Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.428 din 18 noiembrie 2009  privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.428 din 18 noiembrie 2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 847 din 8 decembrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.428 din 18 noiembrie 2009
privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 847 din 8 decembrie 2009


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , al <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, al <>art. 6 din Legea energiei electrice nr. 13/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 7 din Legea gazelor nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi al <>art. 12 din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2008 privind eficienţa energeticã şi promovarea utilizãrii la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei se organizeazã şi funcţioneazã ca instituţie publicã autonomã de interes naţional, cu personalitate juridicã, cu patrimoniu propriu, în coordonarea directã a viceprimministrului, prin preluarea Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei din cadrul Ministerului Economiei, agenţie care se desfiinţeazã.
(2) Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei este finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar veniturile încasate, potrivit legii, se varsã integral la bugetul de stat.
(3) Veniturile încasate de Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei provin din tarifele percepute pentru acordarea de licenţe, autorizaţii şi atestãri, prestãri servicii, precum şi din contribuţii ale operatorilor economici din sectorul energiei şi gazelor naturale sau din fonduri acordate de organismele internaţionale.
(4) Sediul principal al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este în municipiul Bucureşti, str. Constantin Nacu nr. 3, sectorul 2. Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei îşi desfãşoarã activitatea şi în alte sedii.
ART. 2
Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei elaboreazã, stabileşte şi urmãreşte aplicarea ansamblului de reglementãri obligatorii la nivel naţional, necesar funcţionãrii sectorului şi pieţei energiei electrice, precum şi a gazelor naturale, în condiţii de eficienţã energeticã, concurenţã, transparenţã şi protecţie a consumatorilor şi exercitã atribuţiile stabilite prin lege.
ART. 3
Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei îndeplineşte atribuţiile şi competenţele prevãzute în <>Legea gazelor nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, <>Legea energiei electrice nr. 13/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în <>Ordonanţa Guvernului nr. 22/2008 privind eficienţa energeticã şi promovarea utilizãrii la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie sau prin alte acte normative în vigoare.
ART. 4
Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei coopereazã, pe bazã de reciprocitate, cu autoritãţile de reglementare ale altor state, precum şi cu organismele internaţionale de specialitate, putând participa la activitatea acestora sau putând deveni membrã a acestora.
ART. 5
Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei colaboreazã, pe bazã de protocol, cu alte instituţii ale statului sau entitãţi, pentru realizarea atribuţiilor proprii şi pentru utilizarea eficientã a energiei şi reducerii impactului negativ asupra mediului.
ART. 6
(1) În scopul îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin, Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei poate beneficia de servicii de consultanţã, studii şi asistenţã de specialitate din ţarã sau din strãinãtate ori poate încheia acorduri de colaborare cu alte autoritãţi, precum şi de programe de formare şi perfecţionare profesionalã a personalului sãu.
(2) Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei poate desfãşura activitãţi de instruire şi pregãtire profesionalã.
ART. 7
(1) Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei este condusã de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit şi revocat prin decizie a primului-ministru pentru un mandat de 5 ani. În subordinea preşedintelui se organizeazã şi funcţioneazã, potrivit legii, cabinetul demnitarului.
(2) Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este ajutat de 3 vicepreşedinţi, cu rang de subsecretari de stat, numiţi şi revocaţi prin decizie a primului-ministru, pentru un mandat de 5 ani.
(3) Preşedintele şi cei 3 vicepreşedinţi asigurã îndeplinirea atribuţiilor şi competenţelor ce revin Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, potrivit prevederilor legale în vigoare şi ale prezentei hotãrâri.
(4) În exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele emite ordine şi decizii.
(5) Ordinele şi deciziile cu caracter normativ se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 8
(1) Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei are urmãtoarele atribuţii principale:
a) reprezintã Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei în raporturile cu Guvernul, cu ministerele, cu celelalte autoritãţi publice, cu instituţii naţionale şi internaţionale, cu persoanele juridice şi fizice, române sau strãine;
b) aprobã strategia de dezvoltare instituţionalã a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, programele de activitate şi programele de cooperare;
c) aprobã încheierea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncã ale salariaţilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii;
d) acordã delegãrile de competenţã şi împuternicirile de reprezentare vicepreşedinţilor şi personalului Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în actul de delegare fiind precizate expres limitele şi condiţiile delegãrii;
e) aprobã atribuţiile şi competenţele celor 3 vicepreşedinţi, ale personalului şi ale departamentelor, direcţiilor, serviciilor, birourilor, altor structuri funcţionale şi ale oficiilor teritoriale organizate în cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;
f) aprobã statul de funcţii al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;
