Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.502 din 12 decembrie 2007  pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice si modalitatile de percepere, incasare, virare, utilizare si evidentiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.502 din 12 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice si modalitatile de percepere, incasare, virare, utilizare si evidentiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 28 din 15 ianuarie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 51 alin. (2) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 3
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.309/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 888 din 9 decembrie 2002.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul culturii
şi cultelor,
Adrian Iorgulescu

p. Ministrul economiei
şi finanţelor,
Cãtãlin Doica,
secretar de stat

Bucureşti, 12 decembrie 2007.
Nr. 1.502.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi
modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare
şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia

ART. 1
Cuantumul timbrului monumentelor istorice, instituit în conformitate cu prevederile <>art. 51 alin. (2) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã, precum şi modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia sunt reglementate prin prezentele norme metodologice.
ART. 2
Sumele provenite din aplicarea timbrului monumentelor istorice sunt gestionate, în regim extrabugetar, de cãtre Ministerul Culturii şi Cultelor, prin intermediul Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice, în conformitate cu prevederile art. 28 alin. (3) lit. c), ale <>art. 51 alin. (1) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, şi ale <>art. 2 lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.258/2001 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice, cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
Timbrul monumentelor istorice se aplicã în mod obligatoriu pentru produsele şi serviciile din categoriile prevãzute la <>art. 51 alin. (3) din Legea nr. 422/2001 , republicatã.
ART. 4
Cuantumul timbrului monumentelor istorice reprezintã:
a) 2% din valoarea, fãrã TVA, a produselor şi serviciilor stipulate la <>art. 51 alin. (3) lit. a)-c) din Legea nr. 422/2001 , republicatã;
b) 350 lei/masã/lunã pentru activitãţile de cazinou;
c) 10 lei/lunã/aparat pentru activitãţile de jocuri de noroc din categoria maşinilor electronice şi/sau mecanice cu câştiguri;
d) 500 lei/lunã/salã pentru activitãţile de jocuri de noroc din categoria Bingo;
e) 30 lei/lunã/agenţie pentru activitãţile de jocuri de noroc din categoria pariuri;
f) 2% din suma achitatã de participanţi pentru toate jocurile organizate de Compania Naţionalã "Loteria Românã".
ART. 5
(1) Pentru activitãţile prevãzute la <>art. 51 alin. (3) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, valoarea timbrului monumentelor istorice se adaugã la preţul de vânzare al produselor şi serviciilor, fiind imprimatã distinct pe fiecare produs, dupã caz.
(2) Persoanele fizice sau juridice care realizeazã venituri din activitãţile prevãzute la <>art. 51 alin. (3) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, şi care folosesc case de marcat vor menţiona distinct pe bonul fiscal contravaloarea timbrului monumentelor istorice.
ART. 6
(1) Timbrul monumentelor istorice se percepe de la persoanele fizice şi juridice prevãzute la <>art. 51 alin. (4) din Legea nr. 422/2001 , republicatã.
(2) Pot fi exceptaţi de la plata timbrului monumentelor istorice, în conformitate cu prevederile <>art. 51 alin. (6) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, operatorii economici care, prin activitãţile pe care le desfãşoarã, contribuie în decursul aceluiaşi an fiscal la protejarea monumentelor istorice cu o sumã cel puţin egalã cu cea pe care o datoreazã la plata taxei, în baza unei solicitãri scrise, însoţitã de documente justificative corespunzãtoare.
ART. 7
Persoanele fizice sau juridice plãtitoare au obligaţia sã calculeze şi sã înregistreze lunar în contabilitatea proprie, în conturi distincte, sumele încasate din aplicarea timbrului monumentelor istorice.
ART. 8
(1) Sumele prevãzute la art. 7 se vireazã lunar de cãtre plãtitori, pânã la data de 25 a lunii urmãtoare, în contul deschis pe seama Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice la Trezoreria Sectorului 4 şi care este pus la dispoziţia persoanelor interesate, în principal, prin afişare pe adresa de internet a instituţiei.
(2) Virarea se face cu ordin de platã, în care se va menţiona: "contravaloarea timbrului monumentelor istorice corespunzãtoare lunii .......... anului............".
ART. 9
Declaraţia lunarã privind obligaţia de platã a timbrului monumentelor istorice, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de o copie a ordinului de platã având ştampila şi semnãtura autorizatã ale societãţilor bancare sau de o copie a extrasului de cont în care se reflectã operaţiunea de virare a sumei prin Trezoreria Statului, dupã caz, se va depune, direct, prin poştã sau prin fax, la sediul Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice, pânã la data de 25 a lunii urmãtoare pentru luna precedentã.
ART. 10
(1) În cazul nevirãrii la termen a sumelor datorate, se aplicã dobânzi şi penalitãţi de întârziere în cuantum de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere.
(2) Dobânzile şi penalitãţile se vireazã în contul prevãzut la art. 8, cu ordin de platã, în care se va menţiona: "contravaloarea majorãrilor de întârziere aferente timbrului monumentelor istorice corespunzãtoare lunii ........... anului.........".
ART. 11
În cadrul Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice se constituie un compartiment distinct, abilitat sã încaseze, sã ţinã evidenţa sumelor obţinute prin aplicarea timbrului monumentelor istorice şi sã asigure respectarea destinaţiei fondurilor astfel obţinute, potrivit legii.
ART. 12
Fondurile obţinute din aplicarea timbrului monumentelor istorice se utilizeazã de Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice în conformitate cu prevederile <>art. 52 din Legea nr. 422/2001 , republicatã.
ART. 13
Evidenţierea în contabilitate a sumelor datorate şi virate cãtre Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice se face astfel:
a) operatorii economici şi persoanele juridice fãrã scop patrimonial, care desfãşoarã activitãţi de natura celor prevãzute la <>art. 51 alin. (3) lit. a)-c) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, efectueazã urmãtoarele înregistrãri contabile:


