Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.423 din 18 noiembrie 2009  privind reorganizarea institutiilor publice din subordinea Ministerului Afacerilor Externe    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.423 din 18 noiembrie 2009 privind reorganizarea institutiilor publice din subordinea Ministerului Afacerilor Externe

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 8 decembrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.423 din 18 noiembrie 2009
privind reorganizarea instituţiilor publice din subordinea Ministerului Afacerilor Externe
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 8 decembrie 2009

În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, Redacţia Publicaţiilor pentru Strãinãtate, instituţie publicã de presã, cu personalitate juridicã, aflatã în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, se desfiinţeazã, ca urmare a comasãrii prin absorbţie, şi se reorganizeazã ca direcţie, fãrã personalitate juridicã, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
(2) Personalul Redacţiei Publicaţiilor pentru Strãinãtate se preia, în limita a 42 de posturi, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi se încadreazã, potrivit legii, pe categoriile de funcţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
ART. 2
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, Agenţia Naţionalã de Control al Exporturilor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, aflatã în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, desfiinţatã ca urmare a comasãrii prin absorbţie, potrivit <>Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, se reorganizeazã ca direcţie generalã, fãrã personalitate juridicã, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
(2) Toate atribuţiile Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor sunt preluate de Ministerul Afacerilor Externe, prin direcţia generalã prevãzutã la alin. (1), şi sunt coordonate de un secretar de stat, post care se înfiinţeazã în structura organizatoricã a Ministerului Afacerilor Externe.
(3) Personalul Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor se preia de cãtre Ministerul Afacerilor Externe.
(4) Personalul Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor va fi încadrat în limita a 20 de posturi, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de funcţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
(5) Încadrarea personalului Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor în numãrul de posturi aprobat şi pe noile funcţii din Ministerul Afacerilor Externe, precum şi stabilirea drepturilor salariale aferente se realizeazã în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(6) Încetarea raporturilor de muncã ale personalului Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor, ca urmare a reorganizãrii, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte şi a prevederilor legale privind protecţia socialã, pe baza criteriilor stabilite între conducerea Ministerului Afacerilor Externe şi reprezentanţii salariaţilor sau, dupã caz, ai sindicatului, în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(7) În absenţa criteriilor stabilite potrivit alin. (6), la aplicarea mãsurii de încetare a raporturilor de muncã se vor avea în vedere criteriile minimale prevãzute la <>art. 6 alin. (6) din Legea nr. 329/2009 .
ART. 3
(1) Institutul Diplomatic Român se reorganizeazã prin reducerea a 24 de posturi.
(2) Încadrarea personalului Institutului Diplomatic Român în numãrul de posturi aprobat se realizeazã în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(3) Încetarea raporturilor de muncã ale personalului Institutului Diplomatic Român, ca urmare a reorganizãrii, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte şi a prevederilor legale privind protecţia socialã, pe baza criteriilor stabilite între conducerea Institutului Diplomatic Român şi reprezentanţii salariaţilor sau, dupã caz, ai sindicatului, în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) În absenţa criteriilor stabilite potrivit alin. (3), la aplicarea mãsurii de încetare a raporturilor de muncã se vor avea în vedere criteriile minimale prevãzute de <>art. 6 alin. (6) din Legea nr. 329/2009 .
ART. 4
Alineatul (1) al articolului 10 din <>Hotãrârea Guvernului nr. 880/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Diplomatic Român, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 748 din 17 august 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Numãrul maxim de posturi al Institutului Diplomatic Român este de 36. Posturile se ocupã pe bazã de concurs. Comisia de concurs se stabileşte prin ordin al ministrului afacerilor externe."
ART. 5
(1) Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni se reorganizeazã prin reducerea a 19 posturi.
(2) Încadrarea personalului Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni în numãrul de posturi aprobat se realizeazã în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(3) Încetarea raporturilor de muncã ale personalului Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, ca urmare a reorganizãrii, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte şi a prevederilor legale privind protecţia socialã, pe baza criteriilor stabilite între conducerea Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni şi reprezentanţii salariaţilor sau, dupã caz, ai sindicatului, în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) În absenţa criteriilor stabilite potrivit alin. (3), la aplicarea mãsurii de încetare a raporturilor de muncã se vor avea în vedere criteriile minimale prevãzute la <>art. 6 alin. (6) din Legea nr. 329/2009 .
ART. 6
<>Hotãrârea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 126 din 12 februarie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 2, dupã punctul 22 se introduc douã noi puncte, punctele 22^1 şi 22^2, cu urmãtorul cuprins:
"22^1. coordoneazã, prin Direcţia Generalã ANCEX, sistemul naţional de control al operaţiunilor cu produse strategice, potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 158/1999 privind regimul de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 595/2004 , controlul exporturilor pentru produsele cu dublã utilizare, potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 129/2006 privind regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 136/2007 , precum şi toate activitãţile potrivit <>Legii nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Convenţiei privind interzicerea dezvoltãrii, producerii, stocãrii şi folosirii armelor chimice şi distrugerea acestora, republicatã;
22^2. editeazã reviste româneşti, în limba românã şi în limbi strãine, destinate difuzãrii peste hotare, şi desfãşoarã şi alte activitãţi editoriale."