g) aprobã deplasãrile în strãinãtate ale personalului Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;
h) propune şi înainteazã Secretariatului General al Guvernului proiectul de buget al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(2) Înlocuitorul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este numit prin decizie a acestuia pentru situaţiile în care, din motive întemeiate, preşedintele nu îşi poate exercita atribuţiile prevãzute în actele normative în vigoare, în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 9
(1) Pentru aprobarea reglementãrilor elaborate de Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei se constituie Comitetul de reglementare, în condiţiile legii.
(2) Comitetul de reglementare este alcãtuit din preşedinte, cei 3 vicepreşedinţi şi 7 reglementatori, numiţi şi revocaţi prin decizie a primului-ministru, în condiţiile legii.
(3) Comitetul de reglementare adoptã, cu votul majoritãţii membrilor, ordinele şi deciziile Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei cu privire la reglementare.
(4) Activitatea Comitetului de reglementare este coordonatã de preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(5) Activitatea Comitetului de reglementare se desfãşoarã pe baza unui regulament de organizare şi funcţionare propriu, aprobat prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
ART. 10
(1) În activitatea sa, Comitetul de reglementare este asistat de un consiliu consultativ cu rol în asigurarea armonizãrii intereselor operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale cu cele ale consumatorilor, evaluarea impactului reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi formularea de propuneri de îmbunãtãţire a acestora.
(2) Consiliul consultativ este format din 11 membri, numiţi prin decizie a primului-ministru, la propunerea preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în conformitate cu <>art. 9 alin. (12) din Legea nr. 13/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 10 alin. (7) din Legea nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Activitatea consiliului consultativ se desfãşoarã în baza unui regulament de organizare şi funcţionare propriu, aprobat prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(4) Hotãrârile consiliului consultativ au caracter de recomandare.
ART. 11
(1) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Orice alte atribuţii şi sarcini ale departamentelor, inclusiv atribuţiile şi sarcinile direcţiilor, serviciilor, birourilor, altor structuri funcţionale şi ale oficiilor teritoriale organizate în cadrul instituţiei se stabilesc prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(3) Atribuţiile şi rãspunderile individuale ale personalului angajat al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se stabilesc prin fişa postului, în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare şi cu legislaţia în vigoare.
(4) Angajarea personalului Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se face pe posturile vacante, prin concurs sau examen, potrivit legii.
(5) Salarizarea personalului Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se face potrivit reglementãrilor în vigoare aplicabile personalului din instituţiile publice finanţate integral de la bugetul de stat.
ART. 12
(1) Structura organizatoricã a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este prevãzutã în anexa nr. 2.
(2) Structura organizatoricã a departamentelor, inclusiv direcţiile, serviciile, birourile, alte structuri funcţionale şi oficii teritoriale organizate în cadrul instituţiei, precum şi numãrul posturilor de conducere, se aprobã prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii.
(3) Prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pot fi constituite servicii, birouri şi alte structuri funcţionale, conform prevederilor legale în vigoare.
(4) Numãrul maxim de posturi este de 275.
(5) Încadrarea în numãrul de posturi şi în noua structurã organizatoricã, precum şi statul de funcţii se aprobã prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii.
(6) Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin decizie, pentru motive justificate, poate redistribui posturile între structuri funcţionale şi oficii teritoriale organizate în cadrul instituţiei şi poate promova personalul instituţiei, în baza unui regulament specific.
ART. 13
(1) Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, personalul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei se preia de cãtre Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei.
(2) În termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, personalul preluat potrivit alin. (1) se încadreazã pe noile funcţii în limita numãrului de posturi aprobat Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu stabilirea drepturilor salariale aferente.
(3) Patrimoniul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, creditele bugetare rãmase neutilizate la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi celelalte drepturi şi obligaţii se preiau de cãtre Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei, pe bazã de protocol de predare-preluare, potrivit legislaţiei în vigoare.
ART. 14
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, <>Hotãrârea Guvernului nr. 410/2007 pentru aprobarea <>Regulamentului de organizare şi funcţionare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 337 din 18 mai 2007, şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 941/2002 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 673 din 11 septembrie 2002, cu modificãrile ulterioare, se abrogã.
ART. 15
Anexele nr. 1şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 16
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare în termen de 15 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Viceprim-ministru, ministrul
administraţiei şi internelor,
interimar,
Vasile Blaga

Ministrul economiei,
Adriean Videanu

p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Domeniul Energiei,
Iulius Dan Plaveti

Bucureşti, 18 noiembrie 2009.
Nr. 1.428.


ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Domeniul Energiei

Departamentele din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei asigurã îndeplinirea urmãtoarelor atribuţii principale, care le revin, în condiţiile legii, în urmãtoarele domenii de activitate:
a) Departamentul reglementare piaţã de energie electricã, preţuri şi tarife asigurã:
- elaborarea de reglementãri privind preţurile şi cantitãţile de energie electricã şi termicã pe piaţa reglementatã, tarifele pentru reţeaua de transport, servicii de sistem, reţelele de distribuţie, preţuri/tarife ale furnizorilor de ultimã opţiune, tarifele la clienţii finali captivi, precum şi tarifele de racordare la reţeaua electricã;
- elaborarea de reglementãri comerciale pe piaţa naţionalã de energie electricã, armonizarea cadrului de reglementare pentru dezvoltarea pieţei regionale de energie electricã, precum şi monitorizarea pieţei de energie electricã.
b) Departamentul reglementare piaţã de gaze naturale, preţuri şi tarife asigurã:
- elaborarea de reglementãri privind preţurile şi tarifele reglementate, inclusiv preţurile pentru furnizorii de ultimã opţiune, precum şi analizarea costurilor prezentate de operatorii licenţiaţi la fundamentarea preţurilor şi tarifelor reglementate, cu prelucrarea unor indicatori specifici;
- elaborarea de reglementãri comerciale pe piaţa naţionalã de gaze naturale, armonizarea cadrului de reglementare pentru dezvoltarea pieţei regionale de gaze naturale, precum şi monitorizarea pieţei de gaze naturale.
c) Departamentul reglementare acces la reţea şi autorizare în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale asigurã:
- elaborarea de reglementãri tehnice, precum şi reglementãri privind acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, al gazelor naturale şi al energiei termice produse în cogenerare, autorizarea electricienilor şi atestarea operatorilor economici în sectorul energiei electrice, precum şi autorizarea operatorilor economici şi a persoanelor de specialitate în sectorul gazelor naturale.
d) Departamentul reglementare în domeniul eficienţei energetice asigurã:
- implementarea şi monitorizarea aplicãrii politicii naţionale de eficienţã energeticã, monitorizarea programelor de utilizare eficientã a energiei şi a economiilor de energie rezultate, evaluarea tehnicã a proiectelor de investiţii în domeniul eficienţei energetice pentru care se solicitã finanţare, elaborarea împreunã cu Autoritatea Naţionalã pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi publicarea liniilor directoare privind eficienţa energeticã şi economiile de energie ca posibile criterii de evaluare a ofertelor la procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice, autorizarea auditorilor energetici şi atestarea managerilor energetici;
- promovarea energiei electrice produse din surse regenerabile de energie şi în cogenerare de înaltã eficienţã.
e) Departamentul control şi protecţia consumatorilor asigurã:
- realizarea de activitãţi specifice privind protecţia consumatorilor, soluţionarea divergenţelor din domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, în condiţiile legii, controlul respectãrii reglementãrilor emise de Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei, precum şi a normelor, reglementãrilor şi mãsurilor specifice privind creşterea eficienţei energetice în toate domeniile de activitate.
f) Departamentul cooperare, programe şi comunicare asigurã:
- relaţiile cu instituţiile Uniunii Europene şi cu entitãţile naţionale care coordoneazã transpunerea şi implementarea acquis-ului comunitar, derularea programelor de asistenţã cu organisme internaţionale, coordonarea alinierii sistemului de reglementãri din domeniul energiei electrice şi din domeniul gazelor naturale, care sunt de competenţa Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, la legislaţia Uniunii Europene, asigurã relaţiile cu persoanele fizice şi juridice din ţarã şi din strãinãtate, relaţiile publice, relaţia cu mass-media, activitãţile specifice în domeniul comunicãrii şi al transparenţei decizionale, precum şi administrarea şi dezvoltarea sistemului informatic al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
g) Cabinetul preşedintelui este organizat şi funcţioneazã în conformitate cu prevederile legii.
h) Direcţia juridicã asigurã legalitatea în desfãşurarea activitãţilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, precum şi apãrarea drepturilor şi intereselor instituţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
i) Direcţia economicã asigurã efectuarea lucrãrilor specifice privind:
- bugetul de venituri şi cheltuieli, contabilitatea financiarã şi de gestiune, contabilitatea de angajamente, finanţarea activitãţilor instituţiei, evidenţa şi gestiunea patrimoniului;
- gestionarea, paza şi protecţia bunurilor ce formeazã patrimoniul instituţiei, achiziţiile publice, dezvoltarea bazei materiale şi gospodãrirea acesteia, gestionarea arhivei de documente;
j) Direcţia management şi resurse umane asigurã:
- efectuarea lucrãrilor specifice privind planificarea şi monitorizarea Programului de reglementãri al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, a şedinţelor Comitetului de reglementare şi a şedinţelor consiliului consultativ; controlul managerial intern, care include sistemul calitãţii; securitatea şi sãnãtatea în muncã în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare în domeniu; situaţiile de urgenţã şi gestionarea documentelor clasificate;
- activitatea de management organizatoric, gestiunea resurselor umane, formarea profesionalã a salariaţilor, în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, întocmirea şi evidenţa deciziilor privind organizarea şi funcţionarea instituţiei.
k) Biroul audit public intern se organizeazã şi funcţioneazã în conformitate cu prevederile legii.


