Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.494 din 19 noiembrie 2008  pentru aprobarea amendamentului convenit prin scrisoarea semnata la Tokyo la 20 august 2008 si la Bucuresti la 4 septembrie 2008, intre Guvernul Romaniei si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucuresti la 31 martie 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.494 din 19 noiembrie 2008 pentru aprobarea amendamentului convenit prin scrisoarea semnata la Tokyo la 20 august 2008 si la Bucuresti la 4 septembrie 2008, intre Guvernul Romaniei si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucuresti la 31 martie 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 822 din 8 decembrie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 5 din Legea nr. 257/2005 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã privind Proiectul de reducere a poluãrii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucureşti la 31 martie 2005,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã amendamentul convenit prin scrisoarea*) semnatã la Tokyo la 20 august 2008 şi la Bucureşti la 4 septembrie 2008, între Guvernul României, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã privind Proiectul de reducere a poluãrii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucureşti la 31 martie 2005, ratificat prin <>Legea nr. 257/2005 .
-----------
*) Cuprinsul scrisorii reprezintã traducere din limba englezã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Eugen Teodorovici,
secretar de stat

p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat

Bucureşti, 19 noiembrie 2008.
Nr. 1.494.


BANCA JAPONIEI PENTRU COOPERARE INTERNAŢIONALĂ

Data: 20 august 2008
Ref.: DA(4)/2008-440

Ministerul Economiei şi Finanţelor, România

În atenţia: Domnului Varujan Vosganian,
ministrul economiei şi finanţelor

Domnilor,
Referitor la: Notificare privind amendarea Acordului de împrumut pentru Proiectul de reducere a poluãrii la Termocentrala Turceni (A/Î nr. ROM-P4)
Referitor la scrisoarea dumneavoastrã din data de 31 iulie 2008, vã informãm prin prezenta cã nu avem obiecţii cu privire la urmãtoarele amendamente aduse Acordului de împrumut mai sus menţionat, dupã cum se aratã mai jos, în conformitate cu prevederile relevante ale Acordului de împrumut nr. ROM-P4 dintre România şi Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã, pentru Proiectul de reducere a poluãrii la Termocentrala Turceni, semnat în data de 31 mai 2005:
1. articolul III, secţiunea 3 "Procedura de disponibilizare", alineatul (3) va fi modificat conform anexei 1;
2. anexa 7 "Procedura de transfer" va fi modificatã conform anexei 2.
Acest amendament va intra în vigoare la data prezentei scrisori.
Prezenta scrisoare nu va fi interpretatã ca autorizare a oricãrui alt amendament la Acordul de împrumut mai sus menţionat, în afara celor de mai sus.
Vã rugãm sã confirmaţi acordul dumneavoastrã faţã de cele de mai sus prin semnarea a douã exemplare ale acestei scrisori, pãstrând un exemplar pentru evidenţele dumneavoastrã şi returnându-ne nouã celãlalt exemplar.


Cu stimã,
Pentru
Banca Japoniei pentru
Cooperare Internaţionalã,
Shinya Ejima,
director general
Departamentul asistenţã pentru dezvoltare IV

Confirmat în data de: 4 septembrie 2008

Pentru România
De cãtre: ........
domnul Varujan Vosganian,
ministrul economiei şi finanţelor, România

Copii pentru:
● domnul Ştefan Nanu, director general, Direcţia generalã de trezorerie şi datorie publicã, Ministerul Economiei şi Finanţelor;
● domnul Dumitru Cristea, director general, Societatea Comercialã "Complexul Energetic Turceni" - S.A.;
● domnul Osamu Kanda, director general, Tokyo Electric Power Services Co., Ltd (TEPSCO);
● şeful Reprezentanţei JBIC din Paris.


ANEXA 1

ARTICOLUL III
Clauze speciale

SECŢIUNEA a 3-a
Procedura de disponibilizare
"(3) Fãrã a contraveni prevederilor paragrafului (2) de mai sus, Procedura de transfer prezentatã în anexa nr. 7 se poate aplica în cazul sumelor trase pentru plãţi ce urmeazã a fi fãcute cãtre un furnizor/furnizori dintr-o ţarã/ţãri sursã/surse eligibilã/eligibile."