531 = % - preţul de vânzare, respectiv valoarea
(512, 411) serviciilor
707 (704) - preţul de vânzare, respectiv valoarea
serviciilor, mai puţin valoarea timbrului
447 - valoarea timbrului (analitic distinct)
447 = 531 (512) - valoarea timbrului datoratã, viratã;
(analitic distinct)



b) operatorii economici care desfãşoarã activitãţi de natura celor prevãzute la <>art. 51 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, efectueazã urmãtoarele înregistrãri contabile:



531 = 447 - valoarea timbrului (analitic distinct)
(512, 411)
447 = 531 (512) - valoarea timbrului datoratã, viratã;
(analitic distinct)



c) persoanele juridice fãrã scop patrimonial care, potrivit legii, organizeazã şi conduc contabilitatea în partidã simplã: conform Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilitãţii în partidã simplã de cãtre persoanele juridice fãrã scop lucrativ, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.329/2001 *), cu modificãrile ulterioare;


───────────
*) Începând cu data de 1 ianuarie 2008, <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.329/2001 se abrogã conform <>art. 5 din Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.969/2007 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 846 din 10 decembrie 2007.

d) asociaţiile familiale care exercitã acte de comerţ şi celelalte persoane fizice care au calitatea de comerciant: în Registrul-jurnal de încasãri şi plãţi, pe un rând distinct "Sume încasate reprezentând timbrul monumentelor istorice", poziţii care se centralizeazã lunar, în vederea determinãrii sumelor care urmeazã a fi virate Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice;
e) la instituţiile publice care încaseazã contravaloarea produselor şi serviciilor pentru care se datoreazã timbrul monumentelor istorice, în funcţie de sursa de finanţare a acestora:





