Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.469 din 12 decembrie 2002  privind infiintarea Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.469 din 12 decembrie 2002 privind infiintarea Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 950 din 24 decembrie 2002

În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 174 alin. (3) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se înfiinţeazã Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A., persoana juridicã romana, având ca unic acţionar Casa Nationala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, cu sediul în municipiul Bucureşti, Str. Latina nr. 8, sectorul 2, prin reorganizarea caselor de odihna şi tratament balnear ale ţãrãnimii, instituţii publice din subordinea Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, care se desfiinţeazã.
ART. 2
Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. se organizeazã şi funcţioneazã ca societate pe acţiuni, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare şi cu actul constitutiv prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
Obiectul principal de activitate al Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. îl constituie realizarea programului Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale privind tratamentul balnear şi de recuperare a capacitãţii de munca pentru pensionãrii şi asiguraţii sistemului public de pensii.
ART. 4
Capitalul social iniţial al Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. este de 107.419.975 mii lei şi se constituie prin preluarea elementelor de activ şi pasiv ale caselor de odihna şi tratament balnear ale ţãrãnimii, pe baza situaţiei financiare la data de 30 iunie 2002, actualizatã potrivit prevederilor legale.
ART. 5
Capitalul social este împãrţit într-un numãr de 4.296.799 acţiuni nominative, valoarea nominalã a unei acţiuni fiind de 25.000 lei. Toate acţiunile sunt deţinute de Casa Nationala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale şi nu pot fi cotate la bursa, tranzacţionate pe piata de capital sau înstrãinate în orice alt mod.
ART. 6
Durata Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." S.A. este nedeterminatã.
ART. 7
La constituire societatea comercialã va avea 13 sucursale, prevãzute în anexa nr. 2, denumite unitãţi de tratament balnear şi recuperare a capacitãţii de munca.
ART. 8
(1) Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." S.A. este condusã de adunarea generalã a actionarilor, constituitã din 3 membri, numiţi prin ordin al ministrului muncii şi solidaritãţii sociale.
(2) Membrii Adunãrii generale a actionarilor a Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. pot fi revocaţi prin ordin al ministrului muncii şi solidaritãţii sociale.
ART. 9
(1) Administrarea Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. se realizeazã de cãtre consiliul de administraţie format din 5 membri propuşi de preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale şi numiţi de adunarea generalã a actionarilor.
(2) Preşedintele consiliului de administraţie, numit de adunarea generalã a actionarilor la propunerea preşedintelui Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, îndeplineşte şi funcţia de director general al Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A.
(3) Membrii consiliului de administraţie vor fi obligaţi sa depunã o garanţie egala cu valoarea nominalã a 100 de acţiuni.
ART. 10
Modul de organizare şi funcţionare, precum şi atribuţiile adunãrii generale a actionarilor, ale consiliului de administraţie şi ale directorului general se stabilesc prin actul constitutiv.
ART. 11
Conducerea, la nivelul sucursalelor, a operaţiunilor Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. va fi în sarcina directorilor executivi şi a directorilor economici ai sucursalelor, directori care au calitatea de salariaţi ai societãţii comerciale şi rãspund fata de aceasta pentru neîndeplinirea îndatoririlor lor.
ART. 12
Activul şi pasivul caselor de odihna şi tratament balnear ale ţãrãnimii, care se desfiinţeazã, se preiau de cãtre Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. prin protocol de predare-preluare, încheiat pe baza datelor din situaţia financiarã la data de 30 iunie 2002, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 13
Personalul caselor de odihna şi tratament balnear ale ţãrãnimii va fi preluat de Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A., fiind considerat transferat.
ART. 14
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga art. 2 alin. (4) şi (5) din Statutul Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 258/2001 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 110 din 5 martie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 15
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul muncii
şi solidaritãţii sociale,
Marian Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Ministrul turismului,
Matei-Agathon Dan

Bucureşti, 12 decembrie 2002.
Nr. 1.469.

ANEXA 1

ACTUL CONSTITUTIV
al Societãţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare
a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A.