ANEXA 2

"ANEXA 7
PROCEDURA DE TRANSFER

Procedura de transfer stabilitã în prezentul document va fi aplicatã în cazul disponibilizãrilor pentru plãţi ce urmeazã a fi fãcute cãtre un furnizor/furnizori dintr-o ţarã/ţãri-sursã/surse eligibilã/eligibile.
Banca autorizatã pentru schimb valutar în Tokyo, oriunde este menţionatã în aceastã anexã, va fi The Bank of Tokyo-Mitsubishi, Ltd., Tokyo (denumitã în continuare Banca plãtitoare).
Banca autorizatã pentru schimb valutar de pe teritoriul Împrumutatului, menţionatã în aceastã anexã, va fi Banca Comercialã Românã (denumitã în continuare Banca comercialã).
1. Solicitarea de disponibilizare
(1) Când Împrumutatul primeşte solicitãri de platã de la furnizor/furnizori prin intermediul Agenţiei de execuţie (conform formularului SP anexat la prezentul document), Împrumutatul va solicita Bãncii sã efectueze o disponibilizare pentru o sumã ce nu depãşeşte suma efectiv solicitatã de cãtre furnizor(i) prin transmiterea cãtre Bancã a Solicitãrii de disponibilizare în conformitate cu Formularul SD anexat la prezentul document. Fiecare solicitare de disponibilizare va fi semnatã de cãtre Împrumutat şi va fi însoţitã de urmãtoarele documente:
a) lista cuprinzând plãţile, conform Formularului SD-FRP anexat la prezentul document;
b) o copie a instrucţiunilor de transfer transmise Bãncii comerciale conform formularului JBIC-TI anexat;
c) solicitãri de platã care evidenţiazã suma ce urmeazã a fi plãtitã furnizorului/furnizorilor, conform Formularului SP;
d) urmãtoarele documente justificative care evidenţiazã fiecare platã şi destinaţia acesteia:
(i) în cazul plãţii furnizorului/furnizorilor pentru livrarea/expedierea bunurilor şi/sau serviciilor:
- scrisoare de conosament sau alte documente similare care evidenţiazã livrarea/expedierea bunurilor enumerate în facturã;
(ii) pentru plata serviciilor de consultanţã:
- cererile consultanţilor care indicã, cu suficiente detalii, serviciile prestate, perioada acoperitã şi suma care urmeazã sã fie plãtitã cãtre aceştia;
(iii) în cazul plãţilor efectuate conform contractelor pentru lucrãri civile:
- documentul, chitanţa sau factura contractorului care aratã, cu suficiente detalii, lucrarea fãcutã de cãtre contractor şi suma solicitatã pentru aceasta;
- un certificat care sã ateste cã lucrarea efectuatã de cãtre contractor este satisfãcãtoare şi în conformitate cu termenii contractului relevant. Un astfel de certificat va fi semnat de agenţia de execuţie.
(2) Suma menţionatã în Solicitarea de disponibilizare va fi exprimatã în yeni japonezi, convertiţi la cursul la cumpãrare T/T cotat de cãtre Banca comercialã la data imediat anterioarã zilei în care este fãcutã Solicitarea de disponibilizare. Suma ce va fi plãtitã în moneda şi la cursul valutar utilizat pentru conversia yenilor japonezi va fi descrisã în Lista plãţilor, conform Formularului SD-FRP, împreunã cu documentul doveditor al respectivului curs valutar.
(3) Împrumutatul va trimite Bãncii comerciale instrucţiunile de transfer însoţite de copii ale Solicitãrii de disponibilizare şi solicitãrilor de platã, atunci când Împrumutatul transmite Bãncii o solicitare de disponibilizare.
2. Disponibilizarea
(1) Atunci când Banca considerã Solicitarea de disponibilizare în ordine şi în conformitate cu prevederile Acordului de împrumut, Banca, dupã primirea unei sume egale cu o zecime de procent (0,1%) din suma ce urmeazã a fi trasã, drept comision de serviciu plãtit de cãtre Împrumutat, va efectua disponibilizarea în yeni japonezi. Disponibilizarea va fi efectuatã în termen de cincisprezece (15) zile lucrãtoare de la data primirii Solicitãrii de disponibilizare prin plata în contul nerezident în yeni al Bãncii comerciale, care va fi deschis în prealabil la Banca plãtitoare care efectueazã plata, în conformitate cu legile şi reglementãrile japoneze relevante.
(2) O sumã egalã cu acest comision de serviciu va fi finanţatã din suma împrumutului şi Banca va plãti imediat aceastã sumã cãtre sine sub formã de comision de serviciu la data efectuãrii disponibilizãrii pentru Împrumutat. Aceastã disponibilizare din suma împrumutului va constitui o obligaţie valabilã din punct de vedere legal a Împrumutatului, conform termenilor şi condiţiilor Acordului de împrumut.
3. Plata cãtre furnizor/furnizori
Dupã ce sumele din împrumut disponibilizate de cãtre Bancã au fost creditate în contul nerezident în yeni al Bãncii Comerciale menţionat la pct. 2 şi Banca comercialã primeşte confirmarea telegraficã de la Banca plãtitoare, Banca comercialã va transfera suma efectiv solicitatã de cãtre furnizor/furnizori prin solicitarea de platã în contul corespondent al furnizorului/furnizorilor la banca furnizorului/furnizorilor, în conformitate cu instrucţiunile de transfer.
4. Delegarea de autoritate
(1) Împrumutatul desemneazã prin prezentul document Banca comercialã ca agent al sãu în scopul întreprinderii oricãrei acţiuni sau încheierii oricãrui acord solicitat ori permis în conformitate cu aceastã procedurã de transfer.
(2) Orice acţiune întreprinsã sau acord încheiat de cãtre Banca comercialã ca urmare a autoritãţii conferite Bãncii comerciale îl va angaja integral pe Împrumutat şi va avea aceleaşi forţã şi efect ca şi cum ar fi fost întreprinsã de cãtre Împrumutat.
(3) Autoritatea conferitã Bãncii comerciale poate fi revocatã sau modificatã printr-un acord între Împrumutat şi Bancã.
5. Aranjament
Împrumutatul va face demersurile necesare pentru ca Banca comercialã sã încheie aranjamentul necesar cu Banca plãtitoare, aranjament care sã conţinã urmãtoarele, în conformitate cu autorizaţia conferitã Bãncii comerciale, stabilitã la pct. 4:
a) Utilizarea contului nerezident în yeni al Bãncii comerciale, deschis la Banca plãtitoare pentru procesarea disponibilizãrilor efectuate conform Procedurii de transfer;
b) Faptul cã imediat dupã ce disponibilizarea efectuatã de cãtre Bancã a fost creditatã în contul nerezident în yeni al Bãncii comerciale menţionat la pct. 2 de mai sus, Banca plãtitoare va confirma telegrafic Bãncii comerciale efectuarea disponibilizãrii de cãtre Bancã.
6. Banca nu va fi responsabilã pentru nicio pierdere suportatã de cãtre Împrumutat şi/sau furnizor/furnizori datoritã unor diferenţe dintre cursul valutar ce va fi utilizat pentru conversia yenilor japonezi în moneda utilizatã pentru plata efectivã cãtre furnizor/furnizori la data transferului şi cursul de schimb ce va fi utilizat pentru conversia monedei utilizate pentru plata efectivã cãtre furnizor/furnizori în yeni japonezi la data disponibilizãrii.