% = 462 "Creditori"/analitic:
5311 Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice
"Casa în lei"
5121
"Conturi la bãnci în lei"
561
"Disponibil al instituţiilor publice
finanţate din venituri proprii şi subvenţii"
- virarea sumelor reprezentând timbrul monumentelor istorice cãtre Oficiul
Naţional al Monumentelor Istorice:
462 "Creditori"/analitic: = %
Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice 5311
"Casa în lei"
5121
"Conturi la bãnci în lei"
561
"Disponibil al instituţiilor
publice finanţate din
venituri proprii şi subvenţii"



ART. 14
(1) Contravaloarea timbrului monumentelor istorice se va evidenţia separat, în conturi analitice distincte, de cãtre Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice.
(2) Pentru înregistrarea în contabilitatea Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice a operaţiunilor privind timbrul monumentelor istorice, se folosesc urmãtoarele conturi:
- 117.10 "Rezultatul reportat - instituţii publice şi activitãţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii";
- 121.10 "Rezultatul patrimonial - instituţii publice şi activitãţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii";
- 461 "Debitori";
- 561 "Disponibil al instituţiilor publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii";
- 658 "Alte cheltuieli operaţionale";
- 751 "Venituri din vânzãri de bunuri şi servicii".
(3) Principalele operaţiuni înregistrate în contabilitatea Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice sunt:
A. evidenţierea creanţelor reprezentând timbrul monumentelor istorice, rezultate din declaraţiile depuse de plãtitori:


461 = 751
"Debitori"/analitice distincte "Venituri din vânzãri de bunuri
şi servicii"



B. încasarea contravalorii timbrului monumentelor istorice de la plãtitori:


561 = 461
"Disponibil al instituţiilor distincte "Debitori"/analitice
publice finanţate din venituri
proprii şi subvenţii"



C. efectuarea cheltuielilor prevãzute de lege:


658 = 561
"Alte cheltuieli operaţionale" "Disponibil al instituţiilor
publice finanţate din venituri
proprii şi subvenţii"



D. închiderea conturilor de cheltuieli sau de venituri, dupã caz, la finele anului:
a) închiderea conturilor de cheltuieli la finele anului:


121.10 = 658
"Rezultatul patrimonial - instituţii "Alte cheltuieli publice şi
operaţionale" activitãţi finanţate integral
sau parţial din venituri
proprii"



b) închiderea conturilor de venituri la finele anului:


751 = 121.10
"Venituri din vânzãri de bunuri şi servicii" "Rezultatul patrimonial -
instituţii publice şi
activitãţi finanţate integral
sau parţial din
venituri proprii"



E. La începutul exerciţiului financiar urmãtor se preia excedentul sau deficitul patrimonial din anul anterior, dupã caz:


121.10 = 117.10
"Rezultatul patrimonial - instituţii "Rezultatul reportat -
publice şi activitãţi finanţate integral instituţii publice şi din
sau parţial din venituri proprii" activitãţi finanţate integral
sau parţial venituri proprii"
sau
117.10 = 121.10
"Rezultatul reportat - instituţii "Rezultatul patrimonial -
publice şi activitãţi finanţate instituţii publice şi
integral sau parţial din venituri activitãţi finanţate integral
proprii" sau parţial din venituri
proprii"