CAP. 1
Denumirea, forma juridicã, sediul, durata

ART. 1
(1) Denumirea societãţii este Societatea Comercialã de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitãţii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A., denumita în continuare Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A.
(2) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. este persoana juridicã romana, având forma juridicã de societate comercialã pe acţiuni, şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale şi cu prezentul act constitutiv.
(3) În toate actele oficiale ale societãţii comerciale denumirea acesteia va fi precedatã sau urmatã de cuvintele "societate pe acţiuni" sau "S.A.", de capitalul social, adresa sediului, codul unic de înregistrare la registrul comerţului.
ART. 2
(1) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." S.A. are sediul în România, municipiul Bucureşti, Str. Latina nr. 8, sectorul 2.
(2) Sediul Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. poate fi mutat în alta localitate din România pe baza hotãrârii adunãrii generale extraordinare a actionarilor, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
(3) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. poate infiinta sucursale, reprezentante, agenţii în alte localitãţi din ţara şi strãinãtate şi poate constitui filiale.
(4) La constituire Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. va avea ca sedii secundare sediile sucursalelor sale prevãzute în anexa nr. 2 la hotãrâre.
(5) Unitãţile menţionate în anexa nr. 2 la hotãrâre vor funcţiona ca sucursale.
ART. 3
Durata Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A. este nedeterminatã.

CAP. 2
Capitalul social şi acţiunile

ART. 4
Capitalul social al Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. este de 107.419.975 mii lei, împãrţit în 4.296.799 acţiuni cu valoarea nominalã de 25.000 lei, şi se constituie prin preluarea elementelor de activ şi pasiv ale caselor de odihna şi tratament balnear ale ţãrãnimii, pe baza situaţiei financiare la data de 30 iunie 2002, actualizatã potrivit prevederilor legale.
ART. 5
Capitalul social poate fi redus sau majorat, în baza hotãrârii adunãrii generale extraordinare a actionarilor, în condiţiile şi cu respectarea procedurii prevãzute de lege.
ART. 6
Acţiunile sunt nominative şi vor cuprinde toate elementele de identificare prevãzute de lege.
ART. 7
(1) Toate acţiunile Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. sunt deţinute de Casa Nationala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, în calitate de acţionar unic.
(2) Acţiunile Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. nu pot fi cotate la bursa, tranzacţionate pe piata de capital sau înstrãinate în orice alt mod.

CAP. 3
Obiectul de activitate

ART. 8
(1) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." S.A. are ca obiect principal de activitate realizarea programului Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale privind tratamentul balnear şi de recuperare a capacitãţii de munca pentru pensionãrii şi asiguraţii sistemului public de pensii.
(2) Alte obiecte de activitate ale Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.:

I HOTELURI ŞI RESTAURANTE
55 Hoteluri şi restaurante
551 Hoteluri
552 Alte mijloace de cazare de scurta durata
553 Restaurante
554 Cafenele şi baruri
555 Cantine şi alte unitãţi de preparare a hranei

P SĂNĂTATE ŞI ASISTENTA SOCIALĂ
85 Sãnãtate şi asistenta socialã
851 Activitãţi referitoare la sãnãtatea umanã

J TRANSPORT ŞI DEPOZITARE
60 Transporturi terestre; transporturi prin conducte
601 Transporturi pe calea feratã
602 Alte transporturi terestre
603 Transporturi prin conducte
63 Activitãţi anexe şi auxiliare de transport, activitãţi ale agentiilor de turism
631 Manipulari şi depozitari
632 Alte activitãţi anexe transporturilor (inclusiv activitatea agentiilor de bilete)
633 Activitãţi ale agentiilor de turism
634 Activitãţi ale altor agenţii de transport

H COMERŢ CU RIDICATĂ ŞI CU AMĂNUNTUL, REPARAREA ŞI ÎNTREŢINEREA AUTOVEHICULELOR, MOTOCICLETELOR ŞI A BUNURILOR PERSONALE ŞI CASNICE
50 Vânzarea, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor; comerţ cu amãnuntul al carburantilor pentru autovehicule
502 Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
503 Comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule
505 Vânzarea cu amãnuntul a carburantilor pentru autovehicule
51 Comerţ cu ridicatã (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor)
511 Activitãţi de intermedieri în comerţul cu ridicatã
512 Comerţ cu ridicatã al produselor agricole brute şi animalelor vii
513 Comerţ cu ridicatã al produselor alimentare, al bãuturilor şi al tutunului
514 Comerţ cu ridicatã al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare
515 Comerţ cu ridicatã al produselor intermediare neagricole şi al deşeurilor
516 Comerţ cu ridicatã al maşinilor, echipamentelor şi furniturilor
517 Comerţ cu ridicatã al altor produse, n.c.a.
52 Comerţ cu amãnuntul (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor); repararea bunurilor personale şi gospodãreşti
521 Comerţ cu amãnuntul în magazine nespecializate
522 Comerţ cu amãnuntul al produselor alimentare, bãuturilor şi al produselor din tutun în magazine specializate
523 Comerţ cu amãnuntul, în magazine specializate, al produselor farmaceutice şi medicale, al produselor de cosmetica şi de toaleta
524 Comerţ cu amãnuntul, în magazine specializate, al altor produse n.c.a.
525 Comerţ cu amãnuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine
526 Comerţ cu amãnuntul neefectuat prin magazine
527 Reparaţii de articole personale şi gospodãreşti

