Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.420 din 4 decembrie 2003  pentru aprobarea Normelor privind comertul cu bunuri culturale mobile    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.420 din 4 decembrie 2003 pentru aprobarea Normelor privind comertul cu bunuri culturale mobile

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 900 din 16 decembrie 2003
În temeiul art. 108 din Constituţie, republicatã, şi al <>art. 77 alin. (1) lit. g) şi alin. (3) din Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Normele privind comerţul cu bunuri culturale mobile, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul culturii şi cultelor,
Laurenţiu Tãnase,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 4 decembrie 2003.
Nr. 1.420.

ANEXĂ

NORME
privind comerţul cu bunuri culturale mobile

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Comercializarea bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privatã poate fi efectuatã numai de cãtre agenţii economici care au obţinut autorizaţia de funcţionare eliberatã de Ministerul Culturii şi Cultelor în baza avizului Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor.
(2) Comercializarea bunurilor culturale mobile, precum şi eliberarea autorizaţiei de funcţionare, prevãzutã la alin. (1), se efectueazã în condiţiile <>Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil şi ale prezentelor norme.
(3) Comercializarea operelor de artã plasticã şi fotograficã, a operelor de artã decorativã sau de cult, a operelor cu caracter etnografic, ale meşteşugarilor populari, precum şi a altor opere create de autori în viaţã care nu pot face obiectul clasãrii, potrivit prevederilor <>art. 81 alin. (1) din Legea nr. 182/2000 , nu este supusã prevederilor prezentelor norme.