ART. 15
Sumele din contul timbrului monumentelor istorice, rãmase neutilizate la finele anului, se reporteazã în anul urmãtor.
ART. 16
Controlul respectãrii obligaţiilor de platã se efectueazã de Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice, prin intermediul compartimentului prevãzut la art. 11, de împuterniciţii Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de specialiştii direcţiilor pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 17
(1) Activitatea de control va viza urmãtoarele obiective:
a) verificarea calculului corect al contravalorii timbrului monumentelor istorice;
b) virarea integralã şi la termen a sumei datorate;
c) corelarea între sumele vãrsate şi cele datorate;
d) verificarea calculului corect al penalitãţilor datorate pentru întârziere la virarea contravalorii timbrului monumentelor istorice;
e) utilizarea sumelor provenite din aplicarea timbrului monumentelor istorice în conformitate cu dispoziţiile art. 12.
(2) Activitatea de control la nivelul direcţiilor pentru culturã, culte şi patrimoniu cultural naţional judeţene şi a municipiului Bucureşti se va desfãşura periodic, în vederea unei bune colectãri a veniturilor reprezentând timbrul monumentelor istorice, acestea urmând sã raporteze lunar, pâna la data de 10 a lunii urmãtoare celei de raportare, rezultatele controlului desfãşurat, sub aspectul numãrului de operatori economici supuşi controlului, al diferenţelor constatate la calcularea şi virarea sumelor datorate, al majorãrilor de întârziere calculate, precum şi al amenzilor aplicate în baza <>art. 55 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 422/2001 , republicatã, acte întocmite potrivit modelelor prevãzute în anexele nr. 2-4.
ART. 18
În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice este abilitat sã solicite de la instituţiile publice şi persoanele juridice de drept privat date şi documente necesare exercitãrii competenţelor sale, fãrã perceperea de taxe, tarife sau alte comisioane.
ART. 19
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECLARAŢIE
privind obligaţia de platã a timbrului monumentelor istorice*)
pentru luna.....anul.....

Datele de identificare ale plãtitorului


┌──────────────────────────────┬─────┬────────────────┬──────┬───────────┬─────┐
│Denumirea plãtitorului de tmi │ │Judeţul/Sectorul│ │Localitatea│ │
├──────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┼───────────┼─────┤
│Codul de înregistrare fiscalã │ │ │ │ │ │
│a plãtitorului de tmi │ │Strada │ │Nr. │ │
├──────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┼───────────┼─────┤
│Trezoreria plãtitorului de tmi│ │Bloc/Scara/Ap │ │Cod poştal │ │
├──────────────────────────────┼─────┼────────────────┼──────┼───────────┼─────┤
│Numãrul de cont al │ │ │ │ │ │
│plãtitorului de tmi │ │Telefon/Fax │ │E-mail │ │
└──────────────────────────────┴─────┴────────────────┴──────┴───────────┴─────┘



Timbrul monumentelor istorice datorat pentru perioada de raportare


┌────┬───────────┬────────────┬─────────────┬────────────────┬────────┬────────┐
│Nr. │Denumirea │Valoarea │Nr. de mese, │Contravaloarea │Achitat │Data │
│crt.│produselor │produselor │aparate, │lunarã a tmi │cu ordin│achitã- │
│ │ şi/sau │şi/sau │sãli, agenţii├─────────┬──────┤de platã│rii │
│ │serviciilor│serviciilor │ N │tmi = 2% │tmi=tf│ nr. │ │
│ │la care s-a│- fãrã TVA -│ │**) Vp/s │**) N │ │ │
│ │aplicat tmi│ Vp/s │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┴─────────────┼─────────┴──────┼────────┼────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────────┼──────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────┤
│01. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────┤
│02. │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────┘



Sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice, declar cã datele din aceastã declaraţie sunt corecte şi complete.

Semnãtura, Ştampila,
....................



────────────
*) Timbrul monumentelor istorice - tmi.
**) Taxa fixã stabilitã de prevederile art. 4 din normele metodologice - tf.

ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
Direcţia pentru Culturã, Culte şi
Patrimoniul Cultural Naţional Seria ...../200...
a Judeţului ......./Municipiului Nr. ..............
Bucureşti/Oficiul Naţional
al Monumentelor Istorice
L.S.

Regim special
Seria M.C.C. nr. 0000001



PROCES - VERBAL
de constatare şi sancţionare a contravenţiilor
Încheiat astãzi ...., luna ...., anul .... , ora ....,
în localitatea ...., judeţul/sectorul ......