A AGRICULTURA
01 Agricultura şi servicii auxiliare
011 Cultura vegetala
012 Creşterea animalelor
013 Activitãţi mixte (cultura vegetala şi creşterea animalelor)
014 Servicii auxiliare (cu excepţia activitãţilor sanitarveterinare)

F ENERGIA ELECTRICA ŞI TERMICA, GAZE ŞI APA
40 Producţia, transportul şi distribuţia de energie electrica şi termica, gaze şi apa calda
403 Producţia şi distribuţia energiei termice şi a apei calde
41 Gospodãrirea resurselor de apa, captarea, tratarea şi distribuţia apei
410 Gospodãrirea resurselor de apa, captarea, tratarea şi distribuţia apei

CAP. 4
Conducerea şi administrarea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.

ART. 9
Conducerea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A. este asigurata de adunarea generalã a actionarilor, iar administrarea, de cãtre consiliul de administraţie.

A. Adunarea generalã a actionarilor
ART. 10
(1) Adunarea generalã a actionarilor este constituitã din 3 membri numiţi prin ordin de ministrul muncii şi solidaritãţii sociale.
(2) Adunarea generalã a actionarilor este organul de conducere al Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A., care decide asupra activitãţii acesteia şi asigura politica ei economicã, financiarã, comercialã şi de personal.
(3) Adunãrile generale ale actionarilor sunt ordinare şi extraordinare.
(4) Adunarea generalã ordinarã a actionarilor are urmãtoarele atribuţii:
a) aproba structura organizatoricã a Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A., numãrul de posturi, precum şi normativul de constituire a compartimentelor functionale şi de producţie;
b) numeşte membrii consiliului de administraţie la propunerea preşedintelui Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale şi numeşte preşedintele consiliului de administraţie, care este şi directorul general, numeşte cenzorii, inclusiv cenzorii supleanţi, le stabileşte remuneraţia, îi descarca de activitate şi îi revoca;
c) stabileşte indemnizaţia membrilor consiliului de administraţie, a secretarului acestuia şi a cenzorilor;
d) aproba regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie;
e) aproba limitele minime şi maxime de salarizare, în funcţie de studii şi de munca efectiv prestatã, cu respectarea prevederilor legale;
f) examineazã programele de activitate şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ale societãţii, avizate de consiliul de administraţie, şi le aproba;
g) examineazã, aproba sau modifica situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere, dupã analizarea rapoartelor consiliului de administraţie şi al cenzorilor;
h) aproba constituirea rezervelor statutare;
i) aproba repartizarea profitului conform legii;
j) hotãrãşte cu privire la executarea de investiţii şi reparaţii capitale şi stabileşte plafonul valoric de la care competenta revine consiliului de administraţie;
k) hotãrãşte cu privire la înfiinţarea şi desfiinţarea de sucursale, reprezentante şi agenţii;
l) hotãrãşte cu privire la contractarea de împrumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe; stabileşte competentele şi nivelul de contractare a împrumuturilor bancare curente, a creditelor comerciale şi a garanţiilor.
(5) Adunarea generalã extraordinarã a actionarilor se întruneşte în scopul de a lua hotãrâri referitoare la:
a) majorarea capitalului social, reducerea capitalului social sau reîntregirea acestuia;
b) mutarea sediului societãţii comerciale;
c) fuziunea cu alte societãţi comerciale sau divizarea societãţii comerciale;
d) dizolvarea anticipata a societãţii comerciale;
e) emisiunea de obligaţiuni;
f) orice alta modificare a actului constitutiv sau orice alta hotãrâre pentru care este cerutã aprobarea adunãrii generale extraordinare a actionarilor;
g) hotãrãşte cu privire la actionarea în justiţie a membrilor consiliului de administraţie, a directorului general şi a cenzorilor pentru pagubele pricinuite Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.
ART. 11
(1) Adunarea generalã a actionarilor se convoacã de cãtre preşedintele consiliului de administraţie sau de cãtre persoana desemnatã de acesta sa îl înlocuiascã, pe baza împuternicirii date de preşedinte.
(2) Adunãrile generale ordinare ale actionarilor au loc cel puţin o data pe an, la cel mult 3 luni de la încheierea exerciţiului financiar, pentru examinarea şi aprobarea situaţiei financiare şi a contului de profit şi pierdere pe anul precedent şi pentru stabilirea programului de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.
(3) Consiliul de administraţie poate propune convocarea adunãrii generale ori de câte ori va fi nevoie, în conformitate cu dispoziţiile prezentului act constitutiv, cu cel puţin 15 zile înainte de data stabilitã.
(4) Convocarea va cuprinde locul şi data ţinerii adunãrii generale a actionarilor, precum şi ordinea de zi, cu menţiunea explicita a tuturor problemelor care vor face obiectul dezbaterilor acesteia.
(5) Când pe ordinea de zi figureazã propuneri pentru modificarea actului constitutiv, convocarea va trebui sa cuprindã textul integral al propunerilor.
(6) Procesul-verbal al şedinţei adunãrii generale a actionarilor se tine într-un registru sigilat şi parafat. Procesul-verbal va fi semnat de persoana care a prezidat şedinţa şi de secretarul care l-a întocmit.
ART. 12
(1) Hotãrârile adunãrii generale a actionarilor se iau prin vot deschis.
(2) La propunerea persoanei care prezideazã sau a celorlalţi membri prezenţi se poate decide ca votul sa fie secret.
(3) Votul secret este obligatoriu pentru numirea membrilor consiliului de administraţie şi a cenzorilor, pentru revocarea acestora şi pentru luarea hotãrârilor referitoare la rãspunderea administratorilor.