CAP. II
Eliberarea autorizaţiei de funcţionare

ART. 2
(1) În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, agentul economic solicitant va depune la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor urmãtoarele documente, dupã caz:
a) cerere tip, completatã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme;
b) documentarul sintetic al activitãţii, cu principalii indicatori înregistraţi la data înfiinţãrii agentului economic, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme;
c) copie legalizatã de pe actul constitutiv al agentului economic;
d) copie de pe încheierea pronunţatã de judecãtorul delegat la oficiul registrului comerţului privind înregistrarea agentului economic solicitant;
e) copie legalizatã de pe certificatul de înregistrare, cu codul unic de înregistrare, a agentului economic solicitant;
f) copie legalizatã de pe actele de studii ale consilierului de specialitate;
g) cazierul judiciar al consilierului de specialitate şi al asociaţilor agentului economic.
(2) Eliberarea autorizaţiei de funcţionare este condiţionatã de angajarea unui consilier de specialitate şi de îndeplinirea condiţiilor necesare conservãrii, în condiţiile legii, a bunurilor culturale mobile clasate.
(3) În sensul prezentelor norme, prin consilier de specialitate se înţelege persoana cu studii superioare şi cu minimum 5 ani experienţã în domeniul artelor sau expertul acreditat de Ministerul Culturii şi Cultelor, având ca atribuţii principale evaluarea şi autentificarea obiectelor supuse comercializãrii.
ART. 3
(1) În vederea eliberãrii autorizaţiei de funcţionare, este necesar ca solicitantul sã îndeplineascã criteriile minime de autorizare, dupã cum urmeazã:
a) agentul economic sã deţinã documentele legale de constituire;
b) agentul economic trebuie sã aibã menţionat în actul constitutiv, ca obiect de activitate, comerţul cu bunuri culturale mobile;
c) spaţiul de comercializare sã fie folosit în exclusivitate pentru comerţul cu bunuri culturale mobile;
d) casa de licitaţii, galeria de artã sau magazinul sã aibã un afişaj stradal cu denumirea agentului economic şi a obiectului de activitate;
e) spaţiul de comercializare sã fie prevãzut cu sistem de alarmã ori sã aibã încheiat contract de prestãri servicii cu o societate de pazã şi securitate sau sã aibã pazã umanã permanent;
f) sã afişeze la loc vizibil normele privind comerţul cu bunuri culturale mobile;
g) reprezentantul legal al titularului autorizaţiei de funcţionare sã nu aibã cazier judiciar.
(2) Prin ordin al ministrului culturii şi cultelor se constituie o comisie tehnicã de evaluare, ale cãrei atribuţii sunt de a verifica, inclusiv prin deplasare la faţa locului, îndeplinirea de cãtre solicitant a criteriilor minime de autorizare.
(3) Comisia tehnicã de evaluare este formatã din specialişti din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor şi ai direcţiilor judeţene pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti.
(4) Comisia tehnicã de evaluare întocmeşte un raport privind îndeplinirea de cãtre solicitant a criteriilor minime de autorizare, pe care îl înainteazã Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor în vederea avizãrii.
ART. 4
(1) Autorizaţia sau, dupã caz, refuzul motivat de acordare a autorizaţiei se comunicã în termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei prevãzute la art. 2 alin. (1). Autorizaţia se emite conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme.
(2) Autorizaţia sau, dupã caz, refuzul motivat de acordare a autorizaţiei de funcţionare se comunicã solicitantului în termen de 24 de ore de la emitere, respectiv, de la formulare.
(3) În cazul refuzului de acordare a autorizaţiei, solicitantul se poate adresa ministrului culturii şi cultelor cu o contestaţie în termen de 30 de zile de la data primirii comunicãrii; în cazul în care contestatarul nu este mulţumit de rãspunsul primit, se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
ART. 5
Orice modificare privind sediul, consilierul de specialitate sau obiectul de activitate pentru care s-a emis autorizaţia trebuie comunicatã în termen de 15 zile de la data producerii acesteia, în scopul efectuãrii modificãrilor în baza de date a direcţiei de specialitate din Ministerul Culturii şi Cultelor.
ART. 6
În cazul în care bunuri culturale mobile clasate, care fac obiectul comercializãrii, dispar sau sunt distruse, agenţii economici autorizaţi, care comercializeazã sau organizeazã licitaţii cu bunuri culturale, au obligaţia sã anunţe de îndatã organele de poliţie şi Ministerul Culturii şi Cultelor în vederea includerii acestora în Registrul bunurilor culturale distruse, furate, dispãrute sau exportate ilegal.
ART. 7
(1) Autorizaţia de funcţionare poate fi suspendatã, pe o perioadã nedeterminatã, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, în urmãtoarele cazuri:
a) asociaţii agentului economic sau, dupã caz, personalul încadrat al acestuia încalcã prevederile <>Legii nr. 182/2000 şi ale prezentelor norme;
b) angajaţii agentului economic sãvârşesc erori profesionale care determinã distrugerea sau deteriorarea bunurilor culturale mobile.
(2) Mãsura suspendãrii prevãzutã la alin. (1) poate fi ridicatã, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, numai dacã agentul economic face dovada cã acele cauze care au determinat încãlcarea prevederilor <>Legii nr. 182/2000 şi ale prezentelor norme sau, dupã caz, sãvârşirea erorilor profesionale care au determinat distrugerea sau deteriorarea bunurilor culturale mobile au fost înlãturate.
(3) Autorizaţia de funcţionare poate fi anulatã, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, dacã în privinţa personalului de conducere al agentului economic este pronunţatã o hotãrâre judecãtoreascã definitivã pentru sãvârşirea, dupã caz, a urmãtoarelor infracţiuni: furt, tâlhãrie, abuz de încredere, înşelãciune, gestiune frauduloasã, distrugere de bunuri culturale mobile aparţinând categoriei tezaur, delapidare, fals, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor statului, tãinuirea şi favorizarea de infracţiuni privind patrimoniul cultural naţional, dare de mitã, luare de mitã, mãrturie mincinoasã, infracţiunile prevãzute de <>art. 65-76 din Legea nr. 182/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, infracţiunile de evaziune fiscalã prevãzute de <>Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale, republicatã, infracţiunile prevãzute de <>art. 24 şi 25 din Legea nr. 178/1934 pentru reglementarea contractului de consignaţie.