2. La articolul 5, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Ministrul afacerilor externe este ajutat în activitatea sa de 6 secretari de stat, de Agentul guvernamental pentru Curtea Europeanã a Drepturilor Omului şi de comisarul general pentru expoziţii mondiale, numiţi în condiţiile legii."

3. La articolul 9, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Numãrul maxim de posturi în M.A.E. este de 2.561, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, din care 873 în centrala M.A.E., exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului."

4. Articolul 17 se abrogã.

5. Anexele nr. 1 şi 2 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

ART. 7
Ministerul Afacerilor Externe preia patrimoniul instituţiilor publice care se desfiinţeazã, prevãzute la art. 1 şi 2, pe bazã de protocol de predare-primire, încheiat în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri, care cuprinde menţiunile prevãzute la <>art. 8 alin. (5) din Legea nr. 329/2009 .
ART. 8
Hotãrârea Guvernului nr. 331/1991 privind funcţionarea Redacţiei Publicaţiilor pentru Strãinãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nepublicatã, şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 920/2005 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 759 din 19 august 2005, cu modificãrile ulterioare, se abrogã.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul afacerilor externe, interimar,
Cãtãlin Marian Predoiu

p. Ministrul muncii,
familiei şi protecţiei sociale, interimar,
Mihai Constantin Şeitan,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Pogea

Bucureşti, 18 noiembrie 2009.
Nr. 1.423.


ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 100/2004 )


STRUCTURA ORGANIZATORICÃ
a Ministerului Afacerilor Externe








Numãrul maxim de posturi în Centrala
MAE este de 873, exclusiv demnitarii
şi cabinetul ministrului.
Numãrul maxim de posturi prevãzut
pentru Serviciul Exterior este de 1688



┌──────────────────────┐ ┌─────────────┐
│Inspecţia Generalã a ├──┐ ┌──┤ Cabinetul │
│Afacerilor Externe*1) │ │ │ │ Ministrului │
└──────────────────────┘ │ │ └─────────────┘
┌──────────────────────┐ │ │ ┌──────────────────┐
│Corpul de Audit ├──┤ │ │Direcţia Generalã │
│ Intern*2) │ │ ┌══════════┐ ├──┤Afaceri Politice │
└──────────────────────┘ ├───────┤ MINISTRU ├──┤ └──────────────────┘
│ └════╦═════┘ │
┌──────────────────────┐ │ │ │ ┌──────────────────┐
│Direcţia Protocol ├──┤ │ │ │Direcţia Generalã │
└──────────────────────┘ │ │ └──┤Diplomaţie Publicã│
│ │ └──────────────────┘
┌───────────────────────┐ │ │
│Direcţia Cancelarie şi │ │ │
│Protecţia Informaţiilor├──┘ │
│ Clasificate │ │
└───────────────────────┘ │