Formular TRF
Solicitare de disponibilizare
Data: ............
Împrumutul nr.: ROM-P4
Seria cererii nr.: ....

Destinatar: BANCA JAPONIEI PENTRU COOPERARE INTERNAŢIONALĂ
Director general
Departamentul asistenţã dezvoltare 3
Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã

Domnilor,
1. Ca urmare a <>Acordului de împrumut nr. ROM-P4 din 31 martie 2005 , încheiat între Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţionalã (denumitã în continuare Banca) şi Guvernul României, subsemnatul solicitã prin prezentul document disponibilizarea, conform Acordului de împrumut menţionat, a sumei de yeni japonezi (adicã .....) pentru plata cheltuielilor descrise în lista (listele) anexatã(e) la prezentul document.
2. Subsemnatul nu a mai solicitat anterior disponibilizarea niciunei sume din împrumut în scopul efectuãrii cheltuielilor descrise în lista(e). Subsemnatul nu a obţinut şi nu va obţine fonduri în acest scop din sumele unui alt împrumut, credit sau împrumut nerambursabil aflat la dispoziţia subsemnatului.
3. Subsemnatul certificã faptul cã:
a) cheltuielile descrise în listã sunt efectuate pentru scopurile specificate în Acordul de împrumut;
b) bunurile şi serviciile pentru care se efectueazã aceste cheltuieli au fost achiziţionate în conformitate cu procedurile de achiziţie aplicabile, convenite cu Banca ca urmare a menţionatului Acord de împrumut, şi costul şi termenii de achiziţie ai acestora sunt rezonabile;
c) bunurile şi serviciile menţionate sunt sau vor fi furnizate de cãtre furnizorul/furnizorii specificaţi în lista anexatã şi sunt sau vor fi produse în (sau, în cazul serviciilor, furnizate din) ţara/ţãri-sursã/surse eligibilã/eligibile pentru împrumuturile Bãncii.
4. Vã rugam sã disponibilizaţi suma solicitatã prin prezentul document prin plata în contul nerezident în yeni al .............. deschis la Bank of Tokyo-Mitsubishi, Ltd., Tokyo.
5. Prezenta cerere cuprinde .......... pagini şi ....... liste semnate şi numerotate.