B. Consiliul de administraţie
ART. 13
(1) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." S.A. este administratã de cãtre consiliul de administraţie, compus din 5 membri.
(2) Conducerea executivã a Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. este asigurata de directorul general, care este şi preşedintele consiliului de administraţie.
(3) Consiliul de administraţie se întruneşte la sediul Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. cel puţin o data pe luna şi ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui sau la cererea unei treimi din numãrul membrilor sãi.
(4) Pentru valabilitatea deciziilor este necesarã prezenta a cel puţin doua treimi din numãrul membrilor consiliului de administraţie.
(5) Dezbaterile consiliului de administraţie au loc conform ordinii de zi stabilite pe baza proiectului comunicat de preşedinte cu cel puţin 5 zile înainte. Acestea se consemneazã în procesul-verbal al şedinţei, care se tine într-un registru sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie.
(6) Directorii sucursalelor Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. pot participa la şedinţele consiliului de administraţie fãrã drept de vot.
(7) La şedinţele consiliului de administraţie procesul-verbal se semneazã de toţi administratorii prezenţi.
(8) Consiliul de administraţie poate delega unuia sau mai multor membri ai sãi unele împuterniciri pe probleme limitate şi poate recurge la experţi pentru studierea anumitor probleme.
(9) În relaţiile cu terţii Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. este reprezentatã de cãtre preşedintele consiliului de administraţie, pe baza şi în limitele împuternicirii date de adunarea generalã a actionarilor.
(10) Cel care reprezintã Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. semneazã actele care o angajeazã fata de terţi. Membrii consiliului de administraţie exercita orice atribuţie care este legatã de administrarea societãţii comerciale, în interesul acesteia, în limita drepturilor care li se conferã.
(11) Preşedintele consiliului de administraţie este obligat sa punã la dispoziţie adunãrii generale şi cenzorilor, la cererea acestora, toate documentele societãţii comerciale.
(12) Membrii consiliului de administraţie vor depune înainte de începerea mandatului o garanţie egala cu valoarea nominalã a 100 de acţiuni nominative.
(13) Sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administraţie persoanele care, potrivit <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu pot fi fondatori, precum şi cele care, personal, rude sau afinii acestora pana la gradul al doilea inclusiv, sunt în acelaşi timp asociaţi în societãţi comerciale cu acelaşi profil sau cu care sunt în relaţii comerciale directe.
ART. 14
Consiliul de administraţie are în principal urmãtoarele atribuţii:
a) numeşte directorii executivi ai sucursalelor;
b) propune spre aprobare Adunãrii generale extraordinare a actionarilor a Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A. modificarea actului constitutiv, precum şi modificarea obiectului de activitate al societãţii;
c) prezintã proiectul bugetului anual de venituri şi cheltuieli în vederea aprobãrii în adunarea generalã a actionarilor;
d) elaboreazã documentaţiile privind structura organizatoricã şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. şi regulamentul de ordine interioarã;
e) elaboreazã şi prezintã spre aprobare adunãrii generale a actionarilor strategia de dezvoltare a Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. pe termen lung, mediu şi scurt;
