeniul activitãţilor privind comerţul şi distribuirea produselor toxice şi al activitãţilor privind utilizarea profesionalã a acestor produse, inclusiv activitãţile de intermediere, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene, seria L, nr. 307 din 18 noiembrie 1974, şi ale Directivei Consiliului 74/557/CEE privind realizarea libertãţii de stabilire şi libera prestare a serviciilor pentru activitãţile nonsalariale şi activitãţile de intermediere în comerţul şi distribuţia produselor toxice, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene, seria L, nr. 307 din 18 noiembrie 1974.

PRIM-MINISTRU
CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU

Contrasemneazã:


───────────────
p. Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Albu,
secretar de stat

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

p. Secretarul de stat al Departamentului
pentru Afaceri Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea

Bucureşti, 12 decembrie 2007.
Nr. 1.535.


ANEXA 1
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURÃ ŞI DEZVOLTARE RURALÃ .......................
UNITATEA FITOSANITARÃ ..................................................

ATESTAT
de recunoaştere a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã -
nr. ...............

În baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.535/2007 privind aprobarea normelor de aplicare a dispoziţiilor <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar, se atestã cã domnul/doamna .........., nãscut/nãscutã la data de ............, având cetãţenia ........., posesor/posesoare al/a documentului de identitate ......... seria ...... nr. ..... , are pregãtirea de ........., în conformitate cu ...... seria ...... nr. ..... , eliberat de ......... la data de ...................
Prezentul atestat reprezintã recunoaşterea calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - în scopul desfãşurãrii activitãţii *) .............., conform legislaţiei din România, la nivelul actului de calificare obţinut în strãinãtate şi nu este valabil pentru continuarea studiilor.

Director executiv adjunct,
........................

Data eliberãrii ..............
_________
*) Se va trece activitatea de comercializare sau activitatea ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor, dupã caz.

ANEXA 2

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURÃ ŞI DEZVOLTARE RURALÃ .....................
UNITATEA FITOSANITARÃ ................................................

ADEVERINŢÃ Nr. ...............

În baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.535/2007 privind aprobarea normelor de aplicare a dispoziţiilor <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar, se atestã cã domnul/doamna .............. nãscut/nãscutã la data de ............, având cetãţenia ........., posesor/posesoare al/a documentului de identitate ....... seria ...... nr. ......., a fost/este autorizat/autorizatã sã desfãşoare activitatea de comercializare a produselor de protecţie a plantelor în baza certificatului de înregistrare nr. ......., eliberat de ........... la data de ............, cu valabilitate în perioada ............., având calificarea necesarã prevãzutã de lege pentru desfãşurarea activitãţii în cauzã.
Prezenta adeverinţã se elibereazã în scopul obţinerii atestatului privind calificarea - pregãtire şi experienţã profesionalã - prevãzut în <>Ordinul ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei nr. 51/2007 pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - dobândite în România, în afara sistemului naţional de învãţãmânt, de cãtre cetãţenii români care doresc sã desfãşoare activitãţi, în mod independent sau ca salariaţi, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Director executiv adjunct,
..........................

Data eliberãrii ..............

ANEXA 3

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURÃ ŞI DEZVOLTARE RURALÃ ....................
UNITATEA FITOSANITARÃ ...............................................

ADEVERINŢÃ Nr. ..........

În baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.535/2007 privind aprobarea normelor de aplicare a dispoziţiilor <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar, se atestã cã domnul/doamna ............, nãscut/nãscutã la data de .........., având cetãţenia ........., posesor/posesoare al/a documentului de identitate ......... seria ...... nr. ..... , a fost prezentat/prezentatã ca personal specializat în cadrul ........., cu sediul în localitatea ..........., str. ........ nr....., judeţul ........, înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. ...... din ....., autorizatã sã desfãşoare activitatea*) ......., în baza ......... nr. ........, eliberat de ........ la data de ........., cu valabilitate în perioada ......, având calificarea necesarã prevãzutã de lege pentru desfãşurarea activitãţii în cauzã.
Prezenta adeverinţã se elibereazã în scopul obţinerii atestatului privind calificarea - pregãtire şi experienţã profesionalã - prevãzut în <>Ordinul ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei nr. 51/2007 pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificãrii - pregãtire şi experienţã profesionalã - dobândite în România, în afara sistemului naţional de învãţãmânt, de cãtre cetãţenii români care doresc sã desfãşoare activitãţi, în mod independent sau ca salariaţi, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.
___________
*) Se va trece activitatea de comercializare sau activitatea ce implicã utilizarea produselor de protecţie a plantelor, dupã caz.

Director executiv adjunct,
..........................

Data eliberãrii ..............
___________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016