Al dumneavoastrã,
........................
(numele Împrumutatului)

Pentru:
..........................
(semnãtura autorizatã)


Formular JBIC-IT
Instrucţiuni de transfer

Data:
Împrumut nr.: ROM-P4
Nr. serie solicitare.:

Cãtre: Banca Comercialã Românã

La primirea sumei de la Bancã în urma Solicitãrii noastre de disponibilizare nr. .... din ....., prin prezenta vã solicitãm sã transferaţi suma efectiv solicitatã de furnizor/furnizori în contul furnizorului/furnizorilor respectiv/respectivi la Banca furnizorului/furnizorilor, dupã cum s-a specificat în Solicitarea de platã nr. ..... din data de .... .

................................
(numele şi adresa Împrumutatului)


...................
(semnãtura)

Anexat: Solicitare de disponibilizare
Solicitãri de platã


(Formular SP)
Solicitare de platã

Data: ................
Împrumutul nr.: ROM-P4
CP nr.
Destinatar: (numele şi adresa Agenţiei de execuţie)

Prin prezentul document va prezentãm Solicitarea de platã pentru executarea lucrãrii, cu urmãtorul conţinut:
1. Numele beneficiarului:
2. Nr. contractului şi data:
3. Nota privind nr. contractului şi data (dacã existã):
4. Descrierea mãrfii şi a serviciilor realizate:
5. Suma solicitatã:
6. Suma acumulatã, deja plãtitã:
7. Suma totalã (5+6):
Vã rugãm sã plãtiţi suma solicitatã la pct. 5 în urmãtorul cont:
Nr. cont:
Numele bãncii furnizorului(ilor):
Adresa bãncii furnizorului(ilor):
Adresa de telegraf


........................
(numele furnizorului)

De cãtre:
......................
(semnãtura)

NOTĂ:
Dacã beneficiarul este înregistrat într-un stat membru al Uniunii Europene, numãrul de cont ar trebui înlocuit de IBAN, însoţit de CIB (cod de identificare bancarã).


(formular SD-FRP)

Foaie rezumat plãţi

Data:
Nr. serie




┌─────┬──────┬─────┬────┬──────┬───────┬─────┬─────┬─────┬──────┬──────┬───────┬───────┬───────┬────────┐
│ 1. │ 2. │ 3. │ 4. │ 5. │ 6. │ 7.│ 8. │ 9. │ 10. │ 11. │ 12. │ 13. │ 14. │ 15. │
│Tran-│Nr. de│Achi-│Fur-│Naţio-│Descri-│Cate-│Ori- │Suma │Rata │Suma │Natura │Metoda │Suma │Coefici-│
│zac- │refe- │zitor│ni- │nali- │erea │goria│ginea│con- │ de │plãţii│plãţii │ de │solici-│entul de│
│ţie │rinţã │ │zor │tate │mãrfii │ *2 │ │trac-│schimb│ *3 │ *4 │achizi-│tatã │disponi-│
│ │JBIC │ │ │furni-│şi/sau │ │ │tului│ │ │ │ ţie │pentru │bilizare│
│ │ │ │ │zor │a ser- │ │ │ │ │ │ │ *5 │finan- │ *6 │
│ │ │ │ │ *1 │vici- │ │ │ │ │ │ │ │ţare │ │
│ │ │ │ │ │ilor │ │ │ │ │ │ │ │ *3 │ │
├─────┼──────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼───────┼───────┼───────┼────────┤
│Total│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────┴─────┴────┴──────┴───────┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴───────┴───────┴───────┴────────┘



Subsemnatul certificã faptul ca furnizorul/furnizorii şi/sau serviciile declarate mai sus sunt eligibile sub Acordul de împrumut.

Pentru

De cãtre:
......................
(semnãtura autorizatã)

----------
*1 Naţionalitatea furnizorului: ţara în care furnizorul este înfiinţat şi înregistrat.
*2 Categoria: categoria descrisã în secţiunea 1 a anexei 2.
*3 Suma de platã: dacã nu este exprimatã în yeni japonezi, precizaţi ambele: suma în moneda în care se va face plata cãtre furnizor şi suma(ele) convertitã(e) calculatã(e) în conformitate cu pct. 1(2) al anexei 7, Procedura de transfer, cât şi rata/ratele de schimb.
*4 Natura plãţii: un avans, plata unei rate sau plata finalã etc.
*5 Metoda de achiziţie: precizaţi motivele pentru alegerea altei metode decât licitaţia internaţionalã competitivã.
*6 Coeficient de disponibilizare: raportul dintre suma solicitatã pentru finanţare şi suma plãţii în moneda în care se va face plata cãtre furnizor."
----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016