Subsemnatul/ Subsemnata ........, în calitate de agent constatator cu funcţia de ......... la ......, posesor/posesoare al/a legitimaţiei nr. ......, eliberatã de Ministerul Culturii şi Cultelor, şi al/a Ordinului de serviciu nr. ......, cu BI/CI seria ..... nr. ......, CNP nr. .....,
în temeiul prevederilor <>art. 57 alin. (1) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã, şi ale prevederilor art. 16 din Normele metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.502/2007 ,
în urma controlului având ca obiectiv aplicarea prevederilor art. 17 alin. (1) lit. a) - d) din Normele metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalitãţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia, aprobate prin <>Hotarârea Guvernului nr. 1.502/2007 , efectuat în ziua ...... luna ....... anul ...... ora ......, la ..... din localitatea ......, bd./str. ..... nr. ..., bl. ...., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ......, codul de identificare fiscalã ......, reprezentatã prin dl ....., în calitate de...., cu BI/CI seria .... nr. ...., eliberat de ...... la data de ......., CNP nr. ......, cu domiciliul în localitatea ........., bd./str. ..... nr. ..., bl. ..... , sc. ....., et. ....., ap. ......, judeţul/sectorul .....,

Agenţi constatatori: Contravenient:
.............. Denumire ..................
.............. reprezentat prin ..........

Martor (nume, B.I., CNP, adresa):
.............................

Am constatat urmãtoarele:
La data, ora şi locul de mai jos au fost sãvârşite urmãtoarele fapte:
- nevirarea contravalorii timbrului monumentelor istorice:
Descrierea faptei sãvârşite: ........................................................................................................................................................................................
Fapta de mai sus constituie contravenţie prevãzutã la <>art. 55 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã.
De sãvârşirea acestei fapte se face vinovat contravenientul:
.....(Denumirea)....., cod de identificare fiscalã ......, înmatriculatã la oficiul registrului comerţului/autorizat ....... sub nr. ......, cu sediul/domiciliul fiscal în localitatea ......, bd./str. ....... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ......, reprezentatã de ....., în calitate de ......, cu CNP ......, cu domiciliul în localitatea ......, bd./str. ...... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ......, nãscut/nãscutã la data de ......, în localitatea ......, judeţul/sectorul ......, legitimat/legitimatã cu BI/CI/paşaport seria ...... nr. ....., emis/emisã de ....... la data de ...... .
Fapta prevãzutã în actul normativ menţionat se sancţioneazã, conform:
- <>art. 55 alin. (2) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã, cu amendã de la 4.000 lei la 8.000 lei, stabilindu-se cuantumul amenzii pentru fapta .............,
- în suma de....... (.........) lei.
Alte menţiuni:
Contravenientul nu a formulat/a formulat obiecţiuni, dupã cum urmeazã: ........................................................................................................................................................................................

Agenţi constatatori: Contravenient:
..................... Denumire..............
..................... reprezentat prin......
Martor (nume, B.I., CNP, adresa):
................................

Contravenientul şi-a îndeplinit/nu şi-a îndeplinit obligaţia legalã de a prezenta agenţilor constatatori, la cererea lor, actul de identitate ori documentele solicitate pentru buna desfãşurare a activitãţii de control.
Facem menţiunea cã nu existã posibilitatea prin <>Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã, de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie jumãtate din minimul amenzii prevãzute de actul normativ.
Suma de............ lei, reprezentând amenda contravenţionalã aplicatã, va fi achitatã în termen de 15 zile de la data înmânãrii/comunicãrii contravenientului a prezentului proces-verbal.
Amenda se va achita cu menţiunea "amenzi conform <>Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã", de cãtre persoanele fizice în contul de venituri al bugetului local nr. ......., în a cãrei circumscripţie a fost sãvârşitã contravenţia, sau de cãtre persoanele juridice, în contul de venituri al bugetului de stat nr. ...., deschis la Trezoreria Statului ....
Copia de pe chitanţa pentru încasarea de impozite, taxe şi contribuţii/extrasul de cont se va depune sau se va transmite prin poştã, recomandat, la sediul instituţiei din care fac parte agenţii constatatori care au aplicat amenda contravenţionalã.
În conformitate cu <>art. 16 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, împotriva prezentului proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. ...../....., se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânãrii/comunicãrii la judecãtoria în a cãrei circumscripţie a fost sãvârşitã contravenţia.
Întocmit în 3 (trei) exemplare, din care o copie, însoţitã de Înştiinţarea de platã nr. ...../....., se înmâneazã contravenientului sau se va comunica acestuia prin poştã cu aviz de primire/prin afişare la uşa principalã a sediului/domiciliului contravenientului în cel mult o lunã de la data încheierii.
Prezentul proces-verbal a fost încheiat în lipsa unui martor deoarece ............... .