CAP. III
Reguli de desfãşurare a comerţului cu bunuri culturale mobile

ART. 8
(1) Vânzarea publicã a bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privatã sau intermedierea vânzãrii se efectueazã numai prin agenţii economici autorizaţi, cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 182/2000 şi ale prezentelor norme.
(2) Agenţii economici autorizaţi sã comercializeze bunuri culturale mobile sunt obligaţi sã deţinã un registru numerotat şi ştampilat, în care sã menţioneze, corect şi complet, numele şi adresa ofertantului, descrierea şi preţul fiecãrui bun. Descrierea bunului respectiv va cuprinde autorul şi titlul lucrãrii sau, dupã caz, ce reprezintã lucrarea respectivã, semnat/nesemnat, inclusiv poziţionarea semnãturii şi culoarea acesteia, materialul din care este realizat, tehnica de realizare, dimensiuni, inscripţii, precum şi orice alte date care ar putea fi necesare în procesul de identificare a unui bun cultural mobil. Informaţiile conţinute în registru au caracter confidenţial, la acestea având acces numai angajaţii ale cãror contracte de muncã cuprind clauze de confidenţialitate.
(3) Registrul prevãzut la alin. (2) se înregistreazã la direcţiile judeţene pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti, care ţin evidenţa acestor documente, separat, pentru fiecare agent economic autorizat.
(4) Registrul prevãzut la alin. (2) poate fi consultat de cãtre organele de poliţie, organele de urmãrire penalã sau instanţele de judecatã ori de câte ori verificãrile sau cercetãrile efectuate de acestea o impun.
ART. 9
(1) Agenţii economici autorizaţi sã comercializeze bunuri culturale mobile au obligaţia de a înştiinţa în scris, în termen de 5 zile de la data ofertei, direcţiile judeţene pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti, despre existenţa unor bunuri susceptibile de a fi clasate.
(2) Înştiinţarea prevãzutã la alin. (1) se completeazã potrivit formularului prevãzut în anexa nr. 4 şi tabelului prevãzut în anexa nr. 4a) la prezentele norme.
(3) Agenţii economici autorizaţi sã comercializeze bunuri culturale mobile au obligaţia ca în termen de 5 zile sã informeze în scris proprietarul bunului cu privire la posibilitatea de declanşare a procedurii de clasare.
(4) În cazul în care, în urma expertizei bunurilor care fac obiectul înştiinţãrii prevãzute la alin. (1), s-a stabilit cã bunurile în cauzã nu sunt bunuri care fac parte din categoria tezaur, direcţiile judeţene pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti, comunicã aceasta proprietarului şi agentului economic respectiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5 şi tabelului prevãzut în anexa nr. 5a) la prezentele norme.
ART. 10
(1) Agenţii economici autorizaţi sã comercializeze bunuri culturale mobile sunt obligaţi ca, în termen de 3 zile de la data înregistrãrii în registrul propriu a bunurilor clasate, sã comunice în scris direcţiei judeţene pentru culturã, culte şi patrimoniul cultural naţional în a cãrei razã teritorialã îşi au sediul punerea acestora în vânzare.
(2) Bunurile culturale mobile prevãzute la alin. (1) pot face obiectul unei vânzãri publice numai în condiţiile exercitãrii dreptului de preempţiune de cãtre statul român, prin Ministerul Culturii şi Cultelor.
(3) Direcţiile judeţene pentru culturã şi patrimoniul cultural naţional sunt obligate sã transmitã Ministerului Culturii şi Cultelor, în termen de 3 zile de la primirea comunicãrii scrise a agentului economic autorizat, urmãtoarele documente:
a) înregistrarea privind punerea în vânzare a unui bun cultural mobil clasat în tezaur;
b) oferta agentului economic autorizat privind bunul cultural mobil clasat în tezaur;
c) documentaţia privind achiziţionarea bunului respectiv, elaboratã conform dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice;
d) fotografii color ale bunului, ansamblu şi detalii;
e) rapoartele de expertizã efectuate în momentul clasãrii bunului respectiv.
(4) Termenul de exercitare a dreptului de preempţiune al statului este de maximum 30 de zile, calculat de la data înregistrãrii comunicãrii prevãzute la alin. (3), iar valoarea de achiziţionare este cea negociatã cu vânzãtorul sau cu agentul economic autorizat ori cea rezultatã din licitaţia publicã.
(5) Ministerul Culturii şi Cultelor comunicã agentului economic intenţia de a achiziţiona bunul clasat în tezaur, în termenul prevãzut la alin. (4).
(6) Nerespectarea dispoziţiilor alin. (2) atrage nulitatea absolutã a vânzãrii.
ART. 11
(1) Ministerul Culturii şi Cultelor stabileşte anual, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, Comisia de achiziţii prin exercitarea dreptului de preempţiune. Aceasta este formatã din specialişti recunoscuţi în domeniu.
(2) În termen de 10 zile de la transmiterea documentelor prevãzute la art. 10 alin. (3), comisia prevãzutã la alin. (1) analizeazã oferta privind bunul cultural mobil clasat şi întocmeşte o notã justificativã privind achiziţionarea bunului respectiv prin utilizarea procedurii de achiziţie prin negociere cu o singurã sursã sau, dupã caz, o notã de respingere o ofertei şi o înainteazã ministrului culturii şi cultelor în vederea aprobãrii. În cazul în care se propune achiziţionarea bunului cultural, comisia are dreptul de a negocia preţul şi obligaţia de a stabili dacã acceptã preţul propus de vânzãtor sau, dupã caz, de a hotãrî preţul maxim care poate fi oferit în situaţia în care se organizeazã licitaţia.
ART. 12
Anexele nr. 1-5a) fac parte integrantã din prezentele norme.