┌──────────┬─────────┬────────┬───────┴──┬──────────┬─────────┬────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │
┌───┴────┐┌────┴───┐┌────┴───┐┌───┴────┐┌────┴────┐┌────┴────┐ │ │ │
│Secretar││Secretar││Secretar││Secretar││Secretar ││Secretar │ │ │ │
│de Stat ││de Stat ││de Stat ││de Stat ││de Stat ││de Stat │ │ │ │
│pentru ││pentru ││pentru ││pentru ││pentru ││pentru │ │ │ │
│Afaceri ││Afaceri ││Afaceri ││Relaţii ││Relaţiile││Controlul│┌───┴───┐┌───┴────┐ │
│Europene││Strate- ││Globale ││Inter- ││cu Româ- ││Exportu- ││Comisar││Agent │ │
│ ││gice ││ ││institu-││nii de ││rilor ││General││Guver- │ │
│ ││ ││ ││ţionale ││Pretu- ││ ││pentru ││namental│ │
│ ││ ││ ││ ││tindeni ││ ││Expozi-││pentru │ │
└────┬───┘└────┬───┘└────┬───┘└────────┘└─────────┘└────┬────┘│ţii ││CEDO*3) │ │
│ │ │ │ │Mondi- ││ │┌───┴────┐
│ │ │ │ │ale*3) ││ ││Secretar│
│ │ │ │ └───────┘└────────┘│General │
│ │ │ │ └───┬────┘
│ │ │ │ │
│ │ │ │ ┌────────┬──┴──┬─────┐
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ┌───┴────┐ │ │ │
│ │ │ │ │Secretar│ │ │ │
│ │ │ │ │General │ │ │ │
│ │ │ │ │Adjunct │ │ │ │
│ │ │ │ └───┬────┘ │ │ │
┌──┴─┐ ┌──┴─┐ ┌──┴─┐ │ ┌──┴─┐ │ │ │
┌─┴─┐┌─┴─┐┌─┴─┐┌─┴─┐┌─┴─┐┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌────────┐
│ A ││ B ││ C ││ D ││ E ││ F │ │ G │ │ H ││ I │ │ J │ │ K │ │ L ├─┤Agentul │
└───┘└───┘└───┘└───┘└───┘└───┘ └───┘ └───┘└───┘ └───┘ └───┘ └───┘ │României│
│pt. │
│C.I.J. │
└────────┘



*1) se organizeazã la nivel de direcţie
*2) se organizeazã la nivel de serviciu
*3) cu rang de subsecretar de stat



Legendã:
A = Direcţia Generalã Uniunea Europeanã
B = Direcţia Generalã Cooperare Regionalã
C = Direcţia Generalã Afaceri Multilaterale
D = Direcţia Generalã Afaceri Strategice
E = Direcţia Generalã Diplomaţie Economicã
F = Direcţia Generalã Relaţii Bilaterale
G = Direcţia Generalã ANCEX
H = Direcţia Generalã Management Financiar Logistic
I = Direcţia Generalã Schengen
J = Direcţia Generalã Afaceri Consulare
K = Direcţia Generalã Resurse Umane
L = Direcţia Generalã Afaceri Juridice




ANEXA 2
-------
(Anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 100/2004 )


INSTITUŢIILE
a cãror finanţare este asiguratã
şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe

I. Instituţii finanţate de la bugetul de stat, prin Ministerul Afacerilor Externe:
- Comisia Fulbright.
II. Instituţii finanţate din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Afacerilor Externe:
1. Institutul Diplomatic Român (36 de posturi);
2. Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni (70 de posturi).
III. Secretariate ale instituţiilor finanţate din fondurile Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul numãrului total de posturi aprobat acestuia:
1. Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale;
2. Asociaţia Internaţionalã de Studii Sud-Est Europene;
3. Casa Americii Latine.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016