Agenţi constatatori: Contravenient:
................... Denumire............
................... reprezentat prin....
Mi s-a înmânat şi am primit o copie a
Procesului-verbal nr. .../......

Contravenientul nu se astãzi, ziua ..., luna ..., anul ...
aflã de faţã/refuzã/nu Semnãtura ..........................
poate sã semneze. Se
confirmã de:

Martor (nume, B.I., CNP, adresa):
..............................

ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
Direcţia pentru Culturã, Culte şi
Patrimoniul Cultural Naţional Seria ...../200..
a Judeţului ..../Municipiului Nr. .............
Bucureşti/Oficiul Naţional
al Monumentelor Istorice

L.S.
Regim special
Seria M.C.C. nr. 0000001



ÎNŞTIINŢARE DE PLATĂ
Încheiatã astãzi ...., luna ....., anul .... , ora ....,
în localitatea ....., judeţul/sectorul .......

Subsemnatul/Subsemnata ........, în calitate de agent constatator cu funcţia de ...... la ....., posesor/posesoare al/a legitimaţiei nr. ....., eliberatã de Ministerul Culturii şi Cultelor, şi al/a Ordinului de serviciu nr. ......, cu BI/ CI seria .... nr. ....., CNP nr. ......,
în temeiul <>art. 25 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, al prevederilor <>Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicatã, precum şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.502/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalitãţile de percepere,încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia şi
în baza Procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. .../...,
vã comunicãm prezenta înştiinţare de platã pentru suma de ..... lei (...... lei), constituitã debit faţã de unitatea dv .......... din localitatea ......, bd./str. ..... nr. ..., bl. ... , sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ....., cod de identificare fiscalã ......., reprezentatã prin dl ....., în calitate de ..... .
Dupã trecerea termenului limitã prevãzut în procesul-verbal sus-menţionat, acesta devine titlu executoriu, fãrã nicio altã formalitate, şi se supune executãrii silite, în condiţiile dispoziţiilor legale imperative privind executarea silitã a creanţelor bugetare.
Prezenta înştiinţare de platã se comunicã pentru opozabilitate împreunã cu Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. ..../.....

Agenţi constatatori: Contravenient:
.................... Denumire.............
.................... reprezentat prin.....
Mi s-a înmânat şi am primit o copie a
Procesului-verbal nr. ..../....
astãzi, ziua ...., luna ...., anul ...
Semnãtura ............................

ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

CARACTERISTICI DE TIPĂRIRE A FORMULARELOR

Denumire:
A. Proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor:
Seria ........ nr. ........
Regim special
B. Înştiinţare de platã pentru debitorul:
Seria ........ nr. ........
Regim special
Fiecare formular se tipãreşte în 3 exemplare, pe format standard A4, de culori diferite.
Formularele se tipãresc pe hârtie de calitate, care sã asigure lizibilitatea scrisului, atât pe original, cât şi pe copii.
Formularele se broşeazã în carnete conţinând câte 120 de file fiecare.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016