f) prezintã şi/sau aproba proiectul de investiţii al Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. în limita competentelor şi a plafoanelor valorice stabilite de adunarea generalã a actionarilor;
g) aproba operaţiunile de încasãri şi plati, potrivit competentelor acordate;
h) aproba încheierea contractelor de închiriere;
i) aproba încheierea sau rezilierea contractelor, potrivit competentelor acordate;
j) stabileşte limitele valorice ale operaţiunilor economicofinanciare ce urmeazã a fi desfãşurate de cãtre directorii sucursalelor şi pentru care aceştia sunt împuterniciţi sa reprezinte Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A.;
k) stabileşte tactica şi strategia de marketing;
l) aproba proiectul contractului colectiv de munca ce urmeazã sa fie negociat cu reprezentanţii salariaţilor;
m) supune anual spre aprobare adunãrii generale a actionarilor, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, raportul cu privire la activitatea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A., situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere pe anul precedent;
n) dispune mãsuri de recuperare a prejudiciilor;
o) rezolva orice alte probleme stabilite de adunarea generalã a actionarilor.
ART. 15
(1) Cenzorii asigura supravegherea de ansamblu a gestiunii Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A.
(2) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. are 3 cenzori şi 3 supleanţi.
(3) Cenzorii sunt numiţi de adunarea generalã a actionarilor, în condiţiile legii.
(4) Cenzorii sunt subordonaţi în activitatea lor doar adunãrii generale a actionarilor şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale.
(5) Cenzorii îşi exercita personal mandatul.
(6) Cenzorii au urmãtoarele atribuţii:
a) sa supravegheze gestiunea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.;
b) sa verifice dacã situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere sunt legal întocmite şi în concordanta cu registrele;
c) sa verifice dacã registrele sunt corect ţinute;
d) sa verifice dacã evaluarea patrimoniului s-a fãcut conform reglementãrilor în vigoare.
(7) Situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere nu pot fi aprobate de adunarea generalã a actionarilor dacã nu sunt însoţite de raportul cenzorilor.
(8) Cenzorii sunt obligaţi, de asemenea:
a) sa facã, în fiecare luna şi inopinat, inspecţii ale casei şi sa verifice existenta titlurilor sau a valorilor care sunt proprietatea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. ori care au fost primite în gaj, cauţiune sau depozit;
b) sa convoace adunarea generalã ordinarã sau extraordinarã a actionarilor atunci când nu a fost convocatã de cãtre administratori;
c) sa ia parte la adunãrile generale ordinare şi extraordinare ale actionarilor, inserand în ordinea de zi propunerile pe care le vor considera necesare;
d) sa constate depunerea garanţiei din partea administratorilor;
e) sa vegheze ca dispoziţiile legii şi ale actului constitutiv sa fie îndeplinite de administratori şi de lichidatori.
(9) Cenzorii vor aduce la cunostinta administratorilor neregulile în administraţie şi încãlcãrile dispoziţiilor legale pe care le constata, iar cazurile mai importante le vor aduce la cunostinta adunãrii generale a actionarilor.
(10) Cenzorii vor înscrie într-un registru special deliberãrile lor, precum şi constatãrile fãcute în exerciţiul mandatului lor.
(11) Cenzorii îndeplinesc şi alte atribuţii prevãzute de lege.