ANEXA 1
-------

Comisia Naţionalã a
Muzeelor şi Colecţiilor
Avizãm favorabil

CERERE
pentru obţinerea avizului Ministerului Culturii şi Cultelor
privind autorizarea agenţilor economici care comercializeazã
bunuri culturale

Subsemnatul(a)..............................., domiciliat/domiciliatã în localitatea ..............., str. ............................ nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., sectorul..., judeţul....., tel. ....., posesor al B.I./C.I. seria ......... nr. ....., eliberat/eliberatã de ............... la data de ........, cod numeric personal ............, pe baza celor înscrise în documentarul sintetic, potrivit competenţelor Ministerului Culturii şi Cultelor şi Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, vã rog sã avizaţi funcţionarea ......................, cu respectarea prevederilor legislaţiei şi a reglementãrilor în vigoare, cunoscând totodatã cã trebuie sã remit fãrã întârziere instituţiilor împuternicite datele necesare de interes naţional şi internaţional.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul Numãrul Sediul
Denumirea activitãţilor Obiectul salariaţilor şi unitãţii, adresa,
unitãţii pentru care activitãţii principalele telefon, fax
se solicitã specializãri
avizul ale acestora
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Data întocmirii ............... Semnãtura titularului
.....................



ANEXA 2

Denumirea agentului economic
............................

DOCUMENTAR SINTETIC

1. Obiectul de activitate ...........................................
.....................................................................
2. În ce regim funcţioneazã:
fãrã asociaţi............... cu asociaţi....... numãrul asociaţilor ........



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele şi prenumele Locul de muncã,
crt. titularului, inclusiv ale Studii funcţia, în cazul Observaţii
asociaţilor persoanelor angajate
în alte unitãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



3. Numãrul salariaţilor..............., din care angajaţi şi ai altor agenţi economici cu capital de stat sau privat ................................
4. Dacã titularul este specialist în domeniu .........................., studiile ....................................................................; dacã desfãşoarã activitãţi profesionale în cadrul altor agenţi economici cu capital de stat (denumirea agenţilor economici).................., funcţia/funcţiile..................., sau dacã desfãşoarã activitãţi profesionale în cadrul altor agenţi economici cu capital privat (denumirea agenţilor economici) .............................., calitatea...............................; dacã este pensionar...................................... .
5. Persoana/persoanele care va/vor rãspunde de activitatea unitãţii sub aspectul probitãţii profesionale*1):



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Locul de muncã
crt. Numele şi Calitatea rãspunderii Studiile şi funcţia, în cazul
prenumele în care este salariat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



6. Unitatea preconizeazã activitãţi de export .......................... import ............................ .
7. Dacã a luat la cunoştinţã de legislaţia care reglementeazã funcţionarea unitãţilor private ..................................., inclusiv de reglementãrile legale cu referinţã directã la domeniul de activitate al unitãţii .................................................................. .
8. Date privind sediul în care funcţioneazã:
- este proprietatea titularului (asociaţilor) ........................
- este proprietate de stat ...........................................
- este închiriat de la o persoanã particularã ........................
- adresa: localitatea ....................., str. ............. nr. ......., bl. ........, sc. ........., et. ........., ap. ............, sectorul .........., cod ..........................., judeţul .................., tel. ............., fax .............................. .
9. Numãrul autorizaţiei de funcţionare ............................., data eliberãrii .......................................... .

Data completãrii.............. Semnãtura titularului
.......................

-------------
*1) Titularul este obligat sã comunice imediat Ministerului Culturii şi Cultelor schimbãrile persoanelor cu responsabilitãţi în asigurarea probitãţii profesionale a activitãţii unitãţii.

ANEXA 3

ROMÂNIA Nr. ......
MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR Data .....

AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE

Ministerul Culturii şi Cultelor, în baza hotãrârii Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, avizeazã favorabil cererea domnului/doamnei ................................................................., domiciliat(ã) în localitatea ................, str. ...... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ...., sectorul ...., judeţul ........, posesor al B.I./C.I. seria .... nr. ........, eliberat/eliberatã de ........... la data de ............, privind funcţionarea ............................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

Autorizaţia de funcţionare se referã, în exclusivitate, la aspectele de ordin cultural implicate de activitatea privatã a solicitantului desfãşuratã în baza autorizaţiei nr. ..., eliberatã de ......................................
Agentul economic îşi va desfãşura activitatea, având drept consilier de specialitate pe domnul/ doamna ..............., nãscut(ã) în anul ... luna ............ ziua ..., în localitatea ....., judeţul ............., posesor B.I./C.I. seria ..., nr. .... eliberat/eliberatã de ....... la data de ......, persoanã agreatã de Comisia Naţionalã a Muzeelor şi Colecţiilor în baza documentelor prezentate, care poate practica, în regim privat cu scop lucrativ, specialitatea menţionatã, ca titular de firmã, asociat sau salariat.
Acest înscris intrã în componenţa documentelor care condiţioneazã şi menţin valabilitatea autorizaţiei de funcţionare, pe numele titularului firmei obligat sã rãspundã sub raportul calitãţii şi al respectãrii reglementãrilor în vigoare, referitoare la domeniul de activitate pentru care s-a emis prezenta autorizaţie de funcţionare.
Consilierul de specialitate îşi poate desfãşura activitatea în cadrul agentului economic menţionat în autorizaţia de funcţionare, numai pentru operaţiuni privind obiectul de activitate al acesteia.
În cazul transferului, retragerii sau demiterii consilierului de specialitate, valabilitatea autorizaţiei înceteazã pânã la data angajãrii unui nou consilier care va fi luat în evidenţa Ministerului Culturii şi Cultelor.
Titularul autorizaţiei de funcţionare şi consilierul de specialitate vor respecta prevederile <>Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Comisia Naţionalã a Muzeelor şi Colecţiilor

Preşedinte, Titular aviz,
............ .............

Direcţia monumente istorice şi muzee

Director, Consilier de specialitate,
.............. .........................

ANEXA 4

Denumirea agentului economic
............................


ÎNŞTIINŢARE
privind vânzarea de bunuri culturale mobile

Agentul economic ..................., din localitatea ......, str. ............ nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap........, cod .........., sectorul/judeţul ......, tel. ...., fax ....., înştiinţeazã Direcţia Judeţeanã pentru Culturã, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional ......./ a Municipiului Bucureşti cã începând cu data de ....... vor fi puse în vânzare bunurile culturale mobile cuprinse în tabelul anexat, care nu au fost expertizate în vederea clasãrii potrivit prevederilor <>Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Data .................

Reprezentantul agentului economic,
.................................


ANEXA 4a)

Denumirea agentului economic
............................

TABEL
Bunuri culturale susceptibile de a fi clasate,
puse în vânzare la data de.....................



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Titlul Numãrul
crt. bunului Materialul (dacã Autorul Datarea Valoarea de Proprietarul
cultural este bucãţi
cazul)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Data ........................
Reprezentantul agentului economic,
..................................

NOTĂ:
Tabelul se anexeazã la înştiinţarea de vânzare a bunurilor culturale mobile şi se include în dosarele întocmite de cãtre direcţiile teritoriale pentru clasarea bunurilor culturale mobile care fac obiectul unei vânzãri prin licitaţie publicã cu strigare sau prin intermediul unei galerii de artã.

ANEXA 5

MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
Direcţia Judeţeanã pentru Culturã, Culte şi Patrimoniul Cultural
Naţional...................../ a Municipiului Bucureşti
Nr............/data.....................

Cãtre
..............................

Ca urmare a înştiinţãrii nr. ......., din data ..............., prezentatã Direcţiei Judeţene pentru Culturã, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional................/a Municipiului Bucureşti vã facem cunoscut cã bunurile culturale mobile cuprinse în tabelul anexat nu întrunesc condiţiile necesare clasãrii, prevãzute de legislaţia în vigoare. Drept urmare, acestea nu au fost transmise spre aprobare Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor.
Anexãm, în copie, rapoartele de expertizã întocmite de experţi acreditaţi de Comisia Naţionalã a Muzeelor şi Colecţiilor.

Direcţia Judeţeanã pentru Culturã, Culte şi Patrimoniul Cultural
Naţional........./.................. a Municipiului Bucureşti


Director,
................

ANEXA 5a)

Cãtre agentul economic
......................

TABEL
cuprinzând bunuri culturale mobile respinse la clasare


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Titlul Numãrul
crt. bunului Materialul (dacã Autorul Datarea Valoarea de Proprietarul
cultural este bucãţi
cazul)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTĂ:
Tabelul se ataşeazã la anexa nr. 5 spre înştiinţarea agentului economic, în vederea punerii în vânzare a bunurilor culturale mobile fie prin licitaţie publicã cu strigare, fie prin intermediul unui agent autorizat.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016