ANEXA 2

STRUCTURA ORGANIZATORICÃ
a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei






Numãr posturi: 275





│ consul- │ | │ │ ┌────────────────┐ de |
│ tativ │ ┌──┼──────────────────────────────┤ PREŞEDINTE │ 𗈛 reglementatori│ reglementare |
└─────────┘ │ | │ │ └────────────────┘ |
│ | └─────┬──────┘ |
│ | │ |
│ | ┌───────────────────────┼─────────────────────────────┐ |
┌─────────┐ │ | │ │ │ |
│Cabinetul├──┤ | ┌──────┴───────┐ ┌──────┴───────┐ ┌────────┴─────┐ |
│preşedin-│ │ | │Vicepreşedinte│ │Vicepreşedinte│ │Vicepreşedinte│ |
│ telui │ │ | └──────┬───────┘ └──────┬───────┘ └────────┬─────┘ |
└─────────┘ │ | │ │ │ |


│ │ │ │


│ ┌───────┴───────┬───────────────┼───────────────┬─────────────┼────────────┐
│ │ │ │ │ │ │
│ ┌─────┴──────┐ ┌──────┴──────┐ ┌──────┴───────┐ ┌─────┴──────┐ ┌────┴─────┐ ┌────┴─────┐
┌──────────┐ │ │ Departa- │ │ Departa- │ │ Departa- │ │ Departa- │ │ Departa- │ │ Departa- │
│ Direcţia ├─┤ │ mentul(*) │ │ mentul(*) │ │ mentul(*) │ │ mentul(*) │ │ mentul(*)│ │ mentul(*)│
│ juridicã │ │ │reglementare│ │reglementare │ │reglementare │ │reglementare│ │control şi│ │cooperare,│
└──────────┘ │ │ piaţã de │ │piaţã de gaze│ │acces la reţea│ │în domeniul │ │protecţia │ │ programe │
┌──────────┐ │ │ energie │ │ naturale, │ │şi autorizare │ │ eficienţei │ │ consuma- │ │ şi │
│ Direcţia ├─┤ │ electricã, │ │ preţuri şi │ │ în domeniul │ │ energetice │ │ torilor │ │comunicare│
│economicã │ │ │ preţuri şi │ │ tarife │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │
└──────────┘ │ │ tarife │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │
┌──────────┐ │ │ │ │ │ │ şi gazelor │ │ │ │ │ │ │
│ Direcţia │ │ │ │ │ │ │ naturale │ │ │ │ │ │ │
│management├─┤ └────────────┘ └─────────────┘ └──────────────┘ └────────────┘ └──────────┘ └──────────┘
│şi resurse│ │
│ umane │ │
└──────────┘ │
┌──────────┐ │
│ Birou │ │
│ audit ├─┘
│ public │
│ intern │
└──────────┘

(*) organizate la nivel de direcţii generale



--------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016