CAP. 5
Activitatea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.

ART. 16
(1) Exerciţiul financiar începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie ale fiecãrui an.
(2) Primul exerciţiu financiar începe la data constituirii Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.
ART. 17
(1) Organigrama Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A., numãrul maxim de posturi, precum şi organigramele sucursalelor din teritoriu se aproba în prima şedinţa a adunãrii generale a actionarilor.
(2) Salarizarea se face conform legislaţiei în vigoare. Plata salariilor şi a obligaţiilor aferente acestora fata de bugetul de stat şi celelalte bugete se va face potrivit legii.
(3) Directorii executivi ai sucursalelor teritoriale sunt împuterniciţi sa reprezinte Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. la încheierea, modificarea şi desfacerea contractelor individuale de munca, conform prevederilor legale, pentru personalul din subordine.
(4) Drepturile şi obligaţiile personalului Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. sunt stabilite de cãtre consiliul de administraţie sau de cãtre directorul general al acesteia, în condiţiile legii.
ART. 18
(1) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." S.A. îşi constituie fond de rezerva şi alte fonduri în condiţiile legii.
(2) Repartizarea profitului Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A. se va face în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(3) În cazul înregistrãrii de pierderi adunarea generalã extraordinarã a actionarilor va analiza cauzele şi va hotãrî în consecinta.
ART. 19
Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. tine registrele prevãzute de lege.

CAP. 6
Schimbarea formei juridice, dizolvarea, lichidarea, litigii

ART. 20
(1) Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." S.A. va putea fi transformata în alta forma de societate comercialã prin hotãrârea adunãrii generale extraordinare a actionarilor, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
(2) Noua societate comercialã va îndeplini formalitãţile legale de înregistrare, autorizare a functionarii şi de publicitate cerute la înfiinţarea societãţilor comerciale.
ART. 21
(1) Urmãtoarele situaţii duc la dizolvarea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.:
a) imposibilitatea realizãrii obiectului de activitate;
b) declararea nulitãţii societãţii comerciale;
c) hotãrârea adunãrii generale a actionarilor;
d) hotãrârea tribunalului;
e) falimentul;
f) pierderea unei jumãtãţi din capitalul social, dupã ce s-a consumat fondul de rezerva, dacã adunarea generalã extraordinarã a actionarilor nu hotãrãşte reconstituirea capitalului social sau limitarea lui la suma rãmasã;
g) alte situaţii prevãzute de lege.
(2) Dizolvarea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A. trebuie sa fie înscrisã în Registrul comerţului şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 22
(1) În caz de dizolvare Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. va fi lichidatã.
(2) Lichidarea Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." S.A. şi repartizarea patrimoniului se fac în condiţiile şi cu respectarea procedurii prevãzute de lege.
ART. 23
(1) Litigiile de orice fel apãrute între Societatea Comercialã "T.B.R.C.M." - S.A. şi persoane fizice sau juridice sunt de competenta instanţelor judecãtoreşti de drept comun.
(2) Pentru soluţionarea litigiilor se poate apela şi la arbitraj.

CAP. 7
Dispoziţii finale

ART. 24
Prevederile prezentului act constitutiv se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu cele ale Codului comercial şi ale celorlalte reglementãri legale în materie.

ANEXA 2

Sucursalele Societãţii Comerciale "T.B.R.C.M." - S.A.
sunt urmãtoarele:

1. U.T.B.R.C.M. Amara, localitatea Amara, Str. Lacului, judeţul Ialomita;
2. U.T.B.R.C.M. Bala, localitatea Bala, Str. Principala, judeţul Mehedinti;
3. U.T.B.R.C.M. Bizusa, localitatea Bizusa, comuna Ileanda, judeţul Salaj;
4. U.T.B.R.C.M. Buzias, localitatea Buzias, Str. Principala, judeţul Timis;
5. U.T.B.R.C.M. Covasna, localitatea Covasna, Str. Unirii nr. 10, judeţul Covasna;
6. U.T.B.R.C.M. Geoagiu-Bãi, localitatea Geoagiu-Bãi, Str. Vilelor, judeţul Hunedoara;
7. U.T.B.R.C.M. Lacu Sarat, localitatea Lacu Sarat, judeţul Brãila;
8. U.T.B.R.C.M. Moneasa, localitatea Moneasa, judeţul Arad;
9. U.T.B.R.C.M. Nicolina, municipiul Iaşi, str. Trotus nr. 12, judeţul Iaşi;
10. U.T.B.R.C.M. Olanesti, localitatea Baile Olanesti, Str. Muncitorilor nr. 1, judeţul Valcea;
11. U.T.B.R.C.M. Sarata Monteoru, localitatea Sarata Monteoru, comuna Merei, judeţul Buzau;
12. U.T.B.R.C.M. Pucioasa, localitatea Pucioasa, Str. Republicii nr. 1, judeţul Dambovita;
13. U.T.B.R.C.M. 1 Mai, localitatea Baile 1 Mai, judeţul Bihor.